به گزارش تجارت آنلاین به نقل از تسنیم؛کارخانه عضو کمیسیون انرژی مجلس با حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به ایراد توضیحاتی درباره چرایی کاهش قیمت جهانی نفت پرداخت و اظهار داشت: در قانون بودجه 93 قیمت نفت 100 دلار دیده شد و در همان زمان بررسی لایحه بودجه در مجلس قیمت نفت 106 دلار بود بنابراین در آن مقطع کاهش قیمت جهانی نفت قابل پیش بینی بود.
وی با بیان اینکه در وضعیت عادی قیمت نفت حداقل 10-20 دلار نوسان دارد، تصریح کرد: به همین خاطر در زمان بررسی لایحه بودجه 93 به دولت اعلام کردیم احتمال کاهش قیمت جهانی نفت در این سال وجود دارد اما دولت با توجه به نگاه مهربانانه که به معادلات سیاسی جهانی داشت این احتمال را نپذیرفت و بودجه را بر مبنای 100 دلار به مجلس تقدیم کرد.
* کاهش قیمت نفت را به دولت هشدار داده بودیم
این عضو کمیسیون انرژی مجلس ضمن اشاره به اینکه مجلس بخاطر اینکه ساختار بودجه بهم نخورد 100 دلار را تصویب کرد، ادامه داد: اما عوامل متعددی در کاهش قیمت جهانی نفت تاثیر گذاشته است و تا جایی که آمریکا احساس ضرر کند این نوسان نزولی در بازار نفت رخ خواهد داد.
وی گفت: الان امریکا 1.5 میلیون بشکه به تولیدات نفت خود اضافه کرده است، همچنین عربستان در مقابل کاهش قیمت نفت کاملاً ساکت است و برنامه ای برای کاهش عرضه نفت خود ندارد، بنابراین در کاهش قیمت نفت کشورهایی ضرر می کنند که بودجه آنها وابسته به نفت باشد.
کارخانه با بیان اینکه 40 درصد بودجه کشور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: کاهش قیمت جهانی نفت تا زمانی ادامه دارد که آمریکا بداند اگر بخواهد همین روند ادامه یابد در تولید نفت با ضرر مواجه خواهد شد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس ضمن اشاره به اینکه مساله دیگر قابل توجه در اینباره انبار شدن نفت و ذخایر استراتژیک است، ادامه داد: تا زمانی که ذخایر استراتژیک کشورها در حد قابل قبول باشد، کاهش قیمت نفت برای آنها بدون توجه خواهد بود اما زمانی که ذخایر آنها کاهش پیدا کرد و نیاز به افزایش ذخایر خود پیدا کنند قیمت نفت تغییر خواهد یافت.
* دولت اصرار داشت نفت کمتر از 100 دلار نمی شود
وی همچنین کاهش قیمت دلار را از دیگر عوامل موثر در افزایش قیمت جهانی نفت برشمرد و در واکنش به بیان این نکته از سوی دولتی ها که تصویب نفت 100 دلاری در بودجه امسال پیشنهاد محلس بوده است، تصریح کرد: قیمت پیشنهادی دولت در لایحه بودجه 93 کاملا مشخص است، دولت قیمت نفت را در این لایحه 100 دلار تنظیم کرده بود، در کمیسیون تلفیق هم مطرح شد این قیمت خوش بینانه است ولی دولت با دلایل خود تاکید می کرد نفت از 100 دلار کمتر نمی شود.
کارخانه درباره میزان کسری بودجه امسال گفت: در شش ماهه اول سال جاری به صورت میانگین 8 تا 10 دلار کسری بودجه داشتیم، در شش ماهه دوم قیمت نفت بازهم کاهش یافته و الان رسیده به 72 دلار و امکان کاهش بیشتر قیمت بازهم وجود دارد. بنابراین باید منتظر قیمت میانگین هر بشکه نفت باشیم که براساس آن کسری بودجه خواهیم داشت.
* کسری بودجه 93 حتمی است/ روش دولت حذف صورت مساله است
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اعلام دولت مبنی بر اینکه امسال کسری بودجه نخواهیم داشت، افزود: دولت اعلام کرده کسری بودجه خود را بر مبنای بودجه ای که دارد به دستگاه ها تخصیص می دهد، اما این حذف کسری نیست.
وی با بیان اینکه دولت می گوید براساس پولی که دارم به دستگاه ها اعتبار تخصیص میدهم، گفت: این روش به معنای رفع کسری بودجه نیست؛ برخی ارقام موجود در بودجه بیانگر کسری بودجه حتمی در سال جاری است. بعنوان نمونه در ارتباط با یارانه ها مشخص بود که قطعاً کسری بودجه خواهیم داشت چون درآمدهای حاصل از افزایش حامل های انرژی به هیچ عنوان پاسخگوی یارانه های نقدی نیست ضمن آنکه بخشی از این یارانه ها باید در اختیار صنعت و بخشی هم به درمان تعلق گیرد. در حداقل ممکن دولت در همین باره با 14 هزار میلیارد تومان کسری بودجه رو به رو خواهد بود.
کارخانه ضمن اشاره به اینکه آنچه اهمیت دارد مدیریت بودجه است، تصریح کرد: صرفه جویی یکی از عوامل اصلی مقابله با کسری بودجه است اما شاهد صرفه جویی در برنامه های دولت نیستیم.
انتهای پیام/