کد خبر: ۸۷۳۴
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۲
یک جامعه‌شناس معتقد است: افراد معمولا تفریح و شادی را جزء اولویت‌های غیراساسی می‌دانند و گاهی حتی شاد بودن را نشان بی‌خیالی تصور می‌کنند، از همین رو زمان و هزینه کمی برای آن در نظر می‌گیرند.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛علیرضا قاسمی اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما مردم وقت و پول کمی برای تفریح، شادی و اوقات فراغت خود اختصاص می‌دهند و این شرایط در استان‌های مختلف کشور هم متفاوت است.

وی افزود: هرچه از پایتخت کشور دور می‌شویم، مردم بهای کمتری به شادی و تفریح می‌دهند.

به گفته این استاد دانشگاه، بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته تنها دو درصد درآمد خانواده‌ها به تفریح و اوقات فراغت اختصاص می‌یابد.

این جامعه‌شناس عنوان کرد: موضوع دیگر این است که از همان زمان و پول محدودی هم که برای تفریح و گذران اوقات فراغت اختصاص می‌یابد، بدرستی استفاده نمی‌شود و گاهی نتیجه مناسبی برای روحیه و شادی افراد ندارد.

قاسمی در خصوص دلایل اینکه مردم پول و وقت خود را برای تفریح و شاد بودن اختصاص نمی‌دهند، مشکلات اقتصادی را یکی از مهمترین این عوامل دانست.

وی تصریح کرد: وقتی که مردم در شرایط اقتصادی سختی قرار دارند، پول خود را به اولویت‌های زندگی اختصاص می‌دهند، این در حالیست که گاهی با یک برنامه‌ریزی درست می‌توان مقدار کمی پول برای تفریح کنار گذاشت.

به گفته این استاد دانشگاه تفریح حتما نیازمند پول زیاد نیست و گاهی افراد می‌توانند با هزینه‌های کم و تفریحات ساده شاشد باشند.

قاسمی با تاکید بر اینکه نباید فکر کنیم تفریح فقط مسافرت‌های خارجی است و برای افرادی است که پول آنها از پارو بالا می‌رود، یادآوری کرد: خانواده‌ها می‌توانند یک غذای ساده درست کنند، به یک پارک نزدیک بروند و شاداب باشند.

وی پیاده‌روی ساده، کوهنوردی، ورزش و ... را از دیگر کارهای ساده دانست که نیاز به پول فراوان ندارد، مختص به یک طبقه اجتماعی و اقتصادی خاص نیست و می‌تواند شادی بیافریند.

این جامعه‌شناس بی‌توجهی مردم به اهمیت شاد زیستن را از دیگر عواملی دانست که باعث می‌شود مردم برای تفریح خود زمان و پول اختصاص ندهند.

قاسمی گفت: متاسفانه اهمیت شاد بودن هنوز بین مردم جانیفتاده و مردم نمی‌دانند پولی که امروز برای تفریح اختصاص می‌دهند نوعی سرمایه‌گذاری و واکسینه کردن آن‌ها در برابر بسیاری از بیماری‌های جسمی و روحی است که بعدها هزینه بیشتری را به خانواده تحمیل می‌کند.

وی تفریح و شاد بودن را نیاز اساسی انسان خواند که کارآیی فرد را افزایش می‌دهد و او را در برابر بسیاری از مشکلات روحی و جسمی مقاوم می‌کند و فردی که شادی نکند درگیر انزوا، افسردگی و.... خواهد شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: یک دلیل دیگر آن است که شاد بودن به لحاظ فرهنگی اگر بار منفی نداشته باشد، بار مثبت زیادی هم ندارد و اکثر مردم فکر می‌کنند فرد شاد، فردی بی‌خیال است.

قاسمی بر لزوم اصلاح این دید تاکید و خاطرنشان کرد: تا زمانی که به شادی با اکراه نگاه کنیم، نمی‌توانیم برای آن پول و زمان بگذاریم.

به گفته این جامعه‌شناس، بخش دیگری از کمبود شادی و تفریح در جامعه ناشی از بی‌توجهی مسئولین و فراهم نبودن امکانات لازم است.

وی گفت: همه این موارد نیازمند فرهنگ‌سازی و تغییر دید از همان ابتدای زندگی کودکانمان است. همچنین رسانه‌ها نیز نقش بسزایی در این راستا دارند، اگرچه این اصلاح زمان‌بر است.


انتهای پیام/
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار