صادرات ال‌پي‌جي ايران به بالاترين حد رسيد
صادرات ال پي جي ايران در ماه ژوئيه‌امسال به بالاترين سطح خود در سال ۲۰۱۷ ميلادي رسيد.
به نقل از پايگاه خبري پلاتس، منابع کشتي راني و بازرگاني هفته گذشته اعلام کردند که صادرات ال پي جي ايران در ماه ژوئيه‌امسال به ۳۸۱ هزار و ۵۰۰ تن رسيده که بالاترين رقم در سال جاري ميلادي است.مجموع صادرات ال پي جي ايران در هفت ماه نخست سال ۲۰۱۷ ميلادي به يک ميليون و ۹۴۰ هزار تن رسيد که ۹۶۸ هزار تن آن به چين فرستاده شده و چند محموله نيز به‌اندونزي صادر شده است. صادرات ال پي جي ايران به‌اندونزي با شرکت ملي نفت ايران انجام مي‌شود.

وام ۱۹۵ ميليون دلاري عراق براي بخش برق
ژاپن موافقت کرده به عراق براي پروژه‌اي براي کمک به تعمير يک نيروگاه حرارتي در استان بصره، ۱۹۵ ميليون دلار وام دهد.
به گزارش ايسنا، دفتر نخست وزير عراق در بيانيه اي اعلام کرد توافقنامه مربوط به اين وام در جريان سفر وزير امور خارجه ژاپن که با حيدر العبادي، نخست وزير عراق ديدار کرد، امضا شد.
بر اساس گزارش رويترز، عراق براي جبران کسري بودجه حدود ۲۵ تريليون دينار عراقي (۲۱.۴۴ ميليارد دلار) براي سال جاري، به فاينانس خارجي نياز دارد زيرا قيمت‌هاي پايين نفت جهاني و هزينه‌هاي مربوط به مبارزه عليه داعش اين کشور را تحت فشار قرار داده است.

ثبت‌نام ۹۰۰۰ متقاضي تسهيلات رونق صنايع
قائم‌ مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: تا ساعت ۱۰ صبح ديروز شنبه ۹ هزار و ۲۰۰ نفر براي استفاده از تسهيلات ۳۰ هزار ميليارد توماني رونق صنايع ثبت‌ نام کرده‌اند.
رضا رحماني در گفتگو با فارس، در مورد وضعيت ثبت‌نام صنعتگران براي پرداخت تسهيلات 30 هزار ميليارد تومان رونق صنايع، اظهار داشت: از بين 9 هزار و 200 نفري که براي دريافت تسهيلات ثبت‌نام کرده‌اند، حدود هزار مورد در کارگروه‌ها بررسي شده و به سيستم بانکي معرفي شده‌اند.
وي ادامه داد: کار بررسي بقيه تقاضاها نيز در روزهاي آينده انجام خواهد شد.پرداخت تسهيلات 30 هزار ميليارد توماني براي ايجاد رونق در بخش صنعت مصوب شده است.
معاون مديرعامل شرکت نفت خبر داد:
معاون مديرعامل در توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران از احتمال جذب تا 15 ميليارد دلار سرمايه خارجي تا پايان امسال خبر داد و گفت: با امضاي قرارداد فاز 11پارس جنوبي، چارچوب کار براي ساير قراردادها آماده شد.
«غلامرضا منوچهري» در گفتگو با ايرنا درباره‌امضاي قرارداد توسعه فاز11 پارس جنوبي افزود: براي امضاي اين قرارداد، تلاش زيادي شد اما مي‌توان گفت با اين گام، مشکلات بسياري رفع شد.
منوچهري ادامه داد: با امضاي قرارداد فاز 11پارس جنوبي براي اجراي ساير طرح‌ها، ريل‌گذاري شد و اکنون چارچوب کار براي ساير قراردادها آماده شده است.
وي درباره روند اجراي طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان گفت: برگزاري مناقصه توسعه اين ميدان، در حال طي روند اداري و اجرايي است.
معاون مديرعامل در توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ابراز اميدواري کرد اين طرح تا پايان امسال نهايي شود.
چندي پيش «علي کاردر» معاون وزير نفت، نيز گفت: توسعه فاز 11 پارس جنوبي، ميدان آزادگان و لايه نفتي پارس جنوبي در اولويت صنعت نفت قرار دارند و تمايل داريم قراردادهاي مربوط به آنها زودتر به‌امضا برسد.
دوازدهم تيرماه نخستين قرارداد جديد نفتي در پساتحريم بين شرکت ملي نفت و کنسرسيوم بين المللي به رهبري شرکت نفتي توتال فرانسه براي توسعه فاز 11 پارس جنوبي امضا شد.
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبي چهار ميليارد و ٨٠٠ ميليون دلار است که با به ثمر رسيدن آن، روزانه 56 ميليون مترمکعب (معادل 2 ميليارد فوت مکعب) به ظرفيت برداشت ايران از ميدان گازي پارس جنوبي مشترک با قطر افزوده مي‌شود.
اين قرارداد، نخستين قرارداد در قالب مدل جديد قراردادهاي نفتي است که پس از لغو تحريم‌ها امضا شد.
بر اساس اين قرارداد، يک کنسرسيوم بين المللي به رهبري توتال فرانسه ايجاد شده است که شاخه بين المللي شرکت ملي نفت چين و پتروپارس ايران اعضاي ديگر آن را تشکيل مي‌دهند.
سهم توتال به عنوان رهبر اين کنسرسيوم در اين قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بين المللي شرکت ملي نفت چين و پتروپارس ايران نيز به ترتيب 30 و 19.9 درصد سهم دارند.
در همين زمينه سيد علي ادياني راد نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي‌در گفتگو با خبرنگار حوزه انرژي روزنامه تجارت اظهار داشت: در طول برنامه 5 ساله ششم در حوزه صنعت نفت بايد مبلغ 200 ميليارد دلار جذب سرمايه داشته باشيم تا بتوانيم به عرصه رقابت با کشورهاي همسايه چه در ميادين مشترک نفتي و چه ميادين مستقل جايگاه ايران را به عنوان دارنده اول ذخاير گاز و دارنده دوم ذخاير نفت جهان ارتقا دهيم.
وي افزود: ما سالي 40 ميليارد دلار نياز داريم و تازه اگر امسال بتوانيم 15 ميليارد دلار جذب سرمايه داشته باشيم، خوب است اما هنوز هم از برنامه عقب هستيم، از طرف ديگر ما در کل کشور سالانه 65 ميليارد دلار بايد جذب سرمايه داشته باشيم، و نفت و گاز هم قطعا مي‌تواند بالاي 50 تا 60 درصد سهم جذب سرمايه به دليل جذابيت براي سرمايه‌گذاري دارد.
نماينده مردم قائمشهر در مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد: نکته بعدي اينکه با اين مبنايي که دولت محترم پيش گرفته است، ما 65 ميليارد دلار و 20 ميليارد دلار را نمي‌توانيم جذب کنيم، چراکه که نگاه‌ها به طور غيرواقع‌‌‌بينانه به سمت غرب معطوف شده است. دولت و مجموئه مسئولان دولتي نبايد تمام آمال و آرزوهايشان تعامل با شرکت‌هاي خارجي و به ويژه غربي باشد، ما به جز رژيم صهيونيستي از تعامل با همه کشورهاي دنيا استقبال مي‌کنيم. اما بايد توجه داشته باشيم که نبايد دروازه ورود 2 کشور بزرگ و تاثيرگذار که اتفاقا حق وتو هم دارند را محدود و کم کنيم، و يا ببنديم. ما در حال حاضر راه ورود روسيه و چين را بسته‌ايم.
ادياني راد بيان کرد: کشورهاي غربي و اروپايي همواره نشان داده‌اند، که تا آمريکا رويکردش نسبت به ايران تخاصمي‌مي‌شود، سريعا زير تعهداتشان مي‌زنند اما روسيه و چين اينگونه نيستند و نسبت به غربي‌ها وفادارترند، اگرچه هر کشوري در تعاملات با کشورهاي ديگر به دنبال منافع خودش است اما ميزان وفاداري روسيه و چين نسبت به تعهداتشان از غربي‌ها بيشتر است. بنابراين رويکرد دولت نبايد بي‌توجهي نسبت به مناسبات روسيه و چين باشد، نبايد به سمت غرب يا شرق غش کرد و بايد با همه کشورها برخورد يکساني داشت.
انجمن کارفرمايي پتروشيمي‌از آخرين وضعيت صادرات محصولات پتروشيمي‌به ترکيه و چين خبر داد و اعلام کرد که صادرات به ترکيه به روال عادي بازگشته و روند صادرات به چين نيز با پيگيري‌هاي مستمر به روندي معقول رسيده است.
به نقل از تسنيم، انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي‌در خصوص حبس پول پتروشيمي‌در ترکيه اعلام کرد "عدم شناخت و درک صحيح مشکلاتي که بعضاً در مسير صادرات محصولات پتروشيمي‌ايجاد مي‌گردد نه‌تنها کمکي به حل مشکلات نخواهد کرد بلکه مي‌تواند تأثيرات نامطلوبي را بر روند صادرات محصولات پتروشيمي‌به‌جاي گذارد که گاهي جبران آن را مشکل خواهد کرد.
 مشکل اخير و موقت پيش‌آمده در روند صادرات محصولات پتروشيمي‌به هيچ عنوان به‌معناي حبس پول پتروشيمي‌ها در ترکيه نبوده و با پيگيري‌هاي صورت‌گرفته، مشکل تأييديه کنسولي فاکتورهاي صادرکنندگان پتروشيمي‌در حال حاضر حل‌وفصل شده و روند صادرات به حالت عادي بازگشته است.
 با پيگيري‌هاي صورت‌گرفته از دستگاه‌هاي ذي‌صلاح در وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنين گمرک جمهوري اسلامي‌ايران مشخص گرديده است که اقدام گمرک ترکيه به هيچ عنوان يک اقدام متقابل نبوده است و دولت جمهوري اسلامي‌ايران چنين محدوديتي را براي صادرکنندگان کشور ترکيه ايجاد نکرده است.
محدوديتهاي صادرات پتروشيمي‌در چين نيز با پيگيريهاي مستمر انجام‌شده و با کمک بانک مرکزي، وزارت خارجه و سازمان سرمايه گذاريهاي خارجي و اين انجمن تا حدود زيادي مرتفع شده و صادرات به چين به روال معقولي بازگشته است.
انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي‌تنها نماينده صنفي شرکت‌هاي پتروشيمي‌بوده و معتقد است يکي از آسيب‌هاي القاي فضاي ملتهب در موضوعات اقتصادي کشور که بعضاً با اهداف غيراقتصادي صورت مي‌گيرد، ايجاد فضاي نامطمئن کسب‌وکار در داخل کشور است که شايد جبران لطمات آن سالها به طول انجامد".
کولرهاي گازي غيراستاندارد
عامل افزايش مصرف برق

ساتبا در خصوص به‌کارگيري کولرهاي گازي غيراستاندارد که موجب افزايش شديد مصرف برق و هزينه خانوارها مي‌شود، هشدار داد.به نقل از وزارت نيرو؛ سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي برق (ساتبا) اعلام کرد روند افزايشي دما در فصل تابستان و استفاده از کولرهاي گازي قاچاق و مصرف بي‌رويه و نامتناسب با نياز واقعي و شرايط محيطي باعث افزايش چند برابري هزينه‌هاي برق مصرفي مشترکان شبکه برق کشور شده است. در اين زمينه کارشناسان ساتبا به تشريح روش‌هاي بهينه سازي که منجربه کاهش هزينه‌هاي برق مصرفي در عين حفظ سطح آسايش مي‌شود، پرداختند.طراحي سامانه‌هاي سرمايشي در هر منطقه تابع شرايط فني، اقتصادي و آب و هوايي است. بر همين اساس کولرهاي گازي در دسته‌بندي مناطق گرمسير و مرطوب کاربرد دارد. هم‌چنين در ساير مناطق آب و هوايي کشور بايد از ساير سامانه‌هاي متناسب با شرايط جغرافيايي و اقليمي‌مانند کولر آبي استفاده کرد. به گفته کارشناسان ساتبا توجه به نکات زير در هنگام خريد کولرگازي در مناطق گرمسير و مرطوب ضروري است. بر همين اساس لازم است کولرهاي گازي را از مبادي و فروشگاه‌هاي معتبر تهيه کرده و حتماً توجه داشته باشند که کولرهاي خريداري شده داراي برچسب انرژي A و يا بالاتر از A باشند. توجه به اين نکته در کولرهاي گازي سبب مي‌شود تا حدود 30 درصد در هزينه برق مصرفي سرمايشي مشترکان صرفه جويي شود. در اين ميان مشترکان بايد ظرفيت کولرهاي گازي را متناسب با مساحت فضايي تحت سرمايش انتخاب کنند.کولرهاي گازي در سه کلاس منطقه اي گرمسير، معتدل و سردسير تقسيم مي‌شود، بنابراين بايد در زمان خريد، خريداران متناسب با آب و هواي محل زندگي خود کولر را انتخاب کنند. همچنين به منظور کاهش هزينه برق مصرفي، در مناطقي که نياز است از کولرهاي گازي استفاده شود، نوع اينورتردار باعث افزايش راندمان اين نوع کولرها مي‌شود. ضمن اينکه تميز بودن کندانسور کولر به لحاظ عبور جريان هوا تا ميزان زيادي از ميزان برق مصرفي کولر مي‌کاهد.

افزايش بيش از 4 هزار مگاواتي
 مصرف برق کشور در روز شنبه

پيک مصرف برق در روز شنبه نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزايش بيش از چهارهزار مگاواتي روبرو شد و عدد 52 هزار و 753 مگاوات را ثبت کرد.به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نيرو (پاون)، پيک مصرف برق در روز شنبه با افزايش پنج هزارو 614 مگاواتي نسبت به روز جمعه گذشته، به 52 هزار و 753 مگاوات رسيد.پيک مصرف برق در مدت مشابه سال گذشته 48 هزارو 152 مگاوات بوده که با اين حساب مي‌توان گفت پيک مصرف برق 4 هزار و 601 مگاوات نسبت به سال گذشته افزايش داشته است.ميزان مبادلات برق ايران با کشورهاي همسايه در روز گذشته به ميزان يکهزارو 740 مگاوات بوده است.از ميزان مبادله برق فوق، يکهزار و 1227 مگاوات مربو ط به صادرات برق به کشورهاي منطقه و 513 کيلووات نيز سهم ايران از واردات برق از همسايگان بوده است.