به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از فارس؛سعید کریمی گفت: در طول تاریخ بشر تا کنون سه دسته جوامع تشکیل شده است، که بخش دوم آن شکل گیری جوامع بوده است و شبکههای اجتماعی نیز در این جوامع بروز و ظهور پیدا میکند.
وی ادامه داد: شرایط جدیدی که شاهد آن هستیم یک تمدن مجازی جدید را به وجود آورده است که با دنیای حقیقی ما به اندازهای فاصله دارد که این تمدن هنوز در جوامع غربی هم نوظهور است و هنوز بسیاری از آسیبهای شبکهةای اجتماعی هنوز شناخته نشده است.
این کارشناس فضای مجازی اظهار داشت: در فضای مجازی متأسفانه فرهنگ غربی جاری است و اجتماعاتی که در فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک صورت میگیرد کم کم به موبایلها و گوشیهای تلفن همراه هم منتقل شده است.
کریمی اظهار داشت: همانطور که در جوامع کشاورزی و صنعتی برای اینکه بزهی رخ ندهد کنترل و نظارت باید وجود داشته باشد زندگی در فضای مجازی نیز نیازمند کنترل و نظارت است.
وی افزود: بخشی از این نظارت، کنترل و پالایش نیازمند کار فرهنگی است که در نایت بتوانیم میزان آسیبها را کاهش دهیم و همواره درصدی نیز هستند که مرتکب غیر اخلاقی میشوند اما وقتی از یک مرز عبور میکند به یک پدیده اجتماعی تبدیل میشود.
این کارشناس فضای مجازی افزود: شدت ورود این نرم افزارها به جامعه، با توجه به اینکه پیوستهای فرهنگی نیز برای آن در نظر گرفته نشده است باعث شده تا ما آسیب پذیرتر باشیم.
کریمی افزود: ما چیزی تحت عنوان پدافند غیرعامل در جنگ نرم نداریم و هم اکنون پدافند غیرعامل و ساختار اجتماعی ما بیشتر مناسب یک جنگ سخت است و مناسب جنگ نرم نیست درحالیکه دشمن بر روی دگردیسی دین و هویت ما برنامه ریزی کرده است اما هیچ سامانهای برای این موضوع نداریم.
وی اظهار داشت: شبکههای اجتماعی برای بشر یک نیاز است و نمیتوان جلوی بشر را گرفت بلکه باید به سمت پالایش و نظارت برویم.
این کارشناس امور فرهنگی ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم تبعات امنیتی شبکه های اجتماعی است و باید همه بخشی از آزادی خود را برای داشتن امنیت به اشتراک بگذارند و اگر ما نتوانیم این اصل را رعایت کنیم تبعات امنیتی برای جامعه به دنبال خواهد داشت.
کریمی اظهار داشت: اساسا مسئولان ما در دستگاههای نظارتی و انتظامی تا حدی با تأخیر عمل میکنند و دلیل آن هم این است که بر اساس مطالعات آینده شناسانه پیش نمیروند و اگر با نگاه عاقبت شناسانه این موضوع بررسی شود میتوانیم با آسیبهای این موج به خوبی مقابله کنیم، متأسفانه مسئولان آنقدر تعلل میکنند تا یک اتفاقی رخ دهد بعد به دنبال حل مشکی میگردند در حالیکه باید ببینیم فرصتها و تهدیدهای این شبکهها چیست اما در این مسئله متأسفانه دچار غفلت مسئولان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر گاهی متأسفانه شاهد هستیم که شبکه توئیتر و فیس بوک در یک گسلهای سیاسی بحران زایی میکنند و در حوزههای فرهنگی و فمینیستی فعالیت میکنند.
این کارشناس فضای مجازی افزود: ما هر بررسی که میخواهیم انجام دهیم باید نگاهمان بر خانواده ناظر باشد و اگر مسئولان بتوانند در این زمینه برنامه ریزی درستی داشته باشند و بتوانند ابتکار عمل را به دست بگیرند میتوانند موفق باشند اما مسئولان باید به این باور برسند و چون هنوز به این باور نرسیده اند ما مشکلات زیادی داریم.
انتهای پیام/