نيمي‌از روستاييان سيراب شدند
آبرساني روستايي تاکنون توانسته به موفقيت‌هاي خوبي دست يابد، به‌طوري‌که طبق گفته‌هاي رييس جمهور تاکنون ۵۲۰۰ روستا در اين دولت داراي آب بهداشتي شدند. در سال ۱۳۹۵ حدود ۶۰۰۰ روستا به صورت سيار آبرساني مي‌شدند که با اجراي طرح‌هاي آبرساني روستا اين تعداد به حدود ۳۰۰۰ روستا رسيد. آبرساني سيار به لحاظ اينکه ناوگان آبرساني هزينه بسيار بالايي دارد سالانه هزينه‌هاي زيادي در بخش سوخت و تعميرو نگهداري تانکرها به وزارت نيرو تحميل مي‌کند که مي‌توان از اين ظرفيت در بخش‌هاي ديگر کشور استفاده کرد در همين راستا در سال جاري نيز عمده طرح‌هاي شرکت مهندسي آب و فاضلاب مربوط به تکميل مجتمع‌هاي آبرساني با روند اجرايي سال گذشته در نظر گرفته شد.

قيمت نفت به مرز ۵۶ دلار رسيد
قيمت نفت روز گذشته از بالاترين رقم ۵ هفته اخير فاصله گرفت.
به گزارش تسنيم به نقل از رويترز، در حالي که افزايش توليد نفت شيل آمريکا نگراني‌ها در مورد تنش‌هاي ژئوپلتيک در خاورميانه و تاثير کاهش توليد اوپک و غير اوپکي‌ها را خنثي کرده، قيمت نفت روز سه‌شنبه از بالاترين رقم 5 هفته اخير فاصله گرفت.
بر اساس اين گزارش، قيمت هر بشکه نفت برنت، امروز با 4 سنت، معادل 0.1 درصد کاهش نسبت به رقم پاياني جلسه قبل به 55 دلار و 90 سنت رسيد. قيمت نفت برنت ديروز به بالاترين رقم در طي 5 هفته اخير يعني 56 دلار و 16 سنت رسيده بود.

عربستان در پي افزايش سرمايه‌گذاري گازي
عربستان سعودي در تلاش براي افزايش سرمايه گذاري خارجي در بخش گاز است. به گزارش رويترز، مذاکرات عربستان با شرکت‌هاي عمده نفتي بين المللي، از جمله بي.پي و چِورون، براي توسعه استخراج گاز و تنوع بخشي به صادرات انرژي در اين کشور در جريان است.
به نوشته رويترز، اين مذاکرات در آستانه رويدادي انجام مي‌شود که ممکن است به بزرگ‌ترين عرضه سهام جهان بدل شود و عربستان قصد دارد طي آن2 تريليون دلار سرمايه خارجي جذب کند. رويترز به نقل از منابع نزديک نوشت که شرکت بي.پي نيز براي همکاري با عربستان در راستاي اکتشاف منابع گازي در درياي سرخ اعلام آمادگي کرده است.





فرسودگی تجهیزات، تولید روزانه 200هزار بشکه نفت را در تردید قرار داد؛
بررسي‌ها نشان مي‌دهد وضعيت در شرکت نفت فلات قاره نگران کننده است و اين شرکت هنوز نتوانسته است ۲۰۰ هزار بشکه توليد از دست رفته خود را احيا کند.
با شدت يافتن تحريم‌ها در سال ۹۰ و به تبع آن کاهش شديد ميزان صادرات نفت ايران، مديريت نظارت بر توليد نفت و گاز شرکت ملي نفت ايران برنامه کاهش توليد از ميادين نفتي را به شرکت‌هاي توليدي اعلام کرد که بر اين اساس سهم شرکت نفت فلات قاره از کاهش توليد ايران، ۳۰۰ هزار بشکه تعيين شد.
پس از به ثمر رسيدن برجام، قرار شد ايران ظرف مدت ۶ ماه توليد خود را به ميزان پيش از تحريم‌ها افزايش دهد که اين هدف در مناطق نفتخيز جنوب محقق شد ولي شرکت نفت فلات قاره به دليل فرسودگي تاسيسات و افت شديد فشار چاه‌هاي خود تنها توانست بين ۱۰ تا ۸۰ هزار بشکه از توليد گذشته خود را احيا کند؛ اين در حالي است که با وجود افزايش سريع توليد نفت مناطق نفتخيز جنوب به سقف ۳ ميليون بشکه، وضعيت در شرکت نفت فلات قاره نگران کننده است و اين شرکت هنوز نتوانسته است ۲۰۰ هزار بشکه توليد از دست رفته خود را احيا
کند.
به گفته کارشناسان، توليد شرکت نفت فلات قاره پيش از کاهش تکليفي حدود ۶۰۰ هزار بشکه بود که با تصميم شرکت ملي نفت تعدادي از چاه‌هاي توليدي بسته شد. با همه اقدامات عاجلي که براي توليد اين شرکت انجام شد بيشترين توليد ثبت شده ۴۰۷ هزار بشکه در روز بوده است.
 ۹دکل حفاري به تعطيلات رفتند
به نقل از مهر، به عقيده برخي از فعالان صنعت نفت، اين در حالي است که بي توجهي شرکت ملي نفت ايران به وضعيت فعلي فلات قاره تبديل به يک خطر بزرگ براي صنعت نفت شده است بطوري که عدم تزريق مناسب منابع مالي به اين شرکت براي امور تعميري خود در حوزه تاسيسات و چاه‌ها، وضعيت بغرنجي را بوجود آورده است.
 به عنوان نمونه بر اساس آمار موجود تعداد دکل‌هاي حفاري فعال در محدوده فعاليت فلات قاره از ۱۸ دستگاه به ۹ دستگاه کاهش يافته است که با اين تعداد دکل حفاري، نمي‌توان به احياي توليد اميد داشت.
بر اساس اخبار موجود بايد گفت شرکت نفت فلات قاره حفاري توسعه‌اي و تعميري ۷۰ حلقه چاه را برنامه ريزي کرده است ولي با توجه به محدوديت دکل‌هاي حفاري و عدم تامين منابع مالي تحقق چنين برنامه‌اي بسيار بعيد بنظر مي‌رسد و با اين روند بايد منتظر کاهش بيشتر توليد فعلي فلات قاره بود.
اين در حالي است که آخرين ارزيابي‌هاي انجام شده درباره ميزان ذخاير شرکت نفت فلات قاره نشان مي‌دهد نفت درجاي اين شرکت حدود ۱۰۰ ميليارد بشکه و حجم ذخاير گاز آن بيش از ۲۷۰ تريليون فوت معکب است که در صورت توجه بيشتر شرکت ملي نفت به اين ذخاير، بايد به افزايش ميزان توليد اين شرکت اميد داشت ولي تا به‌امروز هيچ برنامه جدي براي اين موضوع در دستور کار قرار نگرفته است.
از سوي ديگر با توجه به افت فشار مخازن نفتي دريايي استفاده از روش‌هاي بازيافتي به منظور جبران کاهش فشار و بهره گيري از پمپ‌هاي سرچاهي در جهت نگهداشت و افزايش توليد، ضروري به نظر مي‌رسد که البته مشخص نيست اراده جدي براي عملياتي کردن آن وجود دارد يا خير.
بر اساس بررسي‌هاي شرکت نفت فلات قاره براي احياي ۲۰۰ هزار بشکه از دست رفته، مي‌توان با پياده سازي برنامه‌هاي کوتاه مدت ميزان توليد را ۱۰۰ هزار بشکه ديگر افزايش داد ولي براي ۱۰۰ هزار بشکه ديگر بايد سرمايه گذاري بيشتري صورت پذيرد.
 از۳ ميليارد دلار تا ۳۰۰ ميليون دلار
گفتني است سعيد حافظي مديرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره در اوايل حضور خود در شرکت نفت فلات قاره، با تدوين گزارشي درباره وضعيت فلات قاره خواستار تزريق ۳ ميليارد دلار به صورت پلکاني شده بود تا ميزان توليد فلات قاره به سطح سابق خود برگردد که در نهايت کمتر از ۳۰۰ ميليون دلار به اين شرکت اختصاص يافت.
بسياري از تاسيسات دريايي شرکت نفت فلات قاره عمري بيش از ۴۰ سال را دارند که با توجه به شور بودن بيش از حد خليج فارس، اين تاسيسات دچار فرسودگي شديدي شده‌اند که شرايط کار را براي کارکنان بسيار خطرناک کرده است.
وضعيت شرکت و کاهش توليد اين شرکت به نسبت سال‌هاي گذشته  موجب شد تا هيئت مديره شرکت ملي نفت ايران مجوز قراردادهاي EPDF و EPCF را براي شرکت نفت فلات قاره صادر کند تا اين شرکت بتواند طرح‌هاي تثبيت توليد و توسعه‌اي خود را در قالب ۹ پروژه به جلو ببرد.
هيات مديره شرکت ملي نفت با قبول پشنهاد شرکت نفت فلات قاره براي برگزاري مناقصه‌هاي مختلف در راستاي افزايش توليد، اين اختيار را به اين شرکت داده است تا سقف ۱.۸ ميليارد دلار مناقصه برگزار کند. جزييات بيشتر از اين مصوبه حاکي از آن است که شرکت نفت فلات قاره ۹ پروژه را برآورد کرده است که بين ۱۰۰ تا ۶۰۰ ميليون دلار متغير هستند و بزرگترين آن مربوط به پروژه رشادت است.
پيش بيني شده است براي تکميل اين پروژه به حدود ۶۰۰ ميليون دلار سرمايه گذاري نياز است که شرکت صدرا قرار بود سکوي آن را بسازد ولي موفق به انجام اين کار نشد. البته قرارگاه سازنندگي خاتم الانبيا (ص) بتازگي آمادگي خود را براي اين پروژه اعلام کرده است که براي بدست اوردن آن  بايد مجوز ترک مناقصه را از وزير نفت دريافت کند. در بخش EPCF ساخت سکوهاي جديد  تکميل سکوهاي نيمه ساخته خطوط لوله و ... مورد تاکيد شرکت نفت فلات قاره قرار گرفته است.
در قراردادهاي EPDF هم حدود ۷۰ حلقه چاه توسعه‌اي و تعميري در دستور کار قرار دارند که انتظار مي‌رود تا پايان ارديبهشت ماه شاهد برگزاري مناقصه باشند. گفتني است تعداد چاه‌هاي شرکت نفت فلات قاره حدود ۶۰۰ حلقه چاه است که با کاهش توليد مواجه شده و نيازمند تعمير هستند.

معاون ايدرو خبر داد:
معاون توسعه سرمايه‌گذاري‌هاي صنعتي ايدرو آخرين وضعيت فاز ۱۴ پارس جنوبي را تشريح کرد.
فرداد دليري در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اين‌که سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران علاوه بر فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي متولي فاز ۱۴ آن نيز هست، اظهار کرد: سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران راهبر کنسرسيومي‌است که انجام اين پروژه را مدنظر قرار داده و تفاوتي که با فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي دارد اين است که عمليات حفاري چاه‌ها برعهده اين کنسرسيوم گذاشته شده است تا ۴۴ حلقه چاه براي توليد گاز برعهده تيم مشارکتي باشد. وي ادامه داد: اين پروژه از اولويت ويژه‌اي براي وزارت نفت برخوردار است و اگر منابع مالي آن از طرف اين وزارتخانه در موقعيت زماني مناسب تامين شود، بنابر تعهدات ما طي ۲۱ تا ۲۴ ماه به مرحله بهره‌برداري خواهد رسيد.
معاون توسعه سرمايه‌گذاري‌هاي صنعتي ايدرو در مورد آخرين وضعيت فيزيکي پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبي اعلام کرد: در حال حاضر نزديک به ۶۰ درصد پروژه با پيشرفت همراه بوده و برخي سکوها ساخته و در حال نصب است. علاوه بر اين حفاري نيمي‌از چاه‌ها به مرحله پاياني رسيده است. دليري با اشاره به اين‌که پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبي دو ميليارد فوت مکعب در روز به ظرفيت کشور اضافه مي‌کند، بيان کرد: علاوه بر اين پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبي يک ميليون تن اتان براي پتروشيمي، يک ميليون تن گاز مايع براي صادرات و ۸۰ هزار بشکه در روز نفت سبک يا ميعانات به ظرفيت کشور اضافه خواهد کرد. به گفته وي، هزينه‌هاي انجام شده براي پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبي ظرف دو سال پس از بهره‌برداري آن بازگشت داده خواهد شد و ميزان قابل توجهي به درآمد ناخالص ملي کشور اضافه مي‌کند.

بالغ بر 112 هزار و 572 مورد پاسخگوئي به مشترکين گاز طبيعي در سال 1395 انجام شده است. به گزارش روابط عمومي‌شرکت گاز استان اصفهان، سيد مصطفي علوي، با بيان اينکه بالغ بر 112 هزار و 572 مورد پاسخگوئي به مشترکين گاز طبيعي در سال 1395 انجام شده گفت: از اين تعداد، 35 هزار و722 پاسخگوئي مربوط به پيام‌هاي عادي همچون قطع گاز ،13هزار556 پاسخگوئي مربوط به پيام‌هاي فوري نظير؛ نشت گاز، يک هزار و 179 پاسخگوئي مربوط به پيام‌هاي خيلي فوري نظير؛ برخورد با ادوات و شبکه گازرساني بوده و در نهايت، 62هزار و 115 مورد راهنمائي در زمينه‌امور مشترکين ، تعميرات و ساير واحدها بوده که توسط اين مرکز صورت گرفته است. وي، متمرکز سازي و يکپارچه سازي پست‌هاي امداد مناطق شش گانه گاز اصفهان با محوريت مرکز پيام، راه‌اندازي و بهره گيري از نيروي امداد موتوري در پست‌هاي امدادي،آمادگي و شرکت در مسابقات امدادي استان و کسب مقام نايب قهرماني مسابقات استاني، هماهنگي و برگزاري کلاس‌هاي امدادي نظير؛کلاس رانندگي تدافعي، آشنائي با گاز رساني و پست امدادي و همچنين آشنائي با دستگاه‌هاي نشت يابي و گازسنج جهت ارتقاء سطح دانش و تخصص امدادگران را از ديگر اقدامات مهم اين مرکز در سال گذشته عنوان کرد. مدير عامل شرکت گاز استان اصفهان، اطلاع رساني به مصرف کنندگان گاز طبيعي از طريق فايل صوتي که به دلايل مختلف گاز آنها قطع گرديده، همچنين بازديدهاي دوره اي از شيرهاي شبکه گاز رساني شهر اصفهان در بازه زماني شش ماهه، مشارکت در اجراي مانور کشوري آتش سوزي و قطع گاز منطقه شاهين شهر و روستاي جهادآباد،حضور در اجراي مانور ساير ارگان‌ها و ادارات، هماهنگي، ثبت و اطلاع رساني در زمينه محدوديت و رفع محدوديت ميزان مصارف نيروگاه‌ها و صنايع، جمع آوري ، تهيه و ارسال مصارف 24 ساعته ميزان مصرف گاز طبيعي نيروگاه‌ها ، صنايع و خانگي، همکاري با گروه‌هاي تعميرات شبکه و وصل گاز مشترکين بعد از انجام تعميرات و نظارت و سرکشي مداوم بر حفاري‌هاي ساير ارگان‌ها و ايمن سازي منطقه حفاري شده رااز فعاليت مرکز پيام شرکت گاز در سال گذشته برشمرد. مديرعامل شرکت گاز استان اصفهان، با اشاره به افتتاح پست امدادي منطقه 5 در سال گذشته اعلام کرد: در حال حاضر شش پست امدادي به همراه 11 خودرو در سه شيفت کاري به مشترکين شهرستان اصفهان خدمات رساني مي‌شود. وي افزود: با استفاده از اين سامانه، بلافاصله پس از تماس مشترک با شماره ۱۹۴ مرکز امداد شرکت گاز استان اصفهان، علاوه بر شماره تلفن تماس گيرنده، آدرس وي را نيز در مرکز امداد اين شرکت ثبت و پس از آن خدمات امداد رساني صورت مي‌گيرد.
بهره‌برداري کامل از فازهاي ۱۷ و ۱۸ پارس‌جنوبي تا پايان فروردين
سرپرست طرح توسعه فازهاي ١٧ و ١٨ پارس جنوبي با بيان اينکه اين فازها در حال حاضر ۴۶ ميليون مترمکعب گاز به شبکه سراسري تزريق مي‌کنند، از بهره برداري کامل از فازهاي ۱۷ و ۱۸ تا پايان فروردين ماه خبر داد. محمدرضا چليپا در گفتگو با ايسنا، اظهار کرد: فازهاي ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي با هدف تصفيه روزانه ۵۶ ميليون مترمکعب گاز غني و توليد ۵۰ ميليون مترمکعب گاز متان براي، ۲۷۵۰ تن اتان، ۲۹۰۰ تن LPG و ۷۷هزار بشکه کاندنسيت طراحي شده است. وي با بيان اينکه در حال حاضر فازهاي ۱۷ و ۱۸، ۴۶ ميليون مترمکعب گاز به شبکه سراسري تزريق مي‌کنند، درمورد وضعيت اشتغال زايي اين فازها توضيح داد: در وضعيت فعلي حدود ۹۹۲ نفر در عمليات بهره برداري پالايشگاه شاغل هستند. تعداد نيروي کار در زمان اوج پروژه بيش از ۱۰ هزار نفر بود. سرپرست طرح توسعه فازهاي ١٧ و ١٨ پارس جنوبي در پايان تاکيد کرد: تا آخر فروردين حداکثر توليد را از فازهاي ۱۷ و ۱۸ که برداشت ۵۶ ميليون مترمکعب گاز غني در روز است صورت خواهد گرفت.

شرکت کره‌اي در ايران واحد توليد پلي‌پروپيلن مي‌سازد
شرکت هيوسونگ، بزرگترين شرکت مواد شيميايي و منسوجات کره جنوبي قصد دارد يک واحد توليد پلي پروپيلن در ايران احداث نمايد. به گزارش تسنيم به نقل از پايگاه خبري پالس نيوز، شرکت هيوسونگ، بزرگترين شرکت مواد شيميايي و منسوجات کره جنوبي در حال سرعت بخشيدن به تلاش‌هاي خود براي ورود به بازار ايران است. به گفته منابع صنعتي، شرکت هيوسونگ اخيرا يادداشت تفاهمي‌را با شرکت ملي پتروشيمي‌ايران در زمينه پلي پروپيلن و پليمرهاي ترموپلاستيک که در توليد محصولات پلاستيکي و لوازم خانگي مصرف دارد به‌امضا رسانده است. اين شرکت کره اي گفته در حال مذاکره با طرف ايراني براي تصميم گيري در خصوص امکان گسترش فعاليت توليد پلي پروپيلن خود در اين کشور است، اما هنوز هيچ تصميمي‌در اين خصوص اتخاذ نشده است. کارشناسان صنعتي مي‌گويند، شرکت هيوسونگ به دنبال گسترش شبکه توليد خود و ايجاد يک مرکز توليد پلي پروپيلن در ايران است. اين شرکت در فوريه سال گذشته يک قرارداد 336 ميليون دلاري براي احداث يک مرکز توليد پلي پروپيلن در ويتنام به‌امضا رسانده بود. ايران پس از لغو تحريم‌هاي غرب در تلاش است تا با جذب سرمايه گذاري خارجي اقتصاد خود را احيا کند. ايران داراي دومين ذخاير بزرگ گازي و چهارمين ذخاير بزرگ نفت خام جهان است و به جهت قرار گرفتن در يک منطقه مهم جغرافيايي، دسترسي آساني به ديگر بازارهاي خاورميانه و همچنين اروپا و آفريقا دارد.