بهترین راه کار برای بهبود وضعیت بازار اجاره، تولید مسکن است

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: اقداماتی مانند تسهیلات ودیعه مسکن، راه کار موقتی است، بهترین راه کار برای بهبود وضعیت بازار اجاره، تولید مسکن است، قطعا تا وقتی که نیاز بازار و متقاضیان به مسکن جدید برطرف نشود، مشکلات پابر جا خواهد بود.

محمدرضا رضایی کوچی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به روند اجرای طرح تسهیلات ودیعه مسکن و تأثیر برنامه دولت برای مدیریت بهبود وضعیت مستأجران مسکن، گفت: تسهیلات ودیعه متناسب با نرخ اجاره مسکن و وضعیت بازار نیست، میزان کنونی این تسهیلات عملا تأثیر به سزایی در افزایش قدرت مالی مستأجران ندارد.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از طرف دیگر روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به هیچ وجه قابل قبول نیست، در شرایط کنونی شاهدیم که بانکها شرایط دشواری را برای پرداخت وام تعیین کرده اند که این مسئله به مشکل اصلی مستأجران تبدیل شده است.

 

 

تاکنون در طرح ملی مسکن ۸۸ هزار نفر زمین دریافت کردهاند

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در طرح ملی مسکن حدود ۸۸ هزار نفر زمینشان را تحویل گرفتهاند، گفت: تعدادی که به پروژهها متصل شدند نیز بیش از ۵۸ هزار نفر هستند و بانکها هم شیوههای خود را برای وامدهی تغییر دادند و تا ظهر امروز نزدیک به ۳۰ هزار نفر وام گرفتهاند.

محمد اسلامی در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همهچیز در طرح اقدام ملی مسکن شفاف است، گفت: کسانی که واجد شرایط هستند طبق فرمتی که نوشته شده، مدارک خود را تکمیل کنند و در بانک افتتاح حساب و پولشان را واریز کنند تا سریعتر به پروژهها متصل شوند.

وی افزود: اگر چه عدهای ابهاماتی دارند و کد ملی را اشتباه وارد کردند یا شهر محل سکونت را نادرست انتخاب کردند اما این موارد به صورت مقطعی در برخی استانها به وجود آمده تا کسانی که میخواهند اطلاعات خود را تصحیح کنند. اسلامی با بیان اینکه تا امروز نزدیک به صدهزار نفر در این طرح ثبتنام کردند، اظهار کرد: کسانی که پول به حساب ریختند نیز از پنجاه هزار نفر عبور کردند و کار دارد روال طبیعی خود را طی میکند. همچنین در شهرهایی که به صورت گروهی، زمین واگذار میکنیم نیز کارشان شروع شده است.

جزییات از سرگیری پرواز ایران ایر
به فرانکفورت

پس از وقفه چند ماهه، پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" به فرودگاه فرانکفورت از ۱۲ مهرماه سال جاری آغاز میشود. به گزارش ایسنا، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما"، با شیوع ویروس کووید ۱۹، سازمان هواپیمایی کشوری آلمان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از انتشار این ویروس، بسیاری از پروازهای ورودی شرکتهای هواپیمایی از جمله پروازهای "هما" را به فرودگاههای این کشور تا اطلاع ثانوی تعلیق کرد.

با توقف پروازهای "هما" به فرودگاههای فرانکفورت و هامبورگ، پس از چند ماهه مذاکره، سرانجام با پیگیری سازمان هواپیمایی کشوری، مجوز برقراری مجدد پروازهای "هما" از سوی سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت بهداشت کشور آلمان صادر شد و براساس برنامه اولین پرواز بعد از ۵ ماه وقفه، در روز ۱۲ مهرماه سال جاری انجام میشود.

براساس برنامهریزی، پرواز "هما" به مقصد فرانکفورت در روزهای شنبه و چهارشنبه هر هفته انجام میشود. این پرواز، با پرواز شماره ۷۲۱ در ساعت ۶ و ۲۰ دقیقه بامداد، فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) ترک و در ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه (به وقت محلی) در فرودگاه فرانکفورت به زمین مینشیند.

بازگشت این پرواز در همان روز، با پرواز شماره ۷۲۰ در ساعت ۱۲ به وقت محلی انجام و در ساعت ۱۸ و ۵۰ دقیقه وارد فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) میشود. مسافران برای خرید بلیت پروازهای "هما" میتوانند به سایت https://ebooking.iranair.com مراجعه و یا با شماره تلفن ۴۶۶۲۱۸۸۸ تماس حاصل نمایند. هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" قبل از شیوع کرونا به سه فرودگاه مهم فرانکفورت، هامبورگ و کلن پرواز داشت که با شیوع ویروس کرونا بسیاری از پروازهای "هما" به مقاصد اروپایی تعلیق شد وصرفاً پروازهایی یکسره برای بازگرداندن هموطنان مقیم انجام میشد. به دنبال پیگیری های صورت گرفته و صدور مجوز پرواز، هم اکنون "هما" براساس برنامه هفتگی به فرودگاههای لندن، منچستر، وین، میلان، مادریدو پاریس پرواز میکند.

مرور طرح های مجلس یازدهم برای حل مشکلات مسکنی

گروه مسکن: یکی از مهم ترین مطالبات مردم از مجلس یازدهم از همان روزهای آغاز به کار این مجلس، ساماندهی بازار مسکن بود. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز یکی از محور های اصلی کار این مجلس را ساماندهی بازار مسکن اعلام کرده و قول دادند تا از هیچ تلاشی برای تامین مسکن ارزان و مناسب برای اقشار مختلف جامعه و به ویژه خانه دار کردن جوانان کوتاهی نکنند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طی چند ماهی که از آغاز به کار این مجلس می گذرد دو طرح را برای ساماندهی بازار مسکن در دستور قرار دادند. اولین طرح از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح شد و با رای نمایندگان به دو فوریت آن در دستور کار مجلس قرار گرفت. این طرح که تحت عنوان "اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم" مطرح شد در راستای اصلاح قانون و اخذ مالیات از خانه های خالی و ممانعت از احتکار مسکن در مجلس یازدهم دنبال شد.

بر اساس این طرح مالکان واحدهای مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصد هزار نفر اگر در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از چهار ماه به عنوان خانه خالی شناسایی شوند، به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، به صورت ماهانه مشمول مالیاتی برمبنای مالیات بر درآمد اجاره خواهند شد بدین صورت که در سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل دوازده برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل هجده برابر مالیات متعلقه باید مالیات پرداخت کنند.

یکی از اهداف این طرح جلوگیری از احتکار واحدهای مسکونی و افزایش عرضه مسکن به بازار با کوتاه کردن دست دلالان است. رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در جریان بررسی و تصویب این طرح در جلسه علنی مجلس تاکید کرد: هدف از اصلاح قانون مالیات های مستقیم در راستای اخذ مالیات از خانه های خالی؛ عرضه واحدهای خالی به بازار بوده و هدف افزایش درآمد مالیاتی نیست. در این طرح به دنبال این هستیم که از احتکار مسکن در کشور جلوگیری شود نه اینکه اگر فردی پنج تا مسکن دارد از او مالیات بگیریم. در این قانون ما قصد داریم افرادی که با سرمایه کشور خانه ساخته اند، واحدهای خود را به بازار عرضه کنند تا مورد استفاده قرار گیرد. هدف این طرح این است که فردی که ۱۰ خانه دارد آن را به بازار عرضه کرده تا مورد استفاده قرار گیرد. اینکه چرا یک فرد ۱۰ خانه دارد بحث دیگری است و باید در جای دیگر دنبال شود.

پس از بررسی و تصویب کلیات و جزئیات این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، این طرح به شورای نگهبان ارجاع شد و با ایردات شورای نگهبان مجددا به مجلس بازگردانده شد. در نهایت برای رفع ایردات شورای نگهبان این طرح مجددا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده شد.

اما این طرح تنها اقدام مجلس برای ساماندهی بازار مسکن نیست. کمیسیون عمران مجلس شورای نیز طرحی را تحت عنوان «جهش تولید و تامین مسکن» از همان روزهای ابتدایی آغاز به کار این مجلس در دستور کار خود قرار داد. این طرح با حضور کارشناسانی از وزارتخانه ها و بخش های مرتبط با حوزه مسکن در طی چندماه گذشته در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا دو فوریت این طرح در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف این طرح بیان کرد: جزئیات طرح جهش تولید و تامین مسکن با حضور کارشناسان حوزه های مختلف در جلساتی پیاپی و متعدد در طی چند ماه اخیر در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. براساس این طرح دولت مکلف به ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکن در ظرف ۴ سال میشود. همچنین براساس این طرح ترکیب شورای عالی مسکن و اختیارات آن نیز در چارچوب قانون دیده شده است. تامین منابع مالی این طرح در قالب ایجاد صندوق ملی مسکن از دیگر مواردی است که در این طرح در نظر گرفته شده است.

سید البرز حسینی در ادامه خاطر نشان کرد: شرایط ایجاد صندوق ملی مسکن و شرایط تعیین هیات امنای آن و این که چه کسانی مسئولیت این صندوق را در دست گرفته از دیگر مواردی است که در این طرح دیده شده است. در این طرح در خصوص نحوه مدیریت صندوق و ذخیره مالی آن نیز مواردی ذکر شده است.

پس از تصویب دو فوریت این طرح در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مجددا ظرف یک هفته جزئیات این طرح در کمیسیون عمران مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در جلسه علنی چهارشنبه گذشته مجلس نیز قرار بر این بود تا کلیات این طرح مورد بررسی قرار گیرد اما عده ای از نمایندگان تقاضای سلب یک فوریت را از این طرح مطرح کردند.