رويکرد منطقي برنامه‌هاي اقتصادي دولت
رييس کميسيون خصوصي‌سازي، رقابت و سلامت اداري اتاق بازرگاني ايران با ارزيابي عملکرد سياست‌هاي اقتصادي دولت يازدهم در سه سال گذشته رويکرد کلي برنامه‌هاي اقتصادي دولت را منطقي ارزيابي کرد و در عين حال نقدهايي را به بخش ماليات و يارانه‌ها وارد دانست. يلدا راهدار گفت: دولت يازدهم در شرايط خيلي سختي به لحاظ اقتصادي دولت را تحويل گرفت و زماني که دولت يازدهم سر کار آمد ذخيره گندم براي ۱۷ روز بود اما امروز براي ۷۰۰ روز ذخيره گندم در کشور وجود دارد. وي ادامه داد: دولت يازدهم به دليل شرايط سختي که به لحاظ تحريم‌ها وجود داشت ناچار بود که اولويت اول خود را در موضوع ديپلماسي و حل مسئله تحريم‌ها بگذارد .

لزوم شفاف سازي در ارائه آمار رشد اقتصادي
کارشناس مسائل اقتصادي با وجود اعلام دولت مبني بر رشد 4.4 درصدي اقتصادي، اعتماد فعالان اقتصادي درباره بهبود وضعيت توليد به وجود نيامده است و مسئولان بايد شفاف جزئيات چگونگي آمارها از جمله رشد اقتصادي را براي مردم بازگو کنند. يحيي آل اسحاق در گفت‌وگو با فارس در مورد نرخ رشد 4.4 درصدي اقتصاد کشور در بهار امسال بيان داشت: آمار يکي از ابزارهايي است که در برنامه‌ريزي‌ها، برآوردها و تحليل‌هاي اقتصادي نقش کليدي و اصلي دارد.  اين کارشناس مسائل اقتصادي افزود: بنابراين اگر در هر يک از فعاليت‌هاي اقتصادي مثل توليد، توزيع، واردات و صادرات، سرمايه‌گذار آماري نداشته باشد، نمي‌تواند تصميم‌گيري کند.

پرداخت مطالبات گندم‌کاران و بازنشستگان به زودي
سخنگوي دولت با بيان اين که ان‌شاءالله ظرف يکي، دو ماه آينده همه مطالبات گندمکاران را مي‌توانيم به صفر برسانيم گفت: مطالبات گندم کاران و بازنشستگان کشور به زودي پرداخت خواهد شد.محمدباقر نوبخت با تاکيد بر اينکه مهار قيمت کالاهاي اساسي در جريان است درخصوص برنج گفت: در حال برداشت اين محصول هستيم و حداکثر تا ماه آينده برنج‌هاي داخلي وارد بازار خواهد شد و عرضه فراوان برنج از سوي برنجکاران قيمت را در بازار تعديل خواهد کرد.وي ادامه داد: البته خيلي تلاش داريم که دست به واردات برنج نزنيم؛ ولي درصورت لزوم براي تنظيم بازار با رعايت حقوق کشاورزان به رعايت حقوق مصرف کنندگان نيز خواهيم پرداخت.

روابط اقتصادي ايران از طريق وزارت امور خارجه توسعه مي يابد
جزئيات توسعه همکاري اقتصادي ايران با شش کشور آمريکاي لاتين اعلام شد.
به گزارش ايسنا، قرار است به زودي هياتي سياسي و اقتصادي از ايران به کشورهاي ونزوئلا، کوبا، نيکاراگوئه، اکوادور، شيلي و بوليوي سفر کنند و علاوه بر طرح مباحث ديپلماتيک کلان با اين کشورها در مورد مسائل مختلف اقتصادي، تجاري و سرمايه‌گذاري تفاهماتي را مدنظر قرار دهند.
انتخاب اين کشورها موجب خواهد شد تا سرمايه‌گذاري مشترک با آنها در کشوري ثالث رقم بخورد و به اين ترتيب بسياري از کشورهاي پيرامون اين شش کشور در آمريکاي لاتين به عنوان بازار هدف مدنظر قرار داده شده و ايران سهمي‌از بازار آنها را به خود اختصاص دهد. تصميم‌گيري توسعه روابط در سطح کلان ديپلماسي کشوري از طريق وزارت امور خارجه مدنظر قرار گرفته و در اين بين علاوه بر اعزام هياتي سياسي، هياتي اقتصادي نيز متشکل از برخي مسئولان حوزه بازرگاني و نيز برخي از اعضاي مربوط به بخش خصوصي حضور خواهند داشت تا با بهره‌گيري از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي طرفين توسعه و ارتقاي سطح همکاري طرفين را مدنظر قرار دهند. پيش از اين ايران با کشوري همچون ونزوئلا تعاملات خوبي را در حوزه تجارت، صادرات و واردات داشته و به همين دليل به منظور حفظ بازارهاي موجود سعي در ادامه تعاملات با چنين کشوري را دارد. علاوه براين برخي ديگر از کشورهاي آمريکاي لاتين به دليل توسعه روابط اقتصادي پس از برجام در نظر گرفته شدند تا در بخش‌هاي مختلف تجاري تعاملات با آنها انجام شود. براي هر يک از اين شش کشور با توجه به پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي آنها روابط اقتصادي مختلفي تعريف شده است تا اجراي پروژه‌هاي مشترک و سرمايه‌گذاري در بازارهاي ثالث از اين طريق رقم بخورد.با اعزام هيات ايراني برگزاري نشست‌هاي رودررو بين تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادي با طرفين متناظر آنها، تفاهم در دستگاه‌ها و بخش‌هاي مختلف، تفاهم مربوط به توسعه روابط تجاري با سازمان‌هاي متناظر، توسعه صادرات، ابزارهاي تشويقي صادراتي و نيز چندين و چند مقوله ديگر انجام مي‌شود و با توجه به ظرفيت‌هاي نسبي و رقابتي به منظور تامين منابع اقتصادي جمهوري اسلامي‌ايران توسعه همکاري اقتصادي با اين کشورها در دستور کار قرار مي‌گيرد. علاوه بر واردات مواد غذايي از جمله گوشت و نيز برخي دانه‌هاي گياهي صادرات در بخش‌هايي همچون خشکبار، فرش، محصولات دارويي، لوازم و تجهيزات پزشکي، خدمات فني و مهندسي و حوزه‌هاي بيوتکنولوژي مدنظر قرار مي‌گيرد تا به اين ترتيب وارد فاز جديدي از همکاري اقتصادي با آمريکاي لاتين شويم.

ربيعي:
وزيرتعاون، کار و رفاه اجتماعي با بيان اينکه طرح رشد فراگير اشتغال در دولت تدبير و اميد بررسي مي‌شود، گفت: تلاش مي‌شود با اجراي اين طرح زمينه اشتغال 600 هزار فرصت شغلي در کشور فراهم شود.
علي ربيعي پنجشنبه شب در نشست کميته تخصصي اشتغال استان بوشهر افزود: البته سياست رفاهي دولت تدبير و اميد توانمند سازي افراد است و هدف ما ترويج فرهنگ صدقه اي نيست. ربيعي اظهار کرد: يکي از سياست‌هاي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي اجراي سياست حمايت غذايي است که در اين راستا 11 ميليون تن زير پوشش قرار مي‌گيرند. وزيرتعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: در زمان حاضر با فقر غذايي، معيشتي، مسکن و درمان در جامعه روبه رو هستيم که تلاش براي شناسايي جامعه هدف صورت گرفته است. وي اظهار کرد: در زمان حاضر بيش از 10 ميليون نفر در کشور مورد حمايت غذايي قرار گرفته‌اند. ربيعي گفت: همچنين در بحث درمان نيز در اين بخش 11 ميليون حاشيه نشين شهري و کارگرغير رسمي‌زير پوشش بيمه قرار گرفتند. وي پي گيري بيمه فراگير و مسکن اجتماعي « جايگزين مسکن مهر »با کار بر بافت فرسوده و سکونت گاههاي غير رسمي‌دنبال مي‌شود. وزيرتعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: در زمان حاضر 170 هزار کودک بازمانده از تحصيل در فقر فرهنگي به سر مي‌برند که تلاش مي‌شود زمينه تحصيل اين گروه از کودکان در کشور فراهم شود. وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: پيش از آغاز به کار دولت هشت هزار ميليارد تومان در بخش بيمه درمان هزينه شده بود که اکنون 18 هزار ميليارد تومان در اين بخش اختصاص يافته است. وي يادآور شد: در سه سال گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي 10 هزار ميليارد تومان براي بخش درمان اختصاص داده است. وزير کار با بيان اينکه 78 درصد هزينه سازمان‌هاي بيمه گر را پرداخت کرديم، افزود: موضوع بيمه فراگير را در کميسيون اجتماعي در دولت پيگيري مي‌کنيم. ربيعي با بيان اينکه حق نداريم حتي براي يک ريال نيز بيهوده تصميم بگيريم، افزود: بايد به دوران سخت کوشي برگرديم و با توجه به شرايط خاص کشور وظيفه داريم بيش از گذشته کار کنيم. وي عقلانيت، سخت کوشي و مدارا را از ويژگي‌هاي دولت تدبير و اميد ذکر کرد و گفت: اگر نتوانيم در اين دوران جهش کنيم در مقابل نسل آينده مسئول خواهيم بود. وزيرتعاون، کار و رفاه اجتماعي در خصوص مسائل استان بوشهر نيز گفت: در اين سفر مسائل و آسيبهاي اجتماعي استان بررسي شد و استان بوشهر از نظر سرمايه اجتماعي وضعت مناسبي دارد ولي در بحث طلاق به خاطر ناهمگوني جمعيتي استان بايد مطالعاتي شود.
ربيعي اظهار کرد: استان بوشهر در تمام شاخص‌هاي اجتماعي از نظر آسيبها وضعيت بسيار خوبي دارد و از کم آسيب‌ترين استانهاي کشور به شمار مي‌رود. وي با اين وجود براي گروه‌هاي حمايتي تصميم‌هايي گرفته شدگفت: براي کنترل معلوليت‌ها در استان انجام آزمايشهاي ژنتيک و ارائه خدمات حمايتي که در غربالگري‌هاي مختلف سازمان بهزيستي بايد انجام شود.

طيب‌نيا در گفت‌وگو با گلوبال‌تايمز:
ايران پروژ‌هاي«راه ابريشم» را براي سرمايه‌گذاران چين تعيين کرد
وزير اقتصاد در گفت‌وگو با نشريه چيني گفت:ايران پروژ‌هاي خشکي و آبي «راه ابريشم» را براي سرمايه‌گذار چين تعيين کرده است و در آينده موادخام فعاليت‌هاي صنعتي چين که بزرگترين اقتصاد جهان مي‌شود را تامين مي‌کنيم. به گزارش فارس، وزير اقتصاد ايران که براي شرکت در شانزدهمين کميسيون مشترک اقتصادي ايران و چين به اين کشور سفر کرده است، در مصاحبه با نشريه چيني گلوبال تايمز ضمن استقبال از سرمايه‌گذاري چيني‌ها در بخش‌ غيرنفتي، گفته است: ايران به دنبال توسعه روابط با چين در همه زمينه‌ها در دوران پسابرجام است. طيب‌نيا گفت: روابط ايران و چين نمي‌تواند تحت‌تأثير سياست‌هاي ناموزون جهاني قرار گيرد. وزير اقتصاد ايران همچنين افزود: حجم تجارت دو کشور ايران و چين طي 30 سال گذشته صد برابر شده است و در سال‌هاي اخير، همکاري دو کشور از تجارت نفت به سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌ها تبديل شده است. وزير اقتصاد ايران با بيان اينکه ايران نقش مهمي‌در جاده ابريشمقديم داشت، افزود: ايران اميدوار است اين نقش مهم با اجراي کمربند اقتصادي و جاده‌ ابريشم جديد که مورد تأکيد رئيس‌جمهور چين هم هست، ادامه يابد. ايران پروژه‌هايي را براي سرمايه‌گذاران چيني در اين زمينه مشخص کرده، اين پروژه‌ها هم در بخش خشکي و هم بخش آبي است و اميدواريم مذاکرات به زودي براي اجرايي شدن اين پروژه‌ها آغاز شود. بعد از لغو تحريم‌هاي بين‌المللي روي ايران در ماه ژانويه، رئيس‌جمهور چين براي نخستين‌بار از ايران ديدار کرد و نقشه 25 ساله براي سرمايه‌گذاري 600 ميليارد دلار طي دهه آينده را ترسيم کرد. طيب‌نيا گفت: د کشور در زمينه‌هاي منابع انرژي و سرمايه‌گذاري، زمينه‌هاي کاري دارند. بخش انرژي ايران مي‌تواند مصرف حال و آينده چين را تأمين کند و چين هم يکي از بزرگترين واردکننده‌هاي انرژي در جهان است. وزير اقتصاد ايران پيش‌بيني کرده است که چين به عنوان بزرگترين سرمايه‌گذار جهان، يکي از بزرگترين اقتصادها در جهان خواهد شد و اتفاقاً ايران مي‌تواند مواد خام مورد نياز اين کشور را براي فعاليت صنعتي تأمين کند. طيب‌نيا با بيان اينکه ايران در موقعيت جغرافيايي خاصي قرار گرفته است، گفت: ايران ظرفيت ويژه‌اي به لحاظ قرار گرفتن در بين بازار 400 ميليون نفري دارد. در بازاري که توليد، رقابتي است و با هزينه کارگري ارزان توليد مي‌شود و همچنين آثار فرهنگي فراوان مي‌تواند سرمايه‌گذاري را براي بخش گردشگري در ايران مهم کند. به دنبال لغو تحريم‌هاي بين‌المللي، ايران با جمعيت 80 ميلوني تلاش کرده است تا اقتصاد کشورش را در جريان عادي قرار دهد و نفت ايران يکي از عوامل مهم براي کمک به اين مسئله است. طيب‌نيا همچنين افزود: ايران به عنون عضو اوپک، رشد سالانه 8 درصدي را طي 5 سال آينده هدفگذاري کرده که اين افزايش رشد از طريق مشاغل غيرنفتي، خصوصي‌سازي و سرمايه‌گذاري و بهبود محيط سرمايه‌گذاري و کسب و کار انجام خواهد شد. کاهش سهم صادرات انرژي در درآمدهاي دولت از طريق افزايش صادرات محصولات غيرنفتي دنبال خواهد شد.