هشدار جدی رییس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران:

گروه اجتماعی: «ظرفیت آی‌سی‌یوها تقریبا کامل شده و از بیمارهای کووید-۱۹ پُر شده‌اند . از آی‌سی‌یوهای در اختیارم فقط یکی را برای مبتلایان بیماری‌های دیگر نگه داشته‌ام، آن‌قدر پر شده‌اند که مجبور شده‌ایم بخش‌های پشتیبان درست کنیم تا مریض‌های دیگر را به آنجا بفرستیم.» این توصیف امیرعلی سوادکوهی، فوق تخصص مراقبت‌های ویژه و رییس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران، از شرایط کرونایی بیمارستان‌های ایران در روزهای اخیر است، مدیریت آی‌سی‌یوهای بیمارستان‌های محب کوثر، نورافشان و سیدالشهدا را در اختیار اوست.

تعداد بیماران کرونایی در ایران به بیش از ۱۲ هزار نفر رسیده است، ۸۵ درصد این افراد نیازی به مراجعه به بیمارستان‌ها ندارند، از ۱۵ درصد باقی مانده حدود ۱۰ درصد در بیمارستان بستری می‌شوند و کار شش درصد این افراد به آی‌سی‌یو می‌کشد. در حالی که تعداد تخت‌های آی‌سی‌یو در کل کشور بیشتر از ۷ هزار و ۲۰۰ مورد نیست.

بر این اساس، همچنان ظرفیت سیستم بهداشتی ایران برای مبتلایان به کروناویروس کافی است. اما در روزهای آینده شاید اوضاع به همین شکل باقی نماند. سوادکوهی در این رابطه به خبرآنلاین می‌گوید: «مجبوریم این شرایط را مدیریت کنیم، تقریبا ۶۰درصد تخت‌های آی‌سی‌یو به کوویدی‌ها اختصاص داده شده و باقی هم در اختیار دیگر بیماران قرار گرفته است. باید بپذیریم که با توجه قدرت پخش بسیار بالای این بیماری طبیعتا ۷هزار تخت کفاف این تعداد بیمار را نمی‌دهد. تعداد بسیار زیاد است، شاید باورتان نشود دو ساعت بعد از این که مریض‌ها به بخش فرستاده می‌شوند، دوباره آی‌سی‌یوهای کویید من پر می‌شوند.» این موضوع به تایید برخی از مسئولان هم رسیده است. سوادکوهی می‌گوید: «آن چه ما را به عنوان یک پزشک به وحشت می‌اندازد پخش بسیار سریع این بیماری است، خود بیماری قابل کنترل است. وقتی تعداد مریض از حدی بالاتر برود دیگر ظرفیت بیمارستان‌ها قدرت دریافت بیمار را نخواهد داشت.» اما به نظر می‌رسد تخت آی‌سی‌یو تنها کمبودی نیست که به دلیل شیوع کروناویروس ایران با آن روبرو شده است، در چند روز گذشته گزارش‌های مختلفی تایید کردند که برخی از استان‌ها مثل قم، گیلان، مازندران، اراک و ... با کمبود تجهیزات پزشکی روبرو شده‌اند. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده مردم رشت، چندی پیش در مصاحبه‌ای گفته بود که پرسنل بیمارستان‌های شهرهای شمالی فاقد ماسک «ان۹۵» و دستکش لاتکس هستند، بسیاری از پرستاران از ماسک عادی استفاده می‌کنند و ماسک فیلتردار موجود نیست گرچه ماسک فیلتردار اصلاً محافظتی نیست، حتی پرسنل لباس‌های یکسره‌ای که باید یک‌بارمصرف شود را بالاجبار دو بار نیز مصرف می‌کنند، درحالی‌که این لباس‌ها باید پس از هر بار مصرف سوزانده شده و از بین برود. سوادکوهی در این رابطه توضیح می‌دهد: «اکنون کادر پزشکی سربازهای جبهه ما هستند، اگر بخواهید سربازتان خوب کار کند باید وسایلی در اختیارش قرار بدهید. شمشیر و سپر ما تجهیزات و دارو است. متاسفانه این‌ها در ابتدا خوب مدیریت نشدند، اما امیدوارم در آینده شرایط آرام‌تر شود. هرچه بیشتر شمشیر و سپر در اختیار ما قرار بدهند باید نسبت به پیروزی در این جنگ اطمینان بیشتری داشته باشند.»

دویچه وله نوشت: دونالد ترامپ از روند تولید داروی ضدکرونا در آلمان باخبر شده است و قصد دارد به هر قیمتی آن را به دست آورد. شگفت‌انگیز آن است که رئیس جمهور آمریکا اصرار دارد که کشورش حق استفاده انحصاری از داروی احتمالی را داشته باشد.

یک بنیاد آلمانی در تولید واکسن و داروی مقابله با ویروس کرونا پیشرفت‌هایی داشته و به نتایج خوبی رسیده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که دونالد ترامپ علاقه زیادی دارد که این دارو را از آن خود کند.

تارنمای "ولت ام زونتاگ" بر پایه منابع دولتی آلمان گزارش داده است که رئیس جمهوری آمریکا تلاش می‌کند با عرضه مبالغی هنگفت به کارکنان بنیاد CureVac آنها را به آمریکا بکشاند یا دست‌کم داروی در دست تولید را از آن کشور خود کند. او تکیه دارد که دارو باید "منحصرا در اختیار آمریکا و فقط آمریکا" باشد. یک سخنگوی وزارت بهداشت آلمان گفته است: «ما با بنیاد داروسازی CureVac در تماس نزدیک هستیم و علاقه زیادی داریم که اگر دارویی بر ضد ویروس کرونا تولید می‌شود، در آلمان و سرتاسر اروپا نیز قابل استفاده باشد.»

بنا به گزارش مزبور، دولت آلمان نیز به نوبه خود تلاش می‌کند به داروی مزبور دسترسی پیدا کند. هنوز روشن نیست که کارکنان بنیاد یادشده چه تصمیمی می‌گیرند.

بنیاد CureVac چند هفته پیش تحقیق و مطالعه درباره تولید واکسن اپیدمی کووید۱۹ را شروع کرده و تمام توش و توان خود را در این راستا به کار انداخته است.

این بنیاد علمی امید فراوان دارد که تا فرا رسیدن تابستان اولین نمونه دارو را برای تست و آزمایش تولید کند

فروشگاه‌های بزرگ انگلستان در بیانیه‌ای از مردم درخواست کردند از خرید وحشت‌زده به علت ویروس کرونا دست بردارند. آنها می‌گویند خرید به مقدار بیش از نیاز افراد موجب شده است تا برخی کالاهای ضروری به دست دیگران نرسد.

کنسرسیوم ملی فروشگاه‌های انگلستان (بی‌آرسی) که نماینده گروه بزرگی فروشگاه‌های زنجیره‌ای این کشور، شامل تسکو، سینزبریز، آسدا و موریسون است، اعلام کرد که این فروشگاه‌ها همگی در نامه‌ای از خریداران درخواست کرده‌اند که در روش خرید خود با ملاحظه رفتار کنند. هلن دیکینسون، می‌گوید: ما نگرانی شما را درک می‌کنیم اما خرید بیش از مقدار مورد نیاز به معنای این است که برخی کالاها به سایرین نمی‌رسد. در هفته‌های اخیر فضای مجازی از عکس‌هایی از قفسه‌های خالی فروشگاه‌های بزرگ انگلستان مملو شده بود که کالاهایی مانند ضدعفونی کننده و کنسرو نایاب شده بودند. مدیران فروشگاه‌ها می‌گویند این حجم از هجوم مردم به خرید و غارت قفسه‌ها تنها در روزهای قبل از کریسمس دیده می‌شد

اخبار منتشر شده در رسانه‌های فرانسوی درباره لغو برگزاری جشنواره فیلم کن، رسما از سوی این جشنواره تکذیب شد.

در حالی که مجله خبری هفتگی «لوپوئن» در گزارشی از تعطیلی قریب‌ به یقین دوره جدید جشنواره کن داده بود، جشنواره فیلم کن این خبر را تکذیب و اعلام کرد تا کنون برنامه‌ برگزاری جشنواره فیلم کن تغییر
نکرده است.

مسئولان جشنواره می‌گویند قصد ندارند تا میانه‌ آوریل درباره برگزار شدن یا نشدن این دوره از جشنواره تصمیم‌گیری کنند. جشنواره کن اواخر اردیبهشت آغاز خواهد شد.

روز ۲۸ فروردین (۱۶ آوریل) در نشستی خبری قرار است فیلم‌های حاضر در این دوره از جشنواره فیلم کن معرفی شوند.

روز گذشته لوپوئن در مطلبی به نقل از فردی مطلع در هیات مدیره جشنواره کن آورده بود: «برگزاری این دوره از جشنواره اگر نه غیرممکن، بسیار دشوار خواهد بود

دبیر کل سازمان ملل درباره همه‌گیری کرونا ویروس نوشت: با گونه‌ای از تهدید سلامت رو به رو هستیم که با هیچ مورد دیگری در طول عمرمان مشابهت ندارد.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در مقاله‌ای درباره همه گیری کرونا ویروس آورده است: " تحولات ناشی از ویروس کرونا، یعنی کووید-۱۹، ما را احاطه کرده است و می‌دانم بسیاری، بیمناک، نگران و سردرگم هستند. این کاملاً طبیعی است.

با گونه‌ای از تهدید سلامت رو به رو هستیم که با هیچ مورد دیگری در طول عمرمان مشابهت ندارد.

همزمان، این ویروس در حال گسترش است، خطر رو به افزایش است و نظام‌های سلامت، اقتصادها و زندگی روزمره ما به گونه‌ای جدی به بوته آزمایش گذاشته شده است. آسیب پذیرترین‌ها، به ویژه سالمندان ما همچنین آنان که از قبل تحت مراقبت‎های پزشکی بوده‌اند، آنان که از دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی قابل اطمینان برخوردار نیستند و آنان که در فقر یا در لبه آن به سر می‌برند، بیشترین تأثیر را می‌پذیرند. پیامدهای اجتماعی و اقتصادی ناشی از ترکیب همه‌گیری جهانی با کند شدن اقتصادها، تعداد بسیاری از ما را برای چندین ماه تحت تأثیر قرار خواهند داد.

اما گسترش ویروس به اوج خواهد رسید. اقتصادهای ما بهبود خواهند یافت. تا آن زمان، باید با هم در راستای کند کردن گسترش ویروس اقدام نمائیم و مراقب یکدیگر باشیم. اکنون، زمان احتیاط است، نه هراس. زمان علم است، نه انگ. زمان حقایق است، نه ترس.

هرچند شرایط کنونی، با عنوان همه‌گیری طبقه بندی شده است، اما شرایطی است که می‌توانیم آن را مهار نماییم. می‌توانیم سرعت انتقال را کاهش دهیم، از عفونت‌ها پیشگیری نماییم و نجات بخش زندگی‌ها باشیم. اما تحقق این امر، مستلزم اقدامی بی‌سابقه در سطح فردی، ملی و بین‌المللی خواهد بود.

کوید-۱۹ دشمن مشترک ما است. باید علیه این ویروس اعلام جنگ نمائیم. این بدان معنا است که کشورها مسئولیتی در قبال آماده سازی، سازماندهی و گسترش ظرفیت ها بر عهده دارند.

چگونه؟ با اجرای راهبردهای مهار مؤثر؛ فعال سازی و ارتقاء نظام‌های پاسخ دهی به فوریت‌های پزشکی؛ افزایش قابل توجه در ظرفیت انجام آزمایش‌ها و مراقبت از بیماران؛ آماده‌سازی بیمارستان‌ها و در عین حال کسب اطمینان از در اختیار داشتن فضای کافی، ملزومات و کارکنان مورد نیاز؛ همچنین توسعه مداخلات پزشکی نجات بخش. همگی ما نیز عهده‌دار مسئولیت در راستای پیروی از توصیه‌های پزشکی و توجه به گام‌های کاربردی ساده پیشنهاد شده به وسیله مقامات بخش سلامت هستیم.

این ویروس، افزون بر آن که یک بحران سلامت عمومی است، اقتصاد جهانی را مبتلا ساخته است.

بازارهای مالی به دلیل نا اطمینانی به شدت مورد آسیب قرار گرفته‌اند. زنجیره‌های جهانی عرضه، از هم گسیخته شده‌اند. سرمایه‌گذاری و تقاضای مصرف کننده سقوط کرده است، که خطری واقعی و رو به افزایش برای وقوع رکودی جهانی است.

اقتصاددانان سازمان ملل متحد برآورد می نمایند این ویروس، اقتصاد جهانی را در سال جاری دست کم یک تریلیون دلار، و شاید بسیار بیش از آن متحمل هزینه سازد.

هیچ کشوری به تنهایی قادر به انجام این کارها نیست. بیش از هر زمان دیگر، دولت ها باید در راستای بازیابی اقتصادها، گسترش سرمایه گذاری عمومی، ارتقای تجارت، و تضمین حمایت های هدفمند از مردم و جوامعی همکاری نمایند که در برابر این بیماری، تأثیرپذیرترین هستند، یا نسبت به اثرات اقتصادی منفی آن آسیب پذیرترند، شامل زنانی که اغلب به گونه ای نامتناسب، بار کارهای مراقبتی را به دوش می کشند.

یک همه گیری جهانی، ضرورت ارتباط درونی خانواده انسانی ما را آشکار نموده است. پیشگیری از گسترش بیشتر کوید-۱۹ مسئولیتی مشترک برای همه ما است.

سازمان ملل متحد، شامل سازمان جهانی بهداشت، به گونه‌ای همه جانبه بسیج شده است.

به عنوان بخشی از خانواده انسانی‌مان، به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته با دولت ها کار می کنیم، رهنمودهای بین المللی ارائه می دهیم، به جهان یاری می رسانیم تا مسئولیت رویارویی با این تهدید را بپذیرند.

همگی با هم در این شرایط هستیم، و با هم آن را پشت سر خواهیم گذاشت."

به دنبال کاهش شمار مبتلایان و فروکش کردن تب کرونا در چین، شماری از پارک ها و مکان های گردشگری شهری این کشور بر روی مردم باز شده و شمار دیگری هم در حال بازگشایی است.

به گزارش روزنامه شانگهای دیلی از شرق چین، پارک ها و مکان های گردشی و موزه های این شهر بتدریج به روی عموم باز می شود اما محدودیت های زمانی برای مردم در نظر گرفته خواهد شد و شمار معدودی در روز می توانند از آنها بازدید کنند.

از شهر «نن جینگ» در جنوب شرق چین هم خبر می رسد که دولت محلی بیش از ۴۵ میلیون دلار برای مصرف بیشتر و افزودن به تقاضای مردم و هزینه کردن بیشتر برای تحرک اقتصادی اختصاص می دهد.

در استان هوبی کانون شیوع بیماری در مرکز چین که شمار مبتلایانش بشدت کاهش یافته است دولت محلی تحت تدابیر کنترلی و با برخی از محدودیت های خاص اجازه تردد و گردشگری را در برخی از نقاط صادر کرده است.

کمیسیون بهداشت ملی چین نیز اعلام کرده که با کاهش شمار مبتلایان در واقع چین از نقطه اوج شیوع فاصله گرفته است و آمارهای اخیر نیز این را تایید می کند.

در روز جمعه گذشته فقط ۴ نفر در استان هوبی به کرونا مبتلا شدند و هفت مورد ابتلای دیگر در شهرهای شانگهای، پکن و استان گانسو از آمریکا، ایتالیا و عربستان به چین بازگشته بودند.

در شماری از شهرهای چین نظیر شانگهای اعلام شده است که مردم قبل از اینکه بخواهند از موزه ها و یا مراکز تفریحی، گردشگری و پارک های سرگرمی بازدید کنند باید از قبل ثبت نام نمایند.

در شانگهای چین برای مثال روزانه فقط ۲ هزار نفر می توانند از پارک ها آنهم برای ۲ ساعت بازدید کنند و بین ۳ تا ۵ هزار نفر مجاز به حضور در موزه ها پس از ثبت نام اینترنتی هستند و ساعات کار این مراکز تفریحی نیز محدود است.

در شهر پکن هنوز گردهمایی ها و تجمع ممنوع است حتی اعلام شده است که مردم حق برگزاری مراسم در ماه آوریل برای تعطیلات روز اموات و تجمعات را ندارند با این وصف بتدریج برخی از فعالیت های روزمره تفریحی و گردشی در بسیاری از شهرها در حال انجام است با این تفاوت که هنوز تفریحات داخل سالن از جمله استفاده از استخرهای سرپوشیده و سینماها ممنوع است