رهبر انقلاب در ششمين کنفرانس بين المللي حمايت از انتفاضه فلسطين:
رهبر معظم انقلاب اسلامي‌در ششمين کنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين بيان کردند:اشغال ظالمانه فلسطين از صفحات ناپاک تاريخ است که همچون ديگر صفحات آلوده، با اذن خداي متعال و ياري او بسته خواهد شد. به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي در ششمين کنفرانس بين‌المللي حمايت از انتفاضه فلسطين و در جمع رهبران گروههاي فلسطيني، رئيسان و مسئولان مجالس کشورهاي اسلامي، و صدها تن از انديشمندان، فرزانگان و شخصيت‌هاي برجسته و آزادي‌خواه جهان اسلام، هدف فتنه‌ها و جنگهاي داخلي تحميلي در منطقه را کمرنگ‌شدن حمايت از آرمان مقدس آزادي قدس خواندند. رهبر معظم انقلاب با تأکيد بر لزوم پرهيز گروههاي مقاومت فلسطيني از ورود به اختلافات قومي‌و مذهبي و اختلافات داخلي کشورها خاطرنشان کردند: همه جريان‌هاي اسلامي‌و ملي، موظفند در خدمت آرمان فلسطين قرار گيرند و عمق رابطه جمهوري اسلامي‌با گروه‌هاي مقاومت فقط به ميزان پايبندي آنان به اصل مقاومت مرتبط است.
ايشان همچنين با تشريح دستاوردهاي درخشان و افتخارآميز الگوي مقاومت قهرمانانه و انتفاضه مقدس در زمين‌گير کردن رژيم صهيونيستي، و با اشاره به اثبات نادرستي طرح‌هاي قبلي «سازش» و تلاشهاي اخير دوست‌نماياني که به‌دنبال انحراف مقاومت و انتفاضه و هزينه کردن آن در معاملات سري با دشمنان هستند، تأکيد کردند: مقاومت هوشمندتر از آن است که در اين دام فرو افتد و انتفاضه سوم باذن الله شکستي ديگر بر رژيم غاصب تحميل خواهد کرد و تلاش براي آزادي فلسطين بايد محور وحدت همه ملت‌هاي مسلمان و آزادي‌خواه باشد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، قصه پُرغصه فلسطين و اندوه جانکاه مظلوميت ملت صبور، بردبار و مقاوم آن را درد و رنجي انبوه بر دل انسانهاي آزادي‌خواه و حق‌طلب و عدالت‌جو دانستند و افزودند: تاريخ فلسطين و اشغال ظالمانه آن و آواره کردن ميليون‌ها انسان و مقاومت دليرانه اين ملت قهرمان، پر فراز و نشيب است. رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به سوابق تاريخي، توطئه تشکيل رژيم صهيونيستي را توطئه‌اي فرامنطقه‌اي خواندند و گفتند: در هيچ برهه‌اي از تاريخ، هيچ يک از ملت‌هاي جهان با چنين رنج و اندوه و اقدامي‌ظالمانه، مواجه نبوده‌اند که در توطئه‌اي فرا منطقه‌اي، کشوري به‌طور کامل اشغال شود و ملتي از خانه و کاشانه خود رانده شوند و به‌جاي آنان، گروهي ديگر از جاي‌جاي جهان بدانجا گسيل شوند و موجوديتي حقيقي ناديده گرفته شود و موجوديتي جعلي به جاي آن بنشيند. ايشان، پاک شدن اين صفحه ناپاک از تاريخ را همچون ديگر صفحات آلوده، از وعده‌هاي تخلف‌ناپذير الهي در قرآن کريم برشمردند و در ابتداي بحث به تشريح شرايط برگزاري کنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين پرداختند و گفتند: کنفرانس شما در يکي از سخت‌ترين شرايط جهاني و منطقه‌اي برگزار مي‌شود و منطقه ما که همواره پشتيبان ملت فلسطين در مبارزات آن عليه يک توطئه جهاني بوده است، اين روزها دستخوش ناآرامي‌و بحران‌هاي متعدد است. حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به اينکه وجود بحران در چندين کشور اسلامي‌منطقه موجب کمرنگ شدن حمايت از مسأله فلسطين و آرمان مقدس آزادي قدس شده است، گفتند: توجه به نتيجه اين بحران‌ها، به ما تفهيم مي‌کند که قدرت‌هاي سود برنده از آن کدامند. ايشان افزودند: آناني‌که رژيم صهيونيستي را در اين منطقه به وجود آوردند تا از طريق تحميل يک درگيري طولاني مدت، مانع از ثبات و استقرار و پيشرفت منطقه شوند، اينک نيز در پس فتنه‌هاي موجود قرار دارند. رهبر انقلاب اسلامي‌فتنه‌هاي موجود در منطقه را موجب هدر رفتن توانمندي‌هاي ملت‌ها در درگيري‌هاي بيهوده و ايجاد فرصت براي قدرت‌گيري هرچه بيشتر رژيم غاصب صهيونيستي دانستند و افزودند: در اين ميان، شاهد تلاش خيرخواهان و عقلا و حکماي امت اسلامي‌هستيم که دلسوزانه در پي حل اين اختلافات هستند اما متأسفانه توطئه‌هاي پيچيده دشمن، توانسته است با بهره‌گيري از غفلت برخي دولت‌ها، جنگهاي داخلي را بر ملتها تحميل کند و آنها را به جان يکديگر بيندازد و تلاش اين خيرخواهان امت اسلامي‌را کم اثر کند.
ايشان تضعيف جايگاه مسأله فلسطين و تلاش بدخواهان براي خروج آن از اولويت را مسأله‌اي حائز اهميت برشمردند و خاطرنشان کردند: با وجود اختلافاتي که کشورهاي اسلامي‌با يکديگر دارند که برخي از آنها طبيعي و برخي ديگر توطئه دشمن و برخي ديگر ناشي از غفلت است، ليکن همچنان عنوان فلسطين مي‌تواند و بايد، محور وحدت همه آنان باشد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي يکي از دستاوردهاي کنفرانس حمايت از انتفاضه را مطرح کردن اولويت نخست جهان اسلام و آزادي‌خواهان جهان يعني موضوع فلسطين و ايجاد فضاي همدلي براي تحقق هدف والاي حمايت از مردم فلسطين و مبارزات حق‌طلبانه و عدالت‌جويانه‌ آنان خواندند و تأکيد کردند: هرگز نبايد از اهميت حمايت سياسي از مردم فلسطين غافل بود که اين مسأله در جهان امروز از اولويت ويژه‌اي برخوردار است و ملت‌هاي مسلمان و آزادي‌خواه با هر سليقه و روشي، مي‌توانند در يک هدف، يعني فلسطين و ضرورت تلاش براي آزادي آن گرد هم آيند.
رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به پديدار شدن نشانه‌هاي اُفول رژيم صهيونيستي و ضعفي که بر متحدان اصلي آن به ويژه‌امريکا حاکم شده است، افزودند: در اين شرايط مشاهده مي‌شود که‌اندک اندک، فضاي جهاني به سمت مقابله با اقدامات خصمانه و غيرقانوني و غيرانساني رژيم صهيونيستي ميل مي‌کند، البته هنوز جامعه جهاني و کشورهاي منطقه نتوانسته‌اند به مسئوليت خود در برابر اين مسأله‌ي انساني عمل کنند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به استمرار «سرکوب وحشيانه ملت فلسطين و غصب سرزمين‌هاي آنان و بناي شهرک در آنها»، «دستگيري‌هاي گسترده»، «قتل و غارت»، «تلاش براي تغيير چهره و هويت قدس و مسجدالاقصي و ديگر اماکن مقدس اسلامي‌و مسيحي در آن» و «سلب حقوق اوليه شهروندان» که با پشتيباني همه‌جانبه‌امريکا و برخي دولتهاي غربي انجام مي‌شود از نبود عکس‌العمل شايسته جهاني در مقابل اين جنايتها اظهار تأسف کردند. ايشان با اشاره به «رسالت عظيم، الهي و افتخارآميز ملت فلسطين» در دفاع از قدس و مسجدالاقصي، به مسئله لزوم تداوم مبارزه پرداختند و خاطرنشان کردند: اين ملت، راهي جز اين ندارد که با اتکال به پروردگار متعال و اتکاء به توانمندي‌هاي ذاتي خود، در صدد برآيد تا شعله مبارزه را همچنان فروزان نگاه دارد و الحق که تاکنون چنين کرده‌اند. حضرت آيت الله خامنه‌اي انتفاضه کنوني در سرزمين‌هاي اشغالي را که براي سومين بار آغاز شده است، مظلوم‌تر از دو انتفاضه قبل، اما حرکتي درخشان و پر اميد ارزيابي کردند و گفتند: به ‌اذن الله خواهيد ديد که اين انتفاضه، مرحله بسيار مهمي‌از تاريخ مبارزات را رقم خواهد زد و شکستي ديگر بر رژيم غاصب تحميل خواهد کرد. ايشان با اشاره به «روند مرحله‌اي رشد غده‌ سرطاني رژيم صهيونيستي» و تبديل شدن آن به بلاي کنوني، درمان آن را نيز مرحله‌اي دانستند و افزودند: چند انتفاضه و مقاومتِ پيگير و مستمر توانسته است اهداف مرحله اي بسيار مهمي‌را محقق سازد و همچنان توفنده به پيش مي‌تازد تا ديگر اهداف خود را، تا زمان آزادي کامل فلسطين محقق سازد.
رهبر انقلاب اسلامي‌در ادامه با اشاره به بار سنگيني که ملت بزرگ فلسطين به تنهايي در مقابله با صهيونيسم جهاني و حاميان قلدر آن به دوش مي‌کشد، به تبيين اهداف و نتايج طرحهاي موسوم به سازش با رژيم صهيونيستي پرداختند و گفتند: ملت فلسطين، «صبور و بردبار، اما مستحکم و استوار» به تمامي‌مدعيان، فرصت داده است تا ادعاي خود را به محک تجربه بسپارند. ايشان افزودند: آن روز که با ادعاي نادرست واقع‌بيني و ضرورت پذيرش حداقل حقوق براي جلوگيري از ضايع شدن آن، طرح‌هاي سازش به طور جدي مطرح شد، ملت فلسطين و حتي جريان‌هايي که نادرستي اين ديدگاه برايشان از پيش اثبات شده بود به آن فرصت دادند. ايشان با اشاره به تأکيد هميشگي جمهوري اسلامي‌ايران بر نادرستي اين نوع روشهاي سازشکارانه و آثار زيانبار و خسارتهاي سنگين آنها، خاطرنشان کردند: فرصتي که به روند سازش داده شد، آثار مخربي در مسير مقاومت و مبارزه ملت فلسطين به همراه داشت، اما تنها فايده‌ آن، اثبات نادرستي تصور واقع بيني در عمل بود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به اين واقعيت که روش شکل‌گيري رژيم صهيونيستي به‎گونه‌اي است که نمي‌تواند از توسعه طلبي و سرکوبگري و تضييع حقوق حقه فلسطينيان دست بردارد، افزودند: موجوديت و هويت رژيم ظالم صهيونيستي در گرو نابودي تدريجي هويت و موجوديت فلسطين است، زيرا موجوديت نامشروع آن رژيم در صورتي قابليت استمرار خواهد داشت که بر ويرانه‌هاي هويت و موجوديت فلسطين بنا شود.
رهبر انقلاب اسلامي‌با استناد به همين واقعيت، حفاظت از هويت فلسطيني و پاسداري از همه نشانه‌هاي اين هويتِ بر حق و طبيعي را‌ امري واجب، ضروري و يک جهاد مقدس خواندند و تأکيد کردند: تا وقتي که نام و ياد فلسطين و شعله‌ي فروزان مقاومت همه جانبه‌‍ اين ملت برافراشته بماند، امکان ندارد که پايه‌هاي رژيم اشغالگر مستحکم گردد. ايشان در بيان اشکالات و خسارتهاي ديگري که طرحهاي سازش با رژيم صهيونيستي دارد، افزودند: مشکل روند سازش فقط در اين نيست که با کوتاه‌امدن از حق يک ملت، به رژيم غاصب مشروعيت مي‌دهد، که خود خطايي بزرگ و نابخشودني است، بلکه مشکل در آن است که اساساً، هيچ تناسبي با شرايط کنوني مسأله فلسطين ندارد و خصلت‌هاي توسعه‌طلبانه و سرکوبگرانه و آزمندانه‌ي صهيونيست‌ها را در نظر نمي‌گيرد.
رهبر انقلاب اسلامي، اثبات نادرستي ادعاهاي مدعيان سازش را موجب ايجاد نوعي اجماع ملي در مورد روش‌هاي درست مبارزه براي احقاق حقوق ملت فلسطين دانستند و گفتند: اينک مردم فلسطين در کارنامه سه دهه‌ گذشته خود، دو الگوي متفاوت را تجربه کرده‌اند و ميزان تناسب آن با شرايط خويش را دريافته‌اند. حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به دستاوردهاي عظيم الگوي مقاومت قهرمانانه و مستمر انتفاضه مقدس در مقابل روند سازش، هجوم به «مقاومت» و مورد سؤال قرار دادن «انتفاضه» از سوي مراکز معلوم‌الحال و دشمنان را به‌علت همين دستاوردهاي برجسته دانستند و افزودند: از دشمن انتظاري جز اين نيست، زيرا به درستي اين راه و ثمربخش بودن آن وقوف کامل دارد اما گاه برخي از جريان‌ها و حتي کشورهايي که در ظاهر ادعاي همراهي با مسأله فلسطين را دارند، در حقيقت درصددند تا مسير درست اين ملت را منحرف کنند، به مقاومت حمله مي‌کنند. ايشان در تبيين ماهيت ادعاي اين جريانها و کشورهاي دو رو، گفتند: ادعاي آنان اين است که مقاومت در پي چند دهه از عمر خود، هنوز نتوانسته است آزادي فلسطين را محقق سازد، پس اين روش نيازمند بازنگري است! حضرت آيت الله خامنه‌اي در پاسخ به اين ادعا گفتند: درست است که مقاومت هنوز نتوانسته است به هدف غايي خود يعني آزادي کل فلسطين دست يابد، اما توانسته است مسأله فلسطين را زنده نگه دارد. رهبر انقلاب اسلامي‌با طرح اين سؤال کليدي که «بايد ديد اگر مقاومت نبود، اينک در چه شرايطي به سر مي‌برديم؟»، مهمترين دستاورد مقاومت را «ايجاد مانع اساسي در برابر پروژه‌هاي صهيونيستي» خواندند و خاطرنشان کردند: موفقيت مقاومت در تحميل يک جنگ فرسايشي به دشمن است، يعني توانسته برنامه اصلي رژيم صهيونيستي را که سيطره بر کل منطقه بود، به شکست بکشاند. ايشان با تأکيد بر ضرورت تجليل از اصل مقاومت و سلحشوراني که در دوره‌هاي مختلف و از همان ابتداي اجراي پرده تأسيس رژيم صهيونيستي به مقاومت پرداختند و با تقديم جان خود، پرچم مقاومت را برافراشته نگاه داشته و نسل به نسل آن را منتقل کردند، افزودند: نقش مقاومت در دوره‌هاي بعد از اشغال بر کسي پوشيده نيست و يقيناً نمي‌توان حتي نقش مقاومت را در پيروزي هرچند مختصرِ جنگ سال ۱۳۵۲ برابر با ۱۹۷۳ ميلادي ناديده انگاشت. حضرت آيت الله خامنه‌اي افزودند: از سال ۱۳۶۱ برابر با ۱۹۸۲ ميلادي که عملاً بار مقاومت بر دوش مردم داخل فلسطين قرار گرفت، مقاومت اسلامي‌لبنان -حزب الله- از راه رسيد تا ياري‌گر فلسطينيان در ميسر مبارزاتي‌شان باشد.
رهبر انقلاب اسلامي‌تأکيد کردند: اگر مقاومت، رژيم صهيونيستي را زمين‌گير نکرده بود، اينک شاهد دست‌اندازي آن به ديگر سرزمين‌هاي منطقه از مصر گرفته تا اردن و عراق و خليج فارس و غيره بوديم. حضرت آيت الله خامنه‌اي زمين‌گير کردن رژيم صهيونيستي را دستاوردي بسيار مهم اما نه به‌عنوان تنها دستاورد مقاومت ارزيابي کردند و در بيان دستاوردهاي ديگر مقاومت افزودند: آزادي جنوب لبنان و آزادي غزه، تحقق دو هدف مرحله‌اي مهم در روند آزادي فلسطين به شمار مي‌رود که توانسته است روند گسترش جغرافيايي رژيم صهيونيستي را معکوس کند.
ايشان در تبيين صفحات درخشان کارنامه مقاومت، به «ناتواني رژيم صهيونيستي در دست‌اندازي به سرزمين‌هاي جديد در طول حدود ۳۰ سال گذشته و عقب‌گرد و خروج ذلت‌بار آن از جنوب لبنان و غزه» و همچنين «نقش اساسي و برجسته مقاومت در انتفاضه اول و دوم» پرداختند و گفتند: جنگ ۳۳ روزه لبنان و جنگ‌هاي ۲۲ روزه، جنگ ۱۲ روزه و جنگ ۵۱ روزه در غزه، همگي صفحاتي درخشان از کارنامه مقاومت است که موجب افتخار تمام ملت‌هاي منطقه، جهان اسلام و همه انسان‌هاي آزادي‌خواه جهان است. رهبر انقلاب اسلامي‌با يادآوري شرايط سخت جنگ ۳۳ روزه لبنان و مقاومتِ منجر به پيروزي گفتند: در آن جنگ عملاً همه راه‌هاي امداد رساني به ملت لبنان و مقاومان سلحشور حزب الله بسته شده بود، اما به ياري خداوند و اتکا به نيروي عظيم مردم مقاوم لبنان، رژيم صهيونيستي و حامي‌اصلي آن يعني آمريکا، شکست مفتضحانه‌اي را متحمل شدند که ديگر به آساني جرأت حمله به آن ديار را نخواهند کرد.
ايشان همچنين با اشاره به مقاومت سلحشورانه مردم در غزه که اين منطقه را به قلعه شکست‌ناپذير مقاومت تبديل کرده است، افزودند: مقاومت‌هاي غزه در طي چند جنگ پياپي نشان داد که رژيم صهيونيستي ضعيف‌تر از آن است که در مقابل اراده يک ملت، توان ايستادگي داشته باشد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي، قهرمان اصلي جنگ‌هاي غزه را ملت سلحشور و مقاومي‌دانستند که با وجود تحمل چندين سال محاصره اقتصادي، با اتکاء به قدرت ايمان، همچنان از قلعه مقاومت يعني غزه دفاع مي‌کنند. ايشان همچنين از همه گروه‌هاي مقاومت فلسطين به‌ويژه سرايا القدس از جنبش جهاد اسلامي، کتائب عزالدين قسام از حماس، کتائب شهداءالاقصي از فتح و کتائب ابوعلي‌مصطفي از جبهه خلق براي آزادي فلسطين که نقش ارزشمندي در جنگ‌هاي غزه با رژيم صهيونيستي داشتند، تقدير کردند.
بخش بعدي سخنان رهبر انقلاب اسلامي‌به لزوم تأمين نيازهاي اساسي ملت فلسطين اختصاص داشت و ايشان با هشدار در خصوص خطرات ناشي از حضور رژيم صهيونيستي، تأکيد کردند: مقاومت بايد از همه ابزارهاي لازم براي استمرار کار خود برخوردار باشد و در اين مسير، همه ملت‌ها و دولت‌هاي منطقه و آزادي‌خواهان جهان وظيفه دارند نيازهاي اساسي اين ملت مقاوم را تأمين کنند که بستر اصلي مقاومت،‌ ايستادگي و پايداري ملت فلسطين است که خود، فرزندان غيور و مقاوم را پرورش داده است. ايشان در خصوص وظيفه مهم تأمين نيازهاي مردم و مقاومت فلسطين، گفتند: اين وظيفه‌اي مهم و حياتي است که همه بايد به آن عمل کنيم و در اين روند، نبايد به نيازهاي اساسي مقاومت در کرانه باختري بي‌توجه بود که اينک بار اصلي انتفاضه مظلوم را بر دوش مي‌کشد. نگاهي آسيب‌شناسانه به فعاليتهاي مقاومت فلسطين، محور بعدي سخنان رهبر انقلاب اسلامي‌در کنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين بود. ايشان با فراخواندن مقاومت فلسطين به عبرت‌گيري از گذشته‌، توصيه مهمي‌در خصوص پرهيز گروههاي مقاومت از ورود به اختلافات مطرح و تأکيد کردند: مقاومت و فلسطين، ارزشمندتر و والاتر از آن است که در اختلافات ميان کشورهاي اسلامي‌و عربي و يا اختلافات داخلي کشورها و يا اختلافات قومي‌و مذهبي درگير شود و فلسطينيان، به‌خصوص گروه‌هاي مقاومت بايد قدر جايگاه ارزشمند خود را بدانند و به اين اختلافات ورود نکنند.
رهبر انقلاب اسلامي، وظيفه همه کشورهاي اسلامي‌و عربي و همه جريان‌هاي اسلامي‌و ملي را قرار گرفتن در خدمت آرمان فلسطين خواندند و افزودند: حمايت از مقاومت، وظيفه همه ما است و هيچ‌کس حق ندارد در برابر کمک، از آنان انتظار ويژه‌اي داشته باشد. حضرت آيت الله خامنه‌اي اما تنها شرط کمک به مقاومت فلسطين را هزينه شدن کمک‌ها در جهت تقويت بنيه مردم فلسطين و ساختار مقاومت خواندند و خاطرنشان کردند: پايبندي به‌انديشه ايستادگي در برابر دشمن و مقاومت در همه ابعاد آن، ضامن استمرار اين کمک‌ها است. ايشان در تبيين موضع جمهوري اسلامي‌نسبت به مقاومت فلسطين، گفتند: موضع ما نسبت به مقاومت يک موضع اصولي‌ است و ربطي به گروه خاصي ندارد و هر گروهي که در اين مسير استوار باشد، با او همراه هستيم و هر گروهي که از اين مسير خارج شود، از ما دور شده است. رهبر انقلاب اسلامي‌در جمع‌بندي اين بخش از سخنانشان، جمله‌اي راهبردي بيان و خاطرنشان کردند: عمق رابطه ما با گروه‌هاي مقاومت اسلامي‌فقط به ميزان پايبندي آنان به اصل مقاومت مرتبط است. مسأله «اختلاف ميان گروه‌هاي مختلف فلسطيني»، موضوع ديگري بود که حضرت آيت الله خامنه‌اي به آن پرداختند و گفتند: تفاوت ديدگاه به‌علت تنوع سليقه‌امري طبيعي و قابل درک است و تا آنجا که در همين محدوده باقي بماند، چه بسا موجب هم‌افزايي و غِناي هرچه بيشتر مبارزات مردم فلسطين شود.
ايشان، سوق پيدا کردن اختلافات به نزاع و درگيري را گام برداشتن در مسير خواست دشمن و موجب خنثي شدن قدرت و توان جريانهاي مبارز دانستند و گفتند: مديريتِ اختلاف و تفاوت نگرش و سليقه، هنري است که همه‌ي جريان‌هاي اصلي بايد آن را به کار گيرند و به‌گونه‌‌اي برنامه‌هاي مختلف مبارزاتي خود را برنامه‌ريزي کنند که فقط به دشمن فشار آورد و موجب تقويت مبارزه شود. رهبر انقلاب اسلامي، «اتحاد ملي بر اساس برنامه جهادي» را ضرورتي ملي براي فلسطين خواندند و تأکيد کردند: انتظار مي‌رود همه جريان‌هاي مختلف در جهت عمل به خواست همه مردم فلسطين براي تحقق اتحاد ملي بکوشند. حضرت آيت الله خامنه‌اي سپس به توطئه ديگري که عليه مقاومت جريان دارد، اشاره کردند و افزودند: مقاومت، اين روزها با توطئه ديگري نيز دست به گريبان است و آن تلاش دوست‌نماياني است که مي‌کوشند مقاومت و انتفاضه مردم فلسطين را از مسير خود منحرف ساخته و آن را هزينه معاملات سرّي خود با دشمنان ملت فلسطين کنند. ايشان خاطرنشان کردند: مقاومت هوشمندتر از آن است که در اين دام فرو اُفتد، به ويژه آنکه ملت فلسطين رهبر حقيقي مبارزات و مقاومت است و تجارب گذشته نشان مي‌دهد که اين ملت با درک دقيق از شرايط، مانع از اينگونه انحرافات مي‌شود و اگر خداي ناکرده، جرياني از جريان‌هاي مقاومت در اين دام فرو افتد، اين ملت همچون گذشته مي‌تواند نياز خود را باز توليد کند. رهبر انقلاب اسلامي‌تأکيد کردند: اگر گروهي پرچم مقاومت را بر زمين بگذارد، يقيناً گروهي ديگر از دل ملت فلسطين بر‌مي‌آيد و آن پرچم را در دست خواهد گرفت.
حضرت آيت الله خامنه‌اي همچنين خطاب به حضار خاطرنشان کردند: مطمئناً شما حضار محترم در اين نشست، فقط به فلسطين خواهيد پرداخت که متأسفانه در چند سال اخير، کوتاهي‌هايي در توجه لازم و ضروري به آن صورت پذيرفته است، البته يقيناً بحران‌هاي موجود در جاي جاي منطقه و امت اسلامي‌شايسته توجه است، اما آنچه موجب اين گردهم‌آيي است، مسأله فلسطين است. ايشان گفتند: اين اجلاس مي‌تواند الگويي باشد تا رفته رفته همه مسلمانان و ملت‌هاي منطقه بتوانند با تکيه به اشتراکات خود اختلافات را مهار کرده و با حل تک تک آنها، موجبات تقويت هرچه بيشتر امت محمدي(صلوات الله عليه) را فراهم آورند.
در ديدار جهانگيري با معاون اول نخست وزير روسيه صورت گرفت:
معاون اول رييس جمهور با اشاره به روابط سياسي خوب و صميمانه ميان جمهوري اسلامي‌ايران و روسيه بويژه دستاوردهاي مناسب دو کشور در حل بحران سوريه، گفت: بايد تلاش کنيم سطح همکاري‌ها و مناسبات اقتصادي فيمابين را همانند روابط مناسب سياسي ارتقاء دهيم.
به گزارش ايسنا، اسحاق جهانگيري در ديدار « ايگور شووالف» معاون اول نخست وزير روسيه، مناسبات ميان دو کشور را رو به رشد ارزيابي و اظهار اميدواري کرد سفر اين مقام روسيه به رشد روابط و توسعه مناسبات فيمابين منجر شود. معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه گسترش روابط و هماهنگي‌هاي دوجانبه، منطقه اي و بين المللي با روسيه از اهميت ويژه اي براي جمهوري اسلامي‌ايران برخوردار است، به سفر قريب الوقوع دکتر روحاني به مسکو اشاره و ابراز اميدواري کرد در سفر رييس جمهور کشورمان به روسيه، توافقات خوبي ميان دو کشور حاصل شود.
وي با تاکيد بر اينکه کميسيون مشترک همکاري‌هاي دو کشور بايد موانع پيش روي گسترش مناسبات را شناسايي و راهکارهايي براي رفع اين موانع ارائه دهد، از برگزاري موفقيت آميز سيزدهمين کميسيون همکاري‌هاي دو کشور ابراز خرسندي کرد و گفت: اميدوارم اسناد و توافقات امضاء شده ميان دو کشور در اين کميسيون هرچه سريعتر اجرايي شود.
جهانگيري با اشاره به پروژه‌هاي مشترک ميان ايران و روسيه و همکاري‌هاي دو کشور براي احداث نيروگاه اتمي‌بوشهر، ضرورت برنامه ريزي لازم براي مشخص شدن روش تامين مالي اجراي اين پروژه‌ها را مورد تاکيد قرار داد و افزود: پروژه برقي کردن راه آهن گرمسار - اينچه برون نيز بايد هرچه سريعتر اجرا شود و اگر موانعي بر سر راه اين پروژه وجود دارد بايد براي رفع آن تلاش کنيم. معاون اول رييس جمهور با اشاره به مذاکره شرکت‌هاي روسي براي حضور و مشارکت در پروژه‌هاي نفت و انرژي در ايران، تصريح کرد: علاقمند هستيم توافقات امضاء شده ميان دو کشور در بخش نفت و انرژي اجرا شود و از حضور و مشارکت شرکت‌هاي روسي در پروژه‌هاي نفت و گاز ايران نيز استقبال مي‌کنيم. وي از تمايل و علاقمندي جمهوري اسلامي‌ايران براي گسترش همکاري اقتصادي با کشورهاي عضو اتحاديه اوراسيا خبر داد و گفت: بايد تلاش کنيم تا پيش از سفر دکتر روحاني به مسکو، مقدمات امضاي توافقنامه شکل گيري منطقه آزاد تجاري ميان ايران و اتحاديه اقتصادي اوراسيا نهايي شود. جهانگيري ضمن قدرداني از همکاري و نقش روسيه در مذاکرات با کشورهاي عضو اوپک که منجر به افزايش قيمت نفت شد، گفت: انتظار داريم مسکو در زمينه برجام همچنان مواضع سازنده خود را ادامه دهد تا توافق برجام به نحو مطلوب اجرا شود. معاون اول نخست وزير روسيه هم در اين ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌هاي رييس جمهور و نخست وزير اين کشور با اشاره با تاکيد ويژه رييس جمهور روسيه براي توسعه روابط و مناسبات اقتصادي با ايران، گفت: پس از دستور آقاي پوتين براي گسترش مبادلات تجاري ميان دو کشور و واردات محصولات کشاورزي از ايران به روسيه و کشورهاي اوراسيا، خوشبختانه حجم مبادلات حدود 30 درصد افزايش يافته و ايجاد منطقه آزاد تجاري ميان ايران و اتحاديه اقتصادي اوراسيا مي‌تواند به ارتقاء سطح مبادلات تجاري فيمابين منجر شود. ايگور شووالف افزايش واردات محصولات کشاورزي از ايران و گسترش مبادلات اقتصادي فيمابين را نيازمند انعقاد يک توافقنامه در چارچوب توافقنامه اقتصادي اوراسيا دانست و گفت: در جلسه شوراي عالي همکاري‌هاي اقتصادي اوراسيا که در ماه دسامبر در سن‌پترزبورگ برگزار شد، سران کشورهاي عضو از ايجاد روابط استراتژيک با ايران حمايت و آن را مطابق با منافع ملي خود قلمداد کردند. معاون اول نخست وزير روسيه با اشاره به ظرفيت‌هاي اقتصادي جمهوري اسلامي‌ايران و کشورهاي اوراسيا گفت: اميدوارم مقدمات همکاري اقتصادي ميان ايران و کشورهاي اوراسيا هرچه زودتر فراهم شود و در سفر رييس جمهور ايران به مسکو پيش نويس اين توافقنامه به‌امضاء برسد.
وحدت شيعه و سني عامل امنيت در منطقه
وزير اطلاعات گفت: وحدت، همدلي و برادري شيعه و سني و پيوند مسلمانان عامل امنيت در منطقه است. به گزارش ايرنا، حجت الاسلام سيدمحمود علوي در همايش نقش وحدت اسلامي‌در امنيت پايدار منطقه اي افزود: اگر بخواهيم منطقه اي عاري از خشونت داشته باشيم بايد دست در دست يکديگر داشته باشيم.وي با بيان اينکه رابطه ميان اهل ايمان رابطه اي محبت آميز است، گفت: دين نيامده است که ميان مردم کينه و اختلاف ايجاد کند، دين براي وحدت و همدلي آمده است و اين در آموزه‌هاي ديني مورد تاکيد قرار گرفته است.وي با بيان اينکه در دين اسلام هرگونه تعدي به ديگران رد و با آن مخالفت شده است، عنوان کرد: گرفتاري و دشمن براي مسلمانان در دنيا کم نيست بنابراين نيازي به دشمني ميان مسلمانان با يکديگر وجود ندارد چراکه ما يک غده سرطاني به نام اسرائيل غاصب در منطقه داريم ديگر نيازي به دشمني با خودمان نداريم.علوي گفت: اسرائيل هر روز به سمت زوال و نابودي پيش مي‌رود، مسلمانان وقتي که وحدت دارند اسرائيل احساس ترس و نابودي مي‌کند ولي وقتي که تفرقه باشد آنها نيز قدرتمند مي‌شوند و به همين دليل لازم است که ما وحدت و همدلي داشته باشيم.وزير اطلاعات با اشاره به فعاليت گروه‌هاي تکفيري عنوان کرد: نمي‌توانيم به سليقه خود عده اي را کافر بدانيم و جان او را بگيريم کشتن يک مسلمان مانند کشتن همه انسان‌ها است.علوي با بيان اينکه‌امنيت اقتصاد را راه مي‌اندازد و راه افتادن اقتصاد موجب توسعه در بخش‌هاي مختلف مي‌شود افزود: هرچه در جامعه آرامش بيشتر باشد رشد معنوي نيز افزايش مي‌يابد.وزير اطلاعات با اشاره به دشمني‌هاي صورت گرفته با علماي شيعه و سني از سوي تکفيري در کشور عراق گفت: شمار علماي اهل سنتي که از سوي داعش در عراق به شهادت رسيده‌اند بسيار بيشتر از علماي شيعه است.

ثبت نام 50 کانديداي رياست جمهوري
سخنگوي جبهه مردمي‌نيروهاي انقلاب اسلامي‌با اشاره به برگزاري مجمع عمومي‌اين جبهه گفت: تاکنون از طريق سامانه اي که توسط هيات موسس ايجاد شد، ۵۰ نفر خود را به عنوان کانديداي رياست جمهوري معرفي کرده‌اند که احتمال دارد اين تعداد افزايش نيز يابد. به گزارش ايرنا، مرضيه وحيددستجردي در نشست خبري گفت: نخستين جلسه مجمع عمومي‌ملي جبهه روز پنحشنبه در مجتمع شهر آفتاب برگزار مي‌شود، تا کنون دوبار قصد برگزاري اين جلسه را داشتيم اما به دليل بي مهري‌ها و محدوديت مکان قرار شد پايان هفته جاري، اين مجمع با حضور ۳ هزار نفر برگزار شود.وحيددستجردي افزود: در اين مجمع ۳۱ نفر به عنوان شوراي مرکزي جبهه معرفي خواهند شد. تا کنون از طريق سامانه اي که از سوي هيات موسس ايجاد شده است بيش از ۲۰۰ نفر جهت انتخاب در مجمع عمومي‌اعلام کانديداتوري کردند.

سراغ افرادي برويد که احضار روح مي‌کنند
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي‌به اظهارات اخير مشاور فرمانده سپاه در خصوص نقل خاطره‌اي از مرحوم آيت‌الله‌هاشمي‌رفسنجاني پاسخ داد.علي مطهري در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: آقاي مقدم‌فر مشاور فرمانده سپاه در ارتباط با خاطره‌اي که من از مرحوم‌هاشمي‌نقل کردم توضيح خواسته است. اين خاطره را آقاي‌هاشمي‌دو بار براي من نقل کرد، فرمود: «بعد از انتخابات سال ٨٤ من از دخالت برخي افراد يک نهاد نظامي‌شکايت کردم و ١١٠ نفر از آنها به زندان‌هاي کوتاه مدت محکوم شدند و اسناد آن را نزد خود دارم.» ايشان مي‌گفت: «من اين موضوع را به اطلاع مقام رهبري هم رساندم و گفتم به خاطر مصلحت نظام از آنها مي‌گذرم».وي افزود: حالا آقاي مقدم‌فر از من خواسته است اسم يکي از آن ١١٠ نفر را بگويم. به ايشان مي‌گويم بروند سراغ افرادي که احضار روح مي‌کنند و از طريق احضار روح آن عزيز از دست رفته اسامي‌را به دست آورند.