«تجارت»ازدکل نفتي طوفان زده که در سواحل ایران به گل نشسته گزارش مي‌دهد؛
تجارت- محمد خادمي:جزيره قشم يکي ازمناطق گردشگري کشورمان به شمارمي‌رود و سالانه ميزبان هزاران نفر ازگردشگران داخلي وخارجي است، درنزديکي روستاي رمچاه درضلع شرقي جزيره دکل نفتي وجود دارد که بسياري از گردشگران تصور مي‌کنند اين دکل غول پيکردرحال استخراج نفت است،درحالي که اين دکل براثرطوفان شديدي که 10 سال پيش درخليج فارس به وقوع پيوست،ازميادين نفتي کشورامارات متحد عربي جدا شد وراهي حريم آبي کشورمان شد و نهايتا بعد از3 روز سردرگمي‌درخليج فارس در چندمتري ساحل قشم به گل نشست.
دراين مدت مسئولان کشورمان تلاش زيادي انجام دادند تا اين غول آهني چندين هزار تني را جابه جا کنند که موفق نشدند ودست آخردرتلاش هستند تا با تکه تکه کردن آهن آلات اين دکل را ازبين ببرند.درادامه بيشتر ازسرنوشت اين غول آهني دربزرگترين جزيره خليج فارس آگاه مي‌شويد:
 جابه جايي به کندي پيش مي‌رود
درابتدا به سراغ «علي رستمي»عضوجديد شوراي شهر قشم رفته‌ايم، اودراين باره مي‌گويد:«زماني که اين دکل نفتي در ساحل قشم به گل نشست تلاش‌هاي زيادي براي جابه جايي آن صورت گرفت، يکي ازاين اقدامات حضورهم زمان 3يدک کش براي جابه جايي آن بود که به دليل سنگيني وزن آن اين اتفاق صورت نگرفت، مسئولان مربوط از دولت امارات متحده عربي که اين دکل متعلق به يکي از شرکت‌هاي خصوصي اين کشور بود خواستند تا اقداماتي را انجام دهند که آن طورکه بايد مسئولان کشور امارات همکاري نکردند.»او ادامه مي‌دهد:«بعد ازبي توجهي مسئولان کشورامارات اين دکل دراختيار ستاد فرمان حضرت امام(ره) قرار گرفت و بعد از طي کردن مراحل اداري ازطريق يک مزايده دراختيار يکي ازشرکت‌هاي ذوب آهن قرارگرفت.»اين عضو جديد شوراي شهر قشم در پاسخ به سوال خبرنگار«تجارت» درباره اينکه چرا روند جابه جايي اين دکل به کندي پيش مي‌رود؟ پاسخ مي‌دهد:« بعد از کلي تحقيقات براي جابه جايي اين دکل واجرا کردن چند عمليات براي جابه جايي آن مسئولان به اين نتيجه رسيدند که اين دکل را بايد قطعه قطعه کرد که اين کارازيک سال پيش آغاز شده است و درحال حاضر اين عمليات درحال انجام است.»او ادامه مي‌دهد:« قطعه قطعه کردن اين غول آهني که هزاران تن وزن دارد، کارراحتي نيست، به همين خاطر مهندسان تصميم گرفته‌اند در ابتدا سبک سازي کنند و کار با امنيت بيشتري پيش برود، از سوي ديگر براي جدا کردن بخشي از اجزاي آن نيازمند يکسري تکنيک‌ها و روش‌هاي مهندسي است که‌اميدواريم سرعت اين عمليات افزايش پيدا کند.»«رستمي» درپاسخ به سوال ديگر خبرنگار«تجارت» درباره اينکه عده اي معتقد اند که اين دکل نفتي مشکلات زيست محيطي را براي اين منطقه به وجود مي‌آورد؟مي‌گويد:« طبيعتا قطعات آهني که درآب دريا رها شود وهيچ رسيدگي نداشته باشد درطول زمان آهن آلات فرسوده مي‌شود وبه آب دريا و خاک تزريق مي‌شود که مشکلات زيست محيطي را به وجود مي‌آورد.» ازاو مي‌پرسيم دليل ورود اين دکل دراطراف جزيره قشم چيست؟ پاسخ مي‌دهد:« آن سوي جزيره قشم کشور امارات قرار دارد و نزديک‌ترين جزيره به اين کشور جزيره قشم محسوب مي‌شود، از سوي ديگر شيب خليج فارس به سمت سواحل کشورمان است وهرشي که درخليج فارس رها شود به سمت سواحل کشورمان هدايت داده مي‌شود.»
 ارزش اقتصادي براي صاحبش ندارد
به سراغ «مسعود سالاري» فرماندار سابق جزيره قشم مي‌رويم، اودراين خصوص به خبرنگار«تجارت» مي‌گويد:«درآن زمان که طوفان اين دکل را به ساحل جزيره آورد از مسئولان مربوطه درخواست کرديم که اين دکل را ازمحدوده آبي کشورمان بردارند، شرکت بنادر نيز تلاش کرد تا با يدکش اين کار را انجام دهد که به دليل سنگيني بيش ازاندازه و به گل نشستن پايه‌هاي دکل اين اقدام عملي نشد.»او ادامه مي‌دهد:« از طريق مراجع قضايي و وزارت امورخارجه تلاش‌هايي صورت گرفت تا اين مشکل هر چه زود تر برطرف شود.»فرماندار سابق جزيره قشم مي‌افزايد:« حضور اين دکل مشکلات اساسي را براي ساکنان و ماهيگيران به وجود نمي‌آورد، اما اگر اين دکل وجود نداشت تردد قايق‌هاي ماهي گيري و گردشگري راحت تر انجام مي‌شد.»وي درپاسخ به سوال خبرنگار«تجارت» درباره اينکه چرا مسئولان کشور امارات به دنبال دکل شان نمي‌آيند؟ پاسخ مي‌دهد:« اين دکل ديگر ارزش اقتصادي ندارد که بخواهند اين دکل را به کشور شان هدايت کنند، بنابراين قيد آن را زده‌اند.»
اداره محيط زيست پيگيري مي‌کند
«محمد رفيع پور مولوي» عضو سابق شوراي شهر قشم نيز در اين باره به خبرنگار«تجارت» مي‌گويد:«ازهمان روزهاي اولي که اين دکل در ساحل قشم به گل نشست باعث نارضايتي اهالي جزيره شد، چرا که باعث نازيبايي منظره طبيعي ساحل شرقي جزيره شد، در اين ميان نيز مسئولان امر تلاش‌هايي را انجام داده‌اند، اما سرعت عمل اين کار بسيار کند بوده است.»اودرپاسخ به سوال خبرنگار ما درباره اينکه عده اي معتقدند که حضور اين دکل غول پيکر مشکلات زيست محيطي را به وجود مي‌آورد؟ پاسخ مي‌دهد:« هرکسي يک نظري دارد، عده اي از گردشگران در کنار ساحل مي‌ايستند و با اين دکل عکس مي‌گيرند، عده ديگر حضور اين دکل را هديه دريا به کشورمان مي‌دانند و عده اي ازبوميان نيزدراطراف اين دکل اقدام به ماهي گيري مي‌کنند ونمي‌توان به شکل کارشناسي شده در اين خصوص نظر داد، اما به هرحال جزيره قشم اداره محيط زيست دارد ودرصورتي که اين دکل مشکلات زيست محيطي ايجاد کند،اداره محيط زيست بايد پيگير انتقال اين دکل به محيط ديگر کند.»به گفته اين عضو سابق شوراي شهر قشم درحال حاضر اين دکل درحال تخريب است ودرصورت سرعت بخشيدن به اين تخريب تا چند وقت ديگراثري از اين دکل غول پيکر نخواهد بود.البته انتظاراهالي جزيره اين بود که اين دکل بايد ساليان پيش جابه جا مي‌شد.»وي درپاسخ به سوال ديگر خبرنگار ما درباره اينکه سرنوشت اين دکل چه مي‌شود؟ پاسخ مي‌دهد:«اطلاعات دقيقي از سرنوشت اين دکل 10 هزار تني ندارم و تنها شنيده شده آهن آلات تکه تکه شده آن را دراختيار شرکت ذوب آهن اصفهان براي تبديل شدن به مواد اوليه آهن انتقال مي‌دهند.»
مي‌توانست جاذبه توريستي به وجود آورد
«سيد باقر موسوي» رئيس وقت اداره بنادر و کشتيراني قشم پيش از اين در گفتگو با خبرگزاري مهر مي‌گويد:«سکوي نفتي متعلق به يک شرکت امارات در آب‌هاي ساحلي جزيره قشم به گل نشست. اين سکوي نفتي عظيم‌الجثه متعلق به شرکت نفتي «دلتا مارتين سرويس» تحت اداره کشور امارات بوده است که ارتفاع آن ٨٠ متر و عمق آبخور آن به بيش از ١١ متر مي‌رسد و در 3 ‌روز گذشته بر اثر طوفان دريايي، اين سکوي نفتي از محل اصلي خود جدا شده و در ساحل روستاي رمچاه جزيره قشم به گل نشست.»آن طور که «موسوي»مي‌گويد:« يگان‌هاي متعددي از اداره کل بنادر و کشتيراني هرمزگان با بهره‌گيري از چند دستگاه يدک‌کش درحال خارج‌کردن اين شناور از گل و هدايت آن به محدوده پرعمق‌تر هستند.اما بعد از مدت‌ها تلاش براي خارج‌کردن دکل از محلي که به گل نشسته بود، به دليل وزن بسيار زياد آن به نتيجه نرسيد.»رئيس وقت اداره بنادر و کشتيراني قشم در ادامه مي‌افزايد:«اين دکل سه‌سال در همان مکان باقي ماند و شرکت اماراتي صاحب آن نيز هيچ اقدامي‌براي بازپس‌گرفتن آن انجام نداد. تا اين‌که ايران خودش اقدام کرد و از طريق دفتر امور بين الملل قوه قضاييه و وزارت خارجه به سفارت امارات اعلام شد که ايران خواستار خروج اين سازه از آب‌هاي ايران است، اما ايران باز هم پاسخي نگرفت. تا اين‌که در سال ۹۰ مزايده اي براي فروش اين دکل ۵ پايه توسط دادگاه‌هاي داخلي قشم برگزار شد و اعلام کردند که اين دکل مشکلاتي در تردد دريايي ايجاد کرده پس بايد مالک به سرعت آن را خارج کند وگرنه در اختيار ستاد اجرايي فرمان امام (ره) قرار مي‌گيرد.»وي در ادامه صحبت‌هايش مي‌گويد:« به همين دليل اکنون اين دکل را که متعلق به يک شرکت ذوب آهن است هر روز تکه تکه مي‌کنند تا آهن آن را ذوب کرده و به فروش برسانند، درحالي که مي‌شد براي اين دکل غول پيکر يک بالابر نصب کرد و حتي آن را به اتاقي براي توريست‌ها تبديل کرد آن وقت بود که در مدت چند سال سود حاصل از ورود گردشگر به اين بخش از جزيره قشم که مهم‌ترين جاذبه آن را طوفان دريا هديه کرده بود، به مردم روستاي رمچاه هم مي‌رسيد.»

جزيره باريك و بلند قشم كه در امتداد ساحل از شرق به غرب كشيده شده، تنگه هرمز را به دو بخش شمالي باريك و كم عمق و بخش جنوبي عميق و نسبتاً پهن است، تقسيم مي‌كند. تردد كشتي‌هاي بزرگ در بخش جنوبي قشم صورت مي‌گيرد.
رودخانه‌هاي مهران، كل، شور، شيرين و ميناب ساليانه سيلاب‌هاي فراواني به تنگه هرمز مي‌ريزند. جريان دريايي شديد آب در اثر جزر و مد دائمي‌در تنگه هرمز، وضعيت زيست محيطي ويژه اي را در اين منطقه پديد آورده است. گل و لاي همراه سيلاب اين رودخانه‌ها كه همه در ساحل شمال قشم به دريا مي‌ريزند جزاير متعدد كوچك و بزرگ رسوبي به وجود آورده‌اند كه سطح همه آنها از پوشش گياهي، جنگل‌هاي هميشه سبز حرا پوشيده شده است. وسيع‌ترين جنگل‌هاي حراي كشور در حد فاصل قشم و سرزمين اصلي قرار گرفته است. دريا و سواحل پيرامون قشم بسيار متنوع است. عمق متفاوت دريا، مسير حركت و گردش آب و وارد شدن آب رودخانه‌ها، موجب شده در اطراف قشم زيستگاه‌هاي گوناگوني به وجود آيد. انواع سواحل ماسه‌اي، صخره‌اي، جنگلي، گلي و بين جزر و مدي كه هر يك زيستگاه گياهان و جانوران متفاوت و متنوعي است، تنوع زيستي كم نظيري در اين حوالي به وجود آورده‌اند. آبسنگ‌هاي مرجاني اطراف قشم براي غواصان كشور و معدودي از غواصان جهان از جذابيت بالايي برخوردار است. انواع لاك‌پشت‌هاي غول‌پيكر دريايي كه در سراسر جهان از جمعيت آنها كاسته شده است. در آب‌هاي اطراف قشم به وفور زندگي مي‌كنند. سواحل قشم براي تماشاي لاك‌پشت‌هاي دريايي مناسب‌ترين مكان به شمار مي‌رود. از فراز سواحل صخره‌اي قشم، در يك زمان كوتاه مي‌توان چندين لاك‌پشت دريايي را مشاهده نمود كه با آسودگي خيال مشغول تغذيه و غوطه‌وري در آب هستند. مشاهده زيرآب‌هاي تنگه هرمز با عينك‌هاي مخصوص ارزان قيمت، از سرگرم كننده‌ترين و آموزنده‌ترين ورزش‌ها در اين منطقه است. اين ورزش كه سال‌هاست در جهان به عنوان يكي از مفرح‌ترين و شادي بخش‌ترين سرگرمي‌ها متداول شده است در كشور خودمان در آغاز راه است. در صورتي كه مردم كشورمان از زيبايي‌هاي شگفت‌انگيز زيرآب‌هاي خليج‌‏فارس آگاه شود و سهولت كار تماشاي آن را نيز دريابند بي‌ترديد اين ورزش گستردگي بيشتري در كشور پيدا خواهد نمود. در تماشاي زيرآب‌هاي خليج‌‏فارس و مخصوصاً آب‌هاي پيرامون قشم، به فاصله هر متر، انسان با گونه جديدي رو به رو مي‌شود. جنگل‌هاي دريايي حرا با وسعت صدهزار هكتار، سواحل قشم به طول دويست و پنجاه كيلومتر، دشت‌هاي ساحلي و كوه‌هاي صخره‌اي قشم، زيستگاه بيش از يكصد و پنجاه نوع پرنده است كه مخصوصاً در فصول پاييز و زمستان جمعيت آنها افزايش مي‌يابد و به صدها هزار پرنده بالغ مي‌شود.
قريب به اتفاق جمعيت 120 هزار نفري جزيره قشم در 65 روستايي زندگي مي‌کنند که طولا با 5 کيلومتر از شهر قشم و باسعيدو با 135 کيلومتر فاصله تا اين شهر نزديکترين و دورترين روستاهاي اين جزيره مي‌باشند. تامين آب آشاميدني مورد نياز مردم روستاهاي جزيره قشم موضوع جديدي نيست و از ديرباز تا کنون، آب يکي از مشکلات مردم اين منطقه بوده است. دولت نهم و دهم در اقدامي‌عجولانه عمليات لوله کشي انتقال آب شرب به روستاهاي جزيره قشم را با هدف ورود آب به منازل روستايي از طريق شبکه سراسري را بدون رعايت نکات مهندسي و ايمني انجام داد اما به دليل آماده نبودن شرايط توليد آب در شرکت مپنا تا هشتم شهريور ماه سال 93، آب شرب مورد نياز مردم روستاها از طريق شبکه به منازل مردم منتقل نشد. شرکت مپنا توليد 18 هزار متر مکعب آب در روز را با حضور وزير نيرو در تاريخ هشتم شهريور ماه سال 93 افتتاح کرد اما به دليل وجود مشکل در لوله‌هاي کارگذاري شده، امکان انتقال آب به روستاها ميسر نشد و مساله آب همچنان به عنوان مشکل اصلي مردم روستاهاي جزيره قشم باقي ماند. با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، يکي از مهمترين مسائل مديران عامل سازمان منطقه آزاد قشم به موضوع تامين آب مورد نياز مردم روستاها مربوط مي‌شد به طوري که هر يک از مديران برنامه‌هايي را براي حل اين مشکل در دستور کار خود قرار دادند. در دوره مسئوليت حميدرضا مومني در راس هدايت سازمان منطقه آزاد قشم، وي به طور مرتب با سرکشي از روستاها و بررسي مشکلات مربوط به آب مورد نياز مردم، اقداماتي را براي حل اين موضوع دنبال کرد تا جايي که آب شيرينکن روستاي باسعيد در غربي‌ترين نقطه جزيره قشم با اعتبار 900 هزار دلاري سازمان منطقه آزاد قشم در تاريخ چهارم خرداد ماه سال 1395 شرايط ويژه اي را براي 27 روستاي غربي جزيره فراهم کرد. همزمان با راه‌اندازي آب شيرينکن روستاي باسعيدو، رفع مشکل لوله‌هاي آب هم در دستور کار اين سازمان قرار گرفت اما تا رفع کامل اين مشکل مردم روستاها آب مورد نياز خود را از طريق تانکرهاي حمل آب تامين خواهند کرد. رئيس شوراي اسلامي‌روستاي مرادي به نمايندگي از 15 شوراي روستاي غرب جزيره قشم در رابطه با قطع يارانه آب، گفت: خريد آب بدون يارانه مشکلات زيادي را براي مردم روستاهاي اين بخش از جزيره به همراه داشته است. صديق قويدل، اعلام کرد: هزينه هر تانکر آب چهار متر مکعبي با اختصاص يارانه و ارائه کوپن از سوي مصرف کننده بدون درنظر گرفتن کرايه حمل، 80 هزار ريال بود اما با قطع يارانه شرکت آبفاي روستايي مردم براي يک تانکر آب چهار هزار ليتري بايد 210 تا 220 هزار ريال پرداخت کنند. وي با اشاره به هزينه بالاي آب براي مردم روستايي که بيشتر آنان خانوارهاي پرجمعيت هستند، افزود: هر تانکر آب با توجه به نزديکي و دوري روستاها از مرکز توليد آب در روستاي باسعيدو بين 250 تا 300 هزار ريال براي مصرف کننده هزينه دربر دارد.
بودجه بخش درمان تامين اجتماعي  ١٩ هزار ميليارد تومان است
معاون درمان سازمان تامين اجتماعي گفت: براي سال ٩٦ حدود ١٩ هزار ميليارد تومان بودجه براي بخش درمان پيش بيني شده است. به گزارش روزنامه تجارت به نقل از اداره کل روابط عمومي‌سازمان تامين اجتماعي، دکترمحمدعلي همتي در مراسم اولين گردهمايي بسيج جامعه پزشکي سازمان تامين اجتماعي با اشاره بر اينکه مهمترين خدمات بسيج جامعه پزشکي حفظ و نگهداشت نيروهاي ايثارگري است، افزود: جامعه پزشکي در طول ٨ سال جنگ تحميلي خدمات شاياني ارائه دادند و در برهه ٨ ساله جنگ ايران و عراق تيم پزشکي به خط مقدم اعزام مي‌شدند. در دوران جنگ اساسا در حوزه پزشکي مشکلي نداشتيم. دکترهمتي عنوان کرد: بيش از ٦٠ برنامه عملياتي در حوزه درمان سازمان تامين اجتماعي در دستور کار داريم و ٢٣ برنامه در بخش IT سازمان پيش بيني شده است. معاون درمان سازمان تامين اجتماعي با اشاره به حذف دفترچه درماني تامين اجتماعي در مراکز درماني ملکي اين سازمان بيان کرد: در آغاز اين طرح در ١٠ استان پرونده دفترچه درمان بسته شد. وي عنوان کرد: در مجموع در ٣٦٠ مرکز درماني و ٨٢ بيمارستان اين سازمان نسخه الکترونيکي اجرايي شد و اعلام آمادگي مي‌کنيم که به صورت سراسري در کل کشور نسخه الکترونيکي را توزيع کنيم و دفترچه درمان حذف شود. دکتر همتي گفت: يکي از مهمترين گام‌هايي که دولت برداشته در خصوص طرح تحول نظام سلامت است که در همين راستا هم حمايت‌هاي کارشناسي و هم مالي از سوي سازمان تامين اجتماعي شده است. معاون درمان سازمان تامين اجتماعي اظهار داشت: آنچه که لازم است مسئولان به آن توجه ويژه‌اي داشت، کنترل هزينه‌هاي نظام سلامت است. همچنين مدير کل درمان تامين اجتماعي استان تهران و مسئول بسيج جامعه پزشکي سازمان تامين اجتماعي در اين گردهمايي گفت: از سال ١٣٧٤ شوراي بسيج پزشکي تشکيل شد و در اين شورا به اعضا آموزشهايي در خصوص بحران‌ها و بلاهاي طبيعي داده شد که در همين راستا تعامل تنگاتنگي با اعضا داريم. دکتر محمد تقي خسرواني مقدم افزود: يکي از اقدامات مهم در حوزه درمان سازمان تامين اجتماعي، حذف دفترچه درمان از مراکز ملکي است. وي بيان کرد: در ادامه راه مراکز غير ملکي به اين سيستم متصل مي‌شوند و از اين پس علاوه برمراکز ملکي، در مراکز غير ملکي در آينده‌اي نزديک موضوع دفترچه درمان به کل حذف و با کارت ملي پذيرش بيمار انجام مي‌شود. دکتر خسرواني مقدم گفت: مهمترين خدمات به جامعه پزشکي راه‌اندازي سيستم پکس است که از اين پس عکس‌هاي راديولوژي و تصويربرداري بيماران از راه دور و به صورت مجازي بررسي و نتيجه و جواب عکس اعلام مي‌شود. گفتني است، در پايان اين گردهمايي از خانواده‌هاي شهيدان سيد محمد جواد حسن زاده و فيروز حميدي زاده، شهداي مدافع حرم همکار سازمان تامين اجتماعي تقدير به عمل آمد.

پرداخت خسارت به زيان‌ديدگان زلزله خراسان‌رضوي و شمالي توسط بيمه‌کوثر
پرداخت خسارت به زيان‌ديدگان زلزله استان‌هاي خراسان‌رضوي و شمالي توسط بيمه‌کوثر صورت مي‌گيرد. به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط‌عمومي‌و اعلام مدير بيمه‌هاي آتش‌سوزي بيمه‌کوثر؛ درپي وقوع زلزله در استان‌هاي خراسان‌رضوي و شمالي، تيم‌هاي کارشناسي اين شرکت به‌محض اطلاع از وقوع حادثه در مناطق زلزله‌زده حاضر شدند و عمليات بررسي و براورد خسارت توسط دوتيم کارشناسي در خراسان‌رضوي و هفت تيم کارشناسي در خراسان‌شمالي باحضور رييس اداره خسارت اين مديريت انجام گرفت. حسن سماک‌اماني با بيان اينکه در مجموع بالغ بر 160 مورد خسارت در استان خراسان‌رضوي از شهرهاي فريمان، تربت‌جام و تربت‌حيدريه به اين شرکت گزارش داده شده است، گفت: جمع کل خسارت استان در مجموع دوميليارد ريال پيش‌بيني مي‌شود. وي از پرداخت يک‌ميلياردو570ميليون ريال به 120پرونده در اين استان خبرداد و خاطرنشان‌کرد: خسارت 40پرونده ديگر با تکميل مدارک پرداخت خواهد شد. مدير بيمه‌هاي آتش‌سوزي بيمه‌کوثر با اشاره به اينکه پس از وقوع زلزله در استان خراسان‌شمالي در مجموع هزارو200 مورد خسارت از شهرهاي بجنورد، شيروان، اسفراين و آشخانه به اين شرکت گزارش داده شده است، تصريح‌کرد: تاکنون هزارو100 مورد آن بررسي و ارزيابي شده است که مبلغ خسارت حادثه يادشده بالغ‌بر 10ميليارد ريال پيش‌بيني مي‌شود.

سامانه رسيدگي سريع به شکايات بيمه سرمد راه‌اندازي شد
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط‌عمومي‌بيمه سرمد، به منظور پاسخگويي بهتر به شکايات مشتريان، امکان ثبت و دريافت مستقيم شکايات با استفاده از درگاه پورتال اينترنتي اين شرکت راه‌اندازي شد. با ايجاد اين امکان در صفحه‌امور مشتريان وبسايت بيمه سرمد، به محض ثبت شکايت مراجعان در سامانه، عنوان و موضوع شکايت در کارتابل کارشناسان مرکز تماس ثبت شده و تاييديه دريافت پيام و کد پيگيري، به وسيله پيامک و پست الکترونيک به افراد اطلاعرساني خواهد شد. مشتريان بيمه سرمد مي‌توانند با مراجعه به صفحه‌امور مشتريان وبسايت شرکت و ورود به قسمت ارسال شکايات، انتقادات و پيشنهادات خود را در سيستم ثبت کنند. همچنين براي پيگيري شکايات يا انتقادات خود، مي‌توانند پس از مدت زمان کوتاه (باتوجه به نوع شکايت) با وارد شدن به قسمت رهگيري درخواست، وضعيت بررسي پيام خود را مشاهده نمايند.