بی تاثیری تحریم ها بر هلدینگ خلیج فارس

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: تحریم هلدینگ خلیجفارس تاکنون تاثیری بر صادرات محصولات این شرکتها نداشته است.عدل هاشمیپور در گفتوگو با خانه ملت، بیان کرد: در گذشته نه چندان دور برای تولید محصولات پتروشیمی به وارد کردن تجهیزات از خارج از کشور نیازمند بودیم، اما اکنون حدود 60 تا 70 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی در داخل کشور ساخته میشود.نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تحریم هلدینگ خلیجفارس و 39 شرکت زیرمجموعه آن تاکنون تاثیری بر تولید و صادرات محصولات این شرکتها نداشته است، مطرح کرد: همچنین تجهیزات ساخت داخل برای تولید صنایع پتروشیمی تا چند سال دیگر در کشور موجود است.

 

اقتصاد کشور را نباید به نفت گره زد

نماینده سابق ایران در اوپک گفت: گره زدن اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی به هیچ وجه کار عاقلانه ای نیست چون یک کالای پر نوسان و در عین حال دشمنان همواره در تلاشند روی این کالا تاثیر بگذارند.محمدعلی خطیبی در گفتگو با رادیو افزود: تکیه بر صادرات نفت، کشور را در برابر تکانه های خارجی آسیب پذیر می کند.وی گفت: جمهوری اسلامی ایران باید به دنیا نشان دهد که می تواند بدون نفت اقتصاد مملکت را اداره و به رشد و شکوفایی مثال زدنی دست یابد.خطیبی بیان داشت: بطورکلی در شرایط سخت تحریمی با توجه به روش های موجود تا جائی که امکان دارد باید نفت را صادر و در آمدهای مورد حصول را در کشور استفاده کرد.

 

تعیین تکلیف قیمت برق مصرفی در بیت کوین

سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه پیشنهاد وزارت نیرو محاسبه برق مصرفی برای استخراج رمز ارز با توجه به قیمت برق صادراتی است افزود: علاوه بر قیمت، اعمال محدودیت برای مصرف برق این بخش در زمان اوج مصرف برق و مکلف شدن استخراج کنندگان رمز ارز به استفاده از دستگاه های استاندارد نیز از دیگر پیشنهادات وزارت نیرو برای استخراج کنندگان رمز ارز است.به گزارش شبکه خبر،مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه دستور العمل نحوه محاسبه قیمت برق و الزامات دیگر تعیین شده برای استخراج کنندگان رمز ارز در کمیسیون اقتصادی مصوب شده است گفت: این مصوبه به زودی در هیئت دولت مطرح و تا 10 روز آینده تعیین تکلیف می شود.

استفاده از ابزار مشتقه گام بعدی

عرضه نفت در بورس انرژی

نماینده شرکت ملی نفت در بورس انرژی در خصوص آخرین شرایط عرضه نفت در بورس انرژی گفت: عرضهها طبق روال هر سهشنبه انجام میشود که شامل نفت خام سبک، نفت خام سنگین و میعانات گازی است که در این میان آخرین معامله مربوط به اردیبهشت ماه است.امیرحسین تبیانیان در گفتوگو با میزان، در توضیح استقبال از معامله نفت با تغییر در شرایط واگذاری در بورس انرژی گفت: تغییر قوانین در راستای ایجاد شرایط متناسب با بیرون بورس انرژی و قراردادهای فروش آتی بوده و در این میان استقبال به معنی مذاکره و مراجعه وجود دارد، اما برای آنکه منجر به معامله شود لازم به پرداخت پول است که در یکی دو ماه اخیر معاملهای صورت نگرفته است.وی در توضیح استفاده از اوراق مشتقه نفت در بورس انرژی گفت: استفاده از اوراق مشتقه بحثی بوده که از قبل هم بیان شده و برای گامهای بعدی برنامهریزی شده و به محض اینکه فروش فیزیکی به سطح و بلوغ کافی برسد برای استفاده از ابزار مشتقه باید کار شود.

دولت نباید با افزایش فیش آب و برق

گرانیها را تقویت کند

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: هزینههای آب و برق مردم به شدت افزایش پیدا کرده است. دولت نباید گرانیها را تقویت کند.به گزارش ایسنا سید حسین نقوی حسینی در جلسه علنی در تذکری شفاهی گفت: هزینههای آب و برق به شدت افزایش پیدا کرده است. فیشهای برق مردم چند برابر شده است. دولت نباید گرانیها را تقویت کند. وزیر نیرو باید در این خصوص پاسخگو باشد و به این موضوع رسیدگی کند. زیرا آب کشاورزان هم حدود دو برابر افزایش قیمت داشته است.

گرانی ۲۰ دلاری نفت

در صورت بسته شدن تنگه هرمز

یک شرکت مشاوره آمریکایی پیش بینی کرد نفت در صورت اقدام ایران برای مسدود کردن تنگه هرمز، بلافاصله ۱۵ تا ۲۰ دلار در هر بشکه افزایش پیدا خواهد کرد.به گزارش ایسنا، شرکت راپیدان انرژی در این گزارش اعلام کرد مختل شدن عبور از تنگه هرمز طولانیتر از حد انتظار بازار خواهد بود زیرا ایران توان این را دارد تا به مدت هفتههای بسیاری ترانزیت نفت از این مسیر را مختل کند.این شرکت مشاوره پیش بینی کرد توقف هفت روزه جریان نفت در خلیج فارس قیمت نفت برنت را به حدود ۸۰ تا ۹۰ دلار در هر بشکه خواهد رساند و اگر منازعه ای در این منطقه به مدت یک ماه یا طولانیتر روی دهد، قیمت نفت سه رقمی خواهد شد.

نایب رئیس سندیکای صنعت برق مطرح کرد؛

گروه انرژی: بحث انرژی خورشیدی یا انرژیهای تجدیدپذیر یکی از موضوعاتی است که امروزه در دنیا مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا که به دلیل محدود بودن سوختهای فسیلی استفاده از آن در چرخه صنعت میتواند به کاهش آلودگی هوا و محیط زیست کمک کند.نایب رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه متناسب با ظرفیتهای بالقوه در حوزه انرژی تجدیدپذیر در کشور فاصله زیادی داریم، گفت: ارائه تسهیلات لازم برای شرکتهای دانشبنیان بستر را برای تولید تجهیزات در بخش تجدیدپذیرها، بومی سازی و تجاری سازی آنها فراهم میسازد.

پیام باقری نایب رئیس سندیکای صنعت برق، در گفتوگو با ایسکانیوز، در خصوص نقش شرکتهای دانشبنیان در توسعه انرژی تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی اظهار کرد: انرژی تجدیدپذیر امروزه در دنیا جزو صنایع هایتک محسوب میشود به طوریکه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با یک برنامه جامع و مدون به سمت انرژی تجدیدپذیر حرکت کردند؛ بنابراین یکی از دلایل این امر مهم بحث اقتصادی شدن تکنولوژی در این حوزه است.

  • متناسب با ظرفیتهای بالقوه کشور در عرصه انرژی تجدیدپذیر موفق عمل نکردیم

    وی تصریح کرد: متناسب با ظرفیتهای بالقوه در حوزه انرژی تجدیدپذیر در کشور فاصله زیادی داریم و هنوز موفق نشدیم از تمام ظرفیتهای انرژیهای تجدیدپذیر به خوبی استفاده کنیم. یکی از دلایل عمده آن بحث سرمایهگذاری است که بایستی موانع سرمایهگذاری از پیش روی این صنعت برداشته شود تا بتوانیم با سرعت بیشتری در این عرصه گام برداریم.

    باقری تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان به لحاظ صنایع دانشپایه از تکنولوژی بالایی برخوردار هستند و این صنعت در دنیا با سرعت قابل توجهی در حال روزآمدشدن و تغییر است. بنابراین ورود شرکتهای دانشبنیان تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف توسعه این صنعت می تواند داشته باشد.

    وی یادآور شد: به نظر می رسد که نسبت به فعالیتهایی که در دنیا در حوزه انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر اتفاق می افتد؛ فاصله زیاد بوده و سرعتمان با آنها منطبق نیست.

    باقری افزود: به طور یقین ورود شرکتهای دانشبنیان در این عرصه فاصله ما را نسبت به دنیا کمتر خواهد کرد.

  • ظرفیت نصب شده در بخش انرژی تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است

    وی با تاکید براینکه ظرفیت نصب شده در این بخش زیر یک درصد است، گفت: در برنامه ششم توسعه مقرر شده است سالی هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر وارد مدار شود. همچنین تا پایان برنامه باید 5 هزار مگاوات ظرفیت منصوبه کشور از محل انرژی تجدیدپذیر باشد این در حالیست که ظرفیت نصب شده هماکنون 5 درصد است. این موضوع بیانگر این است که نتوانستیم خودمان را با برنامه ششم توسعه تطبیق دهیم.

  • عدم سرمایهگذاری مشکلات این صنعت را دوچندان کرده است

    نایب رئیس سندیکای صنعت برق، عامل اصلی این مشکلات را عدم سرمایهگذاری و موضوع تعرفهها عنوان کرد و گفت: باید امکانات و زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری در این بخش فراهم شود. همچنین با توجه به تغییرات نرخ ارز معادلات اقتصادی و توجیه اقتصادی تحت الشعاع قرار گرفته است. باید تعرفه ها اصلاح شده و شرکتهای دانشبنیان در این حوزه تقویت شود.

  • با تکیه بر توان داخلی میتوانیم به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اقدام کنیم

    باقری با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات لازم برای شرکتهای دانشبنیان بستر را برای تولید تجهیزات در بخش تجدیدپذیرها و بومی سازی و تجاری سازی آنها فراهم میسازد، اظهار کرد: با تکیه برتوان داخلی میتوانیم به احداث نیروگاه های تجدیدپذیر اقدام کنیم.

    وی افزود: طبیعتا نگاه کشورهای مختلف در دنیا به استفاده از انواع انرژی های تجدیدپذیر و جایگزین کردن آن با سوخت فسیلی است؛ بنابراین صنایع دانش بنیان میتوانند در تولید تجهیزاتی که در این حوزه مصرف میشود، بسیار اثرگذار باشند. میتوان گفت: نقش شرکتهایی که در بخش دانشبنیان فعالیت میکنند در اینجا نمود بیشتری پیدا میکند تا بتوانیم ضمن ارتقای بهرهوری در تجهیزات و بالا بردن راندمان، هزینهها را کاهش دهیم. رئیس هیات مدیره سندیکاى صنعت برق ایران تصریح کرد: از آنجایی که شرکتهای دانش بنیان اکثرا با دانشگاهیان و تکنولوژی جدید سروکار دارند؛ بایستی در مرحله نخست، سرمایه اولیه در اختیار آنها قرار داده شود. در این میان دولت میتواند نقش موثری داشته باشد. حتی معاونت فناوری ریاست جمهوری در این خصوص منابع قابل توجهی را تخصیص داده است و گستردگی این موضوع در حوزه دانش بنیان ایجاب میکند که دولت تفکر جدیدی نسبت به ایجاد تسهیلات مناسب برای توسعه دانش بنیان داشته باشد. باقری تاکید کرد: صنایعی هستند که فعل دانشبنیان در آنها عجین شده است و به صورت مستمر در حال تغییر تکنولوژی است؛ بنابراین با توجه به حمایتی که از سوی دولت اعمال میشود باید توجه بیشتری به صنایعی که در بخش دانشبنیان که بیشتر منشا اثر هستند، صورت گیرد.

  • قیمت تولید برق از محل انرژی تجدیدپذیر باید اقتصادی شود

    باقری با بیان به اینکه اگر قیمت تولید برق از محل انرژی تجدیدپذیر اقتصادی شود؛ به طور یقین در گذشته نه چندان دور تولید برق از محل تجدیدپذیر توسعه خواهد یافت، گفت: تجهیزات مورد استفاده تجدیدپذیرها برای نصب نیروگاه گرانقیمت بوده و برق حاصل از آن به مراتب بیشتر از برق فسیلی است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۳ هزار و ۷۰۰ تا ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان است.عظیم حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،افزود: همه ساله در فصل تابستان، وزن گیری لاشهها به سبب تنش گرمایی با مشکلاتی روبرو میشود که در نهایت کاهش عرضه زمینه را برای نوسانات قیمت در بازار فراهم میکند.عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تاخیر در اعلام نرخ مصوب مرغ گفت: اگرچه تشکلها از ستاد تنظیم بازار تقاضا کردند که نرخ مصوب هر کیلو مرغ گرم را ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کند، اما هنوز ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب را اعلام نکرده که این امر تولیدکنندگان را دچار سردرگمی کرده است.

سخنگوی انجمن لوازم خانگی با تشریح جزئیات جلسه تنظیم بازار لوازم خانگی، گفت: مقرر شد 2 پیشنهاد برای تأمین نیاز بازار تهیه و در ستاد تنظیم بازار مطرح شود.حمیدرضا غزنوی در این مورد در گفت و گو با فارس با تشریح جزئیات جلسه کارگروه تنظیم بازار در حوزه لوازم خانگی، در این مورد توضیح داد: بر اساس یکی از این پیشنهادات باید از تولیدات داخل حمایت شود تا با تخصیص سرمایه در گردش کارخانه ها امکان تأمین نیاز بازار فراهم شود. بر اساس پیشنهاد دیگر نیز واردات لوازم خانگی آزاد می شود که در این صورت تخصیص ارز بابت واردات ضروری است تا نیاز بازار برطرف شود.به گفته وی، در صورت تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز کارخانه ها علاوه بر فعال شدن ظرفیت راکد مانده و اشتغال زایی برای کارگران، امکان تأمین نیاز بازار با قیمت پایینتر نسبت به واردات نیز فراهم میشود.

ایجاد گلخانه در بحث توسعه اشتغال

بسیار حائز اهمیت است

وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه مراسم آغاز عملیات دو طرح گلخانهای در شهرستان مانه و سملقان با بیان این مطلب گفت: ایجاد گلخانه در بحث توسعه اشتغال بسیار حائز اهمیت است و میتواند باعث افزایش بهره وری آب شود.به گزارش ایسنا، حجتی اظهار کرد: کشت گلخانهای در خراسان شمالی توسعه یافته و اجرای طرحهای گلخانهای در این استان با شتاب بیشتری پیگیری میشود.وی افزود: متأسفانه تاکنون طرحهای گلخانهای در خراسان شمالی توسعه مطلوبی پیدا نکرده و هم اکنون تنها ۵۰ هکتار گلخانه در این استان وجود دارد.حجتی گفت: در این راستا ایجاد شهرکهای گلخانهای و گلخانههای کوچک در این استان جزو طرحهای مصوب سفر استانی رئیس جمهوری قرار گرفته است.

هشدار درباره طغیان مگس زیتون

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: جمعیت آفت مگس زیتون طغیانی شده و پیگیری ما برای کمک سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه با این آفت تا امروز به نتیجه نرسیده است ، بیم این میرود امسال باتوجه به شرایط مساعد آب وهواى شاهد نابودی کامل باغ های زیتون در برخی مناطق باشیم.مهدی عباسی در گفتوگو با ایلنا با اعلام این مطلب، افزود: شانه خالی کردن سازمان حفظ نباتات کشور از کمک به باغداران برای مبارزه با آفت مگس زیتون در حالی است که مقصر ورود این آفت غیربومی به کشور سازمان حفط نباتات است.به گفته وی؛ سازمان حفظ نباتات به باغداران زیتون گفته است که خود باید برای مبارزه با این آفت اقدام کنند درحالی که مکانیزم مناسبی در کشور برای مقابله با این آفت غیربومی در اختیار باغداران نیست.

خرید برگ سبز چای از ۶۷ هزار تن فراتر رفت

رئیس سازمان چای درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی برگ سبز چای اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۷ هزار تن برگ سبز چای با ارزش بالغ بر ۲۰۳ میلیارد تومان از چایکاران ۲ استان گیلان و مازندران خریداری شده است.حبیب جهان ساز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از پرداخت ۸۴ درصد مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: تاکنون ۱۷۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران پرداخت و مابقی به مرور پس از تخصیص اعتبار و پرداخت سهم کارخانهها به حساب چایکاران واریز میشود.جهان ساز ۷۴ درصد برگ سبز خریداری شده را درجه یک و ۲۶ درصد درجه ۲ اعلام کرد و افزود: از مجموع بهای برگ سبز خریداری شده ۱۵ هزار و ۱۰۰ تن چای خشک استحصال شده است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ مطرح کرد؛
 

گروه اصناف: رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ گفت: نرخ کاغذ با دلار ۱۳ هزار تومانی اکنون با احتساب همه هزینهها ۳۳۰ هزار تومان است، در حالیکه با دلار ۴۲۰۰ تومانی به نرخ ۵۵۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.

بابک عابدین در گفتگو با مهر با اشاره به تداوم نابسامانیها در بازار کاغذ گفت: در شرایط کنونی، در مورد کالای استراتژیکی مثل کاغذ که ۱۰ تا ۱۲ درصد آن صرف مطبوعات و نشر در کشور میشود و ۸۸ تا ۹۰ درصد آن، مصرف تجاری و بسته بندی در صنایعی همچون دارو و غذا دارد، دولت واردکنندگان و بازار را با تزریق ارز دولتی دچار مشکل کرده و در سامانه ثبت سفارش نیز، آن را ذیل گروه کالایی یک قرار داده است؛ پس همه متقاضیان واردات باید با ارز دولتی ثبتنام واردات داشته باشند؛ از سوی دیگر در حوزه واردات، تاجران قوی داریم که واردات کاغذ انجام میدهند و برخی از آنها در مقاطعی از زمان، دچار برخی سوءاستفادهها شدند؛ یعنی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده و بازار را به هم ریختند که از آنها به عنون سلاطین کاغذ هم یاد میشود.

وی تصریح کرد: بر همین اساس با توجه به سوءاستفادههایی که از بازار کاغذ و ارز دولتی انجام شد، دولت خود وارد عمل شده و توزیع، فروش و انبارهای کاغذ را زیر دست خود گرفت؛ در واقع استدلال دولت این بود که چون کاغذ، ارز دولتی گرفته و این کاغذ باید در خدمت نشر مطبوعات و کتاب قرار میگرفت و سوءاستفاده صورت گرفته است، بنابراین توزیع کاغذ در بازار باید توسط کارگروهی به نام کارگروه کاغذ انجام شود و این کارگروه وظیفه دارد کاغذهای وارداتی را توزیع کند؛ بنابراین کاغذ در بازار کمیاب شد و وقتی این اتفاق رخ داد، قیمت به صورت طبیعی بالا رفت. به گفته عابدین، در این شرایط تولیدکنندگانی که نیاز به استفاده از کاغذ برای تولید محصولات خود داشتند، برای اینکه کارخانههایشان متوقف نشده و تولیدشان ادامه یابد، مجبور به خرید کاغذ از بازار آزاد شدند و به هر قیمتی از سوی عرضه کنندگان و دلالان، کاغذ را خریداری کردند؛ اما این روند ادامه یافت و قیمت همچنان رو به افزایش گذاشت؛ چراکه برخی افراد در بازار رانت ایجاد کردند و کاغذ خریداری به نرخ دولتی، به نرخ بازار آزاد فروخته شد و اینطور شد که رانت به وجود آمده ناشی از دسترسی عدهای به ارز دولتی، کاغذ ۱۳۰ هزار تومانی (برای کاغذ ۲۴.۵ بندی) را به قیمت ۵۵۰ هزار تومان رساند؛ در حالی که اگر با دلار ۱۳ هزار تومانی نیز این کاغذ وارد بازار شود، در نهایت باید به نرخ ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی فروخته شود؛ اگر هم با ارز دولتی محاسبه گردد، باید نرخ به ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان برسد؛ پس این اتفاق نشان میدهد که دولت عرضه را محدود و در بازار کاهش داده است و از سوی دیگر، تقاضا بالا رفته است.

وی اظهار داشت: اگر حتی قیمت دلار نیز افزایش نمییافت، برهم ریختن عرضه و تقاضا خود منجر به افزایش نرخ میشد ولی اکنون این اتفاق در کنار افزایش نرخ دلار، به شدت منجر به افزایش قیمت شده است. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، چاپخانهها هم میگویند که فروشندگان کاغذ از آنها میخواهند تا ۱۵۰ هزار تومان را به یک حساب بریزند و مابقی قیمت تا سقف ۵۵۰ هزار تومان را به حساب دیگر آنها واریز کنند؛ در حالیکه این اتفاق سبب میشود مشکل عظیمی در حسابهای دفتری چاپخانهها ایجاد شود که یک کالا را با فاکتور رسمی ۱۵۰ هزار تومانی خریداری کردهاند و مابه التفاوت را نمیتوانند در قالب یک فاکتور رسمی از فروشنده طلب کنند؛ وقتی هم که میخواهند کالای تمام شده خود را با قیمت ۵۵۰ هزار تومانی محاسبه کنند با این چالش مواجه میشوند که فاکتور رسمی مواد اولیه آنها یعنی کاغذ، ۱۵۰ هزار تومانی است؛ پس باید به همان تناسب کالای خود را نرخ گذاری کنند؛ در حالیکه در عمل ۵۵۰ هزار تومان پرداخت کرده اند و این سیستم مالیاتی و اقتصادی چاپخانهداران را دچار مشکل میکند.

وی اظهار داشت: تاجران زیادی که در عرصه کاغذ فعالیت میکردند، امروز به دلیل همین مشکلات سرمایههای خود را از بازار خارج کرده و به بانکها سپرده اند و یا سرمایههایشان ساکن است؛ چراکه قدرت مواجهه با این نظام چند نرخی را ندارند. همین امر خود به زنجیره تأمین ضربه میزند و تقاضاها نیز به موقع پاسخ داده نمیشود. عابدین گفت: این اقدام دولت در ارائه دلار ۴۲۰۰ تومانی نه تنها به سیستم تولید کشور کمک نکرد بلکه بازار را به این سمت برد که کاغذی که ارزش واقعی آن با احتساب افزایش نرخ دلار ۱۳۰ هزار تومان است ۵۵۰ هزار تومان فروخته میشود؛ پس کتاب هم گرانتر تولید میشود و کتابفروشی هم انگیزه خرید کتاب ندارد چراکه کتابها خریدار ندارند؛ پس به همین تناسب سایر حلقههای بعدی نیز دچار مشکل میشوند. او گفت: بر این اساس پیشنهاد ما به دولت این است که کاغذی که با ارز دولتی وارد کشور شده میان ناشران توزیع شود و مقدار مازاد که در انبارها خوابیده است، با تعیین شرایط از سوی دولت، به چاپخانه داران داده شده و از آنها خواسته شود تا مابه التفاوت ارزی آنها را در حسابی که بانک مرکزی معرفی میکند واریز کرده و متقاضیان با پرداخت مابه التفاوت ارزی برای هر بند کاغذ، فاکتور را مستقیم دریافت کرده و پول را با احتساب مبلغ ارز نیمایی یا ارز صادراتی، به حساب بانک مرکزی واریز کنند.

وی اظهار داشت: اگر دلار ۱۳ هزار تومانی را در نظر بگیریم و نرخ کاغذ را حساب کنیم، نرخ کاغذ ۳۳۰ هزار تومان با تمام هزینههای گمرکی و با احتساب قیمت جهانی کاغذ خواهد شد؛ پس همین نرخ حتی با دلار آزاد نیز کاهش ۲۲۰ هزار تومانی خواهد داشت و به جای ۵۵۰ هزار تومان، ۳۳۰ هزار تومان فروخته میشود؛ بازار هم از آشفتگی خارج شده و عرضه هم شروع میشود؛ در این شرایط قیمت کاغذ پایین خواهد آمد و بانک مرکزی نیز ذخیره مالی و سرمایهای پیدا میکند و از محل مابه التفاوت ریالی نرخ کاغذ، منابعی حاصل خواهد کرد که در حسابی متمرکز شده و میتواند مجدد به چرخه تولید تزریق شود.