زمستان امسال قطعی گاز نخواهیم داشت

مدیرعامل شرکت ملی گاز با اعلام این خبر که شرکت گاز ملی می‌تواند گاز مصرفی خانگی را تا در زمستان امسال تامین کند، گفت: میزان مصرف گاز در ایران بسیار بیشتر از استاندرادهای جهانی است لذا خواستار صرفه‌جویی ملی مردم هستیم.حسن منتظرتربتی در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان اینکه به منظور تامین کامل خوراک پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها مردم باید در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند، افزود: مصرف گاز مردم رقم قابل‌توجه‌ای است و با استانداردهای بین‌المللی تفاوت بسیار دارد لذا مردم باید صرفه جویی پیشه کنند.وی اضافه کرد: اکنون به حدود ۳۰ هزار روستا با ۴.۶ میلیون خانوار و یک هزار و ۱۸۴ شهر با ۱۸ میلیون خانوار گازرسانی شده است، همچنین توسعه شبکه گاز برای بخش‌های تولید، صنایع و نیروگاهی نیز پیوسته ادامه دارد.

 

مالیات تامین کنندگان ارز را تحت فشارقرار داده است

سخنگوی اتحادیه اوپکس در چهاردهمین همایش سالانه اتحادیه اوپکس گفت: دولت یازدهم با برنامه توانست برجام را محقق کرده و تورم را کاهش دهد، ‌اما دولت دوازدهم تنها بحران‌ها را فرو نشاند و برنامه‌ای نداشت که این امر صدمات جدی به بخش خصوصی وارد کرده است.به گزارش ایلنا، حمید حسینی با بیان اینکه برای کنترل شرایط، دولت در صنایع بالادستی نفت و گاز وارد شده و سهم بخش خصوصی نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه شاهد کاهش نقش این بخش نیز هستیم، اظهار داشت: چالش دیگر بخش خصوصی تحولات بازار انرژی است، در دنیا انرژی‌های فسیلی با برق در حال جایگزینی است و افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت شیل نیز هر ساله بر اقتصاد صادرکنندگان نفت فشار می‌آورد.

 

کاهش ۵۰ درصدی سهمیه سوخت گاز نیروگاه‌ها

سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه کاهش سهمیه گاز سبب افزایش سوخت مایع در نیروگاه‌ها شده است افزود: اگر مشترکین خانگی در مصرف انرژی به خصوص گاز تا ۱۰ درصد صرفه جویی کنند مشکل تامین سوخت نیروگاه‌ها از گاز نیز برطرف خواهد شد. مصطفی رجبی مشهدی در گفتگو با صداوسیما گفت: سوخت مایع شامل گازوئیل و در برخی از نیروگاه‌ها مازوت است که این نوع سوخت‌های جایگزین، سبب افزایش آلودگی محیط زیست می‌شود.وی با اشاره به اینکه سوخت‌های مایع نیروگاه‌ها بیشتر در شهر‌های شمالی مصرف می‌شود ادامه داد: سرد شدن هوا سبب افزایش مصرف گاز در بخش خانگی می‌شود که این رویه، سهمیه سوخت نیروگاه‌ها را از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش داده است.

نگرانی واردکنندگان نفت از بسته شدن تنگه هرمز

یک کارشناس بین الملل حوزه انرژی درباره تبعات بسته شدن تنگه هرمز برای کشورهای صادرکننده و واردکننده نفت اظهار داشت: تنگه هرمز را طرف ایرانی و طرف‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی نخواهند بست زیرا تنگه هرمز منافع مشترک برای همه دارد.محمود خاقانی در گفت‌وگو با ایلنا، گفت: بخش اعظم تولید کشورهای عضو اوپک از این تنگه عبور می‌کند و بخش زیادی از نفت کشورهای واردکننده هم از این تنگه تامین می‌شود، اگر این تنگه به هر دلیلی بسته شود قیمت نفت در بازار به طور سرسام‌آور بالا می‌رودوی با تاکید بر اینکه بهترین تدبیر برای مقابله با بحران احتمالی حوصله و منطق است، خاطرنشان کرد: در این رابطه نباید احساساتی و عجولانه تصمیم گیری کنیم بلکه باید با عقل و دیپلماسی با هر بحرانی مواجه شویم.

توزیع ۱۳ هزار کپسول گاز مایع در مناطق سیل زده

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: روز گذشته ۱۳ هزار سیلندر گاز مایع در اختیار شرکت‌های توزیع‌کننده گاز مایع برای توزیع در مناطق سیل‌زده قرارگرفته است.فاطمه کاهی در گفت‌وگو با میزان تصریح کرد: ذخایر گاز مایع در مناطق جنوبی مطلوب ارزیابی می‌شود و مشکلی برای تأمین گاز در این مناطق وجود ندارد.وی با اشاره به ذخیره‌سازی سوخت در استان سیستان و بلوچستان ابراز کرد: وضعیت سه انبار ذخیره سوخت منطقه در زابل، زاهدان و خاش مطلوب است و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و از سوی دیگر با ایجاد ستاد بحران در منطقه نیروی‌های مستقر در این استان در آماده‌باش کامل آماده خدمات‌رسانی هستند.

ظرفیت تولید نفت میدان یاران شمالی
افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از تامین ۲۰ دستگاه پمپ درون‌چاهی برای نصب در میدان یاران شمالی خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ۶ پمپ درون‌چاهی نصب شود و ظرفیت تولید نفت این میدان افزایش یابد.به گزارش وزارت نفت، «تورج دهقانی» گفت: نصب موفق نخستین پمپ درون‌چاهی در یاران شمالی در مردادماه امسال به افزایش تولید این میدان مشترک انجامید و این روند ادامه دارد.بر اساس این گزارش، طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی با ظرفیت تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت، آبان‌ماه سال ۹۵ افتتاح و پس از مدتی با افت تولید روبه‌رو شد که به این منظور، استفاده از پمپ‌های درون‌چاهی برای افزایش دوباره تولید میدان در دستور کار قرار گرفت و در این راستا نخستین پمپ درون‌چاهی، تیرماه سال ۹۷ در چاه شماره ۱۴ این میدان نصب شد که عملکرد آن به دلیل مشکلات فرآیندی دوام چندانی نداشت.

بررسی ها نشان می دهد؛

گروه انرژی: ونزوئلا در شرایط تحریم ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کند و به اذعان کارشناسان، ایران نیز می تواند با اصلاح قیمت گذاری نفت در بورس، صادرات نفت را به مقدار قابل قبولی برساند.

به گزارش مهر، ونزوئلا از چند ماه گذشته به دلیل کشمکش‌های سیاسی علیه نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور، از سوی آمریکا با تحریم‌های نفتی شبیه ایران روبرو شده است. اما طبق گزارش رویترز در دو ماه (سپتامبر و اکتبر) این کشور باوجود تحریم‌های سنگین آمریکا و اوضاع نابسامان داخلی توانست بیش از ۸۰۰ هزار بشکه نفت به فروش برساند.

حال جای سوال است که ونزوئلا چگونه توانسته در شرایط تحریم این میزان نفت بفروشد؟ ونزوئلا قبل از تحریم وام‌های میلیاردی از روسیه برای اصلاح شرایط اقتصادی خود دریافت کرده بود و پس از تحریم، به جای تسویه نقدی، به روسیه و دیگر کشورها نفت صادر می‌کند. در واقع ونزوئلا کاملاً هوشمندانه نفت خود را پیش فروش کرده است تا در شرایط تحریم مشکلی برای فروش نفت نداشته باشد. ونزوئلا روزانه ۵۰۳ هزار بشکه از نفت خود را به روسیه، ۲۹۲ هزار بشکه به چین و ۱۱۴ هزار بشکه به کوبا صادر می‌کند. این موضوع در حالی است که کشور ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی برای صادرات نفت به روسیه و چین وضعیت بهتری را نسبت به ونزوئلا دارد.

به گفته کارشناسان به نظر می‌رسد ونزوئلا با پیش فروش کردن نفت خود، در شرایط فعلی جای ایران را در بازار این کشورها گرفته است. ایران در شرایط تحریمی سال‌های ۹۰ و ۹۱ با توجه معافیت‌های نفتی آمریکا، به صورت میانگین یک میلیون بشکه نفت می‌فروخت. با تغییر دولت و پس از توافق برجام، به جای اصلاح زیرساخت‌ها، کشور در باد توافق فرو رفت. هر چند ایران توانست در ماه‌هایی حتی دو میلیون تا ۲ میلیون ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت بفروشد. اما این روند ادامه دار نبود و تحریم‌های نفتی دوباره میزان فروش نفت را به هم ریخت؛ تا جایی که طبق آمارهای رسمی اوپک فروش نفت ایران تقریباً به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

  • بورس نفت، شاه‌راه برون رفت ایران از تحریم نفتی

به گزارش مهر، اگرچه مسئولان ایران دیرهنگام و همزمان با تحریم‌های نفتی در آبان ماه ۹۷ برای مقابله با این تحریم‌ها، بورس نفت را راه‌اندازی کردند و در سال ۹۸ طرح عرضه نفت در بورس با تصویب مجلس شورای اسلامی شکل منظمی را به خود گرفت. اما طرح عرضه نفت در بورس یک حرکت رو به جلو برای مقابله با تحریم‌ها بود. زیرا فروش نفت ایران را از بخش دولتی شرکت ملی نفت خارج، و پای بخش خصوصی را به این تجارت باز کرده است. باید به این نکته توجه کرد که رونق یافتن تجارت نفت در بورس نیازمند اجرای اصلاحاتی در مسیر بورس نفت است؛ به هر حال در شرایط تحریم خرید نفت برای خریداران هزینه بسیار زیادی دارد.

بخش خصوصی به راحتی حاضر به ورود به تجارت پرریسکی مثل نفت ایران نخواهد بود. این ریسک‌ها تجارت با نفت ایران را به قدری خطرناک کرده است که بخش‌های خصوصی خرده‌پا شاید کل سرمایه خود را در خطر ببیند. ریسک‌هایی که از آن به عنوان هزینه‌های تحریم یاد می‌شود.

اسدالله قره‌خانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نبود تخفیف‌های مناسب را معضل بورس نفت دانسته و گفته است: دولت باید با اعطای تخفیفات مناسب شرایط را برای سرمایه‌گذاران در بورس مهیا کند. اگر قیمت نفت از شرایط فعلی ارزان‌تر شود بخش خصوصی رغبت بیشتری برای خرید نفت از بورس نشان می‌دهد و می‌توان به موفقیت بورس نفت امیدوار بود.

اگر قرار باشد نفت ایران توسط بخش خصوصی معامله شود دولت ایران باید سعی در کاهش ریسک‌پذیری خریداران و تقبل هزینه‌های تحریم کند. کاهش قیمت پایه نفت عرضه شده در بورس باید به مقداری باشد که ریسک تجارت با نفت ایران را برای بخش خصوصی به حداقل برساند. بخش خصوصی برای ورود به هر تجارتی به میزان سود حاصل از آن تجارت اهمیت می‌دهد.

قیمت‌های نفت عرضه شده در بورس قیمت‌های بسیار بالایی است و تخفیف‌هایی که برای خریداران در نظر گرفته می‌شود بسیار جزئی است.

هدایت الله خادمی، از دیگر اعضای کمیسیون مجلس نیز نظری مشابه قره خانی دارد؛ وی در این رابطه گفته است: باید با توجه به شرایط تحریم قیمت منطقی برای نفت در بورس لحاظ شود. این تخفیف‌ها می‌تواند به ۱۰ دلار هم برسد. البته این مقدار با توجه به شرایط بازار منطقه و نوع مشتریان می‌تواند کمتر یا بیشتر هم شود.

مدیرکل دفتر پنبه، دانه‌های روغنی و محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت پنبه از برنامه‌های قابل توسعه وزارت جهاد کشاورزی در کشور و خوداتکایی در محصول پنبه از اهداف این وزارتخانه است.به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، ابراهیم هزارجریبی، با اشاره به اهمیت تأمین بذر پنبه به‌عنوان یکی از نهاده‌های مهم در حوزه کشاورزی گفت: بذر پنبه به دو صورت داخلی و خارجی تأمین و در سطح کشور توزیع می‌شود.وی اضافه کرد: بذرهای داخلی از سوی شرکت‌های خاصی که امتیاز تکثیر بذر را از مؤسسات پنبه خریداری کرده‌اند، در کشور انجام و در سطح کشور توزیع می‌شود و بذر خارجی وارداتی نیز در حال حاضر به شکل محدود در کشور توزیع می‌شود و در صورتی‌ که در داخل کشور به لحاظ توزیع بذر داخلی دچار کمبود شویم از بذر وارداتی استفاده می‌کنیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات ۵۷۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی در کشور گفت: آمادگی داریم تشکل «موسیر» را برای لرستان راه‌اندازی کنیم.به گزارش مهر، حسین زینلی در ستاد توسعه گیاهان دارویی لرستان با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ای تحت عنوان زنجیره ارزش تدارک دیده است، اظهار داشت: یعنی از زمین کشاورزی تا سفره مردم باید پیش بینی و ارزش گذاری شود.وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم برای لرستان برنامه موفقیت آمیز داشته باشیم بیایم این زنجیره را تعریف کنیم، تصریح کرد: اولین کار قطب بندی گیاهان دارویی است. محصولات ارزشمند استان مثل موسیر، باریجه، شیرین بیان و … مشخص شود.زینلی با اشاره به اینکه برای رقابت با دنیا باید فرآیندها را جاری کنیم، ادامه داد: در بحث موسیر یکی از چالش‌هایی که باعث شد رشد نداشته باشیم ایجاد ماده اولیه تولیدی بود، بذر نداشتیم وگرنه سیاست ما این بود کل زاگرس را موسیر کشت کنیم.

واکسیناسیون مجدد دام‌ها
در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان

رییس سازمان دامپزشکی کشور از واکسیناسیون مجدد دام‌ها در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از وقوع و بروز بیماری‌ها خبرداد و گفت: 26 اکیپ عملیاتی در قالب تیم های واکنش سریع در این استان خدمات رسانی می کنند.به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی پور با اشاره به لزوم تأمین اقلام مورد نیاز اداره کل دامپزشکی استان به منظور امدادرسانی مناسب به آسیب دیدگان، از ارسال اقلام مورد نیاز و درخواستی اداره کل دامپزشکی استان به مناطق آسیب دیده خبر داد و اعلام کرد که با توجه به هماهنگی به عمل آمده اقلام درخواستی از طریق ستاد سازمان دامپزشکی کشور به طور سریع به استان ارسال خواهد شد.

خرید تضمینی روزانه ۱ هزار تن مرغ
راه حل جلوگیری از زیان مرغداران

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی خرید تضمینی مرغ به نحوه مستقیم و روزانه حداقل ۱ هزار تن را تنها راه حل تعادل قیمت و جلوگیری از زیان مرغداران در بازار برشمرد و گفت: با خرید روزانه ۱ هزار تن مرغ زنده به صورت مستقیم از مرغداران علاوه بر تامین ذخایر استراتژیک می‌توان از استمرار زیان مرغداران جلوگیری کرد و در شرایط فعلی هیچ راهی جز خرید تضمینی مرغ از مرغدار جوابگوی تعادل قیمت در بازار نخواهد بود.برومند چهارآیین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ اظهار کرد: اگر چه خرید تضمینی مرغ نسبت به روز‌های اخیر تا حدودی در بازار افزایش یافته، اما همچنان مد نظر تولید کنندگان نیست.وی با اشاره به اینکه روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن مرغ در قالب خرید تضمینی از سطح بازار جمع آوری می‌شود، گفت: این میزان خرید یک چهارم خرید مد نظر مرغداران است و با این وجود تا زمانی که خرید مرغ به حداقل روزانه ۱ هزار تا ۱ هزار و ۱۰۰ تن به صورت مستقیم از تولید کنندگان نرسد تاثیری در تعادل قیمت در بازار نخواهد داشت.

رییس سازمان شیلات خبر داد؛

 

گروه اصناف: رییس سازمان شیلات با بیان اینکه سیل اخیر جنوب کشور خساراتی به مزارع آبزی‌پروری وارد کرده و درصدد برآورد خسارات هستیم، از عرضه ماهی با قیمت مناسب‌تر برای شب عید خبر داد.

به گزارش ایسنا، نبی‌الله‌ خون‌میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا سیل اخیر جنوب کشور خساراتی به بخش صیادی آن منطقه وارد کرده است یا خیر، گفت: به حوزه آبزی‌پروی و مزارع میگو آسیب وارد شده است و در حال برآورد خسارت هستیم، زیرا سیل و آسیب‌های آن هنوز تمام نشده است و خسارت‌ها تا پایان سیل و فروکش کردن آن سیل قابل ارزیابی است.

  • امسال عرضه ماهی به بازار بهتر و قیمت‌ها مناسب‌تر خواهد بود

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ماهی برای شب عید به اندازه کافی تامین شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تولید در کشور بسیار بالا است. براساس برآوردها در زمینه تولید ماهیان سردآبی و گرم‌آبی امسال نسبت به سال گذشته در وضعیت بهتری هستیم و طبیعتا عرضه به بازار نیز نسبت به سال گذشته بهتر و قیمت‌ها نیز مناسب تر خواهد بود. خون‌میرزایی ادامه داد: سال گذشته برای تنظیم بازار شب عید مقدار جزیی ماهی تیلاپیا وارد کردیم، ولی امسال نگرانی در این زمینه وجود ندارد و ماهی در بازار فراوان است و نیازی به واردات نیست مگر اینکه متقاضی خاصی وجود داشته باشد.

به گفته وی، سال گذشته تولید آبزی‌پروری یعنی ماهیان گرم آبی، سردآبی و ماهیان خاویاری ۴۸۹ هزار تن بوده و امسال نیز پیش‌بینی می‌شود که این مقدار به بیش از ۵۰۰ هزار تن برسد.

  • سال گذشته بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم

رییس سازمان شیلات در حاشیه پنل تخصصی نمونه‌های ملی شیلات و آبزیان در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌ها صادرات ایران در بخش شیلات را دچار مشکل کرده است، گفت: در ۶ماهه ابتدایی سال، گزارشات مرکز آمار بر این بود که رشد بخش کشاورزی نزدیک به ۶ درصد است. بخش کشاورزی بخش رو به رشد و مثبتی بوده و در سال ۹۸ نیز تداوم پیدا خواهد کرد. سال گذشته برای صادرات زمان بسیار خوبی بود و بیش از ۵۲۷ میلیون دلار صادرات داشتیم. همچنین بیش از ۴۷۵ میلیون دلار تراز تجاری مثبت داشتیم.

  • چین و کره؛ بازارهای جدید شیلات

وی اضافه کرد: امسال نیز صادرات بخش شیلات رو به افزایش است. بازارهای هدف جدیدی در دسترس داریم. بازار چین و کره به بازارها اضافه شده‌اند و بازار اوراسیا نیز به روی ایران باز شده، که ظرفیت صادراتی خوبی است. همچنین با توجه به نیروی انسانی کارآمد که شناخت خوبی از بازارها دارند، امسال هم تراز تجاری ما مثبت خواهد شد.

  • مشکل تامین سوخت یارانه‌ای قایق‌های صیادی به‌زودی حل می‌شود

همچنین در خبر دیگری پرویز محبی سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات در گفتگو از تخصیص سهمیه سوخت کافی به قایق‌های صیادی خبر داد و گفت: جلسه‌ تخصصی درباره سوخت را با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و کارگروه تخصیص سوخت یارانه‌ای برگزار کردیم. آنها پذیرفتند سوختی که به صیاد تعلق می‌گیرد، کامل به صورت یارانه‌ای باشد. به همین جهت قرار شد که از طریق سامانه تجارت آسان این اقدام انجام شود.وی اضافه کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی دنبال این هستند که فرآیندی را پیشنهاد دهیم تا آنها به صورت مصوب آن را به ما ابلاغ کنند. قرار بود در این چند روز ابلاغ شود تا صیادان از طریق سامانه ثبت‌نام کنند. بنابراین اگر این فرآیند پیشنهادی پذیرش و ابلاغ شود، صیادان از ابتدای ماه جاری مشکلی در زمینه تامین سوخت نخواهند داشت.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: عملیات خرید میوه شب عید از جمله پرتقال و سیب درختی برای تنظیم بازار شب عید در حال انجام است.به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، حسین شیرزاد افزود: عرضه میوه شب عید در جهت تنظیم بازار و ارایه خدمت به قشر محروم و مستضعف جامعه در دستور کار است که برای شب عید امسال این امر اجرایی خواهد شد.وی درباره خرید محصول گوجه فرنگی و زعفران و پرداخت به موقع پول تولیدکنندگان افزود: حضور این سازمان در خرید محصول گوجه فرنگی مانع از ایجاد سونامی ضرر و زیان برای تولید کنندگان این محصول شد.وی اضافه کرد: امسال حدود ۵۰۰ تن زعفران در کشور تولید شد که چنانچه سازمان به بازار این محصول وارد نمی شد، قیمت زعفران سقوط می کرد که برای جلوگیری از این روند خرید حمایتی زعفران در خراسان انجام شد و قصد داریم در موقع مقتضی عرضه آن را انجام دهیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی درباره خسارت سیل اخیر در کشور نیز اظهار کرد: در پی وقوع سیل اخیر، حدود 930 میلیارد تومان به بخش کشاورزی 3 استان شامل؛ حدود 69 درصد سیستان و بلوچستان، 17 درصد به هرمزگان و 14 درصد به استان کرمان خسارت وارد شده است.به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، موسوی افزود: 42 درصد به زیربخش زراعت، 36 درصد به زیربخش آب و خاک و امور زیربنایی، 17 درصد باغبانی و 5 درصد به زیربخش دام، طیور و آبزیان خسارت وارد شده است.وی یادآور شد: ضمن برآورد اولیه خسارات و تشکیل و بکارگیری حدود 40 اکیپ عملیاتی دامپزشکی، خدماتی و امدادی، پیشنهادات لازم نیز جهت طرح و تصویب جبران خسارات و بازسازی زیرساخت‌ها در هیأت دولت، آماده ارسال به وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور است.