کورش شرفشاهي
k.sharafshahi@gmail.com

رونق اقتصادي با چند اتفاق ساده محقق نمي‌شود، بلکه لازم است همه ظرفيتهاي اقتصادي يا آن بخش از توانمندي‌هاي تاثيرگذار يا اتفاقاتي که مي‌تواند موثر باشد، ديده شود تا اقتصاد به شکوفايي برسد. بنابر اين لازم است آنهايي که مدعي دانستن اقتصاد هستند، توجه داشته باشند که چه فرصتهايي به وجود آمده و چگونه آنها را نديده‌ايم يا ناديده گرفته‌ايم. اين مهم در مورد ايران نيز مطرح است. کافي است به ظرفيتهاي داخلي کشورمان نگاهي بيندازيم تا متوجه شويم چرا ميزان بيکاري بالاست، چرا صنايع کشور به‌اندازه اي دچار رکود شده که يکي پس از ديگري تعطيل مي‌شوند يا با ظرفيت پايين کار مي‌کنند، چرا واردات بي رويه و قاچاق بيداد مي‌کند و در يک کلام رکود بر کشورمان حاکم است. آنچه در داخل کشور رخ داده، نشانگر سوءمديريت در ناديده گرفتن توانمندي‌هاي داخلي است. امروزه در بسياري از بخشها بهترين کالا با بهترين کيفيت را توليد مي‌کنيم اما بازار فروش ندارد و کارخانه دار فرياد مي‌زند که تمامي‌سرمايه اش به محصول نهايي تبديل شده و در انبارها خاک مي‌خورد. وقتي کشورمان از آب و هواي چهارفصل برخوردار است و مي‌توانيم در تمامي‌فصول کشاورزي کنيم، اما کشاورزي نابود شده، بايد ببينيم که چرا انواع ميوه‌هاي وارداتي در روز روشن معدوم مي‌شود. وقتي خام فروشي به دليل نبود ماشين الات به روز، دانش فني و صنايع مناسب، رونق مي‌گيرد، بايد نگران وضعيت صنعت باشيم. با داشتن تمدن کهن و آثار باستاني که مي‌تواند جذابيت خوبي براي گردشگري باشد، چرا ترکيه که در همسايگي ايران است و يک دهم ايران آثار باستاني ندارد، دهها برابر کشورمان گردشگر جذب مي‌کند و مي‌تواند بخش قابل توجهي از بودجه دولتش را با اين ظرفيت تامين کند. خلاصه آنکه صدها دليل براي فرصتهاي از دست مي‌توان ذکر کرد. در بحث خارجي نيز فرصت سوزي کرده‌ايم. امروزه همه همسايه‌هاي کشورمان با جنگ و بحران رو به رو هستند و کشورهاي تازه استقلال يافته که مديريت کلان شوروي را از دست داده بودند و مي‌خواستند روي پاي خود بايستند، لازم داشتند با کشوري در نزديکي تعاملات اقتصادي داشته باشند، اما با اين شرايط يک باره مشاهده مي‌کنيم که کشورهايي از آن سرجهان بازارهاي اين کشورها را به دست گرفتند و ايران که در همسايگي آنها به سر مي‌برد، تنها کاري که مي‌تواند انجام بدهد، نظاره گري است. ايران در مسير پروازهاي جهاني قرار دارد، اما هواپيماهاي ديگر کشورها حاضر نمي‌شوند از روي کشورمان پرواز کنند و براي مدت کوتاهي در فرودگاههاي کشورهايي همچون امارات فرود مي‌آيند و بودجه سرويس هواپيما را آنجا هزينه مي‌کنند، بايد ببينيم اشکال در کجاست.



ديويد گاردنر
فايننشال تايمز

بنيامين نتانياهو تمرکز ديدار خود را بر سياست‌هاي خاورميانه دولت ترامپ گذاشته است. اين اولين ديدار نخست وزير رژيم صهيونيستي و رئيس جمهور آمريکاست اما رابطه بين دو طرف حتي به‌اندازه هفته گذشته هم واضح نيست. ترامپ درجريان کمپين انتخاباتي خود را طرفدار اسرائيل خواند اما پس از ورود به کاخ سفيد درباره وعده انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به بيت المقدس سکوت کرد. در اوايل ماه جاري ملک عبدالله پادشاه اردن در ديدار با ترامپ نسبت به شهرک سازي رژيم صهيونيستي در سرزمين‌هاي اشغالي به رئيس جمهور آمريکا ابراز نگراني کرد. کابينه حزب راست رژيم صهيونيستي معتقد است انتخاب ترامپ فرصتي براي گسترش شهرک سازي و پايان دادن به مذاکرات بين المللي است. موضع نتانياهو درباره مذاکرات خاورميانه جسته و گريخته بوده است.برخي نيز معتقدند رئيس جمهور آمريکا شيفته‌ايده " معامله" است نه تنها با اسرائيل بلکه با متحدان عربي چون عربستان سعودي.تمام اين موضوعات قابل بحث است . دراين ميان تمرکز اصلي ديدار نتانياهو و ترامپ ، ايران و متحدانش است. به نظر مي‌رسد سياست خاورميانه ترامپ همکاري با روسيه و رژيم صهيونيستي است. همکاري با اسرائيل مورد نگراني بيشتر است تا همکاري با ولاديمير پوتين و روسيه که درکنار ايران در سوريه با شورشيان درحال مبارزه هستند. توضيح خشم و دشمني ترامپ درباره ايران مشکل است حتي اگر ترامپ ، مايکن فلين مشاور امنيت ملي خود و يکي از مخالفان اصلي ايران را از دست داده باشد. ترامپ در زمان رقابت‌هاي انتخاباتي توافق برجام را يکي از بدترين توافق‌ها خوانده بود و وعده پاره کردن آنرا داده بود. دولت ترامپ عليه ايران اعمال تحريم کرد با اين حال ترامپ که در ابتدا خود را درمقابل ايران بسيار خشن نشان داده بود شايد در انتها با حقاقيق مقاوم متوقف شود. شايد او بتواند درک کند که از نظر نظامي‌محدوديت‌هايي براي قدرت او وجود دارد و نمي‌تواند آتش موجود در منطقه را بيشتر کند. درعين حال آمريکا خود را محدود به اعمال تحريم مي‌کند و به طرف اسرائيل کشيده مي‌شود. حزب الله يکي از نگراني‌هاي اسرائيل است . رژيم صهيونيستي نگران است حضور حزب الله در سوريه باعث قدرتمند شدن ايران شود. در ده سال گذشته اسرائيل حملات زياد موشکي به ذخاير اسلحه حزب الله کرده است. موسسه مطالعات امنيت ملي اعلام کرده است که مقامات اسرائيلي حزب الله را " سخت‌ترين ارتش کنوني و تهديد براي اسرائيل" مي‌دانند درحاليکه تهران قدرت دفاعي خود را با ديگر متحدانش قوت مي‌بخشد. دولت ترامپ درنهايت از کمپين مبارزه اسرائيل با حزب الله پاسخ مي‌دهد که باعث گسترش حزب الله خواهد شد و درنهايت اين درگيري به صورت پراکسي مقابله با ايران استفاده خواهد شد. مترجم: فاطمه مهتدي


رئيس مجلس شوراي اسلامي‌گفت: نقش اکراد در عراق جديد خيلي روشن است و در اين فضا بايد اختلافات را کاهش داد و به وفاق رسيد، زيرا از طريق وحدت مي‌توان از تماميت ارضي عراق دفاع کرد. به گزارش ايرنا، علي لاريجاني در ديدار با صلاح الدين بهاءالدين دبيرکل حزب اتحاد اسلامي‌کردستان عراق افزود: وحدت عراق و امنيت پايدار در آنجا براي ما حائز اهميت است.
 رئيس مجلس شوراي اسلامي‌اظهار داشت: به همين دليل از ابتداي تشکيل دولت جديد عراق سعي ما بر اين بوده است که اين کشور به سمت يک حکومت پايدار و دموکراتيک حرکت کند و با حفظ يکپارچگي ميان مسلمانان شيعه و سني از بحران داعش عبور نمايند. لاريجاني خاطرنشان کرد: جريان‌هاي اسلامي‌در سراسر جهان داراي اهميت هستند و بايد اين جريانات با هم اتحاد داشته باشند، هرچند متاسفانه برخي از اين جريان‌ها در برخي زمانها، راه را به اشتباه رفتند و جاي دوست و دشمن را به اشتباه گرفتند.
رئيس قوه مقننه تصريح کرد: برخي از جريانات اسلامي‌در زير پرچم اسلام ايستاده‌اند اما با صهيونيست‌ها و آمريکايي‌ها پيمان دوستي بسته‌اند که اين جاي سوال دارد. ما شاهد هستيم که جبهةالنُصره مورد حمايت اسرائيل است و زخمي‌هاي آنان در اسراييل مداوا مي‌شوند. مگر کسي به دشمني اسرائيل با اسلام و مسلمانان شک دارد! لاريجاني متذکر شد: عراق کشور بزرگي است که بايد ثبات و امنيت در آن برقرار شود و يکي از راه‌هاي رسيدن به اين ثبات، کاهش اختلافات در داخل اقليم کردستان و همکاري با دولت مرکزي است و نبايد اجازه داد افرادي ميان اکراد و دولت عراق فاصله ايجاد کنند، زيرا از اين فاصله فقط دشمنان سود خواهند برد. «صلاح الدين بهاءالدين» دبيرکل حزب اتحاد اسلامي‌کردستان عراق نيز در اين ديدار اظهار داشت: بلندي صداي دشمنان ما بيانگر آن است که ما حضور داريم و خدا را شاکريم که صداي اسلام در کل عراق بلند است و اميدواريم که بتوانيم اين صدا را هر روز قوي تر کنيم.
 بهاءالدين افزود: در کردستان عراق ما به دنبال اهداف اسلامي‌هستيم و تلاش ما بر اين است که اختلافات موجود ميان جنبش‌هاي اسلامي‌را کم کنيم و گام‌هاي عملي در اين زمينه برداشته‌ايم و تلاش داريم تا يک مانع در مقابل دشمنان اسلام باشيم. دبيرکل حزب اتحاد اسلامي‌کردستان عراق گفت: ما به دنبال افراط گرايي نيستيم و بر اين مسئله تاکيد داريم که بايد يک انسجام ميان خود کردها باشد تا بتوانند با دولت مرکزي ارتباط مناسب تر و نزديکتري برقرار کنند.
وي تاکيد کرد: زماني اختلافات داخلي، پارلمان را به تعطيلي کشاند و ما اکنون تلاش داريم تا مجددا آن را تشکيل دهيم و اين کار جز با کنار گذاشتن اختلافات و نزديک کردن ديدگاه‌ها ميسر نخواهد شد و همچنين اميدوارم که که بتوانيم در هدف مشترکي که داريم و آنهم سرنگوني داعش، موفق عمل نماييم. بهاءالدين با اشاره به سبقه تاريخي دين اسلام گفت: ما معتقديم اسلام به عنوان يک دين، يک مسئله است و مسلمانان مسئله اي ديگر؛ مسلمانان در طول تاريخ دچار اختلافاتي شده‌اند اما اسلام هميشه ماندگار است و ما بايد از گذشتگان درس بگيريم و راه اشتباه آنان را تکرار نکنيم.
رد پاي افراد صاحب نفوذ و برخي موسسات دولتي در پرونده‌هاي زمين‌خواري
گروه اجتماعی: مدت‌هاست که موضوع مبارزه با زمین‌خواری و اشکال مختلف آن در دستور کار قوای سه گانه قرار دارد. پيش از اين رهبر معظم انقلاب بارها و در فرصت‌های مختلف بر لزوم برخورد با این پدیده مذموم تاکید کرده‌اند.
ایشان در یکی از مشهورترین اظهارنظرهای خود بر جلوگیری از پدیده زمین‌خواری در دامنه‌های البرز که تبدیل به کوه‌خواری شده، تاکید کردند. حالا مدتي است كه اقدامات سه قوه و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در برخورد با پدیده زمين‌خواري تشدید شده است. با این حال اعلام نمونه‌ها و ترفندهای عجیب و غریب زمین‌خواران و همچنین آمار سالانه تشکیل پرونده‌های زمین‌خواری در کشور نشان می‌دهد مبارزه با این پدیده باید از نظر کمی و کیفی افزایش یابد. بررسي‌هاي گزارش‌ها نشان داده كه طي سال‌هاي گذشته اشکال مختلفی از زمین‌خواری، جنگل‌خواري، کوه‌خواری و حتي دريا خواري در اقصی نقاط کشور به چشم می‌خورد. بر اين اساس همچنين ترفندهای به کار رفته در اين موارد بسیار متنوع است اما در مجموع این‌گونه می‌توان گفت که زمین‌خواران بیشتر زمین‌های عمومی را که به موات معروف است مورد تعرض قرار می‌دهند.
در همين حال روز گذشته بود كه مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از وجود 1600 پرونده ستاره‌دار زمین‌خواری در کشور خبر داد. عباسی مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست مشترک روسای حراست، بازرسی و حقوقی ادارات منابع طبیعی، اظهار کرد: سالانه 20 تا 25 هزار پرونده در ایران در حوزه منابع طبیعی تشکیل می‌شود که 60 درصد آن در ارتباط با زمین‌خواری است. وی با بیان اینکه متاسفانه زمان زیادی می‌برد تا این پرونده‌ها در مراجع قضایی منجر به رأی شوند، گفت: حدود 130 هزار پرونده تخریب و تصرف زمین در محاکم قضایی وجود دارد که در حال پیگیری است. از این تعداد 1600 پرونده، پرونده ستاره‌دار است به این منظور که عرصه‌های وسیعی از زمین‌خواری در این پرونده‌ها صورت گرفته است. این پرونده‌ها به صورت ویژه در دست بررسی قرار دارند. آنطور كه روابط عمومی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گزارش داده عباسی، مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه در شرایط حاضر یک بانک اطلاعاتی زمین می‌تواند بسیار اثرگذار باشد، افزود: از طریق این بانک اطلاعاتی می‌توانیم میزان بررسی پرونده‌ها و تعداد پرونده‌هایی که منجر به صدور رأی شدند و پرونده‌هایی که در دست اجرا قرار دارند را رصد کنیم. چند ماه پيش از اين بود كه جانشين رئيس پليس آگاهي ناجا اعلام كرده بود كه پرونده‌های زمین‌خواری به صورت ویژه در پلیس آگاهی در حال بررسی است و رسیدگی به آن تعطیل نخواهد شد. در همين حال از گوشه و كنار گزارش‌هايي درباره وجود پرونده‌هاي زمين‌خواري مربوط به برخي افراد سرشناس و حتي نهادها و زيرمجموعه‌هاي بخش‌هاي دولتي شنيده مي‌شود. با اين حال قائم‌مقام معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به حضور موسسات دولتی در بحث تصرف اراضی در کشور، گفت: برخی مدیران در حوزه منابع طبیعی در مقابله با افراد متنفذ که زمین‌خواری‌های کلان دارند با تسامح برخورد می‌کنند و این یکی از عیب و ایرادهای کار محسوب می‌شود. حجت‌الاسلام رحیمی هم كه در نشست مشترک روسای حراست، بازرسی و حقوق ادارات منابع طبیعی کشور سخن مي‌گفت، خاطرنشان کرد: پرونده‌های زمین‌خواری در کشور در صف اول پرونده‌ها در محاکم قضایی هستند. وي با اشاره به اینکه در حوزه اراضی ملی مشکل اصلی تصرف اراضی 300 یا 400 متری نیست، گفت: مشکل، تخلفات کلان است. یعنی تصرفات اراضی در ایران بسیار وسیع و از سوی افراد نفوذمند اتفاق می‌افتد. این افراد به شبکه‌های قدرت وصل هستند. برخی مدیران در حوزه منابع طبیعی در مقابله با افراد متنفذ که زمین‌خواری‌های کلان دارند با تسامح برخورد می‌کنند و این یکی از عیب و ایرادهای کار محسوب می‌شود. رحیمی تاکید کرد: همیشه زمین‌خواری از سوی اشخاص حقیقی صورت نمی‌گیرد بلکه گاهی شرکت‌ها و موسسات دولتی هستند که اراضی را تصرف می‌کنند. در این صورت منابع طبیعی باید با اشخاص حقیقی و حقوقی مقابله لازم را داشته باشد.

حجت الاسلام حسن روحاني در سفر يک روزه منطقه اي و به دعوت رسمي‌پادشاه عمان و امير کويت به اين کشورها سفر کرد. سفر روحاني در چهارچوب سياست‌هاي دولت براي تقويت مناسبات و همکاري‌هاي منطقه اي با همسايگان جنوبي در حاشيه خليج فارس صورت گرفته است.
 در اين سفر يک روزه تعدادي از وزراي دولت، مشاورين و نمايندگاني از بخش خصوصي رئيس جمهوري را همراهي مي‌کنند. رئيس‌ جمهوري در ابتداي اين ديدارها به مسقط رفت و با سلطان قابوس پادشاه عمان ديدار کرد. مقامات عالي رتبه دو کشور در ديدار دوجانبه و در نشست مشترک هيأت‌هاي عالي‌رتبه دو ‏کشور، راه‌هاي توسعه روزافزون روابط تهران - مسقط و مهم‌ترين مسايل منطقه‌اي را مورد بحث و تبادل نظر ‏قرار داده و بر ضرورت همکاري دو کشور در تقويت توسعه منطقه‌اي و برقراري صلح و امنيت پايدار در ‏منطقه تأکيد کردند.‏ روحاني در اين ديدار با اشاره به ‏روابط برادرانه و ديرينه دو کشور در طول تاريخ، گفت: روابط تهران – مسقط همواره صميمانه و پايدار بوده و در اين مسير، رويکرد حکيمانه و تلاش‌هاي خيرخواهانه و ‏برادرانه پادشاه عمان بسيار مؤثر بوده است.‏ رئيس‌ جمهوري توافق هسته‌اي ايران را به نفع روابط دو کشور، کشورهاي منطقه و جهان دانست و گفت: ‏امروز شرايط بسيار مناسبي براي توسعه و تحکيم هر چه بيشتر روابط ايران و عمان فراهم آمده است و اين ‏آمادگي وجود دارد که براي فعال‌سازي ظرفيت‌هاي اقتصادي، علمي، فرهنگي و روابط مردم دو کشور، ‏گام‌هاي جديد و بلندي برداشته شود. روحاني با اشاره به زمينه‌هاي گسترش همکاري تهران – عمان در بخش‌هاي مختلف از جمله اقتصاد، ‏حمل و نقل، گاز، انرژي، بنادر، صنعت و تجارت و خدمات فني و مهندسي، گفت: تعميق روابط بانکي مي‌تواند زمينه‌ساز شتاب در ‏توسعه روابط اقتصادي تهران – مسقط باشد و اميدواريم مسئولين بانکي دو کشور در جريان اين سفر، روابط مالي و ‏بانکي تهران و عمان را هر چه بيشتر توسعه دهند.‏
وي اهميت روابط علمي‌و فرهنگي ايران و عمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در اين زمينه ‏شرکت‌هاي دانش بنيان، ظرفيت‌هاي بسيار خوبي براي همکاري و تبادل تجربه با طرف عماني دارند که ‏مي‌توان آن را فعال کرد. ضمن اينکه تسهيل صدور رواديد مي‌تواند ارتباطات دو ملت و اطلاعات بخش‌هاي ‏خصوصي دو کشور از ظرفيت‌هاي همکاري را نيز تقويت کند.‏ رئيس‌ جمهوري نقش ايران و عمان را در امنيت منطقه بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: ايران و عمان ‏نگاهبانان تاريخي تنگه هرمز به عنوان مسيري امن و آزاد براي تجارت بين‌المللي هستند و همکاري دو کشور ‏در تأمين ثبات و توسعه منطقه‌اي بسيار حائز اهميت است.‏ روحاني با تاکيد بر اينکه 'تهران همواره از گسترش روابط دوجانبه و منطقه اي ‏با همسايگان استقبال مي‌کند'، اظهار داشت: جمهوري اسلامي‌ايران هر گاه کشورهاي منطقه با مشکلات مختلف از جمله تروريسم مواجه شدند، آنها را ‏ياري کرده است و پس از اين هم اگر هر کدام از اين کشورها، بويژه در برابر تروريست‌ها با مشکلي مواجه شوند و از تهران ‏درخواست کمک داشته باشند، حتماً به آنها کمک خواهيم کرد. رئيس‌ جمهوري ترويج ايران‌هراسي را توطئه اي فرا منطقه اي و طراحي دشمنان مشترک اسلام و اعراب منطقه دانست و خاطر نشان کرد: تهران همواره منادي حل ‏و فصل مشکلات و اختلافات از طريق گفت وگو بوده است و قدرت نظامي‌ايران نيز ‏صرفاً دفاعي و پشتوانه اي مستحکم براي امنيت منطقه است.‏
رئيس جمهوري تصريح کرد: براي تأمين امنيت منطقه هيچ راه حلي اساسي‌‌تر از مسئوليت‌پذيري کشورهاي ‏منطقه و همکاري‌هاي درون منطقه‌اي وجود ندارد، لذا کشورهاي منطقه بايد در کنار يکديگر براي امنيت و ‏ثبات پايدار در منطقه با يکديگر همکاري و مشارکت داشته باشند.‏ روحاني لزوم رسيدگي و چاره‌انديشي به وضعيت بسيار نامطلوب مردم يمن را مورد تأکيد قرار ‏داد و گفت: امروز وضعيت بسيار وخيمي‌براي مردم مظلوم يمن ايجاد شده است و همه ما به عنوان کشور‌هاي مسلمان منطقه، وظيفه ‏داريم اقدامات جدي و انسان‌دوستانه‌اي را براي ياري مردم اين کشور انجام دهيم.‏
رئيس‌ جمهوري اظهارداشت: برقراري آتش‌بس و کمک‌هاي انسان‌دوستانه و انجام مذاکرات سياسي يمني – ‏يمني براي حل و فصل مشکلات مردم مظلوم يمن، ضروري است. سلطان قابوس نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از حضور دکتر روحاني در عمان بر ‏تقويت بيش از پيش روابط دو کشور تأکيد کرد و گفت: عمان به دنبال تقويت و تحکيم همکاري‌ها و ‏مناسبات خود در تمامي‌عرصه‌هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي با ايران است.‏ پادشاه عمان با تقدير از رويکرد و آمادگي هميشگي تهران براي برقراري روابط نزديک‌تر با همسايگان و همکاريهاي منطقه اي، گفت که تحکيم روابط ايران و کشورهاي منطقه به نفع توسعه ، امنيت و ثبات ‏منطقه است.‏ سلطان قابوس خاطر نشان کرد: ترديدي وجود ندارد که تأمين امنيت منطقه مسئوليت اصلي کشورهاي منطقه ‏است، لذا رايزني و همفکري کشورهاي منطقه براي حل و فصل مسايل و مشکلات، بسيار ضروري است.‏ همچنين رييس جمهور کشورمان مسقط را به مقصد کويت ترک کرد. حسن روحاني که به دعوت رسمي‌امير کويت، وارد اين کشور شد، در فرودگاه بين المللي کويت از سوي شيخ صباح احمد جابر الصباح امير کويت مورد استقبال رسمي‌قرار گرفت.
در مراسم استقبال رسمي‌علاوه بر امير کويت، وليعهد، نخست وزير، همه وزراي کابينه دولت و جمع ديگري از مقامات ارشد در فرودگاه حضور يافته و در مراسم استقبال رسمي‌شرکت کردند. در مراسم استقبال رسمي‌سرود ملي جمهوري اسلامي‌ايران و کويت نواخته شد و اعضاي هيأت‌هاي عالي‌رتبه دو کشور به دکتر روحاني و امير کويت معرفي شدند. رييس جمهوري کشورمان با همراهي اميرکويت در محل اقامت وي حضور يافته و پس از ديدار و گفت‌وگو با جمعي از مقامات ارشد کويت، با امير اين کشور در کاخ اميري ديدار و گفت و گو کرد.

رهبر انقلاب در ديدار مردم آذربايجان:
رهبر انقلاب اسلامي‌با انتقاد از عناصري که فقط روي کمبودها و ضعف‌ها دست مي‌گذارند و آنها را بزرگنمايي مي‌کنند، افزودند: نکته قابل تأمل اين است که اين عناصر همان کساني هستند که خودشان به دشمن گراي تحريم‌ها را داده‌اند.
به گزارش ايسنا، حضرت آيت الله خامنه‌اي در ديدار پر شور هزاران نفر از مردم آذربايجان، حضور منسجم، مقتدارنه و پرطراوت ملت در راهپيمايي ۲۲ بهمن را «مايه‌ي آبروي انقلاب و نظام و ايران» خواندند و با اشاره به اينکه مسئولان نبايد اين حضور را به معناي گله نداشتن مردم تصور کنند، افزودند: آمريکا مي‌خواهد با تکرار ترفند تهديد و جنگ نظامي، توجه مسئولان کشور را از صحنه جنگ واقعي يعني جنگ اقتصادي منحرف کند، مسئولان هوشيار باشند و همه همت خود را صرف حل مشکلاتي همچون بيکاري، رکود، گراني و تبعيض کنند.
رهبر انقلاب اسلامي، حضور پرشکوه ملت در راهپيمايي ۲۲ بهمن امسال را «مايه آبروي انقلاب و نظام و ايران» خواندند و با تشکر صميمانه‌ي قلبي از مردم خاطرنشان کردند: امسال نه فقط منابع داخلي از افزايش حضور مردم در بسياري از شهرها سخن گفتند بلکه دشمنان انقلاب هم بر خلاف سالهاي قبل، با استفاده از تعابير «ميليوني» به اين حضور عزت‌بخش اذعان کردند و زبان بنده حقيقتاً از اداي تشکر از ملت قاصر است.
ايشان با اشاره به تلاش بي‌وقفه سيا، موساد، دستگاه اطلاعاتي و جاسوسي انگليس و هزينه شدن دلارهاي نفتي قارونها براي فضاسازي بر ضد انقلاب و جمهوري اسلامي‌گفتند: در تمام طول سال، صدها شبکه ماهواره‌اي، فضاي مجازي و ورشکستگان فراري از ايران، به تحقير و تضعيف و متهم سازي نظام مشغولند اما حضور عظيم ملت همچون باران رحمت الهي، در روز ۲۲ بهمن اين فضاي غبارآلود را پاکيزه مي‌کند و همچون رودخانه‌اي زلال و مبارک، آلودگي‌ها را مي‌زدايد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي تأمل در ترکيب جمعيتي راهپيمايي ۲۲ بهمن را ضروري و بسيار مهم برشمردند و افزودند: اکثر اين جمعيت عظيم، دوران تلخ و سياه اختناق طاغوت، پيروزي انقلاب، امام راحل و دفاع مقدس را نديده‌اند اما با احساس و معرفت و روشنفکري و روشن‌بيني به خيابانها مي‌آيند.
ايشان خاطرنشان کردند: حضور اميدآفرين و ايستادگي نسل سوم و چهارم در ميدان دفاع از انقلاب و نظام، نشان‌دهنده رويندگي و بالندگي انقلاب و نکته‌اي بسيار مهم و درخور توجه است. رهبر انقلاب اسلامي، تلاش دشمنان را براي ناکارآمد نشان دادن نظام، کوبيدن آب در‌هاون برشمردند و افزودند: ما البته مثل همه جاي دنيا نابساماني‌هايي داريم که به هيچ‌وجه از آنها نمي‌گذريم اما دشمن در تلاش است پيشرفتها و کارهاي بسيار مهم ۳۸ سال اخير را ناديده بگيرد و مردم را مأيوس کند. حضرت آيت الله خامنه‌اي با استناد به گزارشهاي واقعي، پيشرفتهاي کشور را در ۴ دهه اخير در برخي امور زيربنايي، شگفت‌انگيز خواندند و يادآوري کردند: برخي از اين پيشرفتها و جهش‌ها در دوره‌هاي صدساله هم معمولاً امکان پذير نيست. ايشان آبرو و عزت ملي ايرانيان را در مقايسه با دوران تحقيرآميز طاغوت، از دستاوردهاي پرافتخار انقلاب برشمردند و افزودند: رژيمِ تو سري خور از امريکا و انگليس، ملت را ذليل و خوار کرده بود اما امروز همه به عزت و اقتدار ملت و حضور تعيين‌کننده ايران اذعان دارند و مي‌دانند در تقريباً همه مسائل منطقه، اگر ايران حضور نداشته باشد و اراده نکند، کاري به پيش نخواهد رفت. رهبر انقلاب ۲۲ بهمن را «نعمتي الهي و فرصتي گرانقدر» براي اعلام مواضع و خواسته‌هاي ملت دانستند و افزودند: امسال، ملت نشان داد در مقابل دشمنان ايستاده است و به دنبال تحقق اسلام و پيشرفت نظام اسلامي‌برخاسته از مردم است و هر مسئولي با ملت همراه نباشد و ايستادگي نکند ملت او را بدون ترديد پس خواهد زد. حضرت آيت الله خامنه‌اي به مسئولان کشور تأکيد کردند: حضور پرشور مردم در مقابل دشمن کمين کرده براي بلعيدن ايران را به حساب گلايه نداشتن آنها از عملکرد مسئولان نگذاريد چرا که مردم از مسائل مختلف از جمله تبعيض و کم کاري و بي اعتنايي به مشکلات گلايه‌مندند و احساس ناراحتي و رنج مي‌کنند. ايشان خاطرنشان کردند: سال «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» در حال پايان يافتن است و مسئولان دولت و ديگر قوا بايد به مردم گزارش دهند در اين زمينه چه کرده‌اند.
رهبر انقلاب در همين زمينه افزودند: مسئولان نبايد به مردم بگويند «بايد چنين بشود»، بلکه بايد بگويند «چنين شد». حضرت آيت الله خامنه‌اي، «بيکاري و رکود و گراني» را از مشکلات مهم کشور خواندند و گفتند: البته مسئولان در تلاش هستند اما ظرفيت‌هاي کشور بيش از اينهاست و راه خروج از مشکلاتِ چند بعدي هم مشخص است. ايشان به سخنان ۶ سال پيش خود در زمينه هدف‌گذاري دشمن براي تشديد فشارهاي اقتصادي و دلسرد شدن مردم اشاره کردند و افزودند: مسئولان بايد به مسائل اقتصادي توجه کامل کنند، البته مسائل فرهنگي و علمي‌نيز مهم است اما در نگاه کوتاه‌مدت، مسائل اقتصادي در اولويت است. رهبر انقلاب اسلامي‌در تحليل هدف واقعي دولت قبلي و فعلي امريکا در تکرار ترفند «تهديد ايران به جنگ» افزودند: امروز هم مثل قبل از گزينه‌هاي نظامي‌روي ميز حرف مي‌زنند و آن مسئول اروپايي هم به مسئولان ما مي‌گويد «اگر برجام نبود وقوع جنگ حتمي‌بود»، اما اين حرف يک دروغ محض است و آنها مي‌خواهند ذهن ما را از جنگ واقعي يعني نبرد اقتصادي منحرف کنند و به جنگ نظامي‌سوق دهند تا مسئولان کشور از تمرکز در عرصه پيشرفت اقتصادي و توجه به جنگ فرهنگي غربي‌ها با ملت ايران باز بمانند. حضرت آيت الله خامنه‌اي، نظارت و پيگيري طرحها و برنامه‌ها را کاملاً ضروري خواندند و گفتند: از رئيس جمهور محترم خواسته‌ام به مديران اجرايي تذکر دهد که مديريت بايد با شفافيت و نظارت و پيگيري همراه باشد وگرنه صرف اينکه مديران بگويند «بشود» و طرف مقابل هم بگويد «چشم»، پيشرفتي صورت نمي‌گيرد و کار عيني انجام نخواهد شد. رهبر انقلاب اسلامي‌با استناد به آيه «واعدوا لهم ما استطعتم من قوه» تأکيد کردند: منظور اين آيه فقط توجه به قوه نظامي‌نيست بلکه معناي آيه اين است که هرچه مي‌توانيد درون خود را از همه نظر قوي کنيد که اين همان استحکام ساخت داخلي است که بارها گفته‌ام. رهبر انقلاب اسلامي، تحقق رشد ۸ درصدي را به استناد نظر متخصصان و به شرط استفاده کامل از ظرفيتهاي داخلي امکان پذير دانستند و خاطرنشان کردند: معناي واقعي رشد، رشد توليد و استحکام داخلي اقتصادي يعني همان اقتصاد مقاومتي است نه فقط فروش بيشتر نفت که البته آن هم مفيد است. ايشان با انتقاد از عناصري که فقط روي کمبودها و ضعفها دست مي‌گذارند و آنها را بزرگنمايي مي‌کنند، افزودند: نکته قابل تأمل اين است که اين عناصر همان کساني هستند که خودشان به دشمن گراي تحريم‌ها را داده‌اند. رهبر انقلاب اسلامي‌در بخش ديگري از سخنانشان، حادثه ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ تبريز را درسي مهم و همچون موتور پيش‌برنده ملت در پيروزي انقلاب اسلامي‌دانستند و افزودند: مردم آذربايجان در همه تحولات مهم اجتماعي و سياسي ۱۳۰ سال گذشته کشور مانند قضيه تنباکو، مشروطه، نهضت ملي‌شدن صنعت نفت، انقلاب اسلامي‌و دفاع مقدس از اصلي‌ترين محورهاي مبارزه بوده‌اند و اين، شناسنامه و تاريخ پر افتخار آذربايجان است.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به تحرکات تفرقه‌افکنانه برخي گروهها در سالهاي اول انقلاب در تبريز، گفتند: امام بزرگوار ما در مقابل آن حرکتها که برخاسته از سياستهاي قديمي‌انگليسي‌ها بود، فرمودند «هيچ‌کس نگران نباشد، چراکه خود مردم تبريز جواب آنها را خواهند داد» و همين‌گونه نيز شد. ايشان، هوشياري قشرهاي مختلف مردم از جمله مردم و جوانان و نخبگان آذربايجان را در مقابل اختلاف‌افکني و وسوسه‌هاي دشمنان ستودني خواندند و گفتند: آذربايجان نقطه قوت انقلاب و نظام اسلامي‌است و مردم آن در راه دفاع از وحدت ملي از جانشان مايه گذاشته‌اند که همه بايد قدردان اين فداکاري باشند. حضرت آيت الله خامنه‌اي، تنوع قوميتهاي مختلف همچون ترک، فارس، لُر، کُرد، عرب و بلوچ را فرصتي ارزشمند براي ايران دانستند و خاطرنشان کردند: دشمن همواره به ايجاد شکاف قوميتي چشم طمع دوخته تا به خيال خود از هر گسلي در کشور استفاده و زلزله ايجاد کند، در حالي‌که هيچ گسلي در کشور وجود ندارد و مردم، يکپارچه و متحد هستند.
رهبرانقلاب اسلامي‌با اشاره به سينه سپر کردن و ايستادگي اقوام بزرگ ايراني و از همه بهتر مردم آذربايجان در مقابل سياستهاي خباثت‌آلود دشمنان، مرحوم مولوي عبدالعزيز ساداتي از علماي اهل سنّت بلوچ، مرحوم شهيد شيخ‌الاسلام از علماي اهل سنّت کردستان و همچنين سردار جوان و عرب خوزستاني شهيد علي‌هاشمي‌را نمونه‌هايي از حرکت متحد و هماهنگ اقوام در دفاع از اسلام و انقلاب دانستند و افزودند: ملت ايران متحد، منسجم، همراه و همدل است.
حضرت آيت الله خامنه‌اي از همين زاويه به تعبير مطرح‌شده در روزهاي اخير با عنوان «آشتي ملي» اشاره کرد و با بي‌معني دانستن اين تعبير و انتقاد از پر و بال دادن به آن در روزنامه‌ها، گفتند: مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتي کنند؟ قهري وجود ندارد، البته مردم ما با کساني که در سال ۸۸ به روز عاشوراي حسيني اهانت کردند و با قساوت و لودگي و بي‌حيايي، جوان بسيجي را در خيابان لخت کردند و کتک زدند، قهر هستند و با آنها آشتي هم نمي‌کنند. ايشان افزودند: البته کساني که با اصل انقلاب مخالف بودند و مي‌گفتند «انتخابات بهانه است و اصل نظام هدف ماست»، عده‌اي معدودند و در مقابل اقيانوس عظيم و پر طراوت ملت ايران، فقط يک قطره کوچک هستند. رهبر انقلاب اسلامي‌خاطرنشان کردند: مردم ايران در جايي که پاي اسلام، ايران، استقلال و ايستادگي مقابل دشمن در ميان است، با همه وجود ايستاده و با يکديگر متحد و مجتمع هستند، البته ممکن است در فلان قضيه سياسي دو نفر با هم اختلاف‌نظر داشته باشند، اما اين چيز مهم و مؤثري نيست و مسئله‌اي عادي و طبيعي به‌شمار مي‌رود. حضرت آيت الله خامنه‌اي تأکيد کردند: اقيانوس خروشان، منسجم و متحد ملت بايد روز به روز تقويت شود. رهبر انقلاب با اشاره به شعله‌هاي اميد مقدس و الهي که همواره دل ملت را گرم کرده است افزودند: با وجود همه پيشرفتها ما تاکنون در تحقق آرمانهاي اسلام و انقلاب، تنها قدمي‌کوتاه برداشته‌ايم و بايد به سوي جامعه‌ي اسلامي‌عادلانه، پيشرفته، مقتدر و با عزت گامهاي بلندي برداريم که به فضل الهي با ادامه مسير ملت و نظام، قطعاً پيروزي و آينده متعلق به ملت عزيز ايران خواهد بود.

نامه‌نگاري شركت واردكننده خودروهاي آمريكايي با رئيس مجلس
گروه صنعت، معدن و تجارت- سعید قلیچی: موضوع واردات خودروهاي آمريكايي يا خودروهاي برند ثالث توليد شده در آمريكا تقريبا به پايان خود رسيده است. مقرر شده تمام اين خودروها مشمول ممنوعيت واردات شوند.
پيش از اين 1000 خودرو آمريكايي وارد كشور شده‌اند و حالا صحبت از پلاك شدن اين خودروها به گوش مي‌رسد.
به گزارش تجارت آنلاين، طي ماه‌هاي گذشته نشست‌هاي متعددي بين کميسيون صنايع و معادن مجلس با وزير صنعت، معدن و تجارت، درخصوص واردات خودروهاي توليد آمريکا برگزار شده است. حقيقت اين است كه مسئولان وزارت صنعت معتقدند كه خودرو كالايي سرمايه‌اي است و به اين ترتيب مشمول ممنوعيت واردات كالاهاي مصرفي از آمريكا نمي‌شود. از طرف ديگر مسئولان نيروي انتظامي‌طبق بخشنامه‌اي داخلي درصدد جلوگيري از واردات خودروهاي آمريكايي برآمده و پليس راهور از پلاك كردن خودروهاي توليد شده در آمريكا خودداري كرده است. با اين حال خبر مي‌رسد كه شرکت واردكننده خودرو از آمريكا (پرشين خودرو) طي روزهاي گذشته نامه‌اي مبني بر شماره‌گذاري خودروهاي آمريکايي که در گذشته خريداري شده به رييس مجلس ارسال کرده است. هرچند اين نامه‌نگاري كمتر در رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت و خبري نشد، اما رييس مجلس از کميسيون صنايع و معادن مجلس درخواست کرده که اين موضوع را مورد بررسي قرار دهد و گزارش بررسي‌ها را به رييس مجلس ارائه دهند. سه شنبه نيز اعضاي هيئت رييسه مجلس و برخي اعضاي کميسيون صنايع و معادن، نمايندگان گمرک کشور، سازمان استاندارد، نيروي انتظامي، وزارت صنايع و معادن و شرکت پرشين خودرو که واردکننده خودروهاي آمريکايي است، موضوع واردات خودروهاي توليد آمريکا مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در همين حال رييس کميته صنعت کميسيون صنايع مجلس از شماره‌گذاري هزار خودروي توليد آمريکا که شماره‌گذاري آنها در گذشته متوقف شده بود،
خبر داده است.
بخشنامه داخلي نيروي انتظامي‌براي جلوگيري از واردات
ولي ملکي در گفتگو با خانه ملت، اظهار كرد: بنده به عنوان رييس کارگروه صنعت کميسيون بررسي‌ها را آغاز کردم و به اين نتيجه رسيدم که نيروي انتظامي‌تصميمات خود براي جلوگيري از واردات خودروهاي آمريکايي بدون دليل مکتوب انجام داده و هيچ بخشنامه يا نامه‌اي در اين خصوص از سوي دفتر مقام معظم رهبري ارسال نشده است. اين نماينده مجلس دهم ادامه داد: نيروي انتظامي‌براساس فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينکه از واردات خودروهاي آمريکايي که مصرف زيادي دارند، جلوگيري شود، براساس آن در ارديبهشت بخشنامه‌اي داخلي تنظيم مي‌کند، که از مهرماه جلوي واردات خودروهاي توليد آمريکا را بگيرند. ملکي در ادامه با بيان اينکه برخي اشخاص حقيقي و حقوقي که از گذشته ثبت سفارش خودروهاي آمريکايي کرده بودند، از مهرماه اجازه واردات نيافتند، تصريح كرد: بيشتر خودروهاي وارداتي توليد آمريکا BMW بوده و واردکنندگان در اين بخش هيچ تقصيري نداشته‌اند، چراکه بخشنامه‌اي از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت مبني بر ممنوعيت واردات خودروهاي توليد آمريکايي براي آنها ارسال نشده است. وي با اشاره به اينکه از ديد وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرمايشات مقام معظم رهبري ممنوعيت کالاهاي مصرفي است، ادامه داد: وزارت صنعت کالاهاي مصرفي را در دو ليست پيوست نوشته، که يک ليست 147 قلم و ليست ديگر 80 قلم است و اين وزارتخانه خودرو را کالاي مصرفي نمي‌داند و معتقد است که کالاي مصرفي در مدت زمان کوتاهي مصرف مي‌شوند.
جلوگيري پليس راهور از شماره‌گذاري 1000 خودرو
ملکي، رئيس كميته صنعت كميسيون صنايع و معادن با بيان اينکه بسياري از واردکنندگان خودروهاي توليد آمريکا براي واردات اين خودرو LC باز کرده‌اند، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بايد به بانک‌ها، گمرکات و واردکنندگان خودرو اعلام مي‌کرد که واردات خودروهاي توليد آمريکا ممنوع است، تا واردکنندگان LC بازنمي‌کردند. وي افزود: حدود 450 خودرو توسط يك شركت واردكننده خودرو (پرشين خودرو) و حدود 550 خودو توسط افراد حقيقي وارد شده، که مجموعا هزار خودرو شده است و توسط پليس راهور از شماره‌گذاري آنها جلوگيري شده است. اين نماينده مجلس با بيان اينکه 200 ميليارد تومان از پول اين شركت واردكننده خودرو در واردات خودروهاي توليد آمريکا بلوکه شده بود، ادامه داد: در آخرين نشستي كه درباره موضوع واردات خودروهاي آمريكايي برگزار شده، مقرر شد هرچه سريع‌تر نسبت به تعيين تکليف و شماره‌گذاري اين خودروها که در گذشته واد کشور شده اقدام شود. ملكي در پايان تصريح کرد: از اين پس واردات هرگونه خودرو با برند آمريکايي و برندهاي ثالث و توليدي آمريکا به کشور ممنوع شد و وزارت صنعت بخشنامه آن را ابلاغ کرده است.
صنعت خودروسازي براي پيشرفت نياز به رقيب دارد
در همين حال شهرام آزادي، كارشناس صنعت خودرو در گفتگو با خبرنگار «تجارت» ضمن اشاره به موضوع آزاد شدن واردات خودروهاي آمريکايي با شرايطي خاص كه مورد تاييد مجلس و دولت باشد، تصريح كرد: اگر ظرفيتي براي رقابت ايجاد شود مطلوب اين است كه خودروسازي ما بتواند خود را به روز کند. وي ادامه داد: به روز نبودن ماشين‌آلات خطوط توليد خودرو در كشورمان يکي از اشکالاتي است که به اين صنعت وارد است؛ چراکه در حال حاضر در اين صنعت رقابتي وجود ندارد، اما اگر محصولي بخواهد وارد کشور شود و با توليدات داخلي رقابت کند، توليدکننده داخلي ناچار خواهد بود تا خود را براساس شرايط، نياز و خواست مشتري و تنزل قيمت وفق دهد که همه اين‌ها در عمل مي‌تواند به سود کشور است. اين مدرس دانشگاه با بيان اينکه نبايد واردات خودرو به سمت واردات بي‌رويه برود، خاطرنشان کرد: بايد به خودروهايي اجازه ورود بدهيم که اصل تکنولوژي آن نيز وارد کشور شود و قيمت آن مناسب بوده و خدمات پس از فروش آن نيز وجود داشته باشد، اما همه اين‌ها به گونه‌اي نباشد که سيستم خودروسازي كشور را با تعطيلي مواجه کند چراکه با اين شروط اگر عرصه رقابتي ايجاد شود، منعي ندارد و بايد از آن استقبال کرد. آزادي ادامه داد: حساسيت‌هاي زيادي درباره موضوع واردات خودرو از آمريكا در كشور وجود دارد. حقيقت اين است كه غير از آمريکا کشورهاي بسيار ديگري وجود دارند که ما مي‌توانيم از آنها اين واردات را انجام دهيم. فرانسه، آلمان، ژاپن و کره جنوبي مي‌توانند کشورهايي باشند که ما مي‌توانيم در زمينه صنعت خوردروسازي با آنها همکاري کنيم. اين كارشناس صنعت خودرو در پايان تاکيد کرد: به نظر مي‌رسد براي واردات خودرو اولويت كشور ما نبايد آمريکا باشد؛ چراکه توليدات آمريکايي از حيث مصرف سوخت بسيار بالاست و معمولا آنها اين خودروها را بيشتر براي کشورهاي جهان سوم توليد مي‌کنند.

پايگاه خبري تايمز به تازگي فهرستي از 10 دانشگاه بين‌المللي برتر دنيا را منتشر کرده است که سوئيسي‌ها، آسيايي‌ها و انگليسي‌ها تمام 10 رتبه را به خود اختصاص داده‌اند.  اين رده‌بندي براساس گستردگي رشته‌هاي تحت پوشش، تعداد دانشجويان و اساتيد، تعداد مقالات و تحقيقات منتشر شده در ژورنال‌هاي معتبر و شهرت دانشگاه‌ها انجام شده است. نکته جالب توجه حضور موفق دانشگاه‌هاي سوئيس در اين رده‌بندي است.

رييس کل گمرک از وام بلاعوض ژاپن براي تجهيز گمرکات ايران به دستگاه‌هاي کنترلي پيشرفته خبر داد و گفت: در ۱۰ ماهه‌امسال ميزان واردات ۳۷ ميليارد دلار و ميزان صادرات نيز ۳۸ ميليارد دلار بوده است.
 آنطور كه گمرک ايران گزارش داده مسعود کرباسيان گفت: کشور ژاپن در بررسي‌هاي انجام داده با توجه به اقداماتي که در دولت و گمرک جمهوري اسلامي‌ايران مورد ارزيابي قرار داده که به‌طور جد با تخلفات برخورد مي‌شود، معادل ۷ ميليون دلار به صورت وام بلاعوض به گمرک اختصاص داده تا دستگاه ايکس‌ري خريداري کند. وي ادامه داد: خوشبختانه در کنار ايکس‌ري تجهيزات ديگري براي کنترل در گمرکات به کار گرفته شده است. جمهوري اسلامي‌ايران در کل منطقه و حتي کشورهاي آسيايي بيشترين دستگاه ايکس‌ري را داراست زيرا در منطقه‌اي حضور داريم که به دليل ايجاد امنيت در همسايگي و ضرورت کنترل ترانزيت، اين امر ايجاب مي‌کند به سمت کنترل و نظارت بيشتر برويم.
رئيس سازمان گمرک ايران، با اشاره به اينکه از سگ موادياب، جي پي اس، آر اف آي دي و مديريت ريسک در بحث نظارت گمرکات استفاده مي‌شود، خاطرنشان کرد: تاکنون دو دستگاه ايکس‌ري در گمرک شهيد رجايي نصب شده است و در آينده يک دستگاه ايکس‌ري جديد با سرعت بالاي ارزيابي روزانه ۱۲۰۰ کانتينر در روز در اين گمرک مهم نصب خواهد شد. كرباسيان با اشاره به اينکه ايکس‌ري‌هاي جديد با همکاري بخش خصوصي نصب و راه‌اندازي مي‌شود، افزود: با وزارت دفاع توانستيم توافق‌نامه‌اي امضا کنيم تا با استفاده از امکانات صنايع دفاع، آنها براي گمرک ايران ۵ دستگاه‌ ايکس‌ري توليد کنند. اين دستگاه‌ها به پيشرفته‌ترين تکنولوژي مجهز هستند که در گذشته‌امکان خريد آن براي ما محدود بود و يا فقط از کشوري خاص به ايران وارد مي‌شد، ولي در حال حاضر توانسته‌ايم در داخل کشور اين دستگاه‌ها را بسازيم و اين براي ما يک افتخار است. وي ادامه داد: اکنون تفاهم‌نامه ميان ما و وزارت دفاع امضا شده و قرارداد آن هم در مرحله نهايي شدن است. اين موضوع يک اتفاق ملي است و باعث خرسندي براي کشور محسوب مي‌شود. گمرک نيز از ساخت اين دستگاه‌ها توسط وزارت دفاع پشتيباني خواهد کرد و ما کمک‌هاي لازم را هم به آنها ارائه خواهيم کرد.
كارنامه 10 ماهه تجارت خارجي
وي با بيان اينکه کماکان تراز تجاري کشور مثبت بوده و اميدوارم اين روند تداوم يابد، افزود: از اول سال تا ۲۳ بهمن ماه، ۳۷ ميليارد دلار واردات کشور با۳ درصد رشد و ۳۸ ميليارد دلار صادرات با ۹ درصد رشد صورت گرفته است. کرباسيان با بيان اينکه بيشترين حجم واردات کشور از بندر شهيد رجايي با آمار ۶۰ درصدي است و اگر تخلفي صورت بگيرد به‌طور حتم به دليل حجم بالا، تخلف در اين بندر استراتژيک بيشتر از جاهاي ديگر رخ مي‌دهد، افزود: تمامي‌ارگان‌ها کاري که انجام داده‌اند در اين راه معادل يک تخلفي که گمرک بررسي کرده يعني معادل ۳ هزار ميلياردي نبوده است. وي گفت: گمرک با تخلفات برخورد مي‌کند و اگر پرونده‌اي بوده کشف شده و در همه جاي دنيا قاچاق انجام و با آن برخورد مي‌شود.

علي ديني ترکماني تشریح کرد؛
عضو هيات علمي‌موسسه مطالعات پژوهش‌هاي بازرگاني گفت: اقتصاد ما درگير شکست نظام مند شده است و حل آن اصلاح ساختاري مي‌طلبد.
علي ديني ترکماني، عضو هيات علمي‌موسسه مطالعات پژوهش‌هاي بازرگاني مطالب خود را با طرح يک پرسش آغاز کرد و گفت: آيا در حال حاضر اقتصاد و سياست ما بر روي ريل صحيح قرار دارد؟ اگر ما در مسير درستي باشيم سياست‌هاي کوتاه مدت ما را به اهداف بلندمدت مي‌رساند.
وي ادامه داد: اولويت‌ها و مسائل متعددي در اقتصاد وجود دارد؛ از جمله کاهش نااطميناني به آينده، هدايت نقدينگي به رشته فعاليت‌هاي مولد، افزايش بهره وري سرمايه از طريق تکميل سرمايه گذاري‌هاي ناتمام، کنترل بيکاري، کنترل کسري مالي صندوق‌هاي بازنشستگي، مسکن اجتماعي و حاشيه نشيني، زيرساخت‌هاي شهري، هدايت درآمدهاي ارزي نفتي به سرمايه گذاري‌هاي کليدي، کنترل بحران زيست محيطي، کنترل توسعه نابرابر منطقه اي، تثبيت نرخ ارز، متحول کردن توليد و صادرات غيرنفتي، با کيفيت تر کردن رشد اقتصادي، کاهش شکاف در عملکرد برنامه توسعه، اصلاح نظام مالياتي، انضباط مالي و پولي، توسعه گردشگري و غيره. علي ديني ترکماني با تاکيد بر اينکه اين اولويت‌ها اجزايي از يک کليت واحد است و گفت: ما درگير شکست نظام مند شده‌ايم و مدام درگير حل مسائل کوچک هستيم. درحالي که حل اين موضوع اصلاح ساختاري مي‌طلبد. راهکار ما بايد اين باشد که توجه کنيم در افق بلندمدت، در ساختار نظام اقتصاد جهاني و منطقه اي اگر اين شرايط ادامه پيدا کند، به کجا خواهيم رسيد؟
وي با بيان اينکه ما به پديده بحران توسعه فراگير درگير هستيم، گفت: به اين دليل ما فرصت‌هاي تاريخي را از دست داده‌ايم. دچار عقب ماندگي شده‌ايم که اين موضوع رفته رفته شدت مي‌يابد. به اين ترتيب در اقتصاد جهاني نمي‌توانيم تغيير کنيم. اين کارشناس اقتصادي در ادامه تصريح کرد: با ظهور قدرت‌هاي نوظهور، جا به جايي در قدرت هژمونيک و تغيير نظم امنيتي، سياسي و اقتصادي جهاني مي‌توانيم از اين فرصت استفاده کنيم. تغيير در نظام حکمراني اقتصادي جهاني مواردي نظير تغيير سازمان کاري بانک جهاني و صندوق بين المللي پول، تغيير نظام پولي جهاني و جايگزيني پول جديدي مانند حق برداشت صندوق بين المللي پول به جاي دلار براي تسويه حساب‌هاي بين المللي و ذخيره جهاني، تغيير نظام مالي جهاني و اعمال ماليات بر سود معاملات سهام با هدف پيشگيري از بحراني ديگر را در برمي‌گيرد. وي ادامه داد: حال اين سوال پيش مي‌آيد اگر اين تغييرات رخ دهد ما چه فرصت‌هايي داريم؟ درواقع بايد گفت اين فرصت در اختيار ماست اگر تغيير ريل دهيم. اما حقيقت اين است که به دليل ساختارهاي کلي بازدارنده در حال ورود به شکاف تاريخي هستيم. بايد تاکيد کنم که ما بر مبناي جميع امکانات توليدي که داريم مي‌توانيم يک ترکيه ديگر داشته باشيم.
ديني ترکماني با اشاره به فرصت‌هاي نظام اقتصاد جهاني براي ايران، گفت: تبديل شدن به قدرت منطقه اي بزرگ متناسب با موقعيت ژئوپلتيکي، سرزميني، امکانات طبيعي و انساني کشور، جذب گردشگر بين المللي و تبديل شدن به يکي ازاقتصادهاي برتر در گردشگري، تبديل شدن به يکي از اعضاي دائمي‌شوراي امنيت سازمان ملل از جمله اين فرصت‌هاست.
اين کارشناس اقتصادي به تبيين الزامات استفاده از اين فرصت‌ها پرداخت و گفت: بازسازي نظام حکمراني بر مبناي اصل "جهاني فکر کن و ملي عمل کن"، تقويت ديپلماسي سياسي و تجاري به عنوان يکي از ارکان مهم شاخص قدرت ملي، ارتقاي ظرفيت جذب و زمينه سازي براي شکل گيري مثلث توسعه از جمله مواردي هستند که بايد مورد توجه قرار گيرند . وي با تاکيد بر اينکه بدون ارتقاي ظرفيت، امکان ارتقا در جايگاه نظام اقتصاد جهاني وجود ندارد، اظهار کرد: به منظور بررسي اولويت‌هايي نظير کاهش تورم و بيکاري، توليدات و صادرات دانش بنيان، تثبيت نرخ واقعي ارز بدون کاهش پي در پي ارزش پول ملي بايد اين زيرساخت ظرفيتي وجود داشته باشد. وي ادامه داد: زير ساخت ظرفيت جذب تابع اين عوامل است: ذخيره دانش از گدشته، سرمايه انساني جديد، مهارت‌هاي مديريتي و قابليت‌هاي سازماني، همکاري‌هاي علمي‌و فني شبکه اي منطقه اي و جهاني. اگر اين موضوعات قوي باشد، ارتقاي بهره وري عوامل توليد يادگيري و همپايي فناورانه به وجود خواهد آمد. اين کارشناس اقتصاد با تاکيد بر اينکه با اين چرخه، مساله ما به مرور حل مي‌شود، گفت: براي اينکه اين اتفاق رخ دهد، نظام نهادي حکمراني بايد حل شود. ما درگير پديده تو در توي نهادي هستيم و به اين طريق اتلاف منابع، موازي کاري، دور زدن قوانين و مسئوليت نپذيري رخ مي‌دهد. از طرفي بايد به سيستم انگيزشي توجه کنيم تا با پديده فرار مغزها مواجه نشويم.

«تجارت» سوداگری جدید با خانه‌های قدیمی تهران را بررسی کرد؛
تجارت- محمد خادمي:ازمهم‌ترين درآمد‌هاي شهرداري دريافت هزينه مجوز ساخت و ساز ساختمان‌هاي مسکوني است، اما در چندسال اخيربه دليل رکود بازارمسکن ساخت و سازدرتهران به زير 80درصد رسيده، به همين منظور درآمد شهرداري کلانشهر تهران بسيار کاهش يافته، در اين ميان شهرداري تهران بي کار ننشسته و دست به کار شده تا اين درآمد خود را به شکل ديگري جبران کند.
يکي از اين روش‌ها اين است که شهرداري پايتخت براي اينکه درآمد خود را تامين کند رو به صدور مجوز تجاري آورده است، به شکلي که شهرداري با درخواست مراجعه کنندگان براي صدور مجوز بناي تجاري در هر نقطه اي از شهر و با هر شرايطي موافقت مي‌کند. در حال حاضر در تهران بيش از3ميليون واحد مسکوني و کمتر از يک ميليون مغازه ساخته شده است و اگر به همين روند شهرداري ادامه دهد بناهاي محيط‌هاي تجاري از تعداد بناهاي واحد‌هاي مسکوني پيشي مي‌گيرد.اين درحالي است که شهرداري مجوز بخشي از حياط و بناي واحدهاي مسکوني را براي تبديل به محيط تجاري صادر مي‌کند. در گزارش پيش رو بيشتر به اين موضوع پرداخته‌ايم که در ادامه مي‌خوانيد:
شهرداري به فکر درآمدزايي است
براي اينکه اين موضوع را به شکل اساسي بررسي کنيم، به سراغ« محمدسالاري»رئيس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهرتهران رفته‌ايم، او در اين باره مي‌گويد:« صدور مجوز تجاري دربناهاي شهرتهران براساس 2روش که در طرح تفصيلي آمده است صادر مي‌شود، نخست اينکه طرح‌هاي تجاري بزرگ طبق طرح تفصيلي در پهنه کار و فعاليت قرار مي‌گيرند و روش دوم اينکه در محله‌هاي مسکوني به شکل محدود تجاري صادر مي‌شود.»به گفته وي کاربري‌هاي تجاري در محله‌هاي مسکوني براساس نيازآن محله صورت مي‌گيرد، مثلا يک نانوايي، ميوه فروشي، سوپرمارکت، خشکشويي و...آن هم در صورتي که شرايط بنا در آن محله داشته باشد، مجوزآن صادر مي‌شود؛ تا شهروندان آن محله مايحتاج روز مرشان را بتوانند تاميين کنند، اما متاسفانه شهرداري تهران در زمان صدور مجوز تجاري توجه درستي از طرح تفصيلي ندارد و به شکل بي رويه اقدام به صدور مجوز تجاري در محله‌هاي مسکوني مي‌کند.»اين عضو کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران در ادامه مي‌افزايد:« يکي از بندهاي طرح تفصيلي براي صدور مجوز تجاري در محله‌هاي مسکوني مشخص شدن صنف مورد نظر مالک است، در صورتي که صنف مشخص شده بايد نياز مايحتاج اهالي محله باشد، نه اينکه مجوز تجاري براي نمايشگاه اتومبيل، تعميرگاه خودرو و ديگر مشاغل که نياز مايحتاجي نيست صادر شود.همچنين يکي ديگر از کم کاري‌هاي شهرداري در زمين صدور مجوز تجاري اين است که بعد از راه‌اندازي محيط تجاري بايد به سراغ آن ملک تجاري رفته و از فعال بودن آن صنف مورد نظرمطلع شد، نه اينکه مالک بعد از صدور مجوز تجاري اقدام به راه‌اندازي يک صنف مزاحم براي اهالي آن محله کرده باشد، که اين کارخلاف است و شهرداري بايد بعد از ساخت بناي تجاري نظارت خود را در زمان بهره برداري داشته باشد.»سالاري در پاسخ به سوال خبرنگار ما در باره اينکه در بعضي از معابر شهر شاهد آن هستيم که شهرداري مجوز تجاري براي حياط خانه‌هايي که در شمال خيابان قرار دارد را صادر مي‌کند، که اين موضوع خلاف قانون راه‌اندازي محيط تجاري در معابر شهري است؟مي‌گويد:« شهرداري به دنبال درآمدزايي است، اما در صورتي که شهرداري خانه ضلع شمالي معابر که حياط آنها به روي خيابان باز شود را اقدام به صدور مجوز تجاري کند، خلاف قانون اقدام کرده است.» آن طور که اين عضو شوراي شهر تهران مي‌گويد:« آمار دقيقي از صدور مجوز تجاري که در اين 2تا3 سال اخير از سوي شهرداري صادر شده است نداريم، اما در مناطق پر جمعيت مالکان اقدام به ساخت تجاري مي‌کنند و شهرداري نيز به راحتي با درخواست مالکان موافقت مي‌کند، البته اين موضوع را بارها در جلسه شوراي شهر مطرح کرده‌ايم و تذکراتي را به مسئولان شهرداري داده‌ايم، که خوشبختانه در زمينه صدور مجوز مجموعه‌هاي تجاري بزرگ در ماده 5 مقررات ساخت مجموعه‌هاي تجاري بزرگ دقيق تر لحاظ مي‌شود.»
درآمدشهرداري کاهش پيدا کرده است
اما «احمد مسجدجامعي» ديگر عضو شوراي شهرتهران در پاسخ به سوال خبرنگار تجارت درباره اينکه آيا شهرداري تهران به دليل رکودي که در مسکن وجود دارد و باعث کاهش درآمد در زمينه عوارض واحدمسکوني در زمان خريد و فروش ملک و همچنين کاهش مجوز براي صدور ساخت و ساز مسکن مواجه است، روبه صدور مجوزتجاري آورده تا بتواند درآمد خود را در زمينه صدور مجوز ساخت و عوارض خريد و فروش مسکن جبران کند؟مي‌گويد:« اينکه شهرداري تهران درآمدش در زمينه مسکن به دليل رکودي که به وجود آمده است، کاهش داشته است را قبول مي‌کنم، اما اينکه شهرداري بخواهد اين جبران درآمد را از صدور مجوز تجاري به شکل بي رويه و غير کارشناسي انجام دهد را قبول ندارم و بايد اين موضوع به شکل اساسي بررسي شود، تا ببينم شهرداري به شکل بي رويه اقدام به صدور مجوز تجاري مي‌کند يا اينکه براساس کارشناسي شده دست به اين اقدام مي‌زند.»
تراکم به عنوان سرمايه شهر است
 صدور مجوز تجاري در پايتخت را از نگاه مختلف مي‌توان به آن پرداخت، که در اين خصوص«مهدي بيگ محمدي» کارشناس معماري و شهرسازي معتقد است:« فروش تراکم از اختيارات شهرداري‌هاست، اما فروش بيش از حد تراکم موجب کاهش سرمايه شهر در آينده مي‌شود، به طوري که مديريت آينده شهرداري با چالش کمبود زمين به عنوان سرمايه در شهر مواجه خواهد شد و در واقع سرمايه اي ندارد و مديري شهري به عنوان يک نهاد خدمات رسان ورشکسته به حساب مي‌آيد.»او ادامه مي‌دهد:« در ابتداي راه‌اندازي يک منطقه جغرافيايي به عنوان شهر مسئولان مربوط بايد در ابتدا به فکر جمعيت ساکن در آن منطقه و سپس سرانه تجاري، آموزشي، درماني و فضاي سبزآن باشند، نه اينکه بعد از ساخت و تکميل محله مسکوني به فکر محيط‌هاي تجاري و خدماتي باشند.»اين کارشناس معماري و شهرسازي مي‌گويد:« گاهي اوقات شاهد آن هستيم که شهرداري مي‌خواهد خياباني را تعريض کند و براي اينکه مالکان همکاري کنند به صاحبه ملک معارض پشنهاد مي‌دهد در صورت عقب نشيني ملکشان قسمتي از بناي مسکوني شان را تجاري مي‌کند، که اين موضوع خود باعث ايجاد ترافيک و معضلات ديگر در آينده مي‌شود، به طور مثال در خيابان هوانيروز منطقه22 اين موضوع رويت شده است.»به گفته بيگ محمدي قانون که در زمينه راه‌اندازي يک محيط تجاري وجود دارد اين است که در صورتي که 25متر تجاري ساخته شود مالک موظف است يک پارکينگ خودرو فراهم کند، اين درحالي است که اين موضوع مورد توجه سازندگان تجاري قرار نمي‌گيرد و شهرداري نيز به اين موضوع آن طور که بايد توجهي ندارد.اواضافه مي‌کند:« شهرداري براي هر يک متر مربع تجاري از سازنده‌ها 5ميليون تومان دريافت مي‌کند تا مجوز را صادر کند، در صورتي که سازنده در زمان پايان بهره برداري آن ملک را متري 50 ميليون به فروش مي‌رساند، يعني حدود 10برابر هزينه انجام شده، به همين منظور مالکان خيابان‌هاي اصلي تمايل دارند تا ملکشان را به تجاري تبديل کنند، اين درحالي است که در گذشته شهرداري به هيچ عنوان مجوز تجاري صادر نمي‌کرد ولي اين روزها به راحتي اقدام به آن مي‌کند، که اين موضوع سوال برانگيزاست.»
شواهد موجود
طبق بررسي‌هاي ميداني خبرنگار «تجارت» بيشترمجوز تجاري در مناطق غربي تهران به دليل توسعه و جمعيت در اين مناطق صورت گرفته است که بخش قابل توجهي از مجوز‌هاي تجاري براي حياط واحدهاي مسکوني بوده است، نشاني اين مکان‌ها به اين شرح است؛ منطقه 22 در خيابان‌هاي گلها، هوانيروز، اميرکبير، کاج و در منطقه5تهران در بلوار آيت ا...کاشاني، خيابان‌هاي بهنام، بلوار اباذر، شربياني، بلوار فردوس و در منطقه2 در خيابان ناهيد، ابوالفضل، محله فرحزاد و همچنين منطقه 7 در خيابان شريعتي حياط خانه‌ها به تجاري تبديل شده است.
پيگيري بي نتيجه
مسئول صدور مجوز بناهاي تجاري و مسکوني در شهرداري معاونت شهرسازي است، به همين منظور خبرنگار ما براي اينکه نظر مسئولان اين معاونت شهرداري را جويا شود، با «حسين مهاجر»مدير روابط عمومي‌اين معاونت ارتباط برقرار کرده است و بعد از ارسال سوالات مربوط در اين خصوص اعلام شده که در حال حاضراين معاونت تمايلي ندارد در اين باره نظرات خود را اطلاع رساني کند.

دولت یازدهم ترمز افزایش قیمت خانه را کشید
بازار مسکن از چهار سال گذشته در رکود به سر مي‌برد و انتظار رونق مجدد در اين بازار دور از انتظار کارشناسان اين حوزه بوده و در سال جاري تنها رشد قيمت‌ها را در مناطق مختلف شاهد بوده‌ايم و هنوز کليدي براي بازکردن قفل رکود مسکن پيدا نشده است.
 آنچه که بازار مسکن در ساليان پيش از خود نشان داده، رشد چندان معمولي نبوده و اين بدين معني است که هرگونه تغيير و تحولي که بازار ملک و مسکن در سراسر کشور به خود مي‌بيند شامل تمامي‌مناطق مي‌شود.
بديهي است آنچه بازار املاک در سال 91 تجربه کرد دليلي جز نامناسب بودن شرايط اقتصادي ندارد. تمام افرادي که ساليان گذشته سودي خوبي از بازار مسکن به جيب زده‌اند، در سه سال اخير خاطره خوبي از بازار راکد مسکن ندارند و مطمئناً هيچکس از شرايط فعلي راضي نخواهد بود و همه مردم چه فعالين بازار و مردم عادي ترجيح مي‌دهند که بازار نه به داغي آن روزها باشد و نه به سردي اين روزها.
روندي متعادل و رو به جلو بازار مسکن موجب مي‌شود تا هميشه خريد و فروش باشد و شيب بالا و پايين رفتن نمودار قيمت‌ها نيز ملايم‌تر حرکت کند، و در اين شرايط خريدار، فروشنده و بنگاه‌هاي معاملات ملکي راضي خواهند بود، خريد و فروش مسکن با سود واقعي براي هر دو طرف معامله خواهد بود.
روندي که در بازار مسکن تا به‌امروز داشته است، عليرغم شکست حبابي که بعد از سال 91 ايجاد شد و افزايش قيمت کاذبي که با کاهش روبرو شد، به طور ميانگين رو به رشد بوده و اين روند صعودي در سال 96 نيز ادامه خواهد داشت. اما انتظار مي‌رود سطح معاملات،خريد و فروش در سال آينده با افزايش بيشتري همراه بوده و رکود نسبي اين چند سال گذشته را جبران کند.
موازنه هميشگي عرضه و تقاضا، با در نظر گرفتن پتانسيل‌هاي بازار مسکن، در سال 96 به نفع فروشندگان خواهد بود و تمام انتظار فروشندگان طي اين سه سال گذشته به پايان خواهد رسيد و از آنجايي که هر زمان کالايي رو به گراني مي‌رود خيل عظيم متقاضيان به سوي آن هجوم مي‌برند و باعث افزايش قيمت چند برابري مي‌شوند، در سال 96 با بالا رفتن خريد مي‌باشد، منتظر نشسته‌اند که ببينند بازار به کدام سو مي‌رود بازار ملک و مسکن رونق خوبي خواهد گرفت. در اين رابطه محسن عدالت‌خواه کارشناس مسکن در گفت‌وگو با ميزان گفت: توليد مسکن و سرانه توليد مسکن در سال‌هاي اخير آنچنان افزايش يافته که هر خانواده نيازمند مسکن حداقل مي‎تواند 1.5 واحد مسکوني را در اختيار داشته باشد. وي در ادامه تصريح کرد: افزايش قيمت مسکن هيچ گاه به معني رونق بازار نيست ، اما مردم همواره بر اين باورند هنگامي‌که قيمت مسکن هفته به هفته افزايش دارد و بازار رشد پلکاني قيمت را پشت سر مي‎گذارد، آن زمان رونق در بازار صورت گرفته است. اين کارشناس بازار مسکن در خصوص پيش‌بيني قيمت مسکن در سال آينده يادآور شد: در صورتي که قيمت‎ها براي سال آينده تعديل شوند و روند کاهشي داشته باشند تا خريداران و فروشندگان قادر به خريد و فروش شوند، آن زمان رونق وارد بازار مسکن مي‎شود. عدالت‌خواه بيان کرد: در حال حاضر رکود بازار مسکن تا اندازه‌اي است که حتي سازندگان هم قادر به ادامه ساخت نيستند و برخي واحدهاي مسکوني نيمه کاره رها شده‎اند و رکود نه تنها در بخش خريد و فروش بلکه دربخش ساخت و ساز هم رخنه کرده است. وي خاطر نشان کرد: نقش دولت همانند ارائه و افزايش تسهيلات در اين زمينه مي‎تواند کمک کننده باشد و رونق را به اين بازار بازگرداند. براساس گزارش ميزان، با تمام اين اوصاف، نکته اي که کاملا روشن است اينکه هر چقدر هم در سال 96 يا سالهاي پس از آن بازار ملک و مسکن رونق گرفته و رشد کند اما خوشبختانه اوج‌گيري قيمت‌ها در بازار مسکن همانند 4 سال گذشته نخواهد بود و روند رونق با شيب ملايمي‌پيش خواهد رفت.

ادامه بي ثباتي در سياست‌هاي دولت جدید آمریکا رقم زد؛
گروه بين الملل -فاطمه مهتدی: مشخص نبودن سياست‌هاي اقتصادي دولت ترامپ باعث شده تا بانک مرکزي آمريکا بزرگترين سازمان تصميم گيرنده درباره رويکرد بانکها دچار نگراني از نبود دستور کار اقتصادي شده است.
جانت يلن، رييس بانک مرکزي ايالات متحده‌امريکا با اشاره به ترديدهاي سياسي اقتصادي موجود از احتمال افزايش نرخ بهره بانک مرکزي و تحول در سياستهاي پولي اين نهاد خبر داد.رييس بانک مرکزي آمريکا گفت: «ايجاد تغييرات در سياستهاي بودجه اي از جمله منشاء ترديدها است.
همچنين تحولات مربوط به روند بهره وري و توسعه در خارج از کشور». انطباق سياستهاي پولي بانک مرکزي آمريکا با تحولات سياسي و اقتصادي براي رييس اين نهاد اهميت زيادي دارد.
جانت يلن در ادامه گفت: «بدون اينکه بخواهم نظرم را درباره برنامه‌هاي مربوط به مالياتها و مخارج دولتي بيان کنم بايد اين نکته را خاطر نشان کنم که شتاب دادن به آهنگ رشد اقتصادي کشور در بلند مدت اهميت زيادي دارد. همچنين در سياستهايي که با هدف بالابردن نرخ بهره وري تدوين مي‌شود بايد افزايش سطح زندگي مردم در نظر گرفته شود.» دونالد ترامپ، رييس جمهوري آمريکا در نظر دارد در سياستهاي بودجه اي کشور و قوانين ناظر بر بخش مالي تغييراتي ايجاد کند. اين تحولات مي‌تواند تبعات منفي برروي بنيه اقتصادي داشته باشد.جيمز آنجل، دانشيار دانشگاه جورج واشنگتن گفت: «بيشتر مواقع سياستمداران تمايل دارند بانکهاي مرکزي تصميمات مناسبي در کوتاه مدت اتخاذ کنند.
بعنوان مثال چاپ زياد اسکناس از طرف اين نهادها در کوتاه مدت مانند نوشيدن يک ليوان آب خنک محسوب مي‌شود که حس خوبي مي‌دهد. اما اگر حجم چاپ اسکناسها بالا باشد تبعات آن وحشتناک خواهد بود».پيش از اين بانک مرکزي آمريکا اوضاع اقتصادي را براي قطع برنامه تزريق نقدينگي به پيکره اقتصادي کشور مطلوب ارزيابي کرده بود.
فرو رفتن بيشتر کاخ سفيد در رسوايي فلن
پس از آنکه مشخص شد رئيس جمهور آمريکا به رغم اطلاع از رسوايي مشاور امنيت ملي دولتش، در اخراج وي تعلل کرده، حالا ترامپ تحت فشار است تا درباره روابط با روسيه پاسخگو باشد.به گزارش گاردين ، دونالد ترامپ از تماس تلفني فلن با سفير روسيه اطلاع داشته است. فلن تنها ۲۴ ساعت پس از آن استعفا کرد که مشخص شد او پيش از روي کار آمدن ترامپ به عنوان رئيس‌جمهوري درباره تحريم‌ها با سفير روسيه در واشنگتن صحبت کرده و معاون ترامپ و سايرين را درباره محتويات مکالمات خودش گمراه کرده است. نيويورک تايمز هم گزارش داد، عوامل اف‌بي‌آي اندکي پس از مراسم تحليف ترامپ از فلن بازجويي کردند.پيش از استعفاي فلن گزارش‌هايي منتشر شد که احتمال مي‌داد او هدف اخاذي مسکو قرار بگيرد. ترامپ هم با اين سوال مواجه است که چرا با آن که در جريان بوده که ژنرال فلين به مقام‌هاي آمريکايي در مورد گفت‌وگوهايش با سفير روسيه اطلاعات غلط داده، در برکنار کردن او چند هفته تعلل کرده است.
سخنگوي کاخ سفيد گفته است که دونالد ترامپ از چند هفته پيش از وجود مشکلاتي در ارتباط با تماس‌هاي تلفني مايکل فلين با روسيه آگاه بود با اين حال نتيجه‌گيري کرده بود اقدامات او ناقض هيچ قانوني نيست. مقام‌هاي کاخ سفيد در حالي يک ماه پس از رئيس جمهوري شدن ترامپ درگير رسوايي شدند که گزارش‌هايي از بي‌نظمي‌و اختلال عملکرد در کاخ سفيد منتشر مي‌شود.
 آنها همچنين مورد سوال قرار گرفتند که چرا همان دو هفته پيش که متوجه شدند، اقدامي‌انجام ندادند؛ خصوصا آنکه وزارت دادگستري آمريکا هشدار داده بود ممکن است اين ژنرال بازنشسته هدف اخاذي روس‌ها قرار بگيرد. در همين حال شبکه خبري سي‌ان‌ان گزارش داد، مشاوران عالي‌رتبه نزديک به دونالد ترامپ در طول کمپين‌هاي انتخاباتي مکررا با روس‌هايي که براي مقام‌هاي اطلاعاتي آمريکا شناخته شده بودند، تماس داشتند.
ديدار وزراي خارجه روسيه و آمريکا در مونيخ
وزارت خارجه روسيه از ديدار وزراي خارجه روسيه و آمريکا در روز پنج‌شنبه در آلمان خبر داد. وزارت خارجه روسيه اعلام کرد که «سرگئي لاوروف» وزير خارجه اين کشور قرار است روز پنج‌شنبه در آلمان با «رکس تيلرسون» وزير خارجه‌امريکا ديدار و گفت‌وگو کند. «ميخائيل بوگدانوف» معاون وزير خارجه روسيه روز گذشته اعلام کرده بود که اين ديدار با هدف گفت‌وگو درباره سوريه و تحولات اخير در اين کشور انجام مي‌گيرد. «سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه روسيه چند روز پيش اعلام کرده بود، «پس از شکست توافقات با آمريکا درباره سوريه، مسکو به دنبال همکاري نزديک‌تر با ترکيه درباره اين موضوع رفت» .
 با اين وجود وي از احتمال ديدار با وزير خارجه‌امريکا در حاشيه اجلاس امنيتي مونيخ و يا نشست گروه 20 و گفت‌وگو درباره سوريه خبر داده بود. ديدار وزراي خارجه‌امريکا و روسيه مي‌تواند رسما جايگاه دو طرف و روابط آتي دو کشور را مشخص کند و به تئوريهاي توطئه پايان دهد يا تاييدي برآنها باشد.درجريان افزايش فشار به کاخ سفيد ، شان اسپايسر سخنگوي کاخ سفيد اعلام کرد ئيس‌جمهوري آمريکا انتظار دارد که مسکو شبه جزيره کريمه را به اوکراين بازگرداند. درمقابل کرملين در پاسخ به سخنان سخنگوي کاخ سفيد در باره تمايل ترامپ براي براي بازگرداندن کريمه به اوکراين تاکيد کرد: کريمه موضوعي نيست که به بحث و مذاکره گذاشته شود.، وزارت خارجه روسيه نيز اعلام داشت که کريمه بخشي از قلمرو فدراسيون روسيه است. پسکوف‌،سخنگوي کرملين نيز اظهار داشت: روسيه تمايلي به بازگرداندن کريمه به کي‌يف ندارد و حاضر به گفتگو و مذاکره دراين باره با هيچ کس از جمله‌امريکا نيست.
ايران ، سوريه و خاورميانه مورد بحث ترامپ و نتانياهو
بنيامين نتانياهو درحالي وارد واشنگتن شده است که بي اعتمادي به سياست‌هاي دولت ترامپ افزايش يافته است. نتانياهو خود متهم به سواستفاده از قدرت و فساد مالي است. به گزارش رويترز، انتظار مي‌رود در ديدار ترامپ و نخست وزير رژيم صهيونيستي، درباره موضوعات مختلف از جمله سوريه، فعاليت‌هاي هسته اي ايران، شهرک سازي رژيم صهيونيستي در سرزمين‌هاي اشغالي و احتمالا مذاکرات صلح خاورميانه صحبت خواهند کرد. يک مسئول عالي‌رتبه دولت جديد آمريکا اعلام کرد که هدف واشنگتن دستيابي به صلح ميان اسرائيلي‌ها و فلسطينيان است چه از طريق راه حل دو کشوري چه از هر طريق ديگر.
به گزارش الجزیره، اين مسئول عالي‌رتبه در کاخ سفيد که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که واشنگتن از اين پس تلاشي براي ديکته کردن شروط در هر توافقي براي حل درگيري بين اسرائيل و فلسطين نخواهد کرد بلکه از هر توافقي که دو طرف به آن دست يابند حمايت خواهد کرد حال اين توافق هر چه مي‌خواهد باشد. دونالد ترامپ، جارد کوشنر، داماد يهودي‌اش را به عنوان مذاکره کننده صلح خاورميانه تعيين کرده است. نخست وزير رژيم صهيونيستي در اولين ديدارهايش با مقامات ارشد جديد آمريکا در واشنگتن، با «رکس تيلرسون» وزير خارجه دولت دونالد ترامپ ديدار کرده است. بنيامين نتانياهو که براي ديدار با مقامات دولت جديد آمريکا شامل دونالد ترامپ از روز دوشنبه در اين کشور حضور دارد، در اولين ديدار با مقام ارشد دولت جديد، با وزير خارجه‌امريکا ديدار کرده و چهارشنبه شب با دونالد ترامپ ديدار کرد.

توتال اطلاعات ما را به قطر داده باشد، غرامت مي‌گيريم
وزير نفت گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه ظرفيت روزانه پالايش نفت خام کشور به سه ميليون بشکه خواهد رسيد و اين افزايش ظرفيت همسو با اقتصاد مقاومتي انجام مي‌شود که ارزش افزوده بالايي را به همراه خواهد داشت.
به نقل از ايلنا، بيژن زنگنه درباره سياست‎هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت در پاسخ به مقايسه مقدار برداشت گاز ايران و قطر از ميدان مشترک پارس جنوبي گفت: بخشي از افزايش برداشت ايران از اين ميدان مشترک انجام شده و مقدار برداشت به قطر خيلي نزديک شده است که ان شاء الله تا آخر سال خبرهاي خوشي را به مردم کشور خواهيم داد.
وي در پاسخ به پرسشي در باره اقدام‎ها در ميدان گازي پارس شمالي، توضيح داد: پارس شمالي ميدان مشترک نيست و به همين دليل در فهرست فعاليت‌هاي اولويت دار وزارت نفت قرار نگرفته است اما به نظر بنده منظور جنابعالي (مجري برنامه) برداشت از لايه نفتي پارس جنوبي است. خوشبختانه بايد اين خبر را بدهم که ان شاء الله پيش از پايان امسال، توليد از اين ميدان نفتي مشترک آغاز مي‎شود.
برداشت از لايه نفتي پارس جنوبي تا پايان امسال
وزير نفت با اشاره به ورود نخستين پالايشگاه شناور خاورميانه به ايران گفت: با استقرار اين شناور فرآورشي در لايه نفتي ميدان مشترک پارس جنوبي، نخستين برداشت از اين ميدان به ٣٥ هزار بشکه در روز مي‎رسد که البته براي افزايش توليد و بازيافت از اين لايه نفتي تا روزانه ١٠٠ هزار بشکه در حال مذاکره هستيم.
زنگنه در پاسخ به اين پرسش که آيا تمرکز بر توسعه ميدان‎هاي پارس جنوبي و غرب کارون سبب غفلت ايران از ميدان‌هاي مشترک با عربستان مانند فرزاد اي و فرزاد بي مي‌شود يا خير، ادامه داد: ميدان‎هاي پارس جنوبي و غرب کارون از نظر ارزش و اندازه مهمترين ميدان‎هاي ايران هستند.
وي با بيان اين که ميدان‎هاي فرزاد اي و بي، ميدان‎هاي گازي هستند، اظهار کرد: وزارت نفت به طور جدي به دنبال عملي کردن برنامه توسعه اين ميدان‎هاست که‌اميدواريم در يک سال آينده با درست شدن بسته مالي آن در قالب بيع متقابل، شاهد امضاي قرارداد و آغاز توسعه اين ميدان باشيم.
زنگنه با بيان اين که ديگر ميدان‎هاي مشترک در ايران در مقايسه با ميدان‎هاي پارس جنوبي و غرب کارون ميدان‎هاي کوچکي هستند که به آنها نيز بايد پرداخت، گفت: اما اهتمام وزارت نفت به توسعه اين ٢ ميدان يادشده کار بسيار درستي است.
انجام بخش فني و قراردادي با توتال
وزير نفت در باره سرانجام توافقنامه ايران و شرکت فرانسوي توتال براي توسعه فاز ١١ ميدان گازي پارس جنوبي که آبان‎ماه‌امسال امضا شد، افزود: مذاکرات اين توافقنامه براي تبديل شدن به قرارداد به صورت جدي در حال دنبال شدن است و اميدواريم اين قرارداد تا ٢ ماه آينده تمام شود.
وي با اشاره به ملاحظات سياسي که به تازگي توتال عنوان کرده است، اظهار کرد: اين موارد به وزارت امورخارجه جمهوري اسلامي‌ايران بازتاب داده شده و در حال پيگيري است.
زنگنه با بيان اين که توتال خود را پيرو سياست‎هاي اتحاديه اروپا دانسته است، ادامه داد: البته رسانه اي کردن اين مورد از سوي اين شرکت براي من قابل توجيه نيست اما بخش فني و قرارداد بازرگاني اين همکاري از سوي ما در حال انجام است. وزير نفت با اشاره به اين که چند قرارداد ديگر به غير از قرارداد توتال در برنامه وزارت نفت وجود دارد، گفت: دقت زيادي لازم است.
وي در باره صحت تصميم گيري ورود توتال به پروژه پارس جنوبي به عنوان ميدان مشترک با قطر تصريح کرد: پارس جنوبي، ميدان بزرگي است که اين شرکت در گذشته مانند اني ايتاليا در اين ميدان بسيار خوب کار کرده است و ما در مرحله اي هستيم که بيش از سرمايه، نياز به فناوري داريم و دانشي که در کنار اين شرکت‎ها به دست آورديم سبب شد بخش بسيار زيادي از فازهاي پارس جنوبي را با توان داخلي بسيار قدرتمند انجام دهيم.
دستيابي به فناوري‎ نو راه‌حل مقابله با افت توليد در پارس جنوبي
زنگنه ادامه داد: ايران در چند سال آينده با افت توليد در ميدان پارس جنوبي رو‎به‎رو خواهد شد که براي جلوگيري از آن به کسب فناوري‎هاي نو نياز داريم؛ اين تصميم بسيار درست انجام شده و يک تصميم جمعي بوده است.
وزير نفت در پاسخ به اين که آيا ممکن است اطلاعاتي از ميدان‎هاي نفتي ايران که به توتال داده مي‌شود ازسوي اين شرکت در اختيار قطر قرار گيرد، افزود: انجام اين کار از لحاظ قانوني سبب خسارت فراواني براي شرکت مي‎شود اما وزارت نفت نيز هيچگاه اطلاعات کل ميدان نفتي را در اختيار اين سرمايه گذاران نمي‌گذارد.
زنگنه درباره الگوي جديد قراردادهاي نفتي ادامه داد: حدود يک سال براي رسيدن به اجماع در باره اين قراردادها زمان صرف، نهايي و ابلاغ شد و وزارت نفت در پسابرجام در اين چارچوب پيش خواهد رفت و ان شاء الله موفق خواهد شد.
وي افزود: ديدگاه‎هاي همه مخالفان الگوي جديد قراردادهاي نفتي نيز بررسي و در صورت لزوم اعلام شده است اما عده اي نمي‌خواهند کشور در حال آرامش و توسعه باشد.
وزير نفت در باره منابع حاصل از انتشار اوراق مشارکت پنج هزار ميليارد توماني از سوي وزارت نفت در سال ٩٤ براي توسعه ميدان‎هاي نفت و گاز، گفت: اين مبلغ امسال از سوي اين وزارتخانه دريافت شد که حدود سه هزار ميليارد تومان آن تاکنون هزينه شده است. زنگنه با اشاره به دستاوردهاي وزارت نفت همسو با سياست‎هاي اقتصاد مقاومتي اظهار کرد: توسعه سه حوزه نفت، گاز و پتروشيمي‌اولويت وزارت نفت براي سال ٩٥ و همسو با سياست‎هاي اقتصاد مقاومتي است. وي در باره موفقيت‎هاي وزارت نفت در صنعت پالايشي کشور به عنوان يکي از دغدغه‎هاي اقتصاد مقاومتي تصريح کرد: جلوگيري از خام فروشي با افزايش ظرفيت پالايشي از يک سو و همچنين اجراي برنامه‎هاي توسعه اي در حوزه گاز تا پايان سال آينده، مصرف کل فرآورده‎هاي مايع منحصر به نفت گاز و بنزين براي حمل و نقل و سوخت هوايي مي‌شود و تقريبا مصرف نفت کوره، نفت سفيد، گاز مايع و گازوئيل حرارتي به سمت صفر ميل مي‎کنند.
وزير نفت به خودکفايي ايران در توليد بنزين در سال آينده با بهره برداري از فاز نخست پالايشگاه ستاره خليج فارس اشاره کرد و گفت: با توجه به صادرات گازوئيل در سال ٩٥ و ادامه روند آن، ما همچنين در سال آينده صادرکننده همه فرآورده‌هاي مايع از جمله ال‎پي‎جي، نفت سفيد و غيره خواهيم بود.
ظرفيت پالايش نفت ايران به ٣ ميليون بشکه‎ مي‎رسد
زنگنه با اشاره به اين که ظرفيت پالايش نفت خام هم اکنون حدود روزانه يک ميليون و ٧٠٠ هزار بشکه است که بر اساس برنامه ششم توسعه اين رقم به روزانه سه ميليون بشکه خواهد رسيد، افزود: حدود يک ميليون بشکه از اين برنامه از مجموع ٣٦٠ هزار بشکه از پالايشگاه ستاره خليج فارس، ٤٨٠ هزار بشکه از هشت پالايشگاه طرح فراگير پالايشي سيراف، ١٢٠ هزار بشکه پالايشگاه دوم شيراز و همچنين مصرف مجتمع‎هاي پتروشيمي‌محقق خواهد شد.
وي ادامه داد: با احتساب روزانه ٣٠٠ هزار بشکه از پالايشگاه جاسک و ١٥٠ هزار بشکه در روز پالايشگاه آناهيتا در مجموع ظرفيت پالايشي کشور به سه ميليون بشکه مي‎رسد که رقم بسيار خوبي است که بيشتر اين ظرفيت در سواحل به دليل کاهش هزينه حمل براي صادرات است و به جز پالايشگاه آناهيتا و شيراز، پالايشگاهي در داخل کشور در برنامه نداريم و بالابردن کيفيت توليدات براي ديگر پالايشگاه‎ها در نظر گرفته شده است؛ اين افزايش ظرفيت همسو با اقتصاد مقاومتي انجام مي‌شود که ارزش افزوده بالايي را به همراه دارد.
وزير نفت با اشاره به آغاز عمليات نوسازي پالايشگاه آبادان در هفته گذشته ادامه داد: قرارداد اين عمليات نهايي شده و هفته آينده‌امضا مي‌شود که با اجراي آن ٢١٠ هزار بشکه ظرفيت جديد با ١٥٠ هزار بشکه از واحدهاي قديمي‌تلفيق شده و يک پالايشگاه مدرن ٣٦٠ هزار بشکه اي با کيفيت بالا در توليد محصولات را خواهيم داشت.
سهم ايران در بازار جهاني بسيار مهمتر از قيمت نفت است
زنگنه بازگشت دوباره ايران به بازارهاي جهاني نفت پس از تحريم‎هاي ظالمانه عليه کشور را يکي از موفقيت‎هاي وزارت نفت عنوان کرد و گفت: دولت تصميم مهمي‌به منظور حداکثر سرعت بازگشت به بازار جهاني را با وجود مخالفت‎هاي موجود گرفت.
وي با اشاره به اين که مخالفان، بازگشت سريع ايران به بازار جهاني را در تخريب قيمت نفت بسيار موثر مي‎دانستند، ادامه داد: سهم ايران از بازار نفت بسيار مهم تر از قيمت اين کالاست و مسئوليت درست کردن قيمت برعهده کساني است که اين قيمت را خراب کرده‎اند و ما نقشي در اين زمينه نداشتيم زيرا هنگامي‌که ايران يک ميليون بشکه نفت صادر مي‎کرد، ديگر کشورها صادرات خود را افزايش دادند و براساس تحليل‎ها قيمت را کاهش دادند. زنگنه به افزايش يک ميليون بشکه‎اي ظرفيت توليد ايران در کمتر از سه ماه اشاره و اظهار کرد: اين کار با تلاش‎هاي فراوان همکاران ما در شرکت‎هاي مناطق نفتخيز جنوب، مناطق مرکزي و فلات قاره ايران انجام شد. وي با بيان اين که صادرات نفت خام و ميعانات گازي ايران از رقم يک ميليون و ٢٠٠ هزار بشکه در ابتداي دولت يازدهم به دو ميليون و ٨٠٠ هزار بشکه رسيد، گفت: پيش از اين ايران تنها به ٥ يا ٦ کشور نفت صادر مي‎کرد اما هم اکنون آزادي عمل در انتخاب مشتري و نبود هيچ مشکلي در پرداخت‎ها از جمله آثار کسب دوباره سهم ايران در بازار جهاني نفت خام است.
وزير نفت افزود: به منظور ايجاد تنوع در صادرات محصولات، حدود ٦٠ درصد نفت ايران به آسيا و ٤٠ درصد به اروپا صادر مي‌‎شود.
زنگنه در پاسخ به برنامه ‎هاي وزارت نفت با توجه به افزايش مصرف داخلي براي حفظ سقف توليد و صادرات کشور گفت: مصرف داخلي کشور نبايد بالا رود زيرا مصارف حرارتي با جايگزين گاز برداشته مي‎شوند.  وزير نفت با بيان اين که نيروگاه‎ها در ابتداي فعاليت دولت يازدهم ٢٧ ميليارد ليتر مصرف فرآورده نفتي مايع داشتند که ٤٣ درصد کل آنها سوخت مايع مصرف کردند اما اين مقدار امسال حدود ١٠ درصد است و بيشتر مصارف نيروگاه‎ها به سمت گاز رفته است.

دسترسي آزاد به اطلاعات حق مردم است
وزير ارتباطات مي‌گويد: دسترسي آزاد به اطلاعات را حق مردم و مرتبط با حقوق شهروندي مي‌دانيم اما به دنبال رهاسازي فضاي مجازي نيستيم. به گزارش ايرنا، محمود واعظي درباره کنترل فضاي مجازي و فيلترينگ‌هاي احتمالي، افزود: دسترسي آزاد به اطلاعات به اين معنا نيست که فضاي مجازي بايد رها شود و در فضاي مجازي کانال‌ها، بخش‌ها و سايت‌هايي باشند که اين سايت‌ها از نظر عفت عمومي‌و ديني مطالب نامناسب و مستهجن منتشر کنند.وي گفت: براساس قانون؛ سازمان‌ها و نهادها نمي‌توانند آنچه که جزو مطالب طبقه بندي شده است را از طريق شبکه‌هاي اجتماعي ارسال کنند؛ بخشنامه حراست کل نيز اين موضوع را ممنوع کرده است.

 دفاع ايران از عراق يکپارچه
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه يکي از مهمترين دموکراسي‌ها در ميان کشورهاي عربي و مسلمان، در عراق وجود دارد، گفت: ايران از عراق يکپارچه دفاع مي‌کند.به گزارش ايرنا، علي اکبر ولايتي تقسيم‌بندي عراق به 3 قسمت سني، شيعه و کرد را خلاف سياستهاي ملت و دولت عراق عنوان کرد و گفت: عراق توانسته‌ است بر تروريستهاي عراقي و ضد عراقي پيروز شوند. وي با بيان اين که ايران کماکان از دولت و ملت عراق حمايت مي‌کند تصريح کرد: از کشورهاي منطقه مصرانه مي‌خواهيم که از دخالت در عراق دست بردارند و اجازه دهند عراق بدون هيچ دخالتي و در اتحاد کامل بين مسئولان و مردم کار خود را ادامه دهد.

جوگيري اردوغان در فضاي خاص
سخنگوي وزارت خارجه گفت: ثبات و امنيت، اولويت اصلي ايران در منطقه است و اين مهم جز با درک صحيح شرايط و بازشناسي کنشگران ثبات ساز از بازيگران هرج و مرج طلب و حامي‌تروريست‌ها ميسر نخواهد شد. به گزارش ايرنا بهرام قاسمي‌با اشاره به سخنان رئيس جمهوري ترکيه در خصوص نقش ايران در عراق گفت: اظهارات اردوغان تحت تاثير جو و احتمالا تحت فضاي هيجاني خاصي صورت پذيرفته، چرا که در ميان سران کشورهاي منطقه، اردوغان بيش از هر کسي به نقش سازنده و ثبات آفرين ايران در منطقه بويژه در عراق آگاه است. نقش آفريني مثبت ايران در عراق بر اساس درخواست دولت قانوني اين کشور در جهت مبارزه با گروه‌هاي تکفيري و تروريستي صورت مي‌پذيرد.