جاي خالي برندها در نمايشگاه‌هاي‌ بهاره
کورش شرفشاهي: توليد بدون مصرف معنا ندارد. بنابر اين توليدکنندگان تمام سعي خود را به عمل مي‌آورند تا بهترين کالا را توليد کنند تا رضايت مصرف کنندگان جلب شود.
کورش شرفشاهي: توليد بدون مصرف معنا ندارد. بنابر اين توليدکنندگان تمام سعي خود را به عمل مي‌آورند تا بهترين کالا را توليد کنند تا رضايت مصرف کنندگان جلب شود. اما مهمترين نکته اين است که واردات و قاچاق همه معادلات را بر هم مي‌زند و گاهي کالايي وارد کشور مي‌شود که نه تنها کيفيت لازم را ندارد، بلکه به‌اندازه اي بي کيفيت است که مصرف کنندگان نيز دل خوشي از آن ندارند. بنابر اين معمترين نکته براي توليد کشور، اتصال مناسب حلقه توليد با توزيع است. مهمتر آن است که زماني کالاي ايراني توزيع شود که‌امکان خريد مردم بالا باشد يا ناچار به خريد باشند. بنابر اين مناسبتهايي مانند نوروز، ماه مبارک رمضان، ايام محرم، زمان بازگشايي مدارس، روز مادر و از همه مهمتر تغيير فصلها، بهترين فرصت براي تبليغ و فروش کالاست. اما با کمال تاسف به دليل نبود نظارت، کالاهاي بي کيفيت وارد بازار کشور مي‌شود و نقدينگي مردم به جاي هدايت به توليد داخلي، به جيب واردکنندگان مي‌رود که در نهايت کشورهاي خارجي از جمله ترکيه و چين منفعت مي‌برند. نکته ديگر راه‌اندازي بازارهاي فصلي است که بدون نظارت برگزار مي‌شود و اجناس بنجل خارجي به وفور عرضه مي‌شود. اما گويا امسال با سالها قبل تفاوت دارد زيرا مواد غذايي غيراستاندارد در نمايشگاه بهاره تهران توسط بازرسان شناسايي و نسبت به جمع‌آوري اين محصولات به غرفه‌داران هشدار داده شده است که در صورت عدم تمکين، اقدامات قانوني عليه آنها انجام مي‌شود.
دور اول برپايي نمايشگاه‌هاي بهاره در پنج نقطه تهران از يازدهم اسفندماه سال جاري آغاز شد و پس از ۱۰ روز به پايان رسيد. پس از آن دور دوم اين نمايشگاه‌ها در دو نقطه مصلي و حکيميه از تاريخ بيست‌وسوم اسفندماه سال جاري آغاز و پس از پنج روز در تاريخ بيست‌وهشتم به پايان مي‌رسد.
حدود ۱۰۰۰ غرفه در نمايشگاه بهاره تهران مشغول به فعاليت هستند که حدود ۳۰۵ غرفه آن مواد غذايي عرضه مي‌کنند که سلامت محصولات عرضه شده از مهم‌ترين مواردي است که در ارتباط با خريداران بايد به آن توجه داشت.
بازرسان سازمان استاندارد مواد غذايي غيراستاندارد عرضه شده نظير گلاب، چاي، خرما، قند و شکر، انواع کنسرو، شيريني آردي قنادي، برنج، ماکاروني، روغن کنجد و روغن زيتون را در غرفه‌هاي مربوطه شناسايي کرده و به غرفه‌داران در خصوص جمع‌آوري آن اخطار داده‌اند.
علاوه بر اين به غرفه‌داران نمايشگاه بهاره تهران اعلام شده در صورت عدم تمکين نسبت به رعايت اخطارها و جمع‌آوري محصولات اعلام شده اقدامات قانوني عليه آنها صورت مي‌گيرد.
همچنين از شهروندان درخواست شده به بهانه ارزان بودن قيمت برخي محصولات کالاهاي غيراستاندارد را خريداري نکنند و در صورت هرگونه تخلف مراتب را از طريق سامانه تلفني ۱۵۱۷ به اداره کل استاندارد استان تهران اطلاع دهند.
استقبال از نمايشگاه‌هاي بهاره
در اين رابطه رئيس اتاق اصناف استقبال از نمايشگاه‌هاي بهاره را قابل قبول عنوان کرد و گفت: اگر تسهيلات و امکانات لازم را در برگزاري اين نمايشگاه‌ها فراهم شود مطمئنا برندهاي معتبر و شناخته شده در نمايشگاه‌هاي بهاره حضور پيدا مي‌کنند.
علي فاضلي در گفت‌وگو با ايسنا، گفت:‌ اينگونه نيست که برگزاري نمايشگاه‌هاي بهاره صرفا خواست دولت باشد، چراکه دولت در راستاي تقاضاي مردم به برگزاري اين نمايشگاه‌ها تاکيد دارد.
وي ادامه داد: سطح مشارکت مردم در نمايشگاه‌هاي بهاره طي روزهاي گذشته به ويژه در ارم و حکيميه نشان قابل توجه بوده است و اينکه گفته مي‌شود اصناف از برگزاري نمايشکاه‌هاي بهاره راضي نيستند، موضوع درستي نيست.
رئيس اتاق اصناف ايران افزود:‌ بايد ديد که مي‌خواهيم اصناف را به چه عنوان در نظر بگيريم. اگر اصناف را در اقامت بنگاه‌هاي توليدي ببينيم. آن‌ها بسيارعلاقه‌مند به برگزاري اين نمايشگاه‌ها هستند به دليل اينکه در اين مقطع زماني براي تامين مواد اوليه‌شان براي سال آينده نياز به نقدينگي دارند. توليدکنندگان به جاي آنکه کالاي خود را به بنکدار بدهند ترجيح مي‌دهند پول نقد دريافت کنند.
فاضلي درباره وضعيت استقبال از نمايشگاه‌هاي بهاره گفت:‌ ميزان خريد مردم از نمايشگاه‌ها ۴.۵ تا پنج درصد است و ۹۵ درصد خريد مردم در جاهاي ديگر اتفاق مي‌افتد و طبيعتا اين پنج درصد خيلي تاثيرگذار نيست اما براي کنترل بازار مفيد و لازم است. وي اضافه کرد: اما مسئله اين است که بايد تسهيلات لازم را براي برگزاري اين نمايشگاه‌ها فراهم کنيم ما به عنوان اتاق اصناف معتقديم تسهيلات براي اين نمايشگاه‌ها فراهم نيست. در اين زمينه هم به دنبال استفاده از راه‌هاي قانوني هستيم که مي‌توان در قالب فروش‌هاي فوق العاده و يا حراج‌هاي مختلف آن‌ها را مديريت کنيم. رئيس اتاق اصناف با اشاره به وضعيت کيفيت کالاهايي که در نمايشگاه‌هاي بهاره عرضه مي‌شود، گفت: کيفيت کالا به طور نسبي در نمايشگاه‌هاي بهاره مناسب است اما آوردن برندهاي برتر به نمايشگاه‌ها سخت است برندي که در اروپا جا باز کرده و صادرات انجام مي‌دهد مطمئنا حاضر نيست زير چادر بدون هيچ امکاناتي حضور پيدا کند. فاضلي افزود: بايد شرايط و تسهيلات لازم را فراهم در برگزاري اين نمايشگاه‌ها فراهم ‌کنيم مطئنا اگر اين کار صورت بگيرد برندهاي معتبر و شاخص هم به اين نمايشگاه‌ها مي‌آيند.

مدتي است عرضه گوشت قرمز و مرغ با مشکل رو به رو شده و هيچ نظارتي بر قيمتها وجود ندارد. عده اي معتقد هستند که نظارت در اين زمينه کم است و مغازه داران قيمت را تعيين مي‌کنند. بدتر اين که در هر نقطه از شهر قيمتهاي متفاوتي اعلام مي‌شود و معلوم نيست چه کسي قيمت را تعيين ميکند. از سوي ديگر صادرات دام زنده و آنفولانزاي مرغي باعث شده تا قيمت گوشت قرمز و مرغ ثباتي نداشته باشد. اين در حالي است که ديدگاهها در اين زمينه متفاوت است و دولت و بخش خصوصي هر کدام نظر متفاوتي دارند. در اين زمينه مدير کل پشتيباني امور دام استان تهران گفت: ذخيره مرغ منجمد شرکت پشتيباني نسبت به سالهاي گذشته از نظر کيفيت تغيرات محسوس داشته به طوري که خريد فقط از کشتارگاه‌هاي داراي کد IR داراي دستگاههاي تخليه اتوماتيک امحا و احشاء با قابليت صادرات صورت گرفته است. مهندس عبدالرضا گودرزي راد افزود: کيفيت مرغ‌هاي منجمد بسيار مطلوب است و با رعايت اندازه با وزن 1200 گرم تا 2000 گرم بسته بندي و منجمد شده‌اند. وي با تاکيد بر اينکه شرکت پشتيباني امور دام در راستاي تنظيم بازار هر زماني که شاهد افزايش قيمت گوشت قرمز و مرغ باشد نسبت به توزيع ذخاير خود جهت کاهش قيمت اقدام مي‌کند گفت: اين روند توزيع تا رسيدن به شرايط تعادلي ادامه خواهد داشت. مدير کل پشتيباني امور دام استان تهران ادامه داد: توزيع مرغ منجمد به نحوي مديريت ميشود که مرغ گرم و منجمد با قيمت مناسب به دست مصرف کننده برسد به طوري که به توليد کننده نيز آسيب وارد نشود. وي افزود: در صورتي که قيمت مرغ تازه کاهش پيدا کند، از توزيع مرغ منجمد جلوگيري به عمل خواهد آمد. گودرزي راد گفت: در اين راستا شرکت پشتيباني با توجه به افزايش قيمت در بازار اقدام به توزيع مرغ منجمد و گوشت گوساله منجمد و گوشت گرم و گوشت گوسفندي در شبکه‌هاي توزيع کرده است. وي گفت:توزيع مرغ منجمد گوشت گوساله تازه و گوشت گوسفندي تازه توسط مباشرين از دي ماه تا کنون در ميادين ميوه تره بار شهرداري و فروشگاههاي تحت پوشش در حال انجام است. مدير کل پشتيباني امور دام استان تهران افزود: توزيع گوشت گوساله گوسفندي تازه در نمايشگاههاي بهاره نيز صورت گرفت و هم اکنون در نمايشگاه مصلي و خاوران نيز در حال توزيع است.

 

رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار گفت: اگر مردم طبق شب عيد سال‌هاي قبل پرتقال بخرند حدود ۱۲۰هزار تن پرتقال نياز داريم، اما به مردم توصيه مي‌کنيم که‌امسال پرتقال را از سبد ميوه‌هاي اصلي پذيرايي عيد خارج کنند تا نيازي به واردات اين ميوه نباشد.

به گزارش تسنيم، مهاجران رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار با اشاره به اينکه‌امسال براي نخستين بار در اوايل آذر برفي بي‌سابقه در شمال کشور باريد، گفت: با توجه به اينکه توليد ما از مصرف بيشتر است اگر اين اتفاق نمي‌افتاد الآن مي‌توانستيم صادر کنيم.

مهاجران ادامه داد: البته با کشورهايي مانند ترکيه نمي‌توانيم رقابت کنيم زيرا قيمت تمام‌شده آنها بسيار پايين‌تر از ماست.

وي با بيان اينکه "توليدات ما از نظر کيفيت و طعم در جهان بي‌نظير است"، افزود: بايد چاره‌اي در اين زمينه‌انديشه کنيم.

مهاجران با اشاره به اينکه‌امسال حدود 2 ميليون و 400 هزار تن پرتقال در شرق مازندران توليد شد، گفت: حتي يک کيلوگرم از اين محصولات به انبار نرفته و آنچه هم ذخيره شد کم‌آب است.

رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار افزود: در غرب مازندران هم 800 هزار تن پرتقال توليد شد که نيمي‌از آنها قابل استفاده است که نگه داشته‌اند تا شب عيد به بازار عرضه کنند.

مهاجران با اشاره به واردات پرتقال از سوي دولت گفت: وارد نمي‌کرديم خيلي بهتر بود اما فشارها براي واردات بسيار زياد بود.

رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار با ابراز اينکه "قاچاق در مرزهاي ما بيداد مي‌کند"، افزود: برخي ميوه‌ها مانند گيلاس، انگور شيلي و زردآلو با هزينه گران به بازار ايران وارد مي‌شود که اصلاً ضرورتي ندارد و بايد جلوي قاچاق را بگيريم.

وي اضافه کرد: در جنوب هم پرتقال کافي در سردخانه وجود ندارد به همين علت دولت وارد کرد.

مهاجران گفت: اگر مردم طبق شب عيد سال‌هاي قبل پرتقال بخرند حدود 120 هزار تن پرتقال از 25 اسفند تا 15 فروردين نياز داريم، اما به مردم توصيه مي‌کنيم که‌امسال پرتقال را از سبد ميوه‌هاي اصلي پذيرايي عيد خارج کنند تا نيازي به واردات اين ميوه نباشد.

رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار ادامه داد: اتحاديه‌ها و بارفروشان آمادگي دارند که پرتقال را به‌قيمت سه هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده برسانند.

فروش بيش از ۱۰ ميليون دلار کفش‌ خارجي

 رييس اتحاديه کفاشان دست‌دوز گفت: بسياري از توليدکنندگان شش ماه اول سال را بيکار بوده‌اند؛ لذا اخذ ماليات بر ارزش افزوده‌ بيشتر شبيه مصادره‌اموال است.رسول شجري در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به وضعيت توليدکنندگان کفش دست‌دوز در آستانه شب عيد، اظهار کرد: بسياري از توليدکنندگان امسال نتوانستند با بيش از ۵۰ درصد ظرفيت خود فعاليت کنند و بسياري از آنها شش ماه اول سال را کاملا بيکار بوده‌اند.وي درباره‌امار گمرک از واردات و اجناس قاچاق خاطر نشان کرد: آمار رسمي‌گمرک نزديک هشت ميليون دلار واردات است، در صورتي که مغازه‌هاي سطح شهر بيش از ۱۰ ميليون دلار جنس خارجي به فروش مي‌رسانند.رييس اتحاديه کفاشان دست‌دوز در همين رابطه افزود: اين اختلاف بين آمار رسمي‌گمرک و ميزان فروش کالاي خارجي نشان‌دهنده ورود قاچاق به کشور است.شجري با انتقاد از ماليات بر ارزش افزوده گفت: ماليات بر ارزش افزوده قوز بالا قوز توليدکنندگان کفش دست‌دوز است. توليدکنندگان نمي‌توانند هزينه تمام شده خود را تامين کنند، چگونه مي‌توانند ماليات بر ارزش افزوده را بپردازند. اين نوع ماليات مصادره‌اموال است نه ماليات.

 

کمبود روغن در نوروز نداريم

 دبير انجمن توليدکنندگان روغن با اعلام اينکه در ايام پاياني سال مشکلي براي تأمين روغن مورد نياز مردم نداريم، از دولت درخواست کرد درسال آينده اقدامات لازم را براي جراحي اساسي اصلاح ساختار قيمت تمام شده روغن انجام دهد. داريوش محمودي در گفت‌وگو با تسنيم، با اشاره به اينکه تمام پيش بيني‌هاي لازم براي مديريت بازار شب عيد روغن مردم انجام شده است، اظهار داشت: در برخي مواقع به دليل نوسانات تقاضا توزيع روغن در سطح بازار با يک يا دو درصد بيشتر يا کمتر روبروست. با توجه به اين موضوع توليد ماهانه کارخانجات روغن در ماه‌هاي پاياني سال از ماهانه 120 هزار تن به 125 هزار تن رسيده است.وي در واکنش به انتقادات مطرح شده مبني بر استفاده از روغن پالم و عدم درج آن بر روي انواع محصولات روغن، افزود: در يک مقطعي استفاده نامناسبي از روغن پالم در برخي محصولات شده بود که خوشبختانه با مديريت لازم اين مشکل برطرف شده‌اما براي شفاف سازي در اطلاع رساني بايد بگويم، صرف آن که محصولي پالم داشته باشد يا خير، معياري براي با کيفيت بودن يا بي کيفيت بودن محصول نيست بلکه بايد در اين زمينه اقدامات لازم براي هوشياري مردم انجام شود.

 

صيد ماهي شوريده در آب‌هاي جنوب ممنوع شد

 پژوهشکده آبزي پروري جنوب کشور اعلام کرد: از اين تاريخ، صيد، نگهداري و حمل و نقل ماهي شوريده در خوزستان و بوشهر ممنوع خواهد بود. علت ممنوعيت صيد ماهي شوريده، شروع فصل تخم ريزي اين گونه ماهي با ارزش و تقويت ذخاير آبزيان صيدگاه‌هاي خليج فارس اعلام شده است. به گزارش صداوسيماجلوگيري از انقراض اين گونه ماهي و تضمين بهره برداري پايدار از دريا و تداوم اشتغال صيادان مجاز از ديگر اهداف ممنوعيت صيد ماهي شوريده است. صيد ماهي شوريده در سال‌هاي اخيربه علت صيد بي رويه و غيرقانوني وصيد غيرمجاز صيادان عراقي و به تبع آن کاهش ذخايرآن با روند کاهشي روبرو بوده است.سازمان شيلات ايران در طول سال و در فصول معيني به منظور حفظ ذخاير آبزيان خليج فارس، ممنوعيت صيد اعلام مي‌کند. بيشتر گونه‌هاي ماهيان دريايي در صيدگاه‌هاي شمال غرب خليج فارس از جمله ماهي صبور، زبون وشيرماهي در خطر انقراض قرار دارند؛ سال گذشته حدود ۴۷ هزار تن انواع ماهي و ميگو از صيدگاه‌هاي شمال غرب خليج فارس صيد شد.