به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛حمید چیتچیان در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران با تاکید بر اینکه نخستین مساله برای وزارت نیرو توجه به صادرات در صنعت برق است، گفت: در سال 1391، 52 درصد، در سال 1392، 35 درصد و در چهار ماهه اول سال جاری 92 درصد از صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور مربوط به صنعت آب و برق بوده است.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه ایران به 20 کشور خدمات فنی و مهندسی آب و برق صادر می کند، گفت: در کشورهایی چون عراق، عمان، سریلانکا، تاجیکستان، ارمنستان و سوریه درحال ساخت نیروگاه هستیم یا نیروگاه ساختهایم.
وی با تاکید بر ظرفیت توانمندی صنعت برق گفت: ارتقای کیفیت محصولات و خدمات، ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف بانکی، بیمهای و ... تسهیل شرایط فعالیت صنعت و پیش بینی این امر در لوایح و تنوع بخشی به محصولات متناسب با نیاز به بازارهای هدف صادراتی در دستور کار قرار دارد.
وزیر نیرو با تاکید بر بزرگی بازار ایران که پشتوانه بسیار خوبی برای توفیق بازار صادراتی شده است گفت:درسال های گذشته صنعت برق با مشکلات مالی مواجه بوده اما این موضوع مورد توجه خاص دولت قرار گرفته و چه در لایحه خروج از رکود و حمایت از تولید و چه در لایحه بودجه 1394 به این امر پرداخته شده است که این موارد موجب خروج شرکتها از این وضعیت مالی و توسعه فعالیت آنها میشود.
چیتچیان همچنین با تاکید بر چشم انداز صنعت برق گفت:این صنعت در آستانه تحول کمی و کیفی قرار دارد و باید از نظر کمی سالانه هفت تا هشت درصد ظرفیتهای موجود در بخش توزیع، انتقال و تولید را افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه در پنج سال آینده 33 هزار مگاوات بر ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده میشود گفت: 16 هزار مگاوات نیروگاه گازی بزرگ در دستور کار برای تبدیل به سیکل ترکیبی در سه سال آینده است که بدین صورت هشت هزار مگاوات توربین بخار افزوده میشود؛این موضوع باعث صرفه جویی سالانه 10 هزار میلیارد تومان در مصرف سوخت گاز خواهد شد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه از توربین گاز با راندمان بالاتر بعد از این در نیروگاه ها استفاده خواهد شد گفت:امیدواریم مپنا در این زمینه پیش قدم شود و این نوع توربینها در کشور ساخته شود.همچنین استفاده از واحدهای کوچک CHP و دی جی مورد توجه است که از نظر راندمان و کیفیت تحول عظیمی محسوب می شود.
چیتچیان با تاکید بر لزوم استفاده از مولدهای بادی و خورشیدی در تولید برق گفت: کاهش تلفات تا میزان کمتر از 10 درصد تا آخر مهر ماه سال آینده در دستور کار قرار گرفته و تلاش می شود تا شبکههای فشار ضعیف حذف شوند. از سوی دیگر تولید کنتورهای جدید و اجرای AMI درکل شبکه کشور براساس برنامه ریزی پیش خواهد رفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با ارتقای ظرفیت و بهره وری موج جدیدی از نیازها در کشور و صنعت برق ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/