مازاد عرضه متانول در کشور مدیریت میشود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با اجرای طرحهای پیشران در صنعت پتروشیمی افزون بر تحقق تکمیل زنجیره ارزش، عرضه متانول مازاد نیز در کشور مدیریت میشود.به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهزاد محمدی با اشاره به اینکه طرحهای پیشران در چهار زنجیره متانول، پروپیلن، اتیلن و بنزن در صنعت پتروشیمی اجرا و با این کار، چند هدف بهطور همزمان محقق میشود، اظهار کرد: در این مسیر با توجه به وجود مازاد متانول در کشور و با هدف تحقق زنجیره ارزش، تولید پروپیلن از متانول در افق ۱۴۰۴ برنامهریزی شده است.وی افزود: با این کار با یک تیر چند هدف شامل مدیریت عرضه متانول مازاد، تولید پروپیلن از متانول با ارزش افزوده بالاتر، تأمین نیاز داخل به این محصول با ارزش و همچنین استفاده از دانشفنی بومی شده در کشور محقق میشود.محمدی به بهرهبرداری از ۱۷ طرح پتروشیمی در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و افزود: پتروشیمی میاندوآب در هفتههای پیش افتتاح شد و ۱۶ طرح دیگر در برنامه بهرهبرداری قرار دارد که غالب این طرحها در سال جاری و ۳ یا ۴ طرح دیگر نیز به دلیل تاخیرهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، احتمالا در اوایل سال آینده به بهرهبرداری میرسند و به این ترتیب ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران به ۹۰ میلیون تن میرسد.

 

آمادگی وزارت نیرو برای واگذاری برخی اختیارات آب و برق به شهرداری

وزیر نیرو در جمع نمایندگان شورای عالی استانها از آمادگی این وزارتخانه برای واگذاری برخی وظایف در عرصههای آب و برق به شهرداریها خبر داد.به گزارش وزارت نیرو، رضا اردکانیان افزود: وزارت نیرو آمادگی کامل دارد که در یک مشارکت زمانبندی شده به سمت این تحویل و تحول برود و اگر یکباره در تمام مراکز استانها و سراسر کشور امکانپذیر نیست، از جاهایی که شدنی است شروع کرده و این کار صحیح و اصولی را انجام دهیم که امر یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی را در این راستا پیش بردیم.اردکانیان گفت: امروزه شرکتها با ساختار صددرصد دولتی وجود ندارد که انتقال مأموریتهای آنها با مشکل مواجه شود، بلکه شرکتی با ساختار غیردولتی به نام آب و فاضلاب استان وجود دارد که در تدارکی با شورای عالی استانها و شوراهای برخی شهرها میشود این کار را پیش برد.وی افزود: نگاه ما این است که در نهایت، امور شهرها به گردانندگان و ادارهکنندگان آنها محول شود که لایحهای هم در دستور است و مجلس هم طرحهایی دارد که امیدواریم با کمک هم این کار شروع و به تدریج ساماندهی شود.

بهرهبرداری از نخستین نیروگاه بادی
در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: نخستین نیروگاه بادی در استان سیستان و بلوچستان در شهریور امسال با احداث یک خط ۴۰۰ کیلوولت به بهرهبرداری خواهد رسید.

بهگزارش وزارت نیرو،محمد حسن متولی زاده در نشست وزیر نیرو با نمایندگان شورای عالی استانها که به منظور بررسی مشکلات صنایع آب و برق در استانها تشکیل شده بود، افزود: برقرسانی به ۱۸۷روستا در این استان را در دستور کار داریم و عملیات اجرایی هم شروع شده و امید است به سرعت این کار انجام شود.مدیرعامل توانیر درباره
درخواست تغییر تعرفه مناطق گرمسیری، خاطرنشان کرد: تغییر تعرفه در هر جایی اتفاق افتاده، مصرف را ۷۰ درصد افزایش داده است.

آغاز تامین مالی پتروپالایشگاه
از بورس در مرداد

معاون برنامهریزی وزیر نفت گفت: هر زمانی که هیئت امنای صندوق میزان تنفس خوراک را اعلام کند، وزارت نفت میتواند بلافاصله مجوزهای تامین مالی طرحهای پتروپالایشی از بورس را صادر کند.

هوشنگ فلاحتیان معاون برنامهریزی وزیر نفت در گفتوگو با فارس گفت: ما مکاتبات لازم را حدود ۲ ماه قبل با دبیرخانه هیئت امنای صندوق توسعه ملی انجام دادهایم. از طرف صندوق توسعه ملی نیز مکاتبات لازم به دبیرخانه و جناب آقای نوبخت انجام شده است تا هر چه سریعتر هیئت امنا تشکیل جلسه بدهد و میزان تنفس خوراک هر سال را کتبا به ما اعلام کند تا وزارت نفت در مجوزی که برای سرمایهگذاران صادر خواهیم کرد، میزان تنفس خوراک را در نظر بگیریم.

معاون برنامهریزی وزیر نفت گفت: طبق آییننامه دولت قرار بود بررسی مطالعات ارائه شده توسط شرکتها از ۱۸ تیرماه تا اواسط شهریورماه انجام شود و در این آییننامه، دولت وزارت نفت را مکلف کرده است که ظرف ۶۰ روز کاری بعد از تکمیل اطلاعات توسط متقاضیان،
طرحهای منتخب را اعلام کند، اما علیرغم اینکه ما ۶۰ روز کاری برای تعیین تکلیف این طرحها مهلت داشتیم، اما من امیدوارم این طرحها بسیار زودتر تعیین تکلیف شود و تا ۲۶ تیرماه مسئولیت وزارت نفت مبنی بر معرفی طرحهای منتخب انجام شود.

تنش مرزی بین دهلی و پکن بالا گرفت

گروه انرژی: تهدید مسدود شدن مسیرهای حمل نفت برای بازار نفت جدید نیست اما تاکنون این تهدید از سوی یکی از مصرف کنندگان بزرگ جهان یعنی هند برای بستن مسیر واردات چین که یک مصرف کننده بزرگ دیگر است، صورت نگرفته بود.

به گزارش ایسنا، واردات نفت چین یکی از عواملی است که در شرایط رکود فعلی از بهبود قیمتها در بازار نفت حمایت کرده است.خصومت اخیر میان هند و چین که دو واردکننده بزرگ نفت در جهان و دو خریدار بزرگ آسیایی هستند، ممکن است تهدیدهای امنیتی در تنگه مالاکا که دومین گلوگاه نفتی مهم جهان است را افزایش دهد. تنگه مالاکا اقیانوس هند را به اقیانوس آرام وصل می کند و کوتاه ترین مسیر حمل نفت از سوی صادرکنندگان خاورمیانه به بازارهای آسیایی مانند چین، ژاپن و کره جنوبی است. طبق اطلاعات اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این آبراه گلوگاه نفتی مهمی در آسیا است و در سالهای اخیر بین ۸۵ تا ۹۰ درصد بیش از ۱۶ میلیون بشکه در روز تجارت سالانه نفت از طریق آن انجام شده است. روابط میان هند و چین همواره پرتنش بوده اما شعله ور شدن اخیر تنشها در مرزهای میان دو کشور، خشونت بارترین تنش میان دهلی نو و پکن پس از گذشت ۵۰ سال از زمانی بوده که بر سر مشخص شدن مرزهای دو کشور میان آنها جنگ درگرفت. هر دو کشور قدرتهای هسته ای هستند که باعث نگرانی سازمان ملل متحد شده و از آنها خواسته است تا حد امکان خویشتن داری کنند.طی چند روز اخیر دو کشور تلاش کرده اند به کاهش تنشها بپردازند اما تنشها همچنان به قوت خود باقی است.

آیا هند می تواند جلوی واردات نفت چین از طریق تنگه مالاکا را بگیرد؟

یک کارشناس نیروی دریایی در مقاله ای در فوربس نوشت: موقعیت هند در اقیانوس آرام و تحکیم مواضع نیروی دریایی این کشور در جزایر آندامان و نیکوبار که بسیار نزدیک به تنگه مالاکا هستند، از نظر تئوری به هند اجازه می دهد این تنگه را که بین اندونزی و مالزی قرار دارد مسدود کند. مسدود شدن احتمالی تنگه مالاکا در صورت بروز تنش، بحران یا جنگ، می تواند به هند اجازه دهد مسیر حمل نفت به چین را که بزرگترین واردکننده نفت جهان است و نفت زیادی از خاورمیانه وارد می کند، مسدود کند. بن بست اخیر میان هند و چین در سایر بخشهای تجارت منعکس شده و طبق اعلام سازمانهای تجاری، واردات چین در بنادر هند بدون هشدار برای بررسی متوقف مانده است.

اما مسدود شدن تنگه مالاکا فعلا احتمال بعیدی محسوب می شود. اگر قرار باشد هند این مسیر را مسدود کند، جریان نفت به قدرتهای شمال آسیا مانند کره جنوبی که مورد حمایت آمریکا قرار دارند هم قطع خواهد شد و تجارت کل منطقه آسیا از جمله خود هند در شرایطی که ویروس کرونا در سراسر جهان همه گیر شده است، آسیب می بیند.

برنامه های چین برای دور زدن تنگه مالاکا

چین دو پروژه برای کاهش وابستگی به تنگه مالاما در تجارت از جمله تجارت نفت دارد. یکی از آنها، بندر گوادار پاکستان تحت پروژه "کمربند و جاده" و طرح انتقال نفت از این بندر به داخل سرزمین چین و طرح دیگر "مسیر دریای شمالی" در قطب است. طبق برنامه سیاست قطب شمال چین که در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد، چین قصد دارد یک "جاده ابریشم قطبی" بسازد و اتصال پذیری و توسعه اقتصادی و اجتماعی پایدار قطب شمال را تسهیل کند. اما تکمیل این برنامه ها چند سال طول خواهد کشید و حتی زمانی که تکمیل شوند، وابستگی چین به تنگه مالاکا برای تجارت نفت را به طور کامل برطرف نخواهند کرد.

ادامه رشد واردات نفت چین

واردات نفت چین یک عامل کلیدی در حمایت از قیمت نفت در بحبوحه شیوع پاندمی ویروس کرونا بوده است. واردات نفت چین در مارس و آوریل تقریبا ثابت ماند و از تقاضای جهانی برای نفت در شرایطی که کشورها دیگر در قرنطینه بسر می بردند، حمایت کرد. سپس چین در ماه مه رکورد ۱۱.۳۴ میلیون بشکه در روز واردات نفت خام داشت. بخشی از این واردات بالا به دلیل سرعت گرفتن فعالیت اقتصادی و بخش دیگر ناشی از قیمتهای فوق العاده پایین در آوریل بود که چین را به ذخیره سازی نفت تشویق کرد.

مختل شدن واردات نفت چین به معنای مختل شدن احیای قیمت نفت خواهد بود. تحلیلگر شرکت اویل ایکس ریسرچ نشان می دهد که واردات نفت چین در ژوئن به رکورد ۱۱.۹۳ میلیون بشکه در روز صعود کرد که ۸۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به سطح مه افزایش داده است. این افزایش واردات به ازسرگیری فعالیت اقتصادی در چین و قیمت مناسب نفت نسبت داده شده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در شرایطی که گفته می شود مخازن نفت چین به ظرفیت کامل رسیده اند و گنجایش بیشتری ندارند، معلوم نیست بزرگترین واردکننده نفت جهان در ماههای آینده چه میزان نفت خریداری خواهد کرد به خصوص که اکنون قیمتها نسبت به آوریل دو برابر شده اند.

عظیم حجت عضو اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به بالای ۳ هزار تومان رسیده که افزایش قیمت مرغ را به همراه داشته است.عظیم حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ طی روزهای اخیر در بازار خبر داد و گفت: متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان است. هر چند در برخی استانها مرغ با نرخ مصوب ۱۵ هزار تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود.حجت ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که قیمت مرغ در پایان هفته ۱ تا ۲ درصد نوسان داشته باشد.وی با انتقاد پیرامون اعلام قیمت مصوب مرغ بیان کرد: با استمرار روند زیان مرغداران کار به جایی میرسد که مرغداران به سبب کمبود نقدینگی از چرخه تولید خارج شوند.

رئیس کمیسیون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با اشاره به تبعاتی که کرونا بر بخشهای مختلف کشور به ویژه صنوف کشور برجای گذاشته است، گفت: اصناف با مشکلات عدیدهای از جمله نقدینگی روبرو هستند که این بخش را بهشدت آزار میدهد و در این راستا جبران خسارتهای صنفی نیاز بوده و ضرورت دارد.موسیرضا غفاریان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بالا رفتن قیمتها که علت اصلی آن افزایش نرخ تورم بوده، موجب کاهش قدرت خرید مردم شده و کاهش قدرت خرید مردم نیز کاهش فروش و تولید را رقم زده است.وی با بیان اینکه اصناف ایران اهتمام جدی برای اصلاح قانون نظام صنفی در سال جاری دارند، تأکید کرد: اصلاح ساختار نظام بانکی برای ایجاد رونق اقتصادی حائز اهمیت بوده که امیدواریم خسارتهای وارد به بخش اصناف جبران شود تا اقتصاد بتواند از این پیچ سخت تاریخی عبور کند.

تولید حدود ۲ میلیون تن شیر گاو در بهار ۹۹

مرکز آمار اعلام کرد که در بهار امسال یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن شیر گاو در دامداریهای کشور تولید شد.

بر اساس نتایج حاصل از آمارگیری اندازهگیری تعداد و تولیدات فصلی دام سنگین (گاو و گوساله)، در بهار امسال تعداد گاو و گوساله موجود در بهرهبرداریهای پرورش دهنده گاو و گوساله کشــور بیش از چهار میلیون و ۹۰۰ هزار راس برآورد شده که نسبت به فصل زمستان سال قبل حدود سه درصد افزایش یافته است.یافتههای این طرح آمارگیری نشان میدهد در این دوره، ٣٥٣ هزار رأس گاو و گوساله در این دامداریها پروار شده است.

همچنین در این دامداریها بیش از ٣٩٣ هزار رأس گوساله زنده متولد شده است.براساس این گزارش در بهار سالجاری در این واحدها یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن شیر تولید شده است. سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران برای هر نفر سالانه ۱۱۷ کیلوگرم است که حدود ۴۸ کیلوگرم کمتر از میانگین مصرف جهانی است.

مصرف بی رویه سم در کشور به حداقل رسید

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه مصرف بی رویه سم در کشور به حداقل رسیده است، گفت: به ازای هر کیلوگرم محصولی که در کشور تولید میشود حدود ۰.۳۵ گرم سم مصرف میشود، این در حالی است که متوسط مصرف سم در دنیا ۰.۶۲۵ گرم است.

به گزارش ایسنا، کیخسرو چنگلوایی با بیان این که سازمان حفظ نباتات وظیفه دارد محصولات زراعی و باغی را از هرگونه عارضه و عوامل زیان رسان حفظ کند و خسارات را به حداقل ممکن برساند، اظهار کرد: به طور متوسط در دنیا ۳۵ تا ۴۰ درصد محصولات زراعی دستخوش خسارت عوامل زیان رسان میشوند و ۶۰۷ نوع عامل زیان رسان اعم از حشرات مضر، عوامل بیماری زا و علف های هرز در دنیا وجود دارد که این عوامل پتانسیل این را دارند تا خسارتی معادل ۵۱۵ میلیارد دلار وارد کنند.وی ادامه داد: این عوامل زیان رسان نیز اگر در کشور به موقع و موثر مدیریت نشوند حدود ۱۰ میلیارد دلار معادل ۳۷ میلیون تن به محصولات کشاورزی و باغی خسارت وارد خواهند کرد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران:

گروه اصناف و کشاورزی: گوشت قرمز حدود دو هفته است که با افزایش ۱۰ هزار تومانی مواجه شده است. افزایش قیمتی که رییس اتحادیه گوشت گوسفندی علت آن را دپوی دام توسط دامداران به دلیل نزدیک شدن به عید قربان، خروج غیرمجاز دام از مرزهای غربی و کاهش قیمت آلایش گوسفندی اعلام کرد. از سوی مقابل اما مدیرعامل اتحادیه دامداران آن را رد کرد و گفت که دامداران هیچ نقشی در این زمینه ندارند و این دلالان و واسطه گران هستند که بازار را می گردانند.

سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه دامداران دام را برای عید قربان دپو نکرده اند و این اقدامات توسط افراد سودجو انجام می شود، گفت: در هیچ جای دنیا نوسان قیمتی تا این حد وجود ندارد، زیرا دلالان و واسطه گران بازار را به دست دارند و جای تشکیلاتی که این شرایط را نظم دهد بسیار خالی است.

نهاده ها با قیمت مصوب به دست تولیدکنندگان نمی رسد

وی در ادامه به بازار آشفته نهاده های دامی اشاره کرد و با بیان اینکه حداکثر ۲۰ درصد از نهاده های دامی توسط اتحادیه ها توزیع می شود و هیچ نماینده ای از دامداران در تصمیم گیری ها حضور ندارد، گفت: بیش از ۷۰ درصد نهاده هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد شدند با قیمت مصوب تحویل داده نشدند. به عبارت دیگر جو و ذرت با قیمت هرکیلوگرم ۱۳۵۰ تومان و کنجاله سویا با قیمت هرکیلو ۲۴۵۰ تومان به دست تولید کنندگان نرسیده است و جو را حدود ۲۲۰۰ تومان، ذرت ۲۷۰۰ تومان و کنجاله سویا را از ۳۵۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان به فروش رسانده اند. او با طرح این پرسشها که چرا وقتی دولت برای نهاده ها قیمتی رامصوب کرده نباید این اقلام با قیمت مصوب به دست دامدار برسد؟ چرا اجازه داده می شود برخی افراد ازاین شرایط سوء استفاده کنند و این اقلام با قیمت واقعی به دست مصرف کننده نرسد؟ چرا دستگاه های نظارتی با متخلفان برخورد نمی کند؟ افزود: دامدار مجبور است برای تامین جو، ذرت وکنجاله سویای مورد نیاز خود هزینه زیادی بپردازد و از آن طرف وقتی بحث قیمت گذاری شیر و گوشت مطرح می شود مبنای قیمت گذاری را قیمت های مصوب قرار می دهند.

دلالان بازار نهاده های دامی، دام و گوشت را در دست دارند

مدیرعامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: در حقیقت دلالان و واسطه گران هم بازار نهاده ها را در دست خود دارند و هم بازار دام و گوشت را مدیریت می کنند. آنها دام را از دامداران پیش خرید کرده و قیمت گوشت را تعیین می کنند و تا زمانی که خلاء مدیریت غیردولتی واحد و پاسخگو و همچنین خلاء سیستم نظارتی وجود داشته باشد، این موضوع حل نخواهد شد.

وی همچنین به دپوی دام نیز اشاره کرد و گفت: وقتی دام پروار می شود اگر به بازار نرود برای دامدار هزینه سر بار دارد و نگهداری بیشتر دام مقرون به صرفه نیست؛ بنابراین نگهداری دام تا عید قربان برای دامدار صرفه اقتصادی ندارد و ضررش بیشتر از منفعتش است. از طرفی دامدار دام را به صورت مستقیم به بازار عرضه نمی کند وحتی صنف قصاب هم دام مورد نیازش را مستقیما از دامدار خریداری نمی کند و سود اصلی به جیب حلقه های واسط اضافی بین تولید کننده ومصرف کننده می رود. سلطانی با اشاره به اینکه اگر صفر تا صد یعنی از تولید تا مصرف در اختیار تشکل دامداران گذاشته شود این شرایط ساماندهی می شود، گفت: اعلام کردیم که اگر توزیع نهاده ها در اختیار دامداران باشد گوشت را با قیمت ثابت تحویل بازار خواهیم داد. همچنین در خبرها شنیده شد برای واردات کره قراراست ارز دولتی تخصیص داده شود. ما نیز اعلام کردیم که اگر اختلاف ارز آزاد و دولتی را به ما بدهند، کره مجانی تحویل آنها خواهیم داد.

جلوگیری از صادرات شیرخشک به دامداران ضربه می زند

مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه در تمام دنیا به تشکل ها اعتماد کرده اند و سال هاست که امور تصدی گری به آنها سپرده شده است ولی در کشور ما به خاطر به خطر افتادن منفعت چندنفر تشکل ها نادیده گرفته می شوند، اظهار کرد: دامداران در دریافت نهاده های دامی مشکل دارند. از طرفی برخی کارخانه ها پول شیر خریداری شده از آنها را چندین ماه بعد پرداخت و قیمتها را نیز خودشان تعیین می کنند. همچنین با لابی گری جلوی صادرات شیر خشک را می گیرند تا تعادل عرضه وتقاضا را به نفع خود به هم زده و با دپوی شیر خشک در کارخانه ها، ظرفیت تولید جدید را کاهش داده و شیر دامدار را دریافت نکنند یا قیمتها را کاهش دهند که در نهایت به ضرر دامدار خواهد بود.

وی در پایان اظهار کرد: گروهی با فروش نهاده به صورت بازار سیاه، بعضی کارخانه ها با خرید شیر خام زیر قیمت مصوب و پرداخت مدت دار بهای شیر خام، عده ای با واردات بی رویه گوشت و عده ای با ممانعت برای صادرات شیر خشک و دام به دامداران ضربه می زنند که با ادامه چنین روندی آینده خوبی را برای دامداران کشور نمی توان متصور بود.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی گفت: در زمینه تولید گوشی تلفن همراه در داخل کشور امتحان خود را پس دادهایم و خودآزموده را آزمودن خطاست و در این زمینه ما شکست خوردهایم.ابراهیم درستی،در گفتوگو با ایلنا ادامه داد: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند اگر کالایی در داخل تولید میشود باید تا حد ممکن واردات آن ممنوع شود و یا تعرفه آن افزایش یابد ولی اگر هم تولید نداریم نباید شرایطی فراهم شود که قاچاقچی آن را به صورت قاچاقی وارد کند. تولید تلفن همراه به یک دانش خاصی نیاز دارد که ما در کشور هنوز به آن نرسیدیم و امروز زیرساخت تولید تلفن همراه در کشور وجود ندارد.درستی درباره تاثیر رجیستری در افزایش قیمت موبایل گفت: طبیعی است که ما از طرح رجیستری حمایت میکنیم زیرا با اجرای این طرح سودی که به صورت غیرمجاز در سال حدود ۲ هزار میلیارد تومان بود و به جیب قاچاقچیان میرفت با اجرای این طرح دیگر به جیب قاچاقچیان نمیرود و به خزانه دولت واریز میشود اما باید بپذیریم که افزایش قیمت رجیستری در موبایل قطعا در قیمت نهایی نیز تاثیر میگذارد.