ورود نفتکش ایران به ونزوئلا افول هژمونی آمریکا

دبیرکل حزب ندای ایرانیان به ارائه تحلیل خود در خصوص حضور کشتیهای حامل سوخت کشورمان در ونزوئلا و دیپلماسی نفتی ایران در دریای کاراییب پرداخت و گفت: ورود نفتکش ایران به آبهای ونزوئلا و شکستن دو حلقه محاصره سنگین علیه ایران و ونزوئلا بهرغم تهدیدات و تحریمهای آمریکا، حکایت از افول هژمونی آمریکا، عزتمندی و اقتدار جمهوری اسلامی دارد. به گزارش ایسنا صادق خرازی در جلسه شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان افزود: این اقتدار ایران به پشتوانه رشادتهای سردار حاج قاسم سلیمانی و شهدای مدافع ایران به دست آمده است.

در این جلسه مطرح شد که چه سازوکار قانونی برای شنیدن صدای مردم و پیگیری قانونی مطالبات آنها فراهم شده است؟ متأسفانه هیچگونه مجرای قانونی برای اعتراض مدنی مردم وجود ندارد. باید به دور از شعار حق اعتراض قانونی به رسمیت شناخته شود و زیرساخت و سازوکار آن فراهم شود. همچنین محرومیت نگرانکننده و غیر قابل قبول منطقه غیزانیه بیانگر عدم ایفای مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت و شرکتهای نفتی است. شایسته است این موضوع توسط مدعیالعموم مورد بررسی قرار گیرد.

 

پیگیری مشکلات مردم به دور از اشرافی گری

منتخب مردم نجف آباد در مجلس گفت: مجلس یازدهم باید در مرحله اول مجلسی عدالت محور باشد و علاوه بر این به دور از اشرافی گری مشکلات مردم را پیگیری کند.ابوالفضل ابوترابی در گفتوگو با فارس گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند مجلس یازدهم باید در
مرحله اول مجلسی عدالت محور باشد و به دور از هر گونه تبعیض و بی عدالتی رفتار کند.

وی افزود: مجلس یازدهم باید به دور از اشرافیگری و جاه طلبی و دنیاخواهی مشکلات مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه را با جدیت تمام مورد پیگیری قرار دهد. منتخب نجف آباد در مجلس اظهار داشت: نمایندگان مجلس یازدهم باید بدون خط گرفتن از حزب و جریان خاص و به دور از حزب و جناح گرایی با یک نگاه ملی مشکلات مردم را پیگیری کند و بداند این مجلس شورای اسلامی است نه مجلس فلان جناح و جریان خاص.

ابوترابی خاطرنشان کرد: موضوع بعدی شجاعت و جسارت نمایندگان در انجام وظیفه قانونی خود است که باید به دور از هر گونه تعارف و رودربایستی و... وظایف تقنینی و نظارتی خود عمل کنند.

تحریم باعث گسترش برنامه هستهای

اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: اگر واشنگتن نتواند از طریق شورای امنیت تحریم تسلیحاتی علیه ایران را که در ماه اکتبر منقضی میشود، تمدید کند، حاضر است مستقیما نسبت به انجام آن اقدام کند. آغاز «مکانیسم ماشه» باعث از بین رفتن توافق هستهای با ایران خواهد شد. به گزارش ایلنا،در ادامه این گزارش آمده است: تلاش آمریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه در شرایط موجود به عمیقتر کردن اختلاف بین آمریکا و اروپا منجر میشود و همزمان اعتبار آمریکا و شورای امنیت را تضعیف میکند. این مسأله را هم نمیشود نادیده گرفت که تمدید تحریم تسلیحاتی ایران باعث گسترش برنامه هستهای تهران خواهد شد.مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی تاکید کرد که ایران در صورت تمدید تحریمهای سازمان ملل، گزینه هستهای خود را که شامل خروج از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) میشود، عملی میکند. این از نظر قانونی، حداقل راه را برای تولید سلاحهای هستهای هموار میکند. در صورت خروج ایران از انپیتی این کشور پس از کرهشمالی به دومین کشوری تبدیل میشود که از این پیمان خارج شده است.

زور، پاسخ آمریکا به عدالت

وزارت امور خارجه در توییتی نوشت: پاسخ آمریکا به خواست اجرای عدالت، به کارگیری خشونت و زور بیشتر است.به گزارش ایسنا در توییت وزارت امور خارجه آمده است:" ۶ سال پس از التماس های اریک گارنر که می گفت «نمیتوانم نفس بکشم»، این بار جورج فلوید، یک سیاه پوست دیگر، بعد از بازداشتی بیرحمانه و غیر انسانی جان خود را از دست داده است. به نظر می رسد خشونت پلیس ایالات متحده علیه سیاه پوستان هیچ حد و مرزی نمی شناسد و مانند همیشه، پاسخ آمریکا به خواست اجرای عدالت، به کارگیری خشونت و زور بیشتر است.اخیرا فیلم جدیدی از خشونت پلیس آمریکا علیه شهروندان سیاهپوست منتشر شده است. در این فیلم، مرد سیاهپوستی به نام «جورج فلوید» دیده میشود که توسط پلیس بازداشت شده و به سختی تلاش میکند زیر زانوی پلیس بازداشت کننده نفس بکشد. او به پلیس سفید پوستی که وزنش را روی گردن او انداخته میگوید: «نمیتوانم نفس بکشم.» این مرد پس از خشونت پلیس جان خود را از دست میدهد.

آمریکا زدگی یعنی بی تدبیری

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیتر نوشت: «آمریکا زدگی در اداره کشور یعنی بی تدبیری، ناامیدی و متوقف کردن امور تا زمانی که آمریکا کوتاه بیاید.به گزارش ایلنا، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب کاربری توئیتری خودش نوشت: «آمریکازدگی در اداره کشور یعنی نادیده گرفتن مردم و ظرفیت هایی که دارند، یعنی بیتدبیری، ناامیدی و متوقف کردن امور تا زمانی که آمریکا کوتاه بیاید!»

فراکسیون دیپلماسی ابزار تعامل مجلس

سخنگوی وزارت خارجه گفت: وزارت امور خارجه در روز شروع مجلس یازدهم ضمن استقبال از دیپلماسی پارلمانی، خبر تشکیل «فراکسیون دیپلماسی» را فتح بابی برای تعامل دلسوزانه و مسئولانه در دوره جدید می داند.به گزارش ایسنا، سیدعباس موسوی در اولین روز شروع به کار مجلس یازدهم در توییتی نوشت: مجلس دانا و توانا پشتوانه دیپلماسی است. پشت گرمی ما به ارتباط دو سویه با این نهاد مردم سالارِ در راس امور است. وزارت امور خارجه در روز شروع مجلس یازدهم ضمن استقبال از دیپلماسی پارلمانی، خبر تشکیل «فراکسیون دیپلماسی» را فتح بابی برای تعامل دلسوزانه و مسئولانه در دوره جدید میداند.

درک متقابل ایران و افغانستان

مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه در توییتی نوشت که دشمنان روابط تهران و کابل نمیتوانند از حادثه پیشآمده در هریرود سوءاستفاده کنند.به گزارش ایسنا، رسول موسوی در توییتی نوشت: عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. ملاقات، بحث و درک متقابل خیلی خوبی در کابل داشتیم. در طول تاریخ، هریرود ایران و افغانستان را به یکدیگر متصل کرده است. دشمنان روابط ایران و افغانستان هرگز نمیتوانند از حادثه هریرود سوء استفاده کنند.

انتقال زندانیان از جمهوری آذربایجان

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری از انتقال ۱۹ محکوم ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور خبر داد.به گزارش ایلنا، محمود عباسی افزود: با رایزنی های گسترده مقامات وزارت دادگستری و وزارت امورخارجه کشورمان زمینه انتقال این محکومان به کشور فراهم شده است.عباسی با بیان اینکه علت محکومیت این افراد قاچاق مواد مخدر بوده است، گفت: در چارچوب موافقت نامه انتقال محکومان میان دو کشور، محکومان باید ادامه محکومیتشان را در زندانهای کشور بگذرانند.رئیس کمیته انتقال محکومان کشورمان با هشدار به هموطنانی که به کشورهای آسیای میانه و شرق آسیا سفر می کنند گفت: در این کشورها قوانین و مقررات سختگیرانه ای در زمینه قاچاق مواد مخدر وجود دارد به گونه ای که حتی برای چند عدد قرص استامینوفن کدئین، آرامبخش و قرص های روانگردان مانند ترامادول، آمفتامین و ... مجازات های سنگینی پیش بینی شده که رهایی از آن غیر قابل اجتناب است. وی افزود: هموطنان در هنگام سفر مراقب باشند و در دام افراد سودجو و فرصت طلب گرفتار نشوند و از حمل هرگونه بسته، کیف و چمدان مربوط به اشخاص دیگر خودداری کنند.

مجلس یازدهم با پیام مقام معظم رهبری آغاز بهکار کرد

یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی صبح چهارشنبه ۷ خردادماه ۹۹ با حضور سران قوا و جمع دیگری از مسئولان و فرماندهان کشوری و لشگری در ساختمان بهارستان مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

مسئولان حاضر در افتتاحیه

پیش از آغاز جلسه افتتاحیه مجلس یازدهم شورای اسلامی، جمعی از منتخبان ملت، حسن روحانی رئیس جمهور، سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه، علی لاریجانی رییس مجالس هشتم، نهم و دهم، رحمانیفضلی وزیر کشور، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سردار حسین اشتری فرمانده ناجا، صلاح زواوی سفیر فلسطین، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، سید حسن خمینی، محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان، حداد عادل رئیس مجلس هفتم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، ناطق نوری رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم و پنجم، علی عسکری رئیس صداوسیما، امیر عبدالهیان دستیار رئیس مجلس در امور بین الملل، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، سید محمود علوی وزیر اطلاعات و حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، در صحن علنی پارلمان حضور یافتند.

انتخاب هیات رییسه سنی

به گزارش فارس، طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اداره مراسم افتتاحیه مجلس تا پیش از انتخاب هیأت رئیسه موقت را هیأت رئیسه سنی پارلمان بر عهده میگیرد. بر این اساس ۲ نفر از مسنترین منتخبان ملت به عنوان رئیس و نایب رئیس و ۲ نفر از جوانترین منتخبان به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس تعیین میشوند که وظایفی مانند اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف، برگزاری انتخابات هیأت رئیسه موقت و همچنین تعیین شعب ۱۵ گانه بررسیکننده اعتبارنامههای منتخبین را بر عهده دارند. سیدرضا تقوی ۷۴ ساله منتخب تهران به عنوان رییس و سیدمصطفی آقامیرسلیم ۷۳ ساله از حوزه انتخابیه تهران به عنوان نایب رئیس برگزیده شدند. روحالله نجابت ۳۱ ساله منتخب شیراز و محسن فتحی ۳۳ ساله از حوزه انتخابیه سنندج به عنوان دبیر اول و دوم هیأت رئیسه سنی، در جایگاه هیأت رئیسه مجلس حضور یافتند.

دستور کار نخستین جلسه مجلس یازدهم

اولین جلسه نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی با زنگ تقوی با حضور ۲۶۸ نفر از منتخبان ملت به صورت رسمی آغاز شد. پس از آغاز جلسه علنی، روحالله نجابت دبیر هیأت هیئت رئیسه سنی مجلس یازدهم، دستور کار جلسه علنی پارلمان را قرائت کرد. بر اساس اعلام هیأت رئیسه سنی مجلس، قرائت آیاتی از کلام الله مجید، نطق رئیس سنی مجلس، قرائت پیام مقام معظم رهبری، گزارش انتخابات یازدهم مجلس توسط معاون اجرایی مجلس، سخنرانی حسن روحانی رئیسجمهور، انجام مراسم تحلیف نمایندگان مجلس یازدهم، انتخاب شعب و ادای احترام به یادمان شهدا دستورکارهای اولین جلسه رسمی مجلس یازدهم بود.

مجلس ایران جزو ۱۰ پارلمان دنیا

معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی در این مراسم افتتاحیه گفت: اکنون بخش اداری و اجرایی مجلس شورای اسلامی با تجربه ۱۰ دوره خدمت به مجالس گذشته از آن درجه قوام و ظرفیت برخوردار است که جزو ۱۰ پارلمان اول دنیا در بهره گیری از فناوری اطلاعات به شمار میآید. غلامرضا نوری ادامه داد: جلسات کمیسیون و صحن علنی در قالب ارتباط تصویری نمایندگان شهرستانها و حوزههای انتخابیه در دوره تشدید شیوع بیماری کرونا در طول ماههای گذشته از دستاوردهای شاخص این حوزه بود. معاون اجرایی مجلس افزود: در حوزه مالی نیز انضباط بیش از پیش و انطباق با شرایط بودجهای کشور و توجه به اصل صرفه جویی چند سالی است که نهادینه گشته است. اولین جلسه مجلس شورای اسلامی در شرایط ویژه تداوم شیوع ویروس کرونا برگزار میشود که این ویژگی فرآیند برگزاری مجلس را برای منتخبان و عوامل اجرایی سخت کرده است.

ایران نخستین کشور آسیایی دارای پارلمان است

رئیس سنی مجلس یازدهم در آیین افتتاحیه گفت: یازدهمین دوره مجلس را بعد از یک ماه روزهداری، سحرخیزی و تسلط بر نفسانیت و بندگی و عبودیت با حضور منتخبین ملت و با حضور مهمانان با فضیلت برگزار میکنیم. سیدرضا تقوی گفت: مجلس یازدهم را بر اساس آنچه که بنده شناختهام در چند فراز خدمت شما و مردم شریف ایران معرفی کنم. که البته این همه معرفی نیست؛ کشور ما به لحاظ تاریخی ۱۱۴ سال است که مجلس دارد و در میان کشورهای آسیایی نخستین کشوری است که صاحب پارلمان و مجلس شده است.

فعال و پاکدست شرط نمایندگی مجلس

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یکی از الزامات در رأس امور بودن مجلس را حضور نمایندگان فعال، منظم، پاکدست، امانتدار و دارای شناخت از شرایط و اولویتهای کشور دانستند و با تأکید بر اینکه «اقتصاد و فرهنگ» در صدر اولویتهای کشور است، نمایندگان را به مسائلی همچون اولویت دادن به معیشت طبقات ضعیف، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد مثل اشتغال و تولید و تورم، رعایت تقوا و انصاف در انجام وظایف نظارتی، موضعگیریهای انقلابی در حوادث مهم و تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه توصیه کردند. در این پیام که محمد محمدیگلپایگانی آن را قرائت کرد، رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از آغاز دور جدید مجلس و رخ نمایاندن این پیشانیِ باشکوه و درخشان مردمسالاری اسلامی در برابر چشم جهانیان، از همت و انگیزه ملت برای تشکیل مجلس تشکر کردند و به منتخبان جدید تبریک گفتند. ایشان تعبیر امام راحل مبنی بر در رأس امور بودن مجلس را جامعترین توصیف برای شأن و وظیفه مجلس دانستند و افزودند: اگر قانون را راه کشور به سمت قلهها و مقصدهای معین شده در قانون اساسی بدانیم، مجلس، متعهدِ این ریلگذاری و رهگشایی حیاتی است. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر لزوم حرکت همگان در مسیر قانون، به ظرفیتهای موجود برای ضمانت اجرای قانون در قوه قضائیه و همچنین در خود مجلس نظیر حق تحقیق و تفحص، حق ردّ و قبول مدیران ارشد دولت و حق تذکر، سؤال و استیضاح اشاره کردند و گفتند: اگر قانون، درست و بسنده و قابل اجرا باشد و از ضمانتهای اجرای آن بهدرستی استفاده شود، کشور به هدفهای والای خود دست مییابد. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر نقش اساسی نمایندگان در نشاندن مجلس در جایگاه شایسته آن، افزودند: آنگه که نمایندگان مجلس با شناخت درست از شرایط و اولویتهای کشور و با کارشناسی، حضور فعال و منظم، پاکدستی و امانتداری، وظایف خود را انجام دهند، مجلس نقطه امید مردم و نقطه اتکاء مجریان و به معنی حقیقی در رأس امور کشور خواهد بود. حضرت آیت الله خامنهای، سرگرم شدن به حواشی زیانبار، وارد کردن انگیزههای ناسالم شخصی و جناحی، سهلانگاری در کار و دستهبندیهای ناسالم قومی و منطقهای را آفات عمده نمایندگی مجلس دانستند و با تأکید بر اقتصاد و فرهنگ بهعنوان دو اولویت اصلی کشور، گفتند: در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمده مشهود، نمره مطلوبی در باب عدالت در دهه پیشرفت و عدالت بهدست نیاوردهایم و این واقعیتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف به مثابه اولویت وادار سازد. ایشان برای رفع این نقیصه، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی مانند «اشتغال، تولید، ارزش پول ملی و تورم» و «مبنا قرار دادن سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» را مورد توجه قرار دادند و با اشاره به یک وظیفه نزدیک مجلس یعنی تنظیم برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کردند: توجه به این وظیفه و نیز توجه به کاهش نقش تعیینکننده نفت خام در منابع مالی دولت که فرصت مغتنمی برای ترسیم خط اقتصادی کشور است، توصیه دیگر اینجانب به شما عزیزان است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حُب و بغضهای شخصی و جناحی در انجام وظیفه نظارتی مجلس، افزودند: همکاری نمایندگان با یکدیگر، درهمتنیدگی تجربه مجربان با شور و حرارت جوانان و تازهواردان، مسابقه در عملِ پاکیزه و نیکو و عدم مسابقه در احراز این یا آن جایگاه، موضعگیریهای انقلابی در حوادث مهم جهانی و داخلی، اهتمام به مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات، صدور آرامش و اطمینان به افکار عمومی کشور در نطقها، تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه، نسخ قوانین زائد و مزاحم و اجتناب از تکثر و تراکم قوانین، توصیههای دیگر این جانب به شما نمایندگان ملت است. حضرت آیت الله خامنهای با ابراز اطمینان از اینکه رعایت این سرفصلها به ملت ثابت خواهد کرد انتخاب آنان درست بوده و میل به حضور در انتخابات را افزایش خواهد داد، در پایان از نمایندگان دوره پیش مجلس بویژه از رئیس پر انگیزه و پر تلاش آن علی لاریجانی قدردانی کردند.

انتخابات نیازمند بازنگری جدی

همچنین وزیر کشور در مورد روند برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس مولفههای اجرایی و مدیریتی برگزاری انتخابات در دوم اسفند ۹۸ برگ زرینی از کارنامه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی را رقم زده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: اعلام نتیجه انتخابات مجلس زودتر از همه دورههای قبل، برگزاری انتخابات در شرایط ویژه و بدون بروز کمترین مساله امنیتی، تأیید کامل صحت انتخابات در همه حوزههای اصلی و فرعی از سوی شورای نگهبان و مشارکت ۴۲.۵۷ درصد افراد واجد شرایط در انتخابات از ویژگیهای مهم دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است.

وی گفت: قوانین و مقررات برگزاری انتخابات خصوصاً انتخابات مجلس شورای اسلامی، حقیقتاً نیازمند بازنگری جدّی است و امیدواریم در تعاملی سازنده بین «دولت دوازدهم» و «مجلس یازدهم»، شاهد بررسی و تصویب لایحه جامع انتخابات که رافع بسیاری از اشکالات و نواقص در زمینهی انتخابات است، باشیم.

روحانی به دنبال اخوت مجلس

رییس جمهور در این مراسم گفت: پارلمان و مجلس، در سراسر جهان نماد مهم دموکراسی است و در ایران اسلامی، مجلس شورای اسلامی نماد دموکراسی اسلامی و مردم سالاری دینی است. اولین رکن دموکراسی در تاریخ ایران در ۱۱۴ سال پیش با مجلس شورای ملی آن زمان شکل گرفت و این نهاد از مرحوم آخوند خراسانی و محقق نایینی تا امام راحل رضوان الله علیه نهادی بوده که به عنوان نهادی مشروع و قانونی تلقی شده است. حسن روحانی گفت: در مجلس شورای اسلامی از آغاز، بزرگانی بر چنین صندلیهایی نشستند و ادای وظیفه کردند و از شهید آیت الله مدرس گرفته تا مقام معظم رهبری تا مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و تا شهیدانی همچون شهید رجایی شهید باهنر، شهید چمران در مجلس اول بر همین صندلیها نشستند و به وظیفه قانونگذاری پرداختند. روحانی تصریح کرد: دولت و مجلس در بسیاری از زمینهها میتوانند همکاری کنند اما بهترین همکاری لایحه خوب از سمت دولت و بررسی و تصویب از سوی مجلس شورای اسلامی است.

امیدوارم در یک سال باقی مانده این دولت و آغازین سال این مجلس بتوانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشیم. مبنای ما برای همکاریها چارچوب قانون اساسی است. وی اظهار داشت: ما مجلس و تک تک نمایندگان مجلس را از دیدگاه قانون اساسی در برابر کل ملت ایران مسئول میدانیم آنچنان که قانون اساسی این را میگوید.

اگر همه فکرها برای منافع ملی، امنیت ملی، برای مصالح ملی و برای هویت ملی باشد و مصالح عمومی را بر مصالح حزبی، جناحی و حوزههای انتخابیه ترجیح دهیم که بیتردید مجلس نه مجلس حوزههای انتخابیه، نه مجلس اقوام، نه مجلس جناحها و نه مجلس فرق است. مجلس شورای اسلامی خانه ملت است و از آن ملت ایران است. روحانی با تاکید بر اینکه دولت دست خود را به سمت مجلس یازدهم دراز میکند، اظهار داشت: ما از مجلس اخوّت را میخواهیم، همانطور که از رهبری ابوّت را میخواهیم.

سوگند منتخبان مجلس یازدهم

در ادامه مراسم تحلیف منتخبان برگزار شد و منتخبان ملت طبق اصل ۶۷ قانون اساسی سوگند یاد کردند. بر اساس اصل ۶۷ قانون اساسی منتخبان باید در نخستین جلسه مجلس سوگند یاد کرده و متن قسمنامه را امضا کنند.

متن سوگندنامه بدین شرح است:"من در برابر قرآن مجید به خدای قادر و متعال سوگند یاد میکنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد مینمایم که پاسدار حریم اسلام، نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم، ودیعهای را که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی دفاع کنم و در گفتهها و نوشتهها و اظهارنظرها، استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنها را مد نظر داشته باشم". نمایندگان اقلیتهای دینی نیز این سوگند را با ذکر کتاب آسمانی خود یاد کردند.

کرونا مانع رفتن به بهشت زهرا

حجتالاسلام تقوی رئیس سنی مجلس در این مراسم اعلام کرد که با توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا منتخبان مجلس یازدهم به زیارت حرم بنیانگذار امام (ره) نخواهند رفت و به جای آن در پایان جلسه بر سر مزار شهدای گمنام مجلس حاضر میشوند و به آنها ادای احترام خواهند کرد که این مهم انجام گرفت.

تشکیل شعب ۱۵ گانه

در ادامه نشست علنی مجلس یازدهم ۲۷۶ نفر از منتخبان مجلس یازدهم پس از انجام مراسم تحلیف در اولین جلسه علنی خود، به حکم قرعه به طور مساوی به ۱۵ شعبه تقسیم شدند و افراد باقیمانده به ترتیب از شعبه اول به بعد، یک به یک به شعب افزوده شدند. این شعبات وظیفه بررسی اعتبارنامه منتخبان جدید مجلس را بر عهده دارند.

هر شعبه دارای یک رئیس، ۲ نایب رئیس، یک سخنگو و ۲ دبیر خواهد بود و به طور میانگین ۱۸ عضو خواهد داشت. بر اساس آییننامه داخلی مجلس، هر یک از شعب برای تمام دوره نمایندگی رسمیت دارند و وظیفه و اختیارات آنها رسیدگی به اعتبارنامهها، تعیین اعضای کمیسیون تحقیق، تعیین اعضای کمیسیون تدوین آییننامه داخلی و بررسی و تشخیص صلاحیت نامزدهای عضویت در کمیسیونهای تخصصی مجلس است.

انتخابات هیأت رئیسه

بر اساس رأیگیری که به صورت قیام و قعود که در جلسه پارلمان برگزار شد مقرر شد پنجشنبه، مجلس جلسه علنی داشته باشد. بر اساس اعلام تقوی رئیس سنی مجلس یازدهم برگزاری انتخابات هیأت رئیسه مجلس یازدهم شورای اسلامی در دستور کار نشست فردا قرار دارد. جلسه دوم نمایندگان مجلس برای انتخاب رئیس و هیات رئیسه فردا پنجشنبه ساعت ۸ صبح برگزار میشود.

ملانوری با اشاره به تاخیر ١٠ ساله خبرداد

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با اعلام اینکه۱۰ سال بود که یارانه احزاب تعطیل شده بود و پرداخت نمی شد گفت: در این دولت پیگیری و انجام شد و دولت در سال ۹۶ و ۹۷ مبلغ ۲۶ میلیارد ریال یارانه به احزاب پرداخت کرد و پیگیر هستیم یارانه سال های ۹۸ و ۹۹ هم تخصیص و جذب شود.

حمید ملانوری در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: نگاه دولت به احزاب جدی است و درحال حاضر فعالیت بهتری از احزاب را شاهدیم.

وی بیان کرد: ملانوری به تعطیلی خانه احزاب ایران طی چند سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سنوات گذشته خانه احزاب ایران هم تعطیل شده بود که تلاش کردیم بر اساس منشور گفتگوی سیاسی این شعبات در استان ها راه اندازی شود که تاکنون در ۱۸ استان خانه احزاب راه اندازی شده است.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور ادامه داد: تعداد احزابی که با مصوبه کمیسیون ماده ۱۰ در سال های ۹۷ و ۹۸ پروانه فعالیت از وزارت کشور دریافت کردند مجموعاً ۱۱۸ حزب هستند که ۸۳ حزب ملی و مابقی احزاب استانی هستند.

ملانوری خاطرنشان کرد: استان کرمان نیز یک حزب استانی به نام حزب تاک (توسعه و آزادی کرمان) دارد که مشغول فعالیت است و یک حزب استانی دیگر هم تقاضای تأسیس در کرمان را داده است که در مرحله اولیه، با تاسیس آن در کمیسیون موافقت شده و در مرحله صدور پروانه نهایی قرار دارد.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: بر اساس قانون، احزاب ملی می توانند در مراکز استان ها شعبه و در مراکز شهرها دفتر تأسیس کنند و این قضیه در حقیقت در جلسات ۹۸ کمیسیون به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفت.

ملانوری ادامه داد: در این راستا پرونده هایی که معطل بودند و یا تقاضاهایی که از طرف احزاب آمده بود بررسی شدند تا احزاب در استان ها فعالیت جدی داشته باشند و برای انتخابات اسفند ۹۸ هم مفید واقع شود. وی افزود: نهایتاً در سال گذشته ۹۶ شعبه تا قبل از انتخابات اسفند ۹۸ را تأیید کردیم و این ها در استان ها فعال شدند یعنی از عدد صفر در ابتدای سال ۹۸ ما به عدد ۹۶ در پایان بهمن سال ۹۸ رسیدیم که اتفاق بزرگی بود.