روابط ایران و چین نظم آمریکاییها را تغییر می دهد

رییس دفتر رییسجمهوری با اعلام اینکه پیش نویس اولیه قرارداد راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین را سال گذشته به دولت چین دادیم گفت: آنها نظراتی را ارائه دادند و ما نیز نظرات آنها را بررسی کردیم و الان در مرحلهای هستیم که چارچوب این سند روشن شده ولی هنوز به توافق نهایی نرسیده است. به گزارش ایسنا، محمود واعظی افزود: برای نخستین بار بحث ترکمانچای خواندن این سند همکاری از کاخ سفید مطرح شد و بعد از آن بی بی سی و منوتو و یکسری از رسانههای خارجی به آن پرداختند.واعظی افزود: روابط ایران و چین میتواند نظمی که آمریکاییها دنبالش هستند را تغییر دهد و همین آنها را نگران کرده است. از کی تا به حال آنها ناراحت این هستند که ایران توافق بدی نبندد؟وی افزود: این سند که هنوز محتوای کامل آن منتشر نشده را در خارج از کشور به سرعت زیر سوال بردهاند و درباره آن به طرح موارد نادرست میپردازند و همین نشان میدهد که آنان از این توافقنامه نگرانند.وی تاکید کرد: اگر در این سند تعهداتی به طرف و طرف تعهداتی به ما داشته باشد باید حتما به مجلس برود اما اگر تعهدی نباشد، این سند در هیئت دولت مطرح میشود و بعد برای تطابق با قانون اساسی به مجلس میرود.

 

آمریکا با ترور شهید سلیمانی اصل حاکمیت را تحریف کرد

گزارشگر ویژه سازمان ملل تاکید کرد که آمریکا در اثبات این که ترور شهید سلیمانی با هدف دفاع از خود است، شکست خورد.به گزارش ایسنا، آگنس کالامار در گفتوگو با المیادین با تاکید بر اینکه آمریکا با این اقدام اصل حاکمیت را تحریف کرد، با اشاره به اتخاذ ابتکار عمل های دیپلماتیک پس از ترور سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: نمی توان یک مسئول بلندپایه را در کشوری دیگر به این شکل هدف قرار داد.وی گفت که این مساله نقض اصول مختلف به شمار می رود.به گزارش ایسنا، کالامار پیش از این نیز در پیامی توییتری به موضع مقامات آمریکایی در برابر گزارش اخیرش در مورد به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی واکنش نشان داد و نوشت: "قوانین بین المللی، بین المللی هستند. قوانین آمریکایی نیستند". مبنای هشدارهای من درباره استفاده کنترل نشده از پهپادهای تجهیز شده، ارزیابی ام از حمله پهپادی علیه سردار سلیمانی و درخواست هایم برای جلوگیری از بحران های بیشتر قوانین بین المللی است.کالامار افزود: این اقدام نقض منشور سازمان ملل بوده و خواستار پاسخگویی در قبال ترورهای هدفمند با پهپاد و وضع مقرارتی کاملتر برای استفاده از این تسلیحات شد.

تسلیت رهبری به خانواده خلبان صدیق

رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا طی تماس تلفنی با همسر مرحوم سرتیپ خلبان هوشنگ صدیق فرمانده اسبق نیروی هوایی پیام تسلیت مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا"دامت برکاته" را به خانواده آن مرحوم ابلاغ کرد.به گزارش ایسنا سرتیپ بسیجی محمد شیرازی رییس دفتر فرماندهی معظم کل قوا در این تماس تلفنی ضمن آرزوی علو درجات برای مرحوم امیرسرتیپ خلبان هوشنگ صدیق فرمانده اسبق نیروی هوایی ارتش، با ابلاغ سلام و تسلیت مقام معظم رهبری از سالها مجاهدت، تلاش و فرماندهی مخلصانه امیر صدیق در دوران دفاع مقدس تقدیر و تشکر کرد.وی مرحوم صدیق را فرماندهی انقلابی، لایق و شایسته و خلبانی کمنظیر در دوران دفاع مقدس توصیف کرد و از درگاه خداوند منان برای خانواده آن مرحوم صبر و استقامت را خواستار شد.

رسیدگی به شکایت از ٣ رسانه

سخنگوی هیئت منصفه دادگاه مطبوعات استان تهران گفت: مدیر مسئول روزنامه ایران به اتهام نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر و افترا مجرم شناخته شد.احمد مؤمنیراد در گفتوگو با ایلنا، در تشریح جلسه دادگاه مطبوعات گفت: در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی سه پرونده رسیدگی شد، مدیر مسئول سایت ۹۰ اقتصادی به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، به اتفاق آرا مجرم شناخته شد.وی افزود: پرونده بعدی مربوط به مدیرمسئول روزنامه ایران بود که اتهام او نیز نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر و افترا بود، هیأت منصفه در خصوص اتهام اول با اکثریت قریب به اتفاق آرا و در اتهام دوم به اتفاق آرا متهم را مجرم شناخت و در هر دو اتهام ایشان را مستحق تخفیف ندانست.مؤمنیراد بیان کرد: پرونده سوم با اعلام رضایت شاکی ختم رسیدگی اعلام شد.

شورای نگهبان به دنبال تعامل با قوا

عضو حقوقدان شورای نگهبان در خصوص دیدار با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس توضیحاتی را ارائه داد.به گزارش ایلنا، هادی طحان نظیف در اینستاگرام نوشت:اعتقاد ما در شورای نگهبان بر تعامل با همه قوا، دستگاهها و نهادهای مختلف وخصوصا مجلس محترم است چرا که در حوزه تقنین، عملا مجلس و شورای نگهبان با هم قوه مقننه را تشکیل میدهند و امیدواریم حاصل این تعامل و همفزایی به نفع مردم و برای مردم و گامی در جهت حل مشکلات آنها باشد.

ایران تمایلی به مذاکره ندارد

استاد دانشگاه روتگرز در مورد برجام گفت: بعید به نظر میرسد ترامپ در انتخابات پیروز شود اما این شرایط میتواند تغییر کند. اگر او بازنده باشد، بسیاری از افراد در دولت بایدن دوست دارند به برجام برگردند، اما افزایش تنشها کار را دشوار میکند. روی لیکلیدر در گفتوگو با ایلنا افزود: دولت ایران تمایلی به مذاکره ندارد زیرا ترامپ نشان داد که به ایالات متحده نمیشود اعتماد کرد . ما ممکن است با ایجاد پیمانی که نقض آن دشوارتر از تعهد به اجرای آن باشد، به این توافق برسیم. با بایدن میشود به این هدف امیدوار بود. وی گفت: ترامپ در تلاش است تا برجام را نابود کند، حتی به نظر میرسد که تاکنون هم برجام را تاحدودی نابود کرده است. او چند دلیل برای این کار دارد؛ اول اینکه این توافق توسط اوباما منعقد شده است. او بطور منظم سعی در نابودی هر کاری که اوباما با موفقیت انجام داده است، داشته است. هم چنین برخی از مشاوران وی با این توافق مخالف هستند و اظهار داشتند که ایران تنها برای چند سال محدود شده است. همچنین ترامپ مخالفت با برجام را موفقیت برای خود میداند و نشان داده که او میتواند بدون مشورت و یا کسب اجازه از کنگره یا هر نهاد دیگری سیاست خارجی مورد نظر خود را انجام دهد.

ادعاهای بیاساس آمریکا علیه ایران

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بیان ادعاهای بی اساس علیه ایران پرداخت.به گزارش ایلنا مورگان اورتاگوس در مورد حکم دادگاه فدرال آمریکا در مورد پرداخت غرامت توسط ایران در توییتر در ادعایی بیاساس نوشت: ۲۵ سال پیش در بمبگذاری برجهای خُبر در پادشاهی عربستان سعودی، نیروهای وابسته به ایران ۱۹ آمریکایی را کشتند و صدها نفر را مجروح کردند. این حکم حمایت از قربانیان تروریسم است.

اکرمی: در شرایط کرونا افراط و تفریط نکنیم

یک عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: اگر به مردم میگوییم به خاطر کرونا از خانه بیرون نروید، برای خانه ماندن آنان فکری بکنیم. ببینیم در خانه چه کار میتوانند بکنند که درآمدی کسب کنند تا هم از خانه خارج نشوند و هم بیکار نمانند. سیدرضا اکرمی در گفتوگو با ایسنا،ادامه داد: الان ما چقدر افراد داریم که در هیئت مدیرهها عضو هستند و از چند جای دیگر هم حقوق میگیرند. آقا! شما کنار بکشید بگذارید دیگران هم کاری داشته باشند و درآمدی کسب کنند! نمیشود کسی چند شغل داشته باشد و دیگری به نان شب محتاج بماند. عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: به خاطر اینکه برگزاری مجالس ترحیم را تعطیل کردیم، حداقل پنجاه دسته از افراد مشغول، از کار بیکار شدند. اگر برای این بیکاریها فکری کردهایم که هیچ اما اگر اینگونه نیست تکلیف این افراد چه میشود.اکرمی یادآور شد: الان بعضی روحانیون پنج ماه است منبر نرفتهاند، برای آنان چه فکری شده است؟ اگر این افراد حقوق بازنشستگی نداشته باشند از کجا باید درآمد کسب کنند؟وی با بیان اینکه «بیکاری امالفساد است»، تصریح کرد: آنانی از خانه خارج شوند که شغلی دارند. اگر کسی کار ضروری ندارد از خانه بیرون نرود. مگر شلوغ شدن بیمارستانها شهرت است؟ مگر بازار و کارخانه تولیدی است که به رونق آن افتخار کنیم؟ مگر رفتوآمد مداوم آمبولانسها جزو افتخارات است؟ مگر کمکی به اقتصاد میکند؟

از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود

رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی، مجلس یازدهم را «مظهر امید و انتظار مردم» خواندند و با استناد به «بنیه قوی و ظرفیتهای مادی کشور» و «تواناییهایی معنوی و ایمانی ملت» تأکید کردند: اطمینان داریم همه مشکلات موجود قابل حل است و مجلس باید با اولویتبندی مسائل، پرهیز از حاشیهسازی و نیز کار مخلصانه برای مردم در روند حل مشکلات، تأثیر محسوس بگذارد.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با ابراز تأسف عمیق از اوجگیری مجدد کرونا، همه را به رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی فراخواندند و افزودند: مردم با گسترش نهضت تعاون به نیازمندان بار دیگر کشور را از طراوت کمک به قشرهای ضعیف وخانواده‎های نیازمند سرشار کنند.

حضرت آیتالله خامنهای حضور درصد قابل قبولی از مردم در انتخابات مجلس را با وجود شرایط سخت اقتصادی و تبلیغات مأیوسکننده دشمنان نشاندهنده امیدواری و انتظار ملت برای حل مشکلات خواندند و به نمایندگان مجلس توصیه کردند: قدر این موقعیت مهم را بدانید. ایشان مجلس یازدهم را از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب خواندند و افزودند: حضور «جوانان پرانگیزه، پر ایمان، پر توان، تحصیلکرده و کارآمد» در کنار شماری از مدیران انقلابی و دارای سوابق اجرایی، و نیز شماری از پیشکسوتان دارای سوابق نمایندگی، مجلس یازدهم را به مجلسی بسیار خوب و امیدبخش تبدیل کرده است.

حضرت آیتالله خامنهای با ابراز خرسندی از حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیونها افزودند: مهلت چهار ساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریلگذاری حرکت عمومی کشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران است.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان مشکلات فراوان اقتصادی کشور را به «بیماری» تشبیه و در عین حال تأکید کردند: به علت بنیه قوی و قدرت دفاعی، کشور بدون تردید توان غلبه بر این بیماری را دارد، همانگونه که دشمنان نیز امروز اذعان میکنند که با وجود سختترین تحریمها و فشارهای همهجانبه نتوانستهاند به اهداف ضد ایرانی خود دست یابند.

ایشان «تورم، کاهش ارزش پول ملی، گرانیهای بیمنطق، مشکلات بنگاههای تولیدی و مشکلات ناشی از تحریمها» را از جمله مسائلی خواندند که سختی معیشت را بویژه برای طبقات پایین و متوسط به همراه آورده است.

حضرت آیتالله خامنهای در تشریح برخی ظرفیتهای کشور افزودند: ایجاد هزاران شرکت دانشبنیان، اجرای صدها طرح زیربنایی، بهرهبرداری مستمر از طرحهای جدید، پیشرفتهای حیرتانگیز در صنایع نظامی و موفقیتهای تحسینبرانگیز در مسائل فضایی نتایج استفاده از بخشی از ظرفیتهای بسیار قوی وگسترده در کشور است. رهبر انقلاب ظرفیتهای معنوی ملت را که در ایمان مذهبی و انقلابی مردم ریشه دارد، مکمل ظرفیتهای فراوان طبیعی، جغرافیایی و تاریخی برشمردند و افزودند: باید ظرفیتهای معنوی را به عنوان عاملی بسیار مهم، مورد توجه و استفاده قرار داد. ایشان «حضور بهنگام و فداکارانه مردم در مقابله با موج اول کرونا»، «خدمات بسیار با ارزش ملت در نهضت کمک مؤمنانه به خانوادههای ضعیف» و «حضور با شکوه و خیرهکننده مردم در بدرقه سردار سلیمانی» را نمونههایی از ظرفیت معنوی عمیق ملت ایران دانستند و افزودند: مردم در تجلیل از «مظهر اقتدار ملی و جهادی» ایرانیان یعنی شهید سلیمانی نشان دادند که به مبارزه و مقاومت در مقابل استکبار ایمان دارند و برای قهرمان ملی خود بالاترین ارزشها را قائل هستند.

حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری حضور تعیینکننده مردم در مقابله با غائلههایی نظیر حوادث سالهای ۷۸ و ۸۸ افزودند: ملت در مقابله با هر حرکت ضدنظام، دشمن را مأیوس میکند و آیا توانایی و ظرفیتی بالاتر از این برای یک کشور قابل تصور است؟ رهبر انقلاب در نوعی جمعبندی از این بخش از سخنانشان، بخشی از مشکلات موجود را نیز ناشی از بیتوجهی و کمتوجهی مسئولان در طول سالهای مختلف خواندند و افزودند: اگر تفکر خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی بویژه در جوانان همچنان رو به گسترش باشد و از بنیه قوی کشور استفاده شود و امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی کردن اقتصاد کشور تضعیف شود، من اطمینان کامل دارم که مشکلات اقتصادی قابل حل است.

رهبر انقلاب اسلامی سپس توصیه هایی را خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم بیان کردند. «نیت الهی و خالص»، «کار برای مردم» و «پرهیز از جو زدگی» اولین توصیه حضرت آیت الله خامنه ای به نمایندگان مجلس بود. توصیه دیگر رهبر انقلاب مربوط به «سوگند نمایندگان» بود که گفتند: سوگندی که نمایندگان در آغاز به کار مجلس ادا می کنند، یک سوگند شرعی است و بر اساس آن باید به صورت جدی پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی باشند. حضرت آیت الله خامنه ای در سومین توصیه، «توجه به مسائل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیهها و اولویت دادن به مسائل فرعی» را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: در شرایط کنونی، در موضوع اقتصاد، مسائل اصلی کشور عبارتند از «تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، و عدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت».

ایشان در زمینه مسائل اجتماعی هم تأکید کردند: موضوع «مسکن» به عنوان یک مسئله بسیار مهم و کلیدی، مسئله «ازدواج جوانان و راههای تسهیل آن»، مسئله «فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت» و مسئله «مدیریت فضای مجازی در کوتاه مدت و میان مدت» از دیگر مسائل اصلی کشور هستند. رهبر انقلاب اسلامی توصیه چهارم خود به نمایندگان مجلس یازدهم را به «تعامل و هم افزایی قوا» اختصاص دادند و گفتند: نقشه کلی تعامل قوا، از جانب دستگاه اجرایی و قوه قضاییه به اینگونه است که آنها باید مصوبات مجلس را به صورت دقیق و کامل اجرا کنند و هیچگونه تعللی در این زمینه جایز نیست.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: این تعامل از جانب مجلس نیز باید به اینگونه باشد که در مصوبات، ظرفیت ها و واقعیت های کشور در نظر گرفته شود. ایشان در موضوع تعامل قوا خطاب به نمایندگان مجلس تأکید کردند: روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.

ایشان درباره همکاری مجلس با قوای دیگر گفتند: مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن رادارند و به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است. رهبر انقلاب اسلامی، اتحاد و انسجام داخلی و یک صدایی در برابر جبهه گسترده دشمن را تکلیف همه مسئولان و قوا برشمردند و افزودند: امروز جبهه دشمن که خبیث ترین و قبیح ترین آن امریکا است، تمام توان سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای به زانو درآوردن ملت قوی ایران به کار گرفته است و در چنین شرایطی حتی با وجود اختلاف سلیقه و نظر در داخل، در مقابل دشمن یاوهگو باید دست به دست هم بدهیم و یک سخن گفته شود. حضرت آیت الله خامنه ای نقش نظارتی مجلس را بسیار مهم و حیاتی دانستند و خاطرنشان کردند: این نقش باید با متانت، خردمندانه و بدون حاشیه ایفا شود.

ایشان همچنین با اشاره به سال آخر دولت گفتند: سال آخر دولتها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور به هیچ وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولت ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه فضا را به گونه ای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین مرکز پژوهش های مجلس و مرکز نظارت بر رفتار نمایندگان را دو مرکز بسیار مهم برشمردند و بر لزوم استفاده مطلوب از دیدگاههای کارشناسی مرکز پژوهش ها تأکید کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان، گسترش مجدد بیماری کرونا و جانباختن روزانه تعداد زیادی از مبتلایان را حقیقتاً غمانگیز خواندند و با تجلیل چندین باره از خدمات درخشان و فداکاریهای کادرهای درمانی که بعضی از آنها نیز در راه خدمت به مردم به بیماری مبتلا شدند
و یا جان باختند، گفتند: با وجود این خدمات، بعضی افراد حتی کار سادهای مثل ماسک زدن را انجام نمیدهند که من واقعاً از آن پرستاری که فداکارانه در حال ارائه خدمت است خجالت میکشم.

حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به واقعیت تلخ دور شدن کشور از موفقیت اولیه در مقابله با کرونا، خطاب به همه دستگاهها، گروههای خدمترسان و آحاد مردم تأکید کردند: همه نقش خود را به بهترین وجه ایفا کنند تا در کوتاهمدت زنجیره سرایت را قطع کنیم و کشور را به ساحل نجات برسانیم.

ایشان مشارکت گسترده مردم در نهضت خدمت مؤمنانه در آستانه ماه رمضان را بسیار با ارزش و گرهگشا از زندگی قشرهای ضعیف دانستند و افزودند: این نهضت تعاون و احسان باید رشد و توسعه پیدا کند و هر کس به هر شکل که میتواند کمک و مراقبت کند که کسی از نیازمندان از قلم نیفتد.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان همگان بویژه جوانان را به دعا و توسل عمومی به درگاه خداوند متعال برای دفع بلا فراخواندند.

قالیباف نابسامانی های کشور را تشریح کرد

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم با همفکری و همراهی همه نمایندگان «بسته اقتصاد مردمی» را برای «تحول اقتصادی به نفع مردم» در پنج محور در دستورکار خود دارد که ذیل هر محور مجموعه ای از طرح ها و اقداماتِ تقنینی و نظارتی تعریف می شود.

به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف در دیدار ویدیو کنفرانسی نمایندگان مجلس با مقام معظم رهبری گفت:مجلس یازدهم زمانی تشکیل شده که کشور تحت شدیدترین تقابل های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی با دشمن قرار دارد و توجه به برخی حقایق تلخ اجتناب ناپذیر است. ناکارآمدی های مدیریتی اشباع شده، با رویکردهای نادرستی که بویژه در سال های اخیر تشدید شد، باعث شده مردم، مخصوصا قشر متوسط و ضعیف جامعه، زندگی عادی خودشان را با سختی بگذرانند. نابسامانی های بازار ارز، خودرو، سکه و مسکن، بیکاری فزاینده، و تورم افسارگسیخته در حوزه های اساسی مورد نیاز مردم مثل کالاهای اساسی و اجاره منزل نیز، جامعه را کلافه کرده است. برخی مشکلات قدیمیِ محلی، مثل کمبود آب و محیط زیست نیز، این سختی ها را مضاعف نموده است.

وی با تاکید بر اینکه این وضعیت، نه در شان مردم عزتمند و شریف ایران و نه متناسب با ظرفیت های گسترده ای است که در کشور ما وجود دارد گفت: در کنار شرایط سخت و تهدیدهای موجود، فرصت های بزرگی هم وجود دارد که اگر با برنامه ریزی حساب شده، و مدیریت جهادی از آنها بهره بگیریم، در همین ۵ سال باقیمانده تا پایان چشم انداز ۲۰ ساله کشور، می توان به بخش قابل توجهی از اهداف چشم انداز دست یافت.

رییس مجلس گفت: توجه به معیشت طبقات ضعیف از طریق اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی از مهمترین اولویت های مجلس یازدهم و شاید مهم ترین اولویت، خواهد بود. البته پر واضح است که وضعیت بد اقتصادی امروز، محصول سوء مدیریت ها و بی توجهی ها به آرمان اصلی انقلاب اسلامی در این عرصه بوده است. بعد از دوران دفاع مقدس و آغاز برنامه های پنج ساله توسعه، تا امروز، راهبرد و تفکر منسجم اقتصادی وجود نداشته و چون تفکر، منسجم نبوده، دولت ها با سلیقه های متفاوت و بعضا متضاد، مسیر اقتصادی و مدیریتی کشور را به سمت و سوهای متفاوتی سوق داده اند که نتیجه آن یک اقتصاد نابسامان، از آب درآمده است. در واقع، مهمترین مشکل ما نداشتن انسجام فکری و اجماع نخبگانی درحوزه برنامه ریزی، تفکر و اجرای اقتصادی بویژه در سال های پس از دفاع مقدس بوده است.

وی بر اقتصاد مردمی تاکید کرد و افزود: شاخص های اقتصاد مردمی پویا، رونق تولید داخل و افزایش صادرات غیرنفتی، نظام مالیاتی عادلانه، تدوین بودجه بدون نفت، مبارزه قاطعانه و پیگیر با فساد، رفع انحصارات دولتی، مدیریت بهینه دارایی های دولتی و بطور خلاصه، نقش آفرینی واقعی مردم در اداره اقتصاد کشور است. قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم معتقد به نوسازی اقتصاد کشور با رویکرد جهادی و جهت گیری انقلابی است گفت: مجلس یازدهم با همفکری و همراهی همه نمایندگان «بسته اقتصاد مردمی» را برای «تحول اقتصادی به نفع مردم» در پنج محور در دستورکار خود دارد.

وی با اشاره به اصلاح ساختار بودجه ریزی، بر هدفِ درآمدزایی پایدار و هزینه کرد مفید به عنوان محور اول تاکید کرد و گفت:محور دوم نوسازی نظام مالیاتی کشور به نفع اکثریت مردم و در راستای تقویت تولید و محور سوم نیز اجرای سیاست های حمایتی فراگیر و بهبود معیشت اقشار کم درآمد است.

روحانی در جلسه ستاد اقتصادی دولت هشدار داد
 

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت و نقش کلیدی تولید کنندگان و بازرگانان بخش خصوصی در اقتصاد کشور و جایگاه ممتاز آنان در شرایط تحریم، گفت: سیاست دولت تقویت و پشتیبانی از شرکت هایی است که در صف اول مقابله با تحریم قرار دارند و برای تامین کالاهای ضروری و مورد نیاز جامعه و مواد اولیه تولید، تلاش می کنند.

حسن روحانی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، با اشاره به نوسانات ارزی ناشی از تحریم ها و محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: وزارت صمت مسئول ایجاد انضباط در بخش صادرات و واردات کالا در کشور است و در این مسیر با همکاری بانک مرکزی سیاست های تعادل ارزی کشور را با بیشترین دقت و شفافیت اجرا می کند. رئیس جمهور سیاست کلی دولت را حمایت از بخش خصوصی و مشارکت فعال بازرگانان و تولید کنندگان برشمرد و تاکید کرد: با توجه به گزارش ها و ارزیابی مثبت وزارت صمت و بانک مرکزی از همکاری و فعالیت های سازنده بازرگانان دلسوز و متعهد و دارای کارنامه روشن اقتصادی، مقررات و ضوابط باید در مسیر حمایت و تشویق صادرکنندگان و وارد کنندگان باشد و به آن دسته ازکسانی که رفتار قانونمند داشته و به تعهد خود در چارچوب قانون عمل کرده اند، تسهیلات تشویقی ارائه دهند. روحانی در عین حال تصریح کرد: در کنار تشویق و تقویت صادرکنندگان و وارد کنندگان فعال و متعهد به سیاست های تجاری کشور، در چارچوب همان ضوابط و سیاست ها گروه اندکی که با هدف سوء استفاده از این شرایط و به قصد سوداگری ارز صادراتی خود را به چرخه اقتصاد کشور برنمی گردانند مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند و با هماهنگی اتاق بازرگانی فعالیت آنها محدود می شود.

در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی مصوبات کمیته بازگشت ارز صادراتی را جهت تسریع برگشت ارز صادرات ارائه کرد که براساس آن، صادرکنندگان برای برگشت ارز از تاریخ صدور پروانه صادراتی ۴ ماه فرصت دارند و اگر ظرف سه ماه بعد از تاریخ صدور پروانه صادراتی گمرک، ارز خود را برگردانند به عنوان تشویق مبنای برگشت ارز آنها ۹۰ درصد ارزش پایه صادراتی خواهد بود.

بر اساس این مصوبه درصورت تاخیر در برگشت ارز به چرخه اقتصاد، صادرکنندگان مکلفند باقیمانده تعهدات خود را در سامانه نیما با نرخ روز پایان مهلت ۴ ماهه مذکور در سامانه نیما، یا قیمت روز بازار هر کدام کمتر باشد، به بانک مرکزی بفروشند.

عبدالناصر همتی همچنین گزارشی از روند عرضه ارز در سامانه نیما ارائه کرد که براساس آن، طی دو هفته گذشته این عرضه روند افزایشی داشته است.