در این جلسه مذاکراتی دربارهی همکاری دریایی ایران با دانمارک در حوزه نفت، گاز و کشتیرانی انجام میشود و از آنجایی که این هیات تا روز پنجم ژانویه برابر با پانزدهم دیماه نیز در ایران حضور دارند، پیشبینی میشود که پیشنویسهایی از توافقات و تفاهمات دوجانبه ایران و دانمارک نیز امضاء شود و ایران نیز بتواند پس از انجام مذاکرات و رایزنی با این هیات به تفاهم رسیده و قراردادهای همکاری تجاری منعقد کند.
محمد سعیدی – مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران – در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مذاکرات جدی در بحث همکاری خطوط کشتیرانی آغاز شده و موضوعاتی نیز مطرح شد.
وی گفت: در این جلسه بر فراهم کردن سرویسهای بندری و ترمینالی توسط شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به خطوط کشتیرانی دنیا از جمله مرسک (اولین و بزرگترین شرکت کشتیرانی دنیا) تاکید شد. همچنین با توجه به اینکه شرکت مرسک در بخش سازههای فراساحلی نیز فعالیت دارد، اعلام کردهایم که در این زمینه برای همکاری با آنها آمادگی داریم. در برقراری خطوط کشتیرانی مختلف نیز قرار است با این شرکت همکاریهایی داشته باشیم.
او با بیان اینکه تا چند روز آینده برجام اجرایی میشود، اظهار کرد: در دوران تحریم خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفت تحریم شدند و در این دوران ما نمیتوانستیم به بنادر اروپایی رفتوآمد کنیم و از طرفی رفتوآمد شرکتهای کشتیرانی دنیا به ایران نیز قطع شده بود که با رفع تحریمها امکان تردد کشتیهای ما به بنادر اروپا فراهم میشود. با این اوصاف امکان صادرات گستردهتر کالاهای نفتی و غیرنفتی و کالاهای عمومی از ایران فراهم میشود.
مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در عین حال بیان کرد: با اجرایی شدن برجام میتوانیم به بنادر اروپایی رفت و آمد کرده و از بیمههای بینالمللی استفاده کنیم و از پرچم جمهوری اسلامی ایران روی کشتیها نیز استفاده کنیم. برنامه جامعی در این زمینه از ماه گذشته برای توسعه دفاتر و شرکتها برای کشورهای اروپایی تنظیم شده است.
وی همچنین از نوسازی سیستم ناوگان دریایی بعد از رفع تحریمها خبر داد.
گفتنی است، در راس این هیات عالی رتبه مدیر سیاستگذاری دریایی و مدیر اجرایی، مدیر سیاستگذاری اتحادیه مالکان کشتیرانی دانمارک، نماینده شرکت مرسک و همچنین روسای دو شرکت زیرمجموعه کشتیرانی حضور داشتند.