رييس‌جمهور بر بازگشت آمريکا به توافق هسته‌اي تاکيد کرد؛

روحاني با بيان اينکه ما اهل مذاکره هستيم و قدرت آن را نيز داريم و به دليل تخصص در اين حوزه با قدرت اعلام مي‌کنم ترسي از ميز مذاکره نداريم، گفت: منطق و استدلال ما قوي و مطمئن است تا جايي که در دادگاه‌هاي بين‌المللي در برابر آمريکا موفق شده‌ايم و از ميز مذاکره بحث حقوقي و جنگ ترسي نداريم.

به گزارش ايسنا، حجت الاسلام حسن روحاني در جلسه شوراي اداري استان گيلان گفت: با وجود تحريم‌هاي يکجانبه آمريکا عليه جمهوري اسلامي‌ايران، اين براي اولين بار از ابتداي انقلاب است که تحريم‌هاي اين کشور تنها چند طرفدار بيشتر در دنيا ندارد و اکثريت يا قريب به اتفاق کشورهاي جهان با آن مخالف هستند.

روحاني با بيان اينکه در ابتداي انقلاب آمريکا براي تحريم نظام جمهوري اسلامي‌ايران بهانه‌هايي مي‌آورد و در مواردي نيز اروپا به آنها حق مي‌داد، تصريح کرد: اما الان شرايطي بوجود آمده که سردمداران تحريم آمريکاست و چند کشور مرتجع به همراه رژيم صهيونيستي از آن طرفداري مي‌کنند، اما متحدين اين کشور يعني اروپا، آسيا، آفريقا، آمريکاي لاتين و حتي آمريکاي شمالي و در داخل آمريکا نيز معتقدند که اين تحريم‌ها عليه ايران درست نبود. رئيس جمهور با اشاره به نظرسنجي انجام شده در داخل آمريکا مبني بر اينکه ۶۰ درصد مردم اين کشور، معتقد بودند ترامپ حق اعمال تحريم عليه جمهوري اسلامي‌ايران را نداشته است، تأکيد کرد: اين يک پيروزي سياسي است و در سازمان ملل متحد نيز شاهد بوديم که اکثريت کشورها اين تحريم‌هاي يکجانبه را تقبيح يا محکوم مي‌کردند و تنها چند کشور از آن حمايت کردند و اين موفقيت سياسي، فرهنگي و افکار عمومي‌بسيار مهم است و نبايد اين نعمت خداوند را فراموش کرد. روحاني با تأکيد بر اينکه واضح است که روزهاي سختي براي کشور پيش رو داريم اما راهي جز ايستادگي و مقاومت وجود ندارد، گفت: در سفر به نيويورک در سال ۹۶ مقامات دولت آمريکا ۸ بار تقاضاي ملاقات با دولت جمهوري اسلامي‌ايران را داشتند و در سال ۹۷ نيز ۵ رهبر دنيا واسطه ملاقات شدند اما در آنجا اعلام کردم که زمان و شرايط مناسب براي مذاکره و ملاقات وجود ندارد. رئيس جمهور تأکيد کرد: در آنجا اعلام کردم که آمريکا ابتدا بايد به توافق هسته‌اي برجام بازگردد و جبران نمايد، چرا که اينگونه نيست ما عاشق چشم و ابروي آنها باشيم و شايد آنها اينگونه و به دنبال ما باشند. روحاني تأکيد کرد: در اين شرايط بايد تلاش کنيم که هزينه‌ها کاهش يابد و البته در اين ميدان هزينه پرداخت مي‌شود و گر نه در ميدان جنگ تسليم خواهيم شد و براي مقاومت، بايد هزينه کرد.

رئيس جمهور لزوم ساماندهي بانک‌ها را مورد تأکيد قرار داد و گفت: در اين راستا چند قدم مهم برداشته شده و ريشه مؤسسات اعتباري غيرمجاز کنده شد. اگر چه در اين مسير فحاشي و توهين‌هاي زيادي به دولت شد که بايد وزارت اطلاعات يک روزي پشت صحنه اين قضايا را منتشر کند. روحاني خاطر شان کرد: دولت تصميم گرفته که ۲۵ رقم کالا اساسي با ارز ۴۲۰۰ تومان بدست مردم برسد، اما در روند اجرا بعضي از اين موارد درست اجرا شده و در برخي موارد نيز شاهد نابساماني هستيم و براي غلبه بر اين مشکلات لازم است همه در کنار هم باشيم و نظارت همگاني شکل بگيرد تا يک دلال نتواند نظم امور را بهم بزند.


وزير اطلاعات با بيان اينکه طي چند روز گذشته سه تيم تروريستي در منطقه غرب شناسايي و دستگير شدند، گفت: اين تيم‌ها با هدف ايجاد ناامني و انجام اقدامات ضد امنيتي فعاليت مي‌کردند که شناسايي شدند. به گزارش ايسنا، حجت الاسلام سيدمحمود علوي در جمع مرزنشينان شيعه و سني بندر آستارا با تأکيد بر اينکه ما در همه عرصه‌ها دشمن را ناکام کرده ايم، اضافه کرد: با مديريت جهادي بر همه توطئه‌هاي دشمنان غلبه مي‌کنيم. وزير اطلاعات با تاکيد بر اينکه دشمن زخم خورده مي‌خواهد حضور مردم را کم رنگ جلوه دهد، تصريح کرد: تحريم‌ها براي ما تازه نيست و آنها هشت سال با ما جنگيدند و در عرصه‌هاي مختلف به ما حمله ور شدند. وي از پا درآوردن اقتصاد را يکي از مهمترين اهداف دشمن برشمرد و افزود: وقتي ترک، فارس، گيلک، تالش، عرب، بلوچ، شيعه و سني در کنار هم با فرامين مقام معظم رهبري دست به دست هم مي‌دهند، دشمن نمي‌تواند هيچ غلطي بکند.

علوي با بيان اينکه در دوره شوروي سابق، شهرهايي در کشور بودند که از انديشه‌هاي مارکسيستي و سوسياليستي برخوردار بودند، ادامه داد: اما آستارايي‌ها با توجه به اينکه ديوار به ديوار شوروي بودند، از انديشه‌هاي اعتقادي خود دور نشدند و هميشه مردمي‌بافرهنگ، روشن انديش، متدين و متعهد بودند. وي با اشاره به 166 شهيد شهرستان مرزي بندر آستارا، افزود: از اين تعداد، 20 شهيد از برادران اهل تسنن بودند که مبين پايبندي و دلدادگي مردم اين خطه به دين مبين اسلام و انقلاب اسلامي‌است. علوي با اشاره به تاريخ و آغاز خيزش وحدت ايران به دست شاه اسماعيل، خاطرنشان کرد: اين شهرستان روزي با همراهي با شاه اسماعيل و امروز با همراهي با امام راحل و مقام معظم رهبري، انقلاب را به ايران اسلامي‌بازگرداند.

وي دشمني دشمنان ايران را به خاطر پايبندي اين مردم به اسلام عنوان کرد و گفت: ايران اسلامي‌با مردمي‌بصير، رشيد و هوشيار در شرايطي چهلمين سالگرد پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي‌را جشن گرفتند که حضور مردم نسبت به سال‌هاي گذشته بيشتر بود

رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس با بيان اين که گزارشاتي به مقامات مسئول درباره دلايل گراني‌هاي اخير ارائه شده است گفت: بخش زيادي از اين گزارش‌ها طبقه‌بندي و محرمانه بوده که ما به مجلس و مسئولان کشور ارائه کرده‌ايم. کاظم جلالي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره بررسي‌هاي مرکز پژوهش‌ها پيرامون موضوع گراني‌هاي اخير به خصوص در عرصه خودرو و گوشت گفت: مرکز پژوهش‌ها در گذشته درباره وضعيت بازار خودرو بررسي‌هايي انجام داد که طبق آن وضعيت بازار خودرو به ميزان زيادي به قيمت ارز برمي‌گردد. وي توضيح داد: بعد از نوسانات ارزي در کشور و افزايش قيمت شاهد تحولات در بازار ارز بوديم آن هم در شرايطي که گفته مي‌شود بسياري از خودروهاي ما بومي‌هستند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد که بومي‌ترين خودرو سمند بوده که ۹۳ درصد آن توليد داخلي است و ۷ درصد بازهم وابستگي وجود دارد. ميزان وابستگي ساير خودروها بيشتر است که اين به معناي داشتن ارز بري بيشتر مي‌باشد. جلالي با بيان اين که خصوصي‌سازي در شرکت‌هاي خودروسازي به خصوص سايپا و ايران خودرو به معناي واقعي رخ نداده است گفت: دولت در اين دو شرکت سيطره دارد که اين باعث افزايش هزينه‌هاي جاري شده است. نمونه بارز آن تعداد پرسنل دو شرکت ايران خودرو و سايپا است که باعث افزايش هزينه‌هاي جاري اين شرکتها شده است. رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس بدهکاري زيادي شرکت‌هاي خودروسازي به قطعه سازان را مشکل ديگر در عرصه بازار خودرو خواند و گفت: بيش از ۴۵ هزار ميليارد تومان بدهي به قطعه سازان وجود دارد البته اخيرا خط اعتباري ۴ هزار ميليارد توماني تصويب شددر صورتي که اختصاص آن کمکي براي پرداخت مطالبات مي‌باشد کما اين که اين ميزان در برابر حجم بدهي‌ها زياد نيست.

اين نماينده مجلس با بيان اين که تلاش‌هاي بسياري براي حل مشکل خودروسازان شده است گفت: وزير صنعت هم تلاش‌هايي را انجام داده ولي شايد در کوتاه مدت نتوانند قيمت خودرو را پايين بياورند ما اميدواريم بتوانيم تعهدات مردم را زودتر انجام دهند

در ديدار رحماني و وزير تجارت عراق تاکيد شد؛

گروه صنعت، معدن و تجارت: در ديدار وزير صنعت،معدن و تجارت و وزير تجارت عراق براي ارتقا و افزايش سطح همکاري‌هاي تجاري اين دو کشور تا ۲۰ ميليارد دلار تاکيد شد.

به گزارش تجارت به نقل از شاتا، وزير صنعت، معدن و تجارت ايران با وزير تجارت کشور عراق در تهران ديدار کرد. رضا رحماني در آغاز اين ديدار ضمن خوش آمد گويي به محمدهاشم عبدالمجيد و هيئت همراه در خصوص توسعه روابط دو کشور گفت: در راستاي توسعه روابط تجاري بين دو کشور به زودي رييس جمهور ايران به عراق سفر مي‌کند. اين سفر در پاسخ به سفر اخير رييس جمهور عراق به ايران و ايجاد زمينه مشارکت‌هاي بيشتر انجام مي‌شود.

  • توسعه روابط ميان دو وزارتخانه

وي افزود: در جهت گسترش تجارت و مبادلات بين دو کشور هماهنگي‌هاي لازم انجام شده است. ما به عنوان کميسيون مشترک دو کشور اين مسئله را پيگيري کرديم و اميدوارم در اين سفر تفاهم‌هاي لازم کسب شود. وزير صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: تا کنون سه اجلاس مشترک بين دو کشور ايران و عراق برگزار شده که آخرين آن در سال ۹۳ شمسي در بغداد بوده و در اين اجلاس ۱۲ سند همکاري امضا شده است. رحماني با بيان اينکه اين دو وزارتخانه مي‌توانند زمينه توسعه روابط را در وزارت خانه‌هاي خودمان و ساير وزارتخانه‌هاي دو کشور مهيا کنند، تصريح کرد: چند مورد مهم براي توسعه روابط وجود دارد که يکي از آن‌ها تسهيل مبادلات بانکي و گمرکي في مابين و ديگري تطابق استانداردهاي کالايي دو کشور است.

  • رعايت استاندارهاي کالايي در صادرات و واردات

وزير صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: ايران در ۴۰ سال گذشته به پيشرفت‌هاي چشمگيري دست يافته و در رشته‌هاي بسياري جزو برترين‌هاي دنيا است.

وي ادامه داد: ما در صادرات و واردات موارد مورد نياز را رعايت مي‌کنيم. در اين خصوص علاوه بر اينکه توليد کنندگان ما حساسيت‌هاي لازم را دارند، سازمان استاندارد هم کنترل‌هاي لازم را براي ارسال و دريافت کالاهاي استاندارد انجام‌مي‌دهد.

  • سطح روابط ايران و عراق فراتر از ديگر همسايه‌هاست

در ادامه اين جلسه محمدهاشم عبدالمجيد وزير تجارت عراق، با تشکر از مهمان نوازي ايراني‌ها گفت: روابطي که بين و عراق برقرار است، رابطه‌اي عادي نيست و با روابط تمام کشورهاي همسايه متفاوت است. مرز خاکي گسترده ۱۴۰۰کيلومتري ايران و عراق باعث مي‌شود، روابط ايران و عراق با ديگر همسايگان عراق تفاوت داشته باشد. روابط دو جانبه بين دو کشور به درازاي تاريخ است و اين روابط در تمام زمينه‌هاست و فقط منحصر به روابط تجاري نمي‌شود. وي افزود: دولت و مردم عراق قدردان مردم ايران هستند که در مبارزه با داعش در کنار مردم عراق بودند. ما اين مسئله را در عراق قدردان هستيم و اين، نشان دهنده عمق روابط دولت ايران و عراق است. به همين دليل يکي از اولين ديدارهاي رييس جمهور عراق به ايران به عنوان يک کشور مهم بود

در ۱۰ ماهه امسال انجام شد
گروه اصناف: عبدالله بهرامي‌مديرعامل اتحاديه تعاوني‌هاي فرش دستباف ميزان صادرات فرش دستباف در ۱۰ ماهه امسال را ۲۲۵ ميليون دلار ذکر کرد و گفت: اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد کاهش داشته است.

عبدالله بهرامي‌مديرعامل اتحاديه تعاوني‌هاي فرش دستباف در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: صادرات فرش دستباف ايران در مقايسه با ۱۰ ماه گذشته ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش داشته است که بخش اعظمي‌از آن ناشي از تحريم‌هايي بود که از مهرماه آغاز شد. وي ادامه داد: طي ۱۰ ماهه سال جاري ميزان صادرات فرش دستباف ما به ۲۲۵ ميليون دلار رسيد، در حالي که سال قبل ميزان صادرات ۳۴۰ ميليون دلار بود. مديرعامل اتحاديه تعاوني‌هاي فرش دستباف در ادامه با اشاره به امضاي تفاهم‌نامه همکاري ميان معاونت تعاون و مرکز ملي فرش، اظهار کرد: مرکز ملي فرش همواره حامي‌بخش تعاون بوده است و به دنبال تغييراتي که در معاونت تعاون وزارتخانه ايجاد شد، اقدامات خوبي در جهت حمايت از تعاوني‌هاي فرش به ويژه بافندگان به وجود آمد. وي ادامه داد: به موجب اين تفاهم‌نامه ساماندهي تعاوني‌هاي فرش دستباف، صدور پروانه براي تشکل‌ها و صدور کارت شناسايي براي قاليبافان به اتحاديه تعاوني‌هاي فرش دستباف واگذار شد. بهرامي‌بيان کرد: در بحث آموزش و بازاريابي به دليل آنکه ابزارهاي لازم را در اختيار نداشتيم نمي‌توانستيم پروانه صادر کنيم يا نمايشگاه برگزار کنيم ولي با امضاي اين تفاهم‌نامه امکان آموزش و شناسايي ظرفيت‌ها و بازاريابي و بازارسازي توسط اتحاديه فراهم شد. پيش از اين وي با بيان اينکه ميزان توليد فرش در کشور حدود ۳ ميليون متر مربع در سال است، اظهار کرد: حمايت نکردن براي بيمه قاليبافان، افزايش قيمت مواد اوليه و ساير موارد ديگر از دلايل کاهش توليد بوده است. وي با بيان اينکه تحريم داخلي بيشتر از تحريم‌هاي خارجي صنعت فرش را تحت تاثير قرار داده است، گفت بود: صادرات فرش به صورت اماني صورت مي‌گيرد و بسياري از آن‌ها پس از مدتي به کشور برگشت داده مي‌شوند اما، بخشنامه بانک مرکزي به گونه‌اي است که در صورت خارج شدن اين فرش‌ها از کشور بايد ارز آن به سيستم نيما برگردانده شود که امري نشدني است و موجب شده بسياري از صادرکنندگان رغبتي براي اين کار نداشته باشند. وي تصريح کرد: بر اساس آمار مرکز ملي فرش يک ميليون نفر بافنده فرش در کشور وجود دارد که ۳۰۰ هزار نفر بيمه هستند و مابقي فاقد بيمه هستند.

وزير نفت مطرح کرد:

گروه انرژي: بيژن زنگنه، وزير نفت گفت: امروز نوک پيکان حمله آمريکا به سمت صنعت نفت ايران است، من و همکارانم در وزارت نفت در اين شرايط فشارها را تحمل مي‌کنيم تا آسيبي به ملت ايران نرسد.

به گزارش شانا، وزير نفت در آيين آغاز عمليات اجرايي ساخت طرح پتروشيمي‌جديد انديمشک گفت: امروز به انديمشک آمدم زيرا از سال‌ها پيش ديني به مردم اين شهر داشتم که به تاخير افتاده بود، اما خوشبختانه با پيگيري‌هاي مستمر آقاي حسنوند، رئيس محترم کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، عمليات اجرايي احداث طرح پتروشيمي‌انديمشک آغاز شد.

وي با بيان اينکه هم اکنون بزرگترين هلدينگ کشور در سطح پتروشيمي‌مسئوليت عمليات اجرايي طرح احداث پتروشيمي‌انديمشک را به‌عهده گرفته است، افزود: اين طرح اقتصادي است و سودآوري خوبي به همراه خواهد داشت.

وزير نفت با اشاره به اينکه رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي‌همواره براي توسعه صنعت نفت ايران تلاش مي‌کند، تصريح کرد: وزارت نفت نيز براي توسعه طرح پتروشيمي‌انديمشک جدي است.

زنگنه در ادامه با اشاره به اينکه آمريکا صنعت نفت ايران را در نوک پيکان حملات قرار داده است، گفت: آنها مي‌خواهند ما نفت نفروشيم و پول آن را هم جابه‌جا نکنيم، اما به لطف الهي آنها نتوانستند و در اين کار موفقيتي کسب نکردند اگرچه امروز به نوعي آبروداري مي‌کنند.

وي با بيان اينکه از سال ۶۲ وزير بودم و مسئوليت‌هايي به‌عهده داشتم، افزود: ما آن روزها را هم ديديم، اما هيچ وقت فشار دشمن همانند امروز نبود، تفاوت آن سال‌ها با امروز اين است که هر چند شهيد و زخمي‌و بمباران نداريم، اما شدت فشارهاي دشمن بيشتر است، هرچند که آنها توفيقي کسب نکردند و نخواهند کرد.

وزير نفت با اشاره به اينکه ۶.۵ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري در صنعت نفت را اجرايي خواهيم کرد که همه سرمايه آن از منابع داخلي تامين شده است، گفت: اقلامي‌را هم ذکر کرده‌ايم که نبايد از خارج خريداري شود، همچنين بخشي از منابع نيز صرف توسعه و عمران مناطق نفت‌خيز مي‌شود.

زنگنه با اشاره به اينکه امسال ۱۰۰ ميليون متر مکعب به توليد گاز کشور افزوده شده است، تاکيد کرد: ما ايستاده‌ايم و مقاومت مي‌کنيم، طرح‌هاي گازرساني مراحل پاياني خود را طي مي‌کند، امسال نفهميديم زمستان چطور آمد و رفت در حالي که نه افت فشاز گاز داشتيم و نه قطعي، بدون شک هر آجر و لوله‌اي که روي هم گذاشته مي‌شود با خون جگر، آرامش، تحمل و صبر انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: در اوج تحريم توليد محصولات پتروشيمي‌ما افزايش يافت، همه تلاش خود را انجام مي‌دهيم تا پروژه‌اي بر زمين نماند.

وزير نفت با بيان اينکه صنعت پتروشيمي‌ايران در اوج تحريم‌ها در آستانه تحول بزرگ است و براي نخستين بار در سال آينده تامين خوراک بيش از نياز خواهد بود، گفت: کل ارزش توليد پتروشيمي‌هم‌اکنون ۲۰ ميليارد دلار و مقدار آن ۳۰ ميليون تن است که اين رقم ظرف دو سال با تکميل طرح‌هاي نيمه‌تمام به ۴۵ ميليون تن محصول خالص براي عرضه به بازار مي‌رسد.

زنگنه در واکنش به سخنان افرادي که مي‌گويند وزارت نفت برنامه‌اي براي مقابله با تحريم‌ها ندارد، عنوان کرد: من نمي‌توانم عدد و رقمي‌اعلام کنم، کارها را در شرايط سخت پيش مي‌بريم، اما نقشه‌ها و برنامه‌هاي مقابله با تحريم‌ها را افشا نخواهيم کرد، خود و همکارانم در وزارت نفت تحت فشار قرار مي‌گيريم تا ملت ايران سرافراز باشد.

وزير نفت ادامه داد: فعاليت‌هاي توسعه‌اي در صنعت نفت را ادامه مي‌دهيم، سرمايه‌گذار هم مي‌آيد، اما نمي‌گويم، زيرا دشمن سو استفاده خواهد کرد.

وي ادامه داد: مقدار توليد روزانه نفت در غرب کارون در سال ۹۲، ۷۰ هزار بشکه بود که اين رقم هم‌اکنون به ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسيده است و به‌زودي به ۳۵۰ هزار بشکه در روز خواهد رسيد، همچنين برداشت نفت خام از ميدان آذر تا پايان سال ۹۸ از ۳۰ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه در روز خواهد رسيد.

زنگنه گفت: به من و همکارانم در وزارت نفت فشار خواهد آمد، خانواده شهدا عمري تحمل کرده‌اند، اکنون من هم چند وقتي تحمل مي‌کنم، متاسفانه برخي نمي‌دانند و فشارهايي مي‌آورند که بعضي مسائل و موارد را به اصطلاح لو دهيم، اما ما برنامه‌هاي مقابله با تحريم را افشا نمي‌کنيم تا آسيبي به ملت ايران وارد نشود.

وي با اشاره به اينکه يکي از تاکيدات مقام معظم رهبري جلوگيري از سوزاندن گازهاي همراه نفت بود، تصريح کرد: پروژه جلوگيري از سوزاندن گازهاي همراه نفت تا پايان دولت دوازدهم تکميل مي‌شود، اين اقدام آثار مثبت زيست محيطي و اقتصادي به همراه دارد، من معتقدم با سوزاندن گازهاي همراه نفت، اسکناس مي‌سوزانيم.

وزير نفت در پايان ضمن ابراز خوشحالي از سفر به انديمشک گفت: اميدوارم طرح احداث پتروشيمي‌انديمشک حداقل تا سه سال آينده پايان يابد، اين طرح بزرگ، خط جديدي براي پتروشيمي‌هاي اتيلن است و مي‌تواند به يک خوشه صنعتي در منطقه تبديل شود به‌گونه‌اي که صدها پتروشيمي‌پايين دست مي‌تواند در کنار آن احداث شود و اشتغال و زندگي ايجاد کند.

  • ۸.۵ ميليارد طرح توسعه‌اي پتروشيمي‌در حال اجراست

در ادامه جعفر ربيعي مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي‌خليج فارس از اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي اين شرکت به ارزش هشت ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار خبرداد.

وي افزود: امروز صنعت پتروشيمي‌به کمک شرکت ملي نفت ايران آمده است تا گازهاي مشعل که بسيار ارزشمند هستند اما هم‌اکنون سوزاندن آنها آلودگي به همراه دارد، به طرح پالايش گاز بيدبلند خليج فارس و يادآوران منتقل شود.وي تصريح کرد: با خاموش کردن تعداد زيادي از مشعل‌ها، خوراک پايين دست پتروشيمي‌هاي گچساران و خوزستان تامين مي‌شود.

ربيعي با اعلام اينکه در سال آينده پتروشيمي‌هاي بوعلي، نوري و بندر امام وارد بورس مي‌شوند، اعلام کرد: هلدينگ خليج فارس در بازار بورس پنج شرکت دارد، به‌طوري که از نظر ارزش ۱۲ درصد بورس را در اختيار داريم.

وي با اعلام در حال اجرا بودن هشت ميليارد و ۵۰۰ ميلون دلار طرح‌هاي توسعه‌اي پتروشيمي‌در اين شرکت، گفت: سه طرح شاخص پالايش گاز بيدبلند، اوره و آمونياک لردگان و الفين ايلام به ارزش بيش از ۴ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري، سال آينده افتتاح مي‌شوند.

مديرعامل هلدينگ خليج فارس با بيان اينکه در سال آينده طرح‌هاي توسعه‌اي در هلدينگ خليج فارس را به‌طور جدي دنبال و با کمک همکارانم طرح‌هاي نيمه‌تمام را تکميل مي‌کنيم، گفت: هلدينگ‌هاي پتروشيمي‌امروز نگاهي جدي به توسعه صنعت پتروشيمي‌دارند.

ربيعي ادامه داد: پيش از اين تمرکز در صنعت پتروشيمي‌بر بالادست بود، اما سياست پتروشيمي‌خليج فارس اين است که به پايين دست بپردازد و نمونه اين موضوع اتيلن و ‌اوره است که بازار ارزشمندتري دارد. وي عنوان کرد: طرح اتيلن اکسايد انديشمک پايين دست اتيلن است که سودآوري بيشتري هم نسبت به پلي اتيلن دارد. مديرعامل هلدينگ خليج فارس گفت: تلاش مي‌کنيم با راه‌اندازي پتروشيمي‌جديد انديشمک گامي‌براي اميدواري مردم به آينده و اشتغالزايي برداريم.

ربيعي با بيان اينکه تمرکز صنعت پتروشيمي‌تاکنون بيشتر بر صنايع ميان دستي بوده است و اکنون بايد به‌ سمت بخش پايين دست صنعت پتروشيمي‌گام برداريم، گفت: پتروشيمي‌جديد انديمشک يکي از همين صنايع پايين دست است و سودآوري بيشتري نسبت به پلي اتيلن خواهد داشت و زنجيره ارزش پايين دستي کاملي دارد.

استقبال عمومي‌از انتصاب رييس جديد دستگاه قضا نشان مي‌دهد؛

گروه اقتصاد کلان: حجت الاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رييسي با حکم مقام معظم رهبري به عنوان رييس جديد قوه قضاييه منصوب شد. در حکمي‌که حضرت آيت الله خامنه‌اي براي قاضي القضات جديد نوشته‌اند بيشترين تاکيد بر روي مقابله با فساد صورت گرفته است. در فراز آغازين حکم انتصاب مورد نظر آمده است: «... در همه‌ي فصول تحول، مردمي‌بودن و انقلابي بودن و ضد فساد بودن را رعايت کنيد». در ادامه نيز يک بار ديگر و اين بار بر مبارزه با فساد در درون قوه قضاييه تاکيد شده است: « در ريشه‌کني فساد از درون قوه که مايه‌ي مباهات شما و سرافرازي اکثريت قضات دادگاه‌ها و دادسراها است، هيچ ترديد و درنگ نکنيد». بر اين اساس مي‌توان گفت که اصلي‌ترين و جدي‌ترين ماموريت رييس جديد قوه قضاييه مبارزه با فسادي است که متاسفانه و علي رغم همه تلاش‌هايي که توسط مقامات و کارگزاران نظام صورت گرفته، همچنان پايه‌ها و ارکان اقتصادي و اداري مملکت را موريانه وار مورد تهديد قرار داده است. نقطه قوت انتصاب جديد را بايد تجربه و قدمت نسبتا طواني حضور سيد ابراهيم رييسي در قوه قضاييه دانست که اميد است همين تجربه و تسلط بتواند در ماموريت جديدي که به وي محول شده است کارگشا و تاثير‌گذارباشد. در همين ارتباط رهبري در حکم انتصاب حجت الاسلام رييس آورده اند: «اينجانب براي تحقق اين مقصود حياتي، جنابعالي را برگزيده‌ام که داراي سوابق طولاني در سطوح مختلف قوه‌ي قضائيه و آشنا با همه‌ي زواياي آن مي‌باشيد و از طرفي در کنار فقاهت از تحصيلات حقوقي و دانش و تجربه در اين عرصه مهم برخورداريد، و سلامت و امانت و کارآمدي خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌ايد». بنابراين از اين بابت هم اميد مي‌رود که اين انتصاب بتواند در ريشه کني فساد اداري و اقتصادي که مد نظر مقام معظم رهبري است مؤثر و مفيد افتد.

  • نويد تحولات مثبت

طي روزهاي اخير و با انتشار خبر رياست جت الاسلام رييسي بر قوه قضاييه واکنش‌هاي خوبي از سوي شخصيت‌هاي سياسي در اين خصوص به عمل آمد که به نوبه خود تحولات مثبتي را نويد مي‌دهد. .

علي اکبر ولايتي مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل با صدور پيامي‌نوشت:« بدون شک درايت، تدبير و اشراف حضرتعالي در مباحث حقوقي و موضوعات مرتبط با دستگاه قضا ذخيره‌اي ارزشمند و گرانبها در جهت ايجاد تحولي عظيم و عميق در پيشبرد منويات مقام معظم رهبري در گام دوم انقلاب در دستگاه قضا خواهد بود». سيد محمدعلي ابطحي، رئيس دفتر رئيس جمهور دولت اصلاحات درباره انتصاب حجت الاسلام رئيسي به رياست قوه قضائيه در کانال تلگرامي‌خود نوشت:« آقاي رييسي، اگر فقط با زبان قانون و حقوق و در مورد مسائل قضايي ونه سياسي سخن بگوييد، و عدالت را براي همه ايرانيان به طور مساوي بخواهيد مي‌توانيد اميد مردم به حوزه قضايي را بازسازي کنيد که اين اعتماد به قوه قضاييه خدشه دار است.

محمود صادقي، نماينده مجلس در حساب توييتري خود نوشت: «‌نکات مورد تأکيد رهبري در حکم انتصاب حجه الاسلام رئيسي نويدبخش تحولات مثبت در قوه قضائيه است؛ جا دارد اوصافي چون برخورداري از دانش، تجربه، تحصيلات حقوقي، سلامت، امانت و کارآمدي که از ويژگيهاي موردنظر رهبري در انتصاب ايشان است در انتصاب مقامات عالي قضايي مد نظر وي نيز قرار گيرد.»

- يحيي کمالي پور نايب‌ رئيس کميسيون قضايي مجلس در اين مورد به ايرنا اظهار کرد: رئيس جديد قوه قضائيه همچنين مردي کم حاشيه، پاکدست‌ و با تجربه قضايي است و امروز با يک جايگاه مهمتري وارد دستگاه قضا مي‌شود که درصد مهمي‌از اعتماد مردم را حتي در انتخابات توانسته است جلب کند.


سرمقاله

کورش شرفشاهي

k.sharafshahi@gmail.com

در اينکه فساد همه معادلات را بر هم مي‌زند و ريشه اقتصاد را خشک مي‌کند، شکي نيست. اما نکته مهمتر اين است که چگونه با اين فساد برخورد کنيم تا تمايل به فساد رنگ ببازد. اگر بپذيريم که نقطه آغازين همه اختلاس‌ها و فسادها در دولت است و بخواهيم پيشگيري را بر درمان مقدم بدانيم، بايد قوه مجريه نظارت بيشتري بر زيرساختهايش داشته باشد تا هيچ کس نتواند بخشي از اموال دولتي را به نفع خود تاراج کند اما اگر کار از اين مرحله گذشت، آنگاه کار سخت مي‌شود زيرا مجلس شوراي اسلامي‌به عنوان قوه ناظر بايد در قالبهاي گوناگون نظارت خود را افزايش دهد که از طرح سوال از وزير تا استيضاح و تحقيق و تفحص گسترش مي‌يابد. اما وقتي گند کار درآمد، فساد علني شد و مردم در کوچه و بازار متوجه شدند، آنگاه چاره‌اي نمي‌ماند و بايد دادستان به عنوان مدعي العموم وارد معرکه شود که کار به بازداشت، بازجويي، صدور کيفرخواست، محاکمه، صدور حکم و مجازات مي‌رسد که اين مرحله آخر است. اما دوره رياست آيت الله آملي لاريجاني پايان يافت و با حکم رهبر انقلاب آيت الله رييسي بر مسند قوه قضاييه تکيه زد. در حکم رهبر انقلاب به رييس قوه قضاييه بر ضد فساد بودن تاکيد شده و آمده است که در ريشه‌کني فساد از درون قوه که مايه‌ي مباهات شما و سرافرازي اکثريت قضات دادگاه‌ها و دادسراها است، هيچ ترديد و درنگ نکنيد. اگرچه در تاريخچه زندگي پر مسووليت آيت الله رييسي هيچ نقطه سياهي وجود ندارد، اما اين رهنمود رهبر انقلاب رويکردي دو وجهي دارد چرا که از يک سو مسووليت رييس جديد دستگاه قضا را سنگين تر مي‌کند زيرا در حکم رهبري بر پاک دست بودن آيت الله رييسي تاکيد شده و مهمتر اينکه مجوز لازم در برخورد با مفسدان را به آيت الله رييسي مي‌دهد تا بدون هيچ درنگي با مفسدان در هر يک از سه قوه و دستگاهها با جديت برخورد شود.

یادداشت

سيد احمد سيدي مطلق

بنيانگذار پزشک کسب و کار

نوروز جشن آغاز سال نوي پارسي و کهن‌ترين و اصيل‌ترين آداب و سنن به جا مانده از ايران باستان است. با وجود تعدد قوميت‌هاي مختلف در کشور، ايرانيان همواره نوروز را جشن مي‌گيرند که با آداب و رسوم ويژه در هر منطقه‌اي از کشور همراه است که در بسياري موارد مختص همان شهر است و در بيشتر موارد با يکديگر هم پوشاني دارند. تعطيلات عيد نوروز سفرهاي بسياري را براي خانواده‌هاي ايراني رقم مي‌زند. شهرهاي کشور ايران را مي‌توان بهترين مقصد گردشگران نوروزي دانست. اما در کمال ناباوري تعداد مسافران سفرهاي داخلي در مقابل سفرهاي خارجي بسيار ناچيز است. طبق فهرست سازمان جهاني يونسکو کشور ايران با 32 استان شامل 21 مکان است که در ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده‌اند. اما اين تعداد مکان ديدني نيز مسافران و گردشگران داخلي و خارجي را ترغيب به بازديد از شهرهاي مختلف کشور نمي‌کند. کم شدن تعداد گردشگران خارجي و افزايش خروج گردشگران ايراني به سوي کشورهاي خارجي، آن هم به ميزان زيادي در مقايسه با سالهاي پيش، نکته‌اي نيست که بشود به راحتي از کنار آن گذشت. همانطور که گفته شد سالانه مردم زيادي کشور را به مقصد کشورهاي همسايه براي تفريح و تعطيلات ترک مي‌کنند اين رقم در سال 95 معادل 9 ميليون نفر بود و طبق اين آمار مسافران رقم 30 ميليارد دلار ارز را از کشور خارج مي‌کنند که رقم قابل توجهي به شمار مي‌رود. در واقع مي‌توان به اين نتيجه رسيد که صنعت توريسم مي‌تواند به اندازه سرمايه نفتي براي يک کشور درآمد زا باشد. مهمترين سئوالي که مطرح مي‌شود اين است که چرا وقتي کشور خودمان پتانسيل جذب توريست به خصوص در ايام نوروزي را داراست، چرا تراز جذب توريست در کشور تا به اين اندازه ناچيز است؟ ميتوان چند پيشنهاد براي جذب توريست به کشور ارائه کرد: بايد به اين نکته توجه داشت که نميتوان همواره از مسئولين دولتي انتظار داشت که تمامي‌کارها را انجام بدهند بلکه مردم مي‌توانند با همکاري و همياري با يکديگر قدم‌هاي بزرگي در راستاي پيشرفت شهر و کشور خود بردارند. يکي از اساسي‌ترين شيوه‌هاي جذب توريست، برگزاري آيين‌هاي سنتي ويژه‌اي است که مختص هر منطقه بوده و جلوه بصري و جذابيت‌هاي فرهنگي خاصي را داراست. بسياري از توريست‌ها در دنيا به دنبال آيين‌هاي سنتي هستند که کشور ما هم در اين زمينه مملو از استعداد است. به عنوان مثال استان گلستان در مسابقات اسب سواري که سالانه 12 ميليون تماشاگر را به خود جذب مي‌کند حرف بسياري در زمينه جذب توريست دارد. براي ديده شدن اين آئين و رسوم، بيش از آن که به صرف مبالغ کلان نياز باشد به ابتکار، تحقيق پژوهش و عمل و آشنايي بيشتر با فرهنگ منطقه نياز است. در حال حاضر بيش از 80 درصد آژانس‌ها و دفاتر مسافرتي در زمينه تورهاي خارجي فعاليت دارند و تنها تعداد کمي‌از دفاتر خدمات مسافرتي به دنبال تورهاي ورودي به ايران و شهرهاي شناخته شده هستند. شايد بهتر است که براي بالا بردن توريسم در کشور کارگروه‌هايي به صورت خودجوش و با همکاري مردم محلي شهرستان‌هاي کمتر شناخته شده تشکيل شود که با قرار دادن اتوبوس‌هاي مجهز و نيز جاي خواب و استراحت مناسب براي مسافران سطح توريسم را در منطقه بالا ببريم. احياي مناطق گردشگري و حفظ و نگهداري از آن‌ها نيز در جذب توريست سهم بسزايي دارد. در حال حاضر شاهد آن هستيم که سواحل شمالي کشور با نخاله‌هاي به جا مانده از مسافران پوشيده شده و جنگل‌هاي کشور مامني براي کيسه‌هاي زباله است. شايد اگر زمان و هزينه براي رعايت در حفظ و نگهداري مناطق توريستي داشته باشيم نتيجه بهتري از جذب توريسم بگيريم. ايجاد بازار کالاهاي خاص نظير سوغاتي‌هاي هر شهر نيز يکي از جذاب‌ترين پديده‌هاي توريستي محسوب مي‌شود. بازار از جذابترين پديده‌هايي است که توريست‌ها و خصوصا خانواده‌ها حتما به آن سر مي‌زنند. بازار سوغاتي‌ها مي‌تواند مختص سوغاتي آن استان نباشد وسوغات چند استان را در بر گيرد . بهتر است که در محدوده بازار‌ها امکان دسترسي به وسايل نقليه و پارکينگ و پياده روي مناسب وجود داشته باشد تا در رفت و آمد توريست‌ها خللي ايجاد نشود.

دادستان کل بر جديت دستگاه قضا در پيگيري مفاسد اقتصادی تاکید کرد؛

گروه سیاسی: دادستان کل کشور گفت: بخشي از فسادهاي امروز منشاء طمع ورزي عده‌اي در بخش‌هاي خصوصي است و در قاچاق کالا مي‌بينيم برخي چه کار مي‌کنند و برخي کارخانجاتي که مي‌بينيم در وزن کالا تقلب مي‌کنند، فساد است.

به گزارش ايسنا، حجت الاسلام محمدجعفر منتظري افزود: برخي اقلام قاچاق، مشکلات بازار، ارزهايي که بخش خصوصي با استفاده از رانت گرفته و بخشي آن را برگردانده و عده‌اي برنگردانده‌اند که تعقيب مي‌کنيم و ول کن نيستيم. به همه کساني که از اين شرايط استفاده کرده و ارز با نرخ دولتي گرفته و آن را برنگردانده‌اند مي‌گويم بالاخره مطمئن باشيد که سراغ شما خواهيم آمد و اسامي‌شما و ليست دريافتي‌هاي شما در اختيار است و اين ليست به نوبت مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت. وي گفت: بخشي از فساد ريشه در تصميمات بخش خصوصي دارد و اگر در بخش‌هاي دولتي اعم از اقتصادي يا غيراقتصادي که در حوزه اقتصاد موثر است، تصميم صحيح بگيريم و در مسير عدالت حرکت کرده و از رانت استفاده نکنيم، طمع ورزي و قوم و خويش بازي و ساخت و پاخت نداشته و شفاف باشيم و در چارچوب قوانين و مقررات حرکت کنيم، قطعا بخش خصوصي هم در اين مسير کار خواهد کرد. دادستان کشور افزود: دستگاه قضايي دستگاه اجراي عدالت است و مقام معظم رهبري نسبت به عدالت و مبازه با فساد بارها نکاتي را يادآوري کرده‌اند. اين مقام قضايي بيان کرد: آبشخور و ريشه بخشي از نابساماني‌ها و مشکلات امروز جامعه و فسادهايي که کم و بيش ديده مي‌شود، همان است که روش عادلانه نيست. وي افزود: اگر در مسائل اقتصاي چه قانونگذاري، توزيع ثروت، تقسيم بودجه، تخصيص و اجرا اگر در مرز عدالت باشد، در نظام جمهوري اسلامي‌نبايد شاهد اين فسادها باشيم. وي بيان کرد: فساد امروز در جامعه ما يک واقعيت غيرقابل انکار است اما خوشبختانه گستردگي فساد در حدي نيست که بعضي تبليغ مي‌کنند و دشمن تلاش مي‌کند در افکار و اذهان عمومي‌جا بيندازد که فساد در نظام جمهوري اسلامي‌نهادينه و سيستمي‌شده است. دادستان کل کشور اظهار کرد: مجموعه پرونده‌هايي که درباره فساد است و بسياري را که مي‌گوييم، وقتي تجزيه و تحليل مي‌شود مي‌بينيم فساد در نظام جمهوري اسلامي‌گسترده و سيستمي‌نيست و البته همين مقدار فساد از نظر ما زياد است. دادستان کل کشور افزود: بايد همکاران ما در کل کشور با اقتدار به ميدان بروند و هر کس در هر پست و وابسته به هر کس باشد، اگر به حقوق عامه تجاوز کند، با او برخورد کنند. دفاع از حقوق عامه مستقيما متوجه دادستان‌هاست و مکلف به ورود جدي هستند

معاون اقتصادي رييس جمهوري تاکيد کرد؛

معاون اقتصادي رييس جمهوري با بيان اينکه با توان مردان غيور و صاحب فکر مي‌توان مشکلات را حل کرد، گفت: در شرايط کنوني نيازمند همگرايي و مثبت نگري نسبت به آينده هستيم. به گزارش ايرنا، محمد نهاونديان در جمع فعالان اقتصادي استان آذربايجان شرقي در تبريز ادامه داد: با منفي گرايي مشکلي حل نمي‌شود و در کنار طرح مشکلات بايد راهکار ارائه شود. وي با اشاره به چالش‌هاي ايجاد شده در بخش اقتصاد کشور، اظهار داشت: برخي از اين چالش‌هاي را مي‌توان به فرصت تبديل کرد . نهاونديان با اشاره به اينکه اتفاقات اقتصادي کشور پس از دي ماه سال گذشته، ريشه سياسي دارند، يادآوري کرد: اعلام خروج آمريکا از برجام موجب تکانه در بازار ارز شد و به ساير بازارها تاثير گذاشت. وي با بيان اينکه اين تکانه‌ها با تدبير درست قابل کنترل است، اضافه کرد: همانگونه که در دفاع مقدس هزينه زيادي داديم ولي همديگر را ملامت نکرديم، باز هم با همدلي و همگرايي مي‌توانيم از مشکلات عبور کنيم. نهاونديان با بيان اينکه در جنگ تحميلي هدف ما ضربه زدن به دشمن بود نه دوست، ادامه داد: اکنون هم وقت تخريب يکديگر نيست، بلکه زمان همگرايي است. معاون اقتصادي رييس جمهوري، شرايط کنوني را فرصت مناسبي براي تغيير ساختار دانست و گفت: اکنون جامعه و واحدهاي توليدي آمادگي بيشتري براي اصلاح دارند. وي بر اصلاح تصميم‌هاي نادرست گذشته تاکيد کرد و گفت: بودجه کشور هم نيازمند اصلاح ساختاري است. نهاونديان اصلاح سيستم ارزي و يارانه‌اي را هم ضروري دانست و ادامه داد: با جلوگيري از هدر رفت منابع کشور مي‌توانيم برابر 3.4 درصد توليد ناخالص کشور رشد کنيم. وي يکي از آسيب‌هاي ساختاري دولت را ناشي از بي اعتمادي متقابل بخش خصوصي و سياست گذاران عنوان و تشريح کرد: غلبه بدبيني به بخش خصوصي در گذشته، موجب دولتي شدن همه چيز شد. نهاونديان با اشاره به ابلاغ سياست‌هاي خصوصي سازي، گفت: ميزان تحقق اين سياست‌ها متناسب با آرمان‌ها نيست زيرا همگرايي بين دولت و بخش خصوصي يا وجود نداشته يا ضعيف بوده است. وي با بيان اينکه هيچ کس از افزايش نرخ ارز خشنود نيست، گفت: در برخي زمينه‌ها از جمله صادرات از همين افزايش نرخ ارز مي‌توان استفاده کرد. نهاونديان بر ضرورت التهاب زدايي از بازار ارز تاکيد کرد و گفت: صنعتگر براي برنامه ريزي اقتصادي نيازمند ثبات در بازار است. وي اظهار داشت: صنعتگر هم بايد به سياست‌گذاراطمينان بدهد که حرف و عملش يکي است. دبير شوراي عالي هماهنگي اقتصادي قوا، اين شورا را ظرفيتي مناسب براي همکرايي عنوان کرد و گفت: آماده طرح پيشنهادات بخش خصوصي در اين شورا جهت حل مشکلات هستيم. وي در ادامه به ظرفيت‌هاي مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: تلاش داريم اين مناطق در تصميم گيري‌ها آسيب نبينند.