شرکت‌هاي انگليسي به سرمايه گذاري خود ادامه دادند و مشتريان پس از راي برگزيت همچنان به خريد در سطح قابل توجهي ادامه دادند امري که برخلاف پيش بيني‌هاي گذشته درباره بي ثباتي اقتصادي در اين کشور است.
در اولين آمار رسمي‌از دفتر ملي آمار بريتانيا نشان مي‌دهد اين کشور در سه ماهه سوم سال جاري ميلادي نسبت به سه ماهه پيش از آن، به رشد اقتصادي معادل نيم درصد رسيده است.به گزارش گاردين، در بازه زماني يک ساله نيز رشد اقتصادي اين کشور ۲.۳ درصد گزارش شده است.در اين زمان، حجم سرمايه گذاريها در کشور رشد ۰.۹ درصدي داشته که نقش موثري در شتاب دادن به روند رشد اقتصادي ايفا کرده است.بريتانيا در حالي به بالاترين ميزان رشد اقتصادي از سال ۲۰۱۴ رسيده که بازار و سرمايه گذاران نسبت به اوضاع اقتصادي اين کشور پس از آغاز روند خروج از اتحاديه اروپا ترديد زيادي دارند.پيش بيني مي‌شود در سال ۲۰۱۷ و پس از شروع روند خروج بريتانيا، ارزش پوند کاهش بيابد، نرخ تورم روند صعودي به خود گيرد و مصرف داخلي کاهش داشته باشد.

امسال فروش اينترنتي در حراج به «جمعه سياه» يا همان «بلک فرايدي» رشد زيادي داشته است.به گزارش فايننشال تايمز گوشي‌هاي موبايل و تبلت 57 درصد خريد مشتريان را تشکيل داده است .
فروش اينترنتي جمعه سياه در آمريکا به 3 ميليارد دلار رسيد ارزيابي اقتصاددانان نشان مي‌دهد حدود نيمي‌از فروشها آنلاين بوده است. مصرف کنندگان بيش از پيش تمايل دارند خريد خود را در کمال آرامش در خانه و اينترنتي انجام دهند. فروشندگان نيز با ارائه اجناس خود، کار آنها را راحت کرده‌اند..در آمريکا آخرين جمعه ماه نوامبر روز هجوم مردم به فروشگاهها و مراکز خريد است. در اين روز اجناس با قيمتهاي پايين و استثنايي در اختيار مشتريان قرار مي‌گيرد.اخيرا حراج مربوط به جمعه سياه به کشورهاي اروپايي نيز رسيده است. علاوه بر فروشگاهها، خريدهاي اينترنتي نيز به اوج خود رسيده استجمعه سياه و شنبه قبل از کريسمس شلوغ‌ترين روزهاي خريد در سال در آمريکا محسوب مي‌شوند.در اروپا نيز حتي در روزهاي شنبه و يکشنبه پس از جمعه سياه‌امار خريد افزايش مي‌يابد.آمارها نشان مي‌دهد آمريکايي‌ها در سال ۲۰۱۵ در روز جمعه سياه حدود ۵۰ ميليارد دلار پول خرج کرده‌اند.

فيدل کاسترو رهبر انقلابي کوبا در 90 سالگي درگذشت
گروه بين الملل – فاطمه مهتدي: فيدل کاسترو، رهبر انقلابي کوبا در سن 90 سالگي درگذشت.
به گزارش رويترز، رائول کاسترو رئيس جمهور کوبا در پيامي‌تلويزيوني خبر مرگ فيدل کاسترو را تاييد کرد و بدون ذکر دليل و جزئيات درباره مرگ اين رهبر انقلابي را اعلام کرد که طبق رسوم کوبا، جسد کاسترو سوزانده خواهد شدو خاکستر وي در تاريخ 4 دسامبر در قبرستان سانتياگو دفن خواهد شد. مردم کوبا مي‌توانند در مراسم يادبودي که در تاريخ 28 و 29 نوامبر برگزار مي‌شود به وي اداي احترام کنند. رئيس‌جمهوري سابق کوبا سال‌ها مشکلات جسماني داشت و ظاهرا از بيماري‌هاي روده‌اي رنج مي‌برد، اما با اين حال علت مرگ او هنوز اعلام نشده است.سخنگوي وزارت امور خارجه به خبرنگار ايسنا گفت: هياتي از طرف جمهوري اسلامي‌ايران در مراسم گراميداشت فيدل کاسترو شرکت خواهد کرد .اين ديپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: هنوز مشخص نيست که اين هيات در چه سطحي خواهد بود .فيدل کاسترو رهبر انقلابي کشوري کمونيستي را در پشت درب‌هاي ايالات متحده ساخت و براي پنج دهه درمقابل تلاشهاي آمريکا براي براندازي اش مقاومت کرد. کاسترو به عنوان يک شخصيت مقاوم در قرن بيستم ايدئولوژي خود را حتي پس از سقوط اتحاد جماهير شوروي حفظ کرد و در بيشتر نقاط جهان که در حال مبارزه با استعمار بودند به عنوان يک قهرمان شناخته مي‌شد.
بازخورد جهاني مرگ فيدل کاسترو
رهبران مختلف جهان درگذشت فيدل کاسترو را تسليت گفتند. جايکوب زوما، رئيس جمهور آفريقاي جنوبي در بيانيه اي از کاسترو به دليل حمايتش در سرکوب آپارتايد تشکر کرد. فرانسوا اولاند رئيس جمهور فرانسه مرگ کاسترو را تسليت گفت و او را شخصيتي استوار در قرن بيستم خواند.ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه ، کاسترو را سمبل دوران مدرن خواند.پوتين در پيامي‌به برادر کاسترو گفت فيدل کاسترو دوست قابل اتکا و خوب روسيه بود. دولت اسپانيا ، السالوادور ، بنياد نلسون ماندلا نيز ابراز تسليت کرد. نارندا مودي ، نخست وزير هند ، نيکولا مادورو رئيس جمهور ونزوئلا، رئيس جمهور مکزيک از ديگر افرادي بودند که در توئيتر نسبت به مرگ کاسترو ابراز تاسف کردند. امران خان سياستمدار پاکستاني و بازيکن سابق کريکت در توييت خود از کمک‌هاي فيدل کاسترو به پاکستان در زمان وقوع زلزله شديد در اين کشور تشکر کرد. عکسهاي بسياري از کاسترو در فضاي مجازي به اشتراک گذاشته شد ازجمله عکس‌هاي وي درکنار ديگر شخصيت‌هاي بزرگ چون چگوارا ، ارنست همينگوي ، محمدکلي ، مالکوم ايکس و نلسون ماندلا.در مقابل گاردين از شادي جامعه کوبايي تبارها در ميامي‌آمريکا از مرگ فيدل کاسترو خبر داد.
زندگي يک انقلابي
فيدل کاسترو متولد ۱۳ اوت ۱۹۲۶ ميلادي در شهر "بيران" واقع در شرق کوبا در خانواده‌اي زمين‌دار و نسبتا مرفه به دنيا آمد. دوره اوليه‌اموزش را در همين شهر گذراند و سپس در‌هاوانا از دانشکده حقوق فارغ‌التحصيل شد. به عنوان حقوقدان جوان به مبارزه عليه رژيم باتيستا پيوست. پس از حمله ناموفق به پادگان مونکادا در سال ۱۹۵۳، سه سالي را در زندان و تبعيد گذراند.اواخر سال ۱۹۵۶ با گروهي از انقلابيان که تعدادشان به ۸۰ نفر مي‌رسيد به کوه‌هاي "سيرا ماسترا" رفت و جنگ چريکي عليه رژيم باتيستا را آغاز کرد. سه سال بعد، در سال ۱۹۵۹ کاسترو با نيروهاي خود پيروزمندانه وارد‌هاوانا شد.کاسترو سپس در راس قدرت با ملي کردن شرکت‌ها و موسسات خصوصي و اصلاحات ارضي، ايالات متحده‌امريکا را به عنوان دشمن شماره يک خود معرفي کرد که کوبا را در محاصره تجاري قرار داده بود.
بحران موشکي با آمريکا
 واشنگتن قدرت يافتن انقلابيون در کوبا را نفوذ شوروي در حياط خلوت خود مي‌دانست. از اين رو در سال 1961 به دستور جان کندي، رئيس جمهور وقت ايالات متحده‌امريکا و با ارزيابي اشتباه سازمان سيا، نيروي 1700 نفري از ضد انقلابيون کوبايي با کمک عوامل سيا در خليج خوک‌ها در جنوب کوبا پياده شدند تا حکومت نوپاي فيدل کاسترو را سرنگون کنند. اما نيروهاي کوبا، با غافلگير کردن ضد انقلابيون کوبايي، ظرف 48 ساعت نيروهاي شرکت کننده در عمليات خليج خوک‌ها را ناکام گذاشتند کاسترو در کشمکش خود با آمريکا، از حمايت همه‌جانبه اتحاد جماهير شوروي برخوردار شد که اوج آن به "بحران موشکي کوبا" در سال ۱۹۶۲ معروف است. شوروي با استقرار موشک‌هاي ميان‌برد اتمي‌در کوبا در حمايت اين رژيم کاسترو تا آستانه جنگ اتمي‌با آمريکا پيش رفت.پس از فروپاشي بلوک سوسياليستي در سال ۱۹۹۰، کوبا در بحران شديد اقتصادي فرورفت. اين بحران حکومت کاسترو را وادار کرد که به اصلاحات اقتصادي دست بزند. در سال‌هاي اخير و پس از روي کار آمدن رائول کاسترو، کوبا در حال حرکت به سوي اقتصاد بازار آزاد است. کاسترو از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۶ علاوه بر رهبري انقلاب کوبا به عنوان نخست‌وزير کوبا و سپس به عنوان رئيس‌جمهوري کوبا از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۸ مشغول فعاليت بود.
حزب کمونيست کوبا که تنها حزب سياسي در نظام تک‌حزبي کوباست، از سال ۱۹۶۵ تا سال ۲۰۱۱ تحت رهبري او اداره مي‌شد.  کاسترو يکي از نمادهاي انقلاب کمونيستي در آمريکاي لاتين به شمار مي‌رود. در دوران زمامداري او در کوبا صنايع و تجارت ملي‌سازي شد و اصلاحات سوسياليستي دولت در سراسر جامعه به اجرا درآمد.
کاسترو هم‌چنين دو دوره دبير کل جنبش عدم تعهد بود. فيدل کاسترو در کوباي تک‌حزبي براي تقريبا نيم قرن حکومت کرد و نهايتا سال 2008 قدرت را به برادرش رائول کاسترو منتقل کرد. حاميان او، کاسترو را مردي مي‌دانند که کوبا را به مردمش بازگرداند.فيدل کاسترو ماه آوريل در اقدامي‌نادر در آخرين روز کنگره حزب کمونيست کوبا حاضر شد و سخنراني کرد. او در آن سخنراني به کهولت سن خود اشاره کرد اما گفت که مفهوم کمونيست کوبا همچنان "معتبر" است و مردم کوبا "پيروز خواهند شد." رائول از سال ۲۰۰۸ تقريبا تمام قدرت را در اين کشور به دست گرفت. در سال ۲۰۱۵ آشتي تاريخي ميان ايالات متحده‌امريکا و کوبا به وقوع پيوست و مناسبات ديپلماتيک دو کشور پس از ۵۰ سال دوباره از سرگرفته شد. روند آشتي کوبا با آمريکا با سفر ماه مارس ۲۰۱۶ باراک اوباما به‌هاوانا تکميل شد. اگرچه فيدل کاسترو با اوباما ديدار نکرد و پس از سفر رئيس جمهور آمريکا در مقاله اي در ستون يک روزنامه سخنان اوباما را پوشيده با عسل خواند و به مردم کوبا ياداوري کرد که‌امريکا به دنبال تضعيف دولت کمونيست بوده است. اگرچه برخي معتقدند با مرگ کاسترو روابط دو کشور به سوي عادي شدن مي‌رود ولي انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمريکا اين امر را سخت خواهد کرد. کاسترو يکي از شخصيت‌هاي تاثيرگذار جهان معاصر بوده است. نلسون ماندلا رهبر آفريقاي جنوبي پس از آزادي از زندان از کاسترو به خاطر تضعيف دولت آپارتايد تشکر کرد. او جوايز مختلف بين‌المللي به دست آورده و حاميانش او را قهرمان سوسياليسم، ضد امپرياليسم و بشردوستي و کسي که توانسته استقلال کوبا را در برابر امپرياليسم آمريکا حفظ کند، مي‌دانند.
خانواده کاسترو
 از فيدل کاسترو هفت فرزند پسر و دو فرزند دختر باقي مانده است.به گزارش اينديپندنت هويت فرزندان و نام مادران آنها چندين دهه مخفي بوده و تنها دايره نزديک افراد وفادار به فيدل کاسترو از آن باخبر بودند.همسر اول فيدل ، "ميرتا دياز بالارت" در اواسط دهه 50 از وي جدا شد و به همراه فرزند پسرش " فيدلتو" به ايالات متحده رفت. درحاليکه رائول کاسترو از افراد مورد اطمينان فيدل کاسترو بود ، خواهر وي جوانا در جنوب فلوريدا در تبعيد زندگي مي‌کند.هيچ يک از فرزندان کاسترو در سياست حضور و فعاليت نداشتند. قابل ذکر است رائول کاسترو وعده داده تا پس از پايان دوره رياست جمهوري اش در سال 2018 از قدرت کناره گيري کند و رهبران جوان حزب کمونيست از جمله ميگل دياز کنل معاون رئيس جمهور کنوني جانشين آينده رياست جمهوري است وزراي خارجه و اقتصاد نيز از ديگر نامزدها هستند.
سفر فيدل کاسترو به تهران
فيدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا،‌ با حضرت آيت‌الله خامنه‌اي چند بار ديدار کرد. اولين بار در شهريور 1365 در حاشيه اجلاس غيرمتعهدها اين ديدار صورت گرفت و آخرين بار 15 سال قبل در ارديبهشت 1380 ، کاسترو براي ديدار با مقامات کشورمان به تهران سفر کرد. پس از آنکه رئيس جمهور وقت ايران براي نخستين بار در شهريور 1379 براي شرکت در چهاردهمين اجلاس سران غيرمتعهدها به‌هاوانا سفر کرد براي سفر به ايران از فيدل کاسترو دعوت شد. دانشگاه تهران با ارائه درجه دکتري افتخاري از فيدل کاسترو تقدير کرد و فيدل کاسترو در سخنراني طولاني خود از اين تقدير تشکر کرد . حسن روحاني رئيس جمهور ايران امسال در سفر خود به اجلاس غيرمتعهد‌ها در‌هاوانا با فيدل کاسترو ديدار کرد. از ديگر ديدارهاي مقامات ايراني مي‌توان به سفر ابراهيم يزدي به وزيرامورخارجه به‌هاوانا در سال 1358 اشاره کرد.
علاقه به ساعت رولکس و گرمکن آديداس
فيدل کاسترو همانند ديگر همرزم انقلابي اش چگوارا از طرفداران ساعت رولکس بود که اغلب اين ساعت را به دليل ضد آب بودن و دقت آن به دست داشت. رهبر انقلابي کوبا همچنين علاقه خاصي به پوشيدن گرمکن آديداس داشت. در زمان بيماري فيدل کاسترو در بيمارستان با گرمکن آديداس به رنگ آبي قرمز و سفيد ديده شد. در بيشتر عکسهاي کاسترو در محل سکونتش وي در گرمکن آديداس ظاهر مي‌شد. اين موضوع به نحوي معروف شد که رياست بخش روابط عمومي‌شرکت آديداس در نيويورک تايمز نوشت «اين امري مثبت نيست ما يک برند ورزشي هستيم و توليدات ما براي ورزشکاران است و آنها را براي رهبران نمي‌سازيم اين مقام همچنين اعلام کرد گرمکن کاسترو متعلق به فدراسيون ورزشي کوبا مي‌باشد.»

يک زن در وزارت آموزش دولت ترامپ
دونالد ترامپ پس از ملاقات با بتسي ديواس وي را به عنوان وزير آموزش در کابينه خود انتخاب کرد.به گزارش اينديپندنت، دونالد ترامپ رييس جمهور منتخب آمريکا دومين مقام زن دولت خود را انتخاب کرد. بتسي ديواس در کابينه دولت ترامپ وزير آموزش خواهد بود. چندي پيش نيکي‌هالي به عنوان سفير آمريکا در سازمان ملل انتخاب شد که اولين مقام زن در کابينه ترامپ محسوب مي‌شود.بتسي ديواس يک ميلياردر جمهوري‌خواه از ايالت ميشيگان است که فعاليت‌هاي آموزشي و بشردوستانه زيادي انجام مي‌دهد.ديواس که رييس کمپين آموزشي فدراسيون کودکان آمريکا(AFC) است در توئيتر خود نوشت: مفتخرم که به عنوان وزير آموزش آينده‌امريکا به رييس جمهور ترامپ در بازگرداندن عظمت به‌امريکا تلاش کنم. نکته قابل تامل در انتخاب ديواس اينجاست که وي تجربه کار در آموزش عمومي‌و دولتي را ندارد و فرزندانش نيز به مدارس خصوصي مي‌روند.انتخاب وي براي اين سمت زياد به مذاق اتحاديه معلمان آمريکا خوش نيامده است

ممنوعيت استعمال دخانيات در سراسر چين
مسئولان وزارت بهداشت چين با توجه به افزايش استعمال سيگار در اين کشور و جلوگيري از گسترش اين روند، از ممنوعيت مصرف آن در سراسر کشور خبر دادند. منوعيت استعمال سيگار در حال حاضر در برخي از شهرهاي کشور چين از جمله پکن و شانگهاي در شمال و شرق اجرا مي‌شود اما مسئولان وزارت بهداشت اين کشور قصد دارند با فراگير کردن اين ممنوعت از بيشتر شدن افراد سيگاري جلوگيري کنند.در چين بيش از ۳۰۰ ميليون نفر سيگار مي‌کشند که نزديک به يک چهارم از کل جمعيت اين کشور است و در سال صدها هزار نفر بر اثر استعمال سيگار جان خود را از دست مي‌دهند.سازمان بهداشت جهاني هم اعلام کرده است که همه ساله در سراسر جهان نزديک به شش ميليون نفر بر اثر استعمال دخانيات جان مي‌بازند. بر اساس مقررات جديد که اکنون به طور آزمايشي در برخي شهرها نظير پکن پايتخت چين اعمال مي‌شود، سيگار کشيدن در مکان‌هاي دربسته، محل‌هاي کار، فضاهايي نظير مدارس و مهدهاي کودک ممنوع است.کساني که از اين مقررات سرپيچي کنند تا ۷۵ دلار جريمه خواهند شد و شرکت‌ها و رستوران‌هاي نقض کننده مقررات جلوگيري از کشيدن سيگار نيز ممکن است تا پنج هزار دلار جريمه شوند. در چين نزديک به ۳۱۶ ميليون نفر سيگاري هستند و شمار مرگ و مير ناشي از استعمال سيگار در سال به يک ميليون و ۵۰۰ هزار نفر مي‌رسد.

آغاز انتخابات پارلماني کويت
مردم کويت ديروز براي انتخاب ۵۰ نماينده پارلمان به پاي صندوق‌هاي رأي رفتند.به گزارش شبکه خبري اسکاي نيوز عربي، در انتخابات پارلماني کويت ۲۹۳ نامزد زن و مرد با هم به رقابت مي‌پردازند. ۴۸۳ هزار و ۱۸۶ شهروند کويتي نيز حق شرکت در انتخابات را دارند و ۱۵ هزار نيروي امنيتي و نيروي داوطلب در وزارت کشور در مراکز مختلف براي تأمين امنيت مستقر شده‌اند.در اين انتخابات مردم کويت ۵۰ عضو پارلمان را انتخاب خواهند کرد.انتخابات پارلماني کويت براساس دستور شماره ۲۰ سال ۲۰۱۲ درباره اصلاح قانون سال ۲۰۰۶ برگزار شده و براساس قوانين هر شهروند کويتي تنها مي‌تواند به يک نامزد رأي دهد.امير کويت ۱۶ اکتبر گذشته دستور انحلال پارلمان را براساس ماده ۱۰۷ قانون اساسي اين کشور صادر کرد.مساله مهم در اين انتخابات اين است که مخالفاني که انتخابات سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ را تحريم کرده بودند اکنون در اين انتخابات شرکت مي‌کنند. ۳۰ تن از مخالفان از جمله تعدادي از نمايندگان سابق پارلمان در اين انتخابات شرکت دارند.براساس قانون اساسي کويت تعداد اعضاي دولت نبايد از ۱۶ تن تجاوز کند و بايد دست‌کم يک تن از آن‌ها عضو پارلمان باشد.

خنثي شدن حمله تروريستي در فرانسه
پس از پايان تحقيقات در پي دستگيري چهار نفر در شهر استراسبورگ و يک نفر در شهر مارسي فرانسه و فرستادن متهمان به دادگاه، دادستان پاريس و همچنين رئيس جمهوري اين کشور، جزئيات اين پرونده‌ها را توضيح دادند.افراد دستگير شده قصد داشتند حملاتي را در اولين روز ماه دسامبر در پاريس و حومه آن به اجرا بگذارند. گفته مي‌شود احتمالا دو نفر از متهمان پيش از اين در سال ۲۰۱۵ ميلادي در سوريه بوده‌اند.فرانسوا مولنس، دادستان پاريس روز جمعه گفت: «تيم کماندويي استراسبورگ و همچنين مردي که در مارسي دستگير شد، دستورالعمل‌هاي مشترکي براي دريافت اسلحه در اختيار داشتند. اسلحه‌هايي که قرار بود از سوي سازمان تروريستي داعش براي ايجاد ترس و وحشت و انجام فعاليتهاي تروريستي در خاک فرانسه استفاده شود.»از جمله اهداف اين حملات تروريستي، پارک ديسني لند پاريس، اداره مرکزي پليس قضايي پاريس و همچنين دفتر مرکزي مبارزه با تروريسم کشور فرانسه واقع در منطقه لو ولوآ پره (Levallois-Perret) در حومه شمال پاريس بوده است.فرانسوا اولاند، رئيس جمهوري فرانسه نيز طي سخناني در جريان سفر به شهر نيم تاکيد کرد که با اين دستگيري‌ها از وقوع يک حمله بزرگ ديگر در اين کشور جلوگيري شده است. او گفت: «تنها در ماه نوامبر توسط سرويس ضدتروريست ۴۳ نفر دستگير شدند و ۲۸ نفر از آنها به دستگاه عدالت تحويل داده شدند.»بنا بر اعلام برنارد کازنو، وزير کشور فرانسه از ابتداي سال ۲۰۱۶ ميلادي تا کنون ۱۷ حمله تروريستي در خاک اين کشور، خنثي شده است.