«صندوق حمایت از تولید مسکن» تشکیل می شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از پیشنهادات ما در طرح جهش تولید مسکن، تشکیل صندوقی برای جمعآوری مالیات بر عایدی مسکن است تا با ایجاد آن در سنوات آتی، صندوقی برای حمایت از تولید مسکن در کشور داشته باشیم. علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به بررسی طرح جهش تولید مسکن در کمیسیونهای برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس گفت: این طرح از صحن علنی مجلس به کمیسیون عمران مجلس ارجاع شد اما به منظور دریافت نظرات تخصصی پیرامون تاثیرات اجرای این طرح در حوزههای اقتصادی و بودجهای کشور به کمیسیونهای دیگر ارسال شد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامیدرباره اعلام کمیسیونهای بودجه و اقتصادی برای تشکیل کمیسیونی مشترک برای بررسی تخصصی و هرچه بیشتر این طرح تاکید کرد: تاکنون درخواست تشکیل کمیسیون مشترک به در هیئت رئیسه یا کمیسیون عمران ارسال نشده است اما ما گفتوگو و تبادل اطلاعات و نظرات در این مورد استقبال میکنیم.

 

تولید مسکن استیجاری در حد حرف باقی مانده است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازار اجاره مسکن نیز همانند بازارهای دیگر اقتصادی تابع نظام عرضه و تقاضا است، بنابراین وقتی دولت در راستای تولید مسکن استیجاری حرکت کند، آن زمان قیمت اجاره مسکن نیز تعدیل خواهد شد. احمد محرم زاده عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، با انتقاد از افزایش ۴۰ درصدی قیمت اجاره مسکن در تابستان سال جاری، گفت: به طور حتم افزایش چشمگیر قیمت اجاره مسکن به هیچ وجه قابل قبول نیست، متأسفانه روند افزایشی قیمت ها در این عرصه مشکلات بسیاری را برای مستأجران ایجاد کرده، به طوری که بسیاری از خانوارها قادر به تأمین مسکن مورد نیاز خود نیستند. نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت در ماه های اخیر برای مدیریت بازار اجاره مسکن اقدام قابل توجهی نکرده است، البته در این مدت، طرح تسهیلات ودیعه مسکن اجرایی شد که به نظر می رسد که با توجه به افزایش قیمت ها، تأثیر قابل توجهی در بهبود اوضاع نخواهد داشت.

هشدار درباره افزایش نرخ تسهیلات
مسکن مهر پرند

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند با اشاره به ۸ هزار واحد آماده تحویل، گفت: متقاضیان که اقدام به تحویل مسکن مهر خود نکنند، در آینده با افزایش نرخ تسهیلات بانکی مواجه می شوند.

به گزارش صدا و سیما، محسن وطن خواهی گفت: ۸۷ هزار واحد مسکن مهر در شهر جدید پرند وجود دارد که از این تعداد ۷۷ هزار واحد آن تحویل متقاضیان شده و دو هزار و ۵۰۰ هزار واحد دیگر آماده تحویل است.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند با اشاره به دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر به پایان رساندن مسکن مهر تا پایان امسال، ادامه داد: در شهر جدید پرند ۲۴۱ پروژه پیمانکاری مسکن مهر وجود دارد که ساخت این پروژهها به پایان رسیده است. حدود ۳۰۰ واحد وجود دارد که شش ماه تا ۵ سال از زمان ساخت و تکمیل آنها میگذرد، اما متقاضیان برای دریافت واحد خود مراجعه نمیکنند.

به گفته این مقام مسؤول از کل پروژههای مسکن مهر پرند، ۲۰ درصد متقاضیان، هنوز برای دریافت واحد خود مراجعه نکردهاند. به دلیل طولانی شدن ساخت مسکن مهر بسیاری از متقاضیان واحدهای خود را واگذار کردهاند و به دلیل اینکه نقل و انتقال رسمی صورت نگرفته است آمار دقیقی از واگذاریها نداریم. با مالکان هشت هزار واحد آماده تحویل بارها تماس گرفته و اطلاع رسانی شده است. تسهیلات دولتی به این هشت هزار واحد آماده تحویل تعلق گرفته است که مالکان باید کارت قسط دریافت کنند، اما هنوز دریافت نکردهاند.

وطن خواهی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بانک را درگیر کرده این است که تسهیلاتی که توسط دولت داده شده، اما هنوز این تسهیلات بازنگشته است. با جلساتی که با معاونان و مسئولان بانک عامل حوزه مسکن داشتیم، یکی از پیشنهادات بانک عامل حوزه مسکن، تعیین تکلیف این واحدها بود که شرکت عمران پرند به عنوان داور بین بانک و متقاضیان واحدها را قبول کند.

وی اظهار داشت: قانون ساماندهی به بانک این اجازه را میدهد که نرخ تسهیلات را تبدیل کند، یعنی نرخ سود این تسهیلات از ۴ درصد به ۱۷ درصد برگردد. بسیاری از این واحدها دست دلالان است آنها واحدهای خالی را نگه داشتند تا باقیمت بالاتری به فروش برسانند براساس اطلاعات غیر رسمی برخی از افراد حدود ۲۰ واحد خالی آماده تحویل در اختیار دارند که تمایلی برای تحویل واحدها ندارند.

با امضای تفاهم نامه ای به ارزش ۵۰ هزار میلیارد ریال با مپنا؛
 

گروه حمل و نقل: تفاهمنامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به ارزش ۵۰ هزار میلیارد ریال بین بانک صادرات ایران و گروه مپنا امضا شد.

به گزارش تجارت به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، این تفاهمنامه در نشستی با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران و گروه مپنا، به امضای حجتاله صیدی مدیرعامل بانک صادرات ایران و عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا رسید که بر اساس آن بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات و انواع خدمات مالی بانک صادرات ایران برای توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حملونقل ریلی به گروه مپنا پرداخت خواهد شد. حجتاله صیدی گفت: همکاری بانک صادرات ایران با گروه مپنا در قالب این تفاهمنامه در جهت توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از شاخصهای توسعه کشور است. این طرح در ماههای آینده در قالب ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات عملیاتی میشود. ضمن اینکه برای توسعه ریل و راهآهن برقی نیز تفاهم شد. این پروژهها که نزدیک به سه میلیارد دلار منابع مالی را جذب خواهد کرد، قدمی موثر در مسیر توسعه اقتصادی کشور خواهد بود. وی افزود: مپنا گروه بزرگی است که در زمینههای مختلف به ویژه در صنایع بالادستی، نیروگاهی و فلزات اساسی فعالیت میکند و بانک صادرات ایران برای تأمین مالی و همکاری با این گروه آمادگی دارد و با وجود زمینههای مختلف فعالیت در گروه مپنا، حجم تامین مالی پروژههای این گروه توسط بانک صادرات ایران چند برابر رقمی است که امروز توافق شد. صیدی اظهار کرد: همکاری بانک صادرات ایران با گروه مپنا یک همکاری استراتژیک بوده و بانک از تأمین مالی پروژههای این شرکت با تمام توان استقبال کرده و با تمام توان در کنار مپنا ایستاده است. مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به دستاوردهای برنامهریزی ۳۰ ماهه در بانک صادرات ایران، خروج از زیان، سودآوری و پوشش زیان انباشته در صورتهای مالی شش ماهه بانک، تاکید کرد: با بهبود کفایت سرمایه بانک، سقف تسهیلاتدهی به دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت و مشکل مجوز برای اعطای تسهیلات و حمایت از واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی برطرف خواهد شد. وی با بیان اینکه در پس هر تحریمی، فرصتهایی برای اقتصاد کشور وجود دارد، افزود: بانک صادرات ایران با استفاده از طرحهای طراوت «تولید»، «توسعه» و «مسکن»، تامین مالی زنجیره تولید تا مصرف را حمایت میکند و از تحریک تقاضای کل تا عرضه مواد اولیه در کنار تولید کشور قرار گرفته است. صیدی در این مراسم بر آمادگی بانک صادرات ایران برای حمایت از تولید خودروی برقی توسط گروه مپنا تاکید کرد و افزود: بانک صادرات ایران برای تحقق این هدف از طریق بازار پول و سرمایه در کنار گروه مپنا خواهد ایستاد.

در این مراسم عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا نیز با قدردانی از حمایت بانک صادرات ایران در تحقق یک همکاری استراتژیک طی سالهای اخیر، گفت: تلاشهای انجام شده در گروه مپنا یک تلاش مجاهدانه بوده و علاوه بر فعالیت در حوزههای تولید برق، تولید شمش آلومینیوم در شش ماه اول سال جاری دو برابر سال گذشته بوده و سال ۹۸ نیز دو برابر سال ۹۷ تولید شمش توسط گروه مپنا رقم خورده است. گروه مپنا بیش از کشور آلمان تولید برق دارد و با وجود سابقه نه چندان زیاد در حوزه حمل و نقل ریلی کشور، نزدیک به ۴۰ درصد سهم بازار در این حوزه را به خود اختصاص داده است. علیآبادی اظهار کرد: هدف از امضای تفاهمنامه با بانک صادرات ایران، آغاز یک فعالیت جدید در حوزه ریلی است. امروز روز مبارکی است و برداشتن یک گام مهم در وضعیت فعلی اقتصادی، به نفع صنعت حمل و نقل ریلی رقم خواهد خورد.

وی انجام خدمات فنی، مهندسی گروه مپنا در کشورهای منطقه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: آماده هستیم با ریال در خارج از کشور انواع خدمات فنی و مهندسی را ارائه کنیم که کمترین دستاورد آن خلق ثروت و تولید دلار برای کشور است.

مدیرعامل گروه مپنا با تشکر از بانک صادرات ایران تاکید کرد: همواره آماده همکاری صادقانه و حرفهای با بانک صادرات ایران هستیم که سالهاست در کنار مپنا بوده است.

تفاهمنامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به منظور تحقق شعار جهش تولید و با توجه به مشکل کمبود نقدینگی تولیدکنندگان ناوگان ریلی و با هدف بالا بردن توان خریداران در زمینههای مرتبط و ارائه انواع خدمات مالی و بانکی، اعطای انواع تسهیلات، صدور ضمانتنامه و گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی بین گروه مپنا و بانک صادرات ایران روز چهارشنبه ٢٣ مهر ماه ٩٩ نهایی و امضاء شد. این تسهیلات که تا سقف ٥٠ هزار میلیارد ریال ارائه میشود با هدف تسهیل در تأمین مالی پروژههای صنعت حمل و نقل ریلی کشور در شرکتهای تابعه گروه مپنا و نیز برای مشتریان گروه مپنا ارائه خواهد شد.