دراجلاس نمایندگان اصناف ایران مطرح شد؛
کورش شرفشاهي - نهمين اجلاسيه دوره ششم نمايندگان اتاق اصناف ايران در هتل فردوسي تهران با حضور امام جمعه تهران، وزير کار، رييس کميسيون اقتصادي مجلس، نماينده وزير صنعت و فعالان اصناف برگزار شد. همچنين در اين مراسم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي با اتاق اصناف ايران در راستاي اجراي طرح کارانه اشتغال جوانان(کاج) تفاهمنامه همکاري امضا کرد.
بازاريان خط شکن در رفع بيکاري
در ابتداي اين مراسم امام جمعه موقت تهران گفت: اصناف و بازاريان در همه عرصه‌ها پشتيبان نظام بوده و ما در همه عرصه‌ها شاهد عشق و ايمان تجار و بازرگانان به ولايت بوده‌ايم .حجت الاسلام کاظم صديقي افزود: دشمنان بعد از اينکه در هشت سال دفاع مقدس نتوانستند نظام ما را به زانو دربياورند، به جنگ اقتصادي آمدند . دشمنان قسم خورده به جنگ اقتصادي با شما و اصناف و بازاريان آمدند؛ همانطور که شما دشمن را در دفاع مقدس مجبور به عقب‌نشيني کرديد، در مقابله با جنگ اقتصادي نيز از طريق ايمان، اخلاص، عشق به خدا و معنويت دوباره مي‌توانيد اين کار را انجام دهيد.وي تصريح کرد: علما در زمان غيبت جانشين امامان هستند و اصناف کساني هستند که مسجد مي‌ساختند ، مخارج آن را تامين و شرايط را براي فعاليت علما فراهم مي‌کردند ، خيريه‌ها تاسيس کردند و همواره کمک مردم محروم بوده‌اند. صديقي با اشاره به نقش مهم اصناف در پيشبرد دفاع مقدس و جلوگيري از هجوم دشمن در آن دوران گفت: در جنگ پيش آمده، اصناف و تجار و بازرگانان دولت را حمايت کردند و آنها در بندگي خدا به درجاتي رسيدند که مثالي‌زدني هستند.امام جمعه موقت تهران با اشاره به عوارض ربا بر اقتصاد کشور گفت: براي رفع اين مشکل ابتکار و خلاقيت شما اصناف را مي‌طلبد که‌اموالتان را پاک و ربا را از قاموس اقتصاد ايران حذف کنيد و اين شما هستيد که مي‌توانيد اين کار را انجام دهيد و خود را از بازيهاي جناحي کنار بگذاريد که همه در خطر هستيم.
صنوف توليدي مشمول خدمات صنايع کوچک
پس از آن مديرعامل صندوق ضمانت سرمايه گذاري صنايع کوچک گفت: صنوف توليدي داراي مجوز، مشمول خدماتي مي‌شوند که به واحدهاي صنعتي کوچک تعلق مي‌گيرد. محمدحسين مقيسه افزود: يکي از چالش‌هاي صنوف توليدي و صنايع کوچک ، ناتواني در تامين وثايق بانکي است که اين صندوق، ضمانت نامه پوشش کسري وثايق براي دريافت تسهيلات بانکي را صادر مي‌کند.وي گفت: صنوف توليدي براي خريد مواد اوليه مي‌توانند از ضمانت نامه‌هاي اعتبار خريد کالا اين صندوق استفاده کنند تا بدون تبادل ريالي به تامين مواد اوليه خود اقدام کنند.مقيسه تصريح کرد: در تمام استانها نمايندگاني از صندوق حضور دارند ضمن آنکه از اوايل سال ۹۶ تمامي‌مراحل صدور ضمانت نامه‌ها ، به صورت الکترونيک انجام مي‌شود و نيازي به مراجعه حضوري نخواهد بود.مديرعامل صندوق ضمانت سرمايه گذاري صنايع کوچک گفت: به جز بانک صادرات ، اين صندوق با تمام بانک‌هاي دولتي ، خصوصي و موسسات مالي و اعتباري مجاز، تفاهم نامه همکاري امضا کرده است.
هيچ کس حق ندارد برسفره کارگران وکارفرمايان بنشيند
درادامه وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي درباره صندوق تامين اجتماعي گفت :اين سفره مال کارگران و کارفرمايان است و صندوقي بين النسلي است، بنابراين نبايد هيچکس ديگر بر سر سفره کارگران و کارفرمايان بشيند.وظيفه ما اين است که اين سفره را فقط براي نيروي کار حفظ کنيم. علي ربيعي افزود: برخي از کارها زيرساختي است و ديده نمي‌شود.وي با بيان اينکه هم اکنون ٢٥ درصد توليد ناخالص ملي کشور را صندوق تامين مي‌کند، گفت: اين در حالي است که از 85 درصد اشتغال بنگاه‌هاي خرد و متوسط، ٨٠ درصد را اصناف تشکيل مي‌دهند.وزير کار گفت: اينکه صنايع بزرگ اشتغال زيادي ايجاد مي‌کند، از اين نظريه عبور کرديم .هم اکنون بايد اشتغال را از بنگاه‌هاي خرد و متوسط دنبال کرد. اشتغال پايدار همين جاها مي‌تواند تحقق يابد.وي افزود: اينکه يک درصد رشد اقتصادي ١٠٠ هزار شغل ايجاد مي‌کند نيز نظريه اي قديمي‌است و اين اتفاق نمي‌افتد. وي با اشاره به مطالعه اي که درباره ايجاد سالانه 850 هزار شغل در برنامه ششم توسعه انجام شده است، گفت: براين اساس بايد 157 هزار شغل در حوزه کشاورزي، 247 هزار شغل در حوزه صنعت و 491 هزار شغل در حوزه خدمات ايجاد شود.ربيعي درباره صنوف گفت:بايد آينده صنوف تغيير کند و تغيير در فناوري اين مهم را انجام خواهد داد.وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي از رييس اتاق اصناف خواست اصناف کشور خود را با اين تغييرات سازگار کنند. هم اکنون ترکيب و نوع نيروي کار تغيير کرده است.
بايد دست اصناف را ببوسيم
در ادامه رئيس اتاق اصناف تهران با تاکيد بر اينکه طي سه سال گذشته در مباحث دولت بيشترين زجر را کشيده و نسبت به بيان موضوعات لب باز نکرده است، گفت: در اين مدت تلاش بسيار کردم تا مشکلات را برطرف کنم و بر اين اساس هر روز با يک نهاد و وزارتخانه درگير بودم. علي فاضلي اظهار کرد: طي همين مدت عده‌اي به بنگاه‌هاي اقتصادي دست‌درازي کردند، از سوي ديگر مدام با شعارهايي مبني بر کوچک‌سازي دولت مواجه بوديم اما در عمل به دنبال گسترش آن هستيم.وي اظهار کرد: در اين مدت عده‌اي در رأس فضاي مجازي با اينکه سرورهاي آنها با اينکه در خارج از کشور قرار داشت به فعاليت پرداخته و کسب و کار خاص خود را راه‌انداختند. من نمي‌خواهم از نهاد يا ارگاني نام ببرم اما به عنوان مثال در حوزه تاکسي‌هاي اينترنتي کدام نهادها نقش داشته‌اند؟ من قبول دارم که ما در بحث فضاي مجازي کم‌کاري کرده‌ايم اما اين دال بر اين نيست که همه نگاه‌ها به سمت تضعيف ما رفته‌ و از آن بخش حمايت کنند.فاضلي عنوان کرد: ظرف يک سال و نيم گذشته يک ميليارد و ۳۵۰ ميليون تومان صرف بازرسي اصناف شده است. بدون آنکه کوچک‌ترين حمايتي از اين بخش عمل آمده باشد. آيا شما از اصناف انتظار معجزه داريد؟ بايد دست اين اصناف را بوسيد که بدون کوچک‌ترين حمايت توانسته‌اند اين گونه فعاليت کنند. اکنون کارآفريني هزينه‌هاي سنگيني همراه دارد که هيچ حمايتي از اين بخش صورت نمي‌گيرد.رئيس اتاق اصناف عنوان کرد: کل بودجه اتاق اصناف ۱۷ ميليارد تومان است که از اين رقم ۷۳ درصد از آن خرج هزينه‌هاي پرسنلي مي‌شود و در اين زمينه مشکلات متعدد وجود دارد.
مبارزه با قاچاق ديده نمي‌شود
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس با انتقاد از عدم اجراي آيين‌نامه‌هاي مربوط به مبارزه با قاچاق تاکيد کرد: مبارزه با قاچاق بايد منجر به رونق توليد شده باشد اما طي سال‌هاي گذشته نه تنها شاهد رونق نبوده‌ايم بلکه در بخش توليدي ما اصناف مختلف از گردونه فعاليت خارج شده‌اند. محمدرضا پورابراهيمي‌گفت: قاچاق کالا در سال‌هاي گذشته به گونه‌اي بوده که بسياري از صنف‌ها از دايره فعاليت خارج شده‌اند. ما در اين باره صحبت‌هاي متعددي را مطرح کرده و گلايه‌هاي خود را اعلام کرده‌ايم. چرا که از سال ۱۳۹۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا ابلاغ شده و حال با وجود آنکه سه سال از ابلاغ اين قانون مي‌گذرد هنوز دولت برخي از آيين‌نامه‌هاي اين حوزه را اجرايي نکرده است.وي ادامه داد: اکنون دولت مي‌گويد که طي سال‌هاي گذشته حجم واردات قاچاق از ۲۵ ميليارد دلار به ۱۲ ميليارد رسيده است اگر چنين آماري درست باشد ما دست مسئولان را هم مي‌بوسيم که بخواهند حجم قاچاق کالا را کاهش داده و حتي آن را به دو ميليارد و حتي صفر برسانند اما واقعيت ميداني چيز ديگري را بيان مي‌کند.رئيس کميسيون اقتصادي مجلس اظهار کرد: اگر حجم واردات قاچاق تا اين اندازه کاهش پيدا کرده باشد بايد تاثيرات آن در تراز تجاري کشور مشاهده شود. اکنون از سويي گفته مي‌شود که حجم کالاي قاچاق نصف شده و از سوي ديگر شاهديم که اصناف ما نه تنها رونق نگرفته‌اند بلکه يکي پس از ديگري از گردونه فعاليت خارج شده‌اند.پور ابراهيمي‌با بيان اينکه بايد اتاق اصناف تهران طالب اجراي کامل قانون مبارزه با قاچاق باشد، گفت: ما ديگر در مسائل اقتصادي کوتاه نخواهيم آمد و در تعيين کابينه اقتصادي جديد نيز قطعا مجلس نظرات جدي خواهد داد. چرا که نمي‌توان به مدت چهار سال اقتصاد کشور را به دست هر کسي سپرد. اکنون گاه حتي گزينه‌هايي براي تصدي وزرا در دولت دوازدهم شنيده مي‌شود که از وزراي فعلي هم ضعيف‌تر هستند. حال آنکه بايد براي وضعيت اقتصادي کشور در چهار سال آينده توجه کافي صورت بگيرد.وي خطاب به فعالان بخش خصوصي گفت: بخش خصوصي هم وظايفي بر عهده دارد که لازم است براي بهبود شرايط به اين وظايف عمل کند. نگاه کلي مجلس بر آن است که ما بتوانيم بر تقويت بخش خصوصي کار را به پيش ببريم اما بايد اصناف نقش خود در اين زمينه را ايفا کنند. اکنون در اتاق اصناف جاي کسب و کارهاي نوين خالي است که مي‌توان از اين ظرفيت بهره‌ بسيار گرفت.رئيس کميسيون اقتصادي مجلس افزود: با اين وجود حجم صادرات ما به کشوري مانند روسيه در سال گذشته ۳۰۰ ميليون دلار بوده که اين رقم فاجعه است. اکنون کشورهاي مختلف مانند ترکيه حتي اگر توليد هم نداشته باشند، کالا را از ايران و ديگر کشورها خريداري کرده و براي ترانزيت آن به روسيه برنامه‌ريزي مي‌کند.وي ادامه داد: لازم است که ما در حوزه صادرات برنامه‌هاي مشخص و قوانين خاص خود را داشته باشيم اما اکنون گفته مي‌شود که صادرکنندگان ما در کشورهاي مختلف خود به دست خود يکديگر را از بين برده و شرايط را به گونه‌اي پيش مي‌برند که در بازار رقابت يکي پس از ديگري از پا مي‌افتند.وي در پايان عنوان کرد: اکنون جا دارد که ما صاحب شرکت‌هاي بزرگ صادراتي باشيم تا بتوان حجم صادرات را افزايش داد. آمار صادرات صنفي ما در سال گذشته ۵۰۰ ميليون دلار بوده در حالي که مي‌توان به راحتي اين ظرفيت را ظرف يک سال چهار تا پنج برابر کرد اما براي رسيدن به اين نقطه نياز به برنامه‌ريزي و ورود بخش‌هاي مختلف وجود دارد.
ايجاد ۲۰۰ هزار شغل با چراغ خاموش
در ادامه اين مراسم معاون وزير صنعت تاکيد کرد: توسعه کسب و کارهاي اينترنتي خاص دولت بوده است اما با اين وجود تاکيد بر آن است که فعاليت فروشگاه‌هاي بزرگ و بخش مربوط به فضاي مجازي تحت کنترل اصناف باشد.به گزارش ايسنا، يدالله صادقي با تاتاکيد بر اينکه اصناف به طور چراغ خاموش سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شغل ايجاد مي‌کنند و تسهيلاتي هم در اختيار ندارند گفت: شوراي عالي کار نيز توجه به واحدهاي کوچک را مورد بررسي قرار داده و در قالب جلسات آن بر اين نکته تاکيد شد که واحدهاي صنعتي بزرگ ديگر اشتغال چنداني ايجاد نمي‌کنند و با توجه به نقش اصناف در ايجاد اشتغال جا دارد که در قوانين کمک‌هاي بيشتري به اين بخش صورت گيرد. بر همين اساس در حوزه واگذاري برخي تسهيلات بانکي تصميماتي گرفته شده است. معاون وزارت صنعت به کسب و کارهاي اينترنتي اشاره کرد و گفت: به غير از چند کشور پيشرفته و در حال توسعه در اکثر کشورهاي دنيا سهم فروشگاه‌هاي بزرگ و اينترنتي ۲۰ درصد بازار هم نمي‌شود. در کشور ما نيز حتي براي رسيدن به اين ۲۰ درصد هم ظرفيت وجود ندارد. ضمن آنکه در قياس با مساحتي که به خرده‌فروشي‌ها اختصاص دارد، حجم فروشگاه‌هاي بزرگ به مراتب کمتر است، به گونه‌اي که اين رقم را در شهرهاي کوچک يک تا دو درصد، در شهرهاي متوسط و مراکز استان‌ها ۵ درصد و در کلانشهرها ۷ تا ۸ درصد مي‌توان در نظر گرفت.صادقي ادامه داد: از سوي ديگر براي دريافت حق عضويت از اين واحدها و همچنين نحوه کار آنها برنامه‌هايي تدوين شده است تا اصناف سنتي مطمئن باشند که اجازه محدود کردن کسب و کار آنها داده نمي‌شود.وي گفت: در گذشته بسياري از کسب و کارهاي اينترنتي علاقه داشتند که به عنوان زيرمجموعه‌اي از وزارت ارتباطات، کار يا معاونت علمي‌رياست‌جمهوري فعاليت کنند اما تاکيد کرديم که بايد فعاليت اين بخش زيرمجموعه اصناف باشد تا بتوانيم اين پديده را همگام با شما مديريت کنيم.معاون وزير صنعت تاکيد کر د: به هر صورت تکنولوژي به زندگي مردم نفوذ کرده و اين نفوذ قابل کنترل نبوده و نمي‌توان در برابر آن ديوار کشيد.  بر همين اساس اکنون توصيه ما آن است که واحدهاي سنتي به جاي مقاومت در برابر اين فضا تلاش کنند تا شرکت‌هاي هلدينگ را در حوزه‌هاي خود ايجاد کنند که به واسطه اين شرکت‌ها فرآيند توليد و توزيع يکپارچه شود و شرايط براي سود بيشتر واحد صنفي و مصرف‌کننده فراهم شود.

فروش بیمه های اینترنتی خلاف قانون است
کسب و کار اینترنتی از جمله به روزترین و مدرن ترین کسب و کارهای جهانی است. وجود فضای مجازی و اینترنتی موجب شده است کسب و کارهایی متولد شوند که عرصه را بر رقبای سنتی تنگ کنند. در این میان صنعت بیمه هم دستخوش تغییر و تحولات کسب و کار شده است.در گفتگویی با دکتر همتی رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص جایگاه اینترنت و فروش اینترنتی بیمه سوالاتی مطرح شده که پاسخ های وی در ادامه می آید:
جناب آقاي دكتر همتي اخيراًبلامانع بودن فعاليت‌هاي بازاريابي بيمه توسط نمايندگان فروش بيمه‌هاي عمر (مشمولين آيين نامه ۵۴ شوراي عالي بيمه) و نيز نمايندگان حقيقي فاقد حق صدور و دفتركار (مشمولين آيين نامه شماره ۲/۷۵ شوراي عالي بيمه) در دفاتر خدمات پيشخوان دولت از سوي بيمه مركزي اعلام شده است. اين موضوع در شبكه‌هاي اجتماعي باعث نگراني شبكه فروش بيمه شده است، مي‌خواستيم نظر جنابعالي در اين خصوص جويا شويم؟
شوراي عالي بيمه در سال ۱۳۹۵با هدف حذف هزينه‌‌هاي زائد نمايندگان فاقد مجوز صدور،مقررات تنظيم امور نمايندگي بيمه را اصلاح و مقرر كرد«موسسات بيمه مي‌توانند آن دسته از نمايندگان بيمه حقيقي را كه مجوز صدور بيمه نامه ندارند، از شرط تامين دفتر موضوع اين بند معاف نمايند»و از طرف ديگرنمايندگان فروش بيمه‌هاي عمر(مشمولين آيين نامه شماره ۵۴)نيز از سال ۱۳۸۵ الزامي‌به داشتن دفتر كار نمايندگي نداشته‌اند و به‌امر بازاريابي و فروش بيمه‌هاي عمر فعاليت مي‌نمايند.بر اين اساس طبق مقررات موجود، نمايندگان مذكور كه‌اموزش و آزمون نمايندگي بيمه را طي كرده‌اند مي‌توانستند در هر نقطه و مكاني براي امر بازاريابي بيمه از جمله دفاتر ساير نمايندگان و كارگزاران بيمه و همچنين دفاتر پيشخوان فعاليت نمايند. لذا مكاتبه اخير بيمه‌مركزي در اين مورد ابلاغيه جديد نبوده و صرفاً پاسخ يك استعلام بوده است.تعيين محل فعاليت نمايندگي بيمه و امكان همكاري آنها با دفاتر پيشخوان و مراكز مشابه به توافق شركت بيمه و نمايندگي وي ارتباط دارد و بيمه مركزي در اين زمينه هيچگونه اولويت يا ترجيحي براي دفاتر پيشخوان درنظر ندارد.
در شبكه اجتماعي و فضاي مجازي برخي شركتهاي IT تحت عناوين مختلف اقدام به بازاريابي و عرضه محصولات بيمه اي به صورت آنلاين مي‌نمايند كه از طرف شبكه فروش بيمه ايراداتي نظير فقدان مجوز نهاد ناظر و اختلال در امر عرضه بيمه به آنها وارد مي‌شود موضع بيمه‌مركزي در اين خصوص چيست؟
در مورد بازاريابي آنلاين محصولات بيمه‌اي لازم به ذكر است كه بر اساس ماده ۶۶ قانون تأسيس بيمه‌مركزي ايران و بيمه‌گري عرضه بيمه صرفاً توسط موسسات بيمه، كارگزاران و نمايندگان بيمه مجاز است كه تغييري در اين خصوص در قانون مذكور و سياست‌هاي بيمه‌مركزي صورت نگرفته است. و بازاريابان اعم از اينترنتي و غير اينترنتي حق فروش محصولات بيمه را نداشته و صرفاً در امر بازاريابي براي موسسات بيمه، كارگزاران و نمايندگان بيمه مي‌توانند فعاليت نمايند اما با توجه به تحولاتي كه در امر فروش اينترنتي محصولات مختلف و از جمله خدمات بيمه‌اي اخيراً ايجاد شده است،ضروري است كه شركتهاي بيمه نسبت به ايجاد زيرساخت لازم براي گسترش فروش اينترنتي و آنلاين محصولات بيمه‌اي براي نمايندگان خود و كارگزاران بيمه همكار اقدام نمايند.لذا فروش و عرضه انواع بيمه توسط شركتهايIT معروف به استارت آپ‌ها مورد تأييد بيمه‌مركزي نيست و مسئوليت تخطي از اين ضابطه بر عهده نماينده بيمه همكار و شركت بيمه متبوع آن خواهد بود.بديهي است چنانچه عرضه خدمات بيمه‌اي به صورت الكترونيكي از سوي شركت بيمه يا نماينده وي و يا كارگزار بيمه داراي مجوز بوده باشد منطبق با مقررات مربوط خواهد بود و بيمه مركزي مسئوليتي در خصوص ساير شركتهايي كه در اين زمينه فعاليت دارند ندارد.فعاليت شركتهاي مذكور مي‌تواند از طريق دريافت مجوز كارگزاري يا نمايندگي بيمه صورت گيرد و آنچه كه در اين حالت تفاوت خواهد داشت، نحوه بازاريابي بيمه خواهد بودو در صورتي كه درخواست از سوي شركتهاي مذكور واصل شود بيمه مركزي در چارچوب مقررات كارگزاري بيمه نسبت به بررسي و صدور مجوز براي ايجاد كارگزاري اقدام خواهد نمود.
اخيراًعنوان شده است كه بيمه مركزي در نظر دارد، بيمه نامه شخص ثالث در قالب كارت الكترونيكي ارائه شود، لطفا در اين خصوص و تاثيرات آن توضيحاتي ارائه فرماييد.
هم اكنون بيمه شخص ثالث به صورت كاغذي به همراه تعدادي كوپن ارائه مي‌شود كه مشكلاتي را براي بيمه‌گذاران و شركت‌هاي بيمه به همراه داشته و متناسب با تكنولوژي‌هاي روز نيست. لذا بيمه‌ مركزي طرح جايگزيني بيمه‌نامه‌هاي كاغذي با كارت‌هاي الكترونيك را در دستور‌كار قرار داد معهذا با توجه به ابعاد مختلف اين موضوع و گستردگي بيمه‌هاي شخص ثالث دركشور و تعداد قابل توجه سازمانها و نهادهاي درگير موضوع شخص ثالث فعلاً اين طرح در مرحله مطالعه و امكان سنجي است. لذا با اجرايي شدن اين طرح، شبكه فروش شركت‌هاي بيمه، طبق روال معمول، نسبت به صدور بيمه نامه اقدام خواهند نمود و در پايان، بجاي بيمه نامه كاغذي، كارت الكترونيكي بيمه نامه شخص ثالث را به بيمه‌گذاران ارائه خواهند
نمود.البته لازم به ذكر است كه تغيير شكل بيمه‌نامه‌هاي شخص ثالث از شكل كاغذي به شكل كارت الكترونيكي، موضوعي متفاوت از صدور اين بيمه‌نامه به صورت اينترنتي است.

بيمه‌کوثر ميزبان سهام‌داران
مسئولان شرکت‌ بيمه‌کوثر در مجمع عمومي‌ساليانه صاحبان سهام، ميزبان حدود 90درصد از سهام‌داران شرکت بودند. به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط‌عمومي‌بيمه‌کوثر؛ مجمع عمومي‌ساليانه شرکت بيمه‌کوثر باحضور سهام‌داران، نمايندگان بيمه‌مرکزي و سازمان بورس و اوراق بهادار در هتل سيمرغ برگزار شد.
براساس اين گزارش؛ اين مجمع به رياست اميرهوشنگ جنگي برگزار شد و ميرحميد نسل پاک و سيدمحمود موسوي به‌عنوان ناظران، فرامرز مهرجو به‌عنوان منشي جلسه و مجيد مشعلچي فيروزآبادي، مديرعامل شرکت وي را در برگزاري مجمع همراهي کردند.مديرعامل بيمه‌کوثر در اين جلسه ترکيب پرتفوي شرکت، انباشت مطالبات و عملکرد شبکه فروش، کفايت ذخاير و عدم اعلام و زيرساخت‌هاي فن‌اوري اطلاعات ازجمله اصلاحات شرکت در سال گذشته دانست و گفت: با شناسايي نقاط ضعف و قوت و نيز فرصت‌ها و تهديدها، برنامه‌هاي تحولي شرکت در راستاي کيفي‌سازي در ارايه خدمات به ذي‌نفعان تدوين و اجرايي شد.
مجيد مشعلچي فيروزآبادي تاکيد کرد: سوداوري در حوزه بيمه‌گري و تبديل دارايي‌هاي غيرمولد به مولد در حوزه سرمايه‌گذاري از برنامه‌هاي اساسي شرکت در سال‌جاري است. وي با بيان اينکه شرکت بيمه‌کوثر کمترين هزينه اداري و پرسنلي را در صنعت بيمه کشور دارد، ياداورشد: ما به سمت تخصص‌گرايي در نيروي انساني در حال حرکت هستيم.
مديرعامل بيمه‌کوثر با بيان اينکه برنامه‌هاي شرکت در راستاي سياست‌گذاري‌ها، تقويت انضباط، سلامت و شفافيت در امور و تمرکز بر سوداوري عمليات بيمه‌گري طراحي شده است، افزود: رشد 27‌درصدي حق‌بيمه توليدي شرکت در سال‌95 نسبت‌‌به سال گذشته، تلاش در جهت اصلاح ترکيب پرتفوي ازطريق اعمال محدوديت‌ها و کاهش سرعت رشد فروش رشته ثالث و سرنشين، کسب رتبه اول در بين شرکت‌هاي بيمه از حيث کنترل هزينه‌هاي اداري پرسنلي، ايجاد بسترهاي لازم براي توانمندسازي و کيفي‌سازي شبکه فروش، پيگيري مستمر وصول مطالبات بالاخص سررسيد شده، کنترل خسارت‌هاي پرداختي و موضوع‌هاي مرتبط همچون بازيافتي‌ها، ساماندهي و تسويه پرونده‌هاي خسارت‌هاي معوق در راستاي شفاف‌تر کردن ذخاير بالاخص در سه ماهه آخر سال95، گام برداشتن به سمت استقرار اصول حاکميت شرکتي و توجه به سيستم‌هاي کنترل داخلي، مديريت ريسک و استانداردهاي بيمه مرکزي در خصوص کنترل کفايت ذخاير فني، توسعه کمي‌و کيفي حوزه برنامه‌ريزي توسعه و پايش عملکرد شرکت، توسعه نفوذ فرهنگ بيمه بالاخص در سطح جامعه هدف از طريق تبليغات گسترده و رسانه‌اي براي برندسازي شرکت و فروش رشته‌هاي غيرثالث، طراحي محصولات جديد بيمه‌اي براساس نياز جامعه براي ايجاد تنوع در محصولات و توسعه زيرساخت‌هاي فاوا و تمرکز بر ارايه خدمات الکترونيکي از اهم برنامه‌هاي شرکت در سال گذشته بوده
 است.
برپايه اين گزارش؛ پس از ارايه گزارش بازرس قانوني و حسابرس شرکت صورت‌هاي مالي منتهي به سال مالي 95 شرکت بيمه‌کوثر به تاييد شرکت‌کنندگان در جلسه رسانده شد و تصويب مبلغ 90ريال به‌عنوان سود نقدي، تعيين حق حضور در جلسات و پاداش اعضاي هيات‌مديره، انتخاب بازرس قانوني و حسابرس (اصلي و علي‌البدل) براي سال مالي96 و انتخاب دو روزنامه کثيرالانتشار اطلاعات و دنياي اقتصاد براي درج آگهي‌هاي شرکت از مصوبات اين جلسه بود.

محمدابراهيم امين: بيمه عمر چيست و بيمه‌گر عمر چه مي‌کند
محمدابراهيم امين رئيس هيأت‌مديره شرکت بيمه زندگي خاورميانه: در مفهوم عام، بيمه نوعي تعاون است که در آن بيمه‌گر از جمع کثيري حق‌بيمه مي‌گيرد و به تعداد قليلي خسارت يا غرامت مي‌پردازد. تعيين ميزان حق‌بيمه و پيش‌بيني مقدار خسارت يا غرامتي که در آينده پرداخت مي‌شود به مدد علم آمار و احتمالات و رياضيات (محاسبات فني يا آکچوئري) صورت مي‌پذيرد. بنابراين در کار بيمه‌گري دو اقدام عمده يعني پيش‌بيني و محاسبه احتمال وقوع حوادث و خطرات و دوم تعيين حق‌بيمه به ميزاني که جبران خسارت و غرامت نمايد و نيز هزينه‌هاي بيمه‌گر را پوشش دهد در دستورکار است. از آنجا که ميان دريافت حق‌بيمه و پرداخت خسارت فاصله زماني وجود دارد استفاده بهينه از منابع و وجوه نقد حاصله و سرمايه‌گذاري آن در حوزه‌هاي مختلف از مشتقات فعاليت بيمه‌گري است.

ريسک‌هاي تحت پوشش بيمه‌گران تحت دو عنوان زندگي (Life) و غيرزندگي
 (Non-Life) يا بيمه‌هاي اشخاص و اموال طبقه‌بندي مي‌شوند. البته بيمه‌هاي مسئوليت نيز به‌عنوان طبقه‌بندي جداگانه و يا منتسب به اشخاص و اموال تحت مالکيت آنان پوشش مهم جداگانه‌اي است. در بيمه‌هاي زندگي ريسک‌هاي مربوط به انسان يعني بيماري، فوت (عادي يا در اثر حادثه) و از کارافتادگي مورد بحث قرار دارند. تلفيق پوشش اين ريسک‌ها با آينده‌نگري و تامين آينده خود و نزديکان در صورت حيات و يا فوت موجب ارائه انواع بيمه‌هاي عمر به شرط حيات، به شرط فوت، پس‌انداز، سرمايه‌گذاري و غيره به جامعه شده‌است.بيمه‌هاي عمر و زندگي در مفهوم عام خود بديل نظام تامين‌اجتماعي‌اند و در کشورهايي مانند ايران که اين نظام‌ها پوشش‌هاي گسترده‌اي (صندوق بازنشستگي کشوري، تامين اجتماعي، بهزيستي، کميته‌امداد، بنيادهاي شهيد و مستضعفان، صندوق بيمه عشاير و روستائيان، بيمه سلامت، صندوق‌هاي رفاه و بازنشستگي بانک‌ها، بيمه‌ها و ساير دستگاه‌ها و .......) اما با عمق کم ارائه مي‌دهند زمينه براي توسعه بيمه‌هاي عمر مهياتر است.کارکنان دولت، بيمه بازنشستگي، از کارافتادگي و درمان خود را از صندوق بازنشستگي کشوري و کارگران همين پوشش‌ها را از صندوق تامين اجتماعي دريافت مي‌دارند. اما به دلايل متعدد که عمدتاً اقتصادي‌اند و نيز وابستگي اين صندوق‌ها به کمک دولت، پرداخت حقوق بازنشستگي در هر دو صندوق مشمول سقف و محدوديت است به‌گونه‌اي که کارمندان و کارگران پس از بازنشستگي نمي‌توانند معاش اقتصادي معقول و مناسبي داشته باشند و اکثر آنان پس از بازنشستگي به دنبال اشتغال جهت تامين کسري مخارج زندگي‌اند.
در اين شرايط عرضه بيمه‌هاي مکمل بازنشستگي و مستمري به شاغلين کشور، از سوي شرکت‌هاي بيمه عمر مي‌تواند آنان را پس از بازنشستگي صاحب دريافتي گرداند و از کار کردن در سنين بالا بي‌نياز کند. البته بايد متذکر شد که در نظام تامين اجتماعي دولتي، حق‌بيمه صندوق‌ها مشترکا توسط شاغل (کارمند يا کارگر)، کارفرما و دولت پرداخت مي‌شود. اما حق‌ بيمه‌هاي مکمل بازنشستگي و مستمري مي‌بايد توسط خود شاغل پرداخت گردد. زيرا شرکت‌هاي بيمه عمر عمدتاً خصوصي بازرگاني‌اند و هيچ‌گونه يارانه‌اي از سوي دولت دريافت نمي‌کنند.
در محاسبات حق‌بيمه در بيمه‌هاي عمر به شرط حيات و فوت و اصولا در همه انواع بيمه‌هاي عمر چند فاکتور مهم دخالت دارند: جدول مرگ و مير به تفکيک گروه‌هاي سني -   نرخ بازده فني ذخائر بيمه‌هاي زندگي که بيمه‌گر آنها را سرمايه‌گذاري مي‌کند. براي حمايت از حقوق بيمه‌گزاران، بيمه مرکزي و شوراي‌عالي بيمه هر دو سال يکبار حداقل اين نرخ‌ها را که در واقع تضمين قطعي بيمه‌گران است تعيين و ابلاغ مي‌کند. در حال حاضر اين نرخ‌ها 16 درصد براي دو سال اول، 13 درصد براي دو سال دوم و 10 درصد براي باقيمانده سال‌هاي اعتبار بيمه‌نامه است.
وضعيت سني و سلامت فرد بيمه‌شده - افراد با خريد بيمه‌هاي زندگي اهداف متفاوتي را مي‌توانند دنبال نمايند: با پرداخت ماهانه، سه ماهه، سالانه و يا يک جاي مبلغي، براي يک دوره معين، خطر فوت خود را تحت پوشش قرارداده و سرمايه موردنظر براي بازماندگان خود را تامين مي‌کند. در واقع نگراني افراد از سرنوشت مالي وابستگان در صورت فوت سرپرست خانوار برطرف مي‌شود و آرامش خاطر پيدا مي‌کند.
مديريت سالم و حرفه‌اي در شفافيت، مسئوليت‌پذيري، پاسخگويي، مشتري‌مداري، محاسبات فني دقيق و استفاده بهينه از ذخائر بيمه‌گزاران و سرمايه سهامداران تجلي مي‌يابد. اولين وظيفه و دغدغه خريدار بيمه‌نامه ارزيابي توانگري و حسن شهرت شرکت بيمه است نه قيمت بيمه‌نامه. با اطمينان مي‌گويم که ارزان‌فروشان از کيفيت تعهدات و خدمات خود کم مي‌گذارند و اطميناني به ماندگاري و پايداري آنان تا سال‌هاي دور آينده که مي‌بايست به تعهداتشان عمل کنند وجود ندارد.

بيمه دانا در جشنواره انتشارات روابط عمومي
 سه رتبه ملي کسب کرد

شرکت بيمه دانا در دوازدهمين جشنواره ملي انتشارات روابط عمومي‌کشور سه رتبه ملي به دست آورد .به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومي‌بيمه دانا، در اين جشنواره که عصر شنبه 31 تير ماه جاري در محل خانه هنرمندان تهران با حضور رئيس انجمن متخصصان روابط عمومي، دبير کل جشنواره، استادان حوزه ارتباطات و روابط عمومي‌و دست اندرکاران اين عرصه برگزار شد، روابط عمومي‌هاي برتر کشور در حوزه انتشارات معرفي شدند.
بر اساس اين گزارش، روابط عمومي‌شرکت بيمه دانا در اين جشنواره موفق شد در بخش پوستر رتبه اول و در بخش‌هاي عکس و اينفوگرافي رتبه سوم کشوري را به دست آورد.
در اين جشنواره همچنين چند تن از استادان و پيش کسوتان عرصه اطلاع رساني و انتشارات به ايرادسخن پرداختند .

مقايسه محصولات بيمه‌هاي عمر و سرمايه گذاري در بيمه رازي
اولين نشست مقايسه محصولات بيمه اي شرکت‌هاي بيمه داخلي در رشته بيمه عمر و سرمايه گذاري با حضور کارشناسان و نمايندگان شرکت بيمه رازي در تهران بررسي و تجزيه تحليل شد.
 به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومي‌بيمه رازي، عباس رنجبر کلهرودي مديربيمه‌هاي عمر و حوادث بيمه رازي ضمن اعلام خبر مذکور بيان داشت: بيمه‌هاي جامع عمر و سرمايه گذاري که توسط شرکت بيمه رازي و شرکت‌هاي بيمه ديگر و با نام‌هاي تجاري گوناگون از طرف شرکت‌هاي بيمه عرضه مي‌گردد داراي دو مؤلفه پوشش‌هاي بيمه اي و پس اندازي است که با توجه به مزاياي متنوع آن مورد استقبال بسيارخوب هموطنان عزيز قرارگرفته است که افزايش سهم بيمه‌هاي زندگي تا 14 درصد مؤيد اين امر است.
مدير بيمه‌هاي عمر و حوادث بيمه رازي افزود: انواع طرح‌هاي بيمه‌هاي عمر و سرمايه گذاري شرکت بيمه رازي ازجمله طرح‌هاي طلوع، مهتاب، اميد و بازنشستگي که براساس نيازهاي اقشار محتلف جامعه طراحي شده است؛ ضمن برخورداري از پوشش‌هاي متنوع و مناسب و متعادل، از بازدهي سرمايه گذاري خوبي نسبت به طرح‌هاي مشابه برخوردار است که در اين نشست ضمن مقايسه طرح‌هاي مشابه و تبيين ويژه گي‌ها، نکات قوت و برجسته طرح‌هاي بيمه اي اين شرکت توسط کارشناسان محترم مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
در ادامه اين نشست خانم ناهيد علي از نمايندگان بيمه رازي ضمن تشريح ساختار بيمه‌هاي عمر و سرمايه گذاري، مزايا و پوشش‌هاي بيمه اي بيمه عمر و سرمايه گذاري بيمه رازي و نحوه استفاده پوشش‌هاي بيمه اي از جمله پوشش بيمه بيماري‌هاي خاص را در شرکت‌هاي بيمه به تفصيل بيان نمود.

انتشار کتاب حسابداري ذخاير و اندوخته‌هاي موسسات بيمه
کتاب حسابداري ذخاير و اندوخته‌هاي موسسات بيمه در ايران نوشته فرامرز روحاني توسط پژوهشکده بيمه منتشر شد.
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومي‌پژوهشکده بيمه،در اين کتاب ضمن تعريف انواع ذخاير و اندوخته‌ها با ذکر آئين نامه و قوانين مربوط،نحوه شناسايي درآمد و هزينه حق بيمه مورد بررسي قرار گرفته است.
بر پايه اين گزارش اين کتاب در شش فصل با عناوين بيمه و بيمه گري،مفاهيم اساسي حسابداري و کاربرد آن در حسابداري موسسات بيمه،ذخاير فني بيمه‌هاي زندگي و غيرزندگي،محاسبه ذخاير فني موسسات بيمه در ايران،اندوخته‌ها و ساير ذخاير موسسات بيمه در ايران و ذخاير فني و صورت‌هاي مالي موسسات بيمه در ايران تدوين شده است.