عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با «تجارت» تاکید کرد؛

گروه اقتصاد کلان - کورش شرفشاهی: مدتی است کنترل قیمت ها و مبارزه با گران فروشی به سرخط خبرها تبدیل شده و شبی نیست که صداوسیما به مغازه ها و فروشگاهها سر نزند تا از مردم تاییدیه ثبات بازار و کنترل قیمت ها را بگیرد. جالبتر اینکه مردم وقتی حودشان را مقابل دوربین می بینند، آنچنان تقدیر و تشکر می کنند که گویا در بهترین شرایط اقتصادی زندگی می کنند. اینکه می گویند حافظه تاریخی مردم ضعیف است، واقعیت دارد زیرا کافی است به گزارشهایی که همین صداوسیما در یک ماه گذشته در مورد گرانی ها تهیه کرده توجه کنیم تا متوجه اصل ماجرا بشویم. هنوز مدت زیادی از حرفهایی که مردم در مورد گرانی تخم مرغ، گوشت، مرغ، نان، خودرو، آب، برق، گاز و معیشت می زدند، نگذشته که امروز بابت همین قیمت ها از مسوولان تشکر می کنند. البته آرزوی ما نیز ثبات قیمت ها و جلوگیری از گران فروشی است، اما در همین روزهای اخیر قیمت خودرو، دلار، سکه و بسیاری کالاهای دیگر گران شده که هیچ دلیل منطقی برای آن عنوان نشده است.

تعظیم دولت برابر گرانی

در این رابطه عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ادعای کنترل قیمت ها گفت: اگر به تمامی سالهای گذشته توجه کنیم، می بینیم تاکنون هیچ دولتی نتوانسته قیمت ها را کنترل کند و دولتها ناچار شده اند در برابر گرانی سر تعظیم فرود بیاورند که این روال در دولت فعلی هم ادامه دارد که البته اکنون شدیدتر است.

هدایت الله خادمی به خبرنگار روزنامه تجارت گفت: اقتصاد فرمول خودش را دارد و قیمت ها بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین می شود. وقتی می توانیم قیمت مناسب داشته باشیم که تولید و اشتغال مناسب داشته باشیم. اگر هم بحث واردات مطرح است، مکانیزم واردات باید طوری باشد که بتوانیم
قیمت ها را کنترل کنیم و میزان واردات به نوعی باشد که به تولید هم زیان وارد نکند. اما آنچیزی که سالهاست شاهد بوده ایم، این است که در اقتصاد معیوب کشور ما یک ولنگاری و سهل انگاری وجود دارد که هر کس قیمت هر کالایی که در اختیار دارد، خودش تعیین می کند.

نماینده ایذه و باغملک با تاکید بر اینکه قمیت ها افسار گسیخته شده اند گفت: اگرچه به اندازه کافی قانون برای مبارزه با گرانفروشی داریم اما هیچ کس حاضر به اطاعت از قانون نیست.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد دولت عامل گرانی است گفت: وقتی دولت خودش کالایی را گران می کند، یعنی به صنوف این مجوز را می دهد که آنها نیز گران کنند. تاسف آور اینکه کالایی گران می شود که امکان رقابت آن وجود ندارد، زیرا تولید یا توزیع آن در انحصار دولت است.

دولت قصد کنترل ندارد

خادمی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم که دولت قادر به کنترل قیمت ها نیست گفت: شاید گمان کنیم که دولت توانایی کنترل قیمت ها را ندارد، اما واقعیت این است که دولت قصد کنترل قیمت ها را ندارد، زیرا وقتی دولت هم ابزار کنترل را در دست دارد و هم قدرت برخورد با گرانی و گران فروشی را دارد اما کنترل نمی شود، دلیل گرانی تنها و تنها تمایل دولت به گران شدن است. وی با اعلام اینکه گرانی ها کشور و مردم را به دردسر انداخته است گفت: سیستم مدیریتی کشور به هر دلیل توان مدیریت قیمت ها را ندارد. البته منظور از مدیریت این نیست که قیمت ها به 30 سال قبل بازگردد، بلکه ثبات و شیب ملایم در افزایش قیمت هاست. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نظام مدیریتی کشور توان ثابت نگه داشتن قیمت ها حتی در یک مقطع کوتاه را هم ندارد گفت: شاید قیمت برخی کالاها در مقطعی ثابت بماند، اما می بینیم که قیمت برخی کالاهای دیگر در همان مقطع گران می شود. یک روز لبنیات گران می شود، روز دیگر نان را گران می کنند، روز دیگر قطعات یدکی بالا می رود، یک زمانی هم قیمت مسکن سیر صعودی طی می کند. بنابر این بازار ایران هرگز روی آرامش را ندیده و از این پس هم نخواهد دید. وی با اعلام اینکه خواست ما این است که مردم بتوانند با سرافرزای زندگی کنند گفت: منظور ما از سرافرازی مردم، زندگی پادشاهی نیست. همین قدر که جوانان ما بتوانند اشتغالی داشته باشند تا یک زندگی متوسط را اداره کنند، قیمت ها دایم گران نشود، بی ثباتی نباشد، آشفتگی از بین برود، رانت و فساد روز افزون برداشته شود و مردم روی آسایش و آرامش را ببینند، کفایت می کند. خادمی با تاکید بر اینکه امروزه وضعیت اقتصادی برای مردم عادی اسفبار است اما عده معدودی بدون نگرانی و دغدغه در بهترین شرایط زندگی می کنند گفت: در گذشته شاغلان در آرزوی بازنشسته شدن بودند تا با فراغ بال به تفریح و سیاحت بروند، اما امروزه وضعیت اقتصادی... به اندازه ای خراب است که شاغلان در فکر این هستند که پس از بازنشستگی چه کار کنند تا هزینه های زندگی شان را تامین کنند و در نتیجه به محض آنکه بازنشسته می شوند، به دنبال کار دوم و حتی سوم هستند تا هزینه های زندگی شان را تامین کنند.

وی خواستار اعتراف مسوولان به وضعیت بدی اقتصادی شد و گفت: وقتی مسوولان تریبون را می بینند، سینه را سپر می کنند و می گویند در کشور همه چیز داریم و هیچ نگرانی بابت کمبود یا نبود کالا وجود ندارد. این در حالی است که قیمت ها بالا می رود و هر چند وقت یک بار کالایی کمیاب یا نایاب می شود و به دنبال آن قیمتش چند برابر می شود.

ضعف نظارت، مشکل اصلی

نماینده ایذه و باغملک مشکل اصلی را ضعف نظارت دانست و گفت: زیاد راه دور نرویم. کافی است وضعیت همین خودروسازی کشورمان را بررسی کنیم تا به عمق فاجعه پی ببریم. خودروسازان از زمانی که ملی شده اند تا امروز که 40 سال می گذرد، دایم یارانه می گیرند، خودرو را پیش فروش می کنند تا چندین سال قبل از آنکه خودرو را به مردم تحویل بدهد، پول آن را از مردم گرفته باشند. هنگام تحویل خودرو هم هر جور دلشان بخواهد روی خودرو قیمت می گذارند، قیمت ها را نیز دایم بالا می برند و تاکنون شاهد نبوده ایم که حتی برای یک بار قیمت ها را پایین بیاورند. هنگامی هم که خط تولید جدیدی را تعریف می کنند، روز اول یک قیمت می دهند، اما روزی که اولین خودرو را تحویل می دهند، حرفشان را عوض می کنند و حداقل 30 درصد گرانتر به مردم می فروشند. مردم هم که تابع فرمایش آقایان هستند و هر قیمتی که خودروساز تعیین کند، به دیده منت می پردازند.

وی نتیجه گران فروشی خودرو را نبود نظارت دانست و گفت: در صورتی که همین پژو یا پرایدی که در ایران تولید می شود و برای خرید آن پول پیش می گیرند و مردم را در نوبت دو ساله می گذارند، اگر در کنار خیابانهای فرانسه یا کره جنوبی یا هر کشور دیگری رها کنند، مردم آن کشورها به این خودرو نگاه هم نمی کنند، زیرا سالهاست که تاریخ مصرف آن تمام شده، اما در ایران هر قیمتی که دلشان بخواهد، برای همین خودروهای بی کیفیت تعیین می کنند و از مردم می گیرند.

خادمی مشکل اصلی را نبود یا ضعف نظارت دانست و گفت: مشکل دوم برای آشفته بازار کشورمان، وجود انحصار است. باید بپذیریم که مافیا در کشور ما وجود دارد و هر بخش اقتصاد در اختیار گروه یا عده خاصی است که برای خودشان حاشیه امن درست کرده اند. هیچ کس حق ورود به حاشیه امن را ندارد، مگر آنکه از مافیا مجوز گرفته باشد.

وی با تاکید بر اینکه مافیای اقتصادی کشورمان هر کاری دلش بخواهد، می کند و زور هیچ کس هم به آنها نمی رسد گفت: به عنوان مثال همین خودروسازی ها را در نظر بگیرید. چرا سالهاست هیچ کس قدرت راه اندازی قطب سوم خودروسازی را ندارد؟ چرا بیهوده از این دو خودرو ساز حمایت می شود و حمایت به اندازه ای است که پول کلان در اختیار آنها می گذاریم و نتیجه اش بدهی 80 هزار میلیارد تومانی آنهاست؟ بدتر اینکه خودروهایی تولید می کنند که استاندارد نیست، کیفیت لازم را ندارد، مصرف آن بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است، ارابه مرگ هستند، آلودگی هوا را بیشتر می کنند و خلاصه اینکه مردم پول امروز را می دهند اما سوار ماشینهای 30 سال قبل می شوند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه می خواهیم بگوییم نظارت بیشتر شود اما متاسفانه بسیاری از عوامل نظارت در فساد اقتصادی درگیر هستند گفت: راهکار این است که در ناظران تجدید نظر شود. امروزه به فردی به عنوان ناظر نیاز داریم که وابستگی نداشته و شهامت برخورد با دانه درشتها را داشته باشد. ناظر باید از نظر اقتصادی مشکل نداشته باشد، بخشی نگر نباشد، دستش با عوامل فساد در یک کاسه نباشد و مهمتر اینکه کار بلد باشد و شناخت کامل از منفذهای فساد داشته باشد. اگر چنین فردی را دیدید، سلام ما را به او برسانید.

وی با ابراز تاسف از اینکه امروزه کالاهای بسیاری را سراغ داریم که تولید آن بیشتر از تقاضا اما همچنان گران است گفت: این گرانی های بی حساب و کتاب در ایران، اقتصاددانان جهانی را هم حیران و سرگردان کرده است. البته در کشور ما گزینه ای که همواره روی میز است، مافیای احتکار است که هر از چند گاهی دست به یکی می کنند و قیمت کالایی را به عرش می رسانند و سودهای کلانی می برند. همین مافیا پس از مدتی اراده می کنند و قیمت همان کالا را به فرش می کشانند تا تولیدکننده ذلیل شود.

عرضه ضعیف کالا

خادمی با تاکید بر اینکه کالا تولید می شود اما عرضه نمی شود گفت: به عنوان مثال تولید محصولات کشاورزی را در نظر بگیرید. در برخی سالها سیب زمینی را زیاد می کارند اما تقاضا کم است. نتیجه آن می شود که سیب زمینی روی زمین می ماند و حتی برای کشاورز صرف نمی کند که آن را از دل زمین بیرون بیاورد. جالب تر اینکه نظام بازرگانی کشور به فکر صادرات آن هم نمی افتد تا کشاورز به خاک سیاه بنشیند. اما درست هنگامی که کشاورز ایرانی سیب زمینی کم می کارد و در کشورمان با کمبود رو به رو هستیم، سیب زمینی نه تنها صادر بلکه به کشورهای همسایه قاچاق می شود تا بر گرانی و کمبود دامن بزند. این قضیه در مورد کالاهای بسیاری وجود دارد به نوعی که یک روز گوجه فرنگی، روز دیگر پیاز و روز دیگر کالای دیگری را در گیر می کند که نمونه آن میوه های شب عید است.

وی این رفتارها را نشانگر وجود مافیای بزرگی در کشور دانست و گفت: برای این مافیا هیچ چیز در کشور اهمیت ندارد. اینها به قیمت سود بیشتر حاضر هستند مردم رو به مرگ هم بیفتند. این مافیا همه جور ابزاری در اختیار دارد. سردخانه و انبارهای مجهزی دارند که محصولات و کالاها را در آنها مخفی کنند تا پس از حاشیه سازی، قیمتها را به اندازه ای که دلشان می خواهد، بالا ببرند و بتوانند به چند برابر قیمت بفروشند. این مافیا قدرت لابی و افرادی در عرصه های بانکی و هر سه قوه دارند که مشکلاتشان را مرتفع می کنند تا همچنان بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

نماینده ایذه و باغملک در پاسخ به اینکه آیا مسوولان از وجود این مافیا و انبارهای احتکار خبر ندارند یا خبر دارند اما نمی توانند یا نمی خواهند با آنها مقابله کنند گفت: پاسخ این است که وقتی فساد اقتصادی همه گیر شود، دیگر چیزی را نمی توان کنترل کرد. وقتی به درستی بررسی می کنیم، می بینیم دست کسی که احتکار می کند، در دست کسی است که قرار است نظارت یا مجازات کند. بنابر این انتظار نداشته باشیم برخورد مناسبی با گرانی رخ بدهد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی فساد اقتصادی مانند موریانه به اقتصاد و بدنه هر سه قوه بزند، اگر اداره مملکت بدرستی انجام بشود باید تعجب کنیم گفت: وقتی به اظهارات مسوولان قضایی توجه می کنیم، از بازداشت و برکناری قضات خبر می دهند، وقتی به دادگاهها نگاه می کنیم، می بینیم که مسوولان دولتی و دستگاههای نظارتی را محاکمه می کنند و حتی قوه مقننه هم درگیر است. بنابر این انتظار نداشته باشیم که کنترل مناسبی صورت بگیرد.

خادمی افزود: اگر واقع بینانه نگاه کنیم، می بینیم کسی که کالا عرضه می کند، با کسی که نظارت می کند، با کسی که قرار است پرونده مبارزه تشکیل بدهد و خلاصه اینکه همه با هم شریک هستند که راس اینها همان مافیای سازمان یافته است. بنابر این وقتی مجموعه فساد در تمامی بخشها وجود دارد، دیگر نباید انتظاری برای ساماندهی امور داشته باشیم.

بی وای دی اخیرا با رونمایی از یک محصول با نام دنِزا (DENZA)از همکاری خود با مرسدس بنز خبر داده که به همین بهانه در مطلب امروز نگاه دقیق تری به مدل اکس از دنزا خواهیم داشت. کراس اوور اکس اولین محصول برند دنزا است که به عنوان یک شاسی بلند تمام الکتریکی معرفی شده است. براساس اعلام مسئولان بی وای دی؛ این خودرو همزمان ترکیبی فعال از دستاوردهای تکنولوژیک صنعت خودرو و حس لوکس یک شاسی بلند اشرافی را ارائه می دهد. دنزا اکس به عنوان یک شاسی بلند دارای ابعادی برابر با: طول 4890 میلیمتر، عرض 1950 میلیمتر، ارتفاع 1725 میلیمتر و فاصله بین محورها 2820 میلیمتر است. رینگ های 23 اینچی دو رنگ و سیستم ترمز از برند مطرح برمبو از دیگر ویژگی های آن محسوب می شود. در نمای جلو برای دنزا تلاش شده تا چهره ای آینده نگر برای آن ایجاد شود. مهمترین ابزار در راستای دستیابی به این مهم طراحی چراغ ها و جرئیاتی است که روی بامپر(سپر) مشاهده می شود. چراغ های جلو ترکیبی از هالوژن و ال ایی دیی را با گرافیکی جذاب در ترکیب خود دارد. در طرفین بامپر هم فرورفتگی هایی عمیق ایجاد شده که محل قرار گیری چراغ های خطی به عنوان مه شکن است. در نمای عقب نیز چراغ های اصلی طراحی باریکی دارند که تمام عرض خودرو توسعه یافته و به یکدیگر متصل هستند. روی بامپر عقب نیز در هماهنگی با آنچه که در دماغه دنزا اکس مشاهده شد؛ دو فرورفتگی در طرفین بامپر بر زیبایی های این بخش افزوده اند. در فضای داخل کابین دنزا اکس می توان ردپایی از زبان طراحی مرسدس را جستجو کرد بویژه در دریچه های سیستم تهویه که همان حالت دایره ای معروف را دارند و در قسمت میانی کنسول جلو یک ردیف سه تایی آنها کنار یکدیگر قرار گرفته است. نمایشگر دیجیتال جایگزین نشانگر سنتی آمپر و یک صفحه نمایش بزرگ افقی ویژه تنظیمات سیستم سرگرمی و دوربین های محیطی در مرکز کنسول خودنمایی می کند. استفاده از قطعات آلومینومی برای کنسول و چوب برای بخش هایی از کنسول و قسمت داخلی درب ها حس لوکس این فضا را به شدت افزایش داده است.

فدراسیون فوتبال با برانکو به توافق اولیه رسید؛

گروه ورزش:از اواخر هفته گذشته اتفاقاتی پیرامون تیم ملی فوتبال ایران رخ داد، اظهارنظرهایی صورت گرفت و بیانیههایی نوشته شد که نشان میداد مارک ویلموتس و تیم ملی به پایان همکاری با یکدیگر رسیدهاند و تمایلی برای ادامه همکاری از سوی فدراسیون فوتبال وجود ندارد. در این بین مذاکراتی نیز به صورت غیرمستقیم با برانکو ایوانکوویچ صورت گرفت و قرار است طبق شنیدهها این مذاکرات در روز دوشنبه وارد فاز جدیتری شود.

آخرین خبرها نشان می دهد مسئولان فدراسیون فوتبال پس از نتایج ضعیف تیم ملی به بنبست برای همکاری با مارک ویلموتس رسیدند و به احتمال فراوان به زودی با این مربی بلژیکی قطع همکاری صورت خواهد گرفت.

بر اساس خبرهای منتشر شده فسخ قرارداد فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس مراحل نهایی خود را طی میکند و در این بین از برانکو ایوانکوویچ به عنوان گزینه اول فدراسیون برای هدایت تیم ملی نام برده میشود. مربیای که 4 فصل موفق را در پرسپولیس سپری کرد و پیشتر از این هم سرمربی تیم ملی بوده است.

رسانههای خارجی نیز واکنشهایی به برکناری ویلموتس و روی کار آمدن برانکو داشتهاند. رسانههای آلمانی به پایان همکاری سرمربی بلژیکی و فدراسیون فوتبال اشاره کردهاند و رسانههای کروات نیز به حضور مجدد برانکو در فوتبال ایران پرداختهاند. پس از بررسیهای نهایی مسئولان فدراسیون فوتبال نتوانستند گزینهای مناسبتر از برانکو ایوانکوویچ برای تیم ملی پیدا کنند. توافقات اولیه مسئولان فدراسیون با سرمربی پیشین پرسپولیس حاصل شده و قرار است امروز دوشنبه مسئولان فدراسیون فوتبال برای توافق نهایی با برانکو جلسهای را برگزار کنند تا تصمیمگیری نهایی صورت بگیرد و در مورد جزئیات هم توافق حاصل شود. به احتمال فراوان این نشست در ترکیه برگزار خواهد شد. این خبر در حالی منتشر می شود که سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس گفت که هیچ گونه مذاکرهای بین او و مسئولان فدراسیون فوتبال ایران صورت نگرفته است. برانکو ایوانکوویچ در مورد اینکه آیا مذاکرهای با او از سوی فدراسیون فوتبال ایران انجام گرفته است یا نه؟ گفت: تا این لحظه مذاکرهای با مسئولان فدراسیون نداشتهام. وی درباره اینکه آیا مسئولان فدراسیون فوتبال با او تلفنی صحبت کردهاند یا خیر اظهار داشت: خیر، هیچگونه تماسی بین من و مسئولان فدراسیون فوتبال وجود نداشته است.

در همین رابطه فدراسیون فوتبال اعلام کرد که در موقعیت تأیید یا تکذیب گمانهزنیهای مطرح شده قرار ندارد. بدین ترتیب مذاکره با برانکو ایوانکوویچ را تأیید یا تکذیب نکرد و نوشت:

با توجه به انتشار برخی مطالب درباره نیمکت تیم ملی فوتبال بزرگسالان، فدراسیون فوتبال با تأکید بر سیاست خود مبنی بر ضرورت برنامهریزی همهجانبه و تداوم پشتیبانی لازم جهت حضوری موفق در دور برگشت مقدماتی جام جهانی، مطالب ذیل را به اطلاع عموم میرساند:

1_انتظارات فدراسیون فوتبال از سرمربی محترم تیم ملی وفق جزئیات قرارداد در مذاکرات اخیر میان طرفین، مورد تأکید دوباره قرار گرفته است. تأکید فدراسیون بر ضرورت انجام برنامه جامع و متمرکز تیم ملی در ماههای باقیمانده تا آغاز دور برگشت، از تصریحات مکاتبات و مذاکرات صورت گرفته است.

 

سخنگوی سازمان انتقال خون از مردم خواست که به دلیل کاهش سطح ذخایر خون و فرآوردههای آن، در همه گروههای خونی جهت اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند.

دکتر بشیر حاجیبیگی از فراخوان مردم برای مراجعه جهت اهدای خون خبر داد و گفت: در حال حاضر با فرا رسیدن فصل سرما و افزایش برودت هوا و بارش باران و برف در برخی مناطق و همچنین با توجه به کوتاه بودن طول روز، سازمان انتقال خون کشور با کاهش شدید سطح ذخایر خون و فرآوردههای آن در همه ی گروه های خونی مواجه شده است.

وی افزود: بر همین اساس و به ویژه با پیشبینی استمرار تغییرات جوی ناپایدار طی هفتههای آتی و فصل زمستان، از عموم مردم نیکوکار در همه استانها و شهرستانهای کشور تقاضا میکنیم که در اولین زمان ممکن با مراجعه به نزدیکترین پایگاه انتقال خون به محل کار یا زندگی خود، جهت اهدای خون اقدام کنند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه فروش صندلی در دانشگاههای علوم پزشکی ارتباطی به معرفی شدگان از طریق سازمان سنجش ندارد، اظهار کرد: وزارت بهداشت میتواند لیست دانشجویان خود را با لیست معرفی شدگان سازمان سنجش مطابقت بدهد و با افرادی که خارج از این چارچوب پذیرفته شدهاند برخورد کند. دکتر ابراهیم خدایی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: هر سال اسامی پذیرفتهشدگان رشتههای علوم پزشکی که از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاهها میشوند از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به وزارت بهداشت اعلام میشود، بنابراین مشکلی در این زمینه وجود ندارد. وی در ادامه تصریح کرد: فروش صندلی در دانشگاههای علوم پزشکی در مورد افرادی صدق میکند که خارج از سیستم سازمان سنجش آموزش کشور یعنی از روش انتقال دانشجویان داخل به خارج صورت میگیرد.

از آنجایی که بازارهای جهانی موبایل در سالهای گذشته با رکود بی سابقهای مواجه شده است، حالا به نظر میرسد که کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری پیش بینی کردهاند که سهم فروش گوشیهای مجهز به فناوری شبکه ۵G از ۰.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۲۶ درصد در سال ۲۰۲۳ میلادی افزایش پیدا خواهد کرد و این بدان معناست که آینده موفقیتآمیز و روشنی پیش روی گوشیهای هوشمند مجهز به این فناوری قرار دارد و شبکه نسل پنجم اینترنت همراه نیز در سالهای آینده با پیشرفت و توسعه قابل توجهی روبرو خواهد شد. از آنجا که اخبار نسل جدید اینترنت ۵G در گوشه و کنار جهان منتشر شده و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غولهای تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنتاند. در این گزارش به معرفی بهترین گوشی های مجهز به قابلیت پشتیبانی از شبکه ۵G که کاربران و علاقمندان هم اکنون قادر به خریداری آن در بازارهای جهانی هستند، خواهیم پرداخت: گلکسی نوت ۱۰ پلاس ۵G: این گوشی با صفحه نمایش ۶.۸ اینچی، تراشه اسنپدراگون ۸۵۵، حافظه رم ۱۲ گیگابایتی و حافظه داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی و باتری ۴۳۰۰ میلی آمپرساعتی تاکنون نظر و توجه خیل عظیمی از کاربران و مشتریان در بازارهای جهانی را به سمت و سوی خود جلب کرده است. گلکسیاس۱۰ ۵G: این گوشی نیز به عنوان یکی دیگر از پرچمداران سامسونگ که شباهت زیادی به نوت ۱۰ پلاس دارد، به یک صفحه نمایش ۶.۷ اینچی، تراشه پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵، حافظه رم ۸ گیگابایت و باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز است که یک هزار و ۳۰۰ دلار قیمت گذاری شده است. وان پلاس ۷ پرو ۵G: قیمت این محصول که بر اساس گزارش وب سایت دیجیتال ترندز از ۸۴۰ دلار شروع میشود، به یک صفحه نمایش آمولد ۶.۶۷ اینچی، تراشه پردازنده اسنپ دراگون ۸۵۵، حافظه رم ۶ و داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و نسخه دیگر حافظه رم ۸ گیگابایتی و داخلی ۲۵۶ گیگابایتی و باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی مجهز شده است.