ساخت ۱۸۰۰ کیلومتر راه و راه آهن در کشور

معاون وزیر راه از تکمیل و بهره برداری با اشاره به برنامههای تدوین شده برای سال جهش تولید در وزارت راه و شهرسازی افزود: ساخت و توسعه شبکه ریلی به میزان ۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر دربرنامه است که هم اکنون ساخت ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر آن در دست اجراست و با توجه به لزوم اولویت بندی برای اتمام طرحهای زودبازدهتر و با پیشرفت فیزیکی بالا، تکمیل هزار و ۵۶۶ کیلومتر آن در اولویت قرار دارد.خیرالله خادمی در گفتگو با صدا و سیما افزود: تا پایان سال جاری، ۴۷۱ کیلومتر راه آهن با اعتبار هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان در قالب چهار پروژه ریلی به بهره برداری خواهد رسید که این طرحها شامل اتصال راه آهن بستان آباد - تبریز به طول ۴۴ کیلومتر، راه آهن خواف - هرات که ایران را به افغانستان متصل میکند.وی همچنین در خصوص توسعه راهها و تبدیل آنها به بزرگراه در قالب ساخت باند دوم جادهها نیز گفت: در حال حاضر ساخت یا نوسازی و بهسازی ۷ هزار و ۷۰۰ کیلومتر بزرگراه در کشور در دست اجراست که ۱۲۰۰ کیلومتر آن در قالب طرحهای مصوب جهش تولید تا پایان بهار سال آینده به بهره برداری میرسد و ۸۰۰ کیلومتر آن تا پایان سال بهره برداری خواهد شد.

 

ترانزیت ریلی کالا بین هند و روسیه از طریق ایران

مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اتصال ریلی چابهار به زاهدان گفت: ایران میتواند از این مسیر برای انتقال بار کشورهای حوزه سی. آی. اس به دریای عمان و همچنین ترانزیت ریلی هند و روسیه بهره بگیرد.سعید رسولی در خصوص اهمیت ترانزیتی محور ریلی چابهار- زاهدان به ایرنا، گفت: این محور ریلی که با تدبیر دولت دوازدهم عملیات ریلگذاری آن آغاز شد، یکی از قطعات مهم شبکه ریلی کشور است که علاوه بر نقش منطقهای و ملی، به عنوان قطعهای از کریدور شمال به جنوب منتهی به بندر چابهار اهمیت بسیار بالایی دارد.به گفته سعید رسولی تاکنون به دلیل عدم اتصال بندر اقیانوسی چابهار به شبکه ریلی، کمتر توانستیم در حمل بار از این بندر مهم بهرهمند باشیم و در واقع ترانزیت بار را در این محور از دست داده بودیم.معاون وزیر راه و شهرسازی، ضمن اشاره به دستور رهبر انقلاب اسلامی در استفاده ٣٠٠ میلیون یورویی از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین اعتبار این پروژه، گفت: پیشبینی میکنیم افتتاح و بهرهبرداری از این مسیر با توجه به تامین اعتبار انجام شده طبق برنامه اعلامی باشد.

انجام تور به ترکیه صحت ندارد

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: فروش بلیت تحت عنوان تور خارج از کشور منوط به نظریه عمومی کشورهای مختلف دارد در حال حاضر کشورهای که همواره مقصد توریستی بوده است پذیرای مسافرین نمیباشند.به گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، رضا جعفرزاده اظهار داشت: ایجاد تعهد برای مسافران قبل از فراهم شدن شرایط لازم برای پروازهای خارجی برخورد قانونی در پی خواهد داشت.وی افزود: در حال حاضر کشور ترکیه پذیرای اتباع خود، مسافرینی که تبعیت آن کشور و کسانی است که دارای ویزای کاری هستند خواهد بود و تبلیغات انجام تور و اعزام توریست به این کشور صجت ندارد و مسافران باید از صحت و سقم بلیتی که دریافت میکنند مطلع باشند.

مسکن ملی نباید در حد حرف باقی بماند

نائب رئیس اول اتحادیه املاک تهران گفت: طرح اقدام ملی مسکن نباید به ثبت نام و دریافت پول ختم شود بلکه باید هرچه سریعتر به مرحله اجرایی برسد.حسام عقبایی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه اجرای طرح اقدام ملی مسکن نقش موثری در بهبود وضعیت بازار مسکن دارد، گفت: با ساخت و به بهره برداری رسیدن ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی نقش موثری در بهبود عرضه و تقاضای مسکن دارد.او ادامه داد: ایجاد توازن در عرضه و تقاضای مسکن و همچنین افزایش تولید در شرایط رکود بازار مسکن می تواند این بازار را به سمت رونق هدایت کند.وی با بیان اینکه در اجرای طرح اقدام ملی باید دولت عزم خود در تحقق این برنامه جزم کند، گفت: در دولت یازدهم تنها نباید طرح اقدام ملی به ثبت نام و واریز پول ختم شود و ساخت و تحویل این واحدها به دولت های بعدی برسد بلکه وزارت راه و شهرسازی باید تمامی تلاش خود را برای تحویل این واحدها کند.

زمان واریز مابه التفاوت هزینه سوخت رانندگان برون شهری

مدیرکل دفتر مسافری سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای گفت: سهمیه ۴۰۰ لیتر سوخت خودروهای سواری برون شهری از ابتدای اسفند پارسال به صورت مرتب در کارتهای سوخت رانندگان واریز میشود.به گزارش صدا و سیما؛ حمیدرضا شهرکی ثانوی گفت: مقرر شده بود که مابه التفاوت هر کیلومتر پیمایش به ازای آن ۴۰۰ لیتر به حساب رانندگان واریز میشود.وی ادامه داد: مابه التفاوت هزینه سوخت یارانهای و آزاد که بین ۱۵۰۰ تا ۳ هزار تومان است به حساب رانندگان واریز میشود و آنها میتوانند در هنگام سوخت گیری از این کارت استفاده کنند و نیازی به پرداخت مبلغ بیشتر نیست.

وزارت راه و شهرسازی سقف پرداخت وام ودیعه را ٧٥ متر اعلام کرد

گروه راه و مسکن: به دنبال افزایش قیمت مسکن، اجاره بها به ویژه در پایتخت رشد جهشی پیدا کردند اما از آنجایی که درآمدها تغییری نکرده بود و به دلیل شرایط کرونا برخی از کسب و کارها هم حتی با افت درآمد مواجه شدند از این رو دولت پیشنهاد وام مستاجران را مطرح کرد.طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، در تهران مستاجران خانههای حداکثر ۷۵ متر مشمول وام ودیعه میشوند.البته هنوز رقم و میزان سود این تسهیلات مشخص نیست اما بنا به گفته محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی این وام قطعاً بلاعوض نخواهد بود.

به گزارش روزنامه تجارت، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز روز گذشته در خصوص تسهیلات ودیعه مسکن اظهار داشت: قرار شده است، کمیته تامین منابع ستاد ملی مبارزه با کرونا با محوریت بانک مرکزی، اقدامات لازم در این خصوص را مدنظر قرار دهد و بخشی از منابع ۷۵ هزار میلیارد تومانی که برای مبارزه با کرونا تخصیص داده شده است را برای کمک به مستاجران نیازمند در نظر گیرند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی: مطابق تصمیمگیریهای انجامشده برای پرداخت این تسهیلات، واحد مسکونی که در اختیار مستاجران قرار دارد باید مطابق با الگوی مسکن باشد؛ بدین معنا که حداکثر متراژ واحد مسکونی مستاجران تهرانی برای برخورداری از این تسهیلات، ۷۵ و در سایر شهرهای کشور ۹۰ مترمربع در نظرگرفته شده است.

اسلامی نکته مهم دیگر برای پرداخت این تسهیلات را وجود قرارداد رسمی اجاره، میان موجر و مستاجر خواند و گفت: این تسهیلات پس از نهاییشدن بهعنوان کمکهزینه ودیعه مسکن از طریق شبکه بانکی در اختیار مالکان قرار میگیرد و مستاجران صرفا کارمزد تسهیلات را پرداخت میکنند.

مستاجران مشمول دریافت تسهیلات مشخص شدند

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، درباره وام ودیعه رهن و اجاره مسکن گفت: مستاجرانی که قرارداد آنها ثبت رسمی شده و کد رهگیری داشته باشند مشمول دریافت تسهیلات ودیعه رهن و اجاره مسکن میشوند. وی افزود: این تسهیلات به کسانی پرداخت میشود که بر اساس قانون ساماندهی و تولید مسکن، فرم "ج" آنها سبز باشد به این معنی که از تسهیلات دولتی بخش مسکن استفاده نکرده باشند.معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: سعی میکنیم دهکهای بیشتری مشمول دریافت این تسهیلات باشند و همچنین رقم این وام نیز اثرگذار باشد. محمودزاده یادآور شد: در حال حاضر کسانی که تسهیلات بانکی دریافت میکنند هم سود و هم اصل این رقم را بازمی گردانند اما در تسهیلات ودیعه مسکن، مستأجران فقط سود این تسهیلات را به بانک باز پس میدهند.

سه پیشنهاد بانک مسکن برای وام مستاجران

همچنین محمدحسن مرادی مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن در گفت وگو با ایلنا اظهار داشت: در این باره بانک مسکن پیشنهاداتی به بانک مرکزی ارایه داده است که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است. وی افزود: نوع عقد این قراردادها زیر سوال است چراکه در عملیات بانکی بدون ربا چیزی تحت عنوان اجاره نداریم و اجاره به شرط تملیک مطرح است.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با بیان اینکه این موضوع به عنوان طرح فراگیر مطرح نیست، افزود: اجرای این طرح به صورت فراگیر منابع زیادی میخواهد و بانک مسکن هم این حجم از منابع را ندارد که بتواند در قالب اجاره هم تسهیلاتی را پرداخت کند .

مرادی با اشاره به محل تامین این منابع اظهار داشت: محل منابع از سپرده پذیری بانکها است. به عنوان یک ظرفیت جدید این امکان هم برای پرداخت تسهیلات به اجاره هم در بانک به وجود میآید.

این مقام مسوول در بانک مسکن درباره جزییات ارایه وام ودیعه ادامه داد: پیشنهاد ما در دو سال گذشته بر این اساس بود که برای افراد ضعیف اجاره قرض الحسنه برای مثال تا سقف ۲۰ میلیون تومان ارایه دهیم. همچنین برای عدهای قدرت پرداخت کمتری را دارند، تسهیلاتی ارایه شود که در نهایت مستاجر سود وام را تسویه کند. برای مثال سقف وام برای این افراد ۳۰ میلیون تومان باشد.

مرادی گفت: برای افرادی که توان پرداخت بیشتری دارند، ساز و کار این گونه پیشنهاد شده که اصل پول و سود را بپردازد. وی افزود: سه حالت وام قرض الحسنه، وام اجاره با شرط تسویه سود و وام اجاره با شرط تسویه سود و اصل پول را پیشنهاد دادهایم.