توجه آرامش ذهنی مردم و آثار اجتماعی تصمیمات اهمیت دارد

رئیس جمهور همه مسئولان و ارکان نظام را مخاطب سخنان رهبر معظم انقلاب درباره پرهیز از ستیزگری‌های دشمن‌پسند دانست و تصریح کرد: تلاش مسئولان برای عملی شدن این رهنمود و تمرکز بر انسجام در دولت و مجلس و پرهیز از اختلاف و ستیزه‌گری، از رموز اصلی موفقیت در مسیر رفع مشکلات مردم و پیشرفت کشور است. سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، این ماه را فرصتی برای خودسازی درونی و اجتماعی دانست و با اشاره به سخنان حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب درباره ضرورت پرهیز از ستیزگری‌های دشمن‌پسند، همه مسئولان و ارکان نظام را مخاطب این سخنان دانست و تصریح کرد: تلاش مسئولان برای عملی شدن این رهنمود و تمرکز بر وحدت و انسجام در دولت و مجلس و پرهیز از اختلاف و ستیزه‌گری و جبهه‌بندی، از رموز اصلی موفقیت در مسیر رفع مشکلات مردم و پیشرفت کشور است. رئیس جمهور در ادامه با ضروری دانستن توجه به آرامش ذهنی مردم و آثار اجتماعی تصمیمات و اقدامات دستگاه‌های دولتی، توجه بیشتر به تهیه پیوست‌های فرهنگی و رسانه‌ای برای تصمیمات و اقدامات دستگاه‌ها و همچنین اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از آثار سوء احتمالی تصمیمات را خواستار شد.

 

اگر قانون مبنای تصمیم‌گیری نباشد، جامعه دچار چالش می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قانون در جامعه مبنای تصمیم‌گیری نباشد، جامعه دچار چالش، کندروی، تندروی و انحراف می‌شود و فرصت‌ها از دست می‌رود. محمدباقر قالیباف دیروز چهارشنبه در آیین اعطای نخستین جایزه ملی قانون گفت: دبیرخانه دائمی این جشنواره تشکیل شده که کارش را ادامه خواهد داد و روز به روز به غنای آن افزوده می شود. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هر جامعه‌ای نیازمند ثبات است و ثبات هم در بستر قانون اتفاق می‌افتد. قانون‌گرایی و قانون‌مداری مهم‌ترین هنجارسازی است که باید در هر جامعه‌ای رخ دهد. وی اضافه کرد: امروز رسیدن به رشد و پیشرفت بر بستر عدالت، نظم و امنیت امکان‌پذیر نیست مگر این‌که بر مدار و بستر قانون حرکت کنیم. وی بیان کرد: ما این توفیق را داریم که در زمانی زندگی کنیم که به برکت خون شهدا و حضرت امام دارای قانونی برخاسته از احکام الهی است و مبتنی بر مشی قرآن و اهل بیت زندگی می‌کنیم. این نعمت بسیار عظیمی برای ما محسوب می‌شود. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکیدات امام و مقام معظم رهبری مبنی بر وجود تحول اظهار کرد: مکتب امام بر سه پایه معنویت، عقلانیت و عدالت است.

به منظور از بین بردن شائبه هر گونه اعمال نفوذ در پرونده تخلف فرزندان؛
پذیرش استعفای معاون اول قوه قضائیه
رئیس قوه قضاییه ضمن پذیرش درخواست استعفا دکتر مصدق از معاون اولی قوه قضاییه: اگر چه حضور شما در این منصب، در رسیدگی به پرونده مورد اشاره مدخلیت و تاثیری نداشته و نخواهد داشت، اما با توجه به درخواست حضرتعالی و نکاتی که مطرح کردید استعفای شما مورد پذیرش قرار می‌گیرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه مکرراً تاکید داشته که دستگاه قضایی باید در دوره تحول و تعالی، بدون تبعیض و اغماض با فساد در همه عرصه‌ها و ساحت‌ها برخورد جدی داشته باشد؛ در همین راستا، پس از تشکیل پرونده ناظر بر اعمال نفوذ در برخی پرونده‌های قضایی که دو تن از فرزندان ذکور دکتر مصدق معاون اول قوه قضاییه نیز در زمره متهمان آن هستند، رئیس عدلیه بر پیگیری دقیق، قاطع و همه جانبه این پرونده تا حصول نتیجه نهایی و صدور حکم قانونی تاکید کرد و شخصِ اقای مصدق نیز در این رابطه و از ابتدای تشکیل پرونده، از رویکرد رئیس عدلیه در مبارزه بدون تبعیض و اغماض با فساد تبعیت داشته است. در همین راستا دکتر مصدق به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه شائبه اعمال نفوذ یا تاثیرگذاری در پرونده مطروحه و همچنین جلوگیری از سوءاستفاده معاندان و بدخواهان، استعفای خود از سمت معاون اولی قوه قضاییه را تقدیم رئیس عدلیه کرد. در متن استعفا مزبور تصریح شده که این مقام مستعفی از ابتدای تشکیل پرونده اتهامی فرزندانش، با احدی از عوامل مرتبط با پرونده اعم از قضات دادسرا و دادگاه هیچگونه ارتباطی نداشته است.  دکتر مصدق در متن استعفایش ضمن تشکر از رئیس قوه قضائیه تاکید کرده که همواره خود را سرباز کوچک نظام و مقام معظم رهبری «مدظله العالی» می‌داند و در راه آرمان‌های انقلاب اسلامی تا پای جان ایستاده است. این گزارش حاکی است پس از وصول استعفای دکتر مصدق از معاون اولی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه ضمن پذیرش این درخواست نوشت: اگر چه حضور شما در این منصب، در رسیدگی به پرونده مورد اشاره مدخلیت و تاثیری نداشته و نخواهد داشت، اما با توجه به درخواست حضرتعالی و نکاتی که مطرح کردید استعفای شما مورد پذیرش قرار می‌گیرد.

تمدید وضعیت اضطراری
ملی آمریکا در قبال ایران
رییس‌جمهور آمریکا در پیامی به کنگره تصمیم خود مبنی بر تمدید وضعیت اضطراری ملی این کشور در قبال ایران را اعلام کرد. «جو بایدن» رییس‌جمهور آمریکا در پیامی به کنگره با ادعای این که «اقدامات و سیاست‌های ایران، همچنان تهدیدی غیرعادی و فوق‌العاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا ایجاد می‌کند»، وضعیت اضطراری ملی را در قبال ایران، به مدت یک سال دیگر تمدید کرد. بایدن در این پیام که متن آن در وبگاه کاخ سفید منتشر شده، گفت: بنابراین تصمیم گرفتم که لازم است وضعیت اضطراری ملی که در فرمان اجرایی ۱۲۹۵۷ در رابطه با ایران صادر شد، پابرجا بماند و تحریم‌های جامع علیه ایران نیز به منظور پاسخ به این تهدید، همچنان اجرا شوند. طبق پیام بایدن، وضعیت اضطراری ملی آمریکا در قبال ایران که اولین بار در ۱۵ مارس ۱۹۹۵ اعلام شد، تا ۱۵ مارس ۲۰۲۴ ادامه می‌یابد. «جیمی کارتر رئیس جمهور» وقت آمریکا فرمان شماره ۱۲۱۷۰ را برای اعلام وضعیت اضطراری ملی علیه جمهوری اسلامی، پس از تسخیر لانه جاسوسی در ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ امضا کرد. «بیل کلینتون» نیز فرمان شماره ۱۲۹۵۷ را در تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۹۵ علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کرد که این فرمان از آن پس، توسط روسای جمهوری بعدی آمریکا علیه ایران تمدید شدند.

ناوهای الحاق‌شده جدید سپاه در رزمایش مرکب کمربند امنیتی ۲۰۲۴
در رزمایش مرکب کمربند امنیتی ۲۰۲۴ سینه موج‌های اقیانوس هند با ناوهای جدید سپاه شکافته شد. رزمایش کمربند امنیتی ۲۰۲۴ با حضور کشورهای چین ، روسیه و ایران با تیراندازی به سمت اهداف تعیین شده سطحی انجام شد. در این رزمایش ناو شهید محمودی ، ناو شهید حاج قاسم سلیمانی، ناو شهید ابو مهدی المهندس و ناوچه تندر شهید توسلی و بالگردهای نیروی دریایی سپاه کنار رزمندگان ارتش قهرمان جمهوری اسلامی مقتدرانه حضور دارند. ناوهای جدید الحاق شده به نیروی دریایی سپاه برای اولین بار است که در این رزمایش مرکب حضور دارند و به اجرای عملیات می‌پردازند. از ویژگی‌های ناوهای نیروی دریایی سپاه در این رزمایش قابلیت حضور در ماموریت‌های طولانی در اقیانوس‌ها ، دریا مانی طولانی و حمل و استفاده از جدیدترین سلاح های پیشرفته تولید داخل است.

تیراندازی ناوهای ایران، چین و روسیه به سمت اهداف دریایی
عملیات تیراندازی ناوهای ایران، چین و روسیه به سمت اهداف دریایی در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ انجام شد. امیر دریاداردوم مصطفی تاج‌الدینی سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ اظهار کرد: در این مرحله از برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ، یگان‌های شناور ایران، چین و روسیه که از بامداد امروز به محل اجرای ماموریت در شمال اقیانوس هند حرکت کرده بودند، به اجرای تمرینات پرداختند. وی افزود: در این مرحله از رزمایش، یگان‌های شناور ایران، چین و روسیه به سر فرماندهی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دنا و با استفاده از سلاح‌های تعیین شده به سوی اهداف سطحی در دریا تیراندازی کردند.

گزارش «تجارت» از رسمی و نهایی شدن رقابت ترامپ و بایدن در انتخابات ریاست‌ جمهوری 2024:

گروه سیاسی: در فاصله کمتر از شش ماه تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوی آمریکا در نوامبر 2024، دیروز چهارشنبه، «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق این کشور رسما به عنوان نامزدهای حزب خودشان برای انتخابات برگزیده شدند.
به گزارش «تجارت»، جو بایدن و دونالد ترامپ در دوئلی تکرار همانند چهار سال قبل در ۵ نوامبر (۱۵ آبان) به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت. البته باید توجه داشت که رقابت این دو شخص به هیچ عنوان یک وضعت معمول و عادی ندارد؛ چرا که فضای سیاسی آمریکا طی سال‌های بعد از 2020 به شدت متشنج و پر از نفرت شده است. لحن ابتدای ترامپ و بایدن در قبال یکدیگر نیز از همین روایت حکایت دارد.

نامزدی رسمی بایدن و ترامپ
بایدن برای پیروزی نامزدی حزب دموکرات به رای ۱۹۶۸ هیات نمایندگی نیاز داشت و او روز سه‌شنبه پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی در ایالت جورجیا از این تعداد عبور کرد. هم‌چنین «دونالد ترامپ» که توانست رقیب خود «نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل را در رقابت‌های انتخابات مقدماتی شکست دهد، رای ۱۲۱۵ هیات نمایندگی لازم را برای نامزدی حزب جمهوری‌خواهان کسب کرد و این اتفاق پس از پیروزی در ایالت‌ جورجیا رخ داد. با توجه به نتیجه کسب شده در انتخابات روز سه شنبه بزرگ و پیروزی ترامپ بر نیکی هیلی (که منجر به انصراف هیلی از رقابت‌های درون حزبی گردید)، دیگر مانعی برای حضور رئیس جمهور سابق آمریکا به دور نهایی رقابت‌های انتخاباتی وجود ندارد. به نظر می‌رسد محکومیت ترامپ در پرونده‌های متعدد قضایی نیز نتواند این روند را خدشه دار کند، زیرا دیوان عالی آمریکا در اقدامی که نشان از حمایت کلی این نهاد قانونی از نامزدی مجدد ترامپ دارد، دادگاه ایالتی کلرادو دیگر ایالات را فاقد صلاحیت قانونی برای حذف نام رئیس جمهور سابق آمریکا از لیست‌های انتخاباتی خواند. رئیس جمهور سابق آمریکا، در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه در «سه‌شنبه بزرگ» توانسته است به پیروزی‌های چشم‌گیری دست یابد. دونالد ترامپ در ایالت‌های تگزاس ویرجینیا، کارولینای شمالی، آرکانزاس کلرادو آلاباما مین، اوکلاهما، تنسی و دیگر ایالات پیروز شد و هیلی نیز با اختلافی بسیار، در رتبه دوم قرارگرفت. شبکه‌های آمریکایی از جمله «سی‌بی‌اس» بر اساس نظرسنجی‌ها می‌گویند که موضوع مهاجران و اقتصاد دو مطالبه اصلی رای‌دهندگان جمهوری‌خواه است. در این میان، ترامپ خود را تنها سیاستمداری معرفی کرده که قدرت مدیریت بر هر دو مولفه و عرصه را داراست! خصوصا در پرونده مهاجرین (ناظر بر آنچه در مرز مکزیک می‌گذرد) شاهد حمایت اکثر شهروندان آمریکایی از رویکرد سلبی ترامپ در مواجهه با مهاجرین غیر قانونی هستیم. رئیس جمهور سابق آمریکا قصد دارد از همین دو مولفه برای به چالش کشیدن بایدن و معاونش کامالا هریس استفاده کند.

حمله بایدن به ترامپ با کلید واژه کارزار خشم
جو بایدن ۸۱ ساله ضمن تایید نامزدی خود در حزب دموکرات، کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ را هدف قرار داد و آن را «کارزار خشم، انتقام و مجازاتی که آمریکا را تهدید می‌کند»، خواند. وی افزود: «رای‌دهندگان اکنون حق انتخاب در مورد آینده این کشور را دارند. آیا ما قرار است بایستیم و از دموکراسی خود دفاع کنیم یا اجازه دهیم دیگران آن را از بین ببرند؟ آیا حق انتخاب و حفاظت از آزادی‌های خود را نگه خواهیم داشت یا اجازه می‌دهیم افراط گرایان آنها را از بین ببرند؟»

حمله ترامپ به بایدن با رمز بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا
دونالد ترامپ هم با انتشار ویدویی در شبکه اجتماعی‌اش گفت: «اکنون زمان جشن گرفتن نیست بلکه باید تمرکز را بر روی شکست بایدن، بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا قرار داد. ما مرزهای خود را خواهیم بست. ما اقداماتی را انجام خواهیم داد که هیچکس مشابه آن را تا به حال ندیده است و هم‌چنین اقتصاد کشور را بهترین در جهان خواهیم کرد.»

نقش کلید نامزدهای ثالث در انتخابات 2024
وقتی در سال ۲۰۰۰ ال گور، کاندیدای دموکرات با فاصله‌ای اندک انتخابات را به جورج بوش باخت، جو بایدن، که در آن زمان سناتور بود، تلافی این باخت را سر رالف نادر، دیگر نامزد بازنده از حزب دموکرات در آورد. نادر چپگرا در فلوریدا تنها ۹۷ هزار و ۴۸۸ رای کسب کرد که بسیار بیشتر از ۵۳۷ رأیی بود گور برای پیروزی در انتخابات به آن نیاز داشت. بایدن درباره او گفت: «(حضور) نادر برای ما به قیمت باختن در انتخابات تمام شد.» حالا حدود ربع قرن بعد، بایدن اکنون کاندید‌های دموکرات‌ها در رقابتی است که احتمالا باز هم یک جدال نزدیک و شانه به شانه خواهد بود. در حالی که نیکی هیلی، رقیب اصلی دونالد ترامپ در انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان همین چند رو پیش فعالیت‌های انتخاباتی خود را تعلیق کرده، ترامپ را باید از همین الان نامزد نهایی جمهوری خواهد دانست. این به معنای تکرار رقابت بایدن و ترامپ است. اما چند کاندیدای دیگر نیز گفته اند که در انتخابات شرکت خواهند کرد و تلاش می‌کنند نامشان در بین گزینه‌های روز رای گیری قرار بگیرد. با توجه به نزدیک بودن آرا، کاملا محتمل است که این احزاب ثالث در رقم خوردن نتیجه نهایی به نفع هر یک از دو کاندیدای اصلی موثر واقع شوند. نادر همواره این ایده را که او مسئول باخت ال گور بوده رد می‌کند و همچنان از منتقدان نظام دو حزبی ایالات متحده به شمار می‌رود. او می‌گوید، هرگز به یک کاندیدای حزب ثالث نمی‌گوید که در انتخابات شرکت نکند، اما در عین حال به نظر می‌رسد از این واقعیت دست کشیده که یک نفر نمی‌تواند در انتخابات سال ۲۰۲۴ پیروز شود. وی مطمئنا نمی‌تواند خود را مجاب به حمایت از بایدنی کند که او را به خاطر حمایت از اسرائیل جوی نسل کشی می‌خواهد. با این حال او می‌گوید "تن‌ها هدف متوقف کردن ترامپیست‌ها و فاشیسمی است که آن‌ها با خود به همراه می‌آورند.» برای یک کاندیدای ثالث که بار‌ها در انتخابات شرکت کرده و هنوز از این کار توبه نکرده، این به مثابه بی میلی به دادن رأیی است که ممکن است به بازگشت ترامپ به کاخ سفید کمک کند.

سناریوی عجیب محکومیت و کنار گذاشته شدن ترامپ
اگر ترامپ در پرونده حمله به کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ محکوم و اتهام وی در خصوص حمایت از شورش انتخاباتی به اثبات برسد، دیوان عالی آمریکا می‌تواند وی را از حضور در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ محروم کند. البته وکلای ترامپ احتمال وقوع چنین رخدادی را اندک دانسته و تاکید دارند که رئیس جمهور سابق آمریکا در زمان دخالت در معادلات انتخاباتی سال ۲۰۲۰ دارای مصونیت حقوقی بوده و محاکمه و متهم ساختن وی موضوعیتی ندارد! طی روزهای اخیر، ترامپ خود را نامزد بدون رقیب انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ دانسته و کمترین توجهی نسبت به احتمال محکومیت خود توسط دادگاه ندارد. گویا در این خصوص تضمین‌هایی به رئیس جمهور سابق آمریکا داده شده است.
البته پیروزی در انتخابات سه شنبه بزرگ نیز خیال وی را بابت حضور در دور نهایی انتخابات راحت ساخته است. در هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری، رقابت‌های درون‌حزبی در دو ماه اول سال میلادی تنها در چند ایالت برگزار می‌شود، اما در نخستین سه‌شنبه ماه مارس رای‌گیری به طور همزمان در دست‌کم ۱۵ ایالت برگزار می‌شود. برخی ایالت‌ها در «سه‌شنبه بزرگ» علاوه بر رقابت‌های مقدماتی ریاست جمهوری، انتخابات دیگری مانند تعیین فرماندار یا نمایندگان کنگره را نیز برگزار می‌کنند.

انتخاباتی پر از کینه و انتقام
طی سال‌های اخیر، اکثریث قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها نشان می‌داد که شهروندان آمریکایی از تکرار رقابت بایدن-ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ متنفر هستند، اما ساختار قدرت در آمریکا، شهروندان را در منگنه انتخاب دوباره میان این دو قرار داده است! در این راستا شاهد طناب کشی‌های پشت پرده طرفداران پرنفوذ بایدن و ترامپ در نهادهای امنیتی، نظامی و سیاسی و اقتصادی آمریکا هستیم. موسسات نظرسنجی در آمریکا مانند ادوار گذشته انتخابات اذعان کرده‌اند اساسا شهروندان این کشور با ساختار کالج الکترال و ماهیت متقلبانه و پیچیده این ساختار به‌شدت مخالف هستند. با این حال اراده لابی‌های پنهان و آشکار قدرت در آمریکا بر مبنای استمرار این ساختار جنجالی شکل گرفته است. ما اکنون در سال ۲۰۲۴، بار دیگر از ساختار کالج الکترال سخن می‌گوییم؛ ساختاری که به‌صورت سنتی متقلبانه بوده و بر اساس تجمیع آرای شهروندان شکل نگرفته است. در ساختار کالج الکترال، هر ایالت بر حسب جمعیت و اهمیت خود، امتیاز الکترال خاصی دارد و فراتر از آن، اگر نامزدی حتی یک رأی بیشتر نسبت به نامزد دیگری در یک ایالت به دست آورد، کل آرای الکترال آن ایالت را به حساب خود واریز می‌کند.
در این ساختار در نهایت آرای مخالف نامزد پیروز در یک ایالت نیز به آرای موافق تبدیل شده و امتیاز آن‌ها به سبد حزب برتر واریز می‌شود. همین ساختار شکننده باعث شده درسال‌های۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ جمهوریخواهان به‌رغم کسب آرای عمومی کمتر در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شوند. در چنین شرایطی بار دیگر شاهد رقابت بایدن-ترامپ در ساختار متقلبانه انتخاباتی آمریکا هستیم: ساختاری مبهم با نامزدهایی نامحبوب! این بهترین توصیفی است که می‌توان در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا به کار برد.

امیرعبداللهیان: پایان‌دادن به جنایات در غزه وظیفه همه کشورهای مسلمان است

گرروه سیاسی: وزیر خارجه ایران در پیامی به همتایان خود در کشورهای اسلامی خواستار برداشتن گام عملی به سوی صلح و تامین حقوق پایمال‌شده مردم فلسطین شد. «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان، پیام‌های تبریک به وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی ارسال کرد.
دیپلمات عالی‌رتبه ایران در این پیام به اوضاع غزه اشاره کرد و نوشت: «امسال در شرایطی به استقبال میهمانی خدا می‌رویم که متاسفانه بشریت شاهد یکی از بزرگ‌ترین جنایات و نسل‌کشی‌های تاریخ خود است. فاجعه انسانی که این روزها در سرزمین‌های اشغالی شکل گرفته، جلوه‌ای دیگر از تضییع تاریخی حقوق ملت مظلوم فلسطین و اعمال صریح زور علیه صاحبان اصلی سرزمین اشغال شده توسط رژیم نامشروع صهیونیستی است». امیرعبداللهیان در ادامه نوشت: «این روزها نه تنها زنان و مردان بی‌گناه و کودکان بی‌پناه معصوم فلسطینی از سوی این جانیان به خاک و خون کشیده می‌شوند، بلکه بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و امدادی، مساجد و کلیساها نیز از شر این رژیم در امان نیستند و اقدامات صهیونیست‌ها را می‌توان نقض بدیهی‌ترین مبانی حقوق انسانی و مصداق آشکار جنایت علیه بشریت، نسل کشی و پاکسازی قومی دانست». وزیر خارجه ایران تاکید کرد «در این برهه تاریخی وظیفه همه کشورهای مسلمان است تا با تمهید زمینه‌های لازم برای برداشتن گامی عملی، به سوی صلح و تامین حقوق پایمال شده فلسطینیان قدم برداشته و به این جنایات هولناک پایان بخشند». او همچنین ابراز امیدواری کرد که «در این ماه پر خیر و برکت، بیش از پیش شاهد تحکیم برادری و دوستی میان امت‌های مسلمان، دفاع از مظلومان و برقراری صلح پایدار باشیم». امیرعبداللهیان در پایان نوشت: «از خداوند متعال استمرار سلامتی و موفقیت آن جناب و شادکامی ملت‌های مسلمان به ویژه آن ملت دوست و برادر را مسئلت می‌نمایم».

رسانه آمریکایی: واشنگتن معافیت تحریمی ایران را تمدید می‌کند

گروه سیاسی: یک رسانه آمریکایی گزارش داد دولت بایدن در آستانه صدور معافیت تحریمی جدیدی برای ایران است که به این کشور اجازه دسترسی به بیش از ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده‌اش را می‌دهد. گروهی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در آمریکا می‌گویند که دولت جو بایدن قصد دارد یک معافیت تحریمی جدید برای ایران صادر کند که به این کشور اجازه می‌دهد به بیش از ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌هایش که به دلیل تحریم‌های آمریکا در بانک‌های خارجی مسدود شده است، دسترسی پیدا کند.
بنابر گزارش پایگاه خبری واشنگتن فیری بیکن، وزارت امورخارجه آمریکا در ماه نوامبر یک معافیت تحریمی را امضا کرد که به عراق اجازه می‌دهد تا مبالغ چند میلیارد دلاری برق خریداری شده از ایران را منتقل کند. این معافیت که به تهران اجازه دسترسی به حدود ۱۰ میلیارد دلار وجوه مسدود شده‌اش را می‌دهد، قرار است در ماه جاری (میلادی) منقضی شود، مگر اینکه دولت بایدن آن را تمدید کند. بر اساس نامه‌ای که اواخر روز دوشنبه به وزارت خزانه‌داری و وزارت امورخارجه ارسال شد و به دست واشنگتن فری بیکن رسیده است، گروهی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه نگران هستند که این معافیت از تحریم‌ها تمدید شود. این قانون‌گذاران از دولت بایدن می‌خواهند تا اطلاعاتی درباره میزان پول نقد ایران در ماه‌های پس از لغو تحریم‌ها ارائه کند. این معافیت به عراق اجازه می‌دهد تا پرداخت‌های واردات برق از ایران را به حساب‌های خارج از کشور که تهران می‌تواند آنها را مورد استفاده قرار دهد، واریز کند. وزارت امورخارجه تاکید دارد که این وجوه تنها برای مقاصد بشردوستانه مانند غذا و دارو قابل استفاده است، اما منتقدان خاطر نشان می‌کنند که پول قابل جابجایی است و تهران می‌تواند از آن برای اهداف دیگر استفاده کند.