دوقلوهاي سنگ اهني به سبز پوش شدن دسته جمعي نماگرها کمک کرد
گروه بورس:معامله‌گران بازار سهام روزگذشته شاهد پيشرو شدن گروه معدني‌ها همزمان با افزايش ورود و خروج نوسان‌گيران در گروه دارويي و شرکت‌هاي تازه برگشته از مجامع عادي ساليانه بود،‌ شاخص کل بورس تهران نيز ۲۰۰ واحد تقويت شد.
به گزارش تجارت ، شاخص کل قيمت و بازده نقدي بورس تهران در پايان معاملات روزگذشته چهارشنبه 30 تير ماه 95، با افزايش 200 واحدي به رقم 74 هزار و 514 واحد رسيد.شاخص کل هم‌وزن نيز با افزايش 79 واحدي عدد 13 هزار و 831 واحد را به نمايش گذاشت.
شاخص سهام آزاد شناور اما، با 256 واحد افزايش به رقم 83 هزار و 420 واحد دست يافت.شاخص بازار اول نيز در حالي با افزايش 155 واحدي عدد 52 هزار و 118 واحد را براي خود ثبت کرد که شاخص بازار دوم با 346 واحد کاهش به عدد 163 هزار و 86 واحد دست يافت.روزگذشته همچنين شاخص کل فرابورس (آيفکس) با افزايش 7 واحدي عدد 778 واحد را تجربه کرده است.
بر اساس اين گزارش روزگذشته معاملات سهام در نماد معاملاتي سه شرکت صنعتي و معدني چادرملو با 51 واحد، صنعتي و معدني گلگهر با 41 واحد و پتروشيمي‌مبين با 33 واحد افزايش بالاترين تاثير مثبت را در برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتي سه شرکت گسترش نفت و گاز پارسيان با 17 واحد، سرمايه‌گذاري غدير با 16 واحد و سرمايه‌گذاري نفت و گاز پتروشيمي‌تامين با 13 واحد کاهش بالاترين تاثير منفي را بر محاسبه اين نماگر به دوش کشيدند.
ارزش کل معاملات روزگذشته بورس تهران به بيش از 128 ميليارد تومان بالغ شد که ناشي از دست به دست شدن 509 ميليون سهم و اوراق مالي قابل معامله طي 41 هزار نوبت داد و ستد بود.
طي معاملات روزگذشته نماد معاملاتي شرکت‌هاي ايران ترانسفو، حمل و نقل پتروشيمي، بيمه دي، پتروشيمي‌اميرکبير، اوراق اجاره «صمپنا» از سوي ناظر بازار سهام بازگشايي و در مقابل نماد معاملاتي شرکت‌هاي لوازم خانگي پارس، صنايع بسته‌بندي مشهد، حق تقدم خريد سهام سرمايه‌گذراي مسکن پرديس متوقف شدند.
 روزگذشته 20 ميليون سهم تراکتورسازي ايران به ارزش بيش از 4.5 ميليارد تومان با معاملات درون گروهي از سوي سهامدار عمده روبرو بود.
در نماد معاملاتي اعتباري توسعه نيز روزگذشته 16.5 ميليون سهم به ارزش بيش از 2 ميليارد تومان ميان کدهاي درون گروهي سهامدار عمده دست به دست شد.همچنين روزگذشته اندکي بيش از 2 ميليون سهم داروسازي زهراوي به ارزش بيش از 6 ميليارد تومان به طور بلوکي جابه‌جا شد.
در پتروشيمي‌فجر اما روزگذشته 2 ميليون سهم به ارزش بيش از 2.5 ميليارد تومان ميان کدهاي درون گروهي منتقل شد.طي معاملات روزگذشته با بازگشت اغلب نماد‌هاي معاملاتي از مجامع ساليانه بازار سهام شاهد تکاپوي معامله‌گران به ويژه نوسان‌گير براي جذب سهم‌هاي برخوردار از ظرفيت بازدهي بود. هرچند حجم معاملات سهام با توجه به فشرده بودن برنامه برگزاري مجامع عادي ساليانه در روزهاي آينده با کاهش محسوسي روبرو است اما بازار سهام به پيشراني معدني‌ها به ويژه دوقلوهاي سنگ معدني روزگذشته شاهد سبزپوش شدن دسته‌جمعي نماگرهاي منتخب خود بود.
بازار سهام روزگذشته بازاري متعادل و توام با افزايش تقاضا براي سهم‌هاي بازگشته از مجامع ساليانه بود که در اين بين پيشرو شدن معدني‌ها به ويژه دوقلوهاي سنگ اهني به سبز پوش شدن دسته جمعي نماگرها کمک کرده است.

شروط مهم براي مجمع دي
بانک دي در حالي صبح پنج شنبه ، دو مجمع سالانه و عادي به طور فوق العاده که مانند بانک‌هاي خاورميانه، پارسيان، پاسارگاد و انصار مشمول رعايت شروط تعيين شده بانک مرکزي شد. بانک دي که با سرمايه 640 ميليارد توماني، اولين سود هر سهم سال مالي اسفند جاري را 278 ريال پيش بيني کرده ، طبق اطلاعات اعلامي‌، براي هر سهم مالي قبل 251 ريال سود محقق کرده ( بيش از 160 ميليارد تومان) اما با شرط بانک مرکزي بايد علاوه بر تخصيص ذخيره مازاد 19 ميليارد توماني براي مطالبات، نمي‌تواند 30 ميليارد تومان از سود را بين سهامداران تقسيم کند.

خصوصي سازي ، فاجعه بود
استاندار تهران گفت: آن چيزي که در چند سال گذشته به نام واگذاري امور به بخش خصوصي بنابر اصل 44 قانون اساسي انجام شد فاجعه بود و در واقع خواست رهبري نيز در اين قضيه محقق نشد.سيدحسين‌هاشمي‌افزود: طرح‌ها و پروژه‌ها بايد به بخش خصوصي داراي اهليت و صلاحيت داده شود تا بتواند در موعد مقرر پروژه را تکميل و به بهره برداري برساند.وي با تاکيد بر اينکه دولت تدبير و اميد مصمم به اجراي اقتصاد مقاومتي است گفت: حمايت و واگذاري پروژه‌هاي عمراني به بخش خصوصي بر اساس اصل 44 قانون اساسي از مهمترين مولفه‌هاي اقتصاد مقاومتي است.

پذيرش يک ساختمان ساز در بورس
مدير پذيرش بورس تهران گفت: درخواست شرکت ايرانيان اطلس از مجموعه شرکت‌هاي وابسته به بانک انصار براي ورود به بورس تهران مورد موافقت هيات پذيرش اين بازار قرار گرفت. اسماعيل درگاهي مدير پذيرش بورس تهران گفت: درخواست پذيرش شرکت ايرانيان اطلس که با سرمايه يک هزار ميليارد ريالي در زمينه سرمايه‌گذاري در زمينه پروژه‌هاي ساختماني فعاليت دارد، در جلسه هيئت پذيرش مورخ 29 تيرماه 95 مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.وي افزود: سهامدار صد در صدي اين شرکت، بانک انصار است. مقرر شده است پس از انجام اقدامات تعيين شده از سوي هيئت پذيرش عرضه سهام شرکت در بورس صورت پذيرد.

مدير عامل ايران خودرو با بيان اينکه اين شرکت با 6 خودروساز بين المللي غيرچيني در حال مذاکره است، گفت:30 درصد از محصولات توليدي در شرکت ايکاپ(شرکت مشترک ايران خودرو و پژو) به بازارهاي جهاني صادر مي‌شود.هاشم يکه زارع در مراسم سالگرد عرضه اوليه سهام اين شرکت در بورس در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون مذاکره با پژو نهايي و به‌امضاي قرارداد منجر شده است.وي با بيان اينکه سهم طرف ايراني و فرانسوي در شرکت مشترک تاسيس شده 50 درصد است، افزود: ديروز ايران خودرو و پژو سهم 450 ميليارد ريالي خود را به حساب شرکت مشترک تازه تاسيس واريز کردند.مديرعامل ايران خودرو گفت: فروش محصولات ايران خودرو در سه ماهه نخست امسال نسبت به پارسال بيش از 40 درصد افزايش يافته است.يکه زارع افزود: همچنين توليدات ايران خودرو در چهار ماه ابتدايي سال جاري نسبت به سال 1393 که 600 هزار دستگاه خودرو بود، هفت درصد افزايش داشته است.وي در ادامه به رونمايي از محصولات جديد اشاره کرد و گفت: پژو 207‌هاچ بک در شهريور ماه و پژو 207 صندوق دار در بهمن ماه‌امسال به بازار عرضه مي‌شود.مديرعامل ايران خودرو درباره افزايش سرمايه اين شرکت نيز گفت: افزايش سرمايه از محل تجديد ارزيابي نقدينگي انجام نمي‌شود و افزايش فروش 40 درصدي بخشي از منابع را تامين مي‌کند.يکه زارع درباره عرضه اوراق سلف خودرو در بورس کالا، پيش بيني کرد اين طرح تا پايان امسال اجرايي شود و افزود: مذاکرات مربوط به اين شيوه تامين مالي در حال انجام است.مديرعامل ايران خودرو درباره زيان انباشته 23 هزار ميليارد ريالي اين شرکت گفت: علت اين زيان به سال‌هاي گذشته و پيش از سال 1392 بازمي‌گردد.يکه زارع با بيان اينکه سياست ما در دو سال اخير، حرکت به سوي شفاف سازي بوده است، اضافه کرد: بر اين اساس در نظر داريم تا در صورت نبود شفافيت در بخشي از عملکرد، آن را اعلام کنيم.مديرعامل ايران خودرو با بيان اينکه بخش از اين زيان به توليد خودروهاي تجاري بازمي‌گردد، ادامه داد: با توجه به شرايط اقتصادي، بازار خودروهاي تجاري رونق ندارد و همه شرکت‌هاي توليدکننده خودروهاي تجاري مانند اتوبوس با چالش مواجه هستند.يکه زارع افزود: سهام ايران خودرو نسبت به سال 1392 حدود سه برابر رشد داشته است، و بر اين اساس افرادي که از آن سال سهامدار شرکت بوده‌اند ضرر نکرده‌اند، اما افرادي که براي کوتاه مدت و براي دوره‌هاي زماني دو يا سه ماه سهامداري مي‌کنند، ممکن است ضرر کنند.مديرعامل ايران خودرو درباره برنامه ايران خودرو براي جبران زيان انباشته، گفت: در ايران خودرو به دنبال برنامه‌هاي بلندمدت هستيم، اجراي برخي طرح‌ها مانند جراحي است که ممکن است، ناراحتي‌هايي نيز به دنبال داشته باشد.يکه زارع ادامه داد: سهامداران ايران خودرو با اخباري که پنجشنبه در مجمع عمومي‌شرکت اعلام مي‌شود، منتفع خواهند شد.بر اساس صورت‌هاي مالي، ايران خودرو 23 هزار ميليارد ريال، زيان انباشته دارد که اين موضوع موجب نگراني سهامداران شده است.در مجمع عمومي‌اين شرکت که‌امروز برگزار مي‌شود اين موضوع بررسي شده و برنامه‌ها و طرح‌هاي جديد ايران خودرو معرفي خواهد شد

مديرعامل بزرگترين هلدينگ چند رشته اي کشور گفت: مسائل مربوط به نقل و انتقالات بين المللي پول، بزرگترين مانع پيشرفت صنعت پتروشيمي‌در دوران پساتحريم است.
غلامرضا سليماني اميري در خصوص پساتحريم صنعت پتروشيمي‌و پيش شرط‌هاي بهبود شرايط اين صنعت در کشور گفت: مزيت نسبي ايران در زمينه نفت، گاز و پتروشيمي‌موجب شد تا پس از رسيدن به توافق در مذاکرات هسته اي و اجراي برجام، خارجي‌ها و سرمايه گذاران خارجي استقبال خوبي از پروژه‌هاي نفتي و گازي در سراسر کشور از خود نشان دهند.
مديرعامل شرکت سرمايه گذاري غدير افزود: بر اين اساس مذاکرات خوبي نيز با شرکتهاي خارجي براي حضور در پروژه‌هاي حوزه نفت، گاز و پتروشيمي‌در ماههاي گذشته در اين شرکت انجام شد که البته به ثمر رسيدن آنها به گذشت زمان نياز دارد؛ با اين وجود برخي از اين مذاکرات به‌امضاي قرارداد منجر شده و برخي از آنها نيز در گرو حل مشکلات و مراودات مربوط به حوزه بانکي در امور بين الملل است.
وي با بيان اين که بر اين اساس توانسته‌ايم در پتروشيمي‌هاي گيلان، کرمانشان و پالايشگاه شيراز با شرکتهاي معتبر اروپايي به توافقات جدي برسيم اضافه کرد: به غير از مسائل مربوط به نقل و انتقالات بين الملي پول، موارد تکنيکي و فني براي سرعت گرفتن پروژه‌ها با خارجي‌ها در حال انجام است و بنظر مي‌رسد رفته رفته بانکهاي بزرگ خارجي نيز با توجه به تمايلي که از خود نشان مي‌دهند به حل مشکلات سوئيفت کمک کنند.
سليماني همچنين در خصوص بهره برداري از طرح آمونياک و اوره شهداي مرودشت اذعان داشت: افتتاح اين طرح يکي از پروژه‌هاي بزرگ حوزه پتروشيمي‌در کشور است که ارزش اين پروژه 2 هزار و 600 ميليارد تومان برآورد مي‌شود که 550 ميليون يورو از اين ميزان توسط خارجي‌ها تامين مالي و 400 ميليارد تومان آن هم از منابع مالي ريالي تامين شده است. بعلاوه اين که با بهره برداري از اين طرح يک ميليون و 70 هزار تن اوره و 650 هزار تن آمونياک به ظرفيت توليد کشور اضافه شد.
وي اضافه کرد: مهمترين ويژگي طرح آمونياک و اوره شهداي مرودشت به ثمر رساندن آن در دوران سخت تحريم است که در بدترين وضعيت مالي و تکنولوژي به لحاظ تعاملات خارجي به ثمر رسيد.
مديرعامل بزرگترين هلدينگ چند رشته اي کشور با اشاره به اين که شرکت سرمايه گذاري غدير و شرکتهاي زيرمجموعه آن در بورس حضور دارند افزود: نوسانات قيمت سهم اين شرکت در بازار سرمايه به وضعيت بورس بستگي دارد و سهامداران بايد با نگاهي بلندمدت در شرکت غدير سهامداري کنند و بهتر است با بررسي پروژه‌هاي اين شرکت در غدير سرمايه گذاري کنند و از بروز رفتارهاي هيجاني در بازار اجتناب کنند.
سليماني با اشاره به اين که معامله گراني که در سال 71 به سهام اين شرکت وارد شده‌اند تا به روزگذشته شاهد افزايش 4600 برابري سرمايه خود هستند گفت: سرمايه شرکت غدير تا پايان سال به 7200 ميليارد تومان مي‌رسد.


يک مسئول در بورس کالا گفت: قيمت سکه در معاملات بر خط اگر کاهشي بود، همان لحظه شخص مي‌تواند سکه را بفروشد، در حال حاضر رايزني‌ با شرکت سپرده‌گذاري و شرکت مديريت فناوري، براي افزايش زمان رسمي‌اين معاملات ادامه دارد.
عليرضا ناصر پور رييس اداره توسعه ابزارهاي نوين مالي بورس کالا در گفت‌وگو با فارس گفت: معاملات‌ گواهي سپرده کالايي از سال 1394 شروع شده و پيش از اين بر روي محصولات کشاورزي انجام شد.وي افزود: از ابتداي امسال بورس کالا معاملاتي را بر روي اوراق گواهي سپرده سکه طلا شروع کرد که به صورت آنلاين نبود، براي انجام اين معاملات بايد ابتدا با شرکت کارگزاري تماس گرفته مي‌شد، تا براي سرمايه گذار خريد و فروش کنند. با تلاش‌هايي که صورت گرفته از اين به بعد معاملات اوراق گواهي سپرده سکه طلا به صورت آنلاين معامله خواهد شد.
اين مقام مسئول ادامه داد: به طور ساده مي‌توان گفت اگر بخواهيم سکه را بفروشيم، يک مراجعه به صرافي مراجعه و انجام معامله است که اين روش هزينه‌هايي همچون هزينه‌امنيتي، معاملاتي و غيره دارد.وي افزود: راه دوم اين است که براي خريد و فروش سکه به صورت آنلاين اقدام شود. در معاملات سکه بورس کالا به صورت آنلاين، انباري را در نظر مي‌گيرند و تمامي‌افرادي که در بازار سکه فعال هستند و اين کالا را خريد و فروش مي‌کنند، سکه‌هايشان را در انبار نگه مي‌دارند، اين انبار تحت پذيرش نظارت و استاندارد‌هاي مورد نظر بورس کالاست و در حال حاضر بانک رفاه کارگران به عنوان بانک عامل متولي اين انبار است.وي ادامه داد: در روش معاملات سکه به صورت آنلاين اگر کسي پيش بيني کرد که مثلاً قيمت سکه کاهشي است مي‌تواند همان لحظه سکه را بفروشد. اين معاملات تا ساعت 12و نيم ظهر هر روز معاملاتي صورت مي‌گيرد، در حال حاضر رايزني‌ها با شرکت سپرده‌گذاري و شرکت مديريت فناوري دارد تا زمان رسمي‌اين معاملات افزايش يابد. رئيس اداره ابزار‌هاي مالي بورس کالا درباره استقرار تابلوي معاملات سکه آتي در صرافي‌ها نيز گفت: هر صرافي که وارد سايت بورس کالا شود و روي معاملات آنلاين سکه و طلا کليک کند، مي‌توانند در صفحه اينترنتي خود تابلوي معاملاتي سکه و طلا را باز کنند.وي در پاسخ به اينکه چه تدابيري انديشيده شده براي زماني که احتمال کاهشي بودن قيمت‌ها و صف فروش گواهي سکه وجود دارد ، معامله‌گر بتواند به موقع سکه را بفروشد، گفت: دامنه نوسان در بازار چندان تاثير گذار نيست و در نهايت اگر صف فروش براي سکه به وجود آمد مي‌توان به انبار (بانک عامل) مراجعه و سکه را پس گرفت.
ارز تک نرخي لازمه راه‌اندازي بازار آتي ارز
وي درباره بازار آتي ارز نيز توضيح داد:موضوعات تکنيکي و فني بازار آتي ارز از طريق بورس کالا انجام شده و دستورالعمل‌ها و سامانه معاملاتي تهيه شده است. بانک مرکزي به عنوان نهاد بازار پول برايش اهميت دارد که اين موضوع با ملاحظاتي پيش رود و فرآيند آن کمي‌به زمان نياز دارد. قرارداد آتي در کشورهاي ديگر هم مدت زيادي طول کشيده تا فراگير شود. هم اکنون تک نرخي شدن ارز براي بانک مرکزي از اهميت برخوردار است و آن را لازمه راه‌اندازي بازار آتي ارزمي‌داند. راه‌اندازي بازار بين‌بانکي ارز نيز براي بانک مرکزي مهم بوده و در حال حاضر همه اين موارد در حال پيگيري‌ است.
عوامل رونق‌زا در بازار سرمايه کدام‌اند؟
در حالي که بعد از اجرايي شدن برجام انتظار مي‌رفت بورس کشور در سال جاري، روزهاي خوبي را در پيش داشته باشد، شاهديم که همچنان شرايط مناسب براي رونق بازار مهيا نشده و تاکنون به کندي پيش رفته است. البته مواردي مانند کاهش نرخ سود بانکي به 15 درصد و متعاقب آن چندي بعد، کاهش نرخ سود تسهيلات به 18 درصد اتفاق افتاده است اما باوجود اين عوامل، بازار همچنان سردرگم عمل مي‌کند و يک روز مثبت، يک روز منفي است.برخي کارشناسان معتقدند که بازار به دنبال اخبار جديد از شرکت‌ها و اتمام فصل مجامع است که روند خود را مشخص کند و به نظر مي‌رسد با رسيدن گزارش‌هاي سه‌ماهه شرکت‌ها شرايط بهبود يابد. به همين بهانه با سيد‌روح‌الله ميرصانعي، دبيرکل، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار به گفت‌وگو پرداختيم، او در ابتدا به شرايط بورس و عوامل تاثير گذار بر آن و سپس به نقش و جايگاه کانون کارگزاران در برتر شدن بازار سرمايه و مسايل و مشکلات موجود در اين کانون پرداخت.
در حال حاضر باتوجه به وضعيت اقتصاد کشور، کدام عوامل مي‌توانند به رشد بورس دامن بزنند؟ عوامل اثرگذار بر رشد بورس کدامند؟
زماني‌که نرخ سود بانکي کاهش پيدا کند مي‌تواند بر بازار سرمايه اثرات مثبت داشته باشد و p/e را در بازار سرمايه افزايش ‌دهد که متعاقب آن قيمت سهام افزايش پيدا کند. بنابراين هرچقدر تورم کاهش پيدا کند و به دنبال آن، نرخ سود بانکي کاهش پيدا کند، مي‌تواند جذب منابع را به سمت بازار سرمايه افزايش دهد و کمک کند رشد، توسعه و رونق در بازار اتفاق بيفتد. تک‌نرخي شدن نرخ ارز نيز، مي‌تواند به بازار سرمايه کمک بدهد. اختلاف نرخ در هر بازاري مي‌تواند عاملي براي ايجاد رانت باشد چراکه اگر در فضايي چندين نرخ ارز وجود داشته باشد، برخي افراد خواهان استفاده از نرخ‌هاي پايين و برخي ديگر خواهان استفاده از نرخ‌هاي ديگر هستند.
از اين رو اگر بازارهايي که نرخ‌هاي متفاوتي دارند با هم ادغام شوند و با يک نرخ، ارز مورد نياز خود را تهيه کنند، شفافيت در بازار افزايش پيدا مي‌کند و اين مساله نيز، مي‌تواند براي بازار شفافي مانند بورس اوراق بهادار موثر باشد. اگرچه به نظرم بعد از نهايي شدن برجام در سال گذشته و مشاهده تدريجي اثرات آن، همچنين همراهي تدريجي اقتصاد کشور با اقتصاد بين‌المللي مي‌توانيم شاهد اثرات آن به صورت تدريجي بر بازار سرمايه، سودآوري بنگاه‌هاي داخل بورس و در نهايت تبلور آن در قيمت سهام باشيم.
با اين اوصاف اصلاح نظام بانکي چه ميزان بر بازار سرمايه اثر مي‌گذارد؟
در حال حاضر بسياري از منابع در سيستم بانکي قفل شده‌اند که اين منابع مي‌توانند متغير باشند. بعضي از آنها در بازار ملک و بعضي به عنوان بدهي دولت به سيستم بانکي قفل شده‌اند و... که باز کردن اين قفل بر همه بخش‌هاي اقتصادي اثر مي‌گذارد. طبيعي است هرچقدر ايرادات سيستم بانکي برطرف شود و بتواند به سمت سيستم بانکي سرزنده و مطابق با استانداردهاي جهاني حرکت کند، گردش منابع در اين سيستم بيشتر مي‌شود يعني اگر دولت بدهي‌هاي خود به سيستم ‌بانکي را پرداخت کند، اگر ساز و کار نحوه اعتباردهي در سيستم بانکي تعديل شود، اگر نحوه وصول مطالبات در سيستم بانکي تعديل شود، ‌اگر بانک‌ها از ساخت‌و‌ساز و از داشتن ملک و املاک و دارايي‌هاي مازاد فاصله بگيرند و اين دارايي‌هاي مازاد را به نقدينگي تبديل کنند، کمک مي‌کند که منابع در دست بانک افزايش يابد و زماني‌که اين اتفاق بيفتد امکان اعتبار‌دهي سيستم بانکي به بخش واقعي اقتصاد افزايش پيدا مي‌کند. پس هر چقدر شرکت‌هاي پذيرفته شده در بورس راحت‌تر و با هزينه کمتر منابع مورد نياز خود را تامين کنند، به نفع بازار سرمايه و ساير بنگاه‌هاي اقتصادي است.
 چندوقتي است که سيگنال‌فروشي در فضاي مجازي مطرح شده است، اين مساله چه تهديداتي براي بازار سرمايه به وجود مي‌آورد؟ براي جلوگيري از آن، نهاد ناظر بايد چه اقداماتي را انجام دهد؟
مشاوره دادن در بازار سرمايه در دنيا مشمول يکسري از ضوابط است، همه افراد اجازه سبدگرداني و مشاوره دادن در بازار سرمايه را ندارند، همانطور که همه افراد اجازه تاسيس يک موسسه مالي اعتباري يا بانک را ندارند. براي تاسيس يک بانک بايستي از بانک مرکزي مجوز گرفته شود، بايستي الزامات بانک مرکزي رعايت شود و اگر اين اتفاق نيافتد مشکلاتي براي عموم ايجاد مي‌شود، همانطور که شاهد اين مساله در بسياري از موسسات که تحت نظارت بانک مرکزي نبودند، شديم. همانطور که اين مسائل در بازار پول ايجاد شد، در بازار سرمايه هم اين مشکلات به وجود خواهد آمد. دراين صورت هم، تنها بازندگان اصلي مردم خواهند بود. از اين رو به عموم سرمايه‌گذاران توصيه مي‌کنم که به دنبال مشاوران فاقد مجوز از سازمان بورس، نروند و وجوه خود را در اختيار آنها قرار ندهند. همچنين بر اساس گفته‌هاي آنها و مشاوره آنها اقدام به خريد و فروش سهم نکنند چراکه اولين متضرر اين کار خود آنها خواهند بود، همانطور که اولين متضرر بازکنندگان حساب در موسسات مالي غيرمجاز مردم بودند.نهادناظر نيز در اين راستا وظايفي دارد، سازمان بايد تيمي‌طراحي کند که با افرادي که در فضاي مجازي، الکترونيکي، سايت‌ها‌ و... اقدام به سبدگرداني و مشاوره مي‌کنند برخورد کند. سازمان نبايد اجازه دهد که سبدگردانان و مشاوران سرمايه‌گذاري بدون مجوز فعاليت کنند زيرا اين فعاليت آنها خلاف قانون است و جرم تلقي شده است و بايد با اين افراد برخورد داشته باشد چراکه با اين عمل آنها، اعتماد عمومي‌به بازار سرمايه خدشه‌دار مي‌شود و اين مساله به راحتي قابل جبران کردن نيست.
مسايل و مشکلاتي که اکنون صنعت کارگزاري با آنها مواجه است، چيست؟
مسايل و مشکلات صنعت کارگزاري را مي‌توان به دو دسته تقسيم کرد، يکسري از آنها مسايل و مشکلاتي است که اين صنعت با نهادها و مسائل داخل بازار سرمايه دارد و مابقي از مسائلي است که صنعت کارگزاري با نهادهاي خارج از بازار سرمايه دارد. از مشکلاتي که صنعت کارگزاري با نهادهاي خارجي بازار سرمايه دارد،‌ مي‌توان به اقدامات شهرداري و شوراي شهر تهران اشاره کرد. شوراي شهر تهران عوارض کسب و پيشه بسيار بالا و کاملا تبعيض‌آميزي براي کارگزاران بورس نسبت به ساير اصناف وضع کرده است. بررسي‌هاي ما نشان داده که بيشترين عوارض کسب و پيشه از کارگزاران بورس اخذ مي‌شود به طوريکه اين عوارض براي کارگزاران بورس 40 تا 50 برابر عوارض اصناف مشابه آن است که در شهر تهران فعاليت مي‌کنند، مانند دفاتر شرکت‌هاي بيمه، کارگزاران بيمه، دفاتر اسناد رسمي، مشاوران املاک و... طبق مصوبه شوراي شهر تهران عوارض اين اصناف نسبت به کارگزاران بورس ناچيز است.
عددي که شوراي شهر به عنوان ضريب در فرمول عوارض کسب ‌و پيشه تصويب کرده براي کارگزاران بورس عدد 200 هزار است در حالي‌که اين عدد براي ساير اصناف در محدود چهار تا هفت هزار مشخص شده است که به نظر مي‌رسد اين دوستان به دليل ناآشنايي با صنعت کارگزاري بورس اين عدد بالا را بررسي کرده‌اند که اجحاف بزرگي در حق کارگزاران بورس است. از اين رو در حال پيگيري براي حل اين مشکل از سمت وزارت کشور و ساير نهادهاي قانوني هستيم.
مشکل ديگري که اين صنعت با نهادهاي خارج از بازار دارد، بحث‌هاي مالياتي است که به دليل ناآشنايي مميزان مالياتي با بازار سرمايه اتفاق مي‌افتد. برخي از معافيت‌هاي مالياتي در قانون وجود دارند که قابل تفسير هستند، مانند معافيت ماليات بر ارزش افزوده برخي از خدمات که در داخل بازار سرمايه ارائه مي‌شوند. به نظر مي‌رسد در اين راستا بايستي يکسري جلسات برگزار شود که اين مسوولان توجيه شوند که اين معافيت‌ها بايد لحاظ شوند. همچنين مي‌توان به برخي مشکلات مالياتي که مميزان مالياتي براي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري ايجاد مي‌کنند اشاره نمود، که اين مساله نيز به دليل ناآشنايي آنها با نحوه فعاليت صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، نحوه شکل‌گيري ارکان آن و نحوه فعاليت‌ آنها، به وجود آمده است چراکه نحوه تشکيل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري بر اساس قانون‌هاي تجارت نيست. بنابراين بسياري از مميزان مالياتي با آنها آشنا نيستند، که اين مساله نيز، مي‌تواند در جلسات مشترک برطرف شود.