انتظار سهامداران بانک دی برای افزایش سرمایه

مدیرعامل بانک دی با اشاره به دریافت موافقت بانک مرکزی با افزایش سرمایه بانک و تلاش برای اخذ مجوز سازمان بورس در همین راستا گفت: با ثبت نهایی افزایش سرمایه در آینده نزدیک، انتظار طولانیمدت سهامداران و کارکنان برای افزایش سرمایه، بهزودی محقق میشود. برات کریمی در نشست هماندیشی مدیران و رؤسای شعب بانک دی که امروز با رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی در سالن تلاش برگزار شد، با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا طی یک سال گذشته تبعات مختلفی بر اقتصاد گذاشته است، گفت: متأسفانه این بیماری نه تنها به کسبوکارهای خرد ضربه زد، بلکه کل اقتصاد کشور را نیز متأثر کرد. همچنین این ویروس بسیاری از کارکنان بانکها را نیز درگیر کرد و باعث درگذشت تعداد قابل توجهی از آنها شد که یادشان همیشه در دل ما زنده است. وی با اشاره به افزایش فشار ناشی از اعمال تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشورمان در سال جاری همزمان با فشار ناشی از شیوع بیماری کرونا، افزود: ایجاد نوسان در نرخ سهام بانکها و نیز افزایش نرخ سود بازار بین بانکی از نتایج شرایط پیشآمده بود که امیدواریم در سال آینده این وضعیت بهبود یابد. کاهش شدید NPL و زیان انباشته و افزایش بهبود کیفیت خدمات بانکی از مهمترین اقدامات صورتگرفته است.

 

سرعت ارایه خدمات مهمترین مزیت بیمه تعاون

مدیرعامل شرکت بیمه تعاون کشور با بیان اینکه رونق شرکت های بیمه در توسعه کشور بسیار موثر است، گفت : هم اینک سهم بیمه در تولید ناخالصی کشور در ایران ۲/۳ درصد است در حالی که میانگین جهانی حدود هفت درصد و در کشورهای توسعه یافته این رقم به ۱۵ الی ۱۹ درصد می رسد.

یونس مظلومی اظهار داشت: صنعت بیمه جزو خدمات مالی است که بخشی از تولید ناخالصی کشورها را تشکیل می دهد و سهم بیمه در تولید ناخالصی در کشورهای توسعه یافته زیاد است و در این بخش سرمایه گذاری مناسبی را انجام داده اند.

وی عنوان کرد: اگر صنعت بیمه رونق بیشتری یابد، به طور حتم در بخش های توسعه کشور، جهش تولید و رفع معضل بیکاری تاثیر بسزا و مثبتی خواهد گذاشت. مدیرعامل بیمه تعاون افزود: در ایران تا سال ۸۲ فقط چهار شرکت بیمه دولتی فعالیت داشتند اما هم اینک ۳۳ بیمه فعال هستند و بیمه تعاون نیز از سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و تنها شرکت بیمه ای است که به صورت تعاونی تاسیس شده و هم اینک در تمام استان های کشور نمایندگی و شعبه دارد و حدود ۴۰۰ هزار بیمه شده را تحت پوشش داریم.

تدبیری اندیشمندانه در تأسيس يك شركت بيمه خصوصي

بیست و نهم بهمنماه سال ۱۳۸۵ شرکت بیمه پاسارگاد پروانه فعالیت خود را از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرد و اولین بیمه نامه این شرکت در روز اول اسفند ماه صادر شد. ورود بیمه پاسارگاد به صنعت بیمه کشور با تدابیر اندیشمندانه مدیریتی والا همراه بود، وقتی صحبت از عملکرد بیمه پاسارگاد است، قبل از هر چیز ثبات مدیریتی خودنمایی میکند.

تمایز این شرکت بهعنوان شرکتی نوپا در آن سالها با سایر رقبا در بهرهمندی از مدیران مجرب بود. بیمه پاسارگاد ۱۴ ساله شرکتی است متکی بر تجربیات ارزنده که از آن شرکتی با ترکیب همگون پرتفوی، ضریب خسارت قابل قبول و نیروی انسانی متخصص ساخته است.

بیمه پاسارگاد در مدل کسبوکاری که در زمان تأسیس به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد، رسالتی متمایز از دیگر شرکتهای بیمه را اعلام نمود. وجه تمایز این شرکت این بود که شرکت بیمهای تأسیس شود که نمونه متمایزی در صنعت بیمه باشد. در واقع نکته مهمی که در دیدگاه مؤسسین اصلی بیمه پاسارگاد وجود داشت، راهاندازی و تأسیس یک شرکت بیمه خصوصی الگو بوده است.

شرکت بیمه پاسارگاد در فعالیتهای خود کل جامعه را هدف قرار داده است و در مدیریت تولید مجموعه، بر آن بوده است که بهعنوان شرکت بیمه خدمتگزار، در آینده به تمام آحاد جامعه خدمات بیمهای ارائه دهد. ویژگی مورد توجه این شرکت، ترجیح دادن منافع بلندمدت به منافع کوتاهمدت است. در واقع، استمرار و تداوم فعالیتِ موفق و حرفه ای، از اهداف شرکت بیمه پاسارگاد است. بنابراین سعی برآن داشته که این موفقیت در آینده نیز امکان‎پذیر باشد. در این شرکت توجه خاصی به منابع سرمایه گذاری شده است، از نکات مهم در بحث ایجاد شعبه علاوه بر خدمت­ رسانی سریع به بیمه­ گذاران می­ توان به افزایش ارزش ذاتی و دارایی­ های ثابت شرکت اشاره نمود.

تشکیل کمیته ستاد مدیریت بحران بیمه کوثر

کمیته ستاد مدیریت بحران بیمه کوثر بهمنظور تسریع در ارایه خدمات به زیاندیدگان مناطق زلزلهزده سیسخت تشکیل شد و ارزیابان خسارت در مناطق حاضر شدند.

به گزارش روابطعمومی بیمه کوثر، مدیران و کارشناسان سرپرستی استانهای کهگیلویهوبویراحمد و اصفهان در راستای مسئولیت اجتماعی و حرفهای خود در مناطق زلزلهزده حضور دارند.

از سوی دکتر بیگدلی اعلام شد:

گروه بانک و بیمه: علیرضا ملاحتی - مدیرعامل بانک ملت اظهار داشت: افزایش سهم درصد محصولات پتروشیمی در دنیا و به فعالیت درآوردن پتانسیل های بالقوه موجود در این صنعت، نیازمند همکاری بیش از پیش بانک ها و شرکت های پتروشیمی در کشور است.

دکتر محمد بیگدلی در افتتاحیه دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی با ابراز خرسندی از حضور در جمع تخصصی فعالان این صنعت، از همه دست اندرکاران صنعت پتروشیمی که نقش تعیین کننده ای در عبور از شرایط جنگ اقتصادی داشته اند سپاسگزاری کرد.

وی از صنعت پتروشیمی به عنوان یک صنعت استراتژیک نام برد که پس از صنایع غذایی و خودرو، سومین صنعت بزرگ دنیا محسوب می شود و رتبه نخست را در صادرات غیرنفتی کشور به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل بانک ملت با اشاره به این نکته که صنعت پتروشیمی در سال گذشته، ۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته است، یادآور شد: در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی کنونی، ارزآوری بهترین خدمت برای کشور بوده است.

دکتر بیگدلی با اشاره به تقاضای ۴ تا ۵ برابری محصولات پتروشیمی گفت: تنوع محصولات پتروشیمی بسیار بالا است و تامین مواد اولیه هزاران کارگاه تولیدی و صنایع مختلف کشور از سوی پتروشیمی ها انجام می شود.

وی با بیان این نکته که در سطح جهانی نیز بالاترین تقاضا مربوط به محصولات پتروشیمی در مقابل دیگر محصولات صنعت انرژی است، اظهار داشت: آینده صنایع نفت و انرژی در صنعت پتروشیمی نهفته است بنابراین باید به سمت توسعه هرچه بیشتر این صنعت حرکت کنیم.

دکتر بیگدلی با تاکید بر این نکته که ضرورت ایجاب می کند که صنعت پتروشیمی را در کشور رونق و سهم پتروشیمی کشور را در جهان ارتقا دهیم، اضافه کرد: در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است بخش مهمی از این جهش، می تواند از طریق شرکت های پتروشیمی محقق شود و توجه و نگاه ویژه به این صنعت از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان این نکته که بانک ها برای حمایت از جهش تولید، باید صنعت پتروشیمی را مورد حمایت ویژه قرار دهند، گفت: بانک ملت همواره تامین مالی پتروشیمی های کشور را در دستور کار داشته و تا به امروز حمایت های ویژه ای از این شرکت ها انجام داده است.

به گفته دکتر بیگدلی، بانک ملت که زمانی از سوی فعالان این صنعت به عنوان بانک انرژی نام گرفته بود بیش از ۲۰ میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی سرمایه گذاری کرده است.

وی با اشاره به سهم سه درصدی ایران از عرضه جهانی محصولات پتروشیمی و رتبه دوازدهم در این زمینه، خاطرنشان کرد: افزایش سهم درصد عرضه محصولات پتروشیمی نیازمند تدوین برنامه های میان مدت و بلندمدت است و بانک ملت به عنوان یک بانک بزرگ که هم تجربه فعالیت در صنعت پتروشیمی را در کارنامه دارد و هم از توان مالی بالایی برخوردار آست آمادگی کامل دارد که برای حمایت از تولید داخلی و رونق صنعت پتروشیمی، همه همکاری های لازم را انجام دهد.

وی اظهار امیدواری کرد که خروجی این همایش و نمایشگاه به رونق تولید داخلی و افزایش تولید و اشتغال در کشور منتهی شود و خیر و برکت آن نصیب همه مردم ایران شود.

در این همایش و نمایشگاه، عباس جعفرلو و سیدابوطالب دیبایی معاونان مدیرعامل، حسن کمالوند و علی اکبر صابریان مدیران امور، رضا تکبیری مدیر شعب مناطق آزاد تجاری - صنعتی و سیدمحمدرضا ساداتی رییس شعبه مستقل مرکزی، مدیرعامل بانک ملت را همراهی می کردند.

دومین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی با حمایت ویژه بانک ملت از روز ۲۷ تا ۲۹ بهمن ماه ۹۹ برگزار شد. بانک ملت با برپایی غرفه ای در این نمایشگاه، انواع خدمات خود را در زمینه بانکداری شرکتی، تامین سرمایه، بیمه و صرافی را به بازدیدکنندگان معرفی کرد. این گزارش می افزاید جعفر ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، غلامحسین مظفری مدیرعامل منطقه آزاد کیش و تعدادی از مدیران عامل بانک ها نیز از غرفه بانک ملت در این نمایشگاه بازدید کردند.

دکتر بیگدلی مدیرعامل بانک ملت و هیات همراه در جریان سفر به کیش، همچنین با غلامحسین مظفری مدیرعامل منطقه آزاد کیش دیدار و گفت و گو کردند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتشار مطلبی در توئیتر از تصویب طرح تحقیق و تفحص از بورس خبر داد. سیدناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به تصویب طرح ‎ تحقیق و تفحص از بورس در کمیسیون اقتصادی مجلس نوشت: ‏در پاسخ به سوالات: مطابق وعده طرح ‎ تحقیق و تفحص ۵۰ نماینده از بورس در هفت محور در کمیسیون اقتصادی تصویب شد.

رشد حبابی شاخص، علت تشویق ‎روحانی به حضور مردم در بورس بدون آموزش، گرانفروشی سهام، فروش سهام کاغذی، سرنوشت پول ها و رانت حاصله از محورهای مهم طرح است. ‏در این راستا تدوین طرح استقلال بورس از دولت را آغاز کردهایم.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی با بیان "گاهی با نیت خوب،به تشدید ‎رانت دامن زده میشود"به موضوع قیمت گذاری دستوری بورس کالا واکنش نشان داد.

سیداحسان خاندوزی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در شبکههای اجتماعی به موضوع قیمت گذاری دستوری کالاها و طرح تولید ‎مسکن اشاره کرد و نوشت: «تلاش ما در صحن علنی برای حذف قیمت گذاری دستوری فولاد، سیمان و مصالح به نتیجه رسید و به کمیسیون عودت شد. اگر سازوکارهای واقعی اقتصاد را نشناسیم گاه با نیت خوب،به تشدید ‎رانت دامن زده میشود. به جای دستور، باید نقاط ضعف سازوکار ‎بورس کالا را اصلاح کرد.»

روزگار تلخ بیاعتمادی سهامداران به بازار

احسان عسکری، کارشناس بازار سرمایه گفت: باتوجه به عملکرد خوب شرکتها، روند صعودی قیمتهای جهانی، ثباتی که در بازار ارز اتفاق افتاده و همچنین جو مثبتی که با انتخاب بایدن به عنوان ریاستجمهوری آمریکا بر بازار حاکم شدهاست؛ بازار عوامل بنیادی خوبی را پیشخور کرده است. این روزها بازار تنها نیازمند جلب اعتماد سهامداران و حضور فعال آنان در معاملات است.

وی افزود: فعالان بازار میتوانند با انتشار اخبار مثبت و تحریک کننده، بازار را به شرایط باثبات برسانند. در چنین شرایطی میتوان انتظار رشد بازار در نیمه اول سال آینده را داشت.

در بررسی بودجه اولیه سال ۱۴۰۰، قیمت انرژی برای شرکتهای فولادی، پتروشیمی و پالایشگاهی حدود ۲۰۰درصد افزایش پیدا کرده بود. به نظر احسان عسکری، کارشناس بازار سرمایه، این اقدام مزیت چندانی برای دولت ایجاد نمیکند، بلکه درآمدهای مالیاتی حاصل از بازار سهام، بودجه را پوشش میدهد. اگر اتفاقاتی همچون موارد ذکر شده رخ ندهد، بازار سهام رشد بیشتری نسبت به بازارهای موازی خواهد داشت.

عسکری تصریح کرد: اگر سازمان بورس اوراق بهادار تهران، تسویههای اعتباری سال مالی منتهی به ۱۲/۲۹را به تاخیر بیندازد، این میتواند محرک مثبتی باشد تا اعتماد را به بازار برگرداند و حجم فروش را کم کند.

موضوع دیگر، بازنگری در دامنه حجم مبنای شرکتها است. با توجه به جو غالب در بازار کنونی، استفاده از حجم مبنای نیمه اول سال اشتباه است. زیرا با رشد و میزان بالای معاملات در نیمه اول سال، تغییری در فرمول دامنه حجم مبنای شرکتها رخ داد تا سیر صعودی بازار کندتر شود. اما اکنون شرایط بازار به گونهای است که میتوان با بازنگری در دامنه حجم مبنا، آن را کاهش داد. اما اگر شرایط اینگونه ادامه پیدا کند، بازار دچار فرسایشی میشود که نه خریداری در آن وجود دارد و نه فروشندهای. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار در اسفندماه سال جاری خاطر نشان کرد: با توجه به روند معاملات این روزها، نمیتوان انتظار عملکرد مشابه سالهای گذشته را در بازار داشت؛ زیرا شرایط کنونی همچون سالهای گذشته نیست و اصلاحهای صورت گرفته، حقوقیها را از فروش دلسرد کرده است.

نوسانات ادامه دارد

گروه بورس: یک تحلیلگر بازار سرمایه برخی دستورالعملهای سازمان بورس در بازار را ناشی از هیجان و فشار شبکههای اجتماعی دانست و گفت: بهتر است برای افزایش نقدشوندگی، اجازه عرضه اولیه پلکانی داده شود.

شاخص بورس آرام و قرار ندارد، یک روز سبزپوش میشود و روز دیگر قرمزپوش تا هم ذات خود را به عنوان یک بازار پویا و زنده نشان دهد و هم بازتابی از سیاستها و ریلگذاریهایی باشد که متولیانش به آن دیکته میکنند. روزها است که شاخص بورس با نوسان همراه است و گاهی روند صعودی را در پیش میگیرد و گاه از موضع خود عقب مینشیند و روند نزولی را تجربه میکند.

حال خبرها حکایت از آن دارد که سازمان بورس و اوراق بهادار برای کنترل بیشتر حقوقیها از یک سو و برقراری شفافیت در بازار از سوی دیگر، تصمیم گرفت تا تمامی شرکتهای حقوقی را مکلف کند تا در صورت وجود هر برنامهای برای تجدید ارزیابی داراییها، موضوع را به صورت فوری در کدال منتشر کنند.

در نامهای که به این منظور به شرکتها ارسال شده بود، سازمان بورس تاکید کرده که با توجه به درخواست جمعی از سهامداران در راستای افزایش شفافیت اطلاعات، شرکتها باید موضوع تجدید ارزیابی داراییها را توسط هیئت مدیره خود بررسی و در صورت تأیید انجام تجدید ارزیابی، مراتب را به صورت فوری در سامانه کدال منتشر کنند.

علیرضا کریمیان، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به ارسال این نامه از سوی سازمان بورس به شرکتهای حقوقی میگوید: اگرچه این موضوع اقدام مهمی در راستای شفافسازی اطلاعات و گردش آن در بورس است، اما به نظر میرسد که سازمان بورس به صورت هیجانی و تحت فشار برخی کانالها در فضای مجازی امکان تصمیمگیری خوب و اثرگذارتر برای بازار را ندارد؛ چراکه اگر هدف سازمان بورس، افزایش نقدشوندگی بازار باشد، میتواند در یک گام مهمتر، میزان عرضههای اولیه را افزایش دهد.

وی افزود: در این میان هر سهمی که قرار باشد در بازار عرضه اولیه شود، سازمان بورس میتواند به جای اینکه اجازه عرضه اولیه ۵ تا ۱۰ درصدی را بدهد، عرضه را تا ۳۰ درصد بالا برد و حتی اگر یک شرکت بورسی، امکان عرضه همه این سهم در گام اول را ندارد، عرضههای اولیه را به سمت پلکانی شدن پیش ببرد و شرکتها را مکلف کند تا ظرف ۶ ماه یا یکسال سهم عرضه سهامداران عمده خود را به ۳۰ درصد برساند؛ اینطور میتوان شناوری بازار را بالا برد.

کریمیان گفت: در چنین شرایطی اگر سهم عرضههای اولیه به ۳۰ درصد برسد و سهام در دست مردم باشد، نقدشوندگی بازار هم افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شرکتهای حقوقی برای عرضه سهام اولیه خود حتی در سقف ۵ درصد هم مقاومت میکنند، گفت: اگر این سقف را برمیداشتند نتیجه بهتری حاصل میشد و شرکتها موظف بودند تا سهام خود را عرضه نمایند.

کریمیان ادامه داد: البته باید توجه داشت که بازار از سال ۹۴ و ۹۵ گارد صعودی به خود گرفته و ذات بازار هم این است که بعد از ۴ تا ۵ سال صعود، یک استراحت یک تا دو ساله داشته باشد؛ همانطور که این روند در گذشته نیز تجربه شده است، به نحوی که پس از دو تا سه سال افت یا صعود، بازار تغییر مسیر داده و در جهت عکس حرکت کرده است؛ به هر حال برخی حقوقیها نیز همین شرایط را در خرید و فروشهای خود لحاظ میکنند و حرکت خود در بازار سرمایه را برنامهریزی مینمایند.

وی افزود: در مقطعی هم فشار فروش حقوقیها در بازار زیاد بود و بعید می دانم حقوقیها حمایت خاصی از بازار انجام دهند مگر این سازمان بورس آنها را مجبور نماید یا اینکه بر روی تک سهم وارد شوند؛ اما به هر حال حقوقیها منتظر هستند تا قیمتها پایینتر بیاید و سهمهای باب میل خود را با قیمت ارزانتر بخرند. کریمیان پیشبینی کرد روند رو به رشد بازار سرمایه از اوایل سال ۱۴۰۰ آغاز شود و در هفتههای باقیمانده اسفند بازار نوسان و عمدتاً سیر نزولی را تجربه نماید.

وی با بیان اینکه سهامداران اگر دیدگاه بلندمدت به بازار سرمایه دارند باید صبر کنند و سهام خود را نفروشند، گفت: اگر سهامدارانی در بازار فعالیت میکنند
که دیدگاه کوتاه مدت به بازار دارند، اکنون بدترین زمان فروش است؛ چراکه اگر قصد معاملات کوتاه مدت را داشتند زمانی که سهام در ۲۰ درصد ضرر قرار داشت، باید
سهم را میفروختند نه اکنون که اکثر سهام ۵۰ درصد ریزش داشته است؛ بنابراین باید دیدگاهها را در بازار سرمایه تغییر و از کوتاه مدت به بلندمدت جابجا کرد تا بتوان سود مناسب را به دست آورد.

روز منفی برای بورس

شاخص کل بازار سرمایه دیروز در حالی در ساعات ابتدایی معاملات تا یک میلیون و ۲۴۱ هزار واحد صعود کرده بود نتوانست به روند صعودی خود ادامه دهد و در نهایت به رقم یک میلیون و ۲۳۲ هزار واحد رسید.

در معاملات دیروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۵۵۹۷ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۲۳۲ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم روندی نزولی داشت و با ۶۳۷ واحد کاهش به رقم ۴۳۸ هزار و ۳۲۰ واحد رسید.

معامله گران این بازار ۵۴۷ هزار معامله به ارزش ۵۴ هزار و ۶۴۸ میلیارد ریال انجام دادند.

ملی صنایع مس ایران و بانک پارسیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و سرمایه گذاری غدیر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند. در آن سوی بازار سرمایه فرابورس نیز روندی منفی داشت و شاخص کل این بازار با ۹۰ واحد کاهش در رقم ۱۷ هزار و ۴۹۹ هزار واحد ایستاد. در این بازار ۴۴۳ هزار معامله به ارزش ۴۵ هزار و ۱۱۱ میلیارد ریال انجام شد.