عضو کميسيون انرژي در گفتگوی اختصاصی با تجارت تاکید کرد؛
کورش شرفشاهي: کاهش ارزش پول ملي و بالا رفتن قيمت دلار باعث شد تا اقتصاد کشور با چالش جدي رو به رو شود. يکي از مهمترين معضلاتي که گريبانگير اقتصاد کشور شد، قاچاق معکوس بود. بدين معنا که قيمت بسياري از کالاها در داخل کشور بالا رفت اما ارزش صادراتي پيدا کرد زيرا با گران شدن قيمت دلار، بسياري از افراد کالاهاي داخل کشورمان را به خارج مي‌بردند و مبادله اين کالاها با دلار به اندازه‌اي مقرون به صرفه بود که بازار کشورمان از کالاهاي داخلي خالي شد. يکي از اين موارد، بردن سوخت به خارج از مرزها بود. البته مدتي است که صادرات سوخت به خارج از مرزها باعث شده تا مسوولان به فکر چاره انديشي باشند و يکي ازجدي‌ترين راهکارها اين بود که فروش سوخت به خارج از مرزها را قانوني کنيم و راهکاري بينديشيم که بنزين به خارج از کشور گرانتر عرضه شود. در اين رابطه با محمد خالدي عضو کميسيون انرژي و نماينده لردگان در مجلس شوراي اسلامي‌گفت و گو کرديم. اين عضو کميسيون انرژي با تاکيد بر اينکه بحث قاچاق سوخت به خارج از مرزها مساله بسيار مهمي‌در کشور ما است گفت: ميزان بيرون بري سوخت در حدي است که مشکل آفرين شده و بايد براي ان برنامه ريزي کنيم تا مسيري منطقي ايجاد شود.

وي افزود: حجمي‌که الان سوخت به خارج از مرزها قاچاق ميشود و گزارش‌هاي که به صورت محرمانه و غير محرمانه وجود دارد، نشان مي‌دهد که قاچاق سوخت اتفاق مي‌افتد.

خالدي با تاکيد بر اينکه بايد برنامه‌اي براي مديريت اين قاچاق وجود داشته باشد گفت: نياز بود يک هماهنگي بين مجلس، دولت و به خصوص وزارت نفت براي ساماندهي سوخت صورت بگيرد.

وي مصوبه مجلس شوراي اسلامي‌در خصوص صادرات بنزين را يادآور شد و گفت: آمارها حکايت از آن دارد که قاچاق روزانه 9 ميليون ليتر بنزين به کشورهاي همسايه صورت مي‌گيرد. به همين دليل يکي از تصميمات گرفته شده در کميسيون تلفيق بودجه سال 98 که در صحن علني مجلس به تصويب رسيد، فروش بنزين در بازارهاي نفتي به نرخ FOB (فوب به معني قيمت تا لحظه تحويل روي کشتي است)است،که اين تصميم امکان صادرات فرآورده‌هاي نفتي و گازي را از بازارچه‌هاي نفتي کشورهاي همسايه فراهم مي‌کند.

نماينده دهلران گفت: بنابر قوانين بين‌المللي در شرايط فوب، فروشنده وظيفه دارد تمامي‌هزينه‌هاي کالا را تا محل حمل اصلي (با کشتي يا هواپيما يا راه آهن) متقبل شود و تمامي‌هزينه‌هاي بعد از اين مرحله اعم از کرايه حمل، بيمه، تعرفه‌هاي وارداتي و... را خريدار متقبل مي‌شود، همچنين مفهوم قيمت‌گذاري بر پايه فوب خليج فارس به معناي قيمتي است که زمان تحويل به کشتي در اين منطقه پرداخت مي‌شود.

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي‌با تاکيد بر اينکه شرکت ملي پالايش فرآورده‌هاي نفتي بايد با دقت اين مصوبه را اجرا کند گفت: در اين صورت اثرات مطلوبي در حوزه سوخت کشور ايجاد و به مردم مرزنشين فشار وارد نخواهد شد. ضمن آنکه قاچاق کاهش پيدا کند. درواقع اگر اين کار به درستي انجام شود مي‌توان براي سال‌هاي آينده نيز آن را به تصويب رساند.

وي با تاکيد بر اينکه بزرگترين چالش کشور، خام فروشي نفت است و بايد به سوي توليد و فروش فراورده گام برداريم گفت: تا چند وقت پيش وارد کننده بنزين بوديم اما با راه اندازي فاز 3 پالايشگاه خليج فارس، نه تنها امروز نيازي به واردات بنزين نخواهيم داشت،‌ بلکه افزايش توليد داريم و به صادرات بنزين فکر مي‌کنيم.

خالدي با تاکيد بر اينکه اگر قاچاق سوخت ايجاد مي‌شود، به خاطر تفاوت قيمت است که در ايران و کشورهاي همسايه وجود دارد گفت: براي آنکه قاچاق سوخت به خارج از کشور کنترل شود، بايد قيمت آن در داخل افزايش يابد اما در چند سال اخير به دليل شرايط خاصي که بر جامعه حاکم بود و گراني‌هايي که کمر مردم را خم کرده، مجلس اجازه نميدهد که قيمت بنزين را افزايش دهيم.

وي با تاکيد بر اينکه چاره‌اي جز صادرات بنزين نداريم گفت:‌اکنون بحث اضافه توليد وجود دارد و بهترين راهکار آن است که بنزين را صادر کنيم تا از خام فروشي نيز فاصله بگيريم.

وي در پاسخ به اينکه چاره کار چيست گفت: چند پيشنهاد و راهکار در اين زمينه وجود دارد. اول اينکه در آن مرز‌هايي از ايران که دسترسي به نفت وجود دارد پالايشگاه‌هاي کوچکي احداث کنيم. امروزه بسياري از مرزهاي ما به لوله‌هاي نفت نزديک است و مي‌توانيم با احداث پالايشگاههاي کوچک، محصولاتي همچون بنزين و گازوييل را توليد کنيم و به مرزنشينان بدهيم تا صادر کنند به شرط انکه به قيمت روز اين بنزين وگازوييل را بفروشند.

عضو کميسيون انرژي با تاکيد بر اينکه بنزين و گازوييل را بايد به قيمتي به مرز نشينان بدهيم که حمل و فروش آن براي مرزنشينان سود داشته باشد گفت: بنابر اين به صورت مستقيم اشتغالزايي شده که پالايشگاه راه اندازي کرده ايم و به صورت غير مستقيم نيز سوخت را به قيمتي به مرزنشينان مي‌دهيم که فروش آن براي آنها به صرفه باشد.

وي در پاسخ به اينکه چقدر احتمال مي‌دهيد احداث پالايشگاه کوچک به سرعت عملياتي بشود گفت: اينکه احداث پالايشگاه به سرعت عملياتي مي‌شود يا نمي‌شود، تجهيزات اين پالايشگاه‌هاي کوچک چقدر در ايران وجود دارد يا با کمبود تجهيزات رو به رو هستيم، اطلاع دقيقي ندارم. اما مي‌دانم که دانش فني ساخت پالايشگاه کوچک در ايران وجود دارد. همان طور که فاز 3 پالايشگاه خليج فارس کاملا ايراني ساخته شده و مستشاري از خارج نداشتيم. خالدي با تاکيد بر اينکه مهمتر از دانش فني، تجهيزات مورد نياز است گفت: خيلي از تجهيزات مورد نياز پالايشگاهي ساخت کشورهاي مختلف است و ممکن است در اين شرايط تحريم از ترس جرايم به ما ندهند. بنابراين براي ساخت پالايشگاههاي کوچک و فروش نفت، بنزين وگازوييل در مرزها دو موضوع خيلي مهم وجود دارد. اول نکته زماني است که پالايشگاه ساخته مي‌شود و دوم اينکه آيا تجهيزات ساخت آن پالايشگاه را در کشور مي‌توانيم توليد کنيم يا خير.

وي با تاکيد بر اينکه هر کدام از اين دو گزينه را نداشته باشيم، نتيجه کار را تحت تاثير قرار مي‌دهد گفت: اگر تجهيزات پالايشگاهي در کشور نباشد و بخواهيم از خارج وارد کنيم، در اين شرايط تحريم زمان مي‌برد و شايد هم غير ممکن باشد و نکته مهم ديگر اينکه فرايند ساخت پالايشگاه طولاني مي‌شود و فرصت سوزي مي‌شود. عضو کميسيون انرژي با طرح اين سوال که آيا واقعا اراده‌اي در وزارت نفت وجود دارد که بخواهد پالايشگاه کوچک در مرزها بسازد گفت: البته فکر ميکنم وزارت نفت مخالفتي با ساخت پالايشگاه کوچم مرزي نمي‌کند زيرا به هر حال اين يکي از بهترين راه حل‌هايي است که مي‌توان قاچاق سوخت را کنترل کرد و فرصت‌هاي شغلي براي مرزنشينان نيز حفظ شود.

وي در پاسخ به اينکه احداث پالايشگاه اشتعال ايجاد ميکند و اگر در مناطق مرزي و محروم باشد،‌اهميت بيشتري دارد. آيا مجلس شوراي اسلامي‌از اين مصوبه حمايت ميکند گفت: اول اينکه کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي‌بايد به اين موضوع وارد شود و نظر جمعي را بگيرد. اگر نظر جمعي بر اين بود که ساخت پالايشگاه کوچک به سرعت اتفاق بيفتد، حتما مي‌توان در قالب طرح اين نکته را به صحن آورد و کمکي به دولت براي کنترل قاچاق سوخت داشت.

وي در پاسخ به اينکه آيا مي‌توان از ظرفيت بخش خصوصي براي احداث پالايشگاه کوچک استفاده کرد گفت: استفاده از توان بخش خصوصي بهترين راهکار است.

خالدي با اشاره به اينکه دولت با کسري اعتبار رو به رو است گفت:‌احداث پالايشگاه کوچک براي دولت هزينه بر است و شايد ساخت اين پالايشگاهها در اولويت نباشد به همين دليل مي‌توان از ظرفيت بخش خصوصي استفاده کرد.

وي فرايند اداري طولاني براي صدور مجوز و ساخت اين قبيل پالايشگاهها را معضل اصلي دانست وگفت: از هنگامي‌که نظام تصميمي‌براي انجام کاري مي‌گيرد تا زماني که به مرحله اجرا در مي‌آيد، کاغذبازي چوب بزرگي است که لاي چرخ بخش خصوصي گذاشته مي‌شود به همين دليل بخش خصوصي رغبت زيادي در اين زمينه نشان نمي‌دهد مگر آنکه محدوديت را رفع کنيم.

نماينده لردگان با تاکيد بر اينکه بخش خصوصي مي‌تواند در ساخت پالايشگاه کوچک ورود و پس از توليد بنزين و گازوييل، به صورت مستقيم صادر کند گفت: ما هيچ اعتقادي نداريم که بودجه دولتي براي ساخت پالايشگاه کوچک کنار مرزها مصرف کنيم. اگر قرار باشد طرحي در کميسيون انرژي براي ساخت پالايشگاه کوچک با محوريت دولت بدهيم، به بودجه بستگي دارد. اما در مجموع معنا ندارد يک بار اضافه را به دولت يا وزارت نفت تحميل کنيم.

وي با تاکيد بر اينکه معناي اين صحبت، اين است که طرحي هم اگر مي‌دهيم و دولت يا وزارت نفت را دخيل مي‌کنيم، فقط صدور مجوز را به اختيار وزارت نفت بدهيم و اجراي صفر تا 100 را به بخش خصوصي بسپاريم.

خالدي معناي اختيار دادن به وزارت نفت در صدور مجوز براي احداث پالايشگاه کوچک لب مرزها را اهميت دادن به نقش نظارت دولتي دانست و گفت: بزرگترين مزيت اين است که بخش خصوصي را پاي کار بيارويم و از سرمايه‌گذارداخلي يا حتي خارجي استفاده کنيم. عضو کميسيون انرژي با تاکيد بر اينکه دولت توان مالي، ظرفيت و شرايط لازم را ندارد گفت: امروز با اين شرايط اقتصادي و فشاري که بر وزارت نفت به دليل تحريم‌ها وجود دارد، اميدي به حضور وزارت نفت در احداث پالايشگاه بزرگ نداريم و بهترين گزينه آن است که پالايشگاه کوچک راه اندازي کنيم.

خالدي بهترين گزينه را حرکت به سمت احداث پالايشگاه‌هاي سبکي دانست که امکان راه اندازي سريع آن وجود داشته باشد گفت: اميدواريم بتوانيم راهکاري براي جذب بخش خصوصي در اين زمينه پيدا کنيم.

تأثير تحريم‌ها بر صادرات

سعيد رفيعي‌فر دبيرکل اتحاديه صادرکنندگان فرآورده‌هاي نفت، در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به ميزان صادرات اتحاديه صادرکنندگان فرآورده‌هاي نفت، گاز و پتروشيمي‌در سال ۱۳۹۶ گفت: ميزان صادرات اين اتحاديه که شامل محصولاتي مانند قير، پارافين، روغن و برخي از محصولات پتروشيمي‌مي‌شود، حدود ۶.۵ ميليارد دلار بود. اين آمار بر مبناي آمار رسمي‌گمرک اعلام شده است.وي با بيان اين‌که در چهار ماه انتهاي سال براي صادرات اتحاديه کاهش پيش‌بيني شده است، توضيح داد: علت اين کاهش هم کاهش نرخ نفت، تشديد تحريم‌ها و برخي مشکلات داخلي است.وي در ادامه درباره تأثير تحريم‌ها بر صادرات اتحاديه توضيح داد: با اعمال تحريم‌ها در حمل و نقل مخصوصاً حمل و نقل دريايي به شدت با مشکل مواجه شديم.

کاهش توليد اوپک به نفت شيل کمک کرد

دبيرکل اوپک گفت شرکت‌هاي شيل آمريکا از تلاش‌هاي اوپک و متحدانش براي کاهش نفت و افزايش قيمت آن سود برده‌اند .به گزارش رويترز، محمد بارکيندو، دبيرکل اوپک طي کنفرانس انرژي هوستون گفت شرکت‌هاي شيل آمريکا از تلاش‌هاي اوپک و متحدانش براي کاهش نفت و افزايش قيمت آن سود برده اند. اوپک در شرايط عجيبي قرار دارد که سهم خود را از بازار کاهش داده و سهم جهاني آمريکا را بالا برده است. اوپک توانسته طي چند سال گذشته با توليد کنندگان مستقل نفت آمريکا گفتگو داشته باشد. ولي در کنفرانس سال جاري مقامات اجرايي کمتري از شيل در بين سخنرانان حضور خواهند داشت در حالي که وزراي نفت عربستان و کويت، دو کشور برجسته عضو اوپک هم در کنفرانس سراويک حضور ندارند.

وجود ۲۰۰ مخزن نفت و گاز

توسعه‌نيافته در ايران

کريم زبيدي مدير برنامه‎ريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران گفت: هم‎اکنون بيش از ۲۰۰ مخزن توسعه‌نيافته در کشور وجود دارد و مي‎توان گفت در مجموع ۴۲.۴ درصد از مخازن نفتي و ۱۰ درصد از مخازن گازي تخليه شده است. وي افزود: مخازن و ميدان‌هاي نفت و گاز ايران ظرفيت بالايي براي انجام مطالعات پژوهشي دارند.وي گفت: هم‌اکنون بيشترين برداشت نفت از مخازن آسماري و بنگستان ميدان اهواز انجام مي‌شود، اين در حالي است که اين ميدان ذخاير ۷۰ ميليارد بشکه‌اي نفت دارد.وي با بيان اينکه هم‌اکنون ميانگين ضريب برداشت از ميدان‌هاي هيدروکربوري در جهان نزديک به ۳۵ درصد است، گفت: اين عدد در مورد مخازن ايران، نزديک به ۲۸ درصد تخمين زده مي‌شود که در مجموع حدود ۱۰ درصد از ميانگين جهاني پايين‌تر است.

سعيد ممبيني رئيس اتاق اصناف ايران با بيان اينکه اتاق‌هاي صنفي هيچگونه قيمتي براي کالاهاي اساسي اعلام نکرده‌اند، گفت: اتاق اصناف ايران با پشتوانه ۳ ميليون واحد صنفي به دنبال ساماندهي بازار ۸۰ ميليوني ايران است.وي در گفت‌وگو با ايسنا گفت: در ساليان گذشته تا به امروز اقدامات قابل توجهي در راستاي ساماندهي واحدهاي صنفي توليدي، توزيعي، خدماتي و خدمات فني در اتاق اصناف ايران انجام شده و تلاش همکاران ما در اين سال‌ها همراهي اصناف با حاکميت و مردم ايران بوده است.وي همراهي و همکاري نظام بانکي با بدنه اصناف را يکي از راه‌هاي توسعه و پيشبرد اصناف خواند و تصريح کرد: دريافت تسهيلات بانکي کم بهره در شرايط جنگ اقتصادي کمک قابل توجهي به اقتصاد ايران و واحدهاي صنفي به خصوص واحدهاي صنفي توليدي خواهد کرد.وي دريافت سهم بازرسي اصناف از دولت را مهم خواند و گفت: اتاق اصناف ايران خواهان دريافت سهم بودجه بازرسي اصناف از دولت است.

مرتضي رضايي، معاون توليدات دامي‌وزارت جهاد کشاورزي گفت: بر اساس برنامه‌ريزي‌ها در برنامه ميان‌مدت تا افق ۱۴۰۰، حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تن توليد گوشت قرمز در کشور افزايش مي‌يابد. وي اظهار کرد: توسعه پرورش گاو‌هاي دومنظوره، ارائه تسهيلات و فراهم کردن بستر لازم براي افزايش جمعيت دام‌هاي سبک پربازده که اصلاح شده، چندقلوزا و داراي رشد بالايي هستند و همچنين پايه‌گذاري ورود دام‌هاي پايه‌پروار بخصوص گوساله در نقاط مختلف کشور از جمله پروژه‌هايي است که معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزي براي افزايش توليد گوشت قرمز در سال ۹۸ پيش‌بيني کرده است.وي افزود: بر اساس برنامه ريزي‌ها در برنامه ميان‌مدت تا افق ۱۴۰۰، حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تن توليد گوشت قرمز در کشور افزايش مي‌يابد.وي گفت: تفاوت ۲ تا ۲.۵ برابري قيمت گوشت وارداتي تنظيم بازار با گوشت داخلي عامل اصلي ايجاد صف‌هاي طولاني در کشور است.

افزايش ۲۰ درصدي قيمت

خريد تضميني چغندرقند

عليرضا يزداني مجري طرح چغندر قند گفت: با پيگيري وزير جهاد کشاورزي و تصويب شوراي اقتصاد، قيمت خريد تضميني چغندرقند ۲۰ درصد نسبت به سال ۹۷ افزايش يافت.به گزارش وزارت جهاد کشاورزي، مجري طرح چغندرقند با اعلام اين خبر گفت: با اين افزايش ۲۰ درصدي قيمت هر کيلوگرم چغندرقند بهاره ۳,۷۴۶ ريال و چغندرقند پاييزه به ۳.۶۴۲ ريال رسيد.وي افزود: افزايش قيمت خريد تضميني چغندرقند در راستاي حمايت از کشاورزان و به منظور پايداري توليد شکر کشور صورت گرفته است.وي اظهار داشت: پرداخت کمک کرايه حمل به ازاي هر کيلوگرم چغندرقند تحويلي به مبلغ ۶۱۵ ريال و جايزه ۲ کيلو گرم شکر يا قند و ۲۰ کيلو گرم تفاله خشک به عنوان جايزه تحويل چغندر قند نيز لحاظ شده است.

کلاهبرداري برند معروف آجيل

با علامت جعلي استاندارد

محمودرضا طاهري مديرکل استاندارد استان تهران گفت: در پي گزارشات واصله و در جريان بازرسي‌هاي ويژه نوروز بازرسان استاندارد، تخلف يکي از فروشگاه‌هاي معروف که اقدام به عرضه آجيل در بسته‌بندي با نشان استاندارد جعلي مي‌کرد، محرز و بسته‌بندي‌هاي آن توقيف شد.وي در گفت‌وگو با تسنيم، با اشاره به اينکه آجيل مشمول دريافت علامت استاندارد اجباري نيست، اظهار داشت: هيچ عرضه‌کننده‌اي بدون اخذ مجوز استاندارد، اجازه نصب نشان استاندارد بر روي بسته‌بندي‌هاي آجيل را ندارد.وي افزود: در پي گزارشات واصله و در جريان بازرسي‌هاي ويژه نوروز بازرسان استاندارد از مراکز صنفي و عرضه آجيل، تخلف يکي از فروشگاه‌هاي معروف که اقدام به عرضه آجيل در بسته‌بندي با نشان استاندارد جعلي مي‌کرد، محرز و بسته‌بندي‌هاي آن توقيف شد.

بازار مرغ در بهار به تعادل مي‌رسد

عطاالله حسن زاده عضو اتحاديه مرکزي مرغداران کشور گفت: با به ثمر رسيدن جوجه ريزي در مرغداري‌هاي کشور در بهار ( اواخر فروردين تا ارديبهشت ماه) بازار قيمت مرغ به آرامش و تعادل نزديک مي‌شود.وي درگفت وگو با ايرنا التهاب فعلي بازار مرغ را ناشي از ورود دلالان، تحريک مصرف با اجراي طرح تنظيم بازار، چند نرخي شدن آن و کمبود مرغ در بازار به دليل بيماري نيوکاسل زمستاني دانست.وي آرامش بهاري نرخ مرغ را در بازار منوط به تامين نهاده‌هاي مرغي با نرخ ارز مصوب دولتي از سوي وزارت جهادکشاورزي و استمرار اين کار بيان کرد.وي بخشي از گراني قيمت مرغ را ناشي از تلفات جوجه براثر بيماري نيوکاسل و ترس مرغداران براي توليد در زمستان سال جاري بيان کرد.وي گراني اخير گوشت مرغ را ناشي از وورود دلالان به بازار عرضه و تقاضا بيان کرد

وزير جهاد کشاورزي تشریح کرد؛

گروه اصناف: يکي از دلايل افزايش قيمت مرغ در بازار، توليد نکردن مرغ و کاهش جوجه‌ريزي توسط مرغداران است و اين موضوع سبب مي‌شود که عرضه کاهش‌يافته و قيمت با افزايش همراه شود. اين در حالي است وزير جهاد کشاورزي از عرضه مرغ منجمد براي تنظيم بازار خبر داد و گفت و به تدريج توزيع آن بيشتر خواهد شد.

به گزارش ايسنا، محمود حجتي، وزير جهاد کشاورزي در حاشيه مراسم "درختکاري" به مناسبت هفته "منابع طبيعي و درختکاري" که در سازمان جنگل‌ها برگزار شد، در پاسخ به سوالي در مورد ذخاير گوشت قرمز و سفيد و همچنين ذخاير ميوه براي شب عيد، گفت‌: همان طور که بارها اعلام کرده‌ام در رابطه با ميوه ميزاني را که ستاد تنظيم بازار در آذر و دي ماه براي تأمين، مقرر کرده بود، توسط همکاران ما در سازمان تعاون روستايي به طور کامل تأمين شده است.وي ادامه داد: ذخاير احتياطي، ميزاني را که بايد به استان‌ها منتقل مي‌شد، چه در مورد سيب و يا پرتقال، در سردخانه‌هاي استان‌ها زير نظر ستاد تنظيم بازار استان‌ها قرار دارد.

  • مشکلي در مورد تأمين ميوه نداريم

وزير جهاد کشاورزي تاکيد کرد: بعيد است که در مورد تأمين ميوه مشکلي وجود داشته باشد در مورد قيمت آن نيز من در حال حاضر حضور ذهن ندارم، البته اين موارد توسط ستاد تنظيم بازار تأمين مي‌شود. امروز در وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسه تنظيم بازار با حضور دستگاه‌هاي مختلف تشکيل شده و يکي از دستورات کار اين جلسه، بحث قيمت ميوه است که در صورت تعيين ابلاغ مي‌شود. از روزهايي که مقرر مي‌کنند، ميوه شب عيد توزيع مي‌شود. وزير جهاد کشاورزي در ادامه در مورد تأمين گوشت سفيد، بيان کرد: توليد گوشت سفيد افزايش يافته است و هم اين که ذخايري در کشور داريم که عرضه ذخاير مرغ منجمد از روز دوشنبه در کشور آغاز شده و به تدريج توزيع آن بيشتر خواهد شد. وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود، يادآور شد: از نظر گوشت سفيد محدوديتي نداريم، تنها متأسفانه بحث سياه بازار وجود دارد که عده‌اي سوءاستفاده مي‌کنند. لازم است که با اين موارد برخورد جدي شود. اين مشکل به خصوص در تهران و به طور ويژه در مورد عرضه کنندگان ميدان بهمن وجود دارد. متأسفانه اين افراد قدري کم لطفي مي‌کنند که از آنها خواهش مي‌کنم در چارچوب خريدي که انجام مي‌دهند و در قالب قيمت‌هاي تعيين شده نسبت به عرضه گوشت سفيد اقدام کنند و از فرصت شب عيد سوءاستفاده نکنند و با مردم مهربان‌تر باشند. حجتي خاطرنشان کرد: البته عرضه مرغ منجمد به وفور صورت مي‌گيرد و اميدوار هستيم کساني که از سياه بازار سوءاستفاده مي‌کنند و براي شب عيد مشکل ايجاد مي‌کنند؛ روحيه نوع دوستي را در خود تقويت کرده و به خود بيايند. وزير جهاد کشاورزي اظهار کرد: مرغي که در نيمه اول بهمن ماه جوجه‌ريزي شده، امروز در بازار عرضه مي‌شود. حدود ۱۲۲ تا ۱۲۵ ميليون جوجه‌ريزي شده است که نسبت به پاييز امسال حدود ۳۰ درصد افزايش دارد. بنابراين در توليد و عرضه مشکلي نداريم و تنها بايد احتياط‌ها در اين زمينه بيشتر و سوءاستفاده‌ها کمتر شود.

  • ايجاد اتاق فکر براي جلب مشارکت مردم

وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اين که بايد يک اتاق فکر براي جلب مشارکت مردم در زمينه حفظ منابع طبيعي ايجاد شود، گفت‌: اين اتاق فکر مي‌تواند با حضور علماي جامعه شناسي، متخصصان منابع طبيعي، مديران و بهره‌برداران باشد. اين گروه‌ها بايد در کنار هم بنشينند و در مورد چگونگي جلب مشارکت مردم براي حفظ منابع طبيعي برنامه‌ريزي داشته باشند. حجتي در ادامه اظهاراتش و با طرح اين پرسش که چه ميزان از عرصه‌هاي ما داراي بيش از ۳۰۰ ميليمتر بارش است؟ گفت‌: چرا بايد اين عرصه‌هاي ما که بالاي ۳۰۰ ميليمتر بارش دارد "کچل" باشد و بارش‌ها منجر به سيلاب شود. چرا پوشش گياهي از نوع درختکاري نداريم؟ چون به اين موضوعات نپرداخته ايم.

وي با اشاره به اين که عرصه‌هايي که بارش کمتر از ۳۰۰ ميليمتر دارند نيز مهم هستند، گفت‌: در اين زمينه هم حرف زياد است و بايد کارهاي بسيار زيادي انجام شود. واضح است که خودمان به تنهايي نمي‌توانيم همه اين کارها را انجام دهيم. اين جا است که چگونگي ارتباط گرفتن با مردم و کار کردن با مردم پيش مي‌آيد. بنابراين لازم است که نحوه کار کردن با مردم را ياد بگيريم. وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اين که کشورهاي توسعه يافته با کمک مردم توانستند منابع طبيعي را حفظ کنند، گفت‌: بايد به تدريج وارد اين عرصه شويم. اگر خداي ناکرده به جاي همراهي با مردم تقابل شود که متأسفانه اين اتفاق هم صورت گرفته نمي‌توانيم هيچ کاري انجام دهيم. از طريق تقابل با مردم هيچ کاري پيش نمي‌رود. وي در ادامه ضمن تشکر از مقام معظم رهبري، خاطرنشان کرد: با وجود همه محدوديت‌ها و کاهش منابع درآمدي صندوق توسعه ملي، مقام معظم رهبري با نگاه بلندي که نسبت به منابع طبيعي دارند، پاسخ مثبتي به اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملي به سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخيزداري دادند. وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اين که مجلس شوراي اسلامي‌و دولت نيز ما را بسيار همراهي کردند، در اين باره گفت‌: بودجه مربوط به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري در شرايط سختي در اختيار ما قرار گرفت و اميدواريم بتوانيم از اين بودجه در جهت رشد و شکوفايي عرصه‌هاي طبيعي استفاده کنيم و آثار مخرب سيل را از بين ببريم. با توجه به اين که در گردهمايي روزسه‌شنبه معاون وزير جهاد کشاورزي و رئيس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري درخواست افزايش ۵۰ درصدي حقوق کارکنان سازمان جنگل‌ها را مطرح کرد، وزير جهاد کشاورزي با اشاره به حواشي که اخيراً در مورد اين موضوع ايجاد شده بود، گفت‌: کمتر پيش مي‌آيد که مسائل حقوقي کارکنان در حد وزير يا معاون وزير مطرح شود که اخيراً خود من راجع به اين موضوع حرف زدم که در چندين جاي مختلف به آن اشاره شد. همه حرف‌ها اين بود که چرا ما پيگيري کرديم.

سعيد جلالي قديري رئيس اتحاديه صنف توليد و صادرات نساجي و پوشاک اتاق اصناف گفت: با توجه به بازار شب عيد و تلاش توليد کنندگان داخلي پوشاک براي فروش محصولات خود اخيراً اتاق اصناف سعي در پلمپ نمايشگاه‌هاي پوشاک داخلي کشور کرده است.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وي ادامه داد: با توجه به بازار شب عيد و تلاش توليد کنندگان داخلي پوشاک براي فروش محصولات خود اخيراً اتاق اصناف سعي در پلمپ نمايشگاه‌هاي پوشاک داخلي کشور کرده است که از نظر اين اتحاديه کاملاً غير قابل قبول است.قديري ادامه داد: اخيراً اتاق اصناف براساس مصوبه‌اي مجوز برگزاري نمايشگاه‌هاي بهاره را به دست آورده، اما دوستان در اتاق اصناف حيطه عمل به اين مصوبه را افزايش داده و در حال حاضر به نمايشگاه‌هايي که بهاره نيستند، اما تصادفاً در اين چند روزه مانده به شب عيد برگزار شده است هم اخطار پلمپ مي‌دهند.قديري افزود: البته با تلاش‌هاي شبانه روزي ما چند ماهي است که واردات پوشاک قاچاق ممنوع شده و کساني که در حوزه واردات پوشاک فعاليت مي‌کردند شايعاتي مبني بر اين که توليد کنندگان داخلي توانايي تامين نياز پوشاک داخلي را ندارند، نشر مي‌دهند و سعي در تخريب وجهه توليد کنندگان داخلي دارند.وي تاکيد کرد: البته ما اميدواريم که گمانه زني‌هاي ما که براساس رفتار وارد کنندگان بزرگ پوشاک بوجود آمده است غلط باشد، اما در حال حاضر اين نمايشگاه در شُرُف پلمپ پيش از پايان زمان برگزاري است و اين در حالي است که توليد کنندگان اين نمايشگاه همگي زنان سرپرست خانوار بوده و تمام توليدات آن داخلي است.

آژانس "سيستم اطلاعات بازار کشاورزي" (AMIS) در جديدترين گزارش خود پيش‌بيني کرد توليد جهاني گندم امسال چهار درصد در مقايسه با سال 2018 رشد خواهد کرد.به گزارش ايسنا، اين آژانس که عرضه جهاني مواد غذايي و نوسانات قيمت را پيگيري مي‌کند، پيش‌بيني کرد توليد گندم در سال ۲۰۱۹ به ۷۵۷.۴ ميليون تن بالغ مي‌شود که بالاتر از ۷۲۸.۳ ميليون تن در سال ۲۰۱۸ خواهد بود. اين برآورد حاصل ارزيابي‌هاي مشترک سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد (فائو) و AMIS است.بر اساس گزارش AMIS، انتظار مي‌رود اتحاديه اروپا ۱۴۹ ميليون تن گندم در سال ۲۰۱۹ توليد کند که ۸.۳۶ درصد بالاتر از توليد ۱۳۷.۴ ميليون تن در سال ۲۰۱۸ خواهد بود. شرايط جوي مساعد به همراه کشت در مناطق وسيع‌تر، توليد گندم اين منطقه را در سال ۲۰۱۹ افزايش خواهد داد.فائو در گزارش "چشم‌انداز محصول و وضعيت غذا" اعلام کرد در اتحاديه اروپا منطقه تحت کشت گندم ۳ درصد افزايش خواهد داشت و شرايط آب و هوايي مطلوب خسارات ناشي از يخ بندان را محدود مي‌کند و انتظار مي‌رود توليد اين منطقه ۱۱ درصد در سال ۲۰۱۹ رشد کند.انتظار مي‌رود توليد روسيه که صادرکننده بزرگ گندم به شمار مي‌رود، در سال ۲۰۱۹ به ميزان ۱۰ درصد در مقايسه با سال پيش افزايش پيدا کند و کاشت بيشتر و شرايط آب و هوايي مساعد توليد در اين کشور را بالا ببرد.همچنين پيش‌بيني مي‌شود توليد گندم در آمريکا از ۵۱.۳ ميليون تن در سال ۲۰۱۸ به ۵۲ ميليون تن در سال ۲۰۱۹ افزايش پيدا کند.