دو تن از اقتصاددانان 'اچ اس بی سی' در گزارش فصلی این بانک درباره وضعیت اقتصادی اروپا چنین استدلال کردند که رهبران قاره اروپا به ویژه در بروکسل دو گزینه در پیش رو دارند: آنها می توانند با وجود کمبود تجهیزات و منابع با سیاست های اقتصادی کنونی دست و پنجه نرم کنند؛ سیاست هایی که امکان رشد اقتصادی مداوم و البته نه چندان چشمگیر را فراهم می کند و البته ممکن است به نارضایتی سیاسی دامن بزند، یا درباره مسیر کنونی بازنگری کرده و با در نظر گرفتن تحولات، مسیر قاره را اساسا تغییر دهند.
در این گزارش همچنین تاکید شده است: مشکلات، عمیق هستند و رشد اقتصادی قوی نیست، بیکاری به ویژه در برخی مناطق بسیار بالا است. جمعیت مسن نگران از دست دادن مستمری و خدمات بهداشتی وعده داده شده است. بسیاری از رای دهندگان اتحادیه اروپا نمی توانند ارسال پرداختی های شان به سایر مناطق اروپا یا اخبار بد از سوی بروکسل را درباره انتظارات شان از دوران بازنشستگی را بپذیرند.
ین بانک اساسا بر این باور است که تفکر اقتصادی کنونی رایج در اروپا به ویژه با توجه به آسانگیری برخی از بانک های مرکزی اروپا به این معنا است که دولت ها می توانند امکان رشد اقتصادی را فراهم کنند اما چنین رشدی برای جلب رضایت مردم که بطور مستقیم از مزایای چنین رشدی بهره مند نمی شوند، کافی نیست. این امر در مقابل به تشدید احساسات فزاینده پوپولیستی همچون رای به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، قدرت گرفتن جبهه ملی فرانسه و تلاش سیاستمداران راست افراطی همچون «نوربرت هوفر» اتریشی در دستیابی به کرسی ریاست جمهوری کمک می کند.