محمدولی روزبهان اظهار داشت: 86 درصد
برگ سبز برداشت شده، درجه یك و 14 درصد درجه 2 محسوب می شود.
وی ارزش
اقتصادی این میزان برگ سبز چای را 650 میلیارد ریال ذكر كرد و افزود: این
میزان برگ سبز چای توسط 147 كارخانه چایسازی فعال كه با سازمان چای
قرارداد دارند، انجام شده است.
روزبهان اظهار داشت: از این مقدار برگ
سبز كیفی و سالم، چای خشك مناسب و خوب استحصال خواهد شد كه هیچ چای خارجی
قابلیت مقایسه با آن را ندارد.
وی دلایل بالابودن كیفیت چای داخلی را
داشتن اقلیم معتدل زمستانی و نبود زمینه رشد آفت در شمال كشور در مقایسه با
سایر كشورهای چایخیز در این فصل و همچنین كیفیت عناصر غذایی در تغذیه بوته
های چای دانست.
روزبهان تصریح كرد: در سال جاری نیز هوای لطیف و معتدل و
بارش های بموقع و كافی از یك سو و رسیدگی و توجه چایكاران به باغ ها به
سبب حمایت های مالی دولت از سوی دیگر، موجب شد كه كشاورزان به موقع باغ ها را
تغذیه كرده و شخم را جدی بگیرند و از كودها و نهاده های كشاورزی در زمان
مناسب استفاده كنند.
رئیس سازمان چای گفت: دولت در 2 سال گذشته (1393 و
1394) 150میلیارد ریال وام بهزراعی و در اوایل امسال نیز 120میلیارد ریال
در قالب اعتبارات جاری و به صورت مساعده به چایكاران پرداخت كرده است.
وی
افزود: دولت امسال به ازای هر هكتار باغ چای، 16میلیون ریال تسهیلات
پرداخت كرده و 9 هزار چایكار نیز توانستند از آن بهره مند شوند.
روزبهان ادامه داد: این پرداخت ها در بهترین زمان، به دست كشاورزان رسید و آنها توانستند به موقع، صرف عملیات بهزراعی باغ ها كنند.
وی
یادآور شد: قیمت مناسب برگ سبز سال گذشته و خرید آزاد برخی واحدهای
چایسازی با پرداخت پنج هزار ریال بیش از قیمت مصوب تضمینی از چایكاران،
آنان را تشویق كرد كه امسال برگ سبز مرغوب تری به كارخانه های چای تحویل
دهند.
وی تصریح كرد: كمك های دولت تدبیر و امید در سال گذشته و امسال،
موجب افزایش روحیه و ایجاد نشاط در چایكاران شده و امكان رونق صنعت چای را
مهیا كرده به گونه ای كه زمینه احیاء چهار هزار هكتار باغ رهاشده در سال
گذشته به چرخه تولید را فراهم آورد.
رئیس سازمان چای كشور اضافه كرد: بزودی قیمت برگ سبز چای درجه یك و دو از سوی شورای عالی اقتصاد اعلام خواهد شد.
28هزار
هكتار باغ چای در استان های گیلان و مازندران وجود دارد و بیش از 50 هزار
خانوار چایكار در این دو استان، به این مهم اشتغال دارند.
برداشت برگ
سبز چای، به طور معمول در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام می شود
كه در سال جاری، برداشت برگ سبز چای از اوایل اردیبهشت ماه، آغاز شده است.
میزان
نیاز سالانه كشور به چای خشك، حدود یكصد هزار تن است كه سال گذشته در
مجموع 87 هزار تن برگ سبز چای از كشاورزان خریداری شد كه از این میزان، 19
هزار و 600 تن چای خشك استحصال شده است.
همچنین سال گذشته هر كیلوگرم
برگ سبز چای درجه یك به قیمت 21 هزار و 800 ریال و برگ درجه دو نیز 12 هزار
و یكصد ریال به صورت تضمینی از چایكاران خریداری شد.