ناصر موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با
تجارت با اشاره به اینکه تسعیر نرخ ارز ذخیره ای است برای کشور و نباید ازارزش افزوده ذخیره ارزی و یا ذخیره طلا برای تسویه بدهی دولت استفاده شود، بلکه باید یک برنامه ریزی دیگری برای تسویه بدهی های دولت در نظر گرفته شود.
موسوی با بیان اینکه شخصا با تسعیر نرخ ارز موافق نیستم،بیان کرد: تسعیر نرخ ارز تقریبا یک حالتی است که بدون وجود هیچگونه پولی به خلق پول می پردازد که با این وجود پرداخت بدهی های دولت از طریق تسعیر نرخ ارز باعث ایجاد تورم خواهدشد.
وی گفت:در دولت قبلی این موضوع مطرح شد وکسانی که آن زمان در بیرون از دولت قرار داشتند،معتزض بودند و در حال حاضر بعضا در بدنه دولت قرار دارند و با این موضوع موافق هستند.
این نماینده مجلس افزود:باید از ذخایر ارزی و طلا برای رفع مشکلات اقتصادی کشور استفاده شود و پشتوانه ای برای اقتصاد کشور باشد،در حقیقت نمی توان با ثابت نگه داشتن ارز و یا برگرداندن نرخ ارز به 6 ماه و یا 1 سال پیش،بدهی های دولت را تسویه کرد،بلکه باید برنامه هایی برای افزایش ذخایر ارزی و طلای کشور در نظر گرفته شود.
موسوی با بیان اینکه دولت از روش های مختلفی می تواندبرای تسویه بدهی هایش استفاده کند،تاکید کرد:دولت می تواند شرکت های دولتی را که قصد واگذاریشان را دارد به بخش خصوصی واگذار کند.
عضو کمیسیون اقتصادی در ادامه افزود:دولت نباید شرکت های دولتی را مستقیما به بانک ها و یا تامین اجتماعی واگذار کند بلکه باید با اجازه ای که مجلس به واگذاری بعضی از شرکت های دولتی اعطا کرده، با استفاده از درآمد حاصل از آن بدهی های دولتی را تسویه کند.
موسوی با اشاره به اینکه رییس جمهور اعلام کردند ما از رکود خارج شده ایم که عملا طبق نظر کارشناسی دلایلی را به عنوان خارج شدن از رکود اعلام نکردند که همین امر باز موجب افزایش رکود در کشور خواهد شد،تصریح کرد:درصورتیکه گفته می شود تورم برداشته شده و درصدی پایین آمده باید طبق فرمول هایی که موجود است عنوان شود و همچنین برای بدهی های دولت نباید از تسعیر نرخ ارز استفاده شود تا در نهایت تورم و رکود در کشور ایجاد نشود،البته باید برای پویایی اقتصاد کشوربرنامه ریزی دقیقی وجود داشته باشد.
انتهای پیام/