تعامل و حل اختلافات مجلس با دولت در دستورکار

پس از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حل اختلافات مجلس با دولت در خصوص یکی از مواد قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، رئیس مجلس شورای اسلامی مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس را مامور تعامل با دولت با محوریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کرد. به گزارش ایلنا، قالیباف از ذوالنوری و عباسی خواست درباره اجرای ماده ۶ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها(مربوط به توقف اجرای پروتکل الحاقی)با جلب نظر اعضای دو کمیسیون و با محوریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در تعامل با دولت از جمله، سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه، موضوع را به سرعت پیگیری کنند.قالیباف خاطرنشان کرد که گزارش نتیجه این اقدامات و رایزنیها در اسرع وقت به وی و صحن مجلس ارائه شود.رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد که "ضرورت دارد دغدغه نمایندگان مردم در مجلس در اجرای کامل و دقیق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در صدر پیگیری ها و رایزنی ها قرار داشته باشد.

 

منافع ملی را به مسلخ سلایق شخصی نبریم

یک فعال سیاسی در خصوص واکنش مجلس به توافق ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: معتقدم مسائل کلان کشور را نباید در پیچ و خمهای نازل سیاسی اسیر و فهم نامناسبی از قوانین را در کشور ایجاد کرد. جهانبخش خانجانی در گفتوگو با ایلنا گفت: دولت طبق قانون مصوب شده در خصوص پایان اجرای پروتکل الحاقی با آژانس توافق کرده است؛ من فکر میکنم مجلس به خوبی متوجه توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی نشده است.وی با بیان این که باید به مشکلات کشور و مسائل سیاسی کمی عمیقتر نگریست گفت: مجلس اخیر نسبت به حل مسائل و مشکلات کشور رفتاری سیاسی و جناحی دارد و نمایندگانش از پختگی لازم در فهم مسائل سیاسی برخوردار نیستند. توجه داشته باشید ما نمیتوانیم برای حل مشکلات معیشتی، دغدغههای انتخاباتی و حزبی خودمان را حاکم کنیم و به نوعی توسعه کشور و منافع ملی را به مسلخ سلایق شخصی ببریم. وی گفت: تصمیات در سیاست خارجی از آن دست موضوعاتی است که باید در هماهنگی کامل بین قوا خصوصا وزارت امور خارجه با سیاستهای کلان مقام معظم رهبری گرفته شود.

آزادی داراییهای ایران با نظر آمریکا

وزارت امورخارجه کره جنوبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که دولت در حال رایزنی با مقامات ایرانی در جهت یافتن راهایی برای استفاده از دارایی های مسدود شده این کشور است و طرف ایرانی نیز موافقت خود را با پیشنهادات ما ابراز کرده است. به گزارش ایسنا از یونهاپ، در ادامه این بیانیه آمده است که آزادسازی واقعی دارایی های مسدود شده ایران در حساب های بانکی کره ای پس از رایزنی با کشورهای مربوطه، شامل ایالات متحده انجام خواهد شد. این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی و سفیر کره جنوبی در ایران در جلسه ای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در خصوص نحوه جابجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند.

حمایت ناتو از تلاش برای حفظ برجام

دبیرکل ناتو به طرح ادعاهایی علیه کشورمان پرداخت و نسبت به برنامه موشکی و سیاست های منطقه ایران ابراز نگرانی کرد. به گزارش ایسنا، ینس استولتنبرگ به توافق هسته ای اشاره کرد و گفت: ناتو زمان حصول این توافق در سال ۲۰۱۵ از آن حمایت کرد و اکنون نیز از تمامی هم پیمانان خود انتظار دارد که که از تلاش های کنونی برای یافتن راه های حفظ توافق و محدویت بر برنامه هسته ای ایران پشتیبانی کنند.استولتنبرگ با تکیه بر ادعاهای بی اساس غرب علیه فعالیت های هسته ای کشورمان نسبت به برنامه هسته ای ایران ابراز نگرانی کرد و مدعی شد که این مسئله، به ویژه به این دلیل که تهران در حال گسترش موشک های بالستیک خود است، نگران کننده است ''زیرا ایران با این تکنولوژی مشترک به کلاهک هسته ای و بمب نزدیک می شود.''وی تصریح کرد که به همین دلیل ناتو از هر تلاشی برای اعمال محدودیت بر برنامه هستهای ایران حمایت می کند.

امیدواری اروپا به احیای برجام

اروپا نسبت به احیای برجام ابراز امیدواری کرد.به گزادش ایلنا از اسپوتنیک، مسئول سیاست خارجه اروپا گفت: ما با همه اعضای برجام از جمله آمریکا در ارتباطیم تا بتوانیم مقدمات بازگشت آمریکا به برجام را فراهم کنیم. امیدوارم خبرهای جدیدی در مورد تلاشهای اتحادیه اروپا برای احیای دیپلماسی هستهای با همکاری آمریکا و ایران اعلام شود. جوزپ بوررل در مورد توافق میان ایران و آژانس گفت: «این توافق به ما فرصت لازم برای احیای برجام را میدهد.»

تفاهم برای منافع ملی و مردم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن تاکید بر همصدایی دولت و مجلس، بر توجه به معیشت مردم در مسائل دیپلماسی تاکید کرد.به گزارش ایسنا، محسن رضایی در واکنش به مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در اکانت شخصی خود در شبکه اجتماعی (توییتر) نوشت:دولت و مجلس به خاطر منافع ملی و معیشت مردم، به تفاهم برسند. نگرانی مجلس شورای اسلامی درباره بیانیه مشترک دولت و آژانس، بحق است. اروپا و آمریکا باید هرچه زودتر تحریمها را بردارند. مصوبه مجلس را نمیتوان مشمول مرور زمان کرد.

اعتراف به فشارهای بی نتیجه

وزیر خارجه آمریکا گفت: آنچه در مذاکرات ما با متحدان اروپایی به دست آمده، این است که بار دیگر همه ما در یک طرف قرار داریم، یک مسیر مشترک را دنبال میکنیم که بسیار مهم است و اهداف مشترکی در مورد ایران داریم. سیاست فشار بر ایران سیاستی بینتیجه بوده و اوضاع را بدتر کرده است. به گزارش ایلنا از بیبیسی، آنتونی بلینکن گفت: رئیسجمهور بایدن معتقد است که دیپلماسی بهترین راه برای حل این موضوعات است.وزیر خارجه آمریکا گفت: اکنون تمامی تحریمها باقی است. اما بار دیگر در موضع مشترک با متحدان اروپایی خود هستیم. چون آنها مخالف خروج ایالات متحده از توافق هستهای بودند، اکنون همه ما متحد هستیم و این قدرت بیشتری به ما میدهد.

آمریکا بدنبال گفتوگوهای غیررسمی

وزیر خارجه آلمان از تمایل آمریکا برای گفتوگوی غیررسمی با اعضای برجام خبر داد.به گزارش ایلنا هایکو ماس گفت: صحبتهایی با بلینکن وزیر خارجه آمریکا داشتم. به نظر میرسد تمایلی از طرف آمریکایی وجود دارد تا گفتوگوهای غیررسمی با اعضای برجام داشته باشند.

فرانسه نگران برنامه هستهای ایران

وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه به همتایانش در نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت که وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران «نگران کننده» است.بر اساس این گزارش، اظهارات لودریان در پی این مطرح می شود که ایران طی یک سال و نیم گذشته پس از خروج دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته ای، متحمل شدن تحریم های بازگردانی شده و جدید آمریکا و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در زمینه کاهش تاثیر تحریم ها و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، تعهدات داوطلبانه اش در توافق را کاهش داده است.

لغو تحریمها راه عبور از بنبست

وزارت خارجه چین در بیانه ای اعلام کرد: پکن و تهران بر این باورند که بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریمها برای حلوفصل بن بست هستهای موجود، ضروری است.به گزارش ایسنا در این بیانیه آمده است: دو طرف در رایزنی های خود تاکید کردند که وضعیت کنونی پیرامون توافق هسته ای به سرعت در حال تغییر است و اکنون، هم فرصت و هم چالش هایی در این زمینه وجود دارد. همچنین بازگشت فوری ایالات متحده به برجام و رفع تحریم های وضع شده علیه ایران، کلید اصلی عبور از بن بست موجود در ارتباط با برنامه هستهای ایران است.

رییس قوه قضاییه تشریح کرد

رئیس قوه قضائیه با اشاره به جنگ ایران و عراق گفت: کشورهای عربی باید پاسخگو باشند چگونه برخی از آنها که خود مورد تجاوز صدام بودند به وظیفه خود در آن زمان عمل نکردند و از تجاوز ممانعت نکردند.

به گزارش ایلنا، سیدابراهیم رئیسی در همایش بین المللی مطالبات حقوقی بین المللی دفاع مقدس گفت: قرائتهایی که ممکن است نسبت به دفاع مقدس صورت بگیرد ایجاب می کند کسانی که حق دارند و قرائت درست از دفاع مقدس دارند باید این حادثه عظیم را روایت کنند روایت ها ممکن است توسط راویان مختلفی صورت گیرد و این روایتها مسیر مهم دفاع مقدس را یک مسیر متفاوت جلوه دهد.

وی تصریح کرد: جریان دفاع از سرزمین در مقابل دشمن از جای جای ایران آغاز شد و باید معلوم شود که صدام در این جریان یک عامل است اما کشورهای مختلفی از نظر اطلاعاتی سیاسی اقتصادی تسحیلاتی و رسانه ای به صدام کمک کردند در مقابل جریان مومنانه ایران اسلامی همهکفار و معاندان جمهوری اسلامی در مقابل نیروهای رزمنده ما ایستاده بودند.

وی با اشاره به نقش سازمان ملل در دفاع از حقوق کشورها گفت: سازمان ملل بنابر بر منشور ملل متحد وظیفه مهمی بر عهده داشت و این سوال مطرح میشود که چرا سازمان ملل در آن زمان نسبت به اعلام متجاوز اقدام نکرد و این سوالی است که باید از شورای امنیت سازمان ملل پرسید که چرا به موجب وظایف مصرح خود در زمان خود ممانعت نکرد از تجاوز به ایران اسلامی، چرا قدرتهای سلطه گر و آمریکا و قدرت های غربی اجازه ندادند نه قطعنامه و بلکه بیانیه در زمان خود برای ممانعت متجاوز به ایران تصویب نشود. چرا آنانی که باید پیگیری میکردند خود به متجاوز کمک کردند و او را در تجاوز تشویق کردند .

رئیسی بیان کرد: کشورهای عربی باید پاسخگو باشند چگونه برخی از آنها که خود مورد تجاوز صدام بودند به وظیفه خود در آن زمان عمل نکردند و از تجاوز ممانعت نکردند. جامعه حقوقی باید حق گرا و حق خواه و عدالت گرا باشد و نه فقط حقوق خوان باشد بلکه باید حقوق خواه باشد.

وی افزود: باید برای عصرها و نسلها گفت که جریان دفاع مقدس جریان جنگ ارادهها است، یک طرف اراده سلطهگر و کشورهای دست نشانده ای مثل صدام است که میخواهند سلطه پیدا کنند، طرف دیگر اراده پولادین ملت بزرگ ایران و نیروهای مسلح و بسیجیان است که گام برداشتند.

رییس دستگاه قضا ادامه داد: این دو اراده میجنگند. اراده ای که ۲۲ بهمن مستقل شده و به نام دین، حاکمیتی تشکیل و به نام قرآن زندگی اش را شکل داده است. اما اراده سلطهگر نمیخواهد بگذارد این جامعه شکل بگیرد، مردمی میخواهند مستقل زندگی کنند و نمیخواهند زیر بار سلطه گران زندگی کرده و میخواهند آزاد باشند. آنها آزادی خودشان را در ۲۲ بهمن ۵۷ به برکت خیزش بزرگ ملت ایران و رهبری های امام بزرگوار به دست آوردند. تلاش هشت سال جنگ تحمیلی به این بود که نظام اسلامی شکل نگیرد و از شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جلوگیری شود. این موضوع باید به نسل ها و عالم معرفی شود این جنگ اراده ها است؛ جنگ ارادهای که میخواهد مستقل و آزاد و مسلمان زندگی کند و جریانی که میخواهد بر سرنوشت او مسلط شود. ارادهای میخواهد تمام مقدرات کشور را به دست بگیرد اما دست سلطهگری که قطع شده است، تلاش میکند با تحمیل جنگ بر مردم، سلطه خودش را ادامه دهد.

وی خاطر نشان کرد: باید برای عصرها و نسل ها روشن شود که میدان دفاع مقدس، میدان رسوایی نظام سلطه است. نفسی که ایثارگران ما در بستر بیماری میکشند استیضاح جریان مدعی حقوق بشر در عالم است. کسانی که امروز برای جنگ تسلیحاتی و برای کنترل آن در سازمان ملل با تشکیلات عریض و طویل مدعی مقابله با جنگ های اتمی کلاهکهای هستهای هستند، باید پاسخگو باشند که چرا سلاحهای شیمیایی را به دست صدامیان دادند. آلمان، فرانسه و انگلیس باید هم به مردم خودشان و هم مردم دنیا جواب بدهند که چگونه مدعی جلوگیری از جنگ های شیمیایی هستند در حالی که سلاحهای شیمیایی را تحویل صدام دادند.

رئیسی افزود: امروز میدان دفاع مقدس باید به استیضاح مدعیان دروغین حقوق بشر در عالم تبدیل شود و این به دست توانای سرداران، افسران و درجه داران و عزیزان رزمنده است که در این میدان حضور پیدا کردند و خوب می توانند روایتگر باشند.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه جریان رسانهای و امپراتوری دشمن امروز به دنبال همان جاهلیت مدرن است گفت: امروز جاهلیت مدرن چند تفاوت نسبت به جاهلیت قدیم دارد، نخست اینکه به سلاح علم و فناوری مجهز است، دوم اینکه امپراتوری رسانهای گسترده دشمن به دنبال این جاهلیت مدرن است. قدرتهایی به دنبال آنند این جاهلیت مدرن را در عالم ایجاد کنند، جاهلیت این نیست که کلاس درس و مدارک بالا نداشته باشد، بلکه مدارک بالا دارد اما قدرت عقل و تحلیل ندارند، جاهلیت مورد نظر در مقابل عقل است. اکنون جامعه بشری باید تحلیل و عقلانیت پیدا کند که در عالم چه میگذرد. نظام سلطه به نام حمایت از یک مردم به دنبال منافع خود کشور و مردمی را بیچاره میکنند.

رئیس ادامه داد: ما باید آنچه که آمریکاییها با آنچه که مغرب زمین در نقض حقوق انسان در دفاع مقدس انجام داده است را به تصویر کشیم و معلوم شود که آنها چگونه حقوق ما را در حوزه حقوق بشر دستاویزی برای اهداف سیاسی شان قرار دادند. حمایتهای اقتصادی، تسلیحاتی، سیاسی که صورت گرفته لیست بلند بالایی است و اگر بناست که دادگاهی تخصیص داده شود و تمام جرایمی که آمریکا، نظام سلطه و کشورهایی مثل آلمان فرانسه انجام دادهاند بررسی شود، کیفرخواست بلندی خواهد شد و این کیفرخواست باید پیش روی هم حقوقدانان و همه آزادی خواهان در دنیا باشد که باید از آن اعلام شرمندگی کنند. انها باید برای دیدن نتایج حمایتهای خود از این جنایت های حقوق بشری در کنار بستر رزمندگان ما که ۳۰ سال روی تخت خوابیده اند، قرار بگیرند و با مادران، فرزندان و همسران آنها سخن بگویند و کسانی که هر نفسی که می کشند از دردهای شیمیایی رنج میببینند.

رییسی تصریح کرد: ما به عنوان دستگاه قضایی همچنان که نسبت به همه پرونده ها که حقی در آن ضایع شده برای حقوق خواهی آن اقدام می کنیم نسبت به این پرونده بزرگ نیز اعلام دادخواهی می کنیم.

وی ادامه داد: اگرچه ممکن است به دلیل سلطه گری نظام سلطه دادرسی عادلانه وجود نداشته باشد اما اینها باید در یک محکمه عادلانه به جرایمشان رسیدگی شود. همچنین باید وجدانهای بیدار این حرکت را مورد قضاوت قرار دهند.

رییسی خاطرنشان کرد: این حرکت دوستان ما در پژوهشگاه وجدانهای بیدار را در عالم میتواند در این خصوص آگاه کند. همچنین در این رابطه باید تبیین این موضوع به ویژه از ناحیه حقوقدانان صورت بگیرد و همه مستندات را ذکر کنند.

ظریف از سیاسی کاری مجلس در همه مسائل انتقاد کرد

وزیر امور خارجه درباره حضور نشست اعضای برجام با حضور ایالات متحده گفت: نشست رسمی نخواهیم داشت، بلکه نشست غیر رسمی با حضور آمریکا در حال بررسی است.

به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف گفت: در ترتیباتی با آقای گروسی به این توافق رسیدیم که نوارهایی که ضبط میشود، هیچگاه در اختیار آژانس قرار نمیگیرد اما اجرای پادمان ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: با کشورهای روسیه، چین، سه کشور اروپایی، اتحادیه اروپا و با سایر کشورها گفتوگو داشتهایم، البته بحث کاهش تعهدات ایران در چارچوب ماده ۳۶ برجام بیش از دوسال مطرح شده است.

وی با بیان اینکه به محض اینکه آنها تعهدات خودشان را اجرا کنند، ایران به تعهدات خود بازمیگردد، گفت: هم آمریکا و هم اروپا، برخلاف ادعایشان، تعهدات خود در برجام را اجرا نکرده اند. بند ۲۲ ماده ۵ ضمیمه دو برجام به آثار اقدام باز میگردد، یعنی اگر چیزی را اروپاییها امضا کردند اما همه شرکتهای اروپایی از ایران رفتند و هیچ حمایتی را اروپاییها از شرکتهایشان در مقابل تحریمهای آمریکا نکنند، نقض تعهد کردهاند.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: لذا تبلیغاتی که اروپاییها اعلام میکنند ایران همه تعهدات خود را اجرا کرده است، اروپا علاوه بر اجرایی نکردن تعهدات خود در برجام، ۱۱ تعهدی را که در دو جلسه در سال ۹۷ متعهد شدند نیز اجرایی نکردند. باید تاکید کنم که اینستکس تعهد نبود، بلکه مقدمهای برای آنها بود که آن هم اجرایی نشد. وی با بیان اینکه جای طرفین را عوض نکنند، گفت: در این قضیه آمریکا و اروپا خاطی هستند کسی که به حقوق بین الملل تجاوز کرده، آمریکا است. اگر کسی میخواهد برگردد برای روش ترامپ را متوقف کننند. اگر روش ترامپ شکست خورده است، آن را متوقف کنند، پس از آن ایران نیز به اقدامات خود را باز می گردد.

ظریف درباره واکنش مجلس به مذاکرات ایران با دبیرکل آژانس و حواشی آن اظهار داشت: متاسفانه ما مشکلی پیدا کردیم که همه مسائل را با زاویه سیاسی میبینیم. آنچه که با آژانس تفاهم کردیم یک موفقیت بینظیر دیپلماتیک است که آقای دکتر صالحی با شجاعت با توانمندی و با اتکاء به ملت انجام داده است.

سخنگوی دولت اقدامات آمریکا را سازنده اما ناکافی دانست

سخنگوی دولت گفت: هرچند از اقدامات دیرهنگام آمریکا استقبال می کنیم و آن را به معنای قرار دادن آمریکا در مسیر سازنده ارزیابی می کنیم، اما این اقدامات را به شدت ناکافی می دانیم. به گزارش ایسنا، علی ربیعی در نشست خبری گفت: همیشه برای ازسرگیری دیپلماسی با اعضای برجام همراه با جدیت و حسن نیت آماده بوده ایم تا اطمینان پیدا کنیم که این توافق با همه جزییات آن بدون هیچ زائده و کاستی با دقت به اجرا درخواهد آمد.

سخنگوی دولت با ابراز تاسف شدید از برخی مباحث مطرح شده در مجلس و متخلف دانستن رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در موضوع هسته ای موضع دولت اجرای تکلیف قانونی بوده ولی در نحوه اجرا، کاهش هزینه های اجرا و کمک نکردن به دشمنان ایران را هدف قرار داده، تدبیری هم که اندیشیده شد و به تصویب شورای عالی امنیت ملی رسید، همین هدف را تحقق داد. ربیعی بیان کرد: دولت تعامل را از ابتدا وظیفه خود می دانست که همه تلاش خود را بر این مبنا استوار نماید تا ظلم هایی را که سالها تحت عنوان تحریم و جنگ اقتصادی بر زندگی، معیشت و سلامت مردم سایه افکنده و تحمیل شده است، رفع نماید. اکنون بیش از هر زمان دیگری در سالهای اخیر به هدف عقب راندن تحریم و ناکام گذاشتن جنگ اقتصادی نزدیک شده ایم.

سخنگوی دولت درباره پیشنهاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر حضور آمریکا به عنوان عضو میهمان در نشستهای برجام، گفت: مذاکره بین ایران و آمریکا تنها در چارچوب برجام امکان پذیر است و از آنجایی که آمریکا هنوز به توافق برنگشته، نمیتواند از ساختار و سازوکار مذاکراتی درون برجام بهرهگیری کند. آنچه مورد بررسی ما قرار دارد، پیشنهاد اروپا برای برگزاری نشست غیررسمی به منظور گفتگو و نه مذاکره بین ایران و ۱+۴ با آمریکا به عنوان میهمان است. ما نیت آقای جوزف بورل را خوب و در چارچوب تلاشهای وی برای حفظ برجام میدانیم. ما هنوز تصمیمی در این باره نگرفتیم، تصمیم نهایی بستگی به متقاعد شدن ما دارد. ربیعی در باره تجمع مقابل سازمان انرژی اتمی گفت: در موضوع حساس مذاکرات هستهای ایجاب میکند با عقلانیت تمام و پرهیز از شعارزدگی عمل کنیم. تجمعات اینگونه حق همه است، اما در مواضعی که از تریبونهای رسمی اتخاذ میشود، ما باید دقت کنیم که بدون شعار و براساس یک نوع خرد جمعی دنبال شود.

روحانی از طلیعه های شکست دشمن در جنگ اقتصادی خبرداد

رئیس کل بانک مرکزی در دویست و ششمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گزارشی از مذاکرت اخیر خود و توافق های بدست آمده با نمایندگان کشورهای کره جنوبی، ژاپن، عراق و عمان در خصوص نحوه استفاده از منابع بانک مرکزی در این کشورها ارایه کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در این جلسه با اشاره به گزارش رئیس کل بانک مرکزی گفت: اکنون شاهد طلیعه های امیدبخش شکست دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی و ناکارآمدی تحریم ها هستیم و مقاومت حداکثری مردم در برابر این جنگ تمام عیار دشمن به ثمر نشسته است.روحانی افزود: از جمله این ثمرات آزادسازی منابع ارزی به ناحق و غیر قانونی بلوکه شده ایران است که بی تردید گشایش هایی را در فضای اقتصادی کشور فراهم می کند.رئیس جمهور با تاکید بر الزامات و اقتضائات مدیریت دوره بازآفرینی پس از جنگ تحمیلی اقتصادی گفت: انسجام و وحدت کلمه اولویت نخست دوره بازآفرینی و متمرکز کردن همه انرژی ها و اقدامات در جهت رفع آسیب ها و زیان های دوره جنگ است.روحانی تصریح کرد: هر نوع تنش و درگیری و هر اقدامی که به ثبات و استحکام و آرامش اقتصادی لطمه بزند، خیانت با هدف آسیب زدن به زندگی مردم و اقتصاد کشور است.

در این جلسه همچنین وزارت صمت از وضعیت اجرا و اقدامات انجام شده در چارچوب اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اورآسیا و میزان معاملات و تبادلات تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه و آغاز مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد با این اتحادیه گزارش داد.براساس این گزارش، صادرات ایران به منطقه اورآسیا، به دنبال اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی، ۳۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس جمهور این توافق نامه را فرصت خوبی برای گسترش تعاملات و همکاری های منطقه ای و توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو این اتحادیه دانست و با تاکید بر لزوم ادامه این تلاش ها در حوزه های مختلف و متنوع گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه برای تحقق این هدف از تدابیر دیپلماتیک صلح آمیز و رفع تنش استفاده کرده و توافقنامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اورآسیا از اقدامات بسیار سودمند و موثر در حوزه تجارت بین المللی در سال های اخیر بوده است.روحانی تصریح کرد: با توجه به مواضع جمهوری اسلامی در توسعه صلح و امنیت پایدار، اوراسیا فضای مناسبی است که ثمرات آن در دوره تحریم و کرونا نه تنها به سود ایران بلکه به سود همه کشورهای همسایه و منطقه آشکار شد.رئیس جمهور با بیان اینکه باید ایران را به عنوان کشوری قابل اعتماد و پیش بینی پذیر در حوزه تعاملات بین المللی و تجاری معرفی کنیم، تاکید کرد: باید با استفاده از تجربه موفق تجارت ترجیحی با اورآسیا حضور ایران را در بازارهای جدید و همکاری در زمینه سرمایه گذاری، حمل و نقل، تهاتر و روابط بانکی، انرژی و ورود به دیگر ترتیبات تجاری، منطقه ای و جهانی گسترش دهیم.