محمد آزاد از افزايش 40 درصدي قیمت آهن و فولاد در گفتگو با «تجارت» خبرداد؛
پس از آنکه مدتها قيمت آهن بهاندازه اي پايين بود که معادن سنگ آهن و فولادسازيها باچالش رو به رو شده بودند، خبر رسيد که قيمت آهن با رشد تعجب برانگيزي رو به رو شده است.
کورش شرفشاهي
k.sharafshahi@gmail.comمعادن سنگ آهن هرچقدر به فولادسازيها مواد اوليه ميدادند، نميتوانستند پولهايشان را بگيرند و کارخانههاي فولادسازي اعلام ميکردند که بابت مطالباتشان ميلگرد و تيرآهن ميدهند و چون بازار فروش خوبي وجود نداشت، پول هزاران ميليارد تومان سنگ آهن معادن، در فولادسازيها به صورت تيرآهن و ميلگرد انبار ميشد. تا آنکه يک باره قيمتها روند صعودي پيدا کرد. اما اينکه دليل اين گراني يک باره چيست، در گفتگوي خبرنگار تجارت با محمد آزاد رئيس اتحاديه آهن و فولاد تهران مورد بررسي قرار گرفت که در ادامهامده است. وي با بيان اينکه گراني مواد اوليه و نوسانات قيمت جهاني باعث شده تا قيمت آهن در سطح بازار از ابتداي تيرماه تاکنون ۴۰ درصد افزايش پيدا کند، گفت: سود افزايش آهن قيمت فقط به جيب توليدکنندگان مواد اوليه ميرسد. محمد آزاد با تاکيد بر اينکه فروشندگان آهن هيچ نقشي در گران شدن قيمت آهن ندارند گفت: فروشنده هرگز نميخواهد آهن را انبار کند زيرا هيچ اعتباري بر بازار نيست و همان طور کهامکان دارد قيمت آهن بالا برود، امکان دارد قيمت پايين بيايد.بنا بر اين فروشنده آهن به سود خودش قانع است و سعي ميکند در اولين فرصت آهن را با سود قانوني بفروشد و طمع نميکند.
رييس اتحاديه آهن و فولاد تهران با اشاره به اينکه قيمت سنگ آهن، گندوله و آهن اسفنجي گران شده است گفت: اينها مواد اوليه اي است که براي توليد شمش و اسلب به کار ميرود. نتيجه اينکه هرچقدر قيمت مواد اوليه بالا برود، قيمت آهن نيز بالا ميرود. وي با اشاره به اينکهامروزه قيمت آهن در جهان بالا رفته است گفت: کارخانههاي داخلي نيز آهن را به خارج صادر ميکنند زيرا قيمت در بالا بيشتر از داخل است. آزاد در پاسخ به اينکه چرا در اين بازار کشور چين به عنوان بزرگترين توليد کننده آهن وارد نميشود گفت: چين نيز براي آنکه قيمت پايين نيايد،40 هزار تن از توليدات خود را بالا برده است. از سوي ديگر اروپا و آمريکا نيز براي آهن چيني محدوديت ايجاد کردهاند و تعرفه بالايي وضع کردهاند بنابر اين چين بايد توليد خود را محدود کند. وي در پاسخ به اينکه چرا مانند گذشته از کشورهاي تازه استقلال يافته آهن وارد نميکنيم گفت: اقتصاد مقاومتي در دستور کار قرار دارد و حق نداريم کالايي کهامکان توليد آن در داخل وجود دارد، از خارج وارد کنيم. بنابر اين در يک سال گذشته اقتصاد مقاومتي در بخش آهن تمرين کرديم و به هيچ عنوان آهني کهامکان توليد در ايران وجود دارد را وارد نميکنيم.
رييس اتحاديه آهن و فولاد تهران در پاسخ به اينکه گران شدن قيمت آهن تاثيري بر ساخت و ساز ندارد گفت:ساخت و ساز که در رکود قرار دارد و انبوه سازان نيز در بحران هستند. در اين شرايط افزايش قيمت آهن بيش از 5 درصد بر قيمت ساختمان اثر نخواهد گذاشت. وي با اشاره به اينکه بيش از 80 صنعت ارتباط مستقيم با آهن دارند گفت: خودروسازان، قطعه سازان، لوازم خانگي، کابينت سازيها و بسياري از صنايع کشور ارتباط مستقيم با آهن دارند. بنابر اين گراني آهن تماميصنايع مرتبط با آهن را دچار چالش ميکند. آزاد با تاکيد بر اينکه گراني آهن باعث گراني خودرو، لوازم خانگي و تماميصنايعي خواهد شد که از آهن استفاده ميکنند گفت: اگر اين صنايع قيمت محصولاتشان را بالا نبرند، با گراني آهن چه کار کنند و اگر قيمت را بالا ببرند، جامعه با چالش گراني اين محصولات رو به رو خواهد شد که آن نيز اعتراضهايي را به دنبال خواهد داشت. وي در پاسخ به اينکه احتمال کاهش قيمت آهن در آينده وجود دارد گفت: کاهش قيمت آهن بعيد است. اما ثبات قيمت اهميت دارد. اکنون قيمت آهن در ثبات نسبي قرار دارد و نوسان روزانه 40 تومان را در روز شاهد هستيم که گاهي کاهش و گاهي افزايش مييابد. رييس اتحاديه آهن و فولاد تهران همچنين از توافق آهن فروشان و سازمان امور مالياتي براي تخفيف 94 درصدي ماليات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: در صورت اجراي اين توافق، آهن فروشان فقط نيم درصد از درآمد خود را صرف پرداخت ماليات بر ارزش افزوده ميکنند. وي تعطيلي تعداد زيادي از فروشگاههاي آهن را يادآور شد و گفت: اميدواريم اين افراد دوباره به بازار کار برگردند. آزاد با تاکيد بر اينکه بازار آهن همچنان درگير رکود است گفت: در حال حاضر هر کيلو تيرآهن از 1600 تومان به 2 هزار و 10 تومان و هر کيلو ميلگرد از 1800 تومان به 2500 تومان رسيده است. همچنين قيمت ورقهاي فولادي هم از 2300 تومان به 2900 تومان رسيده است. رييس اتحاديه آهن و فولاد تهران با اعلام اينکه سود اين افزايش قيمت فقط به جيب توليدکنندگان مواد اوليه ميرسد، گفت: در حال حاضر قيمت شمش آهن از 1350 تومان به 2 هزار تومان رسيده است.
رئيس پويش حمايت از توليد پوشاک ايراني با تأکيد بر لزوم تحقيق و تفحص ابعاد مختلف صنعت پوشاک توسط گروههاي مجرب آسيب شناسي، تصريح کرد: متأسفانه در خصوص توليد پوشاک ايراني هيچ تيم تخصصي آسيب شناسي قوي بر سر کارها وجود ندارد.
براي تغير استراتژيک در پوشش مردم کشور و فرهنگ سازي در آن لازم است نهادهاي بالادستي مثل وزارت فرهنگ و ارشاد وارد عمل شوند، در غير اين صورت کار از عهده و توان اتحاديههاي مرتبط خارج است چراکه نه توان انجام اين کار دارند و نه وظيفه انجام آن را.
به گزارش تسنيم، مجيد طليميبه راهاندازي کمپين "حمايت از پوشاک ايراني" اشاره کرد و گفت: اين پويش با حمايت رياست اتحاديه پوشاک تهران آغاز به کار کرد.
وي با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت و معدن در قبال صنعت پوشاک، افزود: در حال حاضر کارکردهاي مهم و اصلي اتحاديه پوشاک بسيار بيشتر از يک نهاد دولتي است، چراکه استراتژي در صنعت ما وجود ندارد. سال 2015 اتاق آموزش در حوزه پوشاک به اتاق فکر و يادگيري تبديل شده است، سوال اصلي اينجاست که اين اتاق يادگيري در صدر وزارتخانهها چه جايگاهي دارد و آيا اصلا دولت ما به اين موضوع توجهي دارد؟! در 5 سال آينده چه فکر و پيش بيني انديشيده شده تا صنعت پوشاک ما در مسير آن حرکت کند؟ وي با بيان اينکه بسيج اصناف و اتحاديه پوشاک در حد توان خود نهايتا ميتوانند در استان تهران اثرگذاري داشته باشند، تصريح کرد: ترميم و بهبود رويه پوشش و فرهنگ سازي براي آن به دليل بي برنامه بودن در نهادهاي بالادستي، کاري بسيار سخت و دشوار است و هيچ تلاشي در دستگاههاي اجرايي در جهت بهبود اين معضلات ديده نميشود. مدير عامل موسسه مطالعاتي بين المللي «مديريت دانش خاورميانه» خاطرنشان کرد: اين کمپين پس از برگزاري جلسات مفصلي به اين نتيجه رسيد که اگر قرار است کار فرهنگي صورت بگيرد بايد در تغيير سبک زندگي کنوني فکري انجام گيرد.
رييس اتحاديه طلا و جواهر تهران تاکيد دارد که در حوزه فروش جواهر آلات رقابت حاکم است و افراد براساس اين فضا به گارانتي کالاي خود ميپردازند. محمد کشتي آراي در گفتوگو با ايسنا، در پاسخ به اين که هنگام فروش جواهر آلات واحدهاي فروشنده ملزم به چه نوع برخوردي هستند؟ اظهار کرد: طبق قانون تجارت در تمام دنيا شرايط بدين گونه است که اگر فردي کالايي را به فروش رساند اجباري بر خريد مجدد آن ندارد، مگر اينکه براي اين کالا گارانتي وجود داشته باشد که در اين صورت فرد ملزم است طبق گارانتي عمل کند.
وي عنوان کرد: فروش جواهر امري تخصصي است و هر واحد به اقتضاي کاري که انجام ميدهد کالاي خود را گارانتي ميکند. اما براي استناد به آنچه در مورد گارانتي کالا وجود دارد لازم است حتما اين موارد به صورت مکتوب در فاکتور قيد شده باشند. رئيس اتحاديه طلا و جواهر تهران ادامه داد: بدين ترتيب طبق فاکتور مشخص خواهد شد که به هنگام فروش چند درصد از ارزش کالا کم و به چه شيوهاي برخورد خواهد شد. البته قوانين اتحاديه گوياي آن است که اگر در فاکتور به موضوعي اشاره نشده باشد فروشنده ميتواند به هنگام خريد مجدد کالا ۲۵ درصد از مبلغ خريد را کاهش دهد. کشتي آراي اظهار کرد: البته بايد توجه داشت که اگر فردي کالايي را خريداري ميکند صرف اينکه در فاکتور آن مطلبي ذکر شده باشد نميتوان به هنگام خريد با او برخورد کرد، چرا که ممکن است در واحد مربوطه گرانفروشي يا تخلفي صورت گرفته باشد که در اين صورت آن واحد ملزم است مابهالتفاوت را پرداخت کرده و رضايت مشتري را فراهم کند. وي درباره فروش طلاهايي که در آنها از سنگ معمولي و نگين استفاده شده نيز توضيح داد: به هنگام فروش اين طلاها وزن نگين و سنگهاي آنها کاسته شده و مبلغي بابت آنها کسر خواهد شد. رئيس اتحاديه طلا و جواهر تهران در پاسخ به اين که آيا با اين شرايط فعاليت در بازار جواهر حالت سليقهاي پيدا نکرده و نظارت بر آن دشوار نميشود؟ گفت: ما در کل واحدها نظارت داريم. در اين زمينه قانونهاي خاص خود وجود دارد و بدين شکل نيست که کار به شکل سليقهاي انجام شود.