جهانگیری از شوک های اقتصادی و تحریم های بی سابقه خبر داد؛

گروه سیاسی-کورش شرفشاهی:معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اعلام علت سقوط هواپیمای اوکراینی سه روز بعد از وقوع حادثه، گفت: یکی از بزرگترین ضربه هایی که در ماجرای سقوط هواپیما اوکراینی متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم.به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در همایش ملی گرامی‌داشت هفته شوراهای آموزش و پرورش گفت: دی ماه امسال پردلهره، سخت و پر از خبرهای غیر مترقبه و داغ‌های بزرگ بود.وی با اشاره به اعتراف رئیس جمهور آمریکا برای به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی گفت: تا امروز شهیدی نداشتیم که رئیس جمهور آمریکا رسما کشتن او را بر عهده بگیرد.

  • ایران در شرایط خطیر و دشوار

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز ایران در شرایط خطیر و دشواری قرار گرفته است، گفت: امروز از نظر سیاست خارجی در شرایط خاصی قرار گرفته‌ایم و آمریکایی‌ها برای نخستین بار در تاریخ خود رسما یک سردار نامی کشورمان را ترور کرده‌اند. وی با اشاره به قدرت هژمونی رسانه‌ای غرب اظهار کرد: بعد از جنگ جهانی دوم کسی به آمریکایی‌ها نگاه چپ نکرده بود و حتی در عراق نیز اگر فردی قصد داشت از مسیری حرکت کند که پایگاه‌های نظامی آمریکا در آن بود، باید از چند کیلومتر دورتر از آن پایگاه حرکت می‌کردند. در این شرایط ایران رسما اعلام کرد که پایگاه آمریکایی‌ها در عراق را موشک باران کرده است.جهانگیری با اشاره به انتشار اخبار مربوط به تلفات حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی آمریکایی‌ها در عراق بعد از چند روز از این اتفاق گفت‌: از آنجایی که آمریکایی‌ها نمی‌توانند خیلی مسائل را مخفی کنند، یکی بعد از دیگری آمار تلفات مربوط به حمله موشکی ایران به عین الاسد را اعلام کردند.

  • زیان در پنهانکاری

وی با تاکید بر اهمیت شفافیت در مواجهه مسئولان با مردم اظهار کرد: هر کسی در هر مسئله ای پنهان کاری کند ضرر کرده است یکی از بزرگترین ضربه‌هایی که در ماجرای سقوط هواپیما اوکراینی بیش از سقوط آن و کشته شدن ۱۷۶ نفر آدم محترم که مسافران هواپیما بودند، متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم.معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این که مردم بعد از آن ماجرا خیلی عصبانی شدند که چرا دو سه روز به آنها واقعیت گفته نشد، خاطرنشان کرد: شفافیت با مردم مهم ترین کاری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

  • ایران در کانون پرتنش

جهانگیری به شرایط منطقه‌ غرب آسیا اشاره کرد و گفت: ایران در کانون منطقه پرتنشی قرار گرفته که دود و آتش جنگ از کشورهای منطقه بلند می‌شود. آمریکایی‌ها سال گذشته از برجام خارج شدند و ما نیز از ماه‌های گذشته گام‌های متعددی در کاهش تعهدات خود برداشته‌ایم و امروز اروپایی‌ها حرف‌های عجیب و غریبی می‌زنند؛ اروپایی‌ها با این که می‌دانند ما کسی نیستیم که برجام را بر هم بزنیم و رسما نیز اعلام کرده‌ایم که در اقدامی متقابل و به دلیل عدم اجرای تعهدات طرفین برجام، تعهدات خود را در چارچوب برجام کاهش می‌دهیم به نظر می آید که به دنبال آن هستند تا با طرح‌ موضوعاتی اخبار مربوط به شهادت سردار سلیمانی و حمله ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق را تحت تاثیر قرار دهند. آنها از این که کشورها احساس کنند می‌توانند مقابل‌شان بایستند خیلی ناراحت هستند.

  • شرایط سخت معیشت مردم

معاون اول رئیس جمهور به وضع زندگی مردم در داخل کشور اشاره کرد و گفت: شرایط اقتصادی داخل کشور سخت و وضع معیشت مردم دشوار است. در دهه 90 یکی در سال 90 و دیگری طی سال‌های 97 و 98 با دو شوک تورمی مواجه شدیم که قدرت خرید مردم را کاهش داد. همچنین بی سابقه ترین تحریم‌ها در تاریخ بین‌الملل علیه کشورمان اعمال می‌شود.وی ادامه داد: گرچه پیگیری اعمال تحریم‌ها به صورتی که امروز مشاهده می‌کنیم در تاریخ استثنایی است ؛ اما در شرایط اقتصادی نسبت به آنچه که آمریکایی‌ها فکر می‌کردند از ثبات و آرامش خوبی برخورداریم و وضع واردات، تولید و صادرات خوب است.جهانگیری اظهار کرد:‌ البته در موضوع نفت خام شرایط به گونه‌ دیگری است؛ چرا که به دلیل اعمال تحریم‌ها صادرات‌مان با محدودیت‌هایی مواجه شده و این در حالیست که یکی از منابع مهم درآمدی بودجه دولت نفت خام است.

  • ارتباط با دنیا عین انقلاب است

وی با اشاره به برخی حواشی ایجاد شده پیرامون سخنرانی اخیر رئیس جمهور در مجمع عمومی بانک مرکزی درباره‌ لزوم ارتباط اقتصاد کشور با فضای بین‌الملل گفت: گاهی اوقات وقتی گفته می‌شود اقتصاد باید با دنیا ارتباط داشته باشد، برخی فکر می‌کنند این یک کار غیر انقلابی است در حالی که این کار عین انقلاب است. اقتصاد به عنوان یک مجموعه دارای محیطی درونی و پیرامونی است و اثر بخش پیرامونی بیشتر از اثر درونی و مسائل داخلی است.جهانگیری گفت: این موضوع حتی در مهمترین سیاست‌های اقتصادی نظام که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی در حال اجراست لحاظ شده و یکی از 5 رویکرد اصلی این سیاست‌ها برون گرایی و تعامل و کار با دنیاست. در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی 4 اصل دیگر شامل درون زایی به معنای استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی کشور، دانش بنیانی، عدالت محوری و مردمی بودن اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته است.

  • نمی شود اقتصاد را حبس کرد

جهانگیری تصریح کرد: حتما نمی‌شود اقتصاد را حبس کرد بلکه باید با دنیا در زمینه مسائل اقتصادی همکاری کرد.معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ملت ایران در طول یک قرن گذشته به طور جدی به دنبال توسعه بوده‌اند؛ اگر امروز بخواهیم علت عقب ماندن ایران در توسعه نسبت به کشورهایی که همزمان یا حتی بعد از ما در مسیر توسعه گام برداشته‌اند را بررسی کنیم، با دلایل مختلفی از جمله سیاست گذاری‌های نامناسب و عدم استمرار سیاست‌ها مواجه می‌شویم که از جمله عوامل ظاهری محسوب می‌شوند؛ همه کشورهایی که در مسیر توسعه حرکت کردند، سیاست‌های دقیق علمی اتخاذ کرده‌اند و حتی در برخی از آنها پس از روی کار آمدن دولت کودتا، سیاست‌ها ثابت ماند اما گاهی اوقات در ایران با تغییر یک دولت، شاهد تغییر سیاست‌ها هستیم.جهانگیری افزود: زمانی که به روند توسعه ایران نگاه می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم کارهای شاخص زمانی انجام شده که افراد کاردرستی روی کار بودند؛ بعد از جنگ جهانی اول شاهد تاسیس مرکز دارالمعلمین بودیم. همچنین امیرکبیر نیز به محض آغاز به کار خود دارالفنون را راه اندازی کرد.وی با تاکید بر اهمیت پذیرفتن مسئولیت اجتماعی از سوی بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی گفت: بنگاه‌های اقتصادی باید به موضوع مسئولیت پذیری اجتماعی توجه بیشتری داشته باشند و نگذارند مردم اطراف آنها در فقر و مشکل قرار بگیرند.

  • لزوم مولدسازی دارایی دولت

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر لزوم مولد سازی دارایی‌های دولتی گفت: دولت ایران جزء ثروتمندترین دولت‌های دنیاست و تمام منابع طبیعی، زمین متعلق به دولت و در اختیار اوست. ما باید تلاش کنیم تا این دارایی‌ها را به دارایی‌های مولد برای کشور تبدیل نماییم. در این راستا در لایحه بودجه سال 99، 50 هزار میلیارد تومان از این محل برای کشور درآمد پیش بینی شده است.

ظریف شرایط میانجیگیری میان تهران واشنگتن را تشریح کرد؛

گروه سیاسی:وزیر امور خارجه در مورد امکان میانجیگری هند برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا گفت: به هیچ عنوان در مورد توافقنامه‌ای جدید مذاکره نخواهیم کرد. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص برنامه هسته‌ای ایران ۱۵۹ صفحه است که احتمالاً طولانی‌ترین قطعنامه سازمان ملل است. اما در صورت آمادگی آمریکا برای بازگشت به برجام و توافق‌های قبلی، هند می‌تواند ایفای نقش کند. محمد جواد ظریف در دیدار با اعضای اتحادیه صنایع هندوستان در مومبای (بمبئی) گفت: کشورهای اروپایی نیز برای میانجیگری اعلام آمادگی کرده‌اند. بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس معتقد است ما اکنون به توافق ترامپ نیاز داریم. شاید در آینده نیاز به امضای توافق وارِن یا توافق سندرز باشد. برجام توافق میان ما و آمریکا و پنج کشور مهم دیگر جهان است و خروج یک کشور از آن پذیرفتنی نیست. وی با بیان اینکه در چند هفته گذشته ما [ایرانیان] شاهد رویدادهای تلخی بودیم، اظهار داشت: آمریکا در یک اقدام تروریستی محبوب‌ترین سردار کشورمان را به شهادت رساند. تنها در ۴۳۰ شهر هند، علیه شهادت سردار سلیمانی برنامه‌های اعتراض‌آمیزی برگزار شد. این اعتراضات بدون هماهنگی یا حمایت مالی و سیاسی ما انجام شد. وزیر امور خارجه به پایان دوران قلدری و زورگویی کشورهای به ظاهر ابرقدرت تاکید کرد و حرکت زورگویانه قدرت‌های خارجی را اشتهایی سیری‌ناپذیر خواند که به تدریج گریبان‌گیر همه کشورهای منطقه و متعاقباً سایر کشورهای جهان می‌شود. وی به ظرفیت‌های همکاری‌های تجاری اعم از تبادلات تجاری تهاتری و همچنین استفاده از سامانه ریال – روپیه برای کنار گذاشتن دلار و یورو تاکید کرد و اظهار داشت: آمریکایی‌ها از دلار برای فشارهای اقتصادی علیه مردم ایران و دیگر کشورهای جهان استفاده می‌کنند و به قول خودشان جنگ دلاری علیه دیگر کشورها راه می‌اندازند. رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: جمهوری اسلامی و هند نیازی به دلار برای پرداخت بهای کالاها و خدمات صادراتی خود به یکدیگر ندارند و ما می‌توانیم با اتکا به ارزهای خود و توانایی‌های خودمان تراکنش‌های تجاری را انجام دهیم.

سیستان و بلوچستان
پیشانی امنیتی ایران است

گروه سیاسی: رئیس جمهور، استان سیستان و بلوچستان را استانی استراتژیک و پیشانی امنیتی کل ایران دانست و با تقدیر از وحدت ، همبستگی و امنیت ارزشمند حاکم بر این استان، به مردم سیل زده استان سیستان و بلوچستان اطمینان داد که دولت همه توان و امکانات خود را برای بازسازی خسارات سیل زدگان بسیج خواهد کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان، دیدار با مردم با غرور، با ایمان و مقاوم روستای مرزی کلانی را روحیه آفرین خواند و با اشاره به گزارش های وزیران در این جلسه اظهارداشت: افتخار می کنم که بعد از یک هفته مشکل برق و آب مناطق سیل زده حل شده است.

رئیس جمهور همچنین با دستور به وزیر نیرو برای تسریع در روند تکمیل دو سد استان ، خبر داد که 14 هزار واحد مسکونی روستایی و شهری آسیب دیده در مناطق سیلزده در این استان بازسازی خواهد شد.

شرکت در انتخابات در هر شرایط

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: حتی اگر کاندیدایی برای حمایت کردن در انتخابات مجلس یازدهم نداشته باشیم باید در انتخابات شرکت کرد.محمدحسین خلیلی اردکانی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص انتخابات مجلس یازدهم و اهمیت مشارکت در این انتخابات گفت: مشارکت احزاب در انتخابات به دو صورت معرفی نامزد و رأی دادن نمود پیدا می‌کند، در این شرایط اصلاح‌طلبان اگر نامزد مورد نظر خود را که می‌تواند منویات آنان را برآورده کند در انتخابات نداشته باشند نمی‌توانند از افراد دیگری حمایت کنند اما باید در اصل مترقی انتخابات مشارکت کرد.وی در خصوص احراز صلاحیت‌ها و وضعیت چهره‌های اصلاح‌طلب هم گفت: چیزی که اهمیت دارد این است که اشخاص مورد نظر از ظرفیت لازم هم برای انجام امور برخوردار باشند، چون ممکن است در نهایت چهره‌هایی تأیید شوند اما ظرفیت لازم را نداشته باشند.

ایران تمایلی به گسترش تنش ندارد

وزیر امور خارجه پاکستان در دیدار با پمپئو همتای آمریکایی خود در واشنگتن درباره این که آیا در حال انتقال پیامی است یا نه، چیزی نگفت اما اظهار کرد که می‌داند ایرانی‌ها به دنبال گسترش تنش نیستند.شاه محمود قریشی گفت: آن‌ها به دنبال جنگ و خون‌ریزی بیشتر نیستند.قریشی که کشورش هم با ایران و هم با عربستان سعودی روابط خوبی دارد، بیان کرد که ایران همچینین نشان داده است که مایل به کاهش تنش با همسایگان عرب خود نیز هست.وزیر خارجه پاکستان گفت: ایرانی‌‎ها مسائل و اختلاف‌هایی را که با کشورهای مهم دیگر در منطقه داشتند، مشخص کردند.او مدعی شد: آن‌ها گفته‌اند که آماده همکاری در هر سطحی و در هر چارچوبی هستند.

احضار پمپئو به مجلس نمایندگان

خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ضمن مشخص کردن تاریخ جدیدی برای حضور وزیر امور خارجه این کشور در یک جلسه استماع درباره سیاست‌های دولت این کشور در برابر ایران بر ضرورت حضور او تاکید کرد.به گزارش ایسنا، کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در دو پیام توییتری درباره ضرورت حضور مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در این مجلس برای ارائه توضیحاتی در زمینه سیاست دولت آمریکا درباره ایران، نوشت: الیوت انگل، رئیس کمیته روابط خارجی یک تاریخ جدید را برای شنیدن اظهارات وزیر خارجه پمپئو درباره سیاست دونالد ترامپ راجع به ایران، عراق و اعمال زور در منطقه، معین کرده است. این جلسه استماع، در تاریخ چهارشنبه ۲۹ ژانویه برگزار خواهد شد.صفحه توییتر این کمیته مجلس نمایندگان آمریکا در پیام دومش در این زمینه مطرح کرد: مایک پمپئو از شرکت کردن در جلسه استماع این هفته سرباز زد و الیوت انگل به وضوح گفت که اگر لازم باشد یک احضاریه صادر خواهد کرد.

رایزنی کره جنوبی با ایران

یک مقام رسمی دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که دولت این کشور هنوز در حال تکمیل بررسی انتخاب‌هایش در زمینه چگونگی کمک به امنیت در تنگه هرمز بوده و گفت که تصمیم نهایی درباره این که آیا باید نظامیانی به این منطقه فرستاده شوند، ممکن است به زودی اتخاذ شود. به گزارش ایسنا این مقام کره‌ای گفت: همان‌طور که می‌دانید، این تصمیم‌گیری ما با در نظر گرفتن جان مردم، امنیت و تامین نفت خواهد بود و گزینه‌های مرتبط با آن هنوز در حال بررسی شدن هستند.او علاوه بر این گفت که با ایران هم در این باره رایزنی می‌شود.

لغو برجام منجر به تنش در منطقه

وزیر خارجه عراق با بیان اینکه تبدیل شدن عراق به میدان درگیری را نمی‌پذیریم تاکید کرد که خروج آمریکا از برجام منجر به ایجاد تنش در منطقه شد.به گزارش ایسنا محمد علی الحکیم در دیدار با ایمن الصفدی، همتای اردنی خود گفت: به دو طرف ایرانی و آمریکایی تاکید کردیم که درگیری ها را می شود از طریق گفت‌وگو و میز مذاکره حل کرد.از سوی دیگر، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن گفت که کشورش تبدیل شدن عراق به میدان درگیری‌های بین المللی را نمی‌پذیرد.وی با بیان اینکه پیامی از سوی ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در رابطه با حاکمیت عراق و کاهش تنش برای بغداد آوردم، خاطرنشان کرد: موضع ما در دور کردن عراق از هرگونه تنش منطقه‌ای ثابت است.

تجارت» رد صلاحیت 90 نماینده مجلس را آسیب شناسی کرد؛

گروه سیاسی - کورش شرفشاهی: " از حدود 247 نفر نماینده فعلی مجلس، صلاحیت 90 تن عمدتا به خاطر مسایل مالی تایید نشد که مستندات پرونده برخی توضیح داده شد و مستندات به بقیه نیز اگر درخواست کنند ارائه می‌شود". این خبری بود که جامعه را شوکه کرد. نگرانی از این بابت بود که نمایندگان مردم در خانه ملت به جای آنکه در فکر نمایندگی مردم و رفع مشکلات کشور باشند، به فکر پرکردن جیب های خودشان هستند.

  • رد صلاحیت 1300 داوطلب

در این رابطه سخنگوی شورای نگهبان با اعلام اینکه صلاحیت بیش از 1300 نفر تایید نشد که در مرحله هیئت‌های اجرایی صورت گرفت گفت: ممکن است مدارک تحصیلی و جرم‌ها باشد که موجب سلب اجتماعی برای افراد می‌شود و تخلفات دیگری که در قانون ذکر شده شامل علت‌های اصلی محسوب می‌شود.عباسعلی کدخدایی با تاکید بر اینکه تلاش داشتیم قانون انتخابات اصلاح شود اعلام کرد: بیش از یک میلیون برگ سند توسط کارشناسان ما مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت. به هر حال مراجع چهارگانه گزارش‌هایی در خصوص افراد برای ما ارسال می‌کنند که این گزارش‌ها همراه اسنادی است مثلاً قوه قضاییه تصویر رای صادره خود را نسبت به فرد برای ما ارسال می کند. وی تشابه اسمی را یکی از دلایل رد صلاحیت اعلام کرد و گفت: گاهی گزارش‌هایی در حوزه اقتصادی و مالی مطرح می شود که باید بررسی کنیم فرد مرتکب تخلف شده یا خیر.سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه مهم‌ترین دلایل رد صلاحیت‌ها، محورهای مفاسد اقتصادی، مفاسد اخلاقی و ضدیت با حاکمیت است گفت: سو استفاده از اموال عمومی، تحصیل مال نامشروع، اختلاس، استعمال مواد مخدر، مفاسد اخلاقی، محکومیت جنایی، سابقه شرارت، چاقو کشی، سابقه فروش مواد مخدر از جمله مصادیق رد صلاحیت‌هاست.

  • رد صلاحیت با سند

سخنگوی شورای نگهبان با اعلام اینکه مراجع رسمی تقریبا برای همه افراد سند به شورای نگهبان ارایه کردند که این امر نسبت به دوره‌های قبل بی‌سابقه بود گفت: به جناح و گروه افراد نگاه نمی‌کنیم، مستندات پرونده را می‌بینیم. از هر دو طیف سیاسی هم تایید صلاحیت و هم رد صلاحیت داشتیم که نشان می‌دهد عملکرد شورای نگهبان نگاه سیاسی ندارد. قائم مقام شورای نگهبان ادامه داد: از کلاهبرداری تا عدم رعایت احکام و عبادات اسلامی، همگی این موارد ذیل بند یک ماده 28 قانون انتخابات تحت عنوان "عدم التزام به اسلام" قرار گرفته است؛ مثلا ممکن است یک امام جماعت مسجد عدم التزام به اسلام برایش لحاظ شود و این به معنای رعایت نکردن عبادات نباشد بلکه مثلا مشکل اقتصادی داشته باشد.سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه آنچه نیاز فعلی قانون انتخابات بود، در پیش نویس اصلاحیه قانون انتخابات نوشته شد گفت: مجلس یکباره سراغ استانی‌شدن رفت و ما از آن ایراد گرفتیم؛ نهایتا هم ایرادات اصلاح نشد و بایگانی شد. اگر اصلاحیه قانون انتخابات تصویب میشد، 16 هزار نفر ثبت نام نمیکردند، از معایب فعلی مثل نقش پول در انتخابات جلوگیری میشد؛ باید منتظر مجلس بعدی برای بررسی مجدد اصلاحیه قانون انتخابات باشیم.

  • ضعف قانونی دلیل مشکلات

سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه چرا تعداد زیادی از نمایندگان مجلس به دلیل فساد تایید صلاحیت نشده اند گفت: مساله به همین سادگی نیست و باید توضیحات بیشتری در این رابطه داده شود.محمد جواد جمالی نوبندگانی در گفت و گو با خبرنگار روزنامه تجارت با تاکید بر اینکه ضعف قانونی باعث بسیاری از سوتفاهم ها شده است گفت: قانون انتخابات نیاز به بازنگری و بروز شدن دارد. وی با اعلام اینکه شورای نگهبان به صورت کلی اعلام نظر می کند گفت: هنگام اظهار نظر در خصوص تایید صلاحیت، بسیاری از مطالب در یک بند می آید. اینکه عدم التزام عملی به اسلام در بندی مطرح می شود که فلان مشکل اقتصادی هم در همان بند می آید، آنگاه فردی که به استناد یک بند جامع، صلاحیت وی تایید نشده، به بخشهای دیگر نمی پردازد و فقط بخشی را مطرح می کند که مصداق عدم التزام عملی به اسلام است و موارد دیگر که شامل تخلفات مالی یا اخلاقی می شود را در نظر نمی گیرد.

  • ضرورت تفکیک تخلفات

عضو کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر اینکه بایستی هر کدام از تخلفات یا اتهامات جداگانه بررسی و اعلام شود گفت: اگر مشکل یک متقاضی انتخابات مجلس اقتصادی است، باید یک بند جداگانه ای در قانون باشد که به آن استناد شود یا اگر عدم التزام با اسلام است، باید یک بند جداگانه برای آن تعریف شود همچنین اگر اشتهار به فساد اخلاقی مطرح است، باید مشخص شود یا در برخی موارد مسایل امنیتی باعث رد صلاحیت شده که باید آن هم بند خاص خودش را در قانون داشته باشد. بنابر این جامعه بودن یک بند قانونی می تواند سوتفاهم ایجاد کند و مطالب با یکدیگر مخلوط شود.

  • حیف یا میل

وی در پاسخ به اینکه آیا بحث تخلفات مالی نمایندگان جدی است گفت: اصطلاح حیف و میل یکی از جدی ترین مسایل در مباحث رد صلاحیت است و باید بین حیف و میل تفاوت قایل شویم. جمالی با تاکید بر اینکه اگر در مورد کسی مساله اقتصادی مطرح می شود، در بسیاری از موارد میلی به وسیله او صورت نگرفته بلکه حیفی انجام داده است گفت: گاهی فردی تصمیماتی در حوزه انتخابیه اش گرفته که منافع آن متوجه ستاد یا فرد خاصی شده که منابع ملی یا شهرستانی را به نفع کسی حیف کرده است، یا آنکه در برخی از پرونده ها خود فرد هیچ تخلفی انجام نداده، اما نظارت کافی بر زیر مجموعه دفترش نداشته و آنها سواستفاده کرده اند که همه چیز به نام او نوشته شده است.

  • سوتفاهم های دردسرساز

وی با تاکید بر اینکه گاهی هدف از انجام یک کار، تخلف نیست اما به تخلف منجر می شود گفت: گاهی به نماینده ای از سر خیرخواهی پیشنهادهایی داده اند که منجر به درآمد یا کسب سود مستقیم برای نماینده نشده، اما اثرات آن در نتیجه اقدام نماینده بوده است که باعث می شود صلاحیت او را تحت تاثیر قرار دهد. سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در تشریح عناوین دیگر گفت: ممکن است مبلغی به نماینده ای داده باشند که برای امور خیریه حوزه انتخابیه اش صرف کند و این کار را نیز انجام داده است. در این موارد نماینده سوءنیت یا قصد سوءاستفاده نداشته اما فردی که با سوءنیت وارد شده و بدین وسیله به مقاصد خود رسیده، به حیثیت نماینده لطمه و ضربه زده است.

وی با تاکید بر اینکه در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان به اندازه انگشتان دست هم در مورد حیف و میل نمایندگان گزارش نشده است گفت: البته این اظهار نظر مختص به دایره اطلاعات هیات بوده و ممکن است دستگاههای دیگر اطلاعاتی داده باشند که به ما گزارش نشده باشد.جمالی نوبندگانی در تشریح گستردگی منابع کسب اطلاعات شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان از وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، قوه قضاییه، فرمانداری، افراد حقیقی و حقوقی گزارش می گیرد که همه آن گزارش ها مستدل، مستند و قانونی است. این در حالی است که ما به این اطلاعات دسترسی نداریم.وی با تاکید بر اینکه اعتراف می کنیم که منابع شورای نگهبان جامع تر و کامل تر است گفت: گاهی برخی تایید صلاحیت ها منجر به حاشیه می شود، در حالی که باید بررسی صورت بگیرد و پس از آن اعلام نظر شود. بنابر این نباید رسانه ها که ابزار تاثیر بر افکار عمومی هستند، به حاشیه ها دامن بزنند.

  • شایعه سازی ابزار انتخابات

نماینده فسا با ابراز تاسف از اینکه گاهی شایعه سازی ابزار مبارزات انتخاباتی می شود گفت: مردم جامعه مخاطب هستند و نباید به شایعه سازی توجه کنند. وقتی فرد داوطلب نمایندگی یا نماینده ای که اکنون در مجلس حضور دارد، تایید صلاحیت نمی شود، مردم نباید اتهاماتی همچون اختلاس یا موارد دیگر را در مورد آنها مطرح کنند. بلکه باید صبر کنیم تا دلایل از مبادی مربوطه اعلام شود.

  • نمایندگان گرفتار بی تدبیری

وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم در مورد آن دسته از نمایندگان مجلس که تایید صلاحیت نشده اند از نگاه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نظر بدهم تنها مساله بی تدبیری ها را می توان عنوان کرد گفت: نمایندگان باید مراقب هر اقدامی که انجام می دهند، باشند.وقتی یک اشتباه می تواند سوء تفاهم ایجاد کند، نماینده باید آینده نگر باشد و حرکتی نکند که باعث شود سابقه سیاسی اش مشکل دار شود.

  • نبود قانون برای سلب نمایندگی

جمالی نوبندگانی در پاسخ به اینکه منتقدان تاکید می کنند وقتی یک نماینده مجلس که هنوز دوره نمایندگی او به پایان نرسیده و به عنوان نماینده مردم در خانه ملت حضور دارد، چگونه شورای نگهبان او را رد صلاحیت می کند گفت: این اشکال به قانون باز می گردد. امروزه در قوانین، از جمله قانون اساسی، آیین نامه داخلی مجلس و حتی در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، در هیچ ماده یا بندی حتی اشاره هم نشده که اگر نماینده اقدام خلاف شان نمایندگی داشته باشد، باید از او سلب نمایندگی شود، مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد. به عنوان مثال نماینده ای به زندان برود یا به هر دلیل غیبت طولانی داشته باشد و یا به دلایلی از این قبیل نتواند به نمایندگی خود ادامه دهد.

  • نیاز به قانون برای نظارت

وی با تاکید بر اینکه نیاز است که متممی به قانون اساسی وارد شود تا بتوان نمایندگان را در دوره نمایندگی نیز نظارت کرد گفت: جالب این است که در کشور ما مصونیت سیاسی برای نمایندگان مجلس به اندازه ای نیست که در دیگر کشورها وجود دارد.عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اصول 84 و 86 قانون اساسی گفت: فقط نماینده مجلس در ایران در رابطه با اظهار نظر آن هم در زمینه وظیفه نمایندگی در مجلس مصونیت دارد. این در حالی است که نمایندگان در کشورهای دیگر مصونیت کامل دارند. اما جالب تر اینجاست که این کشورها مکانیزم سلب مصونیت نمایندگان را نیز در قانون دارند به نوعی که می توانند یک نماینده را در دوران نمایندگی به هر اتهامی محاکمه کنند و در صورتی که فرد محکوم شد، سلب صلاحیت شود و دوران نمایندگی اش پایان پذیرد.

  • نبود مکانیزم برای برخورد با تخلف

وی تاکید کرد: بنابر این اگر هر کس سوال می کند که وقتی یک نماینده مجلس به یک عنوانی متهم می شود، چرا به هر دلیل دوران نمایندگی اش را باید تا پایان ادامه دهد، پاسخ این است که در هیچ کجای قانون مکانیزمی تعریف نشده که بتوان نماینده متخلف را در دوران نمایندگی اش محاکمه و برکنار کرد.جمالی نوبندگانی با تاکید بر اینکه عقل و منطق حکم می کند اگر عدم صلاحیت یک نماینده به هر دلیل محرز شود، از همان لحظه باید به نمایندگی او پایان داد و از مجلس شورای اسلامی اخراج شود گفت: متاسفانه به دلیل ضعف قانونی، در برخی موارد می بینیم که شاید فرد متخلفی بدون نگرانی از تبعات رفتار و کردارش، به کارهای خودش ادامه می دهد.وی در پاسخ به اینکه کدام دستگاهی باید طرح یا لایحه برای اصلاح قانون ارایه کند گفت: یک طرح برای محدود کردن نمایندگان به مجلس آمد، اما از ترس اینکه ابزاری برای سواستفاده جناحی و سیاسی قرار بگیرد، نمایندگان با تصویب آن مخالفت کردند.

  • نگرانی از تسویه حساب های جناحی

سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان با اعلام اینکه شاید اگر قانونی برای محدودیت نمایندگان تصویب شود، تسویه حسابهای سیاسی از این طریق صورت بگیرد گفت: نگران این هستیم که بازی های سیاسی همه چیز را به حاشیه ببرد و در نتیجه اعضای جناح ها به مساله اصلی نمی پردازند و دیر هنگام پی ببریم که چقدر سود یا زیان دارد.جمالی نوبندگانی با ابراز تاسف از اینکه اجرای قانون در بسیاری از موارد به صورت سلیقه ای انجام می شود گفت: تاکنون نیز بارها شاهد بوده ایم که دولتها مصوبات مجلس را اجرایی نکردند. به عنوان مثال برنامه های توسعه که از یک دولت به دولت بعد رسید، اجرا نشد، زیرا دولت بعدی به برنامه های دولت قبلی اعتقاد نداشته است.وی افزود: حتی در مورد یک پرونده دو قاضی دو رای متفاوت می دهند که هیچ منافاتی با قانون ندارد، زیرا هر کدام بر اساس برداشت و سلیقه خودشان به آن پرونده رای داده اند و این اعترافی است که بارها از سوی مسوولان دستگاه قضا صورت گرفته و مغرضانه هم نبوده، بلکه برداشت فردی هر کدام از آنها بوده است.

وزیر صمت با اشاره به شرایط تحریمی تاکید کرد:

 

گروه صنعت و معدن: وزیر صنعت، معدن و تجارت در گردهمایی روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت کشور بیان کرد: ضرورت دارد که مصوبات و برنامه های ابلاغی وزارتخانه از سوی مدیران استانی جهت رونق امور و تسریع در کارها با جدیت هر چه تمامتر پیگیری شود.

به گزارش شاتا، رضا رحمانی گفت: برخی موضوعات و مشکلات مشترک است و اگر جایی تفویض اختیار لازم است باید بدون محدودیت و در چارچوب قانون انجام شود.

وزیر صمت با اعلام اینکه هر موردی مربوط به بخش معدن است، اگر قانونا منعی ندارد حتما تفویض باید شود، اضافه کرد: تاکنون در 3 مرحله موارد متعددی در این حوزه به استان ها تفویض شده است.

رحمانی گفت: روسای سازمان‌های صمت استان در خط مقدم هستند و با پشتیبانی ما باید کارها به آنها سپرده شود.

وی ادامه داد: اگر موردی هست که ما تفویض نکردیم، حتماً اعلام شود تا در صورت عدم منع قانونی تفویض کنیم.

رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: افزایش رایزنان بازرگانی مستقر در کشورهای هدف صادراتی باید مدنظر واقع شود و ضرورت دارد بخش بازرگانی و سازمان توسعه تجارت پیگیری کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه در اصل، صادرات را بخش خصوصی انجام می دهند، بیان کرد: ما فقط باید بستر را فراهم کنیم، اولویت و اساس کار ما در صادرات ۱۵ کشور همسایه است.

رحمانی در ادامه خطاب به روسای سازمان های استانی تصریح کرد: از ظرفیت اتاق های اصناف، بازرگانی، تعاون و اتاق های مشترک در حوزه صادرات استفاده کنید، به اتاق ها میدان عمل بیشتری دهید و با تغییر نوع نگاه و باورها خیلی از مسایل حل می شود.

وی گفت: توسعه صادرات در شرایط کنونی راه نجات کشور است و در شرایط جنگ اقتصادی که امروز در آن قرار داریم باید از تمامی ظرفیت های موجود برای ارتقای شرایط استفاده کنیم.

وزیر صمت همچنین یادآوری کرد: باید به توان و تجربه بخش خصوصی و تشکل ها اعتماد کنیم و این بخش ها را بیش از پیش تقویت کنیم.

رحمانی با بیان اینکه باید تمام توان حوزه صادرات را تقویت کنید، گفت: صادرات هر کالای ایرانی معادل اشتغال زایی برای جوانان این کشور است.

وی با تاکید بر اینکه از شرایط سخت تر از این هم با توجه به ظرفیتهایی که داریم می توانیم عبور کنیم، افزود: هدف گم نشود، همه را پای کار بیاوریم، هر مدیری اینگونه فکر نکند مدیری جهادی نیست و باید کنار رود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سیاستهای ترویجی، توسعه ای و تامین زیرساختهای صادرات نیز باید همزمان تقویت شود و متناسب با بازارهای هدف و کالاهای هدف صادراتی طراحی و مورد بازبینی قرار گیرند.

رحمانی در ادامه این گردهمایی گفت: رییس سازمانهای صمت استانی، مسئول و نماینده وزارتخانه در سطح استانها هستند، ادارات و شرکتهای هم خانواده مکلف به تبعیت از رییس سازمان صمت در استان خود هستند.

وی با یادآوری اینکه در دوران تحریم، ما در وزارتخانه و هر یک از سازمان های استانی خانه، مامن و محل خدمتگزاری به اصناف، صنعتگران و معدن داران هستیم، اولین کار و اولویت ما احترام به این عزیزان است، گفت: باید این عزیزان را به عنوان رزمندگان جنگ اقتصادی را مورد حمایت صادقانه قرار دهیم.

وزیر صمت با تاکید دوباره بر اینکه در تفویض اختیار هیچ محدودیتی نداریم، اضافه کرد: اولویت ما توسعه امور است و تقویت هر یک از تشکل ها می تواند در عمل به رونق کار بینجامد.

رحمانی ادامه داد: وزارت صمت می تواند سهم بسزایی در تولید و اشتغال و توسعه کشور داشته باشد و این‌نگاه باید تقویت شود.

وی تاکید کرد: الگوی امروز ما در پیشبرد برنامه ها روحیه امثال حاج قاسم سلیمانی است که حتما باید در روح و جان مدیران ما رخنه کند.

  • ضرورت رصد مستمر شرایط تولیدی و صادراتی

وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود توصیه کرد: به طور مستمر سراغ واحدهای تولیدی بروید، با مسایل و مشکلات آنها از نزدیک آشنا شوید و برای آنها راه حل ارایه دهید و پیگیری کنید.

رحمانی گفت: سیاست وزارتخانه این است که هر کالایی امکان ساخت داخل دارد، جلوی واردات آن گرفته شود یا با اعمال تعرفه واردات آن محدود شود.

وی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری پرچم تولید را به ما داده اند، ادامه داد: باید وظیفه خود را به نحو احسنت انجام دهیم.

وزیر صمت همچنین با تاکید بر اینکه صادرات مهم است اما اگر صادرات با تامین مایحتاج مردم تداخل داشته باشد، گفت: تامین مایحتاج و معیشت مردم در اولویت است و مهم این است که صادرات باید از مازاد تولید صنعتی، کشاورزی و صنایع دستی انجام شود.

رحمانی بیان کرد: از تولید کننده حمایت می کنیم و هیچ حد توقفی در این امر نداریم، اما این مشروط به عدم سو استفاده عده ای معدود است.

وی گفت: در صورت هر گونه تخلف خارج از قاعده تولید از سوی هر تولید کننده ای مشمول برخورد قانونی سخت است.

وزیر صمت با یادآوری اینکه مسئولیت تجارت کشور با وزارت صمت است، گفت: سیاست گذار اصلی این حوزه ما هستیم و این موضوع باید بصورت یکپارچه از سوی وزارت صمت دنبال شود.

رحمانی اضافه کرد: مرزنشینی در توسعه صادرات و تجارت کشور باید به عنوان موهبت و فرصت مورد توجه قرار بگیرد.

وی قاچاق را قانونا و شرعا ممنوع دانست و گفت: قاچاق به تولید کشور آسیب جدی وارد می کند؛ علیرغم کاهش امار قاچاق ضرورت دارد در این خصوص بیش از پیش توجه شود.

سرمقاله

مجید کیان پور

نماینده مجلس دهم

متأسفانه امروز کشور با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه بوده و اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت راه گشا نبوده است، به نظر من در شرایط کنونی راه کارهای زیادی در این حوزه وجود داشته که دولت باید در راستای عملیاتی شدن آن ها گام بردارد. یکی از مشکلات کنونی اقتصادی کشور نبود...ظرفیت های قانونی برای تولید شغل و کسب و کار است، از این رو دولت باید زمینه صدور مجوزهای کسب و کار را تسهیل کند، تحقق این مسئله موجب افزایش اشتغال و تولید می شود.

یکی دیگر از مولفه های توسعه اقتصادی کشور، خروج بانک های دولتی و خصوصی از عرصه بنگاه داری است، در شرایط کنونی اولویت اصلی بانک ها، سرمایه گذاری اقتصادی و کسب سود و درآمد بیشتر است، این در حالی است که هدف اصلی بانک ها باید

اقتصاد کشور در دهه های اخیر به دلیل فعالیت سوداگران آسیب بسیاری دیده و این مسئله موجب بروز تلاطمات بسیار در بخش تولید شده است، بروز این مسئله در ادوار مختلف، صنایع و گروه های تولیدی بسیاری را تضعیف یا نابود کرده است.

به نظر می رسد تصویب و اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه، سوداگران را از بازارهای تأثیرگذار در اقتصاد کشور خارج می کند، یعنی اینکه با اجرای قانون مذکور زمینه برای سرمایه گذاری مردم در بازارهایی همچون خودرو، ارز، طلا و مسکن و هدایت نقدینگی جامعه به سوی تولید صورت می گیرد.

منبع: خانه ملت

یادداشت

مسعود یوسفی

روزنامه نگار

در خبرها آمده بود که از تعداد ۲۹۰ نفر نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی، صلاحیت ۹۰ نفر آن ها در مرحله اول بررسی ها رد شد. سخنگوی شورای نگهبان گفته است بیشتر این افراد به دلیل سوء استفاده مالی و اقتصادی رد صلاحیت شده اند. با این مسئله چطور می شود برخورد کرد و چطور می شود آن را تفسیر کرد؟ ...آیا باید مجلس شورای اسلامی را در این مورد مقصر دانست و مدعی بود که این افراد قبل از ورود به مجلس سالم بوده اند و از همه فیلترهای نظارتی از جمله شورای نگهبان عبور کرده اند ولی حالا و در پایان دوره مجلس فاقد صلاحیت تشخیص داده شده اند. قاطعانه نمی توان در این مورد نظر داد، اما یک چیز مسلم است و آن اینکه جایگاه مجلس و نمایندگی و اختیارات نمایندگان اجازه چنین سوء استفاده هایی را به برخی از آنان می دهد ولی مهم تر از آن باید از ضعف نظارت و نبود شفافیت در مورد عملکرد وکلای ملت یاد کرد. چندی پیش یک روحانی شناخته شده، هرچند با ادبیاتی ناخوشایند اما به درستی به نبود این ساز و کار در مجلس اشاره کرده بود. او گفته بود: «...رأی‌ات را بگو به چی رأی دادی به چی رأی ندادی. ...من می‌خواهم بدانم تو برای چی رأی دادی. ... کی به شما حق داده شفاف رأی ندهی؟.. چی را از ملت دارید پنهان می‌کنید؟». سخنان این فرد البته موافقان و مخالفانی هم داشت ولی در مجموع قابل تامل بود. شفافیت آرا و نظرات نمایندگان تا حدود زیادی باعث جلوگیری از پنهانکاری و زد و بند و در نتیجه کاهش میزان سوء استفاده های مالی و اقتصادی خواهد شد. به طور کلی شفافیت در قوه مقننه باید تا آنجا تقویت شود که نمایندگان بدانند و بفهمند که مجلس جای تخلف و سوء استفاده به خصوص از نوع اقتصادی آن نیست و بعضی ها این همه برای نمایندگی و ورود به مجلس دست و پا نزنند و هزینه نکنند. از منظری دیگر باید پرسید وقتی که از تعداد 290 نماینده 90 نفر آن ها، یعنی بیش از یک سوم آن ها، غالبا به دلیل سوء استفاده مالی و اقتصادی رد صلاحیت می شوند چه امید و انتظاری از آن مجلس می توان داشت و لوایحی و قوانینی که از چنین مرجعی صادر می شود تا کجا مورد وثوق و اطمینان است؟ در متن سوگندنامه نمایندگان مجلس دهم آمده است: « من در برابر قرآن مجید به خدای قادر و متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌نمایم که پاسدار حریم اسلام، نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم، ودیعه‌ای را که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی دفاع کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهارنظرها، استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنها را مد نظر داشته باشم». و اینچنین و به همین سادگی برخی نمایندگان سوگند و شرف خود را برای تحصیل جیفه دنیا به حراج می گذارند. در مقابل نمایندگانی هم هستند که با حریت و آزادگی تا پایان به سوگند و عهدی که با قرآن و با مردم بسته اند وفادار می مانند که خوشبختانه برتری با آن هاست. امیدوار هستیم همانطور که آقای کدخدایی گفته اند در مراحل بعدی بررسی صلاحیت ها تعداد نمایندگان رد صلاحیت شده به حداقل ممکن برسد و سوء تفاهم ها در این مورد هرچه بیشتر از میان برود.

لاوروف مطرح کرد؛

گروه بین الملل: یک رسانه آمریکایی گزارش داد که روسیه با رد درخواست‌های آمریکا برای منزوی ساختن ایران، از عضویت این کشور در سازمان همکاری شانگهای حمایت کرد.

به گزارش روز شنبه "سی‌ان‌اس نیوز"، تنها چند روز پس از آنکه ایران اقدام به شلیک موشک‌هایی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق کرد، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای که از آن به وزنه‌ای در برابر "ناتو" و غرب یاد می‌شود، حمایت می‌کند.

لاوروف در سخنانی در یک مجمع ژئوپلتیک در دهلی‌نو خاطرنشان کرد که سازمان همکاری شانگهای دربرگیرنده چین، پنج کشور عضو سابق اتحاد شوروی (روسیه، قزاقستان، ‌تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان)، هند و پاکستان است.

وی افزود: ایران عضو ناظر این سازمان است و ما از درخواست ایران برای عضویت کامل حمایت می‌کنیم.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد:‌ همچنین اکثر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از درخواست ایران حمایت می‌کنند و من اطیمنان دارم که این درخواست محقق خواهد شد. روسیه در سال جاری ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای را بر عهده دارد و در ماه ژوییه (تیر ماه ۱۳۹۹) میزبان نشست سالیانه آن خواهد بود.

در طول دو دهه حیات این سازمان، شمار اعضای آن که در ابتدا شش کشور بودند افزایش یافته به طوری که هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ به عضویت آن درآمدند و کشورهای ایران، افغانستان، بلاروس و مغولستان نیز وضعیت ناظر دارند. با این حال روسیه و چین همچنان بر این سازمان سیطره دارند ونقش اصلی را در آن ایفا می‌کنند. بر اساس این گزارش، "جینگ شوانگ" سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات لاوروف درباره پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، موضع روشن و مشخصی بیان نکرد.

وی گفت: می‌دانیم که ایران به عنوان عضو ناظر از مدت‌ها پیش در رویدادهای مرتبط مشارکت داشته است. در ارتباط با افزایش اعضای این سازمان، چین در ارتباط نزدیک با سایر اعضا خواهد بود و ما با یکدیگر تصمیم خواهیم گرفت.

روسیه و چین اواخر ماه گذشته میلادی اولین رزمایش نظامی مشترک با ایران را در خلیج فارس برگزار کردند. چند روز پس از آن، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه ایران در یک حمله هوایی آمریکا در بغداد به شهادت رسید. ایران در واکنش موشک‌های بالستیک به دو پایگاه آمریکا در عراق شلیک کرد.

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بیش از یک سوم جمعیت جهان را به خود اختصاص می‌دهد. روسیه و چین همواره نگرانی‌ غرب درباره دستور کار سازمان شانگهای را رد می‌کنند. رهبران سازمان شانگهای در سال ۲۰۰۵ درخواست عضویت آمریکا برای عضویت ناظر را رد کرد و در همان زمان موافقت کردند که به ایران، هند و پاکستان وضعیت ناظر بدهند.

لاوروف پیش از این در سال ۲۰۱۴ در یادداشتی در روزنامه "روسیسکایا گازتا" سازمان شانگهای را عامل مهمی در ظهور نظم جهانی چند مرکزی جهان توصیف کرد.

شهردار تهران انتقاد کرد؛

گروه اجتماعی: شهردار تهران اعلام کرد که از ۲ هزار و ۸۸۸ مدرسه ارزیابی شده پایتخت به لحاظ ایمنی، وضعیت ۸۲۷ مدرسه قرمز است.

پیروز حناچی در گردهمایی ۱۵۰۰ مدیر مدرسه شهر تهران توضیح داد: حرکتی از سال ۹۴ آغاز کردیم و آموزش مقابله با بحران به مدیران، ‌پرسنل مدارس و دانش آموزان در دستور کار قرار گرفت و تجهیز مدارس به کانکس امداد و نجات انجام شد؛ امروز نیز گام دوم طرح مدرسه آماده را کلید می زنیم.

وی ادامه داد: بر اساس نتایج ارزیابی ۲ هزار و ۸۸۸ مدرسه، یک هزار و ۲۳۵ مدرسه با آسیب پذیری متوسط و ۸۲۷ مدرسه نیز با وضعیت آسیب پذیری بالا (قرمز) گزارش شد.

حناچی با اشاره به چگونگی تأثیر تجربه جهانی بر زندگی مردم تصریح کرد: زلزله‌ای در کوبه ژاپن رخ داد که ۲۰ ثانیه طول کشید و این زلزله نقطه عطفی بود که این احساس را برای ژاپنی‌ها ایجاد کرد که آسیب پذیر هستند.

وی افزود: شهردار ژاپن تحت تأثیر این حادثه خودکشی کرد و برآورد خسارات وارده ۱۰۰ میلیارد دلار بود و در نهایت ژاپنی‌ها این زلزله را درسی برای ایمن سازی خود قرار دادند.

شهردار تهران افزود: شبکه‌های حیاتی و پل‌ها در زمان زلزله ژاپن از بین رفت و یکی از درس‌هایی که از آن گرفته شد لزوم هماهنگی بین نهادهای کمکی بود.

حناچی بیان کرد: از دیگر درس‌های زلزله ژاپن کنترل جو حاکم بعد از زلزله و استحکام پل‌ها بود.

او ادامه داد: ژاپن روی ۴ گسل اصلی واقع شده است و ژاپنی‌ها این تهدید را به بازبینی کدها تغییر دادند و هرکدام از این کدها ماحصل از بین رفتن بسیاری از کدهای دیگر است.

حناچی با اشاره به زلزله بم نیز گفت: بم آخرین نقطه بر روی نقشه بود که هر فردی با نگاه به آن می‌گفت که بم دچار زلزله نمی‌شود.

شهردار تهران افزود: ما نباید در شرایطی مانند هفته گذشته دچار تلفات شویم و این ضعف مدیریت ماست که نمی‌دانیم در حجم انبوه جمعیت چگونه باید رفتار کنیم.

حناچی تصریح کرد: این وظیفه متخصصان ما است که با این حوادث کدهای ایمنی را تغییر دهیم.

وی ادامه داد: باید شرایطی ایجاد شود که فرزندان ما به جای ترس از زلزله آگاهی داشته باشند، چون چه بخواهیم چه نخواهیم زلزله در کشور ما حادث خواهد شد.

شهردار تهران افزود: باید یاد بگیریم با زلزله زندگی کنیم و هیچ راهی جز افزایش آمادگی نداریم و جای ترس را باید، آموزش زلزله بگیرد.

حناچی بیان کرد: بچه‌ها باید بدانند در شرایط زلزله چه حالاتی تجربه می‌شود و باید بدانیم آموزش دانش آموزان آمادگی را به داخل منازل می‌کشد یا خیر؟

او ادامه داد: درپایتخت موضوعاتی مانند پسماند و آلودگی هوا مطرح است و ما در مقابل شهرداران مدارس را به کار گرفتیم تا با هزینه کمتر شکل مدیریت بهبود پیدا کند

با امضای تفاهم‌نامه میان وزارتخانه های کار و و ورزش محقق شد؛

 

گروه اجتماعی: با امضای تفاهم‌نامه میان 2 وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ورزش و جوانان امکان تشکیل تعاونی‌های جوانان برای نخستین‌بار در کشور محقق شد.

به گزارش ایلنا، محمدمهدی تندگویان (معاون امور جوانان) با بیان اینکه موضوعات این تفاهم‌نامه را مبنی بر حوزه تعاونی جوانان، برای نخستین بار است از طریق کمک‌های فنی و اعتباری این وزارتخانه و با کمک سه بانک و موسسه اعتباری فعال خواهد شد، گفت: این مدل برای اولین بار از طریق وزارت کار انجام می‌گیرد. وی در ادامه اظهار داشت: بخش دوم این تفاهم نامه مربوط به خدمات بخش مسئولیت به کارگران جوان با کمک بهره‌گیری از ظرفیت مراکز مشاوره و با همراهی این وزارتخانه، جوان‌گرایی در وزارتخانه را حائز اهمیت دانست و گفت: من با حمایت وزیر کار برای اولین بار سمت دولتی گرفتم و در حال حاضر هم در وزارتخانه متبوع وی در انتصاب جوانان بسیار عملیاتی عمل می‌شود.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعینیز با بیان اینکه با انتخاب جوانان فرهیخته در عرصه مدیریت عالی کشور می‌توان تحولاتی رقم زد، ابراز داشت: همانطور که در بیانیه گام دوم رهبری اشاره شده است موضوع جوانان در ۴۰ ساله دوم اکسیر شفابخش مشکلات کشور خواهد بود.

محمد شریعتمداری با اشاره به سپردن مسئولیت عالی و کلیدی کشور در سالهای اول پیروزی انقلاب به جوانان شایسته گفت: اگر این رویه ادامه می‌ یافت حتما وضع ما از امروز بهتر بود. وی افزود: در ابتدای انقلاب برای اولین بار به عنوان جانشین نخست وزیر با ۲۱ سال سن انتخاب شدم ولی حتما الان کسی چنین ریسکی نمی کند، البته هنوز هم فرصت هست برای دولتی که شعارش حضور جوانان بوده است. وی بهره‌گیری از نیروهای جوان در سالهای پایانی دولت را پایه گذاری خوبی برای دوره های آتی دانست.

مسعود سطانی‌‌فر (وزیر ورزش و جوانان) نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این تفاهم‌نامه می‌تواند بنیانی برای همکاری‌های بیشتر و تاثیراتی در اشتعال جوانان ایفا خواهد کرد، گفت: در میان مسائل و مشکلات جوانان که در اختیار وزارتخانه‌ها وسازمان‌های ذیربط است، اشتغال از اهمیت و جایگاهی ویژه‌ای برخوردار بوده و هر جامعه بتواند مشکل اشتغال را حل کند مشکل مسکن، تحصیل و اوقات فراغت خود به خود حل خواهد شد.

با دستیابی به رقم بی‌سابقه 409 هزار و 962 واحد رقم خورد؛

 

گروه بورس: شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه 28 دی ماه، با جهش 10516 واحد به رکورد جدیدی دست یافت و به رقم بی‌سابقه 409 هزار و 962 واحد رسید.

به گزارش فارس، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، روز شنبه هم به رکوردشکنی ادامه داد و شاخص کل در پایان معاملات با جهش 10 هزار و 516 واحد به رقم 409 هزار و 962 واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن 3998 واحد رشد کرد و به رقم 126 هزار و 14 واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 1490 تریلیون تومان رسید.معامله‌گران بورس بیش از 9.2 میلیارد سهام حق تقدم اوراق مالی در قالب 692 هزار نوبت معامله و به ارزش 3981 میلیارد تومان داد و ستد کردند. کارشناسان دلیل رکوردشکنی بورس تهران را بازدهی مناسب شرکت‌های حاضر در بورس بعد از تعدیل نرخ ارز می‌دانند. همچنین وجود رکود در بازارهای موازی مانند ملک و مسکن، طلا، ارز را دلیل روی آوری مردم به بورس اوراق بهادار تهران می‌دانند. نقدشوندگی بورس و آسانی ورود و خروج به بازار بورس همچنین امکان حضور در بازار بورس با هر میزان از سرمایه باعث توجه معامله‌گران حقیقی به سرمایه‌گذاری در بورس شده است، زیرا عامه مردم با سرمایه‌های اندک زیر صد میلیون تومان سرمایه‌گذاری می‌کنند که با این ارقام امکان حضور در بازار ملک و آپارتمان‌های کوچک هم وجود ندارد.

شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی 2806 واحد رشد کرده و به رقم 109 هزار و 417 واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم وزن 2668 واحد رشد کرده و به رقم 84 هزار و 99 واحد رسید.

عمده نمادهای مهم بورسی در تقویت شاخص خود اثرگذار بودند که از جمله می‌توان به پتروشیمی خلیج فارس، مخابرات ایران، گروه مپنا، سرمایه‌گذاری غدیر، بانک ملت، فولاد خوزستان و فولاد آلیاژی ایران اشاره کرد.

نمادهای پربیننده که مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته شامل بانک ملت، سایپا، بانک تجارت، به قیمت 511 ریال، بانک اقتصاد نوین 3540 ریال، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، ایران ترانسفو بوده‌اند.در فرابورس ایران نیز در پایان معاملات شاخص کل 165 واحد رشد کرده و به رقم 5 هزار و 276 واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 303 تریلیون تومان رسید.معامله‌گران در فرابورس ایران بیش از 1.9 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 322 هزار نوبت معامله و به ارزش 3010 میلیارد تومان داد و ستد کردند.عمده نمادهای فرابورس در تقویت شاخص کل اثرگذار بودند که از جمله می‌توان به پتروشیمی مارون، سنگ آهن گهر زمین، پتروشیمی زاگرس، هلدینگ معدنی خاورمیانه، فولاد هرمزگان جنوب، ذوب‌آهن اصفهان، صنایع ماشین‌های اداری ایران اشاره کرد.نمادهای پربیننده در فرابورس شامل ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، فولاد هرمزگان، بانک دی، فرابورس ایران، ماشین‌های اداری ایران و قاسم ایران بوده‌اند.همچنین با پیام ناظر بازار برخی نمادهای بورسی متوقف برخی بازگشایی تعدادی حراج و برخی نیز دچار وقفه معاملات شده‌اند.

معاون وزارت بهداشت اعلام کرد:
 

گروه اجتماعی: معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه حدود ۶۰۰ هزار گردشگر سلامت برای درمان به ایران می‌آیند اما کشورهای رقیب ما مثل هند، ترکیه و تایلند بسیار موفق‌تر بوده‌اند.

سید کامل تقوی روز شنبه در نشست توسعه گردشگری سلامت در وزارت بهداشت افزود: خدمات سلامت بین ۸.۵ تا ۹ درصد تولید ناخالص ملی (جی دی پی - GDP) کشور را به خود اختصاص می دهد و امکان اینکه این سهم بیشتر شود هم وجود دارد. وی ادامه داد: در سالهای اخیر شاهد رشد اقتصاد سلامت و شاخص های سلامت در کشور هستیم. در هر صورت بخش سلامت نیز مانند سایر بخش ها اگر بخواهد رشد کند باید به سمت افزایش بهره وری برود و البته توجه به شاخص عدالت هم مهم است به خصوص اینکه جهت گیری دولت به سمت کاهش پرداخت از جیب مردم برای سلامت است و اکنون این شاخص از حدود ۵۴ درصد در اوایل دهه ۹۰ به حدود ۳۶ درصد رسیده است. معاون وزیر بهداشت ادامه داد: از طرفی به علت تحریم های ناجوانمردانه درآمدهای ارزی کشور کاهش یافته است و درآمد ۱۲۰ میلیارد دلاری در اوایل دهه ۹۰ در سال ۹۷ به حدود ۹۸ میلیارد دلار رسیده است. کاهش صادرات فرآورده های نفتی باعث شده که برای ثبات اقتصادی کشور باید به دنبال راه حل های جدید باشیم. یکی از این راهها توسعه صنعت گردشگری سلامت است.