کد خبر: ۸۸۰۳
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
آخوندی عنوان کرد:
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه باید سوخت را براساس پیمایش به کامیون‌ها بدهیم، گفت: بیش از 40 درصد جاده‌ها در وضعیت بد و خیلی بد قرار دارند.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از مهر، عباس آخوندی در نخستین همایش سیستم‌های حمل و نقل هوشمند جاده‌ای با بیان اینکه امیدواریم به سمت مدرن‌سازی حمل و نقل ایران در همه شقوق برویم، گفت: اصلی‌ترین مساله ما توقف شاهراه‌های حرکتی است.

وی با بیان اینکه هنگامی که راجع به جابه‌جایی صحبت می‌کنیم، گزارش‌های مختلفی از ترافیک‌های ایستا داخل شهری داریم، مبنی بر اینکه بزرگراه ساخته شده اما در عمل هیچ تفاوتی نکرده است.

وی افزود: گاهی ایستایی در بزرگراه‌های داخل تهران سرعت را به کمتر از 7 کیلومتر در ساعت کاهش می‌دهد، در واقع ساخت بزرگراه هیچ تاثیری بر سرعت خودروها نداشته است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نه‌تنها جابه‌جایی در ایران یک مساله ملی است بلکه زندگی‌پذیری نیز برای ما مشکل شده است، گفت: دیروز روز هوای پاک در کشور بود اما می‌بینیم که حجم مصرف سوخت چقدر زیاد است و محیط زیست را دچار مشکل کرده است.

آخوندی با بیان اینکه روزانه چند میلیون ساعت وقت مردم در ترافیک هدر می‌رود، گفت: حجم تلفات در کشور منجر به آثار گسترده‌ای در توسعه صبر در ایران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما وارد عصر مدرن شده‌ایم اما ابزار مدرن نداریم، بیان کرد: در دهه 70 کل خودروهای ایران کمتر از 5 میلیون خودرو بود اما امروز به 17 میلیون خودرو رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا 20 سال آینده به 40 میلیون افزایش یابد.

آخوندی با بیان اینکه ما دچار یک تناقض در موضوع جابه‌جایی هستیم، گفت: باید راهی پیدا کنیم برای خروج از ناکارآمدی، در غیر این صورت به کاهش خط سرویس جاده‌ها می‌رسیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها تبدیل به توقفگاه شده‌اند و دیگر سودی ندارند، اظهار داشت: اولین اصل بسیار مهم این است که در حوزه مدیریت به آنچه که داریم، بپردازیم، زیرا برای ایجاد این مقدار جاده که در کشور داریم، باید 200 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کنیم.

آخوندی افزود: متاسفانه در ایران وقتی راجع به شاخص توسعه راه صحبت می‌کنیم، به این سمت می‌رویم که چقدر راه جدید می‌سازیم در صورتی که نگهداری راه‌ها اهمیت بیشتری دارد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با احداث راه جدید مخالف نیستم، بیان کرد: 10 کریدور توسعه ملی ایران را پیش‌بینی کرده‌ایم که حداقل برای احداث آن نیاز به 100 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید در کشور داریم.

وزیر راه و شهرسازی با طرح این پرسش که آیا با توسعه شبکه حمل و نقل جاده‌ای می‌توان جابه‌جایی و حرکت‌پذیری را افزایش داد، گفت: سرعت رشد وسایل موتوری بسیار بیشتر از سرعت احداث جاده‌ها است، بنابراین برای توسعه جاده نیاز به انگاره دیگری داریم تا مدیریت شبکه حمل و نقل را مدرن‌سازی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اولین موضوع تعلق سازمانی است، گفت: متاسفانه تعلق سازمانی تبدیل به مانعی برای افزایش کارآمدی و بهره‌وری مدیریت شده است.

آخوندی، یکپارچگی تبادل اطلاعات را از اقدامات مهم دانست و گفت: سامانه مشترک اطلاعات و آمار سوانح را ایجاد کرده‌ایم که خوشبختانه همه آمار و اطلاعات به صورت یکجا در یک سامانه قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی، نکته دوم را این دانست که هوشمندسازی شبکه فقط ایمنی نیست و افزود: در حال حاضر که سوخت در ایران یارانه‌ای است، ما 480 هزار دستگاه کامیون در ایران داریم که کارت سوخت دارند اما کمتر از حدود 100 هزار کامیون از سازمان راهداری بارنامه‌ای را دریافت نمی‌کنند.

وی افزود: بنابراین از پیمایش 100 هزار دستگاه کامیون مطلع نیستیم در حالی که اینها کارت سوخت استفاده می‌کنند، بنابراین باید مدیریت سوخت در کشور به صورت پیمایشی باشد نه برای کامیون.

آخوندی، یکی از بیشترین مواردی که به جاده ضربه می‌زند را بار محوری کامیون‌ها دانست و افزود: با هوشمندسازی شبکه می‌توان از میزان بار محوری مطلع شد.

وزیر راه و شهرسازی، مهم‌ترین شاخص را متوسط سیر در جاده‌ها دانست و گفت: در حال حاضر حدود 248 هزار کیلومتر راه شریانی در کشور داریم که 75 درصد حمل و نقل ایران در این راه‌ها انجام می‌گیرد.

آخوندی با بیان اینکه به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در نگهداری راه‌ها بیش از 40 درصد جاده‌ها در وضعیت بد و خیلی بد قرار دارند، بیان کرد: قصد داریم که در دوره جدید بودجه راهداری را خرج راه‌سازی نکنیم و برای اولین‌بار در سال 93، 500 میلیارد تومان برای راهداری پیش‌بینی شد گرچه ما به 7 هزار میلیارد تومان برای راهداری نیاز داریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سازمان راهداری و پلیس کمتر از 500 دوربین دارند، گفت: ما توانستیم دوربین‌های سازمان راهداری و پلیس را به یکدیگر متصل کنیم که این موضوع اعمال قانون توسط پلیس را به دو برابر افزایش داد.

آخوندی تصریح کرد: قصد داریم که 1800 دوربین جدید را در راه‌های ایران نصب کنیم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار