اهمیت نقش جوانان در پیشرفت و تضمین آینده کشور

حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به پنجاه وپنجمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، نشاندن نشان «نقشآفرینی در مسائل اساسی» بر سینه جوانان برومند کشور را از برترین افتخارات انقلاب اسلامی خواندند.در پیام رهبر انقلاب که احمد واعظی نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان در اروپا در نشست مجازی این اتحادیه قرائت کرد، خطاب به دانشجویان عزیز آمده است:هر روز که میگذرد اهمیت نقش جوانان در پیشرفت کشور و تضمین آیندهی آن بیشتر آشکار میشود. بلیّه عمومی کرونا هم این را یکبار دیگر به اثبات رسانید. همت و انگیزه و امید شورانگیز جوانان در این ماجرا نیز مانند بسیاری از مسائل کشور، پیشران گشایشهای علمی و عملی شد. این یکی از برترین افتخارات انقلاب اسلامی است که توانسته است نشان «نقشآفرینی در مسائل اساسی» را بر سینه جوانان برومند کشور بنشاند.از شما دانشجویان عزیز انتظار میرود که در این فرصت مغتنمی که در اختیار شما است، خود را هر چه بیشتر به صلاحیتهای علمی و دینی و اخلاقی آراسته کنید و آماده نقشآفرینی شوید، و اتحادیه انجمنهای اسلامی در اینباره دارای وظیفه سنگینتر و البته افتخارآمیزتر است.

 

تشکلهای سیاسی نیازمند کادرسازی و جوانگرایی

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: کم توجهی به نقش جوانان میتواند یک نقص جدی باشد. حتماً باید یک پوست اندازی جدی صورت بگیرد و چهرههایی که سن و سالی از آنها گذشته در جایگاه هدایت جریان قرار بگیرند و زمینه را برای حضور نیروهای جوانتر فراهم کنند.داریوش قنبری در گفتوگو با ایلنا گفت: اگر تشکلهای سیاسی کادرسازی نکنند نتوانستهاند به وظایف واقعی خود به خوبی عمل کنند.وی تأکید کرد: کادرسازی یکی از مشکلات فعلی است. به خصوص از جریان اصلاح طلب این انتظار بیشتر است. جریانی که به نوعی منشا قدرتش از مردم است، این جریان نیاز دارد که از جوانان استفاده بیشتری کند. این نماینده اسبق مجلس گفت: در گذشته نیز مبنای قدرت جریان اصلاحات جوانان بودند که بدون هیچ گونه توقع و صرفاً به دلیل اندیشه و دغدغههایشان برای آینده حضور پیدا کردند و باعث موفقیت جریان اصلاح طلب شدند.قنبری گفت: به نظر من شکلگیری نهاد اجماع ساز بسیار مفید و مناسب است و ضرورت داشت که زودتر چنین اقدامی صورت بگیرد. با مشکلاتی که برای شورای عالی سیاستگذاری پیش آمد، ما انتظار داشتیم که زودتر نهاد جایگزین شکل بگیرد.

پایان دادن به بازداشت ایرانیان

دبیر ستاد حقوق بشر ایران از سه کشور اروپایی عضو برجام خواست به "بازداشت خودسرانه" شهروندان ایرانی به اتهام "اقدام قانونی" آنها در نادیده گرفتن "تحریمهای غیرقانونی" آمریکا پایان دهند.به گزارش ایسنا، علی باقریکنی در توئیتر نوشت: «سه کشور اروپایی عضو برجام دغدغۀ حقوق بشر دارند؟ وی در ادامه آورده است: سه کشور اروپایی به "بازداشت خودسرانه" شهروندان ایرانی به اتهام "اقدام قانونی" آنها در نادیده گرفتن "تحریمهای غیرقانونی" آمریکا پایان دهند.وی در پایان به نام دو شهروند ایرانی بازداشت شده توسط کشورهای اروپایی به نام «سجاد شهیدیان» و «حمید کیاستی» اشاره کرد.

اورانیوم در دو سایت هستهای ایران

رویترز مدعی کشف ذرات اورانیوم در سایتهای ایران شد.به گزارش ایلنا منابع ناشناس مدعی شدند: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دو سایت هستهای ایرانی، ذرات اورانیوم پیدا کرده است.این در حالی است که نماینده ایران در سازمانهای بینالمللی در وین و آژانس بینالمللی انرژی از اظهار نظر در این خصوص خودداری کردند.

موافقت آمریکا با میانجگیری اروپا

کاخ سفید اعلام کرد که تلاشهای اتحادیه اروپا برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن را میپذیرد.به گزارش ایسنا، از یاهونیوز، کاخ سفید اعلام کرد تقاضای اروپا با میانجیگری میان تهران و واشنگتن را پذیرفته است.به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه در تلاش است تا جلسهای غیررسمی را با مشارکت تمامی طرفین برجام و آمریکا برنامهریزی کند.این مقام اعلام کرد که هیچ دعوتی تاکنون انجام نگرفته است و چارچوب زمانی برای این جلسه درنظر گرفته نشده است اما قدرتهای جهانی میخواهند هرچه زودتر توافق هستهای را احیاء کنند.مقام اتحادیه اروپا بیان کرد: گمان نمیکنم که ایران به هرگونه تلاش اساسی برای برگزاری جلسه غیررسمی با سایر کشورهای دور میز - که میتواند پایه بازگرداندن برجام به مسیر خود باشد - نه بگوید.مقام اتحادیه اروپا تصریح کرد: واشنگتن همین حالا نیز به ایده دعوت اتحادیه اروپا برای گفتوگو میان ایران و شش قدرت جهانی که توافق هستهای را امضا کرده بودند، پاسخ مثبت داده است.

تماسهای برجامی آمریکا با روسیه

معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: آمریکا خواهان حفظ برجام است.به گزارش ایلنا از تاس، سرگئی ریابکوف گفت: تماسهایی میان آمریکا و روسیه در مورد برجام برقرار خواهد شد.وی با استقبال از تصمیم ایالات متحده مبنی بر انصراف از اجرای «اسنپ بک» گفت: این موضوع بیانگر خواست آمریکا برای حفظ توافق ایران است.

با نیت پاک به سمت انتخابات

رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه با نیت پاک به سمت انتخابات ۱۴۰۰میرویم، گفت: قدم هر حزب و تشکلی که انقلاب و نظام و امام و رهبر را قبول دارد در این شورا روی چشم ماست.به گزارش ایرنا، غلامعلی حداد عادل گفت:دوگانه سیاسی چند دهه اخیر در دنیا دوگانه آمریکا و ایران است در حالی که در دوران جوانی ما دوگانه آمریکا و شوروی وجود داشت.وی گفت: نباید اختلافی در مسیر آینده ایجاد شود اگر کسی به شورای ائتلاف هم ناسزا گفت نباید ما در چرخش واکنشمأبی بیفتیم.عضو مجمع تشخیص گفت: در ۲۰ سال اخیر دشمنان خارجی در انتخابات کشورمان روش خود را تغییر دادند در حالی که در دهه ۶۰ و۷۰ آنها عدم مشارکت مردم در انتخابات را ترویج میکردند ولی در دهه ۷۰ به بعد تلاش کردند در انتخاباتها دخالت کنند؛ باید بررسی کنیم و ببینیم چه انگیزهای باعث شده که بیبیسی برای انتخاب مجلس خبرگان لیست میدهد؟

تصمیم سیاسی با مشارکت جمعی

یک فعال سیاسی گفت: تصمیم سیاسی محصول مشارکت جمعی است و هر تصمیمی که براساس گفتگوی آزاد گرفته شود همان تصمیم خوب است.به گزارش ایسنا، عباس عبدی گفت: امروز میگویند در سال ۹۶ اشتباه بود که از روحانی حمایت کردیم. نتیجه انتخابات در آن صورت روشن بود یا قالیباف میشد یا رییسی و اینکه چه اتفاقی میافتاد را نمیدانیم ولی منطقا میتوان حدس زد که همین اتفاق رخ میداد یا درگیری میشد و قطعا وضع بهبود نمییافت.وی با طرح این سوال که مبنای سیاست برای اینکه بگوییم تصمیمی درست است یا غلط چیست؟ گفت: براساس نتایج و البته تجربیات گذشته است ولی براساس نتایج نمیتوانیم بگوییم اتفاقاتی که رخ میدهد محصول آن تصمیم گذشته است. داوری گذشته به این راحتی نیست.عبدی تصریح کرد: ماهیت سیاست این است و مبتنی برمشارکت است. چه انتخابات پیشرو و چه انتخابات قبل مبتنی برگفتگوی آزاد خارج از انگ زدن است. اگر کسی میگوید در انتخابات شرکت میکند ما حق نداریم به او انگ بزنیم.

ایران و آمریکا در بنبست

استاد دانشگاه شیکاگو گفت: آمریکا و ایران در یک بنبست قرار دارند. جو بایدن اعلام کرده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام و بازگشت به تعهداتی که طی دو سال گذشته کاهش داده، به تعهد کامل به توافق هستهای باز میگردد و ایران نیز این مساله را منوط به رفع تحریمها دانسته؛ به عبارت دیگر، هر دو طرف منتظرند تا طرف دیگر گامی در جهت پیروی از برجام و بازگشت به توافق بردارد.

روحانی از ایجاد تحول شگرف خبرداد

رئیس جمهور گفت: فضای مجازی تحول شگرفی در دنیا ایجاد کرده و پایه و اساسی برای پیشرفت در دیگر حوزه ها است.به گزارش ایسنا، حسن روحانی در آیین اختتامیه سی و هشتمین دوره جایزه کتاب سال ایران و بیست و هشتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال گفت: اگر کتاب نبود ارتباط ما با دنیای گذشته تقریبا قطع میشد.رئیس جمهور کتاب را مخزن بزرگی توصیف کرد که اصرار و اخبار گذشته را در خود نگه داشته است و افزود: اگر کتاب نبود سلسله علوم و آگاهیهای تاریخی ما وجود نداشتند و این خسارت بزرگی برای بشریت بود.روحانی با اشاره به اینکه امروز نوع جدیدی از کتاب و کتابت به اسم فضای مجازی ایجاد شده است، اظهار داشت: بدون شک یکی از اختراعات بزرگ و تاثیرگذار بشر در عصر حاضر همین فضای مجازی است.

رئیس جمهور تصریح کرد: کتابها نه تنها حامل تحولات علمی هستند، بلکه حامل تحولات اجتماعی نیز هستند. به عنوان مثال خود تحولات اجتماعی در دوره مشروطه با کتاب آغاز شد و کتاب مرحوم نائینی در ایجاد آن حرکت بزرگ بسیار موثر و تعیین کننده بود.روحانی خاطرنشان کرد: خود نهضت و انقلاب اسلامی نیز با اعلامیههای مکتوب یک مرجع تقلید آغاز شد و پیش رفت و فقه و تحول فقه شیعه نیز مرهون کتابت است.روحانی با بیان اینکه بسیاری از کتابها راهنمای ما برای آینده، در مقاطع مختلف هستند، اضافه کرد: مگر اشعار سعدی و حافظ و مولانا قدیمی میشود.رئیس جمهور اظهار داشت: اگر انسان میتوانست تحولات آینده را پیشبینی هم بکند و مثلا سه سال پیش در کتابهایش شیوع کرونا را پیشبینی کرده بود، این مساله چقدر میتوانست در زندگی امروز بشر تاثیرگذار باشد.روحانی با تاکید بر لزوم تجلیل از نویسندگان و مولفین و محققینی که در تعالی فرهنگ و دانش جامعه نقش دارند، تصریح کرد: چنین مراسمهای تجلیلی فرهنگ ملتها را به هم نزدیک میکند. باید تلاش کنیم این مسیر به هدف اصلی خود یعنی افزایش تقاضا برای کتاب و ارتقای فرهنگی کتابخوانی برسد.رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد، در سایه انقلاب اسلامی و تحولاتی که امروز پیش آمده، شاهد حرکتی بزرگ باشیم تا جامعه بتواند بیشتر و بهتر از اندیشههای نو استفاد کند.

شرایط عادی نیست

روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از اولین روزی که فهمیدیم ویروس وارد کشور شده تصمیم گرفتیم به مردم اعلام کنیم. برخی شبهه داشتند که چون نزدیک به انتخابات است بگوییم یا نه و من گفتم تردید نکنید. چه انتخابات باشد چه هر مراسم دیگری این را باید به مردم گفت؛ چرا که این ویروس شوخی ندارد.وی افزود: ضدانقلابی که شبههافکنی میکند این دولت به مردم گزارش نداد و نگفت که ویروس وارد کشور شده است، این یک دروغ محض است و ما از همان روزی که متوجه شدیم این موضوع را به مردم اعلام کردیم.

وی تصریح کرد: البته این مصوباتی که تاکنون گذرانیم مربوط به کرونا است و برای بعد از این شرایط نافذ نیست، اما در عین حال میشود برخی مقررات و مصوبات را در مراجع دیگر بعدا تصویب کرد و به صورت مقررات دائمی درآورد.روحانی تاکید کرد: الان که یک سال گذشته، نه تنها این ویروس تمام نشده بلکه با نوع آفریقایی و انگلیسی و انواعی که گفته میشود مواجه هستیم و مشخص نیست که بشر چه زمان از این ویروس خلاص شود؛ هیچکس نمیداند. اما باز هم باید برای سال آینده خود را آماده کنیم.

رییس جمهور گفت: در مجموع یک سال به این رسیدیم که برای مقابله با این بیماری باید سبک زندگی تغییر کند. مردم باید بدانند شرایط امروز ما شرایط عادی و معمولی نیست. برای خرید، بازار، مسافرت، آموزش، رفتن به سینما، مراکز مذهبی، مسافرت خارج از کشور، شرایط ما غیر معمول است و در این شرایط ما باید سبک زندگیمان را تغییر دهیم. وی با اشاره به پشت سرگذاشته شدن موج اول، دوم و سوم کرونا گفت: موج سوم موج سختی بود ولی به هر حال عبور کردیم و همه تلاش ما این است که وارد موج چهارم نشویم و امیدوارم موفق شویم تا اینکه در شب عید مردم راحت باشند و بتوانند به زندگی خودشان بپردازند.وی افزود: ما از قبل به دنبال دولت الکترونیک و اقتصاد دانشبنیان بودیم، اما در این وانفسای کرونا ضرورت این مساله برای ما روشنتر شد و حرکتی که در این یکسال در دولت الکترونیک شروع و در اقتصاد دیجیتال شروع شده، قابل قیاس با سالهای قبل و با دهه قبل هم نیست، اگر ما یک دهه را با یک سال اخیر مقایسه کنیم، حرکت بسیار بزرگی انجام گرفته است.

رییس جمهور با اشاره به تلاشهای بخش تولید در یک سال اخیر، گفت: بخش تولید ما انصافا فداکاری کرد. در اسفند ماه سال گذشته در همان روزهای خطر و همان روزهایی که مردم دلهره داشتند که چه اتفاقی افتاده، تولید ما دست نخورد و همه دستگاههای تولیدی به تولید خود ادامه دادند پروتکلها را مراعات کردند.

روحانی تاکید کرد: شما دیدید خدمات هم یک لحظه قطع نشد؛ بهطور مثال اینکه آب و برق ۲ روز قطع شود، گاز سه روز قطع شود، به هیچعنوان چنین چیزی نبود. با همه این شرایط سخت همه آنهایی که ضرورت داشت پای کار بودند.وی با اشاره به اینکه امروز در نیازمندیهای بهداشتی تقریباً به بیرون نیاز نداریم، اظهار کرد: اوایل شیوع کرونا درباره ماسک مشکلات زیادی داشتیم و امروز روزانه بیش از ۳۵ میلیون ماسک در کشور تولید و با قیمت ناچیز بین مردم توزیع میشود و این کار بسیار بزرگی است. امروز ۵۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت است در حالی که کل این شرکتها در دولت یازدهم ۵۵ شرکت بود.

رییسجمهور با اشاره به راهاندازی دعواهایی تحت عنوان دوراهی دین و علم، جان و اشتغال، گفت: اینها فکر کردند فرصت طلایی برای شکاف و اختلاف پیدا کردهاند در حالی که هم ماه رمضان، قرآن به سرگرفتن مردم، هم محرم، هم عبادت و هم نماز و هم پروتکل بود و چقدر فضای مجازی و صداوسیما در این زمینه کمک کرد تا مردم از نعمات آن شبها و روزها استفاده کرده و در عین حال پروتکلهای بهداشتی را هم به طور کامل مراعات و اجرا کنند، این دوگانگیها از بین رفت.روحانی با بیان اینکه نقش زیرساختهای فضای مجازی در بخش دانشآموزی و دانشجویی زیاد است، اظهار کرد: ۱۷ میلیون نفر از شبکه شاد استفاده میکنند این سامانه با این عظمت در کشور تشکیل شد. البته قبول داریم که آموزش مجازی جای آموزش حضوری را نمیگیرد اما آموزش صفر نشد و ۵۰ درصد انجام شد و تحصیلات و آموزش در کشور تعطیل نشده است.

وی یادآور شد: ایران تنها کشوری بود که در کرونا، تحریم را هم داشته و هیچ کشوری در دنیا چنین حالتی نداشته است. برای خرید واکسن کرونا و برای وارد کردن و پرداختن پول کواکس خریداری شده با مشکلات زیادی مواجه شدیم.رییس جمهور با بیان اینکه مردم باید مراقب باشند تا دچار موج چهارم نشویم، تاکید کرد: باید سبک زندگی خود را بر مبنای شرایط جدید تغییر داده، پروتکلها را رعایت کنیم، و تردد و اجتماعات کمتر و مراعات و فاصلهگذاری اجتماعی داشته باشیم.

تخت روانچی بر دریافت خسارت تاکید کرد

سفیر ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: در ارتباط با لغو تحریمهایی که باید آمریکاییها انجام بدهند، باید بهعنوان کشور ذینفع راستیآزمایی کنیم؛ ما نمیتوانیم فقط به امضای یک نامه یا اعلام موضع رضایت بدهیم. اگر امضا همراه با فرآیندی برای راستیآزمایی اقدامات نباشد، معنی ندارد.به گزارش ایلنا مجید تختروانچی گفت: اگر بخواهیم برای رفع تحریم، بهصورت ناقص برخورد کنیم، توازنی که از ابتدا در برجام شکل گرفته بود، به هم میخورد.

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: از زمان خروج آمریکا از برجام تا الآن، سه نوع تحریم علیه ما اعمال کردند. اگر هر کدام از این تحریمها لغو نشود، بازگشت آمریکا معنی ندارد؛ یعنی آمریکا موقعی میتواند بگوید که من به برجام برگشتم که همه این تحریمها لغو شود. صرف اعلامنظر و اینکه بگوید من آمادهام به برجام برگردم یا به برجام برگشتم، ولی در عمل این تحریمها لغو نشود و از بین نرود، از دید ما هیچ ارزشی ندارد.وی موضوع خسارات ایران در برجام را یکی از موضوعات بسیار حساس و جزو مطالبات ایران اعلام کرد و گفت: این بهعنوان پیششرط شروع انجام تعهدات آمریکا نیست. ایران حتماً بعد از اجرای تعهدات آمریکا، در جلسات کمیسیون مشترک به آن خواهد پرداخت.

تخت روانچی گفت: موضوع خسارات از این جهت برای ما مهم است که در طول چند سال اخیر، صدمات زیاد جانی و مالی در اثر تحریمها به ما وارد شد. مثلاً آمریکاییها ادعا میکردند که دارو تحریم نیست و به دروغ اعلام میکردند که خارج از شمول تحریم است، ولی تحریم بود و صدمات زیادی به مردم بهخصوص در دوران کرونا ما زد. وی در مورد خنثیسازی تحریمها و ارجحیتش نسبت به رفع تحریمها گفت: باید از نظر داخلی به حدی برسیم که بتوانیم اثر تحریمها را خنثی کنیم. اگر نفت ما را تحریم میکنند، ما باید وابستگی اقتصادمان به نفت را به مرور زمان کنیم و به صفر برسانیم تا وقتی تحریم میکنند، تأثیر چندانی روی اقتصاد ما نداشته باشد. البته تلاشمان را برای رفع تحریمها میکنیم، ولی باید کاری کنیم که اثر تحریمها خنثی شود. حتی اگر تحریمها رفع شدند و آمریکاییها تعهداتشان را انجام دادند، نباید خیالمان راحت شود، چراکه در آینده ممکن است آمریکاییها دوباره چنین کاری را انجام بدهند. بنابراین، باید مصونسازی اقتصاد از تحریمها، سرلوحه کارمان باشد و با قوت بیشتری ادامه پیدا کند.

بلینکن از همسویی آمریکا با اتحادیه اروپا خبرداد

وزیر خارجه آمریکا از موافقت واشنگتن با دعوت سه کشور اروپایی عضو برجام برای برگزاری یک جلسه غیررسمی با حضور ایران خبر داد و گفت: آمریکا بر سر ایران با سه متحد اروپایی خود (بریتانیا، آلمان و فرانسه) کاملا همسو است و بنا دارد پس از احیای توافق هستهای موسوم با کمک اروپا به دیگر موارد اختلاف میان تهران و واشنگتن بپردازد.به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن درباره اظهارات بایدن مبنی بر بازگشت واشنگتن به مذاکرات ۱+۵ گفت: آمریکا و متحدان آمریکایی اش بار دیگر درخصوص ایران هم سو شدهاند.وی ادامه داد: آمریکا با سایر کشورها برای مواجهه با دیگر مسائل مرتبط با ایران، شامل نفوذ این کشور در منطقه و موشک های بالستیک آن همکاری خواهد کرد.وزیر خارجه آمریکا درباره پس گرفتن ادعای آمریکا در رابطه با مکانیسم ماشه گفت: رویکرد قبلی شسکت خورده است.بلینکن تصریح کرد: در چهار سال گذشته با رویکرد "فشار حداکثری" روبرو بودیم که نه تنها نتیجه نداد که موجب شد ایران را به تهیه مواد لازم برای ساخت سلاح هستهای نزدیکتر کرد. آنها که (در زمان برجام) یک سال با چنین وضعیتی فاصله داشتند، اکنون تنها چند ماه با آن فاصله دارند.وزیر خارجه آمریکا نیز در پاسخ به این که چرا ایران باید بار دیگر به آمریکا اعتماد کند گفت: هر کشوری باید محاسبات خود را انجام دهد و به گونه ای متعادل تصمیم بگیرد که چه چیزی به نفعشان خواهد بود. فکر می کنم ما این را می دانیم که با خروج (آمریکا) از توافق هسته ای، ایران شروع کرد به لغو کردن محدودیت هایی که توافق بر آن اعمال کرده بود. نتیجه این شد که امروز، ایران به توان تولید مواد شکافت پذیر برای یک سلاح در مدتی کوتاه تر نسبت به زمانی که توافق اجرا می شد، بسیار نزدیک تر شده است. آن موقع، توافق زمان گریز را-زمانی که طول خواهد کشید تا ایران بخواهد در سطح (ساخت) سلاح مواد شکافت پذیر تولید کند- یک سال به عقب رانده بود. حالا، طبق گزارش های منتشر شده، به سه یا چهار ماه رسیده ایم و در مسیر اشتباهی پیش می رویم. بنابراین، فکر می کنم که انگیزه داریم تلاش کنیم که ایران را به محصور شدن در آن جعبه هسته ای بازگردانیم. وی افزود: احتمالا، ایران هنوز انگیزه ی به دست آوردن چیزی را دارد که در توافق بر سر آن معامله کرد که برخی لغو تحریم ها با توجه به وضع اقتصادی اش بود.

جهانگیری بر بن بست فشارهای حداکثری علیه ایران تاکید کرد

معاون اول رییس جمهوری گفت: تهدید، تحریم و فشار حداکثری آمریکا برای به زانو در آوردن ملت ایران به بن بست خورده و نتوانستند اقتصاد ما را شکست دهند.به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی و افتتاح همزمان طرحهای اقتصادی و عمرانی کردستان با تاکید بر اینکه با اعمال تحریمهای ظالمانه، کشور در شرایط بسیار حساس و دشواری قرار گرفت افزود: این شرایط به ویژه در مقاطع که فشار بر زندگی مردم بیشتر شد، وظیفه اخلاقی، انسانی و شرعی مسوولان را سنگینتر کرد تا هر از آنچه در توان دارند برای رفع گرفتاری مردم استفاده کنند.

جهانگیری با اشاره به دورانی تحریمهای قبل از انجام مذاکرات سخت و فشرده با ۱+۵ افزود: این مذاکرات در نهایت منجربه توافق برجام شد و در پی آن فعالیتهای اقتصادی و عمرانی کشور به ویژه در سال ۱۳۹۵ شتاب بیشتری گرفت و این سال سال ویژه ای برای کشور بود. وی اضافه کرد: کشور در این سال بالاترین رشد اقتصادی دنیا را داشت و از سال ۱۳۹۶ با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا شرایط تغییر یافت.

معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: راهبرد اقتصادی کشور در جنگ و فشار حداکثری که رهبر معظم انقلاب آن را ترسیم کردند، بکارگیری راهبرد مقاومت بود که دشمنانی را انتظار داشتند در دومین سال تحریمهای شدید و همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب در تهران باشند، ناکام گذارد تاجایی که خود اروپا به شکست تحریمهای سنگین اذعان کرد.جهانگیری گفت: راهبرد ما در برابر دولت جدید آمریکا همان است که رهبر معظم انقلاب اعلام کرده اند و آمریکا با برداشتن تمامی تحریمها و راستی آزمایی از سوی ایران می تواند به برجام برگردد چرا که ایران تنها کشوری بود که به تمام تعهدات خود پایبند ماند و با خروج آمریکا از این تفاهمنامه، همچنان منطقی عمل کرد.

معاون اول رییس جمهوری پیش بینی روزهای خوشی برای کشور داشت و تاکید کرد: آمریکاییها مجبور به تسلیم در برابر اراده ملت ایران هستند و به زودی به جایی می رسیم که همه نیازهای اصلی و توسعه ای کشور برآورده می شود.وی گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ادامه حتی یک ساعت تحریم جایز نیست و برای لغو آن باید تلاش شود، منتها برنامه بی اثر کردن تحریمها ادامه دارد و برای همین سیاست ما این است تا اگر بتوانیم حتی به اندازه ذره ای از بار سختیهای زندگی مردم کم کنیم.

معاون اول رییس جمهوری، شاه بیت تاب آوری در مسائل اقتصادی را سیاست اقتصاد مقاومتی اعلام و تاکید کرد: این مساله هدیه بزرگی بود که در اختیار دولت قرار گرفت و دولت هم با تمام توان آن را اجرایی کرد.جهانگیری اضافه کرد: در قالب این اصل، گلوگاه های اصلی اقتصادی کشورمانند بنزین و امنیت غذایی و دیگرنقاط آسیب پذیر کشور توسط فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی شناسایی شناسایی و براساس دانش و تجربه و خودکفایی در بخشهای مختلف آغاز شد.