بانک مرکزی در خرید واکسن کرونا تابع وزارت بهداشت است

رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی بدون سفارش وزارت بهداشت هیچ اقدامی را برای خرید واکسن انجام نمیدهد، اقدامی را هم که تاکنون انجام داده براساس قراردادی بوده که وزارت بهداشت با سازمان بهداشت جهانی برای خرید واکسن مشترک «کواکس» داشته است.به گزارش ایرنا عبدالناصر همتی در پاسخ به اینکه بانک مرکزی آمادگی خود را برای تامین مالی واردات واکسنهای اروپایی، انگلیسی اعلام کرده بود، اما رهبری این واردات را ممنوع کردند گفت: در ارتباط با خرید واکسن تابع وزارت بهداشت هستیم.همتی افزود: پیش پرداخت آن با تلاش بسیار به دلیل موانعی که آمریکا ایجاد کرده بود، انجام شد و بوسیله چند بانک، آن را در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار دادیم.رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این موضوع که آیا همین روند ادامهدار است یا خیر، موضوعی است که وزارت بهداشت باید تایید کند و ما هم تابع فرمایشات رهبر معظم انقلاب هستیم.به گفته وی، بانک مرکزی وارد مباحث فنی و تخصصی بهداشتی نمیشود، فقط حمایت کننده از نظر پشتیبانی مالی است و هر آنچه را که در نظر داشته باشند در اختیارشان قرار خواهیم داد.

 

کوچ مشتریان طلا به بازار نقره

نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر درباره کاهش تقاضا برای خرید طلا و جواهر در طول یکسال گذشته اظهار داشت: تقاضا برای خرید طلا به دلیل افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافته است به طوری که از ابتدای سال تا کنون در بازار مصرف طلا با کاهش حدود ۴۰ درصدی مواجه شدیم. محمد کشتیآرای در گفتوگو با ایلنا، با بیان اینکه این مشتریان به سمت بازار نقره رفتهاند، گفت: کوچ از بازار طلا به نقره بیشتر از سوی قشر جوان بوده است و جوانان به دلیل اینکه قدرت خرید طلا را ندارند، به سمت خرید نقره میروند.نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه حتی بخشی از این کاهش تقاضا برای خرید طلا به دلیل برگزار نشدن مراسمهای ترحیم، عزاداری و ختم است، افزود: بانوان با لباسهای مشکی علاقه به استفاده از زیورآلات به ویژه طلا دارند.وی گفت: بخشی از مشتریان، بانوانی بودند که فقط برای شرکت در این مراسمها به دنبال لباسهای مشکی جدید و زیورآلات و طلای روز بودند. بنابراین با برگزار نشدن مراسمهای عروسی و عزا، مصرف طلا و جواهر به صورت کلی زیورآلات کاهش پیدا کرده است.

تحمیل گرانی سرسام آور به مردم

کارشناس اقتصادی گفت: مجلس میخواهد برای نفت در بودجه جایگزین پیدا کند و این کار را قصد دارد به هر طریق ممکن صورت دهد که به نظر میرسد، راهکارهای اشتباهی را برای این منظور در پیش گرفتهاند؛ یکی از راهکارهای اشتباه همین ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی است. مرتضی افقه به ایلنا گفت: الان همه کالاهای وارداتی هم کالاهای مصرفی که مستقیم به دست مردم میرسد و هم کالاهای واسطهای و سرمایهای که در تولید کاربرد دارند- به ارز وابسته هستند و این اقدام مجلس، قیمت تمام این کالاها را افزایش خواهد داد. به اعتقاد افقه، تنها فایده ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی، کاهش کسری بودجه دولت است که البته ضررهای جانبی آن بسیار بیشتر از نفعی است که انتظار دارند.این کارشناس اقتصادی اضافه میکند: اگر این نرخ در صحن مجلس تصویب شود، به تورم شدید در سال آینده دامن خواهد زد و مشخص نیست مجلسیها چه توجیهی برای تحمیل تورم سرسام آور به سفرهها و معیشت مردم دارند. درست است که ارز ۴۲۰۰ تومانی یک رانت است اما در شرایطی که نرخ نابرابری در جامعه بالاست، گریزی از دادن رانت نیست منتها دستگاههای نظارتی باید مراقب باشند که این رانت درست استفاده شود. در عین حال، اینکه استدلال میکنند ارز ۴۲۰۰ تومانی درست عمل نکرده، من جزو معدود افرادی هستم که مخالف این استدلال هستم.

مردم منتظر بودجهای اشتغالزا

نماینده شاهرود در مجلس گفت: مردم منتظرند تا نمایندگان بودجهای تصویب کنند که اشتغالزا باشد و مشکل جانکاه بیکاری و ناامیدی را از بین ببرد. به گزارش ایسنا، علی اصغر خانی خود اظهار کرد: یکی از ارکان حیات و نشاط مردم جامعه که بیشک، معاش بدون آن ممات است، اقتصاد است. یکی از نشانههای انقلابی بودن تصویب بودجه منطبق بر نیاز جامعه مخصوصا قشر آسیبپذیر و ضعیف است. امید این اقشار به بودجه است که گره از کار فروبستهشان بگشاید. نماینده شاهرود در مجلس با بیان اینکه مردم در محاصره تورم و تحریم و تاخت و تاز ویروس کرونا گرفتار شدند، گفت: چشم امید مردم به مجلسی دوخته شده است که با تصویب بودجهای واقع بینانه، بارقههای امید را در دل آنها روشن کند و حبل المتینی باشد که مردم را از گودالهای غمانگیز فقر و ناامیدی و به سوی نور و سرور بکشاند.

احتمال سقوط بیت کوین

کارشناسان موسسه فانداسترات گلوبال، میگویند ممکن است برای سال جاری و پس از آنکه شاهد رشد سنگین قیمت بیت کوین طی هفتههای گذشته بودیم، سقوط قیمت این ارز مجازی را تجربه کنیم. به گزارش فارس از اسپوتنیک، آنها میگویند با توجه به آنکه ممکن است روند رشد قیمت بیت کوین به عنوان مشهورترین ارز مجازی پایان نیافته باشد، هنوز معلوم نیست که چه زمانی شاهد سقوط قیمت آن باشیم. چند هفتهای است که شاهد رشد قیمت بیت کوین در بازار جهانی هستیم به گونهای که از روز ۱۶ دسامبر رشد قیمت بیت کوین آغاز شده و ابتدای سال جاری رقم ۲۹ هزار دلار را شکست.کارشناسان این موسسه سپس پیش بینی کردند که خیلی زود قیمت بیت کوین از مرز ۴۰ هزار دلار عبور خواهد کرد و بیت کوین هم با رشد ۴۰ درصدی کمتر از ۱۰ روز این پیش بینی آنها را تحقق بخشید.

لیست سیاه FATF افتخارآمیز نیست

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: ما می توانیم در تصویب FATF استثنائاتی قائل شویم اما اینکه برچسب حضور در لیست سیاه بخورد، موضوع جالبی نیست. این باشگاهی نیست که عضویت در آنها افتخارآمیز باشد.علیرضا کلاهی صمدی در گفتوگو با ایلنا در مورد تاثیرات FATF بر اقتصاد کشور اظهار داشت: مشکل اساسی ما تحریمهای آمریکا است اما حالا که انشاالله مذاکراتی در کار خواهد بود و احتمال این وجود دارد که کشورها به برجام برگردند پس بهتر است FATF را قبول کنیم تا بهانه دست کسی ندهیم. اگر تحریمها لغو شود FATF برای ما مشکل جدیتری خواهد بود. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: اگر پذیرش FATF به نفع کشور باشد عقلانیت حاکم خواهد شد و پذیرش FATF در زمان درست به نفع کشور خواهد بود.وی ادامه داد: اختلاف نظرهایی هم در این مورد وجود دارد برای مثال در لیست سازمانهای تروریستی اختلاف نظر وجود دارد. من فکر میکنم ایران به درستی معتقد است که برخی گروهها جزو گروههای تروریستی محسوب نمیشود و یکسری از این دسته بندیها سیاسی است. البته ما میتوانیم در تصویب FATF استثنائاتی قائل شویم اما اینکه برچسب حضور در لیست سیاه به ما بخورد موضوع جالبی نیست. این باشگاهی این نیست که عضویت در آن افتخارآمیز باشد.

استقبال اتباع خارجی از بورس

معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت:در حال حاضر چهار هزار نفر از فعالان بازار سرمایه ایران را اشخاص حقیقی و حقوقی اتباع خارجی تشکیل میدهند.فریبا اخوان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: سهامداران در بازار سرمایه به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم می شوند که روند خاص خود را برای دریافت کد بورسی دارند، شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدامات لازم برای دریافت کد بورسی به روش غیر حضوری و از طریق سامانه سجام انجام داده است.او افزود:مرکز تماس در شرکت سپرده گذاری مرکزی در حال طراحی است تا سهامداران خارجی بتوانند مشکلات خود را با سر شماره ۶۴۶۱ در میان بگذارند تا به آنها رسیدگی شود.اگر اتباع خارجی بخواهند در بورس ایران مشارکت داشته باشند برای دریافت کد بورسی باید به سامانه سجام که به زبان انگلیسی هم طراحی شده است، مراجعه کنند.

تجارت دیدگاه های صاحب نظران نظام پولی و بانکی را بررسی میکند

گروه اقتصادی کورش شرفشاهی: یکی از جدی ترین چالشهای کشور که سالهاست با آن دست به گریبان هستیم، تورم و پیامدهای خطرناک آن است. پاشنه آشیلی که گریبانگیر تمامی دولتها بوده و همواره یکی از جدی ترین سوژه ها برای مناظره بین مردم و مسوولان و البته کارشناسان بوده است. اینکه تورم چگونه به وجود می آید و راهکار کنترل آن چیست، از دیدگاه هر کدام از اقشار جامعه یک معنا و مفهومی دارد. تورم برای اقشار آسیب پذیر به معنای سفره های خالی و بدبختی است در حالی که تورم برای آنهایی که سرمایه های قابل توجهی دارند، ابزاری برای پولدار شدن هرچه بیشتر است. اما دولتها همواره به عنوان عوامل اصلی تورم شناخته می شوند. دولتمردان نه تنها از کنترل تورم معذور هستند، بلکه در بسیاری از موارد عامل اصلی در ایجاد تورم هستند. دولتها در بسیاری از موارد با دامن زدن به تورم، کسری بودجه را از جیب مردم تامین کرده اند و همواره این سومدیریت را انکار کرده اند. از سوی دیگر تورم در خیلی از کشورهای بعنوان مشکل یا معضل مطرح نیست و حل شده است؛ فارغ از اینکه این کشورها چه شرایطی داشته و دارند، تحریم بوده اند یا جنگ زده، فقیر یا ثروتمند، نکته مهم اینجاست که اکثر این کشورها مشکل تورمشان را حل کرده اند در حالی که کشورما همواره جزو چهارمین یا پنجمین کشورهای اصلی در تورم های بالاست، معضلی که قبل و بعد از انقلاب گریبانگیر مردم بوده و هنوز نتوانسته ایم آن را حل کنیم.

تورم ریشه دار و مزمن

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در ایران تورم به یک مساله ریشه دار و مزمن تبدیل شده گفت: این شائبه وجود دارد که تورم بالا جزئی از ساختار لاینفک اقتصاد ایران است. جعفر مهدیزاده در گفتگو با تسنیم در مورد ریشه های تورم در ایران گفت: در قبل و بعد از انقلاب مقایسه رشد نقدینگی و تورم به خوبی نشان می دهد که در اقتصاد ایران تورم یک پدیده پولی است. در ۴۰ سال گذشته متوسط رشد نقدینگی حدود ۲۵ درصد بوده و تورم نیز حدود ۲۰ درصد بوده که نشان دهنده اثرپذیری بالای نرخ تورم از تحولات متغیرهای پولی در اقتصاد ایران است.

سایه دولت بر سیاست های پولی

وی با اعلام اصطلاح اقتصادی سلطه مالی گفت: سلطه مالی به این مفهوم است که سیاست های مالی و بودجهای دولت روی سیاست های پولی سایه می اندازند؛ یعنی سیاستگذار پولی حتی اگر بخواهد رشد نقدینگی را کنترل کند، عملاً عواملی خارج از حوزه کنترل سیاستگذار پولی بروز میکنند که باعث می شود رشد نقدینگی از مقادیر هدفگذاری شده فراتر برود. وی گفت: رشد نقدینگی در چند دهه گذشته در اقتصاد ایران عمدتاً از محل پایه پولی بوده است. ضریب فزاینده نقدینگی از یک رشد نسبی برخوردار بوده است؛ به عنوان مثال با توجه به ابداعاتی که در حوزه مالی و بانکی صورت پذیرفته عملاً میل به نقدینه خواهی فعالین اقتصادی کم شده که این امر به افزایش ضریب فزاینده نقدینگی منجر شده است ولی آنچه خیلی تاثیر گذار بوده، رشد پایه پولی بوده است. اینکه رشد پایه پولی از کجا ناشی شده، قسمت عمده ای از سوال شما را پاسخ می دهد. وی گفت: رشد پایه پولی در دهه گذشته تحت شرایط مختلف اتفاق افتاده ولی شکل آن در سال های مختلف تغییر کرده است، این وضعیت حتی در سالهای قبل از انقلاب هم وجود داشته است. اجزای پایه پولی عبارتند از خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی، خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی، مطالبات بانک مرکزی از بانک ها و خالص سایر داراییها؛ عمده تغییراتی که در این سال ها در پایه پولی اتفاق افتاده ریشه در سه بخش اول دارد؛ طی یک دوره نسبتاً طولانی دولت مستقیماً از بانک مرکزی استقراض می کرده و شیب تند افزایش بدهی های دولت به بانک مرکزی را می بینیم؛ در سال های جنگ این اتفاق تشدید شد و دولت برای تأمین کسری بودجه خود به بانک مرکزی رجوع می کرد.

تورم در ایران مهار نمیشود

از سوی دیگر یک اقتصاددان با بیان اینکه تجربه دنیا استفاده از نرخ بهره را ابزاری مؤثرتر برای کنترل تورم نشان داده است، گفت: توصیه این است که به دستگاه سیاستگذاری پولی اجازه داده شود از طریق مدیریت نرخ سود به کنترل تورم بپردازد.تیمور رحمانی گفت: دلیل پایدار تورم ناترازیهای منجر به تداوم رشد بالای نقدینگی است و بخش مهمی از این ناترازی هم مربوط به کسری بودجه آشکار و پنهان دولت است.وی افزود: بهعبارت دیگر، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از متوسط تورم ایران مرتبط با این عامل است. بهصورت مقطعی، عوامل دیگری سبب تشدید تورم میشوند که در دورههای مختلف متفاوت هستند، بهطور معمول، کاهش درآمدهای نفتی و محدود شدن امکان کنترل تورم از طریق واردات ارزان یکی از این موارد است.این کارشناس اقتصادی با اشاره به تأثیر تحریم گفت: تحریمها نیز هم منجر به کاهش درآمدهای صادراتی شده و هم با پرهزینه کردن واردات امکان واردات جهت کنترل تورم را سلب میکند، از مهم ترین عوامل مؤثر دیگر در جهشهای تورمی اخیر، سالهای ابتدای دهه ۱۳۹۰ و سالهای ۱۳۹۷ به بعد، بوده است.وی گفت: تشدید انتظارات تورمی که بهویژه هنگام تحریمها رخ میدهد (گرچه میتواند در غیاب تحریم هم مطرح باشد)، از جمله عوامل مهم دیگر جهشهای موقتی تورمی است.

انباشت ریسک اقتصاد

رحمانی از انباشت ریسک اقتصاد کلان در بخش مالی اقتصاد خبر داد که در نهایت دولت را ناچار به مداخله برای پوشش آن ریسک می کند و گفت: در نتیجه فشار برای رشد نقدینگی از محلی غیر از کسری بودجه دولت را فراهم میکند، در جهش تورمی سال ۱۳۹۷ به بعد بااهمیت بوده است.این اقتصاددان در خصوص روشهای کنترل تورم گفت: بهطور معمول، برای کنترل تورم از کنترل کلهای پولی از قبیل کنترل رشد نقدینگییا از کنترل نرخ بهره استفاده میشود.وی تأکید کرد: البته شرط توفیق ورای این دو روش آن است که نیروهای منجر به خلق و رشد درونزای نقدینگی در خارج از بانک مرکزی تحت کنترل درآید، چرا که در غیر آن صورت امکان استفاده مؤثر از کنترل رشد نقدینگی یا کنترل نرخ بهره برای کنترل تورم از بین میرود، مثلاً نمیتوان در شرایط تشدید کسری بودجه به موفقیت کنترل رشد نقدینگی یا کنترل نرخ بهره برای کنترل تورم اطمینان حاصل کرد.

روش های کنترل تورم در دنیا

این اقتصاددان در خصوص روشهای مورد استفاده در کشورهای دنیا برای کنترل تورم گفت: در غالب بانکهای مرکزی مطرح دنیا (چه توسعهیافته و چه درحالتوسعه) از کنترل نرخ بهره برای کنترل تورم استفاده میشود.وی ادامه داد: این بدان معنی است که بانک مرکزی بر اساس فشاری که انحراف تورم و تولید از سطح مطلوبشان به رفاه اجتماعی وارد میکنند، نرخ بهره را بهگونهای مدیریت میکند که نرخ تورم و تولید از مقدار مطلوبشان انحراف پیدا نکنند.استاد دانشگاه تهران گفت: در آن صورت، بههنگام تشدید تورم اقدام به افزایش نرخ بهره میشود تا با محدود کردن مخارج کل سبب جلوگیری از تشدید تورم شود و بهعکس برای حالت رکود، به همین دلیل است که امروزه هنگام اعلام سیاست پولی بانک مرکزی معمولاً گفته میشود که بانک مرکزی نرخ بهره را افزایش یا کاهش داد یا بدون تغییر باقی گذاشت و اشارهای به کاهش یا افزایش نرخ رشد نقدینگی نمیشود.رحمانی گفت: از آنجا که تجربه دنیا استفاده از نرخ بهره را ابزاری مؤثرتر برای کنترل تورم نشان داده است، توصیه این است که به دستگاه سیاستگذاری پولی اجازه داده شود از طریق مدیریت نرخ سود به کنترل تورم پرداخته شود.وی افزود: لازم است اشاره شود که سازوکار عملیات بازار باز این امکان را برای کشور فراهم کرده است و صرفاً کافی است نظام سیاستگذاری شامل دولت و مجلس و بانک مرکزی اراده کنند آن را بهکار گیرند.

فرشاد مومنی از تأثیر نرخ ارز بهشدت انتقاد کرد

یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان اینکه نرخ ارز یک قیمت کلیدی است و شدت تاثیرگذاری این قیمت کلیدی در اقتصاد ایران از میانگین کشورهای در حال توسعه به مراتب شدیدتر است، گفت: به واسطه سهل انگاریهای بزرگی که در سیاستهای تجاری مملکت اتفاق افتاد، تداوم حیات اقتصادی کشور به طرز بی سابقهای متکی به واردات شده است. به گزارش ایسنا، فرشاد مومنی گفت: در قلمرو علم اقتصاد به قیمت ارز، قیمت کلیدی گفته میشود. قیمتهای کلیدی قیمتهایی هستند که تغییرات آنها بطور همزمان هم قسمت عرضه و هم قسمت تقاضای اقتصاد را تحت تاثیر قرار میدهد. وی افزود: هرکسی که حداقل صلاحیت علمی را داشته باشد قطعا به تصمیم گیران توصیه میکند که از برخوردهای سهل انگارانه، کوته نگرانه، جزئی نگر و سطحی نگر پرهیز کنند، چون دستکاری قیمتهای کلیدی همه ارکان نظام حیات جمعی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: اغلب مردم جامعه پیامدهای این مسئله را از دریچه تحولاتی که در معیشت آنها و کیفیت زندگی شان پدیدار میکند، مورد توجه قرار میدهند اما اقتصاد شناسان بزرگ روی این مسئله تاکید میکنند که تغییرات ناگهانی در قیمتهای کلیدی به طورکلی نظام حیات جمعی را تحت تاثیر قرار میدهد. وی افزود: برای مثال «جان مینارد کینز» دو سال پس از پایان جنگ جهانی اول کتابی تحت عنوان «پیامدهای اقتصادی صلح» منتشر کرد که در این کتاب خطاب به حکومت گران، دانشگاهیان و عامه مردم جمع بندی خود را از اجتناب ناپذیری سیاستهای تورم زا در شرایط جنگی شرح میدهد و از جمله نکاتی که مطرح میکند اینکه سیاستهای تورم زا بیش از آنکه روی اقتصاد آثار شوم و پر تعداد باقی بگذارد روی فرهنگ، مناسبات اجتماعی تاثیر میگذارد. وی ادامه داد: تعبیر کینز مبنی بر اینکه رانت در اثر سیاستهای تورم زا پدیدار میشود و درضمن افرادی پیدا میشوند که میتوانند به اعتبار این شرایط بدون اینکه کوچک ترین زحمتی کشیده باشند برخورداریهای فراوان پیدا کنند در حالیکه بطور همزمان بخش اعظم جامعه که مزد و حقوق بگیر هستند در معرض شرایطی قرار میگیرند که گویی جیب بری جیب آنها را زده است.

حسن صادقی از اعداد و ارقام مصوب کمیسیون تلفیق انتقاد کرد

معاون دبیرکل خانه کارگر خطاب به رییس مجلس گفت: بهجای سرکشی به استانها، بودجه را بررسی کنید. اگر آقای قالیباف برای مردم نگران است، قیمت ارز را به همان ۳ هزار و ۵۰۰ تومان برگرداند. اگر رئیس مجلس نگران نظام اقتصادی کشور است، بهجای سفر استانی در مجلس بنشیند و مصارف بودجه را متناسب با منابعی که امکان تحقق دارند، اصلاح کند نه اینکه بودجه را بر مبنای منابع دور از دسترس، انبساطی تعیین کند. به گزارش ایلنا حسن صادقی افزود: آقای قالیباف بودجه را طوری ببندد که با حداقل نرخ ارز منطبق شود. اگر مجلس به دنبال ثبات و آرامش کشور است، این بودجه را چکشکاری و مبتنی بر واقعیتهای اقتصادی ایران، مبتنی بر توانمندی مردم ایران و مبتنی بر درآمدهای ملی تنظیم کند. وی گفت: مجلس انقلابی بودجه را طوری ننویسد که شکاف طبقاتی با افزایش «ضریب جینی» تشدید شود. مجلس انقلابی کاری انجام ندهد که هر روز شاهد افزایش ضریب جینی باشیم. صادقی گفت: آقای قالیباف بهجای سفر استانی، در مجلس بنشینید، اقتصاددانها را دعوت کنید و نظرات آنها را در مورد بودجه ۱۴۰۰ بشنوید. بودجه سال آینده بسیار سرنوشتساز است. آقای قالیباف سهم سازمان تامین اجتماعی را از بودجه مورد بازنگری قرار دهید تا فردا کارگران بازنشسته در خیابان رژه نروند. از همین حالا جلوی بحران را بگیرید. نمایندگان عینکی را که به چشمهایشان زدهاند، از روی صورت بردارند و منطقی و ملی نگاه کنند. وی افزود: انتظار داریم که اول تکلیف بودجه ۱۴۰۰ را مشخص کنند و بعد اگر وقتی وجود داشت به سرکشی از استانها ادامه دهند. نمایندگان مجلس باید هرچه سریعتر بودجه ۱۴۰۰ را چکشکاری کنند. متاسفانه مجلس بهجای کار ستادی، کار اجرایی انجام میدهد و دولت بهجای کار اجرایی به سراغ کار ستادی رفته است. هیچ چیز در نظام اقتصادی ایران سرجای خود قرار ندارد؛ قوه قضاییه بهجای رسیدگی به سلامت عمل قاضیها، کار سیاسی انجام میدهد. قوه مقننه بهجای وضع قوانینی که ملت را از فقر و شکاف طبقاتی نجات دهد، یک قانون سیاسی برای نظامهای سیاسی کشورهای دیگر وضع میکند؛ درحالیکه مجلس انقلابی باید فقرا را ببیند؛ این انقلاب برای فقرا بود. زمانی که ارز ۴۲۰۰ را ۱۷۵۰۰ نرخ میگذارید، فقیر، فقیر و فقیرتر میشود و غنی، غنی و غنیتر. این چه مجلس انقلابی است؟

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خبر داد:

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: از ابتدای سال در حوزه اشتغال ۶۷هزار و ۷۸۸ فقره تسهیلات پرداخت کرده ایم که رقم آن حدود هزار و ۳۲۲ میلیارد تومان است.

علی اصغر نوراله زاده در گفتوگو با تسنیم گفت: حوزه گردشگری و بوم گردی از جمله کسب و کارهایی بود که بیشترین آسیب را دید, یکی از اقدامات صندوق در این زمینه این بود, برای آن دسته از کسب و کارهایی که در این حوزه دچار مشکل در شرایط کرونا شدند, حمایت هایی قائل شدیم و بازپرداخت اقساط آن ها را تا پایان سال به تعویق انداختیم.

وی ادامه داد: محدودیت های کنترل شیوع کرونا, تعداد مسافرتها را کاهش داد و همین امر باعث شد که کسب و کارهای حوزه گردشگری و بوم گردی با مشکل مواجه شوند. در این حوزه حدود هزار و ۸۷۰ واحد اقامتگاه بوم گردی که تأمین مالی کرده ایم.بازپرداخت اقساط تمام این واحدها تا پایان سال عقب افتاده است, به جز یکی دوماهی که بحث سفر امکان پذیر بوده است.

نورالله زاده گفت: دربحث دوم باشگاه های ورزشی راداریم,حدود هزار و ۲۵۰باشگاه ورزشی را تأمین مالی کرده بودیم که از اسفند و فروردین به بعد تقریباً تعطیل شده اند. دومین گروهی که بازپرداخت اقساط آنها تعویق افتاد, باشگاه های ورزشی بوده اند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: در حوزه رستوران های بین راهی و مجمتع های مسافرتی که رونق خوبی گرفته بودند نیز حمایت هایی را انجام دادیم.این کسب و کارها هم رسته سومی هستند که بازپرداخت اقساط آنها تعویق افتاده است. مجموع اقساط صندوق که در سال جاری تعویق افتاده است حدود هزار میلیارد تومان است. که به خاطر شیوع ویروس کرونا تعویق افتاده و به انتهای اقساط وام گیرندگان اضافه شده است.

نورالله زاده بیان کرد:بازپرداخت اقساط برای آن دسته از کسب و کارهایی عقب افتاد که معوقات اقساط از قبل از کرونا نداشتند.