توقف صادرات به امارات با لنج‌های قدیمی

یک مقام مسئول در گمرک گفت: به دنبال سخت‌گیری‌ امارات، اکثر شناورهای ایرانی حامل اقلام صادراتی، به صورت خالی به کشور بازگردانده می‌شوند. بهروز قره بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با ایجاد محدودیت در کشور کویت همچنان صادرات کالا به این کشور انجام نمی‌شود. صادرات شناورهای یخچال دار به قطر در حال انجام است اما با محدودیت ایجاد شده توسط امارات، امکان صادرات کالاهای ایرانی با شناورهای چوبی قدیمی وجود ندارد و شناورهای حامل کالا، برگشت داده می‌شوند. مدیرکل گمرک بوشهر افزود: به دنبال سختگیری‌های کشور امارات اکثر شناورهای ایرانی به صورت خالی به کشور باز گردانده می‌شوند و یا در حال برگشت هستند.

 

«مدبر» مدیرعامل پارس خودرو شد

طی حکمی از سوی مدیرعامل گروه سایپا مصطفی مدبر به عنوان مدیر عامل پارس خودرو منصوب شد. به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر به نقل از سایپا، با حکم سید جواد سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، مصطفی مدبر که پیش از این به عنوان قائم مقام مدیرعامل در شرکت پارس خودرو فعالیت داشت به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت منصوب شد. در مراسم معارفه و تودیع مدیرعامل جدید و سابق پارس خودرو از زحمات علی شیخ زاده در مدت تصدی مدیریت شرکت پارس‌خودرو تقدیر و تشکر شد. گفتنی است شیخ‌زاده همچنان به‌عنوان قائم‌مقام مدیرعامل گروه سایپا در امور تولید به فعالیت خود در گروه سایپا ادامه خواهد داد.

 

تعطیلی پمپ‌های بنزین و فروشگاه‌ها تکذیب شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران بسته شدن پمپ های بنزین، نانوایی‌ها و فروشگاه‌ها را در استان تهران تکذیب کرد. محمد امامی امین در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: متاسفانه تعدادی از رسانه‌های خارج از کشور با انتشار اخبار نادرست اقدام به ایجاد نگرانی در جامعه می‌کنند که از آن جمله می‌توان به اخباری که اخیراً در ارتباط با بسته شدن پمپ‌های بنزین و همچنین تعطیلی فروشگاه‌ها و نانوایی‌ها اشاره کرد. وی تصریح کرد: مردم نیز تحت تاثیر این فضا قرار می‌گیرند و نگرانی‌های آنها تشدید می‌شود اما این در حالیست که به هیچ عنوان این اخبار صحت ندارد و متاسفانه بعضا این اخبار نادرست شرایط نامناسبی را در جامعه ایجاد می‌کند

میزان صادرات فولادسازان بزرگ کشور در ۱۱ ماهه امسال، به رغم وضع تحریم های پیچیده و مکرر آمریکا دریک سال اخیر، ۲۸ درصد رشد یافت. به گزارش شاتا به نقل از ایمیدرو، ۱۰ شرکت بزرگ فولاد ساز از ابتدای فروردین تا پایان بهمن، ۶ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۱۲۳ تن انواع شمش و محصولات فولادی صادر کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن بود.

همچنین، این ۱۰ شرکت شامل ذوب آهن، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد خراسان، کاوه جنوب، صبا فولاد و فولاد بناب در ماه بهمن، ۶۲۸ هزار و ۹۹۳ تن فولاد صادر کردند که در مقایسه با میزان صادرات بهمن پارسال. ۶۸ درصد رشد یافت

رئیس سازمان برنامه و بودجه تشریح کرد:

گروه صنعت، معدن و تجارت: رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سه مرحله پرداخت بسته حمایتی کرونایی تعریف کردیم، گفت: تا هفته آینده بسته اول برای سه میلیون خانوار فاقد درآمد ثابت پرداخت خواهد شد که از ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است.

به نقل از ایسنا، محمدباقر نوبخت در گفت وگوی ویژه خبری صداوسیمای مرکز گیلان، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور و استان گیلان، اظهار کرد: آنچه که امروز در گیلان می گذرد، با یک طیف وسیع تری در سراسر کشور وجود دارد و گزارشات توسط سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روزانه اعلام می شود.

وی با بیان اینکه طی یک ماه گذشته برای دومین بار در استان گیلان حضور پیدا کردم، افزود: بهمن ماه گیلان با مشکل برف و خسارات سوء ناشی از آن بر زندگی مردم مواجه بود لذا از سوی دولت مامور شدم در گیلان حضور پیدا کنم. امروز نیز به واسطه شیوع بیماری کرونا به گیلان سفر کردم تا از نزدیک در جریان روند اقدامات قرار گیرم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به برگزاری جلسه ستاد مبارزه با کرونا در گیلان و دریافت گزارشات لازم از سوی مسئولان ذیربط، تصریح کرد: این گزارشات در اولین فرصت به دست رئیس جمهور و هیئت دولت خواهد رسید. حضور بنده در کنار مردم گیلان در این شرایط سخت لازم بود، زیرا یک رخداد بی نظیر در کشور ما پیش آمده؛ البته هر چند سال با یک بیماری مسری و صعب العلاج همچون سارس و تب کنگو مواجه هستیم، اما این بیماری ها معطوف به یک کشور و یک منطقه و یک قاره بود، اما کرونا همه جهان را در بر گرفته و کشور ما نیز جزو این همه گیری است.

نوبخت با اشاره به شدت شیوع کرونا در استان گیلان، بر لزوم مقابله با این بیماری تاکید کرد و گفت: دو اقدام از سوی دولت درخصوص کمک به مردم در این شرایط رخ داده که اولین اقدام رسیدگی به مباحث بهداشت و درمان مردم است و باید با پشتیبانی مالی و بودجه ای نیازهای بیمارستان ها را برطرف کنیم.

  • آخرین خبر ها از گیلان

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه مباحث تخصصی و درمانی گیلان را به صورت تلفنی و روزانه پیگیری می کنیم، ادامه داد: بعد از گزارش رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دنبال حضور در ستاد مبارزه با کرونای گیلان، لازم بود اقدامات لازم جهت پذیرش بیماران در بیمارستان های استان صورت گیرد لذا براساس درخواست دانشگاه علوم پزشکی گیلان مبلغ ۲۸ میلیارد تومان به عنوان تنخواه حواله شد. همچنین برای تجهیز و راه اندازی دو بیمارستان جدیدالاحداث تالش و لنگرود ۲۲ میلیارد تومان دیگر به استان پرداخت کردیم.

وی کادر درمانی فاخر و بزرگ استان گیلان را نیازمند وسائل حفاظت شخصی برای حضور در کانون های پرویروس دانست و اضافه کرد: در حال حاضر همه استان ها برای رفع نیازهای بهداشتی و درمانی خود به ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست وزیر بهداشت مراجعه می کنند لذا از دانشگاه علوم پزشکی گیلان خواستیم اقلام و تجهیزات مورد نیاز کادر درمانی و بیمارستان های استان را احصا و اعلام کند.

نوبخت با بیان اینکه ۱۶۰ میلیارد تومان جهت تامین ۱۸ قلم مورد نیاز دانشگاه علوم پزشکی گیلان پرداخت شده است، تصریح کرد: امروز کادر درمانی کشور در خط مقدم مقابله با کروناست و پزشکان و پرستاران جان خودشان را کف دست گرفته و به بیماران خدمت رسانی می کنند، اما متاسفانه بخشی از کادر درمانی ما هنوز کارانه های خود را دریافت نکرده اند لذا ۴۰ میلیارد تومان دیگر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفت تا پرداخت های لازم را برای پرسنل داشته باشد.

وی کادر درمانی کشور را در معرض خطر کرونا دانست و خاطرنشان کرد: بی تردید نام شهدای خدمت جاوید و ماندگار خواهد ماند لذا یکی از مصوبات جلسه ستاد مبارزه با کرونای گیلان نامگذاری یکی از خیابان ها به نام شهدای خدمت است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه، با بیان اینکه تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان تقدیم دانشگاه علوم پزشکی گیلان شده و منتی بر مردم نیست، گفت: اقدام دوم دولت درخصوص افرادی است که به نوعی معیشت آنان دچار مشکل شده لذا دو بسته حمایتی را تعریف کردیم که تا هفته آینده بسته اول پرداخت خواهد شد. در این راستا سه میلیون خانوار فاقد درآمد ثابت شناسایی شدند که براساس بعد خانوار از ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد. تا پایان دوره بیماری کرونا و آثار آن سه مرحله پرداخت خواهیم داشت.

نوبخت بسته های حمایتی مذکور را غیر از حمایت معیشتی انتهای سال دانست و تصریح کرد: چهار میلیون خانوار دارای مشاغل خرد نیز شناسایی شده اند که به واسطه کسادی بازار شب عید با مشکلات مواجه هستند لذا یک تا دو میلیون وام قرض الحسنه بدون ضامن برای این قشر در نظر گرفته شده که به صورت ۲۷ ماهه از محل یارانه ها بازپرداخت خواهد شد.

  • لزوم استفاده از الگوی رفتاری کشور چین

معاون رئیس جمهور با اشاره به ناشناخته بودن بیماری کرونا در جهان، بر لزوم استفاده از الگوی رفتاری کشور چین تاکید کرد و یادآور شد: خوشبختانه کرونا در چین مهار شده و امیدواریم ظرف چند ماه آینده نیز شاهد مهار آن در سراسر جهان و ایران باشیم.

وی ضمن قدردانی از قوای سه گانه و نیروهای مسلح و بخش خصوصی، اظهار کرد: ۱۶۰۰ میلیارد تومان بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور توزیع شده تا نیازهای کادر درمانی را برطرف کنند، اما اگر کسی بیمار نشود با این همه خسارت مواجه نخواهیم شد.

نوبخت با بیان اینکه بیماری کرونا برای پیشگیری نیاز به هزینه کرد فراوانی ندارد، گفت: فقط کافیست زمینه انتقال کرونا را فراهم نکنیم لذا مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و فعالیت ادارات و سازمان ها را محدود کردیم تا مردم در خانه بمانند و تماس را کم کنند. با وجود سختی های تحریم و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و تداوم طرح های عمرانی، نباید اجازه دهیم کرونا خسارت مضاعف برای کشور ایجاد کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از مردم خواست شرایط ایزوله شدن در خانه و کاهش تردد در شهر و شست و شوی دست ها را جدی بگیرند و یادآور شد: وظیفه ماست که نیازهای بیمارستان ها را تامین کنیم و این روند تا پایان این بحران ادامه خواهد داشت.

وی از پرداخت چهار هزار میلیارد تومان اعتبار به سازمان بیمه سلامت ایرانیان خبر داد و اضافه کرد: همچنین پنج هزار میلیارد تومان به بیمه تامین اجتماعی جهت پرداخت بدهی دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت کردیم.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع کرونا بیان کرد؛

مرکز ملی فرش دستباف ایران ابعاد اقتصادی شیوع کرونا بر حوزه فرش دستباف و راهکارهای برون رفت از این مسئله را بررسی کرد.

به نقل از مرکز ملی فرش ایران، فرح ناز رافع در مورد تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد فرش کشور؛ گفت: شیوع ویروس کرونا باعث آسیب به کارگاه‌های متمرکز و غیر‌متمرکز فرش‌بافی شده و فعالیت اقتصادی این بخش در معرض خطر جدی قرار دارد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به این که شاغلان و بافندگان فرش فاقد حقوق ماهیانه هستند و به ازای کارکردشان در آخر هر ماه حقوق دریافت می‌کنند، بیان داشت: بازار فرش به شدت در روزهای اخیر دچار رکود شده است و به گفته کسبه و فروشندگان فرش، بازار هیچ‌گاه در ایام پایانی سال (شب عید) سابقه چنین رکود را نداشته است.

رافع با اشاره به تعهدات مالی فروشندگان و کسبه اظهار داشت: در این شرایط این افراد توان عمل به تعهدات مالی خود را ندارند و قطعا با مشکلات مالی زیادی روبرو خواهند شد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که بافندگان فرش دستباف با درآمد حاصل از کار خود در پایان هر ماه حق بیمه تامین اجتماعی را پرداخت می‌کنند، اظهار داشت: در این شرایط و عدم فعالیت کارگاه‌های فرش بافی این افراد حتی قادر به پرداخت حق بیمه خود هم نیستند. رافع گفت: اکثر شاغلان در حوزه فرش بافی زنان سرپرست خانوار هستند که در این شرایط دچار آسیب و لطمات مالی فراوانی می‌شوند.

وی افزود: مرکز ملی فرش دستباف ایران، ابعاد تاثیرگذاری کرونا بر اقتصاد کشور و راهکارهای آن محور مداقه قرار می دهد. رافع تصریح کرد: با توجه به آسیب جدی به زنجیره ارزش و تامین فرش و آثار مخرب آن، راهکارهای برون رفت از این بحران در دستور کار مرکز قرار دارد و به همین منظور، استفاده از تمامی ظرفیت های موجود به خصوص بخش خصوصی، تشکل ها، انجمن ها و اتحادیه های فرش دستباف برای تبیین دقیق این مشکلات و راه‌های برون رفت از این وضعیت در دستور کار قرار دارد و تحلیل، بررسی، ارائه طریق و مطالبه به منظور کاهش آثار منفی اقتصادی بر فرش دستباف با همکاری وزارت صمت در حال پیگیری است

در پاسخ به نامه رییس اتاق ایران اعلام شد؛

گروه صنعت، معدن و تجارت: اتاق بازرگانی بین‌المللی پس از انتشار خبر ارسال نامه رئیس اتاق ایران اعلام کرد: ما صدای شما را می‌شنویم و ملزم به کمک‌رسانی به هر سازمانی که نقشی در جلوگیری از شیوع دارد، هستیم. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، بعد از انتشار خبر ارسال نامه غلامحسین شافعی به رئیس اتاق بازرگانی بین المللی، صفحه رسمی این سازمان در توئیتر نوشت: «ما صدای شما را می‌شنویم و ملزم به کمک‌رسانی به هر سازمانی که نقشی در جلوگیری از شیوع دارد، هستیم.» انتظار می‌رود طی روزهای آینده پاسخ رسمی رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللی در زمینه کمک به ایران برای تهیه تجهیزات پزشکی ارسال شود.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بیستم اسفندماه طی نامه‌ای به رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) از او خواست در زمینه دسترسی ایران به تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا تلاش کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللیICC، مساعدت این نهاد بین‌المللی و جامعه جهانی را برای ارسال تجهیزات پزشکی به ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه خواستار شد.

غلامحسین شافعی با بیان اینکه اتاق بازرگانی بین‌المللی ICC باید در زمینه دسترسی ایران به تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا تلاش کند گفت: نهادهای بین‌المللی می‌توانند در شرایط تحریم‌ها نقش خود را برای کنار زدن تهدیدهای سیاسی ایفا کنند. وی افزود: همانگونه که به‌خوبی اطلاع دارید سازمان بهداشت جهانی برای برخی از کشورها و مناطق دنیا، به‌دلیل انتشار ویروس کرونا که یک اپیدمی جهانی است، وضع فوق‌العاده اعلام کرده است. امروز وضع جهانی، بیش از هرزمان دیگری، بر ضرورت تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تجهیز توانمندی‌های فنی جهت کمک به کشورهای گرفتار ویروس کرونا تاکید می‌کند.

قائم مقام وزیر صمت خبر داد؛

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، از آغاز توزیع گسترده ژل و محلول ضدعفونی‌کننده در داروخانه‌های کشور خبر داد و با اشاره به افزایش عرضه آن طی روزهای آینده گفت: داروخانه‌ها حق فروش عمده این محصولات را ندارند.

به گزارش شاتا، حسین مدرس خیابانی از آغاز عرضه گسترده ژل و محلول ضدعفونی کننده در داروخانه‌های کشور خبر داد و گفت: عرضه این محصولات با توجه به افزایش تولید، طی روزهای آینده بیشتر خواهد شد و دامنه وسیع‌تری از داروخانه‌ها را در بر می‌گیرد.

قائم‌ مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بر اساس ابلاغیه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، داروخانه‌ها صرفا مجاز به تک‌ فروشی ژل و محلول ضدعفونی کننده بوده و با هر گونه فروش عمده این محصولات از سوی داروخانه‌ها، به شدت برخورد خواهد شد.

وی تصریح کرد: به صورت همزمان با توزیع ژل و محلول ضدعفونی‌کننده در داروخانه‌ها، مراکز بیمارستانی نیز سهمیه قابل توجهی دریافت کرده‌اند؛ ضمن اینکه الکل تولیدی کشور هم اکنون در اختیار کارخانجات صنایع شوینده قرار گرفته تا از طریق شبکه داروخانه‌ای در اختیار مردم قرار گیرد.

  • تولید الکل نیازمند مجوز نیست

همچنین قائم‌ مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با صدور ابلاغیه‌ای به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور، اعلام کرد: تولید الکل در کشور تا اطلاع ثانوی نیازمند هیچگونه مجوزی از سوی سازمان‌های صمت نیست. وی تاکید کرده است: بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا در وزارت صنعت، معدن و تجارت و با توجه به اعلام آمادگی برخی از واحدهای تولیدی برای تولید الکل مورد نیاز کشور، تولید الکل بدون مجوز در واحدهای تولیدی امکان پذیر است. بدیهی است الکل تولید شده در این واحدها، صرفا بر اساس حواله‌های سازمان غذا و دارو و تحت نظارت دانشگاههای علوم پزشکی استان‌ها، بین مراکز تولیدکننده ژل و مواد ضدعفونی کننده توزیع خواهد شد

سرمقاله

مهدی رضاخانی

روزنامه نگار

هند بزودی از کشور چین پیشی خواهد گرفت و به بزرگترین کشور جهان از نظر جمعیت تبدیل خواهد شد این در حالی است که این کشور از نظر وسعت با فاصله زیاد در جایگاه هفتم در بین کشورهای جهان قرار دارد. سرزمین هفتاد و دو ملت که بزرگترین دمکراسی دنیا لقب گرفته بود اکنون با چالش های بزرگی...روبروست که شاید ریشه بسیاری از آن ها در همین افزایش بی رویه و افسارگسیخته جمعیت باشد. فاصله طبقاتی و فقر در هند بطور محسوسی خود نمایی می کند و اکثر مسافران هند جلوه های آشکاری از آن را در انظار عمومی مشاهده می کنند.

در سیاست داخلی سیاست های مدارا جویانه و رواداری نهرو و گاندی همانطور که قدرت از خاندان گاندی فاصله گرفته است کم رنگ و دورشده است و بیشتر به سمت سیاست های تند و احساسی تمایل پیدا کرده است چنانکه حل مشکلات این کشور را به سمت مقابله های قومی عقیدتی سوق داده و عنوان بزرگترین دمکراسی جهان و زیست مسالمت آمیز 72 ملت در کنار هم را با مخاطره مواجه کرده و حتی اخیرا بدین سمت تمایل پیدا کرده که مشکلات و بحران جمعیتی را با محروم نمودن بخش از مردمان از حقوق شهروندی حل نماید. سیاستی که به نظر می رسد به دور از آینده نگری است و مخاطرات غیر قابل پیش بینی را بدنبال داشته باشد.

قانون جدید شهروندی هند که در پی محدودیت مهاجران به این کشور است نیز می تواند پیامد چالش جمعیتی و سیاست های خلاف رویه هندوان باشد. اما مهمتر این است که هند در کنار چین نمونه های دو الگوی سیاست های جمعیتی در جهان امروزند. چینی ها استراتژی مدیریت بر جمعیت را در پیش گرفتند و نتیجه آن خوب یا بد در پیش روی جهانیان است و رویه ی رها سازی و افزایش بدون محدودیت هندی ها نیز نمونه دیگر و قابل مقایسه در منظر دید ناظران می باشد. عدم مدیریت بر جمعیت در را حتی با دلایلی مثل اینکه جهان با پیری جمعیت مواجه است و تدبیر در این مورد لازم است را نباید با عدم مدیریت بر جمعیت و تولید لشگر گرسنگان جبران کرد. در حل مشکلات جمعیتی شاید توجه به کیفیت جمعیت بر کمیت آن ارجح باشد این مقایسه در دو کشور چین و هند کاملا محسوس است.

یادداشت

مسعود یوسفی

روزنامه نگار

اولش با یک سیل بنیان کن شروع شد و آخرش هم به کرونا دارد ختم می شود. اواسط سال هم گرانی سرسام آور، تورم افسار گسیخته، نقدینگی ویرانگر، نوسانات شدید ارزی و رویارویی ایران و آمریکا تا سر حد جنگ و شهادت مظلومانه سردار قاسم سلیمانی و چندین زلزله کوچک و بزرگ را داشتیم. لابلای این اتفاقات هم ...ده ها اتفاق ریز و درشت دیگر برای جامعه و خانواده ها و افراد به وجود آمد. همه این موارد و حتی بسیار کمتر از آن کافی بود تا سال 98 را به قول شاملو سالی بد بدانیم: « سال بد/ سال باد/ سال اشک/ سال شک/ سال روزهای دراز.../ سالی که غرور گدایی کرد/ سال پست/ سال درد...». این روزها طبق رسوم همه ساله حاجی فیروز از راه می رسد و با داریه دنبک و شعرخوانی با مطلع معروف « ارباب خودم سلام و علیکم...»، نوید آمدن نوروز و بهار را می دهد. حاجی فیروز در قسمتی از شعری که می خواند به سالی که در حال رفتن و پس پشت نهادن است اشاره می کند و می گوید: «سالی که گذشت سال بد بود/ سالی بد و بد ز بد بدتر بود/ ای سال برنگردی/ بری دیگه برنگردی ...». این ابیات به نوعی زبان حال این روزهای مردم ماست. ناگفته پیداست که سالی که حاجی فیروز همه ساله در روزهای پایانی سال از آن یاد می کند، در نکبت و بدی و نحسی به هیچ وجه به پای امسال نمی رسد. البته این مردم حالا از برکت این همه بلایی که از زمین و آسمان بر آن ها می بارد و تدبیر و چاره قاطعی نسبت به آن ها نشان داده نمی شود، هم پوست شان کلفت شده است و هم سرّ شده اند. هر حادثه و اتفاقی که از راه می رسد، با فراغ بال هرچه تمام تر کار خودش را می کند، کلی خسارت و زحمت و دردسر درست می کند، بر دل های همیشه داغدار، داغ های تازه ای می گذارد و فاتحانه و دامن کشان از این مُلک می گذرد. این بلای آخری، یعنی ویروس کرونا هرچند حالا طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت به یک اپیدمی همه گیر جهانی تبدیل شده است و وحشت و کابوس ناشی از آن بر سر مردم بیش از یکصد و بیست کشور جهان سایه انداخته است اما برای مردم ایران که در طول سال، چندین بار به مسلخ گرانی و تورم و کمبود کالا و ورشکستگی و فروپاشی کسب و کار و بسیاری بدبختی های دیگر برده می شوند در برخی موارد چندان جدی گرفته نمی شود و هرچه که کارشناسان تذکر می دهند افاقه نمی کند. تردد مردم در خیابان ها و شلوغی فروشگاه ها و ترافیک جاده های شمال همگی نشانه هایی از بی توجهی تعدادی از مردم به اظهارات و تذکرات مسئولان و کارشناسان است. تعبیر خیلی عامیانه و سردستی برای رفتار این عده این است که آن ها بی خیال شده اند و از بس که طی این سال ها بحران و گرفتاری از سر گذرانده اند احساس می کنند رویین تن شده اند. در قبال بحران و خطر شیوع ویروس کرونا نمی توان و نباید به این مردم حق داد اما باید به آن ها حق داد که از این همه بی تدبیری و ناکارآمدی که طی این چند دهه رخ داده است گلایه مند باشند. در پایان امیدواریم آخر و عاقبت این همه ناکامی و اتفاق ناگوار به خیر و خوبی ختم شود، به برکت دعای معروف « یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر الیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال»، آمین