سود وام ودیعه مسکن ۱۲درصد شد

قائم مقام بانک مرکزی ضمن تشریح جزئیات وام ودیعه مسکن، گفت: با نرخ سود ۱۳ درصد و بازپرداخت یکساله و یا با نرخ سود ۱۲ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه به مستاجران پرداخت می شود.به گزارش بانک مرکزی، اکبر کمیجانی با اشاره به طرح اعطای تسهیلات بانکی به مستأجران (کمک ودیعه مسکن)، اظهار داشت: با توجه به گرانیهای اخیر در قیمت و اجاره مسکن و در راستای ایجاد ثبات در بازار اجاره و حمایت از مستأجران کمدرآمد در شرایط اقتصادی تحمیل شده بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و اعمال تحریمهای ظالمانه، موضوع «اعطای تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات» از محل بخشی از منابع مالی اختصاص یافته به «ستاد ملی مقابله با کرونا» در این ستاد مطرح شد.کمیجانی با اشاره به سقف تسهیلات یادشده عنوان کرد: بر اساس تصمیمات «ستاد ملی مقابله با کرونا» مقرر شد، تسهیلات یاد شده در سقفهای ۵۰۰ میلیون ریال در شهر تهران، ۳۰۰ میلیون ریال در سایر کلان شهرها و ۱۵۰ میلیون ریال در سایر شهرها با نرخ سود ۱۳ درصد و بازپرداخت یکساله یا با نرخ سود ۱۲ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه (به نحوی که مستأجر در هر قسط اصل و سود تسهیلات را پرداخت کند)، با هدف کمک به تأمین افزایش تحقق یافته در ودیعه اجارههای مسکن اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر در سال جاری اعطا شود.

 

 

لغو مجدد پروازهای ایران به ترکیه

دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: با وجود اینکه ترکیه روز گذشته برای پروازهای مسافری از ایران مجوز صادر کرده بود، پس چند ساعت آن را مجدد لغو کرد.به گزارش ایسنا، مقصود اسعدی سامانی، افزود: بر اساس مجوز صادر شده قرار بود ۱۴ مرداد ماه پروازها برای مسافران دارای تابعیت و اقامت ترکیه آغاز شود اما طی چند ساعت این مجوز دوباره لغو شد. این در حالی بود که یکی از شرکت های هواپیمایی بلیت پرواز ترکیه خود را نیز به مردم فروخته بود.وی ادامه داد: این پروازها برای کسانی که ویزای کاری یا تحصیلی داشتند هم مجاز نبود و با این وجود لغو شد و قطعا این سیاست ترکیه که البته همین شرایط برای افغانستان نیز به صورت همزمان با ایران به وجود آمده بود، برای ایرلاین ها و مردم آسیب و زیان در پی دارد.سامانی با بیان اینکه با توجه به لغو مجوز پروازهای ایران به ترکیه، مسلما ترکیش ایر هم مجوز نخواهد داشت که به ایران پرواز کند، گفت: مجوز پرواز حتی برای هواپیماهای یک سر خالی و برای بازگرداندن مسافران ایرانی در ترکیه هم صادر نمی شود. البته بر اساس آخرین اعلام طرف ترک قرار است از اول سپتامبر (۱۱ شهریور ماه) این پروازها از سر گرفته شود.

بسته شدن مرز میلک به روی کامیونهای ایرانی توسط افغانستانیها

سرپرست دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از بروز اختلافات مرزی با افغانستان و بسته شدن مرز میلک به روی کامیون داران ایرانی طی روزهای گذشته توسط برخی کامیون داران افغانستانی خبرداد و گفت: این اتفاق به دلیل توقیف شدن برخی کامیون های افغانستان به دلیل حمل و جابجایی کالای قاچاق بوده است که متولیان و دستگاه دیپلماسی در حال مذاکره برای حل این مشکل هستند.جواد هدایتی در این باره در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در این راستا و با توجه به ادامه داشتن این تخلف تعدادی از کامیون های افغانستانی مکشوفه توقیف شدند و در این راستا کامیون داران افغانستانی نسبت به این مسئله معترض بودند و برای حمایت از هم صنفان خود با قرار دادن کامیون در مسیر مرز را بستند و این مسئله سبب شد که مشکلاتی برای کامیون داران ایرانی که در افغانستان مانده اند و می خواهند به کشور برگردند به وجود بیاید.

بهره برداری از شاخه غربی
کریدور شمال-جنوب تا سال آینده

معاون وزیر راه از بهره برداری شاخه غربی کریدور شمال-جنوب تا سال آینده خبر داد و گفت:مزیت ژئوپلتیکی ایران تاثیرگذاری بر جریان تجارت و ترانزیت بین المللی از مسیر کشورمان را ارتقاء می دهد.شهرام آدم نژاد در گفت وگو با تسنیم در رابطه با کریدور شمال-جنوب، اظهار کرد: کریدور شمال-جنوب حاصل تفاهم اولیه سه کشور ایران روسیه و هند در سال ۲۰۰۰ میلادی است. از یک سو عدم پیوستگی خط ریلی در غرب دریای خزر محدودیتی برای رونق این شاخه است اما خوشبختانه، مسیر ریلی کشورمان در شرق دریای خزر از طریق ترکمنستان و قزاقستان به روسیه متصل است و با توافقات اخیر با روسیه، زمینه برای رونق این مسیر ریلی خصوصا برای انتقال غلات فراهم شده است.وی ادامه داد: وجود خط کشتیرانی منظم بین بنادر ایران و روسیه در دریای خزر و حمل و نقل جاده ای روان در شاخه های مختلف کریدور، روند رو به گسترش کریدور را نوید می دهد. همچنین قرار است تا خط ریلی رشت به کاسپین تا سال آینده ساخته شود و از این طریق می توان اعلام کرد از طریق حمل و نقل ترکیبی ریلی-دریایی، شاخه غربی نیز به بهره برداری کامل خواهد رسید.

یک کارشناس اقتصادی هشدار داد؛

گروه راه و مسکن: بر اساس آخرین اصلاحات صورت گرفته در طرح مالیات بر خانه های خالی این واحدها در سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر درآمد اجاره مشمول مالیات می شونداین درحالی است که یک تحلیلگر اقتصادی نسبت به کاهش عرضه در بازار مسکن با اجرای این مالیات هشدار داد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس به تازگی اصلاحاتی را بر روی طرح اخذ مالیات از واحدهای خالی از سکنه انجام داده اند که جریمه های در نظر گرفته شده چندین برابر آنچه قبلاً اعلام شده بود خواهد بود.تا پیش از این قرار بود مالکان واحدهای خالی در سال اول معاف از مالیات، سال دوم برابر با مبلغ اجاره سالیانه، سال سوم ۱.۵ برابر و سال چهارم دو برابر اجاره سالیانه مالیات بپردازند. اما اخیراً سید احسان خاندوزی - نماینده تهران - گفته است که بر اساس اصلاحات صورت گرفته در طرح اخذ مالیات از خانه های خالی، مالیات بر درآمد اجاره برای سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر در نظر گرفته شده است.

ارسال اولین پیامک ها به مالکان در هفته آینده

این قانون که در سال ۱۳۹۴ تصویب شده به دلیل نبود زیرساختهای لازم تاکنون اجرا نشده است. بهمن ماه سال گذشته دولت با رونمایی از سامانه املاک و اسکان تصمیم گرفت این قانون معطل مانده را اجرا کند اما سامانه مذکور نواقصی داشت که هم اکنون با اتصال دستگاههای مرتبط در حال برطرف شدن است.طبق آخرین گفته مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، هفته آینده از طریق این سامانه به افرادی که بیش از یک خانه دارند پیامک داده میشود و آنها وارد سامانه املاک و اسکان کشور خواهند شد تا اطلاعات ملک خود را مشاهده و تایید و اطلاعات سکونتی را خود اظهاری کنند. در هفتههای گذشته مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح مالیات بر خانه های خالی را تصویب کرد اما این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون های مربوطه ارجاع شد. سنگین تر شدن مالیات واحدهای خالی از سکنه ظاهراً تصمیم کمیسیون ها بوده است که البته برای تصویب باید به صحن علنی مجلس برود. سید احسان خاندوزی- نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس - درباره آخرین تغییرات بر طرح مالیات از خانههای خالی گفته است: برای اینکه هر نوع مالیات به شکل عادلانه اخذ شود، نیازمند نظام اطلاعات اقتصادی هستیم، از این رو در بحث اخذ مالیات از خانه های خالی، بر ضرورت ایجاد سامانه املاک و اسکان در کشور تأکید شد تا بر مبنای آن مالیات های حوزه مسکن اخذ شود. او اظهار کرد: به جهت اینکه بانک اطلاعاتی سامانه املاک و اسکان از قوت کافی برای مالیاتستانی برخوردار باشد، دستگاه های اجرایی مکلف شدند که اطلاعات مورد نیاز این سامانه را با قید فوریت در اختیار قرار دهند و در صورت استنکاف مأموران دولتی از اجرای این قانون، به انفصال از خدمات دولتی محکوم می شوند.همچنین بر اساس این طرح شهروندان مکلف هستند که ظرف مدت مشخصی، اطلاعات واحدهای مسکونی تحت تملک را در سامانه ملی املاک و اسکان قرار دهند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: البته در طرح مذکور، مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده است، به طوری که با درج کد پستی محل سکونت در سامانه املاک و اسکان، دیگر نیاز نیست که با حضور در ادارات و سازمان ها مدارک و اطلاعات خود را ارائه کنند، بلکه پرسنل ادارات می توانند از این سامانه استفاده کنند، از این رو روند مراجعات اداری تسریع خواهد شد.

یکی از موضوعاتی که کارشناسان از جمله مصطفی قلی خسروی - رئیس اتحادیه مشاوران املاک - اشاره میکنند این است که خالی ماندن واحدهای مسکونی برای افراد حقیقی توجیه اقتصادی ندارد و عمده ۲.۵ میلیون خانه خالی متعلق به ارگانهای دولتی و بانکها است. همچنین علی سعدوندی - استاد بانکداری و اقتصاد کلان - ضمن بررسی اصلاحات صورت گرفته در این مالیات، گفت: این لایحه دارای مشکلاتی است و در نهایت موجب ضرر مستاجران میشود، زیرا مالکان دیگر انگیزه ای برای مالکیت خانه دوم و سومی نخواهند داشت تا مالیات خانههای خالی را نپردازند که این امر، عرضه در بازار مسکن را با کاهش مواجه میکند. وی افزود: اقدام موثرتری که میتوانستیم در این زمینه انجام دهیم این بود که تمام واحدهای کشور - چه خالی باشد چه نباشد - مشمول مالیات محدود شوند، زیرا این مالیات محدود موجب میشود که هزینه نگهداری خانههای خالی افزایش پیدا کند و مالکان تمایل بیشتری برای عرضه واحدهای خالی خود داشته باشند. این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: در این راستا، باید از زمین هم مالیات دریافت شود زیرا هر چند این نوع مالیاتها کوچک هستند اما در سطح کشور تاثیر زیادی در تامین کسری بودجه و برقراری عدالت خواهد گذاشت. این لایحه هزینه سنگینی برای شناسایی خانههای خالی به همراه دارد.

با افت ۱۸ هزار واحدی رقم خورد؛

گروه بورس: در حالی که در شاخص کل بورس روز یکشنبه وارد کانال ۲ میلیون واحدی شده بود، دیروزدوشنبه ۱۳ مردادماه، به دلیل اختلال هسته معاملات، بازار با کاهش ورود سرمایه روبه رو شد و شاخص مجددا به کانال ۱.۹ میلیون بازگشت.

به گزارش روزنامه تجارت،شاخص کل بورس اوراق بهادار با افت ۱۸ هزار و ۳۰۳ واحدی، به عدد یک میلیون و ۹۹۳ هزار واحد و شاخص هم وزن نیز با افت هزار و ۸۰ واحدی به عدد ۵۲۵ هزار و ۸۰۴ واحد رسید، ضمن اینکه نماد شستا، با رشد ۵ هزار و ۵۷۹ واحدی، سبز پوش بازار بود و نمادهای شاخص ساز دیگر، چون فملی، خودرو، فولاد و حکشتی، بیشترین تاثیر را در افت شاخص داشتند.همچنین بازار فرابورس نیز با رشد ۱۸۶ واحدی، به عدد ۲۱ هزار و ۴ واحد رسید و نماد مارون، صبا و شگویا، بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشتند.

مهدی محمود رباطی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با مهر درباره مشکلات هسته معاملات اظهار داشت: برخی سرمایه گذاران فکر میکنند مشکلات و ایراداتی که در هسته معاملات بروز میکند به خاطر عدم سرمایه گذاری سازمان بورس در این حوزه است و اعلام میکنند که چرا علی رغم کارمزدی که سازمان بورس از معاملات دریافت میکند، برای خرید سامانه جدید اقدام نمیشود.

وی افزود: این در حالی است که ۹۰ درصد مشکلات هسته معاملات به تحریمها برمیگردد؛ هسته معاملات بورس ۹۰ درصد کشورها از ۲ یا ۳ شرکت بین المللی خریداری میشود که پشتیبانی و به روز رسانیها را هم همین شرکتها انجام میدهند.

عضو کانون شرکتهای کارگزاری بورس ادامه داد: شرکتی که هسته معاملات را به ایران واگذار کرده، به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه ایران حاضر به آپدیت آن نیست از آنجایی که این سامانه، از پیچیدگی بسیار بالایی برخوردار است، امکان اصلاح و به روز رسانی آن هم در داخل وجود ندارد.

وی یکی دیگر از عواملی که موجب فشار مضاعف به سامانه و تشدید اختلالات میشود را پیشنهادگیری و معامله مستقیم سرمایه گذاران و سهامداران در بورس عنوان کرد و گفت: این در حالی است که در دیگر کشورها، سرمایه گذاران به کارگزاریها سفارش خرید یا فروش میدهند و کارگزاری برای آنها معاملات را انجام میدهد.

به گفته کارشناس بازار سرمایه، ورود مستقیم سرمایه گذاران به معاملات، سبب حجیم شدن هسته پردازش اطلاعات شده و این در حالی است که هسته معاملات امکان پاسخگویی به همه کاربران را ندارد.

وی این اتفاق را سبب وارد آمدن آسیبهایی نسبتاً جدی به اصل معاملات دانست و افزود: این اتفاق ریسک فعالیت در بازار را افزایش داده و امکان مظنه گیری را از کاربران گرفته است. درنتیجه معاملات افت کرده و بسیاری از معامله گران ترجیح میدهند در روزهایی که بازار با اختلال هسته معاملات روبه رو است، وارد فضای خرید و فروش سهام نشوند.

سامانه معاملات دو هستهای میشود

علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران نیز در واکنش به اختلال هسته معاملات و تدبیر سازمان بورس برای حل این چالش گفت: برای رفع مشکلات در سامانه معاملات به زودی تغییراتی بنیادین انجام میدهیم. سهام حاضر در بازار بورس تهران به واسطه تراکنشهای زیاد و مشکلات سامانه در کوتاه مدت و خیلی موقت در دو تایم زمانی معامله میشوند.به گفته صحرایی، در این تغییرات، صنایع در دو زمان مختلف و دوره معاملاتی جداگانه سفارش گیری میشوند. بخشی از معاملات در زمان زودتر شروع میشود از سوی دیگر، صنایعی که بیشترین سهام را در دل خود جای دادهاند و چند صنعت دیگر هم در زمان دیگری که حدوداً تا ساعت ۱۵ طول میکشد، معامله خواهند شد. این اتفاق صرفاً برای یک دوره کوتاه مدت است.

یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: درصورتی که این شرایط ادامه پیدا کند حتما رشد بیرویه قیمتها و افزایش شاخص ادامه پیدا میکند و در نیمه دوم سال اگر همین روال که به دور از عقل و منطق است، پیش رود شاخص به راحتی به سه میلیون میرسد.فردین آقابزرگی در گفت وگو با ایلنا با اشاره به رشد شاخص بازار سرمایه اظهار داشت: سه عامل باعث افزایش و رشد شاخص شده است و گسیل نقدینگی بسیار زیاد به سمت بازار سرمایه، حمایت مسئولان و در نهایت عدم وجود بازارهای موازی برای جذب نقدینگی تنها دلایل رشد قیمتها در بازار سرمایه هستند.وی ادامه داد: با این شرایط حال حاضر، مدتهاست که از فضا و نقطه مرزی که تا پیش از این به عنوان ارزش ذاتی و ارزش روز سهام تلقی میشد، گذر کردیم و پس از گذر از این مرحله و شکستن این تابو، الان به بازیافت عایدات حاصل از سرمایه گذاری کمتر کسی توجه دارد. به طوری که در این مدت مجامع زیادی برگزار شدند که سهم ۸ هزار تومانی، کمتر از ۹۰ ریال دی پی اس در مجمع توزیع شده که هیچ تناسبی بین آنها وجود ندارد. با این حال و اوصاف تا مادامی که بازار منطقی نشود، نمی توان راهکاری را به اجرا رساند.آقابزرگی افزود: در حال حاضر هیچ تعریف اقتصادی منطقی و توجیه پذیر نمیتوانیم بر این روند قیمت و شاخص داشته باشیم و آسیبی که از این جهت به اذهان عمومی وارد میشود این است که به مرور زمان منطق و دیدگاه اقتصادی تحت تاثیر قرار میگیرد و خود به خود انتظار تورمی از طریق بازار سرمایه به سایر بازارها منتقل میشود که این عیب بسیار بزرگ رشد شاخص است.

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد خیرهکننده حجم و ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس انرژی در چهار ماهه ابتدایی امسال نوید بخش روزهای پررونقی برای چهارمین بورس کشور است.به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری بازارسرمایه ایران؛ حسین نوروزیزاده اضافه کرد: اکنون با احتساب تعداد پذیرشهای صورت گرفته تا تیرماه۹۹، تعداد ۱۵۵ قلم کالا در بازار هیدروکربوری به همراه ۴۶ نیروگاه در بازار برق بورس انرژی ایران پذیرش شده که این روند، افزایش روزافزون اقبال و اعتماد فعالان و تولیدکنندگان کالاهای انرژی محور به عملکرد این شرکت است.وی پیرامون عرضه نفت در این بازار تصریح کرد: هرچقدر که عرضه نفت خام در بورس انرژی با دشواری های عدیده ای همراه بود و تحریمهای آمریکا هم مزید بر علت شد، ولی عرضه فرآورده های نفتی در رینگ داخلی و در تالار صادراتی با استقبال مناسب خریداران بالاخص در کشورهای همسایه روبرو شده است.