ارايه گزارش حمله تروريستي تا دو هفته آينده
رييس کميته ۵ نفره بررسي ابعاد حمله تروريستي به مجلس در فراکسيون اميد با اشاره به برگزاري دو جلسه اين کميته، از برگزاري يک جلسه ديگر به‌منظور تهيه گزارش نهايي در اين رابطه خبر داد.قاسم ميرزايي نيکو در گفت‌وگو با ايلنا، گفت: در يکي از جلسات قبل، پيشنهادي درخصوص تشکيل يک کميته ۵ نفره براي بررسي ابعاد حمله تروريستي به مجلس مطرح شد که بر اين اساس نسبت به تشکيل اين کميته اقدام کرديم.او گفت: اعضاي اين کميته را آقايان محمدجواد فتحي، شهروز برزگر، اردشير نوريان، محمدرضا بادامچي و بنده را تشکيل مي‌دهند و رياست کميته نيز برعهده من است. هم‌اکنون در حال جمع‌آوري اطلاعات هستيم و اميدواريم به‌زودي با تهيه اين گزارش، کار را به انجام برسانيم.

امضاي نمايندگان ملعبه سياست‌بازي شد
نماينده تبريز در مجلس با انتقاد از شيوه جمع‌آوري امضاء براي طرح سوال از رييس‌جمهور ازسوي نمايندگان مخالف دولت، گفت: متني که‌امضاء کرديم، درخواست تسريع در روند رسيدگي به موسسه‌هاي مالي و اعتباري بود اما آن‌چه پس از اتمام جلسه علني ازسوي برخي همکاران منتشر شده، طرح سوال از رييس‌جمهور بود. زهرا ساعي در گفت‌وگو با ايلنا با تکذيب همراهي خود با مخالفان دولت گفت: تقريباً تمامي‌اعضاي فراکسيون اميد که‌امضا‌ء و نام‌شان در اين نامه‌امده، از اين اتفاق ناراحت هستند؛ چرا که فارغ از گرايش‌هاي سياسي و صرفاً براي پيگيري مطالبه‌ مردم وارد عمل شديم اما ديديم که از امضاءهاي ما ملعبه دست سياست‌بازي يک عده شد و از آن براي غرض‌ورزي سياسي استفاده کرده‌اند.

تقويت جريان مقابل بجاي فراکسيون اميد
عضو شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان با بيان اينکه بخشي از دولت بجاي تقويت فراکسيون اميد جريان مقابل را تقويت کردند، گفت: اقاي واعظي علاقمند است جريان سوم در مجلس راه بيندازد و اين جريان سوم در ايتلاف با اصولگرايان قرار مى گيرد و اميد را تضعيف مى کند.به گزارش ايلنا، سيدحسين مرعشى در کانال تلگرامي‌خود نوشت: مشخصا من اين مسووليت را متوجه اقاي واعظي مي‌دانم. اقاي واعظي علاقه مند است جريان سوم در مجلس راه بيندازد. و اين جريان سوم، عملا جرياني نمي‌شود جز اينکه در ايتلاف با اصولگرايان قرار مى گيرد و اميد را تضعيف مى کند. اين اشــتباه سياسي بود که بخشي از بدنه فراکسيون اميد را تحت عنوان مستقلين جدا کرد و هديه کرد به اصولگرايان.


ستایش رسانه‌های خارجی از حمله موشکی سپاه به تروریست‌ها؛
نيروي هوافضاي سپاه پاسداران با شليک 6 موشک بالستيک و نقطه زن ميان برد ذوالفقار و قيام، سيلي سختي به تروريست‌هاي داعش در استان ديرالزور سوريه زد. در اين حمله که در پاسخ به حملات تروريستي 17 خرداد تهران صورت گرفت، مقرّ فرماندهي و مراکز تجمع و پشتيباني و ساخت خودروهاي انتحاري تروريست‌هاي تکفيري در منطقه ديرالزور در شرق سوريه با هدف تنبيه تروريست‌هاي جنايتکار، مورد حمله موشکي سپاه قرار گرفت.
چرا ديرالزور انتخاب شد
استان ديرالزور در مرز سوريه و عراق و در کرانه رود فرات واقع شده است. پس از شکست سنگين تروريست‌ها در حلب که منجر به از دست رفتن پايگاه بسيار مهم آنها در شمال غرب سوريه شد، بسياري از تروريست‌ها به ديرالزور در شرق و برخي مناطق اطراف آن در سوريه نقل مکان کرده‌اند. همچنين بخش مهمي‌از تروريست‌هايي که در پي شکست سنگين در موصل عراق به سوريه گريخته بودند در اين منطقه حضور دارند. به گزارش تسنيم با توجه به اجتماع بخش مهمي‌از تروريست‌ها در منطقه ديرالزور، مقر فرماندهي و مراکز پشتيباني و عملياتي آنها نيز در اين استان قرار گرفته است، سپاه اين منطقه را براي حمله موشکي خود انتخاب کرد.
اصابت با موفقيت
در اين رابطه سخنگوي سپاه با اشاره به شليک 6 فروند موشک به مواضع داعش در ديرالزور سوريه، گفت: براساس اطلاعات موثق، عمليات موشکي ضد داعش موفقيت‌آميز بوده است. رمضان شريف ادامه داد: موشک‌هاي سپاه مقرهاي فرماندهي و مراکز تسليحاتي داعش در ديرالزور را درهم کوبيد.سخنگوي سپاه افزود: شليک از دو استان عمدتاً سني‌نشين کرمانشاه و کردستان به سمت مراکز تروريست‌هاي داعش، حاوي پيام وحدت همه ايرانيان در مقابل تروريست‌هاست. شريف گفت: در اين عمليات که "ليلة‌القدر" نام داشت، سپاه پاسداران 6 فروند موشک بالستيک ميان برد، به اهداف مختلفي در بُردهاي 650 تا 700 کيلومتر شليک کرد. وي افزود: اين موشک‌ها، موشک‌هايي قدرتمند و نقطه‌زن بودند و با دقت بالايي به اهداف اصابت کرده‌اند. اهدافي که ما در اين عمليات هدف قرار داديم، مقرهاي فرماندهي، دپوي تجهيزات انتحاري و لجستيکي در استان ديرالزور سوريه بوده است.تعدادي از اين موشک‌ها، موشک‌هاي دقيق و نقطه‌زن ذوالفقار بوده‌اند.
تهديد به ضربات مهلک تر
در همين رابطه فرمانده نيروي هوافضاي سپاه گفت:دشمنان بايد بدانند تهران، لندن و پاريس نيست و اين يک کار کوچکي بود که انجام شد و اگر دست از پا خطا کنند، ضربات مهلک‌تر بر سر آنها فرود خواهد آمد. اميرعلي حاجي‌زاده گفت: اين موشک‌ها از ايران شليک شد و بر فراز عراق عبور کرد و در سوريه فرود آمد و توسط هواپيماهاي بدون سرنشيني که از اطراف دمشق به پرواز درآمده بود بر فراز ديرالزور اصابت‌ها را به صورت همزمان براي ما در ايران مخابره مي‌کرد.وي افزود: شناسايي و احاطه اطلاعاتي اين تروريست‌ها به خودي خود يک دنيا مسئله است و شليک اين موشک‌ها از فاصله 700 کيلومتري و نشاندن روي يک ساختمان کوچک، خودش يک پيام است و آنها مي‌فهمند عيار ايراني‌ها کجاست.
انهدام ساختمان طراحي عمليات تروريستي تهران
از سوي ديگر حسين شيخ‌الاسلام مشاور وزير امور خارجه کشورمان با بيان اينکه تحقيقات و اطلاعات قطعي نيروهاي مسلح ايران مي‌گويد که عمليات تروريستي تهران در منطقه ديرالزور سوريه طراحي شده بود، گفت: سپاه، ساختماني که عمليات تروريستي تهران در آن طراحي شده بود را با موشک نقطه‌زن منهدم کرد.
پاسخ به بدخواهان ايران اسلامي
در همين رابطه رئيس فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي‌گفت: اقتدار نظامي‌جمهوري اسلامي‌ايران نشان از پشتوانه قوي مردمي‌است که جز با وحدت و همدلي خانواده انقلاب ميسر و قابل دوام نيست. به گزارش ايرنا،«محمدرضا عارف» در حساب اينستاگرامي‌خود نوشت: «حمله موشکي سپاه پاسداران به مقر داعش در پاسخ به عمليات کور تروريستي اين گروهک از رهگذر همين اتحاد و با هم بودن ميسر شد»نماينده تهران با اشاره به حمله موشکي سپاه پاسداران انقلاب اسلاي به مقر داعش در سوريه تصريح کرد: (اين حملات) پاسخي بود به بدخواهان ايران اسلامي‌که در آرزوي ايجاد تنش و درگيري در داخل کشور ما نباشند چرا که ملت بزرگ ايران با حمايت از نيروهاي نظامي‌و امنيتي خود اجازه تجاوز به متجاوزان را نخواهد داد.
پاسخ مستقل‌ترين کشور به بدخواهان
از سوي ديگر رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخصيص گفت: مستقل‌ترين کشور جهان با اقتدار، پاسخ قاطع به بدخواهان، تروريست‌ها و دشمنان خود را در هر جايي که باشند داده و خواهد داد. به گزارش ايرنا، علي اکبر ولايتي در اينستاگرام شخصي خود با تاکيد بر اين که‌امنيت ايران اسلامي‌خدشه ناپذير است، افزود: اقدام ارزشمند، با صلابت و نرم سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌در انهدام مواضع تروريست‌هاي داعش نمونه و بخشي از توان بازدارندگي و بالاي دفاعي کشور، همه جانبه و پشيمان کننده است که براي دشمنان مي‌تواند بسيار کوبنده تر هم باشد.وي تاکيد کرد: امنيت، آرامش، توسعه و پيشرفت در سايه اقتدار نظام مقدس جمهوري اسلامي‌ايران با پشتيباني ملت شريف و بزرگ ايران اسلامي، رهبري داهيانه مقام معظم رهبري،عزم جزم و همت مسئولان دلسوز و وحدت محقق شده و مي‌شود.
حمله موشکي با هماهنگي عراق
و اما رئيس کميسيون پارلماني روابط خارجي عراق ضمن حمايت از هر نوع فعاليت نظامي‌که هدف آن تضعيف تروريست‌ها است، گفت: حمله موشکي ايران به پايگاه‌هاي داعش در سوريه که از طريق مرزهاي هوايي عراق صورت گرفت با هماهنگي و اطلاع اتاق هماهنگي ميان ايران، عراق، روسيه و سوريه بود.به گزارش ايسنا، عبدالباري زيباري گفت: کميسيون پارلماني روابط خارجه عراق از هر تلاشي که هدف آن تضعيف گروهک تروريستي داعش است، حمايت مي‌کند و حملات موشکي ايران به پايگاه‌هاي داعش در خاک سوريه با هماهنگي و اطلاع اتاق هماهنگي مشترک ميان ايران، عراق، روسيه و سوريه بود.وي گفت: به دليل وجود خطوط پرواز نظامي‌و غيرنظامي، پرتاب موشک از طريق حريم هوايي عراق بدون وجود چنين هماهنگي‌هايي امکان‌پذير نيست و پرواز هوايي نظامي‌و غيرنظامي‌در اين منطقه زياد است و براي جلوگيري از به وجود آمدن حوادث و اتفاقات اين هماهنگي‌ها لازم است.
رسانه‌هاي جهان در توصيف حملات موشکي ايران
خبر حمله موشکي سپاه پاسداران به مواضع تروريستها در ديرالزور سوريه به سرعت در رسانه‌هاي جهان منعکس شد. سي‌ان‌ان نوشت: اين حملات اولين شليک‌ موشک‌هاي زمين به زمين ايران به اهدافي در خاک سوريه از ابتداي بحران در اين کشور است. اين شبکه به نقل از «ريک فرانکونا»، تحليلگر مسائل نظامي‌نوشت: «انتخاب اهداف بسيار جالب است. آن‌ها مي‌گويند که شليک‌هاي صورت گرفته به سوي همان افرادي بوده که حملات تهران را برنامه‌ريزي کرده‌اند، اما همچنين موجب تقويت تلاش‌هاي کنوني ارتش سوريه مي‌شود».آسوشيتدپرس نيز نوشت: سپاه پاسداران اعلام کرد که موشک‌هايي را به سوي شرق سوريه شليک کرده و اهداف شبه‌نظاميان داعش را در پاسخ به حملات صورت گرفته عليه پارلمان ايران و حرم (امام خميني) در تهران هدف قرار داده است و هشدار داده است که اگر هر طرف ديگري حملاتي را عليه ايران انجام دهد، (با آن) رفتار مشابهي خواهد کرد.
گاردين نيز نوشت: ايران به تلافي حملات هفته گذشته به پارلمان و آرامگاه آيت‌الله خميني که 18 قرباني برجاي گذاشت، با شليک موشک‌هايي تروريست‌ها را در شهر ديرالزور که تحت کنترل داعش است، هدف قرار داد.اسپوتنيک هم در يادداشتي نوشت: سيلي را داعش خورد تا صدايش را ديگران بشنوند. ايران با اين کار خواسته اين پيغام را بدهد کشوري نيست که با تهديد عقب نشيني کند واز اين پس تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.روزنامه الاخبارلبنان نيز در گزارشي نوشت که همزمان با شدت تحولات سوريه و فضاي متشنج آن و پيام‌هاي موشکي که رد و بدل مي‌شود، نيروهاي ايراني در اقدامي‌بي سابقه مواضع داعش در ديرالزور را هدف قرار دادند. اين حمله به مثابه پيام‌هايي شديد اللحن به واشنگتن بوده و در چارچوب شدت گرفتن کشمکش آمريکا و ايران در ميدان سوريه جا دارد. در اين ميان رهبر ايران، دروغ‌هاي دونالد ترامپ را «تهديدات تو خالي» عليه ايران برشمرده و تاکيد کرد، کشورش به اين دروغ‌ها اهميتي نمي‌دهد.نيويورک‌تايمز هم نوشت: حملات موشکي ايران که از فاصله قابل توجهي انجام شده است، ممکن است به منظور ارسال پيامي‌براي دشمنان ايران در منطقه از جمله اسرائيل و عربستان سعودي و همچنين ايالات محده باشد - کشوري که داراي پايگاه‌هاي نظامي‌در خاورميانه است.راديو بين‌الملل فرانسه نيز با اشاره به شليک موشک‌هاي ايراني به سوي اهداف داعش در سوريه نوشت که اين اولين بار است که از موشک‌هاي ميان‌برد براي هدف قرار دادن افراطي‌ها در سوريه استفاده شده است.همچنين شبکه الجزيره قطر نوشت: اين اقدام ايران تلاشي براي ارسال اين پيام است که‌اماده است در صورت لزوم از تمامي‌خطوط قرمز عبور کند.شبکه الميادين نيز با پوشش لحظه‌ به لحظه از اين ماجرا نوشت: نيروهاي ايراني با استفاده از موشک‌هاي بالستيک مقرهاي گروه‌هاي تروريستي را در ديرالزور در شرق سوريه هدف قرار داد. اين رسانه عربي همچنين به نقل از مقامات ايراني نوشت که شليک موشک‌ها پيامي‌براي آمريکايي‌ها بوده است.از سوي ديگر الرأي اليومنيز نوشت: سپاه پاسداران اين حملات موشکي عليه ديرالزور را پيامي‌براي تکفيري‌ها و حاميان منطقه‌اي آن‌ها دانسته و اميرعبداللهيان نيز آن را تنها يک واکنش نرم توصيف کرده است.خبرگزاري سانا نيز در گزارشي نوشت که سازمان تروريستي داعش بر اثر ضربات موشکي که نيروهاي ايراني عليه مقرها و مراکز تجمع اين گروهک در ديرالزور سوريه وارده کرده‌اند، متحمل خسارات سنگيني از نظر نيروي انساني و امکانات شده است.خبرگزاري «نووستي» نيز اعلام کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌ايران با موشک‌هاي بالستيک ميان برد خود به پايگاه استقرار تروريستها در شرق خاک سوريه حمله کرد. به نوشته اين خبرگزاري، اين حمله در پاسخ به حمله تروريستي 7 ژوئن در تهران صورت گرفت که در نتيجه آن 18 نفر کشته و 43 نفر ديگر زخمي‌شدند.خبرگزاري «تاس» روسيه نيز در خبري با عنوان «6 موشک سپاه پاسداران با بالاترين دقت مواضع تروريستها در سوريه را نابود کرد»، بطور مفصل به اين خبر پرداخت و نوشت: نيروي هوايي-فضايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌ايران با استفاده از 6 موشک بالستيک داراي بالاترين دقت لازم مواضع تروريستها در منطقه ديرالزور در شرق خاک سوريه را منهدم کرد.اين خبرگزاري بيانيه منتشره از سوي سپاه پاسداران در مورد جزييات و چگونگي اين حمله را نيز در خبر خود آورده و اين حمله را پاسخ ايران به حمله تروريستي اخير تهران ناميده است.خبرگزاري «اينترفکس» روسيه نيز نوشت: ايران از حمله موشکي به تروريستها در سوريه خبر داده است. در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌ايران اعلام شده که روز يکشنبه حملات موشکي به مواضع تروريستها در شرق سوريه صورت گرفته. در اين حملات از موشک‌هاي ميان برد زمين به زمين استفاده شده است. سپاه پاسداران اين حمله را پاسخ به حملات تروريستي اخير توضيح داده که مسئوليت آن را گروه تروريستي داعش برعهده گرفته است.روزنامه ايزوستيا، چاپ مسکو نيز اسلامي‌ايران به حمله موشکي به پايگاه تروريستها در خاک سوريه اشاره کرده و نوشته است: مقامات ايران معتقدند که دقيقا اين تروريستها مسئول حملات تروريستي 7 ژوئن در تهران بودند. اين روزنامه مي‌افزايد، هنوز اطلاعاتي در مورد ميزان تلفات تروريستها در اين حمله موشکي منتشر نشده است.روزنامه «کامرسانت» نيز نوشت: اين حمله توسط سپاه ايران و به پايگاه تروريستها در منطقه ديرالزور سوريه صورت گرفته است. گفته مي‌شود که در اين حمله از موشک‌هاي بالستيک با برد متوسط استفاده شده است. اين روزنامه سپس به حملات تروريستي اخير در تهران اشاره مي‌کند که اين حمله موشکي، پاسخ ايران به اين اقدام تروريستي بوده است.روزنامه اينترنتي «گازيتا.رو» در مطلبي به تفصيل به خبر حمله موشکي ايران به تروريست‌ها در سوريه پرداخته و بيانيه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌ايران در اين رابطه با بيان کرده و پيش زمينه‌اي از دو حمله تروريستي اخير در پايتخت ايران را نيز بازگو مي‌کند.اين روزنامه مي‌افزايد: هنوز مشخص نيست که هدف ايران از اين حمله چه بوده است. "بوريس روژين" کارشناس نظامي‌در گفتگو با «گازيتا.رو» گفته است، مشکل بتوان گفت که هدف واقعي ايران از چنين اقدامي‌چيست. به عقيده وي، تهران تلاش مي‌کند تا پل ارتباطي زميني بين سوريه و عراق ايجاد کند تا نيروهاي طرفدار ايران به يکديگر بپيوندند. ضمن اينکه، به گفته روژين، ايران مي‌تواند براحتي نيروهاي نظامي‌حاضر در اين دو کشور (سوريه و عراق) را مانور داده و به مناطق مورد نظر خود هدايت کند.هفته نامه اشپيگل هم نوشت: ايران مواضع داعش در سوريه را بمباران کرد و اين انتقامي‌براي حملات تروريستي اخير اين گروه در تهران بود. اين هفته نامه آلماني به نقل از خبرگزاري تسنيم نوشت که سپاه پاسداران شب گذشته موشک‌هايي را به مواضع داعش درديرالزور شليک کرد که به گفته سخنگوي سپاه انتقامي‌براي حملات تروريستي هفتم ژوئن داعش در تهران بود.
دويچه وله آلمان نيز نوشت: ايران بعد از حمله تروريستي اخير داعش در تهران اين گروه تروريستي را تهديد به انتقام کرده بود. حالا سپاه پاسداران اين وعده انتقام خود را عملي کرد.اين رسانه آلماني نوشت: اين حمله همچنين هشداري به تروريست‌ها و حاميان آن‌ها است که ديگر مرتکب چنين اقداماتي نشوند؛ وگرنه جاده جهنم در انتظار آن‌ها خواهد بود. دويچه وله همچنين از پرتاب اين موشک‌هاي ميان برد از پايگاه هوايي در غرب ايران خبر داد.نشريه "فوکوس" آلمان نيز نوشت: ايران براي انتقام از حملات تروريستي داعش که در 7 ژوئن در تهران رخ داد مواضع اين گروه‌هاي تروريستي در سوريه را هدف حملات موشکي خود قرار داد.اين نشريه آلماني نوشت که ريختن هيچ خون پاکي بدون پاسخ باقي نمي‌ماند.اين رسانه آلماني نوشت: اين حمله مجازاتي براي تروريست‌هاي جنايتکار و همچنين هشداري به طرفداران آن‌ها بود که اين گونه حملات را تکرار نکنند.روزنامه "فرانکفورتر آلگماينه سايتونگ" آلمان نيز نوشت: ايران به عنوان انتقام از حملات تروريستي حدود دو هفته پيش داعش در تهران مواضع اين گروه تروريستي در شرق سوريه را بمباران کرد. بر اساس اطلاعات سپاه پاسداران بسياري از تروريست‌ها در اين حمله موشکي کشته شدند.اين روزنامه آلماني نوشت: اين اولين بار بود که ايران اقدام به حمله موشکي عليه مواضع تروريست‌ها در سوريه کرد.
روزنامه "پاساير نويه پرسه" آلمان هم به نقل از سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌حملات موشکي سپاه به مواضع داعش را انتقام ايران از اين گروه تروريستي ارزيابي کرد.روزنامه "فرانکفورتر روند شاي" آلمان هم در خبري از انتقام ايران از حملات تروريستي اخير داعش در تهران با حملات موشکي به مواضع اين گروه تروريستي در ديرالزور سوريه خبر داده و نوشت: بخش‌هاي زيادي ازاين منطقه سوريه تحت کنترل تروريست‌هاي داعش قرار دارد.رويترز در گزارش خود نوشت: سپاه پاسداران ايران به تلافي حملات تروريستي تهران، اقدام به شليک موشک‌هاي زمين به زمين از غرب کشور به شرق سوريه کرد.شبکه خبري سي‌ان‌ان هم به بازتاب اين خبر پرداخت و گزارش داد که ايران حمله تروريستي به پارلمانش را با شليک موشک به مقر تروريست‌ها پاسخ داد. خبرگزاري شينهوا چين به پوشش اين خبر پرداخت و نوشت: ايران مقر تروريست‌ها در ديرالزور را با موشک‌هاي ميان‌برد هدف قرار داد.روزنامه صهيونيستي‌هاآرتص نيز اين خبر را منعکس کرده و نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌در اولين استفاده عملياتي از موشک‌هاي خود به ديرالزور حمله کرد.روزنامه صهيونيستي جروزالم‌پست هم سريعا اين خبر را منعکس کرد و نوشت: ايران گروه‌هاي شبه‌نظامي‌در شرق سوريه را موشک‌باران کرد.خبرگزاري فرانسه و بسياري از رسانه‌هاي غربي به پوشش سريع اين خبر پرداختند، اما نکته قابل توجه اين بود که برخي رسانه‌ها عربي به ويژه العربيه عربستان که معمولا اخبار ضدايراني را سريعا پوشش مي‌دهند، تا لحظه تنظيم اين گزارش هنوز حمله ايران به مواضع تروريست‌ها را حتي در شبکه‌هاي اجتماعي خود پوشش نداده‌اند.اين در حالي بود که العربيه در زمان حملات تروريستي در تهران، چندين ساعت قبل اينکه داعش رسما مسئوليت آن حملات را برعهده بگيرد، گزارش داد که داعش اين حملات را برعهده گرفته است.

رييس‌جمهور آسيب‌هاي اجتماعي را ريل گذاري کرد ‎؛
رييس جمهور حل آسيب‌هاي اجتماعي را از دغدغه‌هاي مشترک مسوولين و مردم دانست و افزود: ‏عنايت و توجه ويژه رهبر معظم انقلاب در اين زمينه موجب بيداري و هوشياري مسؤولين، عزم ملي و ‏اميد همگاني براي موفقيت در کاهش آسيب‌هاي اجتماعي شد‎.‎
به گزارش ايلنا، حجت‌الاسلام حسن روحاني در جلسه شوراي اجتماعي کشور ‏مقابله با فقر و بيکاري را دو اولويت اصلي در کنترل آسيب‌هاي اجتماعي دانست و بر لزوم تدقيق آمار، ‏تدوين رويکردهاي علمي، سرمايه‌گذاري لازم و همچنين آموزش عمومي‌در اين راستا تأکيد کرد‎.‎رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي نقش مردم، سازمان‌هاي مردم نهاد، دانشگاه‌ها و نيز آموزش و ‏پرورش را در موضوع آسيب‌هاي اجتماعي برجسته شمرد و افزود: دو برابر شدن تعداد سمن‌ها در دولت ‏يازدهم فرصت مناسبي براي ساماندهي مشارکت عمومي‌در اين زمينه است‎.‎روحاني نقش شوراها، از روستاها تا شهرها و کلانشهرها را نيز در جلب مشارکت‌هاي عمومي‌براي ‏کاهش آسيب‌هاي اجتماعي حائز اهميت دانست‎.‎رييس‌‌جمهور به اقدامات دولت در حوزه کارآفريني، کنترل تورم، افزايش قابل توجه دريافتي ‏مستمري‌بگيران و نيز توجه به موضوع حاشيه‌نشيني و خدمات اجتماعي بويژه بيمه و نظام سلامت در اين ‏عرصه، گفت: همه بايد بدانيم امروز و در حوزه عمومي، ثوابي بالاتر از کاستن آسيب‌هاي اجتماعي ‏وجود ندارد‎.‎روحاني با اشاره به گزارش رحماني فضلي وزير کشور و آمارهاي معتبر از کاهش ‏محسوس انواع آسيب‌هاي اجتماعي در دوره دولت يازدهم، اين آمار را بسيار اميدوارکننده و نشانه ‏جهت‌گيري درست در اين زمينه خواند و از اهتمام وزير کشور و حضور مؤثر اعضاي شوراي اجتماعي ‏قدرداني کرد.‏در اين جلسه، عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور گزارشي از اهم اقدامات شوراي ‏اجتماعي کشور در دولت يازدهم ارائه کرد که بر اساس آن، با حضور فعال ۹۵ درصد اعضاي شورا در ‏‏۳۰ جلسه تشکيل شده در دولت يازدهم ، ۳۰۹ مصوبه در زمينه موضوعات مربوط به مسائل اجتماعي ‏به تصويب رسيده است.‏همچنين بر اساس اين گزارش، در سال ۹۵ ، چهار کارگروه تخصصي آسيب‌ها و مسائل اجتماعي، ‏توسعه و پيشرفت اجتماعي، مشارکت اجتماعي و پيوست اجتماعي در شورا ايجاد شده و سازماندهي ‏نخبگان در قالب هيات‌هاي انديشه ورز در سراسر کشور از جمله اساتيد و‎ ‎‏ سازمان‌هاي مردم نهاد ‏انجام گرفته است.‏ارائه گزارش جامع وضعيت اجتماعي به رهبر معظم انقلاب، تدوين و تصويب طرح تقسيم کار، ارائه ‏پيش نويس لايحه قانوني مشکلات اجتماعي، تدوين و اصلاح آئين نامه جديد شورا و ايجاد سازمان ‏امور اجتماعي کشور، مشارکت در تدوين لايحه برنامه ششم، رسيدگي فوري به معضلات اجتماعي با ‏اولويت بخشيدن به چند استان، راه‌اندازي ستاد استاني ساماندهي آسيب‌هاي اجتماعي، ايجاد مرکز رصد ‏اجتماعي و اجراي ۵ پيمايش ملي از مهمترين دستاوردها و عملکرد شوراي اجتماعي کشور در اين ‏گزارش به شمار مي‌آيد.‏در جلسه شوراي اجتماعي کشور همچنين پس از ارائه گزارش از سوي مسوولان کارگروه‌ها، مقرر شد در سال ‏جاري سند سلامت اجتماعي در شورا تدوين و پس از بررسي‌هاي لازم به تصويب برسد.‏
انتظار مردم تشکيل دولتي اصلاح‌طلب‌تر است
يک عضو شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان تاکيد کرد: حمايت اصلاح‌طلبان از آقاي روحاني به خاطر سهم‌خواهي نيست اما اين انتظار وجود دارد که دولت دوازدهم اصلاح‌طلب‌تر شود که اين مساله هم به خاطر خواست و مطالبه مردم است.سيدمحمود ميرلوحي در گفت‌وگو با ايلنا، با اشاره به گمانه‌زني‌ها براي ترکيب دولت آتي گفت: از سه منظر مي‌توان در رابطه با ترکيب دولت آتي بحث کرد؛ هم از منظر مواضع و فرمايشات رييس‌جمهور، هم از منظر مطالبات مطرح شده از سوي مردم و هم مسائل و مشکلات کنوني جامعه.او با بيان اينکه آقاي روحاني در ايام انتخابات مواضعي را اعلام کردند و قول‌هايي را دادند که در دولت دوازدهم بايد اجرايي شوند، گفت: بخش عمده‌اي از مردم اعم از جوانان، دانشگاهيان، دانشجويان، معلمان، حقوقدانان، اهالي فرهنگ و هنر و نهادهاي مدني هم در ايام انتخابات حضور گسترده‌اي داشتند و در روز انتخابات هم ايفاي نقش کردند و به صحنه‌امدند. دليل اين حضور گسترده نيز هراس آنها از بازگشت نگاه‌امنيتي به کشور، افزايش افراطي‌گري، بازگشت رويکردهاي غيرعقلاني در اداره کشور و... بود. او در تشريح مسائل و مشکلات کنوني کشور هم خاطرنشان کرد: اقتصاد و معيشت هم‌اکنون مهمترين مساله کشور و مردم است. البته دولت نخست آقاي روحاني زحمات بسياري کشيده و توانسته رشد منفي ۶.۸ درصد را به رشد هفت درصدي برساند و اين يعني يک رشد ۱۴ درصدي آن هم در طول سه سال و نيم که کار بزرگي است. اما با اين حال، مخالفان و رقباي دولت تاييد مي‌کنند که مهار تورم با رشد اقتصادي همراه نشده و مردم اين گشايش‌ها را در زندگي‌شان احساس نکرده‌اند.معاون وزارت کشور در دولت اصلاحات اضافه کرد: با توجه به عملکرد دولت در چهار سال گذشته و مطالباتي که شکل گرفته است اين انتظار وجود دارد که رشد و رونق اقتصادي منجر به ايجاد اشتغال و کاهش نرخ بيکاري هم شود که اين کار در شرايط کنوني جهاني کار بسيار سختي است، زيرا ممکن است رشد اقتصادي در يک کشور صورت بگيرد اما همراه با اشتغال نباشد. ميرلوحي تاکيد کرد: با توجه به اين مسائل مي‌توان گفت که ترکيب دولت دوازدهم بايد جوان‌تر و همراه با حضور بيشتر زنان باشد و در اين چارچوب حل و فصل مسائل اقتصادي بايد سرلوحه کاري دولت باشد و به همين خاطر لازم است تدابير ويژه‌اي براي تيم اقتصادي دولت دوم آقاي روحاني در نظر گرفته شود که اين مي‌تواند خود را به شکل حضور اشخاص تازه‌نفس‌تر يا طراحي و اجراي برنامه‌هاي مشخص‌تر و جدي‌تر نشان دهد.او در ايام تبليغات دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه جامعه انتظار دارد که در سياست داخلي تحول بيشتري رخ داده و ترکيب دولت آتي پاسخ درخوري با راي حاميان دولت باشد، ابراز داشت: دولت يازدهم در دو بخش نتوانست بايد و شايد خود را با رييس جمهور همراه کرده و سرعت لازم را براي اجرايي کردن برنامه‌هاي رييس‌جمهور داشته باشد؛ يکي در عرصه سياست داخلي و ديگري بخش اطلاع‌رساني.

کابينه دوازدهم فرصتي براي جوانان و زنان
دبيرشوراي‌عالي‌سياستگذار ‌اصلاح‌طلبان گفت: دولت مي‌تواند فضاي مناسب براي مديران جوان و زنان را در کابينه دولت بعدي فراهم کند.ژاله فرامرزيان در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينکه" اميدواريم در دولت آتي فرصت استفاده از ظرفيت زنان شکل بگيرد" ادامه داد: اميدواريم تفاوتي که در ديدگاه، شعارها و تفکري که حامي‌آقاي روحاني ديده مي‌شد در کابينه ايشان نيز ديده شود . اين فعال سياسي اصلاح‌طلب گفت: همه‌اميدواريم جريان تحول گرا و اصلاح گر بتوانند با تاثير در کابينه روحاني باعث حضور زنان و جوانان در کابينه دولت دوازدهم شود.فرامرزيان گفت: به لحاظ سني و انتقال تجربه ، شرايط مناسبي بر عرصه مديريتي کشور حاکم نيست. کساني را که‌امروز به عنوان مديران ارشد اين کشور مي‌شناسيم اکثرا بدون هيچ سابقه اي اوايل انقلاب در بدو جواني وارد عرصه مديريتي شده و سالهاي مديد در بالاترين مراتب سياسي مديريتي قرار داشتند.وي ادامه داد: اگر امروز فرصت کادرسازي از جانب آن‌ها به جوانان داده نشود فردا با مشکلات جدي اي روبرو خواهيم شد. اگر روند انتخاب مديران اصلاح نشود بايد قبول کنيم که به زودي با کهولت سن مديريتي روبرو هستيم. مديران با سن‌هاي بالا پويايي و انگيزه لازم براي پيشبرد امور را ندارند. قانون خدمات کارکنان نيز بر اين امر صحه گذاشته و به همين جهت است که سني را براي بازنشستگي تعيين کردند.