جابه جایی مسافران چینی طبق قرارداد ۲۵ ساله، شایعه است

وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه در شبکههای مجازی اخباری مبنی بر اینکه جابهجایی مسافران چینی در زمان شیوع ویروس کرونا با شرکت هواپیمایی ماهان طبق قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین بوده، گفت: هیچ یک از این موضوعات صحت ندارد. محمد اسلامی در گفت وگو با ایلنا تاکید کرد: آن چیزی که از آن به عنوان قرارداد ۲۵ ساله صحبت میکنند، یک سند راهبردی است و نه اجرایی. سندی است که راهبرد دو کشور برای توسعه همکاریهای بلندمدت را تعیین میکند که مبنای آن هم منافع ملی دو کشور است.وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هر کشوری در این سند منافع ملی خود را تهذیب میکند و آن سند راهبردی به معنای همکاری بلند مدت و پایدار بین دو کشور است.اسلامی در پاسخ به این سوال که با مطرح شدن این قرار ۲۵ ساله، نگرانی برای ورود نیروی کار چین به پروژههای عمرانی ایجاد شده است چراکه طبق ادعای برخی رسانهها از مفاد این قرارداد، شرکتهای چینی در اولویت اجرای پروژههای کشورمان هستند، تاکید کرد: اصلا سند وارد این فاز نمیشود. تعجب میکنم که عدهای نخوانده، ندیده و بدون اطلاع این موضوع را تا به این اندازه و با این ابعاد مورد تحلیل قرار میدهند.

 

رشد صادرات فراوردههای نفتی با وجود تحریم

مدیر كل بنادر ودریا نوردی استان هرمزگان با اشاره به اعمال تحریمهای ظالمانه آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران بهخصوص درحوزه حمل و نقل دریایی و صادرات مواد نفتی اظهار داشت: با تدابیر اتخاذ شده وحمایت نیروهای متخصص در همسنجی انجامگرفته در تخلیه و بارگیری نه تنها درحوزه نفتی كاهشی رویت نشد بلكه آمارها رشد ۲.۷۹درصدی را نشان میدهند .الهمراد عفیفیپور در گفتوگو با وزارت راه و شهرسازی افزود:درمدت یاد شده ۳۳۱ فروند كشتی در بندر نفتی خلیج فارس، پهلودهی و عملیات تخلیه و بارگیری آنها انجام شد. وی گفت: از این میزان كشتی ۵۲ فروند با تناژ چهار میلیون تن بوده كه فرآوردهایی نفتی همچون نفت خام ،كاندنسیت وMTBE را تخلیه کرده اند و ۲۷۹ فروند كشتی نیز با تناژ ۴.۱ میلیون تن سایر فرآورده های نفتی و هیدروكربن ها را از بندر نفتی خلیج فارس به اقصی نقاط دنیا بارگیری کرده اند.مدیر منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی خاطر نشان كرد: طرح های توسعه برای فعالیت های نفتی در بندر شهیدرجایی ه عنوان طرح های مهم توسعه ای سازمان بنادر ودریا نوردی در سال ۹۹ است که با بهره برداری از این طرح ها در آینده ای نزدیک ظرفیت صادرات فرآورده های نفتی از بندر شهید رجایی بیش از ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

پروازهای تهران-استانبول برقرار شد

براساس اعلام هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران پروازهای تهران به مقصد استانبول که در پی شیوع ویروس کرونا متوقف شده بود، با دریافت مجوز از سازمان هواپیمایی ترکیه از امروز دوشنبه ۲۳ تیرماه سال جاری مجدداً برقرار می شود.

طبق اعلام روابط عمومی «هما» پرواز تهران به مقصد استانبول در روزهای دوشنبه و جمعه هر هفته از فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) انجام خواهد شد.

این پرواز در ساعت ۹ و ۲۵ دقیقه با شماره پرواز ۷۱۹ در روزهای دوشنبه
و جمعه تهران را به مقصد استانبول ترک خواهد کرد.همچنین بازگشت این پرواز در روزهای یاد شده
در ساعت ۱۲ و ۴۰ دقیقه به وقت محلی با شماره پرواز ۷۱۸ از فرودگاه استانبول به مقصد فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) انجام خواهد شد.

گفتنی است بسیاری از پروازهای اروپایی «هما» بعد از شیوع ویروس کووید ۱۹ متوقف شده است و هماکنون با دریافت مجوزهای لازم به فرودگاههای لندن، منچستر، پاریس و آمستردام پرواز میکند.

تامین کل زمین طرح اقدام ملی مسکن
در شهرهای زیر ٢٥ هزار نفر

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن در ارتباط با وضعیت تعیین زمین ۱۰۰ هزار واحد مسکونی از طرح اقدام ملی مسکن گفت: تاکنون زمین لازم برای ساخت این واحدهای مسکونی تامین شده و در اختیار نهادهای سازنده قرار گرفته است.

علی نبیان در گفتگو با فارس، ضمن اشاره به در
دستور کار قرار گرفتن ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن، گفت: از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن، ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید ساخته میشود که ساخت این واحدها مطابق برنامه ارائه شده از سوی متولیان این حوزه در دستور کار قرار دارد.

همچنین ۱۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر نیز در بافت فرسوده احداث خواهد شد.وی در توضیح نقش سازمان ملی زمین و مسکن در طرح اقدام ملی مسکن، افزود: سازمان ملی زمین و مسکن وظیفه دارد زمین لازم به منظور احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی مذکور را در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دهد.

در همین راستا، تاکنون زمین لازم برای ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی تامین شده و در اختیار نهادهای سازنده قرار گرفته است.

نسخه مجلس برای اصلاح بازار مسکن

گروه راه و مسکن: اولین طرح دو فوریتی مجلس یازدهم به مهمترین دغدغه مردم یعنی مسکن اختصاص داشت وطرح مالیات بر خانه های خالی در کانون توجه نمایندگان مجلس قرار گرفت و دو فوریت آن تصویب شد.

به گزارش ایرنا، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دو فوریت طرحی را به منظور اصلاح بازار مسکن تصویب کرد؛ طرح اصلاح ماده ۵۴ قانون مکرر مالیات های مستقیم یا مالیات بر منازل خالی از سکنه ابتدا به دلیل عدم بارگزاری در سامانه از دستور کار خارج شده بود که با انتشار طرح برای نمایندگان، بار دیگر در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با آن موافقت کردند.

باید از خسارتهای احتمالی و فوت فرصت در بازار مسکن جلوگیری کنیم

حجت الاسلام والمسلمین حسین حسین زاده بحرینی در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: در کشور ما بیش از نیاز کشور واحد مسکونی ساخته آماده سکونت داریم. مشکل بازار مسکن ما این نیست که تقاضای مسکن بیش از عرضه مسکن است اطلاعاتی که باید رسانهها مبنی بر اینکه واحدهای خالی ما از چند میلیون هم تجاوز کرده است آمار درستی نیست. وی افزود: در دوره نهم مادهای را در قانون مالیاتهای مستقیم تصویب کردیم. خلاصه تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این بود ک حاکمیت بداند وضعیت مسکن در کشور چگونه است برای همین دولت موظف شد سامانه ملی املاک و اسکان را ایجاد کند که قرار بود در این سامانه همه واحدهای مسکونی قابل سکونت ثبت شوند و همه بدانند که چه تعداد واحد مسکونی قابل سکونت داریم و در کجا هستند و چه شرایطی دارد همزمان در همان سامانه باید اسکان خانوارها ثبت میشد که معلوم باشد هر خانوار در کدام واحد مسکونی ساکن است تفاضل این دو، واحدهای مسکونی آماده اسکان واحدهای خالی می شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهارداشت: در مجلس نهم این قانون را وضع کردیم اما دولت همراهی لازم را برای اینکه این ایجاد این سامانه نکرد و این موضوع معطل ماند، اکنون وزارت راه و شهرسازی اعلام آمادگی کرده و زیرساخت این موضوع را فراهم شده تنها مشکل این است که بارگذاری این سامانه کامل نیست و اگر این سامانه بسیار مهم حاکمیتی مورد نیاز جامعه اثربخش باشد باید اطلاعات آن کافی و جامع باشد یعنی هم املاک و هم اسکان خانوارها در آنجا ثبت شود.

گره بازار مسکن باز خواهد شد

در ادامه حسین زاده بحرینی در دفاع از دو فوریت این طرح گفت: این طرح دو فوریتی میخواهد به این فرایند سرعت ببخشد اگر این طرح دو فوریتی تصویب شود و بعداً هم بلافاصله در کمیسیون و در مراحل تصویب و آن طی و به دولت ابلاغ شود، گره ای مشکل بازار مسکن حل خواهد شد؛ یکی از مسائلی که باعث شده این کار جدی نباشد این است که اگر قرار است از کسی که واحد مسکونی را ساخته اما فقط برای اینکه آن واحد گران شود واحد مسکونی را احتکار کرده است بخواهیم آن را وارد بازار مسکن کند باید از ابزارهای بازدارنده قوی استفاده کنیم که این طرح دو فوریتی در این موارد را به خوبی ذکر کرده است.وی اضافه کرد: این طرح کاملاً ضروری است زیرا شرایطی در بازار مسکن حادث شده است و بسیاری از خانوارهای مستاجر ما به دنبال اجاره واحد مسکونی هستند در حالی که در محلات واحدهای مسکونی احتکار شدهاند برای حل این معضل مجبور هستیم که یک قاعده گذاری قانونی انجام دهیم که این طرح این کار را برای ما انجام خواهد داد. همچنین مهدی طغیانی نماینده اصفهان در موافقت با این طرح گفت: درمورد مسئله مسکن از ابتدای مجلس یازدهم گفت و گوهای کارشناسی زیادی توسط نمایندگان که در این حوزه متخصص هستند انجام شده و در ین طرح کار کارشناسی شبانهروزی صورت گرفته است و مسئله اصلی آن اصلاح ماده ۵۴ مکرر در حوزه فرایند که بحث خانههای خالی است. وی افزود: در حالت قبلی به این صورت بوده است که باید اطلاعات دستگاهها به سامانه املاک و اسکان وارد میشده است اما در بحث ورود اطلاعات توسط دستگاهها اکنون اشکال داریم و اطلاعات با هم همخوانی ندارد و زمانبر است مردم در تابستان دنبال خانه هستند و در این زمینه دچار مشکل هستند دو فوریت برای جلوگیری از خسارت های احتمالی و فوت فرصت مطرح شده است. محمود محمود زاده معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی پیش از این گفته بود: وزارت راه و شهرسازی درحال استخراج و بارگذاری اطلاعات مربوط به خانههای خالی در سامانه املاک و اسکان است و تا دو ماه آینده سازمان امور مالیاتی میتواند بر مبنای این اطلاعات قبضهای مالیات مسکن خالی را صادر کند. وی وعده داده بود که ریز اطلاعات مربوط به خانههای خالی تا دو ماه آینده قابل برداشت از سامانه است و بر این اساس سازمان امور مالیاتی میتواند از پایان مرداد ماه وظیفه قانونی خود را انجام دهد با این حال آنچه از مصوبه مجلس به نظر میرسد عدم هماهنگی و همکاری دستگاهها مربوط با وزارت راه برای تقویت اطلاعات سامانه املاک و اسکان است.