مدیر عامل شرکت ملی گاز با اعلام اینکه در شرایط فعلی ایران با کشورهای ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان تبادل گاز دارد، تصریح کرد: بر این اساس به زودی صادرات گاز طبیعی به عراق هم از دو مسیر بغداد و بصره آغاز خواهد شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به انجام مذاکرات جدید با ۵ کشور در منطقه خاورمیانه و حاشیه جنوبی خلیج فارس برای امضای قراردادهای جدید فروش و صادرات گاز، اظهارداشت: براساس برنامه تدوین شده، ظرفیت تولید گاز ایران تا سال ۲۰۱۷ میلادی باید به ۳۳۰ میلیارد متر مکعب در سال افزایش یابد که با افزایش تولید، زمینه به منظور افزایش صادرات و حضور بیشتر در تجارت جهانی گاز فراهم می شود.
این مقام مسئول همچنین با یادآوری اینکه در کنار مذاکره به منظور صادرات گاز از مسیر خط لوله، اجرای طرحهای تولید LNGهم در اولویت قرار گرفته است، اظهارداشت: هم اکنون طراحی و احداث ۵ طرح جدید تولید LNG در برنامه های توسعه صنعت گاز گنجانده شده است که پیش بینی میشود به تدریج از ۳ سال آینده ایران به طور رسمی وارد بازار و تجارت LNGجهان شود.
عراقی با اشاره به اجرای طرحهای جدید ذخیره سازی گاز در ایران، یادآور شد: تاکنون ۴ طرح جدید ذخیره سازی زیرزمینی گاز تعریف شده که ۲ پروژه شامل طرح ذخیره سازی گاز در شوریجه خراسان و سراجه قم در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
جزئیات مذاکره جدید گازی ایران و هلند
عراقی همچنین در حاشیه برگزاری این نشست در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات گازی جمهوری اسلامی ایران و هلند، گفت: روز گذشته هیاتی به ریاست وزیر اقتصاد و انرژی هلند و متشکل از ۳۵ شرکت بزرگ هلندی با مقامات شرکت گازی ایران مذاکره کردند.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در این نشست فرصتهای جدید سرمایه گذاری در صنایع گاز ایران به شرکتهای هلندی معرفی شد، تصریح کرد: شرکتهای هلندی به منظور اجرای طرحهای جدید ذخیره سازی گاز، احداث پالایشگاههای جدید، تاسیسات تقویت فشار و اجرای سیستمهای کنترل هوشمند اندازه گیری گاز، مذاکره کردند.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با اشاره به تشکیل کمیته تخصصی گاز بین ایران و هلند اظهارداشت: مهمترین اولویت ایران برای مذاکره با شرکتهای خارجی از جمله شرکتهای هلندی در صنعت گاز، انتقال دانش و فناوری روز جهان است.