کد خبر: ۳۲۷۱۱
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴
وزیر صنعت با تشریح شرایط تسهیلات‌دهی بانک‌ها به 7500 واحد صنعتی کوچک و متوسط و بیان جزئیاتی از تقاضاهای ثبت شده برای دریافت این تسهیلات، عنوان کرد: بانک‌ها وعده داده‌اند از این هفته کار بررسی تسهیلات‌دهی را شروع کنند.

محمدرضا نعمت‌زاده در خصوص جزئیات تسهیلات دولت به صنایع کوچک و متوسط اظهار کرد: با توجه به اینکه در شرایط فعلی برای ما بهبود اشتغال و رشد اقتصادی حائز اهمیت است، برای احیای 7500 واحد صنعتی راکد این تسهیلات در نظر گرفته شده، چرا که صنایع کوچک به خاطر ماهیت‌شان نمی‌توانستند با توجه به ضوابطی که سیستم بانکی دارند، تسهیلات بگیرند.
او افزود: برخی از این صنایع تاکنون توانسته‌اند تسهیلات دریافت کنند اما اغلب آنها یا بدهی معوقه دارند یا چک برگشتی. بنا به دلیلی این واحدها نتوانسته‌اند چک خود را وصول کنند و به دلیل بدهی مالیاتی که این واحدها داشتند، نتوانسته‌اند مالیات خود را پرداخت کنند که همه این گونه مسائل موانعی برای دریافت تسهیلات آنها بوده است.
نعمت‌زاده با اشاره به کفایت سرمایه این واحدها به عنوان مانع دیگر دریافت تسهیلات تصریح کرد: بعضی از این واحد‌ها با یک میلیون تا 10 میلیون تومان تولید خود را شروع کردند و در حال حاضر سطح تولیدشان گسترش پیدا کرده اما به دلیل مصوبه دولت مبنی بر اینکه  باید ارزش سهام این واحدها 20 درصد کل تسهیلات باشد، آنها نتوانسته‌اند از تسهیلات بانکی بهره‌ای ببرند. مثلا کارخانه‌ای که قصد دارد 100 میلیون تومان وام دریافت کند، باید 20 میلیون تومان سرمایه اولیه داشته باشد و این در حالیست که واحدهای کوچک‌تر اصلا این طور نیستند و مشاهده کردیم که برخی از آنها حتی با 10، 15 میلیون تومان و حتی گاهی با 100 هزار تومان هم بنگاه تولیدی خود را تاسیس کرده‌اند.
وزیر صنعت در ادامه افزود: به همین دلیل این موضوع در هیات دولت مطرح و قرار شد برای بنگاه‌های صنعتی کوچک شرایط جدید و استثنایی قائل شویم. چرا که این واحدها در راستای رفع مشکلات اقتصادی‌شان به دلیل همین محدودیت‌ها نتوانستند طی دو سال گذشته تسهیلاتی از دولت دریافت کنند. در حالی که دولت به این نتیجه رسیده که باید برای این‌ واحدها شرایط ویژه تعریف کند و با تاکید دولت و ستاد فرهاندهی اقتصاد مقاومتی سیستم بانکی و سیستم مالیاتی از این درخواست تمکین کرده و سیستم تامین اجتماعی هم پیرو آن تمکین کرده است. 
نعمت‌زاده با اشاره به شرایط سخت و بحرانی واحدهای کوچک و متوسطی که با پرسنل 100 نفر اداره می‌شوند، به اقتصادنیوز گفت: واحدهای بزرگ اوضاع متفاوتی دارند به دلیل اینکه وام‌ آنها مبالغ سنگین‌تری دارند. از این رو ما برای واحدهای کوچک تا سقف یک میلیارد تومان وام تصویب کردیم و واحدهای متوسط بین 50 تا 100 نفر کارکن را دو میلیارد تومان سقف تعیین کرده‌ایم تا بانک‌ها به آنها تسهیلات بدهند و چرخه آنها دوباره راه بیفتد. 
وزیر صنعت با اشاره به سامانه آنلاین برای ثبت تقاضای این واحدها افزود: تاکنون 15974 فقره تقاضا در این سامانه ثبت شده است.از این میزان 12.5 هزار تقاضا مربوط به واحدهای موجود است و بیش از سه هزار تقاضا هم مربوط به طرح‌هایی برای شروع کار است. از این درخواست‌ها 2356 تقاضا در استان‌ها بررسی شده که این‌ها نیاز عمدتا منابع مالی دارند و با تزریق منابع چرخ این واحدها می‌تواند روان بچرخد و 1732 مورد هم به بانک‌ها معرفی شدند. بانک‌های تجارت، سپه و صادرات از جمله بانک‌هایی هستند که تاکنون کارهایی انجام داده‌اند و بانک‌ها وعده داده‌اند از این هفته کار بررسی تسهیلات‌دهی را شروع کنند. 
او افزود: در هیات دولت تصمیم گرفته‌ایم که بانک‌ها در شعب خود ساعات کار بیشتری بگذارند تا صنایعی که شرایط ویژه‌ای دارند زودتر وام بگیرند و اگر موانعی را بانک‌ها می‌بینند به کارگروه‌ها منعکس کنند. در واقع دنبال این هستیم که تسهیلات 7500 واحد به زودی پرداخت شود و واحدهایی که راکد مانده‌اند و نیمه‌تمام رها شده‌اند دوباره فعال شوند. چرا که در این صورت 150 هزار شغل جدید با را‌ه‌اندازی این طرح‌ها به وجود خواهد آمد که این کمک بسیاری به بهبود اشتغال کشور می‌کند. 
پیش از این هم وزیر صنعت در خصوص سقف پرد اخت تسهیلات بانک‌ها به این واحدها گفته بود:  بازپرداخت این تسهیلات دو ساله و با سود 20 و 22 درصد خواهد بود.
منبع: اقتصادنيوز
نام:
ایمیل:
* نظر: