راه‌اندازی دفاتر صادرات آب و برق در خارج از کشور

مدیرعامل شرکت ساتکاب با اشاره به راه‌اندازی دفاتر ثابت صادرات خدمات فنی و مهندسی و کالای آب و برق در خارج از کشور، گفت: با تلاش متخصصان داخلی، ایران توانسته است در میان چهار کشور سازنده توربین‌ ژنراتورهای گازی جهان قرار بگیرد. محمدولی علاءالدینی تاکید کرد: به تعبیری صنعت آب و برق کشورمان که پیش از این براساس نیازهای خود وارد کننده محصولات بود، امروز توانسته است با تلاش متخصصان داخلی توان صادرات نیز پیدا کند.مدیرعامل ساتکاب با تاکید بر ماموریت ابلاغی توسعه در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور، گفت: ساتکاب با راه‌اندازی دفاتر ثابت در خارج از کشور در تلاش برای ساماندهی و فعالیت هر چه بیشتر شرکت‌های ایرانی در بازار کشورهای هدف است.

 

افزایش 45 برابری میزان بارش‌های سیستان و بلوچستان

وزیر نیرو میزان بارش‌های امسال در استان سیستان و بلوچستان را بیش از 45 برابر سال گذشته اعلام کرد و گفت: هم اینک 60 پروژه وزارت نیرو در این استان با پیشرفت 46 درصد در دست اجراست.به‌گزارش وزارت نیرو، رضا اردکانیان میزان ذخایر آب شیرین در مخازن استان سیستان و بلوچستان اعم از چاه نیمه‌ها و سدها را یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب و حجم خالی موجود در یکی از سدها را حدود 10 میلیون مترمکعب اعلام کرد و آن را نویدبخش سالی پرخیر و برکت برای کشاورزان، دامداران و روستاییان این استان دانست.وی افزود: امید است در آینده نزدیک جشن بهره‌مندی جمعیت صد در صدی روستایی سیستان و بلوچستان از آب شرب سالم و بهداشتی برگزار شود.

 

پیشی گرفتن مصرف گاز از نفت تا ۲۵ سال آینده

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: طبق پیش بینی‌های انجام شده در حدود ۲۰ تا ۲۵ سال آینده، رشد مصرف گاز خواهیم داشت و مصرف گاز از نفت به علت مسائل زیست محیطی پیشی خواهد گرفت.امیرحسین زمانی نیا در گفتگو با صدا و سیما، افزود: راهکاری که ما در ایران بعنوان کشوری که بیشترین ذخایر گازی را دارد این است که مصرف انرژی و گاز را در داخل کشور کاهش داده و منطقی کنیم.زمانی نیا گفت: اگر به همین منوال مصرف انرژی در کشور ادامه پیدا کند، به تدریج و در آینده برای صادرات چیزی نخواهیم داشت.وی افزود: قشم به علت جایگاه بسیار مناسبی که در خلیج فارس دارد و طرح‌های پیش بینی شده در آن، می‌تواند نقش خوبی در تامین انرژی داشته باشد.

ایران به تکنولوژی تکمیل زنجیره متان
به پلی‌پروپیلن دست یافت

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که اکنون 23 میلیون تن محصول در قالب 8 محصول پایه و اصلی تولید می شود گفت: پیش بینی می شود تا سال 2025 ظرفیت تولید محصولات پایه به 55 میلیون افزایش یابد و ایران از عربستان سبقت بگیرد.به گزارش نیپنا، بهزاد محمدی در آیین افتتاح فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید که با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و مدیران ارشد صنعت پتروشیمی به بهره‌برداری رسید، گفت: نخستین گام برای تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی ایران برداشته شد.محمدی ادامه داد: در جهش دوم صنعت پتروشیمی که بهره‌برداری از طرح‌های آن تا آخر سال ۱۴۰۰ ادامه دارد در مجموع ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور از ۶۶ میلیون تن کنونی به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید و درآمد کشور از ۱۷ میلیارد دلار کنونی به ۲۵ میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.

حفاظت سد "سرنی" از دشت میناب
در سیل اخیر

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: حجم بالای بارندگی در جنوب شرق کشور و بروز سیلاب شدید در استان هرمزگان و در منطقه میناب باعث شد سد سرنی طی ابتدای هفته سیلابی با دبی متوسط 120 مترمکعب بر ثانیه را کنترل و ذخیره کند.به‌گزارش وزارت نیرو، بهروز مرادی گفت: با توجه به آمادگی که در این زمینه داشتیم تمام هشدارها و آمادگی‌ها توسط همکاران در سد سرنی مورد توجه قرار گرفته و با آمادگی کامل و برنامه‌ریزی انجام شده بارندگی‌ها را پیش‌بینی و رصد نموده و توانستیم این سیلاب را به‌خوبی مهار کنیم.وی افزود: این سیلاب از ظهر روز 20 دی‌ماه در منطقه میناب آغاز شد، به‌طوری که آب ورودی به مخزن سد سرنی در طول سیلاب معادل 25،71 میلیون مترمکعب برآورد شد و با مدیریتی که در مخزن سد صورت گرفت موفق شدیم تا از رها شدن سیلاب در دشت میناب و وارد آمدن خسارت به پایین‌دست این سد تا حد زیادی جلوگیری به عمل آورده و تمامی آب ورودی از بالادست به مخزن سد سرنی را ذخیره کنیم.وی ادامه داد: این سیلاب طی روزهای 22 و 23 دی‌ماه نیز در جریان بود و زمان وقوع سیلاب در محدوده سد سرنی حدود ۶۰ ساعت بوده که بالاترین میزان حجم ورودی به مخزن در ساعت ۵ صبح ۲۱ دی‌ماه با دبی معادل ۸۶۳ مترمکعب بر ثانیه جریان داشته همچنین دبی متوسط رودخانه در طول سیلاب در حدود ۱۲۰ مترمکعب در ثانیه بوده است.وی گفت: با توجه به حجم ورودی سیلاب به مخزن و موجودی قبلی در مخزن سد، حجم فعلی آب موجود در مخزن سد سرنی معادل 35 میلیون مترمکعب بوده و تراز فعلی معادل 131 متر از سطح دریاست.

در گفتگوی تجارت با مقامات مسئول مشخص شد؛

گروه انرژی: در حالی که حدود دوماه از آغاز سهمیه بندی دوباره بنزین در کشور می گذرد، هنوز برخی رانندگان تاکسی های تلفنی، تاکسی های اینترنتی و سرویس های مدارس، سهمیه یا یارانه ریالی دریافت نکردند و این موضوع باعث انتقاد شدید و به وجود آمدن مشکل معیشتی برای آنان شده است.قیمت هر لیتر بنزین سهمیه ای هزار و 500 و بنزین آزاد سه هزار تومان اعلام شد. سهمیه تاکسی های بنزینی 400 لیتر در ماه و تاکسی‌های دوگانه سوز 200 لیتر در ماه تعیین شد. در آن زمان مسئولان به رانندگان تاکسی های دیگر نیز اطمینان خاطر دادند که سهمیه متناسب برای آنان اختصاص می‌یابد و شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد “برای مسافربرهای بر پایه اینترنت (اسنپ و تپ سی) مشروط بر آن که نرخ های خود را از مقادیر مصوب، به تشخیص وزارت کشور تغییر ندهند، اعتبار معادل سهمیه مصوب تعلق خواهد گرفت. برای تامین سوخت خودروهای مسافربر خطی و بین شهری، آژانس های مسافربری و آموزشگاه های رانندگی تمهیدات لازم اتخاذ شده است که متعاقبا اعلام خواهد شد.”رانندگان تاکسی های درون شهری که ظاهرا مشکل خاصی در این زمینه ندارند و سهمیه اعلامی برای آنان واریز می شود. سهمیه بنزین تاکسی‌های دوگانه‌سوز از ابتدای آذرماه به ۲۵۰ لیتر افزایش یافت.

  • وزارت کشور جوابگو است

در همین ارتباط فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در گفتگو با خبرنگار روزنامه تجارت در خصوص سهمیه آژانس ها و موسسات اتومبیل کرایه با وجود قول هایی که داده شده و کماکان هیچ آژانس و موسسه اتومبیل کرایه سهمیه ای دریافت نکرده است، گفت: اطلاعات مربوط به آژانس‌ها وتاکسی های اینترنتی از طرف وزارت کشور تایید وبرای شرکت ملی پخش ارسال می شود وهرگونه محاسبه میزان پیمایش به عهده آن هاست وشرکت ملی پخش دخالتی درنحوه محاسبه ندارد .

وی درخصوص اشخاصی که با وجود داشتن کارت سوخت بنا به دلایلی رمز اشتباه وارد کرده اند و کارت سوختشان از کار افتاده، توضیح داد: درصورت اشتباه واردکردن رمز ویا فراموش کردن آن این افراد می توانند به آدرس نواحی شرکت ملی پخش برای حذف رمز مراجعه کنند . همچنین در خصوص رمز کارت شان نیز می توانند آن را حذف و دوباره آن را رمزگزاری کنند.

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در رابطه با گنگ بودن کسر شدن یک پیمانه در شروع سوخت گیری و اشتباهات محاسبه‌ای نزد شهروندان گفت: هیچ لزومی ندارد شهروندان در هنگام سوخت گیری محاسبه‌ای انجام بدهند. اصلا قرار نیست که کسی کاری انجام بدهد. این اشتباهی است که از سوی شبکه‌های اجتماعی هم به آن دامن زده می‌شود. این مقام مسئول بیان داشت: تنها کاری که یک شهروند لازم است انجام بدهد این است که در زمان پخش شدن پیام "لطفا کارت خود را بردارید" سریع اقدام به برداشتن کارت خود کند تا هیچ مشکلی پیش نیاید و بنزین از روی کارت کسر نشود.

  • هنوز خبری نیست

در ادامه منصور حقانی رئیس اتحادیه صنف موسسات توریستی واتومبیل کرایه کشور با بیان اینکه هنوز خبری از سهیمه بنزین رانندگان آژانس‌های مسافربری نیست گفت: با بنزین لیتری سه هزار تومان و هزینه بالای استهلاک خودرو، کار در آژانس به صرف رانندگان نیست و با این هزینه‌ها دخل و خرج آنها جور در نمی‌آید.

رئیس اتحادیه صنف موسسات توریستی واتومبیل کرایه کشوردر ادامه گفت: با فرض اینکه سهمیه ای هم به اژانس ها تعلق بگیرد باز هم با وجود افزاش قیمت بنزین اتحادیه صنف موسسات توریستی واتومبیل کرایه کشور رو به تعطیلی می رود. همچنین محمد رضا نعیما نائب رئیس اتحادیه موسسات اتومبیل کرایه کرج گفته بود:بعد از گذشت بیش از دو ماه از گران شدن بنزین، هنوز خبری از سهیمه بنزین رانندگان آژانس‌های مسافربری نیست.

وی توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از رانندگان آژانس‌های مسافربری از ادامه کار انصراف داده‌اند و همین مشکلاتی را برای صاحبان این واحدها ایجاد کرده است. این مسئول توضیح داد: مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در مصاحبه‌ای گفته بود بخشی از سهمیه بنزین رانندگان آژانس به صورت اعتباری در ۱۲ دی ماه واریز می‌شود که این اتفاق نیفتاد.

وی اظهار کرد: فکر نمی‌کنم از بین ۲۰۰ هزار راننده آژانس فعال در کشور، هیچ کس تا کنون بنزین سهیمه‌ای مرحله اول خود را گرفته باشد. نعیما تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار راننده آژانس در کرج فعالیت دارند که برای امرار معاش با بنزین سه هزار تومانی کار می‌کنند.

وی اضافه کرد: آژانس‌داران برای اینکه بتوانند رانندگان خود را نگه دارند ۲۰ درصد سهم خود از هر سفر را نمی‌گیرند و با این اوصاف باید گفت طی دو ماه گذشته این واحدها فقط ضرر داده‌اند. وی گفت: اگر همین شرایط ادامه داشته باشد و بنزین سهمیه‌ای تخصیص داده نشود، آینده خوبی برای آژانس‌های مسافری کرج نمی‌توان متصور بود و بسیاری از آنها چاره‌ای جز تعطیلی نخواهند داشت.

رئیس شورای ملی زیتون گفت: بنابر آمار ۶۰ هزار تن زیتون کنسروی در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد که تولید زیتون کنسروی داخل علاوه بر تامین این میزان ۲۵ درصد مازاد بر نیاز کشور است که باید به بازار‌های هدف صادر شود.مهدی عباسی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تولید روغن زیتون اظهار کرد: سال گذشته مساعدت بخش دولتی و خصوصی موجب شد تولید روغن زیتون از ۴ هزار و ۵۰۰ تن به بیش از ۷ هزارتن برسد.وی افزود: با توجه به اقدامات شورای ملی زیتون امسال پیش بینی می‌شد تولید روغن زیتون به بیش از ۱۰ هزار تن برسد که متاسفانه به دلیل ناهماهنگی بخش دولتی این امر محقق نشد.وی ادامه داد: علی رغم آنکه جشن خودکفایی روغن زیتون دور از انتظار نبود، اما عوامل مختلف همچون واردات روغن زیتون‌های بی کیفیت مانع تحقق پیش بینی تولید روغن زیتون شد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران، با اشاره به افزایش ٢٠ درصدی مصرف تخم‌مرغ در کشور گفت: با توجه به شرایط تولید، پیش‌بینی افزایش قیمت این محصول را نداریم.ناصر نبی‌پور در گفتگو با مهر، میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ را درب مرغداری٧٨٠٠ تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر، تخم‌مرغ ارزان‌ترین محصول پروتئینی در بازار است و به دلیل گرانی سایر محصولات پروتئینی، مردم به خرید این کالا روی آورده‌اند.نبی پور گفت: سال گذشته روزانه بین ٢٥٠٠ تا ٢٦٠٠ تن تخم‌مرغ تولید می‌شد؛ اما امسال این عدد به ٢٩٠٠ تن در روز رسیده است.وی با بیان اینکه امسال با بیماری‌های طیور نیز، مواجه نبوده‌ایم و شرایط بهداشتی مطلوب بوده است، ادامه داد: به همین جهت تا پایان سال در حوزه تولید مشکلی نخواهیم داشت.وی همچنین از کاهش صادرات تخم‌مرغ خبر داد و گفت: در حال حاضر میزان صادرات بسیار کم است و عمده آن نیز به مقصد افغانستان انجام می‌شود.

مشکلی در تامین مواد پروتئینی
مورد نیاز کشور وجود ندارد

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: اگر شرایط بر همین منوال ادامه یابد تصور بر این است که هیچ مشکلی به لحاظ تامین مواد پروتئینی کشور وجود نداشته باشد.به گزارش تسنیم، حسن عباسی معروفان گفت: با توجه به نزدیکی ماه های پایانی سال و همچنین فرارسیدن ماه مبارک رمضان در تامین و عرضه مواد پروتئینی، گوشت و مرغ و نهاده های دامی کمبودی در کشور نخواهیم داشت.وی ضمن اشاره به وجود 85 میلیون نفر جمعیت و 25 میلیون خانوار در کشور اظهارداشت: سالانه دو میلیون تن گوشت مرغ در ایران مصرف می شود. وی گفت: خوشبختانه امسال تامین مناسبی به لحاظ نهاده های دامی از جمله ذرت، کنجاله سویا، جو و دیگر محصولات مورد نیاز برای تامین غذای دام و طیور در کشور انجام شده و به وفور در اختیار تولید کنندگان قرار گرفته است.

تولید ۳ تا ۴ برابری کشاورزان نمونه
در بخش زراعت

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تولید محصولات کشاورزی بر پایه دانش بومی کشاورزان با تجربه، حمایت‌های همه جانبه مدیران و نقش انکار ناپذیر بخش خصوصی استوار است.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم خاوازی افزود: این تولید حداکثری در گستره‌ای به وسعت ایران از بلند‌ترین کوه‌ها تا ژرف‌ترین آب‌های کشور و از دشت‌ها تا جنگل‌ها و مراتع تحقق یافته است.او ادامه داد: برنامه انتخاب و معرفی نمونه‌های بخش کشاورزی همه ساله با هدف ارزنهادن به زحمات کشاورزان و توسعه و ترویج کشاورزی دانش بنیان در عرصه‌های تولدی برگزار می‌شود.معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طی ۶ سال گذشته تعداد رشته‌ها سال به یال افزایش یافته است بیان کرد: با هدف پوشش تنوع محصولات و فعالیت‌ها در بخش کشاورزی و منابع طبیعی طی ۶ سال گذشته تعداد رشته‌ها به ۳ برابر رسیده است

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی؛

گروه اصناف: سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به شرایط کم‌آبی کشور لازم است که مدیریت باران جایگزین مدیریت بحران شود و به مدیریت ریسک مانند بیمه بیشتر توجه شود.

به گزارش ایلنا، عباس کشاورز در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی که با حضور رئیس جمهور و دیگر مسئولان سیاسی کشور برگزار شد با تاکید بر اینکه تا افق 1400 دستیابی به 85 درصد از امنیت غذایی در داخل کشور امکان‌پذیر است اظهار کرد: کمبود آب مشکل جدی کشور است که بدون توجه به آن برنامه‌ریزی برای کشور منطقی نیست. به همین دلیل از همه مسئولان در هر جایگاهی که هستند می‌خواهم که به این مهم در سیاست‌گذاری‌های خود توجه کنند. وی ادامه داد: ما معتقدیم که بخش عمده مشکل بحران آب از طریق خانواده کشاورزی، عملی خواهد بود.

  • هیچ کدام نباید از تولید غفلت کنیم

کشاورز با بیان اینکه کشور در شرایط سخت تحریم و جنگ اقتصادی قرار دارد افزود: شرایط کشور به نحوی است که ما هیچ کدام نباید از تولید غفلت کنیم و شعار همگی باید تولید باشد.وی اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه اقتصادی افزایش تولید به ما تکلیف شده و وظایف بخش کشاورزی در آن روشن شده است اما موضوعاتی وجود دارد که باید خود را ملزم به رعایت آنها کنیم.سرپرست وزارت جهاد کشاورزی یکی از این موضوعات را گام برداشتن در جهت دانش بنیادی کردن بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: کشاورزی کشور نیاز زیادی به علمی شدن و استفاده از بخش دانش بنیان در آن دارد.کشاورز تصریح کرد: دومین موضوع مربوط به تداوم خودکفایی گندم است و همچنین رسیدن به خودکفایی در تولید جو تا سه چهار سال آینده که بسیار مهم و ضروری است.

  • در خودکفایی شکر دچار معضلاتی شده‌ایم

وی با اشاره به مشکلات به وجود آ‌مده برای طرح خودکفایی شکر اظهار کرد: در خودکفایی شکر نیز دچار معضلاتی شده‌ایم که به سال 96 برمی‌گردد اما نباید بگذاریم این معضلات بار دیگر تکرار و خودکفایی شکر به تاخیر بیفتد.کشاورز ادامه داد: شیر، مرغ و تخم‌مرغ نیز از محصولاتی هستند که لازم است از چند سال آینده از رشد لازم برخوردار شوند.

  • لزوم عزم جدی برای رفع مشکل تامین روغن

وی با تاکید بر اینکه باید یک عزم جدی برای رفع مشکل تامین روغن اتخاذ کنیم افزود: ما باید ظرف دو سال آینده بیش از 28 درصد و ظرف پنج سال آینده به 50 درصد از خودکفایی تولید روغن در کشور برسیم.

  • عدد پایین در خودکفایی روغن ننگ بزرگی برای بخش کشاورزی

به گفته کشاورز عدد پایین کشور در خودکفایی روغن ننگ بزرگی برای بخش کشاورزی است. سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت نهفته کشت دیم در کشور اظهار کرد: ظرفیت کشت دیم کشور تا مدت‌ها نهفته بود تا اینکه ما توانستیم آن را کشف و برای افزایش تولید مورد استفاده قرار دهیم. کشاورز گفت: با استفاده از ظرفیت دیم کشور امکان افزایش دو میلیون تن گندم، 800 هزار تن جو، 2 تا 3 میلیون تن علوفه و 600 تا 700 هزار تن دانه روغنی به ظرفیت تولید موجود کشور وجود دارد. وی اضافه کرد: با استفاده از کشت دیم می‌توانیم علاوه بر افزایش تولید به درآمد پایدار برای کشاورزان و حفظ منابع تولید از جمله خاک نیز برسیم.

  • با کشت دیم به حل مشکل بحران آب کمک کنیم

کشاورز با بیان اینکه کشت دیم با اتکا به آب باران است افزود: در نتیجه با کشت دیم می‌توان به حل مشکل بحران آب نیز کمک کنیم.

  • در تولید شیر و گوشت شکننده هستیم

وی با تاکید بر اینکه در مورد تولید شیر و گوشت به دلیل وابستگی به علوفه یونجه، شکننده هستیم اظهار کرد: شکنندگی ما به این دلیل است که کشت علوفه یونجه بسیار پرآب‌بر است به همین دلیل باید به دنبال اصلاح مدل خوراک مورد استفاده برای دام‌ها با تاکید بر کشت گونه‌های جدید علوفه باشیم. کشاورز ادامه داد: در دو سال گذشته در دامداری‌های نمونه کشت گونه‌های جدیدی از علوفه داشتیم که می‌توان با الگو قرار دادن آ‌نها در آینده 4 درصد به تولید شیر کشور افزود.

  • به خاک بی‌توجه بوده‌ایم

وی با تاکید بر اینکه ما به خاک بی‌توجه بوده‌ایم افزود: بی‌توجهی ما به خاک در سال‌های گذشته در حالی است که بنای توسعه در بخش کشاورزی خاک است. کشاورز ادامه داد: تکنولوژی‌هایی وجود دارد که ما را می‌تواند در برگرداندن خاک به شرایط مطلوب کمک کند. به اعتقاد وی اگر به خاک توجه شود آب نیز حفظ خواهد شد و تولید کشاورزی کشور 30 تا 40 درصد افزایش پیدا می‌کند.سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه جنگل‌ها خط قرمز ما هستند گفت: از تمان مسئولان می‌خواهم در مدتی که طرح احیای جنگل انجام می‌شود هیچ گاه درباره بهره‌برداری از جنگل طرح یا پیشنهادی را ارائه نکنند.

  • در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی محکم ایستادگی می‌کنیم

کشاورز افزود: ما در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی حتما محکم ایستادگی می‌کنیم و اگر توسعه‌ای برای بحث شهری و صنعتی وجود دارد باید در اراضی بایر و غیرقابل بهره‌برداری انجام شود.سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خطاب به رئیس جمهور گفت: من از شما خواهش می‌کنم که سهم اعتباری بانک کشاورزی را افزایش دهید چرا که بانک کشاورزی ابزار توسعه بخش کشاورزی است ونیاز به تزریق سرمایه دارد.کشاورز تاکید کرد: خواهش ما این است که به بانک کشاورزی برای بالا بردن اعتبار کمک بیشتری شود چرا که بدون تا مین اعتبار امکان توسعه بخش کشاورزی و افزایش تولید وجود ندارد.وی با بیان اینکه مدیریت باران را باید جایگزین مدیریت بحران کنیم افزود: با توجه به کم ‌آبی در کشور باید قدر آب را بدانیم و مدیریت باران را جایگزین مدیریت بحران کنیم.وی همچنین جایگزینی مدیریت ریسک مانند مدیریت بیمه را از مواردی دانست که باید به آن توجه بیشتری شود.

  • آماده سازی الگوی کشت بعد از شش سال

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی از آماده سازی الگوی کشت بعد از شش سال خبر داد و گفت: بعد از پنج الی شش سال الگوی کشت آماده اجرا است و ما از خانواده کشاورزی می‌خوهیم که خود را آماده اجرای آن کنند.کشاورز در پایان سخنان خود برای برون رفت از شرایط نابسامانی که کنون در بخش کشاورزی حاکم است باید ساختاری ایجاد کنیم تا الگوی کشت اجرا شود.