کد خبر: ۱۸۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴
طی هفته‌های اخیر بار دیگر قیمت نفت روندی نزولی به خود گرفته و زیر 50 دلار برای هر بشکه را هم تجربه کرده است. اما دلایل اصلی کاهش قیمت نفت در یک ماه اخیر چیست؟به گزارش نکونیوز برای کاهش قیمت در بازه زمانی یک ماه اخیر چند عامل را می توان برشمرد:
توافق هسته ای ایران و قدرتهای جهانی : توافق ایران با قدرتهای جهانی که پس از 22 ماه مذاکره در ماه گذشته صورت گرفت، به معنای بازگشت تولید نفت ایران به میزان یک دهه پیش و به تبع آن افزایش عرضه به بازاری است که کشش عرضه فعلی را هم ندارد. بنابراین طبیعتا افزایش تولید نفت ایران که اثر روانی خود را گذاشته، طی ماههای آتی اثر بیشتری بر کاهش قیمت نفت خواهد داشت.
بحران یونان : بحران اقتصادی یونان به معنای هشدار نسبت به کاهش رشد اقتصادی اروپا به عنوان مصرف کننده بزرگ انرژی در جهان است. تداوم بحران یونان و عدم توانایی این کشور در پرداخت بدهی خود به اتحادیه اروپا، روند کاهش قیمت نفت را تسریع کرد.
دورنمای اقتصادی ضعیف جهان : دورنمای اقتصادی در آسیا و اروپا به گونه ای است که میزان رشد اقتصادی را در پیش بینی تحلیلگران و موسسات اقتصادی کاهش داده است. وقتی رشد اقتصادی جهان بویژه در آسیا و اروپا به عنوان بازار بزرگ نفت چندان مثبت و امیدوارکننده نباشد، طبیعی است که دورنمای مثبتی برای بازار جهانی نفت شکل نمی گیرد و این امر در کاهش قیمت نفت تاثیرگذار خواهد بود. حتی رکود در چین که بازار تعیین کننده ای در جهان محسوب می شود نگرانی‌هایی را درباره اینده بازار نفت ایجاد کرده است.
افزایش عرضه اعضای اوپک و غیراوپک : افزایش تولید نفت چه در بین کشورهای عضو اوپک و چه کشورهای غیر اوپک، موجب اشباع بازار شده و افزایش عرضه می تواند کاهش قیمت را در پی داشته باشد. هم اکنون اعضای اوپک بیش از سهمیه خود تولید می کنند و میزان تولید نفت در بین کشورهایی همچون عراق، لیبی و پس از آن ایران افزایش می یابد. کشورهای غیر عضو نیز همچنان تولید خود را افزایش میدهند که این امر در مورد آمریکا و روسیه که در کنار عربستان سه تولیدکننده بزرگ نفت جهان هستند محسوس تر است. بی نیازی آمریکا از واردات نفت : همه ساله در آغاز فصل تابستان، امید بازارهای جهانی نفت، آغاز فصل سفر در آمریکا بود که با توجه به میزان بسیار بالای نیاز این کشور به بنزین، بازارهای جهانی نفت را با رونق برای افزایش عرضه به آمریکا مواجه می ساخت. اما از سال گذشته، این رویکرد در بازارهای جهانی تغییر کرده چرا که آمریکا با افزایش تولید نفت بویژه تولید نفت شیل و در عین حال افزایش میزان ذخایر نفتی خود، بازار داخلی را تحت کنترل خود دراورده است. بی نیازی آمریکا از واردات نفت برای تولید فرآورده در تابستان جاری، تنها امید بهبود برای بازار نفت را در فصل گرم سال کمرنگ کرده است.
در مجموع پیش بینی می شود حداقل تا دو ماه آینده شاهد رشد محسوسی در قیمت نفت نباشیم و قیمتها در سطحی پایینتر از 60 دلار باقی بماند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار