برنامهای برای انتشار اوراق مشارکت نداریم

رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که بانک مرکزی برخلاف مطالب منتشر شده، برنامهای برای انتشار اوراق مشارکت (ودیعه) ندارد «عبدالناصر همتی» روز سهشنبه در تازهترین پست اینستاگرامی خود نوشته است: از ابتدای سال، علاوه بر تامین بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی توسط بانک مرکزی، حدود ۱۵ میلیارد دلار نیز در چهارچوب سامانه نیما برای واردات مواد اولیه واحدهای تولیدی و سایر کالاهای ضروری تامین شده است. این روند به امید خدا و با ادامه تلاشهای صادرکنندگان با قدرت تداوم خواهد یافت. ... از مدیران بانکها به دلیل این انضباط مالی و همراهی در اعمال سیاستهای پولی بانک مرکزی که نهایتا در جهت کاهش نرخ تورم است،تشکر میکنم.

 

زمان ارائه گزارش ارزهای ۴۲۰۰ تومانی

رییس کل دیوان محاسبات گفت: گزارش نهایی درباره اختصاص ارزهای ۴۲۰۰ تومانی در هفته اول بهمن ماه درقالب گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ به صحن مجلس ارایه میشود. «عادل آذر » در مراسم بزرگداشت روز حسابدار که در پژوهشگاه وزارت نیرو برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره گزارش پرداخت ارزهای ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: گزارش مربوط به نظام پرداخت این ارزها گیرندگان و همچنین کالاهایی که این ارزها برای آنها اختصاص یافته از جمله کالاهای اساسی و دارو خوراک در قالب تفریغ بودجه ۹۷ به مجلس ارائه میشود. رییس کل دیوان محاسبات ادامه داد: به دنبال این هستیم که با جمع آوری اطلاعات، گزارش نهایی در هفته اول بهمن ماه در قالب گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ ارایه شود.

 

مبنای محاسبه ارز تغییر خاصی نمیکند

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با توجه به اینکه در بودجه ۹۹ بیشتر ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی تخصیص مییابد، نرخ ارز تغییر خاصی نمیکند.

«فرهاد دژپسند» روز سه شنبه در حاشیه مراسم بزرگداشت روز حسابدار در جمع خبرنگاران درباره محاسبه نرخ ارز در لایحه بودجه سال ۹۹، افزود: نرخ ارز هیچگاه در لایحه بودجه تعیین نمیشود و نرخ ارز کالاهای اساسی هم در دولت، دوشنبه شب چهار هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد.

دژپسند درباره درآمدهای مالیاتی نیز گفت: درآمدهای مالیاتی سال ۹۷ حدود ۱۰۹ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۹ به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد داشت.

حذف معافیت هنرمندان در لایحه

ساماندهی معافیتهای مالیاتی پابرجاست

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در لایحه ساماندهی معافیتهای مالیاتی موضوع حذف معافیت هنرمندان پابرجاست،گفت:حجم معافیتها زیاد بوده و باید محدود و کاهنده شود.به گزارش فارس، امیدعلی پارسا در حاشیه مراسم روز حسابدار در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آقای نوبخت گفته است معافیت مالیاتی فعالیتهای هنری و فرهنگی در لایحه بودجه سال آینده پابرجاست و تغییر نمیکند نظر شما درباره این موضوع چیست،اظهار داشت: مسئول تهیه و تنظیم بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور است .بحث حذف معافیت فعالیتهای هنری و فرهنگی در قالب یک لایحه مجزا دنبال میشود که این لایحه در مورد ساماندهی معافیتها و افزایش پایههای مالیاتی است.وی تأکید کرد: این لایحه کارشناسی شده و به وزارت اقتصاد رفته اینکه چه سرنوشتی پیدا میکند باید منتظر ماند. از نظر سازمان مالیاتی معافیتها حجم زیادی دارد و باید محدود، کاهنده و مشخص باشد برای چه کاری انجام میشود.

پیش بینی دلار ۱۱هزار تومانی در بودجه سال آتی

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس میگوید نرخ تسعیر دلار در سال ۹۹، ۱۱هزار تومان و فروش هر بشکه نفت ۵۰ دلار پیش بینی شده است.محمد خدابخشی در گفتوگو با خانه ملت با بیان اینکه متوسط قیمت هر بشکه نفت طی 7 ماه گذشته 63 دلار بوده، افزود: براساس تصویب ستاد تدوین بودجه قیمت هر بشکه نفت در لایحه بودجه سال 99 حدود 50 دلار پیش بینی شد که باید دید دولت چه تغییراتی در مصوبات ستاد تدوین بودجه ایجاد خواهد کرد.سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به ماده 182 آیین نامه داخلی مجلس که مربوط به ارسال لایحه بودجه سنواتی از سوی دولت است، اضافه کرد: طبق آیین نامه داخلی و برنامه ای که دولت اعلام کرده است، لایحه بودجه سال 99، یکشنبه 17آذر ماه تقدیم مجلس میشود.

مراحل درخواست بررسی مجدد بسته حمایتی

جاماندگان طرح حمایت معیشتی برای ثبت درخواست خود در سایت حمایت معیشتی باید ۶ مرحله را سپری کنند.براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جاماندگان طرح حمایت معیشتی از سوم آذرماه فرصت داشتند اعتراض خود را از طریق کد دستوری #۶۳۶۹* ثبت و کدرهگیری را دریافت کنند. همچنین از ششم آذرماه نیز سایت حمایت معیشتی دولت به آدرس Hemayat.mcls.gov.ir شروع به کار کرد.برای ثبت اطلاعات در سایت حمایت معیشتی افراد باید ۶ مرحله را سپری کنند که همراه با تصاویر توضیحات لازم ارائه میشود.

بررسی های تجارت نشان میدهد؛

گروه اقتصادکلان: ساختار اقتصاد ایران هنوز به گونه ای است که نتوانسته است به ثبات و پایداری لازم برسد و این مسئله دلایل بسیاری دارد که مهمترین آن ها تسلط و چیرگی مطلق دولت بر این حوزه است. اقتصاد دولتی نیز به نوبه خود تبعات منفی بسیاری دارد که شکاف دو افزون میان غنی و ضعیف از آن جمله است. دولت ها در این قبیل مواقع به طرح های حمایتی از قشر ضعیف و کم درآمد روی می آورند. آخرین نمونه آن در کشور ما توزیع یارانه حاصل از افزایش قیمت بنزین میان مردم نیازمند است. در این رابطه چندی قبل معاون رئیسجمهوی و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به شمول بیش از 60 میلیون شهروند ایرانی از طرح حمایتی دولت برای جبران افزایش قیمت بنزین، گفت: طرح حمایت معیشتی و اصلاح قیمت و سهمیه بندی بنزین در راستای اجرایی شدن مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه اجرا می شود. اما این طرح علی رغم لزوم اجرای آن، از همان آغاز نواقص و ابهامات بسیاری در ذات خود داشت و انتقادات زیادی را از سوی مردم و کارشناسان باعث شد.

  • ملاک پرداخت یارانه بنزین ثروت باشد نه درآمد

    در همین خصوص روز گذشته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گلایهمندی مردم از نحوه پرداخت یارانه بنزین بسیار است زیرا فرزندان خانوادهها شاغل بوده و درآمد مستقل دارند اما از این درآمد مبلغی در خانه پدری خرج نکرده و برای آینده خود پس انداز می کنند این در حالی است که دولت در پرداخت یارانه بنزین درآمد آنها را نیز در مجموع درآمد خانوادهها در نظر گرفته است.

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه باید ملاک پرداخت یارانه بنزین ثروت باشد نه درآمد، ادامه داد: دولت باید شفاف آمار افرادی که یارانه بنزین دریافت کردند را در اختیار مردم و مجلس قرار دهد تا بتوان ارزیابی درستی از نحوه تخصیص حمایتهای معیشتی داشت.

  • راهکارهایی برای اصلاح سیاست های حمایتی

    بر این اساس به نظر می رسد سیاست های حمایتی دولت از اقشار کم درآمد، از جمله در خصوص طرح اخیر سهمیه بنزین نیازمند بازنگری جدی باشند.

    به گزارش ایران، در همین ارتباط داود سوری اقتصاددان، همزمان با آغاز طرح سهمیه بندی بنزین راهکارهایی را ارائه داد و نوشت: در اولین راهکار باید گفت، وقتی دولتها در جریان اقتصاد حضور گسترده دارند، فساد ایجاد میشود و بارها مصداق این فسادها را در فضای اقتصادی و خبرها خواندهایم.بدین جهت زمانیکه مردم و فعالان اقتصادی شاهد فساد در ابعاد مختلف در اقتصاد هستند، شکاف بزرگ بین مردم و فعالان اقتصادی با دولت ایجاد میشود. اگر این شکاف و فاصله با سیاستهای مناسب برطرف نشود بهطور قطع فاصله ارکانهای یاد شده بیشتر خواهد شد و این امر در نهایت سبب گسترش نارضایتی مردم و حتی فعالان اقتصادی خواهد شد.

    نکته دیگری که شکاف بین مردم، فعالان اقتصادی و دولت را سبب میشود، عدم پذیرش سیاستهای دولت است. ... توصیه میکنم دولت روحانی در اولین گام خود بعد از اصلاح قیمت بنزین به سمت اصلاح شکافهای موجود بین خود، مردم و فعالان اقتصادی برود. دولت در ادامه مسیر خود میتواند به نحوی تصمیمگیری کند که شکافها و فاصلههای موجود را پوشش دهد و اجازه دهد فعالان اقتصادی، اقتصاد کشور را هدایت کنند.

    دومین راهکار که اصرار بر اجرای آن وجود دارد، کاهش دخالت دولت در تصمیم گیریها است. هر زمان که دولتها در اقتصاد و بدنه آن ورود عمیقی انجام دادند، اقتصاد لطمه بیشتری دیده است و در نهایت میبینیم که مردم، تجار و تولیدکنندگان متضرر میشوند.

    سومین راهکار این است که دولت اکنون به تعادل در سیاست خارجی نیاز است. دشمن همیشه وجود داشته و اخیراً هم سیاستهای نامناسب علیه ایران بیشتر شده است، حال هنر دولت روحانی که توانست برجام را محقق کند، این است که توازن بین سیاست داخلی و خارجی ایجاد کند. دولت در جابهجایی پول، فروش داراییهای خود و غیره مشکلات متعددی دارد، از اینرو اکنون زمان تصویب مذاکره در عرصه بینالملل است.

    چهارمین نکته که به دولت توصیه میشود، این است که دولت در مسیر اصلاح قیمت حاملهای انرژی و اصلاح سایر بخشهای اقتصادی، بسته جامع را در تمام حوزهها ببیند و به صورت همزمان اجرا کند. ما در سیاست خارجی، سیاست اجتماعی، سیاست اقتصادی و سیاست داخلی به بستههایی نیاز داریم که بتوانند مکمل هم باشند. ... حمایت در قالب کمک معیشتی باید به صورت درستی دیده شود و به افرادی که نیاز صددرصدی دارند، پرداخت شود.

  • لزوم اصلاح محیط کسب و کار

    پنجمین موضوعی که میتوان به عنوان راهکار به دولت توصیه کرد، اصلاح محیط کسب و کار است. خیلی از فعالان اقتصادی و بازاریان برای ادامه فعالیت رغبتی ندارند. وقتی بخش خصوصی واقعی به چنین روزهای دلسرد کنندهای میرسد اصلاح محیط کسب و کار میتواند راهگشای خوبی برای گسترش فعالیتهای اقتصادی باشد و این امر سبب رونق اقتصادی میشود.

    شمشین راهکاری که توصیه میشود، جلوگیری از پرداخت کمک معیشت به 60 میلیون نفر است. توزیع درآمد به این شکل در درازمدت ایده خوبی نیست چرا که بر اساس علم اقتصاد سبب توزیع فقر خواهد شد. برای آنکه در آینده شاهد تورم اقتصادی نباشیم بهتر است که این پول تنها به افرادی پرداخت شود که در صورت عدم حمایت مالی با چالشهای جدی مواجه میشوند.

یک کارشناس ارشد مطرح کرد؛
 

گروه بورس: یک کارشناس ارشد و فعال بازار زعفران گفت: آغاز معاملات زعفران در بورس کالا علاوه بر شفاف سازی قیمتها در بازار داخل در امر صادرات اثرات مناسبی داشته است.

بهروز روشن ضمیر کارشناس ارشد و فعال بازار زعفران درگفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بورس کالا، بستری تسریعکننده در خریدوفروش محصولات است، اما خود این بستر نقشی در کاهش و افزایش قیمتها ندارد بلکه این عرضه و تقاضای خریداران و فروشندگان است که تعیین کننده قیمت کالاها در بورس است.

وی ادامه داد: آغاز معاملات زعفران در بورس کالا علاوه بر شفاف سازی قیمتها در بازار داخل در امر صادرات اثرات مناسبی داشته است به شکلی که بحث استانداردها و انجام آزمایشهای محصول در بورسکالا، اعتماد خریداران خارجی را افزایش داده است. این فعال صنعت زعفران ادامه داد: شرایط اقتصادی در حوزه زعفران امسال حساسیت زیادی دارد، زیرا کشت این محصول افزایش یافته و این امر نباید در شکست قیمت اثرگذار باشد؛ در این زمینه باید تمهیداتی از سوی نهادهای مرتبط، سازمان تعاون روستایی و فعالان بزرگ بازار رقم بخورد تا از کاهش کاذب قیمتها جلوگیری شود.

روشن ضمیر در خصوص اینکه بورسکالا تا چه میزانی میتواند در امر صادرات زعفران کمک کننده باشد، گفت: در بسیاری از مواقع فعالان بازار در حوزه زعفران میتوانند حساب ویژهای روی کارآیی بورس باز کنند؛ برای مثال تاکنون در بحث استانداردها و انجام آزمایشهای محصول در بورسکالا، اعتماد خریداران خارجی با توجه به مرغوبیت محمولههای بورسی، افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر صادرکنندگان در برخی مواقع که نسبت به شرایط بازار و تأمین درخواست و سفارش طرف خارجی تردید داشته باشند، میتوانند روی انبارهای زعفران تحت نظارت بورسکالا حساب باز کنند و با اطمینان خاطر تأمین سفارش را از این بخش، انجام دهند.

این تولیدکننده زعفران معتقد است که بزرگترین مشکل زعفران، خامفروشی و فلهفروشی بوده که باعث شده ارزشافزوده این محصول را به طرف مقابل صادراتی تقدیم کنیم.

وی اضافه کرد: ارزشافزوده زعفران تولیدی ایران، کاملاً به جیب اسپانیاییها رفته و آنها با فرآوری و بستهبندی، منفعت کامل را نصیب خود میکنند؛ بنابراین باید مسیرهایی که به این اتفاق ختم میشوند را مسدود کنیم و در مقابل از ظرفیتهایی مثل بورس کالا برای شفاف سازی قیمت و حمایت از زعفرانکار بهره ببریم.

روشنضمیر در پایان گفت: نباید فراموش شود که بخشی از صادرات فله زعفران بخاطر مصارفی بوده که بستهبندی شامل آن نمیشود، اما در بخشی که مصرفکننده نهایی زعفران، نیازمند بستهبندی بوده باید مقدمات برای شکل گیری ایجاد برند زعفران ایرانی در دنیا فراهم شود.

 

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار تاکید کرد: شرکتها در ایران چهار بار نسبت به افشای اطلاعات اقدام میکنند که در این زمینه بالاترین تعداد افشای اطلاعات در سطح دنیا را داریم.

به گزارش ایلنا، شاپور محمدی در مراسم گرامیداشت روز حسابدار با بیان اینکه در ماده 2 قانون اوراق بهادار، توسعه بازار شفاف مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: پایه توسعه بازار شفاف حسابداران و حسابرسان هستند.وی ادامه داد: 650 نهاد مالی و 400 شرکتی که بورسی نیستند اما به موجب اصل 44 قانون اساسی باید افشای اطلاعات در سامانه کدال داشته باشند که با حضور حسابداران و حسابرسان اقدام به این کار میکنند.محمدی با اشاره به وضعیت افشای اطلاعات در سال 95 نسبت به امسال اظهار داشت: در سال 95 که بنده مدیریت سازمان بورس را بر عهده گرفتم 43 درصد شرکتها افشای به موقع اطلاعات داشتند، 23 درصد با تاخیر نسبت به افشای اطلاعات اقدام میکردند و بقیه هم صورتهای مالی خود را افشا نمیکردند. وی افزود: در این مدت با پیگیریهای انجام شده 91 درصد شرکتها افشای به موقع اطلاعات دارند هشت درصد با تا خیر نسبت به افشا اقدام میکنند و یک درصد هم شرکتهای بدون افشای اطلاعات داریم.

شاخص بورس تهران روز سه شنبه 12 آذر ماه، با افزایش ۶۱۹ واحدی عدد ۳۲۰ هزار و ۸۱۴ واحد را نمایش داد. شاخص هم وزن نیز به رقم ۹۷ هزار و ۴۷۵ واحد رسید. شاخص بازار اول به کانال ۲۳۰ هزار واحدی وارد شد و شاخص بازار دوم نیز عدد ۶۶۵ هزار واحد را نمایش داد. همچنین آیفکس نیز از ۴۱۱۶ را ثبت کرد.به گزارش بازار سرمایه، روز سه شنبه 12 آذر ماه، با دست به دست شدن ۲ میلیارد و ۸۳۳ میلیون سهم و اوراق بهادار طی ۴۰۴ هزار نوبت داد و ستد، ارزش معاملات به بیش از ۱۵۳۸میلیارد تومان رسید.در معاملات روز سه شنبه نمادهای "رمپنا"، "فولاد" و "شخارک" به ترتیب با ۱۹۵، ۱۶۷ و ۱۵۳واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل نمادهای "همراه"، "اخابر" و "مبین" به ترتیب با ۱۴۷، ۱۰۰ و ۶۷ واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را ثبت کردند. همچنین روز سه شنبه "وتجارت"، "وبملت" و "فاراک" پربیننده ترین نمادهای بورسی بودند. از سوی دیگر در پایان داد و ستد بورس تهران، مواد دارویی برترین گروه صنعت بود و خودرو و فلزات اساسی به ترتیب جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.به گزارش سنا، عملکرد مثبت ماهانه شرکت ها و انتشار گزارش های مالی مهمترین عامل رشد شاخص طی چند روز گذشته محسوب می شود. به گفته کارشناسان بورسی کشور، در حال حاضر عامل منفی اثر گذار بر بازار سهام قابل مشاهده نیست و به نظر می رسد شاخص به روند صعودی خود ادامه دهد.