ایجاد ٦٠٠٠ شغل توسط بانک توسعه صادرات

معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران، گفت: این بانک در راستای حمایت از تولید صادرات محور، بیش از۶۰۰۰ فرصت شغلی ر ا از سال ۱۳۹۶ تا کنون ایجاد کرده است. به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات، رضا ساعدی فر معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران، افزود: تسهیلات بانک توسعه صادرات در بخش طرح ها به حوزه های صنعت و معدن، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری و پتروشیمی تخصیص داده شده و این طرح ها بستر ساز اشتغال مستقیم بیش از ۶۰۰۰ نفر در کشور بوده است. وی اظهار داشت: این بانک از سال ۱۳۹۸ تا پایان مهرماه سال جاری در راستای اجرای بسته حمایت از صادرات و از محل منابع تلفیقی ۳۲ هزار و ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات را با نرخ ۱۳.۵ تا ۱۴.۵ درصد پرداخت کرده که نیمی از آن از محل منابع صندوق توسعه ملی و نیمی دیگر از محل منابع بانک بوده است. ساعدی فر معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران در پایان گفت: بانک توسعه صادرات ایران تسهیلات یاد شده را عمدتا در قالب سرمایه در گردش به بخش­های صنعت و معدن و محصولات کشاورزی، زیربخش صنایع تبدیلی تکمیلی تخصیص داده است.

 

حمیده سپاسی، مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک صادرات شد

حجتاله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران طی حکمی حمیده سپاسی را به سمت مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات این بانک منصوب کرد.

به گزارش روابطعمومی بانک صادرات ایران، در متن این حکم آمده است: «نظر به شایستگی و سوابق سرکارعالی به موجب این حکم به عنوان مدیر امور حقوقی و وصول مطالبات بانک صادرات ایران منصوب میشوید تا با بهرهمندی از دانش و تجربه خود، این بانک را در دستیابی به اهداف تنظیمشده خود یاری کنید.

توفیق روزافزون سرکار عالی را در خدمت به نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران از درگاه حضرت احدیت خواستارم.»

حمیده سپاسی پیش از دریافت این حکم، مسئولیت ریاست اداره کل حقوقی را در بانک صادرات ایران به عهده داشت. پیش از این، مدیریت امور حقوقی و وصول مطالبات این بانک بر عهده محمد درودگر بود.

سیاستهای اعتباری بانک توسعه تعاون منطبق با نیازهای تعاونگران است

سید باقر فتاحی رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون در مورد انطباق سیاستهای اعتباری این بانک با نیازهای مالی و بانکی تعاونگران و اهالی اقتصاد و عموم مردم توضیحاتی ارائه داد. سید باقر فتاحی رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون در جلسه کارگروه عالی اعتباری این بانک اظهار داشت: سیاستهای اعتباری همواره بهعنوان راهنما و مرجع علمی و اجرایی ارکان اعتباری بانک مطرح بوده است و به عملیات اعتباری بانک نظم و انسجام بخشیده است و فعالیت اعتباری بانک را در مسیر صحیح و در راستای انجام تکالیف ملی خود قرار داده است. وی افزود: سیاستهای اعتباری حاصل تجربیات تکنیکی، محاسباتی و راهبردی ارکان اعتباری بانک از بالاترین سطح استراتژیک تا سطح عملیات در شعبه به شمار میآید و بهعنوان سندی مهم از اسناد دانشی بانک میباشد. وی خاطرنشان کرد: این سند همواره در انطباق با نیازهای بانکی بخش تعاون، اتحادیههای تعاونی و عموم کارآفرینان و فعالین اقتصادی بوده است و همچنین راهکارها و راهبردهایی نیز در اجرای بانکداری شرکتی، بانکداری اختصاصی و بانکداری جامع تعبیهشده است و به مرحله اجرا درآمده است. بانکداری جامع مشتمل بر بانکداری شرکتی و بانکداری اختصاصی و همچنین تحول دیجیتال جایگاهی ویژه در این سیاستها دارد.

 

مشتری مداری رمز پویایی و ماندگاری

دکتر برات کریمی، مدیرعامل بانک دی در بازدید سرزده از شعبه شهرک راه آهن، مشتری مداری را رمز پویایی و ماندگاری هر سازمان دانست و بر لزوم رعایت حداکثری حقوق مشتریان بانک تاکید کرد. دکتر کریمی در این بازدید سرزده ضمن قدردانی از تلاش های همکاران شعبه برای تحقق اهداف بانک، بر جلب رضایت حداکثری مشتریان تاکید کرد.

کریمی با اشاره به اهمیت جذب مشتریان در فضای رقابتی موجود گفت: کارکنان بانک روزانه با عموم مردم در تعامل هستند و تصویری که از بانک و کیفیت خدمات آن در ذهن مشتریان نقش می بندد حاصل رفتار و نحوه برخورد کارکنان با مشتری در برخورد اول است و انتظار می رود همکاران شعب، نماینده و معرف شایسته بانک در زمینه ارتباط با مشتری باشند. وی افزود: ارتباط مستمر و عاطفی با مشتریان جدید و قدیم مهمترین رکن شیوه های نوین بازاریابی است که علاوه بر نگهداشت مشتریان قدیم، موجب گسترش تبلیغات چهره به چهره و ترویج برند بانک و جذب منابع میشود.

مديرعامل بانک انصار :

گروه بانک و بیمه: مهدي رضايي نوسان را جزو ذات بازارهاي مالي عنوان کرد و گفت: بازار در سيکل تازه، پس از يک دوره روند صعودي مدتي است که با تاثير عوامل دروني و بيروني اقتصاد، وارد فاز استراحت شده است، اما اکنون بررسي وضعيت کاموديتيها و همچنين نرخ رشد ارز نيمايي اين نويد را ميدهد که بازار توان رسيدن به روزهاي پر رونق و همچنين قلههاي پيشين را دارد.

به گزارش روزنامه تجارت به نقل از اداره کل روابط عمومي و تبليغات، مهدي رضايي مديرعامل بانک انصار در گفت و گویی، با مثبت ارزيابي کردن وضعيت گزارش شش ماهه شرکت هاي بورسي، اين وضعيت را نشان دهنده سودآوري شرکتها و صنايع دانست و گفت: در خصوص پتانسيل سودآوري بازار به نظر ميرسد براي سال جاري انتظار افزايش ميزان سود شرکتها به محدوده بالاتر وجود داشته باشد، چرا که در نيمه نخست سال جاري سود محقق شده براي شرکتها در مقايسه با دوره مشابه سال گذشته تقريبا ۵۰ درصد رشد داشته است.

وي در خصوص صنايع برتر توضيح داد: با توجه به افزايش نرخ ارز در بازار آزاد و به پيروي از آن، افزايش نرخ ارز در سامانه نيما و بهبود نسبي قيمتهاي جهاني، عمدتا صنايع پتروشيمي، فلزات و در مجموع شرکتهاي با پايه فروش دلاري و صادرات محور، وضعيت بهتري دارند.

رضايي افزود: علاوه بر اين بانک ها از جمله گروهي هستند که در افق بلند مدت سرمايه گذاري در برخي از نمادها با توجه به اصلاحات قيمتي اخير مناسب تلقي مي شوند و به اصطلاح به قيمت رسيده­ اند. کاهش جذابيت بازارهاي جايگزين در شرايط فعلي نيز مي­ تواند موجب جذب منابع مازاد به سوي بازار سرمايه شود؛ البته سرمايه­ گذاران بايد با توجه به بررسي و تحليل­ هاي دقيق خود به سرمايه گذاري در اين صنايع اقدام کنند.

مديرعامل بانک انصار در خصوص اثر صعود قيمت کاموديتيها بر بازار سرمايه بيان کرد: بررسي شرايط قيمت جهاني کاموديتي ها نشان ميدهد که اثرات بيماري کرونا بر قيمتهاي جهاني همچنان مشهود است و سطح قيمتها، با وجود رشد در ماههاي اخير، در يکي از کمترين سطوح ۴ سال گذشته قرار دارد. اخيرا با انتشار اخبار مربوط به نتايج موفق واکسن کرونا، اميد به احياء اقتصاد جهاني افزايش يافته است، اين موضوع عامل مهمي است که ميتواند موجب رشد قيمتهاي جهاني و در نتيجه بهبود سودآوري شرکتهاي بورسي در سال جاري و سال آينده شود. وي اضافه کرد: در خصوص بازار سرمايه کشورمان، ميتوان گفت از آنجايي که بخش عمدهاي از بازار را شرکتها و صنايع صادرات محور تشکيل مي­دهند، انتظار بهبود و رشد سودآوري در اين شرکتها دور از انتظار نيست. درخصوص تاثير قيمتهاي جهاني بر بازار سرمايه کشور بايد توجه داشت که عمدتا شرکتهاي بورسي داخلي با يک فاصله زماني کوتاه مدت از اين نوسانات قيمتهاي جهاني تاثير ميپذيرد.

رضايي در پاسخ به اين پرسش که بازار سرمايه براي ادامه روند صعودي به چه مواردي احتياج دارد؟ گفت: در اين رابطه نخست بايد در نظر داشته باشيد که قرار نيست بازار هميشه روند صعودي داشته باشد. در واقع ايجاد توقع روند صعودي براي هميشه در ميان سرمايه گذاران، به ­ويژه سرمايه گذاران جديدي که در سال جاري و در فصل نويني از حيات بازار، به بورس وارد شده اند؛ ميتواند فرصتها را به تهديدها تبديل کند.

وي تصريح کرد: ضمن بهبود قيمتهاي جهاني، حفظ سطح توليد صنايع پتروشيمي و فلزات اساسي و همچنين اصلاح موارد ساختاري در بودجه ميتواند به روند صعودي بازار کمک کند. از سوي ديگر به منظور ادامه روند صعودي بازار عواملي ديگر نظير افزايش کيفيت خدمات رساني نهادهاي مالي و ايجاد زمينه رقابت سالم بين اين نهادها و ارتقاي استانداردهاي نظارتي و آموزش­ هاي عمومي به سرمايه ­گذاران، موضوعاتي است که بايد مورد توجه سياست گذاران قرار گيرد، توسعه زيرساخت­ هاي بازار سرمايه نيز با افزايش کمي سرمايه گذاري در اين بازار بايد هم­خواني داشته باشد و نهادهاي اجرايي و نظارتي بازار سرمايه بايد به سرعت رشد بازار برسند تا بتوانند از سرمايه بخش مهمي از جامعه که در حال حاضر در بازار سرمايه وجود دارد، صيانت کنند.

مديرعامل بانک انصار در خصوص راهکارهاي جذب سرمايهها به بورس گفت: در بازار سهام مشوقهاي کافي مثل معافيت مالياتي، دسترسي برخط و آسان به بازار، وجود نهاد ناظر و ... وجود دارد.

کدام سهام ها بیشترین و کمترین رشد
را تجربه کردند؟

دیروز سهامداران شرکتهای سیمان شرق، حفاری شمال و قند اصفهان در بورس و معاملهگران شرکتهای کشت و دام قیام اصفهان، کشاورزی و دامپروری بینالود و کشت و صنعت دشت خرمدره در فرابورس بیشترین سود را کسب کردند.

شاخص بورس در جریان معاملات روز گذشته بازار با افت ۱۸هزار و ۵۹۷واحدی، در ارتفاع یکمیلیون و ۳۵۶هزار و ۹۴۴واحد به کار خود پایان داد و بیش از ۲۲میلیارد و ۸۸۳میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر ۱۹هزار و ۸۳۶میلیارد تومان در یک میلیون و ۳۵۶ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت.

بر این اساس سهامداران شرکتهای سیمان شرق، حفاری شمال و قند اصفهان بیشترین رشد قیمت را در بورس اوراق بهادار داشتند و در مقابل دارندگان سهام شرکتهای پگاه آذربایجان غربی، ایران تایر و فولاد خوزستان بیشترین افت قیمت را تجربه کردند.

این گزارش میافزاید: در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳میلیارد و ۱۹۵میلیون ورقه بهارزش ۸هزار و ۲۴۵میلیارد تومان در ۷۴۸هزارنوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۸واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۶هزار و ۶۹۸واحد قرار گرفت.

در این بازار هم سهامداران شرکتهای کشت و دام قیام اصفهان، کشاورزی و دامپروری بینالود و کشت و صنعت دشت خرمدره بیشترین رشد را داشتند و شرکتهای هتل پارسیان کوثر اصفهان، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر و مدیریت انرژی تابان هور بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

بزرگترین صندوقهای بورسی متعلق
به کدام کشور است؟

رشد سریع شاخص های بورسی در سال های اخیر باعث تشویق شمار زیادی از افراد برای ورود به بازار بورس شده است؛ با این حال بخش بزرگی از این بازارها در اختیار صندوق های بورسی است. در ادامه با بزرگ ترین صندوق های بورسی هان در سال ۲۰۲۰ آشنا می شوید. توضیح آنکه این رتبه بندی تنها در بردارنده بخش خصوصی است و صندوق های دولتی نظیر صندوق دولتی نروژ یا عربستان در این رتبه بندی لحاظ نشده اند.

۱- بلک استون- آمریکا

۲- کارلایل گروپ- آمریکا

۳- کولبرگ برادرز- آمریکا

۴- تی پی جی کپیتال- آمریکا

۵- واربرگ پینکس- آمریکا

۶- نویبرگر برمان- آمریکا

۷- سی وی سی کپیتال پارتنرز- هلند

۸- ای کیو تی پارتنرز- سوید

۹- ادونت اینترنشنال- آمریکا

۱۰- ویستا اکویتی- آمریکا

چگونه میتوان از ریسک های بازار بورس در امان ماند؟

گروه بورس: سهامداران زیادی بهویژه افراد تازه وارد بورس شده، در ریزش اخیر این بازار زیانهای را متحمل شدند که از نگاه کارشناسان، بخشی از آن با سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری قابل جلوگیری بود. اکنون برخی از صندوقها در یک بازه زمانی ۶ ماهه، بازدهی بالاتر از شاخص کل داشتهاند.

با توجه به ریزش اخیر بورس و زیانی که بخش عمده سهامداران متحمل شدند، بار دیگر شاهد توصیه کارشناسان برای استفاده از روشهای سرمایهگذاری غیرمستقیم به فعالان بازار هستیم؛ بهویژه افرادی که دانش تحلیلی یا زمان کمتری دارند.

سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس علاوه بر اینکه به دانش اقتصادی و تحلیلی کمتری در مقایسه با روش مستقیم نیاز دارد، کم ریسکتر است؛ بهطوری که بررسیها نشان میدهد افرادی که با روشهای غیر مستقیم به این بازار وارد شدهاند، در ریزش اخیر بازار نیز ضرر و زیان کمتری را متحمل شدند.

مجید عبدالحمیدی کارشناس بورس و بازار سرمایه درباره تفاوتهای روش مستقیم و غیر مستقیم سرمایهگذاری در بورس گفت: در روش مستقیم سرمایهگذاری، فرد با اختیار خود به خریدوفروش سهام اقدام میکند. در این روش سرمایهگذار باید تا حدودی با بازار سهام آشنایی داشته باشد و با در نظر گرفتن همه ریسکهای موجود و نوسانهای حاکم بر این بازار، شروع به سرمایه گذاری کند. افزون بر این، باید مهارتهایی را برای سرمایهگذاری فرا گیرد و بهطور مداوم اطلاعات خود را باتوجه به قوانین و ساز و کارهای بورس، به روز کند.

وی ادامه داد: در روش سرمایهگذاری مستقیم، افراد باید زمان کافی برای رصد بازار داشته باشند و موقعیت سهام خود را مورد بررسی قرار دهند. برای سرمایهگذاری در بورس به روش مستقیم میتوان بهصورت آنلاین از طریق سامانههای معاملات بر خط یا به صورت آفلاین با مراجعه حضوری به کارگزاریها سهام مختلف را معامله و در بورس سرمایهگذاری کرد.

روشهای سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس را بشناسید

عبدالحمیدی درباره روشهای غیر مستقیم سرمایهگذاری در بورس توضیح داد: این روش بهترین شیوه سرمایهگذاری در بورس برای افرادی است که زمان و یا اطلاعات کافی برای انجام معاملات بورسی ندارند. در روش غیر مستقیم سرمایهگذاری، یک گروه کاملا حرفهای، مدیریت سهام افراد را برعهده میگیرند که نسبت به وضعیت بازار آگاهی دارند و لحظهای از رفتار بازار غافل نمیشوند.

وی افزود: سرمایهگذاری در بورس به روش غیر مستقیم با ریسکهای کمتری نسبت به روش مستقیم همراه است و برای همه افراد، به ویژه افرادی که به تازگی وارد بورس شدهاند بسیار مناسب است. سرمایهگذاری غیر مستقیم از طریق مراجعه به شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری، سبدگردانها و نیز خرید واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری موجود در بازار انجام میشود. سرمایهگذاری غیر مستقیم در سهام از طریق صندوقهای سرمایهگذاری امکانپذیر است. فهرست صندوقهای سرمایهگذاری مشترک سهامی در وبسایت فیپیران یا مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران که متعلق به سازمان بورس اوراق بهادار است منتشر میشود.

عبدالحمیدی ادامه داد: عملکرد صندوقها در دورههای زمانی مختلف با استفاده از اطلاعات این وبسایت، قابل بررسی و ارزیابی است. افراد میتوانند با توجه به سرمایه خود، چند صندوق را که عملکرد مناسبی در میانمدت و بلندمدت داشتهاند، انتخاب کنند. عملکرد بلندمدت در انتخاب صندوق مناسب، اهمیت بالایی دارد. وی افزود: در عین حال توصیه میشود که بین ۲ تا پنج صندوق با بازده بیشتر از شاخص کل، برای سرمایهگذاری انتخاب شود. اکنون ۱۰ صندوق در یک بازه زمانی ۶ ماهه، بازدهی بالاتر از شاخص کل و ۱۵ صندوق در یک سال اخیر، بازدهی بیش از شاخص داشتهاند.

کدام صندوقهای برای سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس مناسب هستند؟

عبدالحمیدی درباره انواع صندوقهای سرمایهگذاری توضیح داد: در یک تقسیم بندی کلی، صندوقهای سرمایه گذاری در قالب هشت گروه اصلی دستهبندی میشوند. صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت، سرمایهگذاری در سهام، سرمایهگذاری مختلط، سرمایهگذاری شاخصی، صندوق قابل معامله یا ETF، صندوقهای نیکوکاری، تأمین مالی و نیز صندوقهای اختصاصی بازارگردان از جمله آنها هستند.

وی درباره صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت گفت: این صندوقها بازدهی معقول با حداقل ریسک ممکن را نصیب سرمایه گذاران می کنند. خریداران واحدهای این صندوقها سرمایهگذارانی کمریسک هستند که انتظار دارند بازدهی مثبت را بهدست آورند. بنابراین مدیران این صندوقها منابع مالی حاصل از فروش واحدهای این صندوق ها را بیشتر به خرید اوراق بهادار بسیار کم ریسک مانند اوراق مشارکت، اجاره، خزانه و مانند آن اختصاص میدهند. تا بتوانند سود قابل قبولی برای سرمایهگذاران محقق کنند.

این کارشناس بازار سرمایه درباره صندوقهای سهام گفت: این صندوقها حداقل ۷۰ درصد ترکیب داراییهای خود را در سهام شرکتهای پذیرفتهشده بورسی یا بازار اول فرابورس سرمایهگذاری می کنند و با توجه به تعداد واحدهایی مجاز به انتشار، به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیم میشوند.

در صندوقهای کوچک، تعداد واحدهای سرمایهگذاری قابل انتشار حداقل پنج هزار و حداکثر ۵۰ هزار واحد سرمایهگذاری و در نوع بزرگ، این ارقام بین ۵۰ هزار و ۵۰۰ هزار واحد سرمایهگذاری بوده و ارزش اسمی هر واحد در ابتدای فعالیت صندوق معادل ۱۰۰ هزار تومان است.
ریسک و احتمال کسب بازدهی بالاتر در این صندوقها در مقایسه با صندوقهای با درآمد ثابت بیشتر است و مناسب افرادی است که قدرت ریسکپذیری بالاتر و دید بلندمدت به سرمایهگذاری دارند.

عبدالحمیدی در ادامه گفت: برخی از صندوقها به نسبت تقریباً مساوی در سهام و اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری می کنند و صندوق مختلط نامیده میشوند. نسبت دارایی سهام و اوراق با درآمد ثابت صندوقهای مختلط ممکن است در طول زمان تغییر یابد، اما بهطور معمول حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد سهام است و مابقی شامل اوراق با درآمد ثابت است.

این صندوق ها اغلب بازده بالاتری از صندوقهای بازار پول یعنی صندوقها یا سپردههای بانکی و نیز
صندوقهای با درآمد ثابت دارند، اما به طورکلی رویکرد محافظهکارانه خود را حفظ کرده و حدود نیمی از دارایی را در اوراق با ریسک پایین سرمایهگذاری میکنند.

صندوقهای مختلط حد میانی سرمایهگذاری به لحاظ ریسک و بازده احتمالی مورد انتظار هستند. ریسک آنها نیز نسبت به صندوقهای سهامی کمتر است اما مزایای اوراق سهام و درآمد ثابت را همزمان دارند؛ یعنی پتانسیل کسب بازده بالاتر به وسیله سهام و نوسانات قیمتی کمتر به وسیله اوراق با درآمد ثابت را فراهم میکنند. در صورت افت بازار، سرمایه گذاران در صندوقهای مختلط به دلیل ترکیب اوراق با درآمد ثابت و سهام، زیانی کمتری از صندوقهای سهامی متحمل می شوند و در صورت رشد بازار سهام، بازدهی بالاتر از صندوقهای درآمد ثابت برای سرمایه گذاران را کسب خواهد کرد.

این کارشناس بازار سهام با بیان اینکه استفاده از سبدگردانها یا صندوقهای سرمایهگذاری به دلیل حضور مدیران متخصصی که اقدام به خرید و فروش سهام در چارچوب مقررات بازار سرمایه میکنند کمریسکتر خواهد بود، توضیح داد: با این روش، پرتفوی متنوع و با انتخاب حرفهای در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد. با انتخاب صندوقهای دارای بازدهی بالاتر در دورههای زمانی میانمدت و بلندمدت، ریسک سرمایهگذاران کاهش مییابد و در کنار آن کسب بازده مناسب و حتی بیشتر از شاخص نیز امکانپذیر است.

وی افزود: مزیت منحصر بهفرد این صندوقها، قابلیت صدور و ابطال «واحدهای صندوق» یا NAV است که این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا در هر زمان که مایل به خرید باشند، بدون توجه به عرضه و تقاضایی که برای آن صندوق وجود دارد به قیمت خالص ارزش روز داراییها اقدام به خرید کنند. همچین زمانی که میخواهند واحدهای خود را بفروشند، بدون نگرانی و دغدغه از صف فروش بتوانند واحدهای صندوق خود را با ابطال کردن به فروش برسانند و وجه خود را ظرف چند روز کاری دریافت کنند.

مزیت سرمایهگذاری در صندوقها

عبدالحمیدی درباره مزیت صندوقهای سرمایهگذاری در زمان ریزش بازار گفت: در حالی که در چند ماه گذشته ریزش بازار به شکلی بود که بیشتر سهامها در صف فروش قفل شده بودند و امکان نقدشوندگی نمادها بسیار کم بود، اما امکان فروش واحدهای این صندوقها توسط سرمایهگذاران در هر زمانی وجود دارد.

وی افزود: اطلاعات مالی صندوقها در سایت صندوقهای سرمایهگذاری مشترک منتشر میشود و بازده آنها توسط بورس یا نهاد دیگری تضمین نشده، اما عملکرد آنها عمدتاً تحت تأثیر بازده شاخص و تصمیمات مدیران است.

این کارشناس بازار سهام گفت: نکته مفید دیگر درباره این صندوقها این است که در چند ماه گذشته بسیاری از صندوقهای سرمایهگذاری مشترک امکان صدور و ابطال آنلاین را اضافه کردند و نیاز به مراجعه حضوری کاهش یافته است.