به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایرنا؛حسن خدنگی افزود: امسال نیز همچون سالهای گذشته هندوانه مصرفی شب یلدا به میزان کافی فراهم است و کمبودی در این زمینه نداریم.
وی اظهار داشت: هم اکنون بخش عمده هندوانه شب یلدا به شکل تازه خوری(بوته رسی)از استان های فارس، خوزستان، هرمزگان و بوشهر و بخشی از آن از سردخانه ها تامین می شود.
به گفته وی، برای حمل و نقل هر کیلوگرم هندوانه از مناطق جنوبی کشور 500 تومان حق العمل کاری دریافت می شود که همین مبلغ نیز بر قیمت تمام شده این محصول را تا بدست مصرف کنندگان برسد، تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با بیان آنکه ایران رتبه دوم تولید هندوانه از لحاظ کیفیت و مزه را در دنیا داراست، افزود: سالانه 3 میلیون و 800 هزار تن هندوانه در سطح 120 هزار هکتار از اراضی کشور تولید می شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی گفت: استان های فارس، جنوب کرمان و خوزستان به ترتیب سالانه با تولید 600، 500 و 420 هزار تن هندوانه مقام های اول تا سوم این محصول را به خود اختصاص داده اند.
وی درخصوص صادرات این محصول، افزود: در هشت ماهه سال 93، حدود 680 هزارتن هندوانه به کشورهای عراق و حاشیه خلیج فارس صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27 درصد رشد نشان می دهد.
خدنگی اظهار داشت: در هشت ماه سال 92، حجم صادرات این محصول حدود 533 هزار تن بوده است.
انتهای پیام/