عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت و گو با تجارت؛

وی کلمه یقه سفید را کلمه ای ساده توصیف کرد و گفت: برای دیدن یقه سفیدها نیاز به دقت زیادی نداریم و مصادیق خودش را در هر جایی پیدا می کند.

یوسفیان ملا با تاکید بر اینکه یقه سفید از این جهت که خودش را برتر از دیگران می داند، یقه سفید گفته می شود خواستار تفاوت این افراد با مدیران کارآمد شد و گفت: در جامعه افراد تاثیرگذاری داریم که شامل همه آحاد جامعه در همه بخشها می شوند اما به دلیل رفتار متفاوتی که دارند، نمی شود به آنها یقه سفید گفت. درجامعه چهرهای شاخص بسیاری داریم که قدرت و توان بالایی دارند اما هرگز از مسیر اصلی منحرف نشده و نمی شوند. بنابر این اگر چه صاحب نفوذ هستند اما یقه سفید نیستند.

وی ویژگی یقه سفیدها را احساس برتری کاذب در آنها دانست و گفت: یقه سفیدی از این بابت نیست که مردم این عنوان را به افرادی خاص بدهند، بلکه یقه سفید برداشت خود اشخاص و افراد خاص است. اما بدتر این است که مردم به برخی ها به اندازه ای جایگاه کاذب می دهند که خودشان را بزرگ می دانند و همین مردم از آن افراد خاص احساس ترس می کنند و بناچار به آنان احترام می گذارند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: امروزه بسیاری از افراد در بخشهای مختلف جامعه مانند مساجد، دولت، قوه قضاییه، قوه مقننه و... با وجود آنکه توانمند هستند، اما افرادی متین و موقر هستند که به هیچ وجه نمی توان به آنها یقه سفید گفت.

وی در پاسخ به اینکه چقدر فساد از سوی یقه سفیدها اتفاق می افتد گفت:هرکسی که اختیار خودش را بالا بداند، هرکاری که دلش خواست انجام بدهد، از هیچ کس نترسد، راه خودش را برود و منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح بدهد، چه بخواهد و چه نخواهد، یقه سفید نامیده می شود. که نتیجه همه این خودسری ها ، فساد است، زیرا هر کاری را برای خودش موجه می داند.

یوسفیان ملا با تاکید بر اینکه رییس قوه قضاییه در اظهاراتی صریح، عنوان یقه سفید را برای افرادی خاص برداشت گفت: از این پس دیگر این گونه نیست که بگوییم نمی شود حق را از فلان شخص گرفت، چون یقه سفید است. بنابر این دیگر چیزی به عنوان یقه سفید نداریم و به سراغ همه متخلفان در هر جایگاه و لباسی می شود رفت.

وی با اشاره به اینکه مردم به اعتقادات رهبرانشان هستند گفت: اظهارات آیت الله رییسی نشان می دهد که در سطوح بالا نیز حساب و کتاب جدی شده و چوب تنبه بالا آمده است، بنابر این حتما پایین دستی ها باید حساب کار خودشان را بکنند و گمان می کنم با رویکردی که قوه قضاییه در پیش گرفته، بالادستی ها حساب کار خودشان را کرده اند.

نماینده آمل و لاریجان با تاکید بر اینکه بی توجهی به تخلفات بالادستی ها تبعات خوبی در جامعه نخواهد گذاشت گفت: اگر مردم ببینند بالا دستی ها نظر به چشم پوشی و نادیده گرفتن برخی تخلفات به ویژه در مورد یقه سفیدها دارند، مردم نیز مایوس می شوند.

وی عملکرد قوه قضاییه در برخورد با متخلفان را در کاهش تخلفات بسیار موثر دانست و گفت: آحاد ملت باید در هر جایگاهی نظراتشان را با قوه قضاییه تطبیق دهند.

یوسفیان ملا در پاسخ به اینکه دادستان تهران اعلام کرده پرونده های خاص بسیاری در دادگاه ویژه جرایم اقتصادی وجود دارد چرا اسامی آنان اعلام نمی شود و دادگاهها را علنی برگزار نمی کنند گفت: شاید تفاوت دارد یا شرایط را می سنجند. اینکه بسیاری از پرونده ها در دادگاه جرایم اقتصادی وجود دارد، یک واقعیت است اما شاید به دلیل تبعات سیاسی بودن اعلام نمی شود، شاید هم نیازی نمی بینند با علنی کردن این پرونده ها، جامعه را بیش از این ملتهب کنند.

وی با تاکید براینکه در هر جامعه ای که برویم مسایل فساد وجود دارد گفت: متاسفانه فساد یک شکل بدی پیدا کرده که هرگاه روی آن را باز می کنیم، ردپای مسولان در آن دیده می شود. شاید به همین دلیل است که قوه قضاییه هر کجا صلاح بداند، دادگاه را علنی می کند و نام متخلف را می برد و هرکجا صلاح نداند، تا عادی شدن شرایط تاخیر می ند.

نماینده آمل و لاریجان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری نیز تاکید کرده اند که دادگاهها باید علنی باشد تا نام متهم را بتوان اعلام کرد گفت: تاکنون برخورد قوه قضاییه با متخلفان خوب بوده و باید این روال ادامه داشته باشد زیرا خواست رهبری نیز همین است.

  • یقه سفید مقابل یقه چرکین

    یک حقوق دان در تبیین جرم یقه سفیدها می گوید: یقه سفید ها در مقابل یقه چرکین ها هستند. مجرم از دید لمبروزو (یک جرم شناس) آدم هایی هستند که میمیک صورت خاصی دارند و از ظاهر آنها می توان تا حدودی به تبهکار بودنشان پی برد. در واقع جرم از آن تبهکاران است.

    نعمت احمدی می افزاید: در کشورهایی که نظارت دقیق بر عملکرد مسوولین دولتی نمی شود و از یک حاشیه امن برخوردار هستند، مسوولینی که خودشان باید در کارها ناظر باشند، اگر خود این مسوولین جرم مرتکب شوند، یقه سفید محسوب می شوند. مجرم یقه سفید در مقابل آن تبهکاری که ظاهرا یک شخص خشن است و شغل معینی ندارد، تعریف می شود. این تعبیری است از افرادی که ظاهری آراسته و باطن بدی دارند و ظاهر آراسته آنها به تبع پست و مقامی که دارند، شکل می گیرد و این افراد به تبع مقامی که دارند مرتکب جرم می شوند.

    احمدی با اشاره به ظاهر یقه سفیدها اظهار داشت: افراد یقه سفید عمدتا افراد اتو کشیده ای هستند که کسی به این افراد برای ارتکاب به جرم شک نمی کند. مثلا در مساله 3 هزار میلیارد – که من کاری به صحت و سقم آن ندارم- در این قضیه گناه کسانی که الان به اعدام محکوم شده اند، به نظر من این افراد کاسب هستند و دنبال سو استفاده است. وقتی مجری قانون هم به نوعی به وی چراغ سبز بدهد، آن شخص شروع به سو استفاده می کند. اما شخص یقه سفید (که در این قضیه شامل نماینده مجلس تا معاونان وزیر می شود)، آن شخص باید مجازات سنگین شود. در مورد مساله 3 هزار میلیارد هم اگر قرار است کسی مجازات شود، باید یقه سفیدها مجازات شوند که در این مورد شامل روسای بانک های درگیر، نمایندگان مجلس و معاونان وزیرانی که درگیر هستند، مجازات شوند.

    وی در پاسخ به این که آیا یقه سفید الزاما پست سیاسی و یا مقام اداری دارد؛ گفت: یقه سفید می تواند یک شخص عادی هم باشد. مثلا می تواند یک شخص کارخانه دار ثروتمند باشد. در واقع یک بازاری دارای امکانات مادی یقه سفید محسوب می شود. یقه سفید می تواند جزو افراد ذی نفوذ باشد. یعنی یقینا این فرد دارای سمت سیاسی نیست. اما در ادبیات فعلی جهان یقه سفید را بیشتر افراد دولتی قلمداد می کنند. یعنی کسانی که به ترفند نیاز ندارند.

    این استاد حقوق با اشاره به مساله 3 هزار میلیارد دلار یادآور شد: در مورد مساله 3 هزار میلیارد دلار همه مسوولان به این قضیه نام اختلاس را گذاشتند. این اختلاس نبود. اختلاس یعنی اینکه شخصی پول بیت المال را در اختیار دارد و از آن به نفع خود استفاده کند. ولی وقتی شخصی کارخانه درست کرده و سرمایه گذاری کرده است و با آنها سند جعلی داده است و یا رییس بانک را فریب داده است و آن رییس را همدست خودم کرده ام، این شخص کلاهبردار است نه اختلاس کننده!

    این حقوق دان با اشاره به تفاوت رانت و جرم یقه سفیدی گفت: رانت وصف مجرمانه ندارد. این موضوع را با یک مثال توضیح می دهم. مثلا یکی از آشناهای شخصی رییس بانک است و آن شخص با مراجعه به آشنای خود در بانک می تواند پرونده های خود را مثلا در اخذ وام تسریع ببخشد، یا می تواند از طریق آن شخص وام های کلانی بگیرد و یا اصلا رییس بانک به آشنای خود اطلاعاتی خاصی در زمینه سرمایه گذاری های بانک می دهد که شخص می تواند به نفع خود از آنها استفاده کند. در واقع رانت یعنی استفاده از نفوذ یک شخص، بدون اینکه تخلفی صورت گرفته باشد.

اقتصاد کلان - کورش شرفشاهی: فردی که قصد ارتکاب به هر جرمی داشته باشد، تفاوتی نمی کند کجا بدنیا آمده، کجا بزرگ شده، چه مدرک تحصیلی دارد، چه جایگاهی داشته و با چه هدفی این جرم را انجام می دهد، مهم این است که نتیجه جرم در جامعه تاثیرات منفی خودش را برجا می گذارد که البته شدت آن متفاوت است. اما مجرمان برای خودشان کلاس خاصی دارند. به عنوان مثال کیف قاپ، سارق ماشین، کلاهبردار، اختلاس گر و سارق منزل هر کدام در بین همفکران خود جایگاه خاصی دارند و بنابر تشخیص کارشناسان به ویژه روانشناسان، این افراد که در زمینه جرم خودشان چهره می شوند، حاضر نیستند در جرایم دیگر رتبه پایین تری داشته باشند. مهمتر اینکه نتیجه تخلف هر کدام متفاوت است و هرگز میزان تخلف سارق ماشین و درآمدی که از این راه به دست می آورد با کلاهبردار یکسان نیست. یکی از این متخلفان، مجرمان یقه سفید هستند. یقه سفیدها کلاس خاص خودشان را دارند، با افراد بخصوصی مرتبط هستند، راه ویژه ای دارند و همانطور که از نامشان پیداست، کلاس کاری بخصوصی هم دارند! یقه سفیدها همواره در حاشیه امن قرار دارند و روال معمول این طور است که دیگران قربانی فساد آنان می شوند.

یقه سفیدها خط قرمز نیستند

اگرچه مدتهاست یقه سفیدها با آرامش به کار خود ادامه می دهند و هیچ خطری تهدیدشان نمی کند اما گویا به نظر می رسد که باید مقداری احساس خطر کنند زیرا رئیس قوه قضاییه در این رابطه واکنش جدی نشان داد و با تاکید براینکه اجرای عدالت باید به گونهای باشد که مردم آنرا احساس عدالت کنند گفت: اینکه برخی میگویند به هرحال یک طرف از اجرای عدالت قضایی، ناراضی خواهد بود، حرف کامل و دقیقی نیست زیرا عدالت، امری فطری است و کسانی هم که به ظاهر از یک حکم ناراضی باشند، در خلوت خود از اجرای عدالت احساس رضایت می کنند.آیتالله سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه امروز برای ما مهمترین آموزه غدیر، اجرای عدالت است گفت: عزم دستگاه قضایی برای برخورد با همه مظاهر فساد و تبعیض است و مصمم هستیم با همه افراد حتی یقه سفیدها که فکر می کنند خط قرمز هستند و می توانند قانون را با استفاده از روابط و نفوذ خود دور بزنند، برخورد کنیم. ما در برخورد با مفاسد، هیچ خط قرمزی جز اجرای قانون نمی شناسیم. رییس دستگاه قضا گفت: همکاران بنده در دستگاه قضایی و همه مجریان قانون بدانند که اجرای عدالت، رضای خدا و مردم را در پی خواهد داشت و ناراضی بودن عده ای قلیل، به هیچ عنوان تعیین کننده و اثربخش نیست.

  • افراد برجسته و صاحب نفوذ

    اما اینکه تا چه اندازه این اظهارت رییسی بر جسم و جان یقه سفیدها لرزه انداخته، در گفت و گوی خبرنگار تجارت با یوسفیان ملا نماینده آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است.

    وی در پاسخ به اینکه یقه سفید یعنی چه گفت: در هر جامعه ای افراد برجسته و صاحب نفوذ را یقه سفید می گویند. اگر به یک مسجد برویم، بزرگان آن مسجد که در مورد آن تصمیم می گیرند و حرف آخر را می زنند، یقه سفیدهای آن مسجد می گویند. در دانشگاه نیز چند استاد داریم که حرفهای مهم و تاثیر گذار می زنند که یقه سفید دانشگاه لقب می گیرند. در هیات دولت نیز 17 وزیر و چندین معاون رییس جمهور داریم که در بین آنها چند وزیر تاثیر گذار هستند و به عنوان یقه سفید دولت می شوند. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید براینکه هر کدام از اعضای دولت نسبت به رتبه های پایین تر یقه سفید محسوب می شوند گفت: به عبارت بهتر آنهایی که در محدوده فعالیت خودشان، دارای قدرت هستند و کسی نمی تواند وارد محدوده آنها بشود یا از آنها بازخواست یا سوال کند یا حتی بخواهد آنها را تعقیب کند، یقه سفید محسوب می شوند. وی با تاکید بر اینکه یقه سفید یک عنوان نسبی است که در هر جامعه ای وجود دارد گفت: اکنون در جامعه ما آقازاده ها، برخی ازوزرا، برخی ازمعاونان وزرا، نمایندگان مجلس، استانداران و... را می توان یقه سفید نامید. یوسفیان ملا با اعلام اینکه در یک روستا هم یقه سفید داریم گفت: یقه سفیدها حتی در روستاها نیز هستند.افرادی که هیچ کس حریفشان نیست، از هیچ کس حساب نمی برند و حتی حرف بخشدار، فرماندار، استاندار و ماموران انتظامی را قبول نمی کنند و در اصل خودشان را سرآمد دیگران می دانند. وی با ابراز تاسف از قدرت نمایی یقه سفیدها گفت: باید روزی به قدرت یقه سفیدها پایان داد. نماینده آمل و لاریجان در خصوص ادبیاتی که رییس قوه قضاییه در مورد یقه سفیدها بکار برد گفت: آیت الله رییسی در تعیین تکلیف عده ای خاص، کلمه جامعی را به کار برد و همه آحاد مردم نیز منظور ایشان را فهمیدند.

۶۰ درصد مالیات را بخش صنعت میپردازد

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: برآوردها نشان میدهد حدود ۶۰ درصد مالیات کشور توسط بخش صنعت (با سهم ۱۲ درصدی از تولید ناخالص داخلی) پرداخت شده است و بخش خدمات فقط ۲۲.۱ درصد (با وجود سهم ۵۱ درصدی از تولید ناخالص داخلی) را پرداخت میکند. «سعید زرندی» در گفت وگو با ایرنا افزود: سهم صنعت در پرداخت مالیات در کشورهای مختلف نظیر مالزی (۳.۲درصد)، کره جنوبی (۱۳.۶درصد) و فرانسه (۱۶.۵درصد) و بالاترین سهم مربوط به بخش خدمات (با سهم بیش از ۶۰درصدی) است. زرندی بیان داشت: تمرکز ویژه برای بهبود محیط کسبوکار، شفافسازی، اعتمادآفرینی و ثباتبخشی به فضای اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

 

قطعهسازان با واردات خودرو موافق هستند

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو گفت: قطعهسازان موافق آزادسازی واردات خودرو با تعرفه صفر به شرط آزاد شدن سایر قیمتگذاریها از جمله مواد اولیه قطعهسازی هستند. «مازیار بیگلو» در گفتوگو با ایرنا افزود: در این صورت، باید تعرفه واردات مواد اولیه خارجی مورد نیاز قطعهسازان نیز صفر شده و مواد اولیه داخلی با یارانه در اختیارمان قرار بگیرد. به گفته وی، اگر امروز واردات خودرو به کشور ممنوع شده ربطی به خودروساز یا قطعهساز ندارد و دستگاههای دیگری که ممانعت ایجاد کرده اند باید پاسخگو باشند. وی اظهارداشت: موضوع اصلی که در این جلسه مطرح شد، اتحاد و وفاق بود تا مشکلات موجود بر سر راه خودروسازان و قطعه سازان بهویژه تامین نقدینگی حل شود.

 

نباید دغدغه مواد اولیه وجود داشته باشد

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: نابسامانی که در چرخه تولید فولاد کشور به وجود آمده باید برطرف شود و در نیمه دوم امسال خراسان، خوزستان و ذوب آهن نباید دغدغه تامین مواد اولیه داشته باشند. حمیدرضا عظیمیان در آیین افتتاح یازدهمین نمایشگاه بینالمللی فولاد، متالورژی، ریختهگری، ماشین آلات و صنایع وابسته افزود: مشکلات و مسائل باید حل شود تا به راحتی به تولید مواد دست پیدا کنیم از این رو گرفتاری های ناشی از تحریم نباید بخش کوچکی از فکرمان را درگیر کند. وی یادآور شد : تصمیم بر این است که شرکت فولاد مبارکه از تولید کننده صرف فولاد خارج شود و طی سه تا ١٠ سال آینده خود را به عنوان تکنولوژی در سطح دنیا مطرح کند.

در نشست شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران تبیین شد؛

گروه تجارت: در تازهترین نشست شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران، تشکیل دبیرخانه و نظمدهی به جلسات شورا و ترتیب ملاقات اعضای شورا با مقام معظم رهبری و رئیسجمهور به منظور انتقال مشکلات و تشریح راهکارهای مقابله با آن، مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، اعضای شورای عالی پیشکسوتان طی نشستی با محوریت بررسی راههای رسیدن به رونق تولید، از بیتوجهی دولت به مسئله تولید انتقاد کردند. به باور آنها نه تنها حمایت لازم از تولید نمیشود بلکه موانع و سدهای جدیدی در برابر آن قرار میدهند که مقابله با آنها تولیدکننده را مأیوس و ناامید میکند. بیاعتمادی و نبود امید در جامعه دو ضایعه جدی هستند که از سوی برخی از پیشکسوتان حوزه اقتصاد به عنوان اصلیترین موانع در برابر رونق تولید خودنمایی میکند. در این راستا پیشنهاد داده شد قبل از هر اقدامی، راهکارهایی برای امیدبخشی به جامعه و بالا بردن سطح اعتماد عمومی پیدا شود. البته پیش از اینکه موضوع رونق تولید مورد توجه قرار گیرد، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به جایگاه کارآفرینان در جامعه و الگوسازی از زندگی این افراد اشاره کرد و گفت: گروه زیادی از جوانان امروزی، اینگونه فکر میکنند که بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه باید شغل درخوری پیدا کرده و یا سرمایهای در اختیار بگیرند تا پیشرفت کنند؛ این در حالی است که بخش قابل توجهی از کارآفرینان موفق امروز، کسبوکار خود را از هیچ شروع کردهاند. شورای پیشکسوتان این مأموریت را به عهده دارد تا خودباوری لازم را بین این جوانان ایجاد کند و الگوی مناسبی از صاحبان صنایع و کارآفرینان ارائه دهد.وی همچنین بر اهمیت مستندسازی فعالیتها و شیوه زندگی پیشکسوتان اقتصاد تأکید و خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم موفقیتهای موجود در صحنه اقتصادی کشور را به نسلهای آینده منتقل کنیم و از این افراد، الگوهای ملی بسازیم و به جامعه عرضه کنیم.

  • برای رسیدن به رونق تولید راهحل ارائه دهیم

    در ادامه علاء میرمحمدصادقی، رئیس شورای عالی پیشکسوتان با توجه به عنوان سال و تأکید مقام معظم رهبری بر رونق بخشیدن به تولید، تصریح کرد: فعالان اقتصادی برای رسیدن به رونق تولید، نقش مهمی به عهدهدارند. در این مدت اقدام شایستهای برای تحقق رونق تولید صورت نگرفته و این مایه تأسف است. وی ادامه داد: شاید دولت اهتمام خاصی نسبت به مسئله تولید ندارد اما شورای عالی پیشکسوتان نباید کنار بنشیند بلکه با توجه به تجربه و دانشی که در اختیار داریم میتوانیم راهکارهای عملیاتی پیدا کرده و به صورت مداوم به شیوههای مختلف به دولت پیشنهاد کنیم. به باور میرمحدصادقی موانع در برابر تولید بسیار زیاد است و وظیفه این شوراست که برای بهبود اوضاع اقتصادی راهحل پیدا کرده و پیشنهاد کند.

  • حضور جدیتر اتاق ایران در صحنه اقتصادی

    در عین حال محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم به آمارها اشاره کرد و با استناد به آن گفت: متأسفانه از شروع سال 98 تا به امروز قدم مؤثری در راستای رونق تولید برداشته نشده است و بعید میدانم در مدت باقی مانده از سال نیز اتفاق خاصی در این حوزه بیافتد. در نتیجه به نظر میرسد با توجه به شرایط اقتصادی امروز، بخش خصوصی باید از ظرفیت خود استفاده کند و با تولید فکر و اندیشه، یاریرسان دولت باشد. وی از شیوه مقابله دولت با مسئله فساد نیز انتقاد کرد و افزود: بستن حسابهای تولیدکنندگان و کارآفرینان به دلیل مسائل مالیاتی در وضعیت امروز اقتصادی راهحل مناسبی نیست. بهتر است دولت در این رابطه از تجربیات موفق سایر کشورها استفاده کند. نعمت زاده همچنین پیشنهاد داد: اگر اتاق ایران جدیت و عزم خود را نشان دهد و پیگیر مسائل باشد، مسئولان دولتی را به سمت رونق تولید سوق خواهد داد. لازم است اتاق با شدت و حدت بیشتری در صحنه اقتصادی حضور داشته باشد تا فرصتهای اندکی که در اختیار داریم، از دست نرود.

  • روحیه بخشیدن به جامعه فعالان اقتصادی را جدی بگیریم

    یحیی آل اسحاق که این روزها ریاست اتاق مشترک ایران و عراق را به عهده دارد، روحیه بخشیدن به جامعه فعالان اقتصادی را اقدام مهم و اساسی ارزیابی کرد و گفت: انسان امیدوار علیرغم همه نارسائیها میتواند مسیر پیشرفت و توسعه را پیدا کند. متأسفانه امروز یاس و ناامیدی گسترش پیدا کرده و میتواند آثار منفی خود را بهجا بگذارد. اگر این حس در زیرمجموعههای تولید و صنعت هم رسوخ کند، آثار مخربتری در پی خواهد داشت. این فعال اقتصادی تصریح کرد: با توجه به تجربیات خود در قدم اول باید روحیهها را حفظ کنیم. او همچنین از برخوردهای حساب نشده و سیاسی با فساد موجود در فضای اقتصادی به عنوان بزرگترین اشتباه جاری در کشور یاد کرد و خواستار پایان دادن به این نوع برخوردها شد.

  • حرمت و جایگاه بخش خصوصی را حفظ کنید

    مسعود خوانساری، نایبرئیس اتاق ایران نیز با تأیید سخنان آلاسحاق از لزوم پاشیدن بذر امید بین آحاد جامعه و مجموعه کارآفرینان سخن گفت. به باور او نیز اگر نسبت به این مسئله بیتوجه باشیم، بهتدریج با مشکلات پیچیدهتری مواجه میشویم. وی در بخش دیگری از سخنان خود بر حفظ حرمت و جایگاه بخش خصوصی در سطح کشور تأکید کرد و گفت: متأسفانه در چند سال گذشته اقدامات سوئی علیه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی صورت گرفته که باید با آنها مقابله و جایگاه بخش خصوصی را حفظ کرد.

 

سرپرست وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: همه پتانسیلهای ایران آماده است که گردشگری با حجم سرمایهگذاری کمتر نسبت به سایر بخشهای اقتصادی، به عنوان اقتصاد مهم و نوظهور در کنار اقتصاد نفت نقش ایجاد کند. «علی اصغر مونسان» با حضور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و در دیدار با اعضای بخش خصوصی گفت: امروزه گردشگری به عنوان اقتصاد سوم جهان شناخته میشود که روند رو به رشد آن نسبت به سایر بخشهای اقتصادی بیشتر است. وی افزود: اقتصادهای جهانی پیشبینی میکنند که بالا رفتن سهم هوشمندسازی باعث دگرگونی مشاغل و کسبوکارها و از بین رفتن بسیاری از مشاغل میشود؛ با این حال هوشمندسازی نه تنها برگردشگری اثر منفی ندارد، بلکه موجب رشد آن نیز میشود.به همین دلیل کشورهای مختلف روی گردشگری هدفگذاری کرده و در تلاش برای بالا بردن سهم این صنعت در اقتصادشان هستند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدید از مجتمع مس سرچشمه گفت: در پنجماهه نخست امسال 8هزار و 460میلیارد تومان فروش صورتگرفته که رکورد خوبی است و فکر میکنیم تا پایان شهریورماه در مرز 10هزار میلیارد تومان فروش داشته باشیم که معادل کل فروش در سال 97 است. به گزارش ایلنا سعدمحمدی اظهار کرد: کارخانه ذوب خاتونآباد با هدف افزایش ظرفیت از 80 هزار تن به 120 هزار تن در حال ساخت است و امیدوارم ظرف مدت کوتاهی راهاندازی شود. وی در ادامه بیان کرد: در پالایشگاه همکاران ما توانستهاند شرایط سیستم تغییر تکنولوژی تولید کاتد از روش سنتی به روش مکانیزه را ارتقا دهند و میزان تعداد صفحه کاتدی که امکان جدایش آن بهصورت کاملاً مکانیزه با نرمافزاری که پرسنل پالایشگاه برنامهریزی کردند رو به افزایش است و خوشبختانه این سیستم مونتاژ شده و در حال کار در پالایشگاه است.

 

تولیدات ایرانخودرو از مرز ۱۳۶ هزار دستگاه گذشت

بررسی آمارهای منتشره سامانه کدال حاکی از تولید ۱۳۶ هزار و ۳۰۷ دستگاه خودرو از سوی گروه صنعتی ایران خودرو از ابتدای امسال تا پایان مرداد است. برپایه آمارهای اعلام شده در این سامانه، در این مدت ۸۶ هزار و ۷۷۴دستگاه خودرو در گروه پژو، ۱۵ هزار و ۳۱۸ دستگاه در گروه سمند، ۱۲۰ دستگاه سوزوکی، دو هزار و ۴۹۷ دستگاه رانا، ۱۱ هزار و ۹۳۷ دستگاه دنا، هزار و ۸۱ دستگاه تندر، دو هزار و ۷۲۱ دستگاه هایما، دو هزار و ۱۳۱ دستگاه دانگ فنگ، هزار و ۴۶۱ دستگاه در گروه وانت و سایر محصولات جدید و چهار هزار و ۱۰۹ دستگاه پژو ۲۰۰۸ در ایران خودرو تولید شد. همچنین، از این تعداد هشت هزار و ۱۵۸ دستگاه خودرو تجاری نشده در سایت ها تولید شده است. برپایه این گزارش، در چهار ماهه نخست امسال هم گروه صنعتی ایران خودرو موفق به تولید ۱۱۹ هزار و ۷۵۸ دستگاه خودرو شد که ۱۱۸ هزار و ۴۳۷ دستگاه آن را خودروهای سواری تشکیل میدهند

سرمقاله

به بهانه روز مبارزه با استعمار انگلیس

حسین خدنگ

روزنامه نگار

برخی قصه ها هیچوقت کهنه و تکراری نمی شوند. انگار همیشه و در همه زمان ها اتفاق می افتند و درس های آموزنده بسیاری در خود دارند. قصه رئیسعلی دلواری هم یکی از همین قصه هاست. روایتی قصه گونه اما واقعی از زندگی بزرگمردی که همه مادران ایرانی آن را در گوش .....فرزندانشان زمزمه کرده اند و همه پسرها در رویایشان آرزو داشته اند بزرگ که شدند رئیسعلی دلواری باشند و نامشان زنده بماند.

داستان رئیسعلی را همه ایرانی ها می دانند. داستانی که آنقدر سرشار از دلاورمردی و شجاعت است که به اسطوره بیشتر می ماند تا ماجرایی واقعی.

جنگجویی که هنوز هم شب ها می توان صدای گام های اسبش را بر سنگ فرش کوچه های دلوار شنید که با برنو و قطار بلند فشنگ پرچم ایران را بر دوش گرفته و به سمت میدان نبرد می رود.

مردی که در برابر هجوم دشمن از تمام دلبستگی ها گذشت و نگذاشت یک وجب از خاک و ثروت ایران را بیگانگان به تاراج ببرند.

انتخاب آن روزهای رئیسعلی قصه امتحان امروز ما ایرانی هاست. درست مثل آن روزها که ماموران اجنبی به رئیسعلی پیشنهاد رشوه ای 40 هزار پوندی دادند تا دست از قیام و مخالفت با انگلیسی ها بر دارد این روزها بسیاری از ما هم در معرض همین امتحان و پیشنهاد رشوه هستیم. آن روز رئیسعلی تن به خفت نداد و اعتقادش را نفروخت و خدا کند امروزما هم به پیروی از او آزادی و آرمان هایمان را نفروشیم تا از آزمون سربلند بیرون بیاییم.

داستان مبارزه رئیسعلی هم داستان امروز ماست. رئیسعلی با 300 نفر از همرزمانش در برابرارتشی تا بن دندان مسلح ایستاد و نترسید و امروز ما هم تنها در برابر فوجی از دشمنان در شرایط سخت تحریم ایستاده ایم و نباید بترسیم.

در داستان شهادت رئیسعلی هم رازی بزرگ است که امروز به ما تلنگر می زند تا از نفوذ و خیانت غافل نشویم. رئیسعلی دلواری در 33 سالگی و در اوج به خاطر خیانت یک وطن فروش که پشت نقاب و لباس دوستی پنهان شده بود از پشت سر تیر خورد و شهید شد و امروز ما هم در جبهه نبرد باید حواسمان به منافقان نفوذی باشد. بی شک آخر داستان ما و رئیسعلی هم از همین حالا مشخص است. در روزگار تهدید و تحریم دنیا دوباره خواهد دید خون رئیسعلی در جان همه فرزندان ایران ریشه دارد و نام کوچک همه ما ایرانی ها رئیسعلی است.

یادداشت

دکتر علیرضا صالحی

استاد دانشگاه

چندی پیش مراسم بزرگداشت باشکوهی، برای پنچ تن از استادان برجسته علوم تربیتی وروانشناسی شاد روانان،دکترحیدر علی هومن،دکتر حمید رضا حاتمی،دکتر سیامک نقشبندی،دکترجمشید افشنگ ودکتر سیاوش چگنی،در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار گردید.از برنامه های متنوع و...... سخنرانی های ارزنده ای که در گرامیداشت یاد ونام این بزرگان ارایه شد که بگذریم،نکته قابل تاملی که ذهن حاضران را به خود معطوف می داشت،این بود که هر پنج استادی که نامشان در این جلسه گرامی داشته شد و زندگی نامه مختصری از آنان مطرح گردید،متاسفانه جملگی با بیماری هولناک سرطان دست وپنجه نرم کرده و بدرود حیات گفته اند.این نمونه ،و آمارهای وحشتناک مبتلایان به بیماری سرطان در ایران ،نشانه سونامی خاموش ،خانمان سوز و رو به تزاید این بیماری در کشور ماست که سالانه جان هزاران نفر را گرفته و آسیب های ،روانی،اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی بسیاری را بر جامعه ایرانی تحمیل می کند.این سوال مهم مطرح است که وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی ،برای کنترل وپیشگیری سرطان چه کرده و چه برنامه های جامعی را به اجرا درآورده،رسانه های ما چقدر در باره این موضوع مهم مطالبه گری واطلاع رسانی میکنند،دانشگاه های غیرپزشگی،بویژه دپارتمان های روانشناسی وعلوم تربیتی،اقتصادومدیریت،جامعه شناسی، حقوق ،و...تا چه اندازه ، ابعاد گوناگون بیماری سرطان را مورد توجه قرارداده و یافته های خود را در اختیار عموم گذاشته اند؟اگر موضوع بیماری سرطان به یک دغدغه جدی و گفتمان عمومی تبدیل نشود ،بدون شک در آینده وضعیت بسیار اسفناکی پیش روی مردم عزیز سرزمینمان خواهد بود.از این رو همه ما باید در این زمینه نقش آفرینی کرده وبا طرح موضوع و افزایش مطالبه گری ها، مسوولان سلامت کشور را واداریم که با چراغ خاموش ،مساله مهم سرطان را پیش نبرند و بر اراده،فهم،همت و دغدغه خود و جامعه، برای کنترل این بیماری خانمان برانداز بیفزایند. با آرزوی سلامتی برای همه هم میهنان عزیزم.